Monday, May 02, 2011

Kacang dan Mentor

Hello awak !
Peace be with you guys (:

Izyan Masri First Random Giveaway masih dijalankan.Untuk Join,Klik SINI

Hadiah :
Grand prize : RM100 *Izyan Masri pilih*
Second Prize : Chocolate brownies
Third Prize : contact lens sponsored by PRETTYGIRLSLENS
5 saguhati : Review Blog
Join GA kat SINI

Ni cerita pasal malam tadi."ekeleh der,tak moden aa cerita benda lepas" leklu bro,wa ambik mood malam tadi,pagi ni baru semangat nak cerita"

Pada suatu malam yang hening,abah,yan,dengan mak berkumpul lah bersama2 sambil menonton mentor.Kitorang bertiga je waktu tu.dah macam KRU pulak,tapi versi pondan.haha (': Maka,abah pon memulakan bicara " pegi ambik kacang,biar ada benda nak kudap2 sikit " sesungguhnya jalan untuk ke dapur itu sangat mencabar dan berliku2.Ditambah pula dengan suasana diluar rumah yang gelap gelita.Kerusi dan meja makan transformers berkeliaran,anak2 jiran sebelah bertempikan sesama sendiri macam budak2 cerita paranormal yang takut pabila terjumpa hantu yang dicari.yang ni over.pang!!

pastu,yan baru sampai dapur,tiba2 dah dengar suara shiha mentor nyanyi.ape ni?mak dengan abah dah tengok,yan masih terkial-kial cari kacang lagi.yang ni tak aci.tak aci tak aci.ikut hati,nak je ambik kacang buncis bagi diorang.wakaka.maka,setelah digodeh2,kacang cap tangan berplestik merah tak jumpa jugak.so,disebabkan yan nak cepat,yan ambik jelah kacang tanah yang dah siap digoreng dalam botol.Kacang tu rasanya mak nak campur untuk masak nasi lemak.Tapi apa adehal.janji nama dia kacang dan rasa dia boleh digigit dengan rakus sambil tengok mentor.maka,yan kembali lah ke pangkal jalan untuk menonton mentor sambil beberapa botol kacang tanah ditangan.

Sampai2 depan je,shiha tengah nyanyi.tak brader lah shiha ni nyanyi lagu rossa pulak.cuba lah nyanyi lagu Blink 182 ke,MCR ke,Aerosmith ke,paling2 tak pon lagu Search ke,kalau lagu jongjong inai mak ipong rajawali pon rasanya masih boleh diterima lagi kot.barulah brader sikit (': So,kitorang semua makan dengan riang gembira seolah2 tiada tanda akan berlakunya malapetaka yang maha dahhhhsyat.*korang baca biar panjang sikit untuk menunjukkan betapa dasyatnya malapetaka tu*

habis ratnah menyanyi,maka,habislah kacang dalam botol pertama.Ini bukan makan,ini melantak secara berjemaah namanya (': eyh jap,yan sebut nama shiha,ratnah ni korang tau ke sapa?karang korang ingat makcik jual nasi lemak semut yang selalu yan gembar gemburkan tu pulak.(-.-) Maka,tibalah turn ayish.wa cakap sama lu lah der,wa suka lah,suara dia.macam brader indon.style.

ni lah dak mentor yang dicanang-canang tu

okay,dipendekkan cerita,time pengumuman sapa tersingkir,mula2 markah shiha,banyak.then markah ratnah,lebih kurang je.yan pon gelaklah.dengan nada angkuhnya " ala,tunggu apa lagi atas pentas tu,ratnah keluar lah ni.haha " dengan riang gembiranya yan lambung 2 biji kacang goreng keatas,sambil tu markah ayish diannouncekan,tiba2,ayish punya markah paling sikit dow.what thee??markah paper biologi yan time trial spm dulu2 lagi banyak kot.baru nak marah konon.terlupa kacang yang melambung dan dalam perjalanan ke mulut tu.maka bertebaranlah kekacang tersebut kat anak tekak.tu lah,mak pesan,jangan pandang kacang sebelah mata walaupun kacang peas.

Maka,tersedak dan tercekiklah dua biji kacang.agak sakit jugaklah oesophagus,trachea dan rakan2nya yang lain.sampai merah2 mata sebab menahan sakit.series sakit bro.wa telan air pon kacang tu macam taknak turun jugak.penat mak urut2 baru elok.tacing aa dengan kacang zaman sekarang.Tapi tu lah,moral value yang boleh diambik,jangan kutuk orang lebih2,jangan nak marah2,dan paling penting,jangan nak menunjukkan skill menangkap kacang yang dilambung depan orang ramai.tuhan marah.haha.so,cheers ! (:

39 comments:

sarah mohamad said...

memang besy layan mentor dengan kacang. hiks ayish dah terkeluar pun. hiks

nini said...

owh cik yan....gua tak layan mentor de...p sebab nak amik hati hang, sebab da join GA hang, kira gua layan je lah eh....=p

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

tiba2 rasa nak cari kacang gak kunyah2 huhu...aihh mcm layan je ;D

Far8 budak baik said...

hahaha..cerit tak leh belahhh..
ayat extrem yan..ngahaa=p
lagu jon jong inai mak ipong..
ape barang der...
jatuh saham haha

sweet stalker said...

haha, yan2. kelakarlah! atien pun tak puas hati sebab ayish terkeluar. huu

Anonymous said...

ape la..tak senonohnye pangai awak gitu cik yan oi.huhu..enjoy ur day

Aimie Lieyana said...

da lama tak tengok mentor..dulu duk umah sewa layan gak mentor hehe..tp mentor kali ni agak besh kan kan..

fadh leyanie said...

semalam layan mentor jugak sambil tgk pnonton ayish nangis,tapi tak sampai tercekik kacang,,hihi

noraliza said...

hahahaha..selamatlah kacang tuu kecik jer..yan minat ayish lah nie yer.

♥sophie♥ said...

hihihi,,, kelakar lahh sampai tercekik plak tuh,, huhuhu
tu lah xajak phie join sekaki ! hikhik

Cik Ezy said...

erk..
t'cekik kacang?
ngeheee..
ayish kuar, tekak jdk mngse..
ekeke

Reen Rostarizam said...

bahaha..smpai tercekik ye cik kak :D kacang kacang..kacang betul!

angkasa said...

mcm biasa hiperbola tetap ada.pewit! :D tak minatla mentor kak.sama gak mcm AF lg la xminat.

couverv said...

walah! walah!, boleh tahan , nice la.

Amoi said...

tak pernah tengok rancangan realiti ni semua

T_T

bapak sedih

Akid azami said...

haha tercekik kacang eh? Tula len kali jangn pandai2 :P Mentor.. Hm layan masa musim 1st je :D

phee ungu said...

: sedihnya ~hahaha . gelak sket boleh ta ?? :P eh .. background suda berubah wajah :P

Woofer Storm said...

hehehe coolnya dia makan kacang sambil enjoy mentor..heheee

*cian tak tgk mentor pun..huhuhu

Izyan Masri said...

sarah mohamad:aah.tengok mentor dengan kacang memang best.tapi bila dh tercekik terus tak best.kihkih

Izyan Masri said...

nini:kihkih.wajib layan derr.haha :D

Iera Lollies said...

la,layan mentor syok snagat smpai tercekik kacang ke dear?
siannyer:)

Izyan Masri said...

pinky momma:hikhik.jom cari kacang lepastu kita kudap sama2 xD

Izyan Masri said...

far8 budak baik:haha.comel kot aku rasa lagu tu xD

Izyan Masri said...

sweet stalker:kesian ayish kan.huhu :D

Izyan Masri said...

cik anon:tak elok tape.nanti ubah aa :D

Izyan Masri said...

aimie liyana:betul2.dulu yan tak tengok mentor.kali ni je baru layan :D

Izyan Masri said...

fadh leyanie:kihkih.kenapa tak tercekik kacang.pegi tercekik jugak xD

Izyan Masri said...

noraliza:betul2.kalau besar mcm biji durian tak sempat nak tulis entry ni dah.xD.yan suka ayish :D

Izyan Masri said...

sophie:haha.nanti kalau ajak phie,dua2 tercekik,susah pulak org lain xD

Izyan Masri said...

cik ezy:tu lah pasal.yan pulak lebih2 kan :D

Izyan Masri said...

reen rostarizam:haha.kacang ni mengade :P

Izyan Masri said...

angkasa:kihkih.hiperbola kene ada bila buat essay.nnti cikgu marah :D

Izyan Masri said...

couverv:apa yang boleh tahannya :D

Izyan Masri said...

amoi:tapetape.esok lusa tengok ye :D

Izyan Masri said...

akid azami:yan tengok musim ni je.dulu2 tak langsung :D

Izyan Masri said...

phee ungu:haha.gelak pulak dia ;p
background buruk je lah phie T_T

Izyan Masri said...

woofer storm:cool eyh :D

Izyan Masri said...

iera lollies:kesian kan?eksited sangat tu :D

chapaticokelat^^ said...

kahkahkahkahkah~~~ xDD

kerana mentor .. tekakku menjadi korban :p

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, May 02, 2011

Kacang dan Mentor

Hello awak !
Peace be with you guys (:

Izyan Masri First Random Giveaway masih dijalankan.Untuk Join,Klik SINI

Hadiah :
Grand prize : RM100 *Izyan Masri pilih*
Second Prize : Chocolate brownies
Third Prize : contact lens sponsored by PRETTYGIRLSLENS
5 saguhati : Review Blog
Join GA kat SINI

Ni cerita pasal malam tadi."ekeleh der,tak moden aa cerita benda lepas" leklu bro,wa ambik mood malam tadi,pagi ni baru semangat nak cerita"

Pada suatu malam yang hening,abah,yan,dengan mak berkumpul lah bersama2 sambil menonton mentor.Kitorang bertiga je waktu tu.dah macam KRU pulak,tapi versi pondan.haha (': Maka,abah pon memulakan bicara " pegi ambik kacang,biar ada benda nak kudap2 sikit " sesungguhnya jalan untuk ke dapur itu sangat mencabar dan berliku2.Ditambah pula dengan suasana diluar rumah yang gelap gelita.Kerusi dan meja makan transformers berkeliaran,anak2 jiran sebelah bertempikan sesama sendiri macam budak2 cerita paranormal yang takut pabila terjumpa hantu yang dicari.yang ni over.pang!!

pastu,yan baru sampai dapur,tiba2 dah dengar suara shiha mentor nyanyi.ape ni?mak dengan abah dah tengok,yan masih terkial-kial cari kacang lagi.yang ni tak aci.tak aci tak aci.ikut hati,nak je ambik kacang buncis bagi diorang.wakaka.maka,setelah digodeh2,kacang cap tangan berplestik merah tak jumpa jugak.so,disebabkan yan nak cepat,yan ambik jelah kacang tanah yang dah siap digoreng dalam botol.Kacang tu rasanya mak nak campur untuk masak nasi lemak.Tapi apa adehal.janji nama dia kacang dan rasa dia boleh digigit dengan rakus sambil tengok mentor.maka,yan kembali lah ke pangkal jalan untuk menonton mentor sambil beberapa botol kacang tanah ditangan.

Sampai2 depan je,shiha tengah nyanyi.tak brader lah shiha ni nyanyi lagu rossa pulak.cuba lah nyanyi lagu Blink 182 ke,MCR ke,Aerosmith ke,paling2 tak pon lagu Search ke,kalau lagu jongjong inai mak ipong rajawali pon rasanya masih boleh diterima lagi kot.barulah brader sikit (': So,kitorang semua makan dengan riang gembira seolah2 tiada tanda akan berlakunya malapetaka yang maha dahhhhsyat.*korang baca biar panjang sikit untuk menunjukkan betapa dasyatnya malapetaka tu*

habis ratnah menyanyi,maka,habislah kacang dalam botol pertama.Ini bukan makan,ini melantak secara berjemaah namanya (': eyh jap,yan sebut nama shiha,ratnah ni korang tau ke sapa?karang korang ingat makcik jual nasi lemak semut yang selalu yan gembar gemburkan tu pulak.(-.-) Maka,tibalah turn ayish.wa cakap sama lu lah der,wa suka lah,suara dia.macam brader indon.style.

ni lah dak mentor yang dicanang-canang tu

okay,dipendekkan cerita,time pengumuman sapa tersingkir,mula2 markah shiha,banyak.then markah ratnah,lebih kurang je.yan pon gelaklah.dengan nada angkuhnya " ala,tunggu apa lagi atas pentas tu,ratnah keluar lah ni.haha " dengan riang gembiranya yan lambung 2 biji kacang goreng keatas,sambil tu markah ayish diannouncekan,tiba2,ayish punya markah paling sikit dow.what thee??markah paper biologi yan time trial spm dulu2 lagi banyak kot.baru nak marah konon.terlupa kacang yang melambung dan dalam perjalanan ke mulut tu.maka bertebaranlah kekacang tersebut kat anak tekak.tu lah,mak pesan,jangan pandang kacang sebelah mata walaupun kacang peas.

Maka,tersedak dan tercekiklah dua biji kacang.agak sakit jugaklah oesophagus,trachea dan rakan2nya yang lain.sampai merah2 mata sebab menahan sakit.series sakit bro.wa telan air pon kacang tu macam taknak turun jugak.penat mak urut2 baru elok.tacing aa dengan kacang zaman sekarang.Tapi tu lah,moral value yang boleh diambik,jangan kutuk orang lebih2,jangan nak marah2,dan paling penting,jangan nak menunjukkan skill menangkap kacang yang dilambung depan orang ramai.tuhan marah.haha.so,cheers ! (:

39 comments:

sarah mohamad said...

memang besy layan mentor dengan kacang. hiks ayish dah terkeluar pun. hiks

nini said...

owh cik yan....gua tak layan mentor de...p sebab nak amik hati hang, sebab da join GA hang, kira gua layan je lah eh....=p

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

tiba2 rasa nak cari kacang gak kunyah2 huhu...aihh mcm layan je ;D

Far8 budak baik said...

hahaha..cerit tak leh belahhh..
ayat extrem yan..ngahaa=p
lagu jon jong inai mak ipong..
ape barang der...
jatuh saham haha

sweet stalker said...

haha, yan2. kelakarlah! atien pun tak puas hati sebab ayish terkeluar. huu

Anonymous said...

ape la..tak senonohnye pangai awak gitu cik yan oi.huhu..enjoy ur day

Aimie Lieyana said...

da lama tak tengok mentor..dulu duk umah sewa layan gak mentor hehe..tp mentor kali ni agak besh kan kan..

fadh leyanie said...

semalam layan mentor jugak sambil tgk pnonton ayish nangis,tapi tak sampai tercekik kacang,,hihi

noraliza said...

hahahaha..selamatlah kacang tuu kecik jer..yan minat ayish lah nie yer.

♥sophie♥ said...

hihihi,,, kelakar lahh sampai tercekik plak tuh,, huhuhu
tu lah xajak phie join sekaki ! hikhik

Cik Ezy said...

erk..
t'cekik kacang?
ngeheee..
ayish kuar, tekak jdk mngse..
ekeke

Reen Rostarizam said...

bahaha..smpai tercekik ye cik kak :D kacang kacang..kacang betul!

angkasa said...

mcm biasa hiperbola tetap ada.pewit! :D tak minatla mentor kak.sama gak mcm AF lg la xminat.

couverv said...

walah! walah!, boleh tahan , nice la.

Amoi said...

tak pernah tengok rancangan realiti ni semua

T_T

bapak sedih

Akid azami said...

haha tercekik kacang eh? Tula len kali jangn pandai2 :P Mentor.. Hm layan masa musim 1st je :D

phee ungu said...

: sedihnya ~hahaha . gelak sket boleh ta ?? :P eh .. background suda berubah wajah :P

Woofer Storm said...

hehehe coolnya dia makan kacang sambil enjoy mentor..heheee

*cian tak tgk mentor pun..huhuhu

Izyan Masri said...

sarah mohamad:aah.tengok mentor dengan kacang memang best.tapi bila dh tercekik terus tak best.kihkih

Izyan Masri said...

nini:kihkih.wajib layan derr.haha :D

Iera Lollies said...

la,layan mentor syok snagat smpai tercekik kacang ke dear?
siannyer:)

Izyan Masri said...

pinky momma:hikhik.jom cari kacang lepastu kita kudap sama2 xD

Izyan Masri said...

far8 budak baik:haha.comel kot aku rasa lagu tu xD

Izyan Masri said...

sweet stalker:kesian ayish kan.huhu :D

Izyan Masri said...

cik anon:tak elok tape.nanti ubah aa :D

Izyan Masri said...

aimie liyana:betul2.dulu yan tak tengok mentor.kali ni je baru layan :D

Izyan Masri said...

fadh leyanie:kihkih.kenapa tak tercekik kacang.pegi tercekik jugak xD

Izyan Masri said...

noraliza:betul2.kalau besar mcm biji durian tak sempat nak tulis entry ni dah.xD.yan suka ayish :D

Izyan Masri said...

sophie:haha.nanti kalau ajak phie,dua2 tercekik,susah pulak org lain xD

Izyan Masri said...

cik ezy:tu lah pasal.yan pulak lebih2 kan :D

Izyan Masri said...

reen rostarizam:haha.kacang ni mengade :P

Izyan Masri said...

angkasa:kihkih.hiperbola kene ada bila buat essay.nnti cikgu marah :D

Izyan Masri said...

couverv:apa yang boleh tahannya :D

Izyan Masri said...

amoi:tapetape.esok lusa tengok ye :D

Izyan Masri said...

akid azami:yan tengok musim ni je.dulu2 tak langsung :D

Izyan Masri said...

phee ungu:haha.gelak pulak dia ;p
background buruk je lah phie T_T

Izyan Masri said...

woofer storm:cool eyh :D

Izyan Masri said...

iera lollies:kesian kan?eksited sangat tu :D

chapaticokelat^^ said...

kahkahkahkahkah~~~ xDD

kerana mentor .. tekakku menjadi korban :p