Monday, May 16, 2011

Monyet dan cintanya

Hello people!
Peace be with you guys (:

kau tau apa itu monyet ? alaaa,yang berbulu lebat.pastu sekarang monyet2 moden dah kena hiv.pelik jugak.diorang ni kuat sangat bersosial ke sampai kena hiv ? agaknya yang kena ni mesti semua monyet2 kaki clubbing,pegi tidur dengan minah sana sini.eceyy~bajet monyet setaraf dengan manusia je.eyh takpon,diorang ni kena hiv sebab balasan tuhan selalu sangat curik makanan orang kampung,takpon rembat baju2 dak asrama yang tak berdosa macam yan ni.Like serioussly kot,tshirt yan pernah kena rembat time sekolah dulu.sebagai insan teraniaya,yan pon doalah agar diberi kekuatan menghadapi monyet2 dan diberikan balasan kepada mereka.ustazah kata,doa orang teraniaya makbul.kiranya dah makbul lah tu kan sampai diorang kena hiv ? wakaka T_T

tapi entry ni bukanlah nak menceritakan pasal tahap kerakusan monyet dalam mencuri baju atau adekah semua monyet2 zaman sekarang bakal menghidap hiv?nonono.tak brader lah cerita benda2 macam tu.yan cuma nak cerita pasal cinta dan cara2 bercinta monyet zaman kecik2 dulu.zaasss~
dulu2 kan,yan tak reti suka orang.adelah sorang mamat time tadika ni suka tarik tudung yan time kecik2.pergh,brader,tak puas hati kita jumpa kat simpang.settle tepi.haha.brutal brutal.pastu,time tadika tu,adalah sorang mamat nama imran ni jadi penyelamat.dok gaduh2 dengan mamat tarik tudung tu kononnya nak back up princess dia ni lah.whatt thee??? tapi kan,nama pon kecik,akal pon tak cukup panjang macam pembaris kayu panjang yang cikgu buat pukul budak2 tak siap kerja sekolah tu.jadi,dalam hati,lantak kau lah nak back up pon.bukan kau dapat ape.eceyy.kerek doeh minah ni.bajet superstar.(':

pastu umur meningkat sikit.time darjah satu darjah dua,adalah sorang dak laki ni nama afiq jalil.kitorang macam suka sama sukalah kiranya.dua hati menjadi satu.ouhh~~tapi tak reti bercinta lagi.kitorang suka main kawen2 dalam kelas time sekolah agama petang2 tu.kiranya mood berkobar2 nak pegi sekolah bukan nak belajar ngaji ke,sirah nabi ke,tapi nak main kawen2 dalam kelas.haha.mau kena smackdown dengan mak kalau dia tau niat hati anaknya ke sekolah dulu2.

bila umur meningkat sikit lagi,time darjah 3,yan sekolah sesi petang,kiranya untuk sesi petang,darjah 3 tu dah habis senior lah.kes buli berleluasa,pelajar darjah 3 mula menunjukkan besar kepala,bahkan ada juga yang mula ponteng kelas,isap rokok,isap gam,makan pil khayal dan sebagainya.overover.tak jadi lah menipu.kiranya darjah 3 dulu dah ramai mula couple konon nak tunjuk kat junior lah kan.bagi couple yang berjiwa romantis,diorang akan bawak bekal sesama,makan sesama kat kantin,dan bawak botol air kaler sama.kiranya kalau kau buat macam tu,kau akan jadi kapel paling ngetop kat sekolah.kiranya sama level lah dengan brad pitt,angelina jolie tu.fuyooh.sapa tanak jadi artis kat sekolah.kankan.

pastu bila dah besar sikit lagi,darjah 6 macam tu,yan dah mula kapel secara besar besaran.ecey.dah pandai dah tulis2 surat,padahal bercinta dengan kawan sekelas,meja depan je.haha.ayat pulak tanak kalah derr.nak speaking je.mentang2 lah teacher english baru ajar grammar dengan essay tahun tu.masing2 tunjuk pakar.pastu tahun tu jugak dah pandai main tukar2 hadiah.kau bagi aku keychain,aku bagi kau lolipop.kononnya sweet sangatlah tu.tak remaja sungguh.(':

