Sunday, May 22, 2011

Bercerita mengenai trek pantas (Fast track)

Hello people !
Peace be upon you guys (:

ENTRY WAJIB BACA SAMPAI HABIS.

Trek pantas?ape tu ?trek warna merah sekolah korang yang fames time hari sukan tu ke?macam tulah reaksi orang bila yan cakap pasal fast track.pergh,wa terasa bhaii.bapak tak fames course wa ambik dulu sampai semua orang tertanya tanya,bergosip sesama sendiri,menarik-narik rambut tanda mereka dalam kekusutan dan berada dalam kebingungan bila yan cakap yang yan dulu ambik course fast track in accountancy.Bila yan sebut fast track je semua orang buat muka pelik macam diorang nampak makhluk berleher pendek,berhidung bulat dan tinggi,berbadan pink,dan bertubuh sasa.eyh?sasa ke?haha.korang tau ke makhluk pe yan cakap ni.T_T

buku yang kena hadap siang malam pagi dan petang.(':

so,hari ni yan nak explain sikit biar pasni bila orang dengar je fast track semua akan membuat muka bangga sebab dah tau pe benda fast track tu.dulu yan ambik course fast track in accountancy kat uitm puncak perdana.course kitorang tu under uitm shah alam.belajar accountancy ni tadelah sesusah dak medic.kiranya kalau korang ambik accountancy,korang masih ada waktu untuk melakukan kerja amal di rumah orang2 tua sambil bersosial bersama2 pakcik dan makcik disana dan bertanyakan adekah mereka masih mengenali m daud kilau?haha.tu ujian daya ingatan sebenarnya.

see?budak fast track ada masa untuk bersosial even dalam bilik kuliah sendiri.haha (':

okay,kita sambung.fast track ni kiranya pertengahan antara foundation(asasi) dengan diploma.juga antara hidup dan mati.kiranya kau kena berjuang habis habisan aa.anggap je macam korang tengah main game city ville kat fesbuk tu.kalau foundation kan kebanyakkannya setahun atau setahun setengah.diploma lak 3 tahun.tapi fast track ni dua tahun je dah boleh habis.pastu korang akan ada graduation day dan bolehlah pakai jubah besar gedabak sambil pegang bunga dan buat2 muka terharu kononnya berbaloi lah pulun study 2 tahun tu.

pastu kan,pelajaran fast track dengan normal track atau diploma tu kinda different lah.contoh sem ni kau dah belajar statistic,budak diploma sem depan baru ambik,kau ambik 8 subjek sem ni,budak diploma ambik 5 subjek.kiranya agak otai aa part tu.bolehlah show off cakap "eyh,aku dah belajar dah subjek tu.meyh aku ajar" padahal setiap kelas kau ponteng sambil makan kepok lekor cicah sos dan kunyah dengan kadar segera sambil mengangkang atas katil dan dengar radio.wakaka.bahagia bahagia.

berpura2 rajin study agar lecturer sayang (:

pastu kan,kalau budak diploma kena apply untuk sambung degree.eyh,yeke ?haha.taktaulah.tapi budak fast track kiranya terus sambung degree dan degree tu pulak dua tahun setengah je.kiranya dalam 4 tahun setengah kau dah boleh dapat degree in accountancy dan seterusnya kerja,pastu sambung belajar balik untuk buat professional course dan barulah bergelar chartered accountant yang berjaya dan seterusnya kerja ngadap nombor dan seterusnya balik kerja tengah malam buta sebab kau kena tutup akaun syarikat hari2 dan seterusnya mata naik juling dan seterusnya stress dan seterusnya nyanyi lagu yuna.dan sebenarnya ku mengharapkan~~(':

so,macam tu lah fast track dan kisah disebalik kehidupan tragis beliau.so,pasni sesiapa yang sembang dengan yan dalam facebook tadelah tanya soalan yang sama."ape tu fast track?" "adekah fast track dan cekodok milo sama hebat?" dan macam2 lagi soalan mengenai kehidupan misteri si fast track ni.so,cheers ! (:

70 comments:

LindaRahim said...

hihi...ingat ada kaitan ngan lumba2 kete ke lumba2 moto ke tadi...

mad khaz said...

same lah kite,berfast track XD

hehe :P

alia zarfullah said...

