Saturday, May 07, 2011

Resipi wajib buat.(:

Hello everyone !
Peace be with you guys (:

Sorry lately ni yan asyik post pasal entry emo2 belaka.sedangkan remaja2 emo diluar sana pon dah mula bertaubat dan kembali ke jalan yang lurus.Sesungguhnya yan tak merelakan semua ini terjadi,maka,sempena hari ibu yang bakal menjelma ni,yan nak topup pahala dengan cara memberi korang resipi brownies yang osem ! sila buat muka gembira. (:

yan pernah makan brownies kat restoran apa ntah dulu.memang sedap.tapi mahal gila babeng.yan makan sekali je.tu pon rasa macam nak nangis bila bayar.hati rasa berat.tangan kaku seolah2 nak sorok je tangan masuk dalam poket,kaki jangan cakaplah,rasa ringan je nak pecut 100 meter dari kedai tu bia takyah bayar.haha.hebat tak pergolakan jiwa dalam mendapatkan sesuap cekelat brownies ?

bahan2 untuk mendapat sesuap cekelat brownies adalah:

mentega,coklat dicairkan dan dipukul sebentar,1/2 cawan gula castor,1/2 cawan gula perang,1 sudu kecik mentega vanilla,tepung gandum,1/2 cawan wallnut,1/2 cawan coklat cip.*sebut laju2 biar nampak hebat.muka selaraskan dengan kelajuan mulut*

1.first sekali korang pukul gula castor,gula perang dengan mentega sesama diorang dalam bekas.korang pukul tu sekuat hati ibarat melepaskan geram sebab korang dapat markah 79,tapi cikgu taknak naikkan jadi 80 jugak.jangan lupa,muka kena gangster,tak gangster,tak jadi brownies tu.

2.pastu tuang coklat dan mentega yang dah dicairkan tadi,dengan adunan pertama tu.angkat bekas tempat korang gaul tu dan menarilah tarian ulik mayang dengan penuh kasih sayang agar sebatian bercampur gaul dengan sebatinya.

3.ambik pulak wallnuts dengan coklat cip dan curah ke dalam adunan tadi.lagi afdhal kalau korang curah coklat cip dengan wallnuts seperti mencurah air ke daun keladi.kalau nak banyak,tambah lah mengikut kepuasan maksimum.nak nampak lagi tamak,tuang mengikut kepuasan nafsu serakah.asalkan tak memudaratkan diri sendiri dan sahabat handai.(':

4.pastu bake dalam oven.jangan kuat sangat bagi mengelakkan lengan baju dan rambut terbakar.ingat,jangan sms semasa menunggu tu.langho langho.nanti terlupa brownies.dalam 45 minit ke satu jam.korang cucuk lah guna garfu.agak2 tada yang melekat kat garfu,maknanya dah masaklah tu.

pas dah siap,bolehlah ambik gambar dan potong brownies laju2 pastu makan dengan rakus agar orang disekeliling jeles dengan anda.there you go !

walaupun rupa dia hodoh,tapi rasa dia sedap tak ingat dunia dah.rasa ketagih dan lepas makan, seluar dan kain akan menjadi ketat.sapa dah baca wajib cuba.haha.okaylah,nak tengok video anwarhadi.jomjom.cheers ! (:

77 comments:

ferra said...

wahh cokelat nye siap meleleh. sdappp nyer!

Wani said...

wow ! macam sodappp je ^^

Zuraidah said...

Meahaha. Boleh jadi chef Yan lepas ni. :D

Nini Hartini said...

anak dara ni pandai masak jugak rupanya. hehehehe

kAmi dAn mEreKa said...

wahw, bukan main dia masak2 ri ni ea, nmpak sedap je, ;)

Cik Ezy said...

huuu
sdapnyeeeeee~
terliur tgok..
nyum2..

Arif Azmi said...

Setiap kali Yan buat post ttg makanan.. Mesti terliurr.. T.T..

Belum terlambat untuk menyertai Segmen Review Blog Bebelan Saja

harrazdani said...

nampak cam best....hmmm.