umur meningkat dan meningkat dan meningkat lagi.bila dah masuk alam remaja,umur dah 13,14,15 tahun,barulah reti bercinta secara moden sikit.mulalah pakai tepon.time tu kalau dapat tepon 33 sekupang nokia tu pon dah kira cool habis.kiranya dah macam iphone 4 dah.walaupon mak pak yang topupkan.pastu dah pandai nak dating.dua2 bawak beskal masing2 pusing2 taman.mak tau mau kena kejar dengan penyapu.dont try this at home ye adik2.T_T

dan bila dah besar sikit macam skrg,pas dongar ajo nasihat opah kau,mesti ekau taknak borcinto laiie dah.raso nak kwen jo terus hah.haha.taktak.bila dah besar macam ni,cara cinta dia lebih matang dan waktu macam ni baru fikir,tayahlah cinta2 monyet tu.banyak buang masa je,pastu buat tambah jerawat sebab miang sangat.haha.okaylah.so,cheers ! (:

34 comments:

Dayana AZ said...

hehe pikir2 balik klu cinta monyet ni mmg klaka,, dulu dayana skola sume pmpn so takdela exposed sgt :P

Cik Puan Zura said...

bab tang jerawat tu betul...ahaha..masa bercinta fuh banyak tul kat muke..lepas akad nikah terus ilang jerawat...tak tumbuh sampai sekarang... kkekee.riak plak

Jay said...

hahaha..cinta monyetlah ni ek??bukan main bnyk peminat ye??hehehe..:)

fad ali said...

macam ponah jo kono kojar dongan penyapu?hahha

Abang Stalker said...

hahahahha..dr mula bc,tgk gmbr monyet tu je abg da trgelak2 dlm opis.da la hrni kje kt main opis.awek2 opis pun sengih kepelikan.lawak la yan.. :D teringat kot memori daun pisang. :P

| gad1s s0ypans | said...

waaa....
hebat m0nyet.....

cumeii k0wt pic tue....
heee,
c(:

msredcheesecake said...

CIK IZYAN,
KECIK2 MSRED XDE PELUANG NAK CINTA MONYET SEBAB MAK MSRED GARANG GILER.KALAU ADE BUDAK LAKI SUKA MSRED MSRED CAKAP,

XNAK CINTA.MAK KITE GARANG.NANTI DIA TAU DIA DATANG BAWAK PARANG.


KEEHEEEE....FIRST TIME CINTA MONYET TING 5, SAMPAI LA KE JINJANG PELAMIN.TU LA SEKALI CINTA MONYET, SAMPAI BETUKAR CINTA MATI.

adan said...

ahahaha.. cinta monyet.. indah untuk dikenang.. kadang tu rasa.. "er.. gatalnya aku ni" ahahaha..

surat cinta bagai... padahal satu kelas je kot.. kahkahkhakh

Arif Azmi said...

HAHA.. lagutuh pulak.. :P.. kcik2 dulu macam2 kan.. tp skola rendah takde la orang kapel.. yela.. sek ren skola smua laki.. takkan nk jd gay.. :P

Adeela Oh Lala said...

hakhak.. lawak ar monyet tu..

Reen Rostarizam said...

cool...cintan cintun cinta monyet tapi itu semua kenangan bila fikir balik mmg kelakr!

Scya Lollita said...

alahai , cinta monyet cik scya paling lama 7bulan . hahaha .
lpas tu cinta budak matang dah skunk ni :p

chemay said...

sekarang makin byk pulak jerawat chemay..
makin galok kah chemay nie??
hahaha
:P

maIra said...

camne ek feel cinta monyet?xpenah rsa..tpi xperlu kot xde pun kn?hehe

♥sophie♥ said...

hahahah :D
giler lahh XD monyet betul tu, sekolah agama maen kawen2 ? HAHHA

k.h.a.l.i.l.a said...

hahaa... klaka je. dh besa-besa ni kalau dah jumpe, ade ongkosnya, kawin je terus. huhu

sy tag kmu in this post
http://tarisijemari.blogspot.com/2011/05/contest-bergambar-depan-cermin.html

Cinoi said...

Tapi tanpa cinta monyet tu bdk2 xkan jd matang.

Kita dah besar baru tahu kan sia2 saja cinta monyet dulu. Haha Tapi kalau kita x alami dulu xda la kita mcm skrg ni.

chapaticokelat^^ said...

awwwwww :')

jarijemarisengal said...

hahaha..comey gilo bakhang time tarik2 tdung tu..e2 mmg perkara wajib bdk laki laa.konon2. kuat la tarik tdung sampai tekehel kepala dan ank2 rmbt pon berjujurai..;))

Aimie Lieyana said...

cinta monyet sgt sweetkan..
ehem teringat lak zaman dolu2..
zaman da tua ni bercinta aim nak kawin je lah kan heeee..

kAmi dAn mEreKa said...

haha, becinta mase kecik2 mmg syok la yan. kite siap main pegang2 tangan. ada pelamin nagai.

tapi tu masa kanak2 lah. pk seronok je. dah besar ni, tak de nye nak main2 bab cinta ni.

kite nak terus kawen. wee~ :)

mad khaz said...

sekarang nak terus kawen lah,dah matang,haha XD

CikHaniBhulat said...

btul2....cinta monyet buang masa...advance tol yan, tadika lagi dah ada peminat...siap tarik2 idung lg..klakar la...pasal main kwen2, hani pon pernah, tp partner kdg2 ppuan sbb malu... =) comel kan..hik3

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

amboi..kecik² dah pandai bercinta monyet-monyet yerr..

cikida said...

hehe,,yan ,,kemain ye,.bercinta sakan..pusing2 taman..ehhe.tak leh belah...tp syok bile teringat kan.mcm x logik je ape2 pon pasal dlu tuh..adeh.kembali nostalgia lame ni..=p

miszlullaby said...

main kawen2 dalam kelas tu terbaiklah~kekekke...

Ml follow cni=)

oh ye,kalau sudi, jemput join giveaway from moscow ye =)

kimomoto kozaima said...

haha lawak cite main kawin2 tu...bile monyet dah besar tu la..byk parut2 luka yang ditinggalkan..walaupon luke monyet :)

nadzli azlan said...

hahahaha so funny !! :)


bagus kakak Izyan ni kan bg nasihat kt adek adek ! :)



nice blog , following you ~

angkasa said...

pergh awalnya 2 hati mnjadi 1 ni kak yan.sy djh 6 baru start.weee

Syimir said...

cinta gile..grey sky morning..
:)

lost kitty said...

sweetnya monyet tu!

myra yusreena said...

haha..amboi..kechek2 da pndai bcintan eh..

Miss Eyda said...

hahaha klaka plak tgk gmbr monyet tue. hehe :D

yqnq ellyana said...

inilah dikatakan cinta monyet..hak3

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, May 16, 2011

Monyet dan cintanya

Hello people!
Peace be with you guys (:

kau tau apa itu monyet ? alaaa,yang berbulu lebat.pastu sekarang monyet2 moden dah kena hiv.pelik jugak.diorang ni kuat sangat bersosial ke sampai kena hiv ? agaknya yang kena ni mesti semua monyet2 kaki clubbing,pegi tidur dengan minah sana sini.eceyy~bajet monyet setaraf dengan manusia je.eyh takpon,diorang ni kena hiv sebab balasan tuhan selalu sangat curik makanan orang kampung,takpon rembat baju2 dak asrama yang tak berdosa macam yan ni.Like serioussly kot,tshirt yan pernah kena rembat time sekolah dulu.sebagai insan teraniaya,yan pon doalah agar diberi kekuatan menghadapi monyet2 dan diberikan balasan kepada mereka.ustazah kata,doa orang teraniaya makbul.kiranya dah makbul lah tu kan sampai diorang kena hiv ? wakaka T_T

tapi entry ni bukanlah nak menceritakan pasal tahap kerakusan monyet dalam mencuri baju atau adekah semua monyet2 zaman sekarang bakal menghidap hiv?nonono.tak brader lah cerita benda2 macam tu.yan cuma nak cerita pasal cinta dan cara2 bercinta monyet zaman kecik2 dulu.zaasss~
dulu2 kan,yan tak reti suka orang.adelah sorang mamat time tadika ni suka tarik tudung yan time kecik2.pergh,brader,tak puas hati kita jumpa kat simpang.settle tepi.haha.brutal brutal.pastu,time tadika tu,adalah sorang mamat nama imran ni jadi penyelamat.dok gaduh2 dengan mamat tarik tudung tu kononnya nak back up princess dia ni lah.whatt thee??? tapi kan,nama pon kecik,akal pon tak cukup panjang macam pembaris kayu panjang yang cikgu buat pukul budak2 tak siap kerja sekolah tu.jadi,dalam hati,lantak kau lah nak back up pon.bukan kau dapat ape.eceyy.kerek doeh minah ni.bajet superstar.(':

pastu umur meningkat sikit.time darjah satu darjah dua,adalah sorang dak laki ni nama afiq jalil.kitorang macam suka sama sukalah kiranya.dua hati menjadi satu.ouhh~~tapi tak reti bercinta lagi.kitorang suka main kawen2 dalam kelas time sekolah agama petang2 tu.kiranya mood berkobar2 nak pegi sekolah bukan nak belajar ngaji ke,sirah nabi ke,tapi nak main kawen2 dalam kelas.haha.mau kena smackdown dengan mak kalau dia tau niat hati anaknya ke sekolah dulu2.

bila umur meningkat sikit lagi,time darjah 3,yan sekolah sesi petang,kiranya untuk sesi petang,darjah 3 tu dah habis senior lah.kes buli berleluasa,pelajar darjah 3 mula menunjukkan besar kepala,bahkan ada juga yang mula ponteng kelas,isap rokok,isap gam,makan pil khayal dan sebagainya.overover.tak jadi lah menipu.kiranya darjah 3 dulu dah ramai mula couple konon nak tunjuk kat junior lah kan.bagi couple yang berjiwa romantis,diorang akan bawak bekal sesama,makan sesama kat kantin,dan bawak botol air kaler sama.kiranya kalau kau buat macam tu,kau akan jadi kapel paling ngetop kat sekolah.kiranya sama level lah dengan brad pitt,angelina jolie tu.fuyooh.sapa tanak jadi artis kat sekolah.kankan.

pastu bila dah besar sikit lagi,darjah 6 macam tu,yan dah mula kapel secara besar besaran.ecey.dah pandai dah tulis2 surat,padahal bercinta dengan kawan sekelas,meja depan je.haha.ayat pulak tanak kalah derr.nak speaking je.mentang2 lah teacher english baru ajar grammar dengan essay tahun tu.masing2 tunjuk pakar.pastu tahun tu jugak dah pandai main tukar2 hadiah.kau bagi aku keychain,aku bagi kau lolipop.kononnya sweet sangatlah tu.tak remaja sungguh.(':

umur meningkat dan meningkat dan meningkat lagi.bila dah masuk alam remaja,umur dah 13,14,15 tahun,barulah reti bercinta secara moden sikit.mulalah pakai tepon.time tu kalau dapat tepon 33 sekupang nokia tu pon dah kira cool habis.kiranya dah macam iphone 4 dah.walaupon mak pak yang topupkan.pastu dah pandai nak dating.dua2 bawak beskal masing2 pusing2 taman.mak tau mau kena kejar dengan penyapu.dont try this at home ye adik2.T_T

dan bila dah besar sikit macam skrg,pas dongar ajo nasihat opah kau,mesti ekau taknak borcinto laiie dah.raso nak kwen jo terus hah.haha.taktak.bila dah besar macam ni,cara cinta dia lebih matang dan waktu macam ni baru fikir,tayahlah cinta2 monyet tu.banyak buang masa je,pastu buat tambah jerawat sebab miang sangat.haha.okaylah.so,cheers ! (:

34 comments:

Dayana AZ said...

hehe pikir2 balik klu cinta monyet ni mmg klaka,, dulu dayana skola sume pmpn so takdela exposed sgt :P

Cik Puan Zura said...

bab tang jerawat tu betul...ahaha..masa bercinta fuh banyak tul kat muke..lepas akad nikah terus ilang jerawat...tak tumbuh sampai sekarang... kkekee.riak plak

Jay said...

hahaha..cinta monyetlah ni ek??bukan main bnyk peminat ye??hehehe..:)

fad ali said...

macam ponah jo kono kojar dongan penyapu?hahha

Abang Stalker said...

hahahahha..dr mula bc,tgk gmbr monyet tu je abg da trgelak2 dlm opis.da la hrni kje kt main opis.awek2 opis pun sengih kepelikan.lawak la yan.. :D teringat kot memori daun pisang. :P

| gad1s s0ypans | said...

waaa....
hebat m0nyet.....

cumeii k0wt pic tue....
heee,
c(:

msredcheesecake said...

CIK IZYAN,
KECIK2 MSRED XDE PELUANG NAK CINTA MONYET SEBAB MAK MSRED GARANG GILER.KALAU ADE BUDAK LAKI SUKA MSRED MSRED CAKAP,

XNAK CINTA.MAK KITE GARANG.NANTI DIA TAU DIA DATANG BAWAK PARANG.


KEEHEEEE....FIRST TIME CINTA MONYET TING 5, SAMPAI LA KE JINJANG PELAMIN.TU LA SEKALI CINTA MONYET, SAMPAI BETUKAR CINTA MATI.

adan said...

ahahaha.. cinta monyet.. indah untuk dikenang.. kadang tu rasa.. "er.. gatalnya aku ni" ahahaha..

surat cinta bagai... padahal satu kelas je kot.. kahkahkhakh

Arif Azmi said...

HAHA.. lagutuh pulak.. :P.. kcik2 dulu macam2 kan.. tp skola rendah takde la orang kapel.. yela.. sek ren skola smua laki.. takkan nk jd gay.. :P

Adeela Oh Lala said...

hakhak.. lawak ar monyet tu..

Reen Rostarizam said...

cool...cintan cintun cinta monyet tapi itu semua kenangan bila fikir balik mmg kelakr!

Scya Lollita said...

alahai , cinta monyet cik scya paling lama 7bulan . hahaha .
lpas tu cinta budak matang dah skunk ni :p

chemay said...

sekarang makin byk pulak jerawat chemay..
makin galok kah chemay nie??
hahaha
:P

maIra said...

camne ek feel cinta monyet?xpenah rsa..tpi xperlu kot xde pun kn?hehe

♥sophie♥ said...

hahahah :D
giler lahh XD monyet betul tu, sekolah agama maen kawen2 ? HAHHA

k.h.a.l.i.l.a said...

hahaa... klaka je. dh besa-besa ni kalau dah jumpe, ade ongkosnya, kawin je terus. huhu

sy tag kmu in this post
http://tarisijemari.blogspot.com/2011/05/contest-bergambar-depan-cermin.html

Cinoi said...

Tapi tanpa cinta monyet tu bdk2 xkan jd matang.

Kita dah besar baru tahu kan sia2 saja cinta monyet dulu. Haha Tapi kalau kita x alami dulu xda la kita mcm skrg ni.

chapaticokelat^^ said...

awwwwww :')

jarijemarisengal said...

hahaha..comey gilo bakhang time tarik2 tdung tu..e2 mmg perkara wajib bdk laki laa.konon2. kuat la tarik tdung sampai tekehel kepala dan ank2 rmbt pon berjujurai..;))

Aimie Lieyana said...

cinta monyet sgt sweetkan..
ehem teringat lak zaman dolu2..
zaman da tua ni bercinta aim nak kawin je lah kan heeee..

kAmi dAn mEreKa said...

haha, becinta mase kecik2 mmg syok la yan. kite siap main pegang2 tangan. ada pelamin nagai.

tapi tu masa kanak2 lah. pk seronok je. dah besar ni, tak de nye nak main2 bab cinta ni.

kite nak terus kawen. wee~ :)

mad khaz said...

sekarang nak terus kawen lah,dah matang,haha XD

CikHaniBhulat said...

btul2....cinta monyet buang masa...advance tol yan, tadika lagi dah ada peminat...siap tarik2 idung lg..klakar la...pasal main kwen2, hani pon pernah, tp partner kdg2 ppuan sbb malu... =) comel kan..hik3

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

amboi..kecik² dah pandai bercinta monyet-monyet yerr..

cikida said...

hehe,,yan ,,kemain ye,.bercinta sakan..pusing2 taman..ehhe.tak leh belah...tp syok bile teringat kan.mcm x logik je ape2 pon pasal dlu tuh..adeh.kembali nostalgia lame ni..=p

miszlullaby said...

main kawen2 dalam kelas tu terbaiklah~kekekke...

Ml follow cni=)

oh ye,kalau sudi, jemput join giveaway from moscow ye =)

kimomoto kozaima said...

haha lawak cite main kawin2 tu...bile monyet dah besar tu la..byk parut2 luka yang ditinggalkan..walaupon luke monyet :)

nadzli azlan said...

hahahaha so funny !! :)


bagus kakak Izyan ni kan bg nasihat kt adek adek ! :)



nice blog , following you ~

angkasa said...

pergh awalnya 2 hati mnjadi 1 ni kak yan.sy djh 6 baru start.weee

Syimir said...

cinta gile..grey sky morning..
:)

lost kitty said...

sweetnya monyet tu!

myra yusreena said...

haha..amboi..kechek2 da pndai bcintan eh..

Miss Eyda said...

hahaha klaka plak tgk gmbr monyet tue. hehe :D

yqnq ellyana said...

inilah dikatakan cinta monyet..hak3