Friday, May 06, 2011

Kisah hidup dari kecik sampai ke besau

Hello there !
Peace be with you guys (:

RANDOM GIVEAWAY MASIH DIJALANKAN SEHINGGA 7 MAY 2011 11.59 MALAM.
JOIN SINI

Sekarang yan tengah cuti sampai 28 may.So,rasa boring tu dah membuak2 mengalahkan masak lomak cili api yang membuak dalam periuk sebab pasang api kuat nak cepat masak.haha.mak marah woo kalau buat macam tu.(': Baiklah,tapi entry kali ni bukanlah nak cerita pasal tahap membuak masak lomak cili api atau pon mempertikaikan kesedapan masak lomak cili api tersebut.tapi yan nak cerita pasal diri sendiri dari kecik sampai lah besar gedabak macam ni.tade lah besar sangat.comel je lagi.(':

First sekali,dari segi sikap,time kecik2 dulu,yan merupakan seorang budak yang selalu bangun awal.kalau setakat nak lawan dengan ayam sapa berkokok dulu,no hal lah bro.ayam kat teluk intan ni semua wa ayam2 kan je.sebut je nama izyan masri,semua ayam akan takut dan niat mereka untuk berkokok di pagi hari terbantut sebab yan confirm akan bangun lagi awal dari diorang.macam tu lah punya dahhhsyatnya yan bangun awal.siap mandi subuh2,pas mandi taruh bedak,sikat rambut kebelakang,baju masuk dalam,seluar atas lagi dari perut.dah macam kelin jual botol pon ada.wakaka T_T pastu kan,dulu yan memang suka kemas katil bangun tidor.katil tu kalau boleh nak tegang habis lah.kalau baling anak gajah pon anak gajah melantun balik.sapa pegang je tilam tu,mulalah yan emosi taknak tegur 2,3 hari.emosi tak emosi ? (':

gambar sekadar hiasan.boleh jugak dijadikan hiasan dirumah *ni entah waktu umur bape tahun ntah*

Itu dari segi sikap dan disiplin diri.pastu kalau dari segi pelajaran,dulu yan memang rajin gila.lagi2 sekolah rendah.pas subuh je,terus ambik buku math sebab nak buat latihan,yeye je lah pulun kira guna jari sampai habis jari kaki kena guna.kalau tak cukup jugak,pinjam jari orang.nampak tak tahap ketekunan kat situ?pastu kan,dulu yan pon rajin jugak melayan NILAM ni,ala,buku biru yang kena tulis sinopsis buku cerita dalam tu.dulu memang pulun habis lah kalau menulis dalam buku nilam tu.siap kulit2 buku pon yan redah,janji dapat anugerah emas,jauhari dan rakan pembaca.siap pegi minggu pembacaan dan aliterasi maklumat peringkat negeri demi NILAM.bangga woo jumpa dengan budak2 lain.terasa diri ini seorang penulis yang hebat (': Tapi kan,bila naik je sekolah menengah,buku nilam terus kosong ibarat padang jarak padang tekukur T_T

Marilah kita beralih ke cerita penampilan diri.Kalau kecik2 dulu,pegi sekolah je,yan wajib pakai plestik pengeras tudung.benda tu potong separuh pastu sumbat dalam tudung biar tudung nampak keras je.Zaman tu rasa habis hot aa sapa pakai plestik tu.rasa macam hana tajima dengan yuna dah kalau nak compare dengan zaman sekarang.haha.padahal muka jadi besar,lonjong.hodoh je T_T.Pastu bila dah tengah hari,plestik tu pon berpeluh2 lah sebab ye lah,dak kecik,mana mau duk diam,nak pegi kantin pon pecut 100 meter,takut kalau lambat,nanti nugget cucuk habis.kanak2 sungguh (':

kalau nak kelihatan comel bila bertudung tanpa pakai plestik pengeras,bolehlah beli shawl EZ Brownies. :D

itu bab tudung,tapi kalau bab baju bila keluar pegi beli barang dengan family,mulalah tak tentu hala hodoh dia.kejap okay je,kejap baju besar gelobos sampai kalau kau panggil anak jiran sebelah umur 6 tahun share baju yang sama pon muat.kiranya boleh muat 2 orang lah dalam satu baju tu.besar dia tak tahan,bahu baju tu suppossedly kat bahu,tapi dia punya besar sampai bahu baju tu dah sampai siku bila yan pakai.pastu kalau mix and match ni tak pernah nya jadi.kalau pakai baju kunen,tiba2 tudung hijau,dah macam bendera brazil pulak.mesti raja brazil bangga kan ? *eyh,brazil ada raja ke? * (': senang cerita,gasak je tudung apa yang ada depan mata.pin pon awal2 kat dagu. lagi setengah jam dah sampai kat tulang pipi.selekeh sungguh izyan masri ni.rasa nak tukar nama dan identiti je (':

macam tu lah izyan masri dulu kala.tapi zaman dulu pon dah pandai orang suka tau.haha.ingat kena dress up macam paris hilton je ke baru ada orang suka ? selekeh2 pon laku tau.sempat lagi tu.okaylah.nak tengok video anwar hadi jap.pastu nak mimpi.so,cheers ! (:

25 comments:

HALIM said...

Ye ke Yan bangun awal dari ayam? Ke ayam masuk dalam bilik kejutkan Yan? hehehe! ^_^

Jay said...

wah..bagun awal dari ayam ??Jay bangun awal dari cengkerik..yelah org tgh mlm tido..Jay mata celik lagi..hehehehe:)

anim :) said...

kak yan sgttt la comel dalam kaler ijao :)

Arif Azmi said...

Buku nilam dulu boleh lukis gambar kan kalau malas tulis sinopsis.. Bes wooo lukis orang lidi.. XD.. Rajin jugak Yan dulu.. :P.. Sekarang amacam? Lalala~~

Belum terlambat untuk menyertai Segmen Review Blog Bebelan Saja

.m y z. said...

hahaha sama lah kita. pakai plastik kat tudung. time peluh, keluarkan, lap kat baju, then pakai balik. haha. tak senonoh betul lah :')

Cik Puan Zura said...

Yan kejutkan ayam la kiranya...

lawa la tudung2 tu...tapi muka akak tembam ni, kurang chantek bila phakai...

fad ali said...

nak tanye...pengeras tudung tu bukan ke plastik tanda buku..tempat bace?hahahha

Shahirah Zainol said...

shawl tuh cantik lah! :) kamu pn cantik :]

RaraPuing said...

yan sama la kite cuti sampai 28 may adooi mmg boasan duduk uma xtau nk buat apa kan kan :)

hai c comel klu sudi singgah my blog k :)

Bird Fizousz said...

haha..fuiy0h, mude2 pun ade 0rg minat gak..pdhal time tu x reti brfsyen lg..kalau skang, msti brjuta2 minat izyan masri kn..hahaha..;)

Iera Lollies said...

awalnye bangun! huhu
tapi yang paling tak tahan tu kalau baling anak gajah pon anak gajah melantun balik,mmg superb la yan :)
tapi stail pakai pengeras tudung mmg popular dari dulu kan ,
akk ira mmg dulu hari2 pakai benda pengeras tu :)

phee ungu said...

: izyan nak buku nilam adik org ta ??? skrg pun penulis hebat what :')

Misz Jenny said...

tabik spring r camnih..
awl2 dah bukak buku math..

jari kita nak pjam tak?

hahaha

CikHaniBhulat said...

sama la yan..dulu pon asyik dok pulun nilam gak..ehehehe..hani pon pakai plastik utk jadikkan tudung comel molek...kelakar kan ingat zaman dolu2 balik =]

Ihsan Arifin said...

kanak-kanak ribena :)

kAmi dAn mEreKa said...

sape je yg tak berebut nak siapkan buku nilam dulu2,
femes kot dapat naik pentas amek anugerah, hehe ;)

BuDaK PeGheLiH said...

benda pngeras tudung tu beli kat kedai alat tulis lak tu.. hakhak.. cam lawak plak.. sbnarnya plastik tu untuk taruk depan folio ke ape ke yg di binding kan.. hakhak..

ni kita gi taruk kt tudung.. xde kaitan langsung kedai alat tulis dgn tudung..

noraliza said...

dulu mase sekolah mmg ramai pakai pengeras tudung tuu..ngeh3

cik ery said...

kecik-kecik kita selalu rajin kn

da tua lagu ney suka malas

kenape ye?haishhh =.=

amir aizat said...

haha rindu buku nilam.

Iera Lollies said...

kaka2,
entry baru ira ade pesanan untuk kaka,jangan lupe singgah ;)

myra yusreena said...

mestilah comeyy dari kecik..bab uh ramai suke..hehe

cikida said...

wahhhh,,yang bgusnyee bgon awl dri ayamm ye..hehe..=p
dulu2 pon ida ade nengok kwn2 pakai bnde alah keras tu kt tdung..ke2..smpi berpeluh2..=p
buku nilam ? teringat dlu2 pn suke buat,,salin je sinopsis cite kan..kdg2 ngelat jugak..=p
hehhhe..yan ni,,sweet je la,,teringt dlu2..bestnyee..

Ashraf said...

aduus..xsempat dah..haha

naie-cho said...

haha. sama lar.pakai pengeras kt tudung time skolah dulu. mesti kita sama tua. lol. -____-'

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, May 06, 2011

Kisah hidup dari kecik sampai ke besau

Hello there !
Peace be with you guys (:

RANDOM GIVEAWAY MASIH DIJALANKAN SEHINGGA 7 MAY 2011 11.59 MALAM.
JOIN SINI

Sekarang yan tengah cuti sampai 28 may.So,rasa boring tu dah membuak2 mengalahkan masak lomak cili api yang membuak dalam periuk sebab pasang api kuat nak cepat masak.haha.mak marah woo kalau buat macam tu.(': Baiklah,tapi entry kali ni bukanlah nak cerita pasal tahap membuak masak lomak cili api atau pon mempertikaikan kesedapan masak lomak cili api tersebut.tapi yan nak cerita pasal diri sendiri dari kecik sampai lah besar gedabak macam ni.tade lah besar sangat.comel je lagi.(':

First sekali,dari segi sikap,time kecik2 dulu,yan merupakan seorang budak yang selalu bangun awal.kalau setakat nak lawan dengan ayam sapa berkokok dulu,no hal lah bro.ayam kat teluk intan ni semua wa ayam2 kan je.sebut je nama izyan masri,semua ayam akan takut dan niat mereka untuk berkokok di pagi hari terbantut sebab yan confirm akan bangun lagi awal dari diorang.macam tu lah punya dahhhsyatnya yan bangun awal.siap mandi subuh2,pas mandi taruh bedak,sikat rambut kebelakang,baju masuk dalam,seluar atas lagi dari perut.dah macam kelin jual botol pon ada.wakaka T_T pastu kan,dulu yan memang suka kemas katil bangun tidor.katil tu kalau boleh nak tegang habis lah.kalau baling anak gajah pon anak gajah melantun balik.sapa pegang je tilam tu,mulalah yan emosi taknak tegur 2,3 hari.emosi tak emosi ? (':

gambar sekadar hiasan.boleh jugak dijadikan hiasan dirumah *ni entah waktu umur bape tahun ntah*

Itu dari segi sikap dan disiplin diri.pastu kalau dari segi pelajaran,dulu yan memang rajin gila.lagi2 sekolah rendah.pas subuh je,terus ambik buku math sebab nak buat latihan,yeye je lah pulun kira guna jari sampai habis jari kaki kena guna.kalau tak cukup jugak,pinjam jari orang.nampak tak tahap ketekunan kat situ?pastu kan,dulu yan pon rajin jugak melayan NILAM ni,ala,buku biru yang kena tulis sinopsis buku cerita dalam tu.dulu memang pulun habis lah kalau menulis dalam buku nilam tu.siap kulit2 buku pon yan redah,janji dapat anugerah emas,jauhari dan rakan pembaca.siap pegi minggu pembacaan dan aliterasi maklumat peringkat negeri demi NILAM.bangga woo jumpa dengan budak2 lain.terasa diri ini seorang penulis yang hebat (': Tapi kan,bila naik je sekolah menengah,buku nilam terus kosong ibarat padang jarak padang tekukur T_T

Marilah kita beralih ke cerita penampilan diri.Kalau kecik2 dulu,pegi sekolah je,yan wajib pakai plestik pengeras tudung.benda tu potong separuh pastu sumbat dalam tudung biar tudung nampak keras je.Zaman tu rasa habis hot aa sapa pakai plestik tu.rasa macam hana tajima dengan yuna dah kalau nak compare dengan zaman sekarang.haha.padahal muka jadi besar,lonjong.hodoh je T_T.Pastu bila dah tengah hari,plestik tu pon berpeluh2 lah sebab ye lah,dak kecik,mana mau duk diam,nak pegi kantin pon pecut 100 meter,takut kalau lambat,nanti nugget cucuk habis.kanak2 sungguh (':

kalau nak kelihatan comel bila bertudung tanpa pakai plestik pengeras,bolehlah beli shawl EZ Brownies. :D

itu bab tudung,tapi kalau bab baju bila keluar pegi beli barang dengan family,mulalah tak tentu hala hodoh dia.kejap okay je,kejap baju besar gelobos sampai kalau kau panggil anak jiran sebelah umur 6 tahun share baju yang sama pon muat.kiranya boleh muat 2 orang lah dalam satu baju tu.besar dia tak tahan,bahu baju tu suppossedly kat bahu,tapi dia punya besar sampai bahu baju tu dah sampai siku bila yan pakai.pastu kalau mix and match ni tak pernah nya jadi.kalau pakai baju kunen,tiba2 tudung hijau,dah macam bendera brazil pulak.mesti raja brazil bangga kan ? *eyh,brazil ada raja ke? * (': senang cerita,gasak je tudung apa yang ada depan mata.pin pon awal2 kat dagu. lagi setengah jam dah sampai kat tulang pipi.selekeh sungguh izyan masri ni.rasa nak tukar nama dan identiti je (':

macam tu lah izyan masri dulu kala.tapi zaman dulu pon dah pandai orang suka tau.haha.ingat kena dress up macam paris hilton je ke baru ada orang suka ? selekeh2 pon laku tau.sempat lagi tu.okaylah.nak tengok video anwar hadi jap.pastu nak mimpi.so,cheers ! (:

25 comments:

HALIM said...