Hye first time I comment and singgah blog you (: btw wish u all the best babe!!! Study smart :)

EZAN IDMA said...

haha, m daud kilau eh? haha

haslinda said...

ooohhhh...macam tu ke?baru paham...hehe...

.m y z. said...

hahaha geram je tau baca ayat dia ni :PP

berpinau-pinau mata ngadap lejar. dah tak sanggup dah. ckup lah setakat SPM belajar akaun. ahaha.


p/s : nak tanya, kenapa blog ni entry DOUBLE?

sumaiyah mokhtar said...

good luck yahhh, ade mmbe i ambik fast track jugak, otak nyeeee hari2 berkerja keras, hiiii kesian tau, btw boleh abis awl, best la kn? ;)

Siti Mashitah Saidin said...

cekodok milo jugak yg hebat... :P

CIK FERRA AWW said...

I have the same jenama buku cam u. tapiiiiiiiiiii. bidang child development lah hehehe

princessfrogy said...

cik frogy skang ambik fast track... agak fast jugak la jangtung berdegup...muahahaha

HALIM said...

Baru dengar fast track in accountancy. gua agak ketinggalan zaman..hehe!

Rtp Farra Arisha said...

selamat belajar sister :) wishing u all the best!

Jay said...

owh baru tahu.kalau Jay xde amek fast trek,Jay amek speed trek.haha.

cik najihah said...

wah mesti pandai dapat buat fast track hii

cik najihah said...

wah mesti pandai dapat buat fast track hii

Aimi Dayana Bahari said...

mmg betul. bila bgtau org pasal fast track ni mesti rmai xtau. then kene explain panjang lebar kan.huhu.

msredcheesecake said...

Cik izyan,
Dulu msred xde fast track course, yg ade sem khas.org len 1sem 4 bulan msred 2 bln je.crash cOurse la...nak abih study cepat supaya bule kawen cepat...kakaka....

Reen Rostarizam said...

dah belajr jugak csc masa sem 1 :p tak habis baca kot masa final...nasib OK :)

Cik Yana said...

Cik Yana sedang berfikir nak amek kelas khas untuk belajar akaun. Cik Yana tak pernah belajar akaun seumur hidup cik Yana, pernah yang dalam subjek Kemahiran Hidup kat sekolah dulu. Bila keluar dari U, cik Yana tengok, akaun ni banyak gila peluang kerja. Untung sape yang dah memang dalam bidang ni.

Cik Yana perlukan VOTE korang yang baik hati :)

Hayati Hamzah said...

ohmaigod. ingatkan tgh cuti sem ni sy dah tak pandang kalkulator dah. rupanya terpandang jugak kalkulator dlm blog cik yan. HAHA

titiNYET said...

aha yan ! skrg dah smbung dgree blom ? titi ada jugak membe amek fast track ni. now dah smbg dgree sem lepas kot ta silap

elyzatul nastaysah said...

berpura-pura rajin itu comel=)

ishiko said...

thehee... saya ada buku macam tu, tapi Anatomi.. nak muntah rasa.. @_@

k e y r i said...

wah..bunyi cam susah je, tp bagus3! blaja leklok! :)

Syimir said...

hahaa..terasa deyh,asyik tertanye jek.ape ituuu..huk3,btw,study leklok..

cikyuyu said...

Waaa. sila baca buku 2 dgn penuh perasaan . Suka baca buku itu !! ^^

Fatin Diyana said...

erh..buku kita samalah yg warna purple 2..huhu..ambk it ye???

noyis gila kentang~~ said...

amboi,happening nye gambo pakai mask 2.haha.

btw,u kene tag dear.:)

http://idupseorangnoyis.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html

SheyPull said...

hahahah budak2 fast track mmg mcm nie ek..:)
hehhee ape pun GUD LUCK k..
blaja elok2...




JOM singgah blog saya nak... Thesis sudah siap...hehehe

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

first time dgr psl fast track neh..

kiwi said...

wow..orang pndai bsenya dapat fast track ni..hihi..btw good luck dear ^^

Izyan Masri said...

lindarahim:haha.tade kaitan dengan semua tu kak linda :D

Izyan Masri said...

mad khaz:waah.berfast track course sama jugak ke ? :D

Izyan Masri said...

alia zarfullah:yeah.thanks babeyh :D appreciate alot.come again

Izyan Masri said...

ezan idma:haha.aah.comel je m daud kilau xD

Izyan Masri said...

haslinda:yeye.dah faham.senang sikit takyah explain banyak xD

Izyan Masri said...

myz:taktau.dah penat yan try nak hilangkan tak boleh jugak T_T

Izyan Masri said...

sumaiyah:waah.adakwan sama fast track eyh ?course apa.nak nyibuk jap :D

Izyan Masri said...

siti masyitah saidin:haha.cekodok milo tade tandingan xD

Izyan Masri said...

cik ferra aww:haha.aww.we got the same book eyh.bolehlah study sama2 ni xD

Izyan Masri said...

princessfroggy:eyh.ambik course sama eyh.sep sikit :D

Izyan Masri said...

halim:haha.tape bro.wa pon baru tau bila dah dpt course tu xD

Izyan Masri said...

rtp farra arisha:waah.thanks alot babe.i appreciate alot :D

Izyan Masri said...

jay:haha.takutnya kalau ambik speed track xD

Izyan Masri said...

cik najihah:aisyhh.takdak aiih.biasa ja.:D

Izyan Masri said...

aimi dayana bahari:betul betul.thats y siap buat entry khas ni xD

Izyan Masri said...

msredcheesecake:waaah.course msred lagi best.sangat best.cepat dapat kawen xD

Izyan Masri said...

reen rostarizam:haha.buku tebal mcm tu malas betul nak bagi katam kan xD

Izyan Masri said...

cik yana:yan ambik course ni pon sebab banyak peluang kerja sebab dia tak specialize betul2.macam contoh course banking,business management and whatsoever tu,diorang punya course dah dispecialize kan.so,peluang kerja makin kurang :D

Izyan Masri said...

hayati hamzah:haha.kene pandang jugak.pandang pandang xD

Izyan Masri said...

titinyet:waah.sape sape?mesti yan kenal :D

Izyan Masri said...

elyzatul:haha.berpura2 sentiasa comel :D

Izyan Masri said...

ishiko:kankan?buku tebal2 ni buat mual dan loye tekak je bila baca T_T

Izyan Masri said...

keyri:bolehlah.susah sikit je :D

Izyan Masri said...

syimir:hihi.fast track tak se fames foundation :D

Izyan Masri said...

cikyuyu:haha.memang yan suka baca dengan penuh perasaan siap nangis nangis sebab penat :D

Izyan Masri said...

fatin diyana:haha.taktak.ambik account.tapi ade belajar subjek tu :D

Izyan Masri said...

noyis gila kentang:haha.sangat happening.mcm kanak2 riang dah :D

Jay said...

speed track lagi bahaya...xde asas terus nak buat lanjutan..hahaha..Jay takde asas diploma tapi nak amik ijazah ok tak rasanya??hahaha

Izyan Masri said...

shey pull:haha.aah.memang mcm gila2.thanks thanks :D

Izyan Masri said...

rina avail:haha.kak rina kena tau ni.nnti anak tanya mcm mana :D

Izyan Masri said...

kiwi.haish,dakk aihh.onghang biasa ja pon boleh dpt aihh :D hihi

princessfrogy said...

course kita lain izyan... tp kita sama2 ambik fast track..so bleh la sep... hehehe

syakey said...

membe amek fast track account ni lah, busy gilerr lah cuti kejap je tp tiap2 hujung minggu dok berfoya ktluar. slamat result meletop jugak. untung fast track ni. kn.

cikida said...

kih3..ye ke .ptotla ,,bru fhm ckt..ehheh...=)

chapaticokelat^^ said...

wahh.macam my friend je course yg awk amek .

amal syazwani ahmad :)

Iera Lollies said...

akhirnye taw maksud fast track yg sebenar :)

yqnq ellyana said...

yan..fast track n cekodok milo sama hebat x? :P

Anonymous said...

Macamana nak apply Fast-Track Accounting? NAK JUGAK!

Anonymous said...

nak tanya, ACCA tu susah tak?

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, May 22, 2011

Bercerita mengenai trek pantas (Fast track)

Hello people !
Peace be upon you guys (:

ENTRY WAJIB BACA SAMPAI HABIS.

Trek pantas?ape tu ?trek warna merah sekolah korang yang fames time hari sukan tu ke?macam tulah reaksi orang bila yan cakap pasal fast track.pergh,wa terasa bhaii.bapak tak fames course wa ambik dulu sampai semua orang tertanya tanya,bergosip sesama sendiri,menarik-narik rambut tanda mereka dalam kekusutan dan berada dalam kebingungan bila yan cakap yang yan dulu ambik course fast track in accountancy.Bila yan sebut fast track je semua orang buat muka pelik macam diorang nampak makhluk berleher pendek,berhidung bulat dan tinggi,berbadan pink,dan bertubuh sasa.eyh?sasa ke?haha.korang tau ke makhluk pe yan cakap ni.T_T

buku yang kena hadap siang malam pagi dan petang.(':

so,hari ni yan nak explain sikit biar pasni bila orang dengar je fast track semua akan membuat muka bangga sebab dah tau pe benda fast track tu.dulu yan ambik course fast track in accountancy kat uitm puncak perdana.course kitorang tu under uitm shah alam.belajar accountancy ni tadelah sesusah dak medic.kiranya kalau korang ambik accountancy,korang masih ada waktu untuk melakukan kerja amal di rumah orang2 tua sambil bersosial bersama2 pakcik dan makcik disana dan bertanyakan adekah mereka masih mengenali m daud kilau?haha.tu ujian daya ingatan sebenarnya.

see?budak fast track ada masa untuk bersosial even dalam bilik kuliah sendiri.haha (':

okay,kita sambung.fast track ni kiranya pertengahan antara foundation(asasi) dengan diploma.juga antara hidup dan mati.kiranya kau kena berjuang habis habisan aa.anggap je macam korang tengah main game city ville kat fesbuk tu.kalau foundation kan kebanyakkannya setahun atau setahun setengah.diploma lak 3 tahun.tapi fast track ni dua tahun je dah boleh habis.pastu korang akan ada graduation day dan bolehlah pakai jubah besar gedabak sambil pegang bunga dan buat2 muka terharu kononnya berbaloi lah pulun study 2 tahun tu.

pastu kan,pelajaran fast track dengan normal track atau diploma tu kinda different lah.contoh sem ni kau dah belajar statistic,budak diploma sem depan baru ambik,kau ambik 8 subjek sem ni,budak diploma ambik 5 subjek.kiranya agak otai aa part tu.bolehlah show off cakap "eyh,aku dah belajar dah subjek tu.meyh aku ajar" padahal setiap kelas kau ponteng sambil makan kepok lekor cicah sos dan kunyah dengan kadar segera sambil mengangkang atas katil dan dengar radio.wakaka.bahagia bahagia.

berpura2 rajin study agar lecturer sayang (:

pastu kan,kalau budak diploma kena apply untuk sambung degree.eyh,yeke ?haha.taktaulah.tapi budak fast track kiranya terus sambung degree dan degree tu pulak dua tahun setengah je.kiranya dalam 4 tahun setengah kau dah boleh dapat degree in accountancy dan seterusnya kerja,pastu sambung belajar balik untuk buat professional course dan barulah bergelar chartered accountant yang berjaya dan seterusnya kerja ngadap nombor dan seterusnya balik kerja tengah malam buta sebab kau kena tutup akaun syarikat hari2 dan seterusnya mata naik juling dan seterusnya stress dan seterusnya nyanyi lagu yuna.dan sebenarnya ku mengharapkan~~(':

so,macam tu lah fast track dan kisah disebalik kehidupan tragis beliau.so,pasni sesiapa yang sembang dengan yan dalam facebook tadelah tanya soalan yang sama."ape tu fast track?" "adekah fast track dan cekodok milo sama hebat?" dan macam2 lagi soalan mengenai kehidupan misteri si fast track ni.so,cheers ! (:

70 comments:

LindaRahim said...

hihi...ingat ada kaitan ngan lumba2 kete ke lumba2 moto ke tadi...

mad khaz said...

same lah kite,berfast track XD

hehe :P

alia zarfullah said...