Noor Idayu binti Azmi said...

wahh, macam membe ayu buat la. nampak hudus tapi sedap! oh sungguh dapat mengecilkan sluo dan baju kita xsemena2nya

OKED chokelat said...

mak aiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii....meleleh air liuq....nak buat umah sewa ni xde oven daaaa...meh la bg sini sket....yan kan baek atiiiiiiiiiii....

angkasa said...

senang aje kak.thanks for sharing wee!!
p/s : akak kat entry mmg xleh comment pasal pa tah.xpa akak like pun oke.hee

Reen Rostarizam said...

sedapnya~ nyum nyum ada masa boleh try niee :)

cikida said...

whoaa,,perghhhhhhhhhh..sedappnyee...yan..jual,,juall..hehe...bukak bisnes cekelat brownies lak..hehe.msti untung sape dpt yan.=)

Akid azami said...

halamekkkk nampak sedappppppp!! :D

CikHaniBhulat said...

auw...sedap..bak cikit...delivery la... =)

Misz Jenny said...

lmbat eh dpt brownies kak yan ni...
bila nak pos? haha

haslinda said...

yummy,sedapnye...nnt beday kite,nk yan wat kan brownies ni kt kite tau...

Bella Bell said...

grrr...sedapnya..rasa macam nak makan..lapar!!


^__^v

lemongrassbeam said...

uit...mcm sedap je rasaaaaa. nakkkk!

www.fierapirot.bolgspot.com said...

perghh sedap tu..meleleh air liur fiera tgk..=) singgah and follow u..=)

javanese DOVE ! said...

YA ALLAH yannnn...

DAH LA BARU BALIK KERJA NI,
TENGOK PULAK GAMBAR2 CMTU,
TERLIUR TAU TAK!!!!

cikmudatoxin said...

wahaha . suke sgt membangkitkan nafsu beta yee ? hehe :)

Ashraf said...

jemput tgk resipi sy lak ..heheh

tp bukan kek la..

http://mynameismyname-ashraf.blogspot.com/2011/05/ayam-masak-paprik-punye-cara-masakan.html

Jay said...

untunglah sape dpt hang Yan..hari2 dapat makan brownies..xyah cari kat luaq..hahaha:)

Abang Zam said...

sedap lah..tak reti buat

*datang dari belog akidazamii
nice weh belog ni

My MiRa said...

sedapnye...hu3....


mira singgah sini ya...maybe first time i guess hehe by the way nice blog

Aimie Lieyana said...

gulp gulp hehe..cedapnya nmpk..
rasanya pun mesti soodappp kan..
nati blk umah nak try lahh..

Maya Lisa said...

amboi keboboiiii ~~ cedap nyeww !!

ishiko said...

grrr... sedapnye yan.. befday saya thn lps, my auntie buatkan brownies.. sobbss.. terharu dan sgt la sedap... ^^

Husna Lana said...

perghhh bikin air liur melelehh. nak sikit ! hehe ;p

Hayati Hamzah said...

yummy nye !!! nak copy nak copy !!!! kalau jadi nanti nak letak kat belog saya boleh ?? boleh ???
*overeksaited :|

HonEyBuNNy said...

fuhhhh...sedappp tu...

nak ckit...hehe

Bird Fizousz said...

kalau dh bce wajib cube ea??kalau x cube bleh x??HAHA..tp nmpk sdap la itu br0wnies..nk suruh mak try watkn la..;)

farrafieqa redza ^^ said...

woah, sedap nye. rajin buat er?
boleh mintak seket. kecur dibuat nye. hehe!

SYAFIQ TENGKU said...

wah..nyum3

miss.Addin said...

wah chocolate tu nampak menarik !! :D

phee ungu said...

: buatlaa untuk org :)

myra yusreena said...

waaaa sedapnyeeee..nak sikit?

me myself and time said...

wahh..kecur alir liur tgok cekelat tu meleleh..

l a l a , S h a h e i l a said...

huhu..tolong buatkan...

HALIM said...

Best teramat nih. Lagi2 kalau Yan yang buat.. ^_^

Izyan Masri said...

ferra:kena try.wajib.haha :D

Izyan Masri said...

wani:bukan mcm.memang sedap pon :D

Izyan Masri said...

zuraidah:haha.nnti kalah chef wan ;p

Izyan Masri said...

nini hartini:hehe.pandai jugaklah kak tini.mana yang yan suka,yan belajar masak ;D

Izyan Masri said...

kami dan mereka:meyh masak jugak.boleh makan sama2 :D

Izyan Masri said...

cik ezy:jangan terliur je.try sekali.kihkih :D

Izyan Masri said...

ariff azmi:kena try kali ni biar tak terliur dah xD

Izyan Masri said...

harrazdani:bukan nampak je.mmg best.kihkih :D

Izyan Masri said...

noor idayu azmi:macam kawan ayu?haha.meyh sini nak sep dengan dia sebab sama2 hudus :D

Izyan Masri said...

oked cekelat:haha.boleh2.dtg perak yan bagi free xD

Izyan Masri said...

angkasa:neena kena try.wajib ;p

Izyan Masri said...

reen rostarizam:haha.reen wajib try.wajib tau ;p

Izyan Masri said...

cikida:hikhik.malu lah.mana ada untung aiihh :D

Izyan Masri said...

akid azami:bukan nampak je.mmg sedap.kihkih ;D

Izyan Masri said...

cikhani bhulat:kihkih.mcm mcd pulak nak delivery xD

Izyan Masri said...

misz jenny:haha.tak boleh pos.kena tunggu jaja dtg sini xD

Izyan Masri said...

haslinda:boleh.dtg perak,kita celebrate sama2 xD

Izyan Masri said...

bella bell:ambik gmbar tu tenung puas2.pastu try kat rumah.hikhik :D

Izyan Masri said...

lemongrassbeam:haha.kena try.wajib2 :P

Izyan Masri said...

fiera:hehe.hati2 air liuh meleleh tu xD

Izyan Masri said...

javanese dove:hikhik.ape lagi.wajib try ni :D

Izyan Masri said...

cikmudatoxin:hehe.memang patik suka buat tuanku lapau :D

Izyan Masri said...

ashraf:amboiii.resipi dia lagi sedap xD

Izyan Masri said...

jay:kihkih.nnti muka pon cekelat mcm brownies hari2 mkn brownies :D

Izyan Masri said...

abang zam:tenkiu2.akid tu nak kena cubit tu.puji yan lebih2.malu ni.haha :D

Izyan Masri said...

my mira:hehe.memang sedap.thnks dtg,lain kali dtg banyak kali lagi :D

Izyan Masri said...

aimie liyana:bukan rupa je sedap.rasa dia 100 percent sedap xD

Izyan Masri said...

maya lisa:memang sodap.ekau try lah kat umah.:D

Izyan Masri said...

ishiko:yeke.yan punya birthday tada pon org bagi brownies T_T

Izyan Masri said...

husna lana:jgn biarkan air liuq meleleh naa.try sekali kt rumah :D

Izyan Masri said...

hayati hamzah:aww.boleh sangat2 xD

Izyan Masri said...

honeybunny:boleh2.ambik semua pon boleh xD

Izyan Masri said...

bird:wajib cuba sendiri jugak.kalau tak kena denda.haha :D

En. Kronik said...

nak 2..! besok pos mai umah~

fyna said...

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....sedaaaappppnye..

chapaticokelat^^ said...

wao .. neh yang tak sabar nak tau kesudahan giveaway neh ..
muahahahahaha!~

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, May 07, 2011

Resipi wajib buat.(:

Hello everyone !
Peace be with you guys (:

Sorry lately ni yan asyik post pasal entry emo2 belaka.sedangkan remaja2 emo diluar sana pon dah mula bertaubat dan kembali ke jalan yang lurus.Sesungguhnya yan tak merelakan semua ini terjadi,maka,sempena hari ibu yang bakal menjelma ni,yan nak topup pahala dengan cara memberi korang resipi brownies yang osem ! sila buat muka gembira. (:

yan pernah makan brownies kat restoran apa ntah dulu.memang sedap.tapi mahal gila babeng.yan makan sekali je.tu pon rasa macam nak nangis bila bayar.hati rasa berat.tangan kaku seolah2 nak sorok je tangan masuk dalam poket,kaki jangan cakaplah,rasa ringan je nak pecut 100 meter dari kedai tu bia takyah bayar.haha.hebat tak pergolakan jiwa dalam mendapatkan sesuap cekelat brownies ?

bahan2 untuk mendapat sesuap cekelat brownies adalah:

mentega,coklat dicairkan dan dipukul sebentar,1/2 cawan gula castor,1/2 cawan gula perang,1 sudu kecik mentega vanilla,tepung gandum,1/2 cawan wallnut,1/2 cawan coklat cip.*sebut laju2 biar nampak hebat.muka selaraskan dengan kelajuan mulut*

1.first sekali korang pukul gula castor,gula perang dengan mentega sesama diorang dalam bekas.korang pukul tu sekuat hati ibarat melepaskan geram sebab korang dapat markah 79,tapi cikgu taknak naikkan jadi 80 jugak.jangan lupa,muka kena gangster,tak gangster,tak jadi brownies tu.

2.pastu tuang coklat dan mentega yang dah dicairkan tadi,dengan adunan pertama tu.angkat bekas tempat korang gaul tu dan menarilah tarian ulik mayang dengan penuh kasih sayang agar sebatian bercampur gaul dengan sebatinya.

3.ambik pulak wallnuts dengan coklat cip dan curah ke dalam adunan tadi.lagi afdhal kalau korang curah coklat cip dengan wallnuts seperti mencurah air ke daun keladi.kalau nak banyak,tambah lah mengikut kepuasan maksimum.nak nampak lagi tamak,tuang mengikut kepuasan nafsu serakah.asalkan tak memudaratkan diri sendiri dan sahabat handai.(':

4.pastu bake dalam oven.jangan kuat sangat bagi mengelakkan lengan baju dan rambut terbakar.ingat,jangan sms semasa menunggu tu.langho langho.nanti terlupa brownies.dalam 45 minit ke satu jam.korang cucuk lah guna garfu.agak2 tada yang melekat kat garfu,maknanya dah masaklah tu.

pas dah siap,bolehlah ambik gambar dan potong brownies laju2 pastu makan dengan rakus agar orang disekeliling jeles dengan anda.there you go !

walaupun rupa dia hodoh,tapi rasa dia sedap tak ingat dunia dah.rasa ketagih dan lepas makan, seluar dan kain akan menjadi ketat.sapa dah baca wajib cuba.haha.okaylah,nak tengok video anwarhadi.jomjom.cheers ! (:

77 comments:

ferra said...

wahh cokelat nye siap meleleh. sdappp nyer!

Wani said...

wow ! macam sodappp je ^^

Zuraidah said...

Meahaha. Boleh jadi chef Yan lepas ni. :D

Nini Hartini said...

anak dara ni pandai masak jugak rupanya. hehehehe

kAmi dAn mEreKa said...

wahw, bukan main dia masak2 ri ni ea, nmpak sedap je, ;)

Cik Ezy said...

huuu
sdapnyeeeeee~
terliur tgok..
nyum2..

Arif Azmi said...

Setiap kali Yan buat post ttg makanan.. Mesti terliurr.. T.T..

Belum terlambat untuk menyertai Segmen Review Blog Bebelan Saja

harrazdani said...

nampak cam best....hmmm.

Noor Idayu binti Azmi said...

wahh, macam membe ayu buat la. nampak hudus tapi sedap! oh sungguh dapat mengecilkan sluo dan baju kita xsemena2nya

OKED chokelat said...

mak aiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii....meleleh air liuq....nak buat umah sewa ni xde oven daaaa...meh la bg sini sket....yan kan baek atiiiiiiiiiii....

angkasa said...

senang aje kak.thanks for sharing wee!!
p/s : akak kat entry mmg xleh comment pasal pa tah.xpa akak like pun oke.hee

Reen Rostarizam said...

sedapnya~ nyum nyum ada masa boleh try niee :)

cikida said...

whoaa,,perghhhhhhhhhh..sedappnyee...yan..jual,,juall..hehe...bukak bisnes cekelat brownies lak..hehe.msti untung sape dpt yan.=)

Akid azami said...

halamekkkk nampak sedappppppp!! :D

CikHaniBhulat said...

auw...sedap..bak cikit...delivery la... =)

Misz Jenny said...

lmbat eh dpt brownies kak yan ni...
bila nak pos? haha

haslinda said...

yummy,sedapnye...nnt beday kite,nk yan wat kan brownies ni kt kite tau...

Bella Bell said...

grrr...sedapnya..rasa macam nak makan..lapar!!


^__^v

lemongrassbeam said...

uit...mcm sedap je rasaaaaa. nakkkk!

www.fierapirot.bolgspot.com said...

perghh sedap tu..meleleh air liur fiera tgk..=) singgah and follow u..=)

javanese DOVE ! said...

YA ALLAH yannnn...

DAH LA BARU BALIK KERJA NI,
TENGOK PULAK GAMBAR2 CMTU,
TERLIUR TAU TAK!!!!

cikmudatoxin said...

wahaha . suke sgt membangkitkan nafsu beta yee ? hehe :)

Ashraf said...

jemput tgk resipi sy lak ..heheh

tp bukan kek la..

http://mynameismyname-ashraf.blogspot.com/2011/05/ayam-masak-paprik-punye-cara-masakan.html

Jay said...

untunglah sape dpt hang Yan..hari2 dapat makan brownies..xyah cari kat luaq..hahaha:)

Abang Zam said...

sedap lah..tak reti buat

*datang dari belog akidazamii
nice weh belog ni

My MiRa said...

sedapnye...hu3....


mira singgah sini ya...maybe first time i guess hehe by the way nice blog

Aimie Lieyana said...

gulp gulp hehe..cedapnya nmpk..
rasanya pun mesti soodappp kan..
nati blk umah nak try lahh..

Maya Lisa said...

amboi keboboiiii ~~ cedap nyeww !!

ishiko said...

grrr... sedapnye yan.. befday saya thn lps, my auntie buatkan brownies.. sobbss.. terharu dan sgt la sedap... ^^

Husna Lana said...

perghhh bikin air liur melelehh. nak sikit ! hehe ;p

Hayati Hamzah said...

yummy nye !!! nak copy nak copy !!!! kalau jadi nanti nak letak kat belog saya boleh ?? boleh ???
*overeksaited :|

HonEyBuNNy said...

fuhhhh...sedappp tu...

nak ckit...hehe

Bird Fizousz said...

kalau dh bce wajib cube ea??kalau x cube bleh x??HAHA..tp nmpk sdap la itu br0wnies..nk suruh mak try watkn la..;)

farrafieqa redza ^^ said...

woah, sedap nye. rajin buat er?
boleh mintak seket. kecur dibuat nye. hehe!

SYAFIQ TENGKU said...

wah..nyum3

miss.Addin said...

wah chocolate tu nampak menarik !! :D

phee ungu said...

: buatlaa untuk org :)

myra yusreena said...

waaaa sedapnyeeee..nak sikit?

me myself and time said...

wahh..kecur alir liur tgok cekelat tu meleleh..

l a l a , S h a h e i l a said...

huhu..tolong buatkan...

HALIM said...

Best teramat nih. Lagi2 kalau Yan yang buat.. ^_^

Izyan Masri said...

ferra:kena try.wajib.haha :D

Izyan Masri said...

wani:bukan mcm.memang sedap pon :D

Izyan Masri said...

zuraidah:haha.nnti kalah chef wan ;p

Izyan Masri said...

nini hartini:hehe.pandai jugaklah kak tini.mana yang yan suka,yan belajar masak ;D

Izyan Masri said...

kami dan mereka:meyh masak jugak.boleh makan sama2 :D

Izyan Masri said...

cik ezy:jangan terliur je.try sekali.kihkih :D

Izyan Masri said...

ariff azmi:kena try kali ni biar tak terliur dah xD

Izyan Masri said...

harrazdani:bukan nampak je.mmg best.kihkih :D

Izyan Masri said...

noor idayu azmi:macam kawan ayu?haha.meyh sini nak sep dengan dia sebab sama2 hudus :D

Izyan Masri said...

oked cekelat:haha.boleh2.dtg perak yan bagi free xD

Izyan Masri said...

angkasa:neena kena try.wajib ;p

Izyan Masri said...

reen rostarizam:haha.reen wajib try.wajib tau ;p

Izyan Masri said...

cikida:hikhik.malu lah.mana ada untung aiihh :D

Izyan Masri said...

akid azami:bukan nampak je.mmg sedap.kihkih ;D

Izyan Masri said...

cikhani bhulat:kihkih.mcm mcd pulak nak delivery xD

Izyan Masri said...

misz jenny:haha.tak boleh pos.kena tunggu jaja dtg sini xD

Izyan Masri said...

haslinda:boleh.dtg perak,kita celebrate sama2 xD

Izyan Masri said...

bella bell:ambik gmbar tu tenung puas2.pastu try kat rumah.hikhik :D

Izyan Masri said...

lemongrassbeam:haha.kena try.wajib2 :P

Izyan Masri said...

fiera:hehe.hati2 air liuh meleleh tu xD

Izyan Masri said...

javanese dove:hikhik.ape lagi.wajib try ni :D

Izyan Masri said...

cikmudatoxin:hehe.memang patik suka buat tuanku lapau :D

Izyan Masri said...

ashraf:amboiii.resipi dia lagi sