Monday, May 02, 2011

Dua2 ada keburukan

Hello babeyhh~!
Peace be with you guys (:

Izyan Masri First Random Giveaway masih dijalankan.Untuk join klik SINI
Hadiah :
Grand Prize :RM100 *Izyan Masri pilih*
Second prize : Chocolate Brownies
Third Prize :Contact lens sponsored by PRETTYGIRLSLENS
5 Saguhati : Review blog
Join SINI

Lately yan asyik cakap pasal diri sendiri ataupun pasal sesuatu yang tak mendatangkan faedah kepada manusia sejagat,jadi bagi menebus segala dosa tersebut,marilah kita bercakap pasal keburukan si kasut rata atau flat shoes yang korang selalu hentam pegi kelas tu.yukk!

Yan taktaulah korang dah tau ke tak pasal keburukan flat shoes ni.Kalau korang dah tau,tolonglah buat2 macam taktau atau senang cerita bajet taktau pape agar yan tak syok sensorang macam selalu (': Tadi yan baca artikel kat beberapa website orang putih pasal side effect of wearing high heel.Bila cakap pasal heel je mesti semua dok toce2 si dak heel tu.cakap yang dia tak elok untuk kesihatan lah,tak elok untuk pinggang lah,senang cerita selalu berlaku diskriminasi terhadap dak heel yang tak berdosa tu.So,kali ni mari kita tengok musuh dalam selimut,si dak flat shoes yang acap kali korang back up tu.sebenarnya,diorang jugak merupakan makhluk yang harus kita jauhi.lets check it out babeyh~!

geng otai flat shoes yang menjengkelkan

flat shoes yang rata ni is actually can causing damage to your feet.Ohmaiigoosshh.terkejut?haa.tengok lagi ni,tak puas hati ni sebab korang duk kutuk2 si dak heel.Everyone's feet are naturally arched atau bahasa melayu nye,kaki kita ni secara semulajadi ada lengkungan.so,bila korang guna flat shoes yang rata tak ada lengkung melengkung and no arch support tu,dia boleh mengakibatkan unusual amount of pressure on your toes and the ball of your foot.

tengok ejaan foot tu elok2.karang ingat makanan pulak.haha.bukan ape,orang malaysia ni bila dengar bunyi ala2 "food" je mulalah ingat cekodok mak,takpon denghian kat dapur.mana tak obes.T_T kita sambung balik.pastu kan,mula lah ada radang2 tisu pada bahagian bawah kaki.bukan tisu yang melekat bawah kaki korang sebab adik koyak2 pastu terabur kat lantai tu.bukanbukan.

pastu kan,lack of arch support tadi,boleh menyebabkan lower of back pain and ankle pain as well.uuu~~haa.tu lah.selama ni korang tak menyedari,dak flat shoes yang disanjung tinggi itu adelah musuh dalam selimut sebenarnya.harap muka je suci dan kalerful. (-.-)

geng dak heels yang berhati murni (':

Lastly,flat shoes is seriously can give you a back problems in the long run.tengoktengok ? adekah korang masih nak menyalahkan dak heel yang tak berdosa?dan terus menyanjung dak flat shoes dan sneakers yang bertopengkan syaiithoon itu ? please lah weyh,bukak mata luas2.Haha.emo gila babeng (':

Okay,so mesti ada yang tertanya2.dah tu nak pakai kasut ape?semua tak boleh?adekah seliper jepun berwarna kuning,hijau,merah dan biru itu?atau berkaki ayam je agar semua ayam bergelar oku kerana kaki mereka diambil manusia ? taktak.So,yang paling baik ialah pakai kasut yang ada arch support.pastu kan,kalau nak pakai flat shoes boleh je.tapi selang seli dengan wedges dan heels.wear them sometimes.janganlah nak pandang buruk je kat dak2 heels tu.kesian diorang.so,pilih kasut betul2 tau because seems like alot of shoes dont have great arch support.all in the name of fashion.fashion fashion jugak,kesihatan kene jaga.so,cheers ! (:

80 comments:

ferra said...

i rasa buleh jer pki kasut flat or tgi. tapi jgn kasut yg tgi sgt. and jgn yg flat sgt. sedang2

Faez Rusni said...

hahah..rmi classmate pki ksut flat tu..memang x sihat kot
yan..tgk entry i yang nie
pasl kasut lelaki lak
http://faezrusni.blogspot.com/2011/05/kasut-nikeadidas-lapukskunk-owng-cri.html

salwaismail said...

kalau cenggini la gayanya, rakyat malaysia tak payah pakai kasut la senang.
semua kaki ayam.haha :D

haslinda said...

yan, kite teringin sgt la nak pakai high heels...tp kannn, selalu je terpele'ot kaki bila pakai.malu je... :( x pandai...

♥sophie♥ said...

yg penting kena pandai jaga diri lah (': ikut keselesaan..

tp ikut sains*ehem2* haha
mmg heels tak elok,,terutama yg tinggi berinci2 uh,, rosak postur tulang kaki..(lebey krg camto la) mls la nk bukak buku bio balik,, hikss

enn chung said...

la yeke......
umm..bwu tao....duk la kutuk2 heel kn..
nsib baek pkai sume jenis..ngee..ngee..
thankz 4 daa useful knowledge..hehehe

SyaficqaHamdan said...

alamak..alamak..alamak!!

kasut kite bnyak flat..cane nie.. ):

pakai selipar jepun je la cani.sob3

.m y z. said...

err betul ke fakta ni? fakta ni selalunya org cakap utk heels punya.

tapi bg ziema mmg betul pun heels ni mendatangkan masalah. sebab tiap kali pakai mmg sakit kaki.

kalau pakai flat shoes ni tak penah pulak mendatangkan masalah. siyes ziema tahun ni baru berani nak pakai wedges. tu pun sakit kaki. tapi best lah kalau jalan ;)

seumur idup ziema pakai flat shoes takde kesan apa-apa pulak. sakit belakang ke, sakit kaki ke, memang takde. hehe. maybe bergantung kepada si pemakai jugak. who knows. ni teori barat ke? heheheh.

Chegu Zubir said...

bahaya kan...


jom sertai
segmen jemput ke blog saya

HALIM said...

Tak nak la pakai heels lepas ni..hehehe!

fazhana said...

sungguh tak disangka! musuh dlm selimut upenye.. i hate you flat shoes!!haha!! :D

Gee said...

waah...suka2

phee ungu said...

: err kasut skola boleh ??

fifianggun said...

so informativeee=)

cikida said...

o yeke cam 2..aiyoo..huu.mati2 ingat heels yg byk effect kat kaki..oke,,pasnih kene bli kasut yg de tinggi cket kot,..huuu..newayy,,nice entry n information..thnks a lot !..=)

raihana said...

ouh ingt kan pakai kasut flat takde side effect die ..
rupenye sape ja..
but i love to wear high heel than flat...
walaupown kaki skit pastu..hehehe

HonEyBuNNy said...

ila suka pakai wedges ja....

nak bagi tinggi sikit...hehe..

wedges xde la sakit sangat kaki...;-)

Bird Fizousz said...

ish3, susahnye kaum hawa ni nk pilih ksut ek yan..sng cite pkai je but phua chu kang, xde side effect sgt..hahaha..XD

Reen Rostarizam said...

huu~ dah lah kalau g kelas mmg senang sarung flat shoes =.=ll haih..

Arif Azmi said...

Lepasni nak pakai high heels la.. HAHAHAHA.. XD

Newest entry, do drop by ;) Duit Rakyat Kemana?

d_LA said...

dla ada sume jenis kasut..x fokus pd 1 jenis je..flat heel, high heel, sport shoes, wedges, cheezy wedges pun den rembat..hahaha

CikHaniBhulat said...

wah..nice info la yan ....
bagus2...teruja jew nak baca...
naseb baek hani ada semua jenis kasut tu...heel, sneakers, wedges, flat...so, boley tukar2..yeay..seronok jp...

hehehe... =) nice share

maisarah said...

eh eh. saya taktau. la ni baru tau. hihi. :D

ïêmå å¢klê§ said...

2 2 kasut iema boleh pakai..
tapi iema suka wedges.....

tapi xtau lak flat shoes pun boleh sakit belakang

harrazdani said...

dua2 ada kebaikan dan keburukan, tp pki heels lebih nampak yakin dan berkarisma.

Farhan Zulhusmi said...

emmm...emmm..kasut tinggi...mcm ne korang jalan erk???
sy xpernah cuba sbb sy lelaki...hehehe

Misz Jenny said...

nak komen jugak..

PASNI BACA!!


:p

Cik Yana said...

Kire fair tak kalau kat luar pakai high heels, pastu dalam umah kan pakai slipar rumah, tak pun kaki ayam. Adil la kan? Heheheh~

Warna Warni Kehidupan said...

huhu apa pon tak bole la nih..senang cerita jom berkaki ayam..haha

Zuraidah said...

Kita pakai selipar jamban je nak? Muahaha.

Hayati Hamzah said...

ala pasni nak cari kasut lengkung lah T__T

Aimie Lieyana said...

Tak kira,nak pakai flat jugakk hehee..huhuu siyes tak reti pakai heels rasa cam nak tumbang je kui3..

akid azami said...

tak sangke kasut tumit tinggi ada effek. Pompuan kena kurangkan pemakaian kasut ni!!

Amira Chan said...

eit eit, Yan kita da tuka layout, and ur blog is in my bloglist okay. ;)

Iera Lollies said...

eh info baru,time kasih yan :)

nik rosmawati said...

akak pakai yg biasa2 jea.tak tinggi dan tak rendah sgt.nak pakai yg flat nnt rasa diri rendah sgt.kalau pakai heels takut jatuh tergolek nnt.hehe.

Chempaka Sari said...

wah! saya nak semua kasut kasut tuh..

josrevalution said...

salam knl..cte psl ksut tggi ne..sa xtau ap2 huhu.. tpi bg pdt sa kst tgi ne mgk x bgtu baik lhkin skit kki pki kot lau kst tinggi ne..hehe i folo folo me back yer tuan blog hehe..
cara buat Auto like status facebook members

Izyan Masri said...

ferra:memang itu yang paling baik :D

Izyan Masri said...

faez:yan pon pakai kasut flat sebelum ni.tak sihat jugak :D

Izyan Masri said...

salwanismail:betul tu.kahkah :D

Izyan Masri said...

haslinda:sebelum kluar kan,pegi trainin pakai dlm rumah dulu.ulang alik dri dapur ke ruang tamu xD

Izyan Masri said...

sophie:yap.heels memang dijamin tak elok.tapi kalau flat shoes without arch everyday,boleh mneyebabkan lebihan pressure kat kaki.kalau shopping lama2 pakai flat shoes,memang terasa sakit dia :D

Izyan Masri said...

enn chung:yeay.bagus pakai semua jenis.tadelah satu je.kankan :D

Izyan Masri said...

syaficqa hamdan:haha.comel je pegi shopping pakai seliper jepun xD

Izyan Masri said...

myz:kalau heels akan merosakkan postur badan dan tulang.untuk flat shoes di bagi unnormal pressure pada barefoot kita.as noted above,in the long run,baru akan ada side effect.lagi satu,kalau kita pegi shopping pakai flat shoes lama2,confirm sakit.yan selalu je mcm tu.sekarang baru pakai kasut yg ada heels sikit.sikit jela tapi xD

Izyan Masri said...

chegu zubir:agak bahaya lah :D

Izyan Masri said...

halim:kalau laki pakai heels kita cepuk je xD

Izyan Masri said...

fazhana:haha.betul2.kita bako!kita bako! xD

Izyan Masri said...

gee:bagus2 :D

Izyan Masri said...

phee ungu:kihkih.kasut sekolah paling elok xD

Izyan Masri said...

fifi anggun:tenkiu dear :D

Izyan Masri said...

cikida:tu lah pasal kan.ingatkan heels sorg je yang bahaya.rupanya flat shoes pon :D

Izyan Masri said...

raihana:yan jarang sangat pakai heels.kesian kan T_T

Izyan Masri said...

honeybunny:setuju sangat.wedges yan sangat selasa pakai lama mana pon :D

Izyan Masri said...

bird:kehkeh.nanti pua chu kang pulak tade kasut xD

Izyan Masri said...

reen rostarizam:betul2.rileks je kalau pakai flat shoes kan kan ? :D

Izyan Masri said...

arif azmi:haha.pakai2.jemput :D

Izyan Masri said...

d_la:haha.kadang2 tu tamak pon bagus jugak kan.yan pon mcm tu xD

Izyan Masri said...

cikhani bulat:yeah.tenkiu2 sebab baca.:D

Izyan Masri said...

maisarah:lepas ni mesti buat2 tau.xD

Izyan Masri said...

iema ackles:yan pon suka wedges.tak sakit kaki :D

Izyan Masri said...

harrazdani:waah.bunyi mcm biasa pakai.kihkih.tapi kan,kalau laki apa yang nampak karisma eyh :D

Izyan Masri said...

farhan zulhusmi:haha.yan pon tak biasa pakai heels.jom kita tanya pakar xD

Izyan Masri said...

misz jenny:kihkih.baca2 cepat yangg :D

Izyan Masri said...

cik yana:haha.adil kot.dah balance xD tapi tengok jugak.kalau over lama pakai heels susah jugak xD

Izyan Masri said...

warna warni kehidupan:kesian ayam nanti. T_T

Izyan Masri said...

zuraidah:boleh2.baru cute sikit :D

Izyan Masri said...

hayati hamzah:ada tau flat shoes yang melengkung :D

Izyan Masri said...

aimie liyana :jom kita pakai wedges beramai2 xD

Izyan Masri said...

akid azami:betul tu.perempuan kene kurangkan.laki pon!eyh? haha:D

Izyan Masri said...

amira chan:thanks babeyh.jap lagi kite pegi sana okeng :D

Izyan Masri said...

iera lollies:sama2 sayangg ^^

Izyan Masri said...

nik rosmawati:betul sangat tu kak.yan sokong hundred percent :D

Izyan Masri said...

chempaka sari:boleh2.meyh kita rembat semua :D

Izyan Masri said...

josrevalution:yeay.dah follow balik :D

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

eh.sy baru tahu flat shoes itu mendatangkan keburukan.sy suka flat shoes.

RaraPuing said...

jomla kite berjalan tanpa kasut ..kaki ayam haissh rindu nak berkaki ayam hahahhaa

Izyan Masri said...

RINA AVAIL A.K.A CIK BETTY :yan pon suka flat shoes.taapi dia still ada keburukan T_T

Izyan Masri said...

rara puing:rindu?pernah ke?kihkih :D

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, May 02, 2011

Dua2 ada keburukan

Hello babeyhh~!
Peace be with you guys (:

Izyan Masri First Random Giveaway masih dijalankan.Untuk join klik SINI
Hadiah :
Grand Prize :RM100 *Izyan Masri pilih*
Second prize : Chocolate Brownies
Third Prize :Contact lens sponsored by PRETTYGIRLSLENS
5 Saguhati : Review blog
Join SINI

Lately yan asyik cakap pasal diri sendiri ataupun pasal sesuatu yang tak mendatangkan faedah kepada manusia sejagat,jadi bagi menebus segala dosa tersebut,marilah kita bercakap pasal keburukan si kasut rata atau flat shoes yang korang selalu hentam pegi kelas tu.yukk!

Yan taktaulah korang dah tau ke tak pasal keburukan flat shoes ni.Kalau korang dah tau,tolonglah buat2 macam taktau atau senang cerita bajet taktau pape agar yan tak syok sensorang macam selalu (': Tadi yan baca artikel kat beberapa website orang putih pasal side effect of wearing high heel.Bila cakap pasal heel je mesti semua dok toce2 si dak heel tu.cakap yang dia tak elok untuk kesihatan lah,tak elok untuk pinggang lah,senang cerita selalu berlaku diskriminasi terhadap dak heel yang tak berdosa tu.So,kali ni mari kita tengok musuh dalam selimut,si dak flat shoes yang acap kali korang back up tu.sebenarnya,diorang jugak merupakan makhluk yang harus kita jauhi.lets check it out babeyh~!

geng otai flat shoes yang menjengkelkan

flat shoes yang rata ni is actually can causing damage to your feet.Ohmaiigoosshh.terkejut?haa.tengok lagi ni,tak puas hati ni sebab korang duk kutuk2 si dak heel.Everyone's feet are naturally arched atau bahasa melayu nye,kaki kita ni secara semulajadi ada lengkungan.so,bila korang guna flat shoes yang rata tak ada lengkung melengkung and no arch support tu,dia boleh mengakibatkan unusual amount of pressure on your toes and the ball of your foot.

tengok ejaan foot tu elok2.karang ingat makanan pulak.haha.bukan ape,orang malaysia ni bila dengar bunyi ala2 "food" je mulalah ingat cekodok mak,takpon denghian kat dapur.mana tak obes.T_T kita sambung balik.pastu kan,mula lah ada radang2 tisu pada bahagian bawah kaki.bukan tisu yang melekat bawah kaki korang sebab adik koyak2 pastu terabur kat lantai tu.bukanbukan.

pastu kan,lack of arch support tadi,boleh menyebabkan lower of back pain and ankle pain as well.uuu~~haa.tu lah.selama ni korang tak menyedari,dak flat shoes yang disanjung tinggi itu adelah musuh dalam selimut sebenarnya.harap muka je suci dan kalerful. (-.-)

geng dak heels yang berhati murni (':

Lastly,flat shoes is seriously can give you a back problems in the long run.tengoktengok ? adekah korang masih nak menyalahkan dak heel yang tak berdosa?dan terus menyanjung dak flat shoes dan sneakers yang bertopengkan syaiithoon itu ? please lah weyh,bukak mata luas2.Haha.emo gila babeng (':

Okay,so mesti ada yang tertanya2.dah tu nak pakai kasut ape?semua tak boleh?adekah seliper jepun berwarna kuning,hijau,merah dan biru itu?atau berkaki ayam je agar semua ayam bergelar oku kerana kaki mereka diambil manusia ? taktak.So,yang paling baik ialah pakai kasut yang ada arch support.pastu kan,kalau nak pakai flat shoes boleh je.tapi selang seli dengan wedges dan heels.wear them sometimes.janganlah nak pandang buruk je kat dak2 heels tu.kesian diorang.so,pilih kasut betul2 tau because seems like alot of shoes dont have great arch support.all in the name of fashion.fashion fashion jugak,kesihatan kene jaga.so,cheers ! (:

80 comments:

ferra said...

i rasa buleh jer pki kasut flat or tgi. tapi jgn kasut yg tgi sgt. and jgn yg flat sgt. sedang2

Faez Rusni said...

hahah..rmi classmate pki ksut flat tu..memang x sihat kot
yan..tgk entry i yang nie
pasl kasut lelaki lak
http://faezrusni.blogspot.com/2011/05/kasut-nikeadidas-lapukskunk-owng-cri.html

salwaismail said...

kalau cenggini la gayanya, rakyat malaysia tak payah pakai kasut la senang.
semua kaki ayam.haha :D

haslinda said...

yan, kite teringin sgt la nak pakai high heels...tp kannn, selalu je terpele'ot kaki bila pakai.malu je... :( x pandai...

♥sophie♥ said...

yg penting kena pandai jaga diri lah (': ikut keselesaan..

tp ikut sains*ehem2* haha
mmg heels tak elok,,terutama yg tinggi berinci2 uh,, rosak postur tulang kaki..(lebey krg camto la) mls la nk bukak buku bio balik,, hikss

enn chung said...

la yeke......
umm..bwu tao....duk la kutuk2 heel kn..
nsib baek pkai sume jenis..ngee..ngee..
thankz 4 daa useful knowledge..hehehe

SyaficqaHamdan said...

alamak..alamak..alamak!!

kasut kite bnyak flat..cane nie.. ):

pakai selipar jepun je la cani.sob3

.m y z. said...

err betul ke fakta ni? fakta ni selalunya org cakap utk heels punya.

tapi bg ziema mmg betul pun heels ni mendatangkan masalah. sebab tiap kali pakai mmg sakit kaki.

kalau pakai flat shoes ni tak penah pulak mendatangkan masalah. siyes ziema tahun ni baru berani nak pakai wedges. tu pun sakit kaki. tapi best lah kalau jalan ;)

seumur idup ziema pakai flat shoes takde kesan apa-apa pulak. sakit belakang ke, sakit kaki ke, memang takde. hehe. maybe bergantung kepada si pemakai jugak. who knows. ni teori barat ke? heheheh.

Chegu Zubir said...

bahaya kan...


jom sertai
segmen jemput ke blog saya

HALIM said...

Tak nak la pakai heels lepas ni..hehehe!

fazhana said...

sungguh tak disangka! musuh dlm selimut upenye.. i hate you flat shoes!!haha!! :D

Gee said...

waah...suka2

phee ungu said...

: err kasut skola boleh ??

fifianggun said...

so informativeee=)

cikida said...

o yeke cam 2..aiyoo..huu.mati2 ingat heels yg byk effect kat kaki..oke,,pasnih kene bli kasut yg de tinggi cket kot,..huuu..newayy,,nice entry n information..thnks a lot !..=)

raihana said...

ouh ingt kan pakai kasut flat takde side effect die ..
rupenye sape ja..
but i love to wear high heel than flat...
walaupown kaki skit pastu..hehehe

HonEyBuNNy said...

ila suka pakai wedges ja....

nak bagi tinggi sikit...hehe..

wedges xde la sakit sangat kaki...;-)

Bird Fizousz said...

ish3, susahnye kaum hawa ni nk pilih ksut ek yan..sng cite pkai je but phua chu kang, xde side effect sgt..hahaha..XD

Reen Rostarizam said...

huu~ dah lah kalau g kelas mmg senang sarung flat shoes =.=ll haih..

Arif Azmi said...

Lepasni nak pakai high heels la.. HAHAHAHA.. XD

Newest entry, do drop by ;) Duit Rakyat Kemana?

d_LA said...

dla ada sume jenis kasut..x fokus pd 1 jenis je..flat heel, high heel, sport shoes, wedges, cheezy wedges pun den rembat..hahaha

CikHaniBhulat said...

wah..nice info la yan ....
bagus2...teruja jew nak baca...
naseb baek hani ada semua jenis kasut tu...heel, sneakers, wedges, flat...so, boley tukar2..yeay..seronok jp...

hehehe... =) nice share

maisarah said...

eh eh. saya taktau. la ni baru tau. hihi. :D

ïêmå å¢klê§ said...

2 2 kasut iema boleh pakai..
tapi iema suka wedges.....

tapi xtau lak flat shoes pun boleh sakit belakang

harrazdani said...

dua2 ada kebaikan dan keburukan, tp pki heels lebih nampak yakin dan berkarisma.

Farhan Zulhusmi said...

emmm...emmm..kasut tinggi...mcm ne korang jalan erk???
sy xpernah cuba sbb sy lelaki...hehehe

Misz Jenny said...

nak komen jugak..

PASNI BACA!!


:p

Cik Yana said...

Kire fair tak kalau kat luar pakai high heels, pastu dalam umah kan pakai slipar rumah, tak pun kaki ayam. Adil la kan? Heheheh~

Warna Warni Kehidupan said...

huhu apa pon tak bole la nih..senang cerita jom berkaki ayam..haha

Zuraidah said...

Kita pakai selipar jamban je nak? Muahaha.

Hayati Hamzah said...

ala pasni nak cari kasut lengkung lah T__T

Aimie Lieyana said...

Tak kira,nak pakai flat jugakk hehee..huhuu siyes tak reti pakai heels rasa cam nak tumbang je kui3..

akid azami said...

tak sangke kasut tumit tinggi ada effek. Pompuan kena kurangkan pemakaian kasut ni!!

Amira Chan said...

eit eit, Yan kita da tuka layout, and ur blog is in my bloglist okay. ;)

Iera Lollies said...

eh info baru,time kasih yan :)

nik rosmawati said...

akak pakai yg biasa2 jea.tak tinggi dan tak rendah sgt.nak pakai yg flat nnt rasa diri rendah sgt.kalau pakai heels takut jatuh tergolek nnt.hehe.

Chempaka Sari said...

wah! saya nak semua kasut kasut tuh..

josrevalution said...

salam knl..cte psl ksut tggi ne..sa xtau ap2 huhu.. tpi bg pdt sa kst tgi ne mgk x bgtu baik lhkin skit kki pki kot lau kst tinggi ne..hehe i folo folo me back yer tuan blog hehe..
cara buat Auto like status facebook members

Izyan Masri said...

ferra:memang itu yang paling baik :D

Izyan Masri said...

faez:yan pon pakai kasut flat sebelum ni.tak sihat jugak :D

Izyan Masri said...

salwanismail:betul tu.kahkah :D

Izyan Masri said...

haslinda:sebelum kluar kan,pegi trainin pakai dlm rumah dulu.ulang alik dri dapur ke ruang tamu xD