Hye first time I comment and singgah blog you (: btw wish u all the best babe!!! Study smart :)

EZAN IDMA said...

haha, m daud kilau eh? haha

haslinda said...

ooohhhh...macam tu ke?baru paham...hehe...

.m y z. said...

hahaha geram je tau baca ayat dia ni :PP

berpinau-pinau mata ngadap lejar. dah tak sanggup dah. ckup lah setakat SPM belajar akaun. ahaha.


p/s : nak tanya, kenapa blog ni entry DOUBLE?

sumaiyah mokhtar said...

good luck yahhh, ade mmbe i ambik fast track jugak, otak nyeeee hari2 berkerja keras, hiiii kesian tau, btw boleh abis awl, best la kn? ;)

Siti Mashitah Saidin said...

cekodok milo jugak yg hebat... :P

CIK FERRA AWW said...

I have the same jenama buku cam u. tapiiiiiiiiiii. bidang child development lah hehehe

princessfrogy said...

cik frogy skang ambik fast track... agak fast jugak la jangtung berdegup...muahahaha

HALIM said...

Baru dengar fast track in accountancy. gua agak ketinggalan zaman..hehe!

Rtp Farra Arisha said...

selamat belajar sister :) wishing u all the best!

Jay said...

owh baru tahu.kalau Jay xde amek fast trek,Jay amek speed trek.haha.

cik najihah said...

wah mesti pandai dapat buat fast track hii

cik najihah said...

wah mesti pandai dapat buat fast track hii

Aimi Dayana Bahari said...

mmg betul. bila bgtau org pasal fast track ni mesti rmai xtau. then kene explain panjang lebar kan.huhu.

msredcheesecake said...

Cik izyan,
Dulu msred xde fast track course, yg ade sem khas.org len 1sem 4 bulan msred 2 bln je.crash cOurse la...nak abih study cepat supaya bule kawen cepat...kakaka....

Reen Rostarizam said...

dah belajr jugak csc masa sem 1 :p tak habis baca kot masa final...nasib OK :)

Cik Yana said...

Cik Yana sedang berfikir nak amek kelas khas untuk belajar akaun. Cik Yana tak pernah belajar akaun seumur hidup cik Yana, pernah yang dalam subjek Kemahiran Hidup kat sekolah dulu. Bila keluar dari U, cik Yana tengok, akaun ni banyak gila peluang kerja. Untung sape yang dah memang dalam bidang ni.

Cik Yana perlukan VOTE korang yang baik hati :)

Hayati Hamzah said...

ohmaigod. ingatkan tgh cuti sem ni sy dah tak pandang kalkulator dah. rupanya terpandang jugak kalkulator dlm blog cik yan. HAHA

titiNYET said...

aha yan ! skrg dah smbung dgree blom ? titi ada jugak membe amek fast track ni. now dah smbg dgree sem lepas kot ta silap

elyzatul nastaysah said...

berpura-pura rajin itu comel=)

ishiko said...

thehee... saya ada buku macam tu, tapi Anatomi.. nak muntah rasa.. @_@

k e y r i said...

wah..bunyi cam susah je, tp bagus3! blaja leklok! :)

Syimir said...

hahaa..terasa deyh,asyik tertanye jek.ape ituuu..huk3,btw,study leklok..

cikyuyu said...

Waaa. sila baca buku 2 dgn penuh perasaan . Suka baca buku itu !! ^^

Fatin Diyana said...

erh..buku kita samalah yg warna purple 2..huhu..ambk it ye???

noyis gila kentang~~ said...

amboi,happening nye gambo pakai mask 2.haha.

btw,u kene tag dear.:)

http://idupseorangnoyis.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html

SheyPull said...

hahahah budak2 fast track mmg mcm nie ek..:)
hehhee ape pun GUD LUCK k..
blaja elok2...




JOM singgah blog saya nak... Thesis sudah siap...hehehe

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

first time dgr psl fast track neh..

kiwi said...

wow..orang pndai bsenya dapat fast track ni..hihi..btw good luck dear ^^

Izyan Masri said...

lindarahim:haha.tade kaitan dengan semua tu kak linda :D

Izyan Masri said...

mad khaz:waah.berfast track course sama jugak ke ? :D

Izyan Masri said...

alia zarfullah:yeah.thanks babeyh :D appreciate alot.come again

Izyan Masri said...

ezan idma:haha.aah.comel je m daud kilau xD

Izyan Masri said...

haslinda:yeye.dah faham.senang sikit takyah explain banyak xD

Izyan Masri said...

myz:taktau.dah penat yan try nak hilangkan tak boleh jugak T_T

Izyan Masri said...

sumaiyah:waah.adakwan sama fast track eyh ?course apa.nak nyibuk jap :D

Izyan Masri said...

siti masyitah saidin:haha.cekodok milo tade tandingan xD

Izyan Masri said...

cik ferra aww:haha.aww.we got the same book eyh.bolehlah study sama2 ni xD

Izyan Masri said...

princessfroggy:eyh.ambik course sama eyh.sep sikit :D

Izyan Masri said...

halim:haha.tape bro.wa pon baru tau bila dah dpt course tu xD

Izyan Masri said...

rtp farra arisha:waah.thanks alot babe.i appreciate alot :D

Izyan Masri said...

jay:haha.takutnya kalau ambik speed track xD

Izyan Masri said...

cik najihah:aisyhh.takdak aiih.biasa ja.:D

Izyan Masri said...

aimi dayana bahari:betul betul.thats y siap buat entry khas ni xD

Izyan Masri said...

msredcheesecake:waaah.course msred lagi best.sangat best.cepat dapat kawen xD

Izyan Masri said...

reen rostarizam:haha.buku tebal mcm tu malas betul nak bagi katam kan xD

Izyan Masri said...

cik yana:yan ambik course ni pon sebab banyak peluang kerja sebab dia tak specialize betul2.macam contoh course banking,business management and whatsoever tu,diorang punya course dah dispecialize kan.so,peluang kerja makin kurang :D

Izyan Masri said...

hayati hamzah:haha.kene pandang jugak.pandang pandang xD

Izyan Masri said...

titinyet:waah.sape sape?mesti yan kenal :D

Izyan Masri said...

elyzatul:haha.berpura2 sentiasa comel :D

Izyan Masri said...

ishiko:kankan?buku tebal2 ni buat mual dan loye tekak je bila baca T_T

Izyan Masri said...

keyri:bolehlah.susah sikit je :D

Izyan Masri said...

syimir:hihi.fast track tak se fames foundation :D

Izyan Masri said...

cikyuyu:haha.memang yan suka baca dengan penuh perasaan siap nangis nangis sebab penat :D

Izyan Masri said...

fatin diyana:haha.taktak.ambik account.tapi ade belajar subjek tu :D

Izyan Masri said...

noyis gila kentang:haha.sangat happening.mcm kanak2 riang dah :D

Jay said...

speed track lagi bahaya...xde asas terus nak buat lanjutan..hahaha..Jay takde asas diploma tapi nak amik ijazah ok tak rasanya??hahaha

Izyan Masri said...

shey pull:haha.aah.memang mcm gila2.thanks thanks :D

Izyan Masri said...

rina avail:haha.kak rina kena tau ni.nnti anak tanya mcm mana :D

Izyan Masri said...

kiwi.haish,dakk aihh.onghang biasa ja pon boleh dpt aihh :D hihi

princessfrogy said...

course kita lain izyan... tp kita sama2 ambik fast track..so bleh la sep... hehehe

syakey said...

membe amek fast track account ni lah, busy gilerr lah cuti kejap je tp tiap2 hujung minggu dok berfoya ktluar. slamat result meletop jugak. untung fast track ni. kn.

cikida said...

kih3..ye ke .ptotla ,,bru fhm ckt..ehheh...=)

chapaticokelat^^ said...

wahh.macam my friend je course yg awk amek .

amal syazwani ahmad :)

Iera Lollies said...

akhirnye taw maksud fast track yg sebenar :)

yqnq ellyana said...

yan..fast track n cekodok milo sama hebat x? :P

Anonymous said...

Macamana nak apply Fast-Track Accounting? NAK JUGAK!

Anonymous said...

nak tanya, ACCA tu susah tak?