Ye ke Yan bangun awal dari ayam? Ke ayam masuk dalam bilik kejutkan Yan? hehehe! ^_^

Jay said...

wah..bagun awal dari ayam ??Jay bangun awal dari cengkerik..yelah org tgh mlm tido..Jay mata celik lagi..hehehehe:)

anim :) said...

kak yan sgttt la comel dalam kaler ijao :)

Arif Azmi said...

Buku nilam dulu boleh lukis gambar kan kalau malas tulis sinopsis.. Bes wooo lukis orang lidi.. XD.. Rajin jugak Yan dulu.. :P.. Sekarang amacam? Lalala~~

Belum terlambat untuk menyertai Segmen Review Blog Bebelan Saja

.m y z. said...

hahaha sama lah kita. pakai plastik kat tudung. time peluh, keluarkan, lap kat baju, then pakai balik. haha. tak senonoh betul lah :')

Cik Puan Zura said...

Yan kejutkan ayam la kiranya...

lawa la tudung2 tu...tapi muka akak tembam ni, kurang chantek bila phakai...

fad ali said...

nak tanye...pengeras tudung tu bukan ke plastik tanda buku..tempat bace?hahahha

Shahirah Zainol said...

shawl tuh cantik lah! :) kamu pn cantik :]

RaraPuing said...

yan sama la kite cuti sampai 28 may adooi mmg boasan duduk uma xtau nk buat apa kan kan :)

hai c comel klu sudi singgah my blog k :)

Bird Fizousz said...

haha..fuiy0h, mude2 pun ade 0rg minat gak..pdhal time tu x reti brfsyen lg..kalau skang, msti brjuta2 minat izyan masri kn..hahaha..;)

Iera Lollies said...

awalnye bangun! huhu
tapi yang paling tak tahan tu kalau baling anak gajah pon anak gajah melantun balik,mmg superb la yan :)
tapi stail pakai pengeras tudung mmg popular dari dulu kan ,
akk ira mmg dulu hari2 pakai benda pengeras tu :)

phee ungu said...

: izyan nak buku nilam adik org ta ??? skrg pun penulis hebat what :')

Misz Jenny said...

tabik spring r camnih..
awl2 dah bukak buku math..

jari kita nak pjam tak?

hahaha

CikHaniBhulat said...

sama la yan..dulu pon asyik dok pulun nilam gak..ehehehe..hani pon pakai plastik utk jadikkan tudung comel molek...kelakar kan ingat zaman dolu2 balik =]

Ihsan Arifin said...

kanak-kanak ribena :)

kAmi dAn mEreKa said...

sape je yg tak berebut nak siapkan buku nilam dulu2,
femes kot dapat naik pentas amek anugerah, hehe ;)

BuDaK PeGheLiH said...

benda pngeras tudung tu beli kat kedai alat tulis lak tu.. hakhak.. cam lawak plak.. sbnarnya plastik tu untuk taruk depan folio ke ape ke yg di binding kan.. hakhak..

ni kita gi taruk kt tudung.. xde kaitan langsung kedai alat tulis dgn tudung..

noraliza said...

dulu mase sekolah mmg ramai pakai pengeras tudung tuu..ngeh3

cik ery said...

kecik-kecik kita selalu rajin kn

da tua lagu ney suka malas

kenape ye?haishhh =.=

amir aizat said...

haha rindu buku nilam.

Iera Lollies said...

kaka2,
entry baru ira ade pesanan untuk kaka,jangan lupe singgah ;)

myra yusreena said...

mestilah comeyy dari kecik..bab uh ramai suke..hehe

cikida said...

wahhhh,,yang bgusnyee bgon awl dri ayamm ye..hehe..=p
dulu2 pon ida ade nengok kwn2 pakai bnde alah keras tu kt tdung..ke2..smpi berpeluh2..=p
buku nilam ? teringat dlu2 pn suke buat,,salin je sinopsis cite kan..kdg2 ngelat jugak..=p
hehhhe..yan ni,,sweet je la,,teringt dlu2..bestnyee..

Ashraf said...

aduus..xsempat dah..haha

naie-cho said...

haha. sama lar.pakai pengeras kt tudung time skolah dulu. mesti kita sama tua. lol. -____-'