Izyan Masri said...

sophie:yap.heels memang dijamin tak elok.tapi kalau flat shoes without arch everyday,boleh mneyebabkan lebihan pressure kat kaki.kalau shopping lama2 pakai flat shoes,memang terasa sakit dia :D

Izyan Masri said...

enn chung:yeay.bagus pakai semua jenis.tadelah satu je.kankan :D

Izyan Masri said...

syaficqa hamdan:haha.comel je pegi shopping pakai seliper jepun xD

Izyan Masri said...

myz:kalau heels akan merosakkan postur badan dan tulang.untuk flat shoes di bagi unnormal pressure pada barefoot kita.as noted above,in the long run,baru akan ada side effect.lagi satu,kalau kita pegi shopping pakai flat shoes lama2,confirm sakit.yan selalu je mcm tu.sekarang baru pakai kasut yg ada heels sikit.sikit jela tapi xD

Izyan Masri said...

chegu zubir:agak bahaya lah :D

Izyan Masri said...

halim:kalau laki pakai heels kita cepuk je xD

Izyan Masri said...

fazhana:haha.betul2.kita bako!kita bako! xD

Izyan Masri said...

gee:bagus2 :D

Izyan Masri said...

phee ungu:kihkih.kasut sekolah paling elok xD

Izyan Masri said...

fifi anggun:tenkiu dear :D

Izyan Masri said...

cikida:tu lah pasal kan.ingatkan heels sorg je yang bahaya.rupanya flat shoes pon :D

Izyan Masri said...

raihana:yan jarang sangat pakai heels.kesian kan T_T

Izyan Masri said...

honeybunny:setuju sangat.wedges yan sangat selasa pakai lama mana pon :D

Izyan Masri said...

bird:kehkeh.nanti pua chu kang pulak tade kasut xD

Izyan Masri said...

reen rostarizam:betul2.rileks je kalau pakai flat shoes kan kan ? :D

Izyan Masri said...

arif azmi:haha.pakai2.jemput :D

Izyan Masri said...

d_la:haha.kadang2 tu tamak pon bagus jugak kan.yan pon mcm tu xD

Izyan Masri said...

cikhani bulat:yeah.tenkiu2 sebab baca.:D

Izyan Masri said...

maisarah:lepas ni mesti buat2 tau.xD

Izyan Masri said...

iema ackles:yan pon suka wedges.tak sakit kaki :D

Izyan Masri said...

harrazdani:waah.bunyi mcm biasa pakai.kihkih.tapi kan,kalau laki apa yang nampak karisma eyh :D

Izyan Masri said...

farhan zulhusmi:haha.yan pon tak biasa pakai heels.jom kita tanya pakar xD

Izyan Masri said...

misz jenny:kihkih.baca2 cepat yangg :D

Izyan Masri said...

cik yana:haha.adil kot.dah balance xD tapi tengok jugak.kalau over lama pakai heels susah jugak xD

Izyan Masri said...

warna warni kehidupan:kesian ayam nanti. T_T

Izyan Masri said...

zuraidah:boleh2.baru cute sikit :D

Izyan Masri said...

hayati hamzah:ada tau flat shoes yang melengkung :D

Izyan Masri said...

aimie liyana :jom kita pakai wedges beramai2 xD

Izyan Masri said...

akid azami:betul tu.perempuan kene kurangkan.laki pon!eyh? haha:D

Izyan Masri said...

amira chan:thanks babeyh.jap lagi kite pegi sana okeng :D

Izyan Masri said...

iera lollies:sama2 sayangg ^^

Izyan Masri said...

nik rosmawati:betul sangat tu kak.yan sokong hundred percent :D

Izyan Masri said...

chempaka sari:boleh2.meyh kita rembat semua :D

Izyan Masri said...

josrevalution:yeay.dah follow balik :D

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

eh.sy baru tahu flat shoes itu mendatangkan keburukan.sy suka flat shoes.

RaraPuing said...

jomla kite berjalan tanpa kasut ..kaki ayam haissh rindu nak berkaki ayam hahahhaa

Izyan Masri said...

RINA AVAIL A.K.A CIK BETTY :yan pon suka flat shoes.taapi dia still ada keburukan T_T

Izyan Masri said...

rara puing:rindu?pernah ke?kihkih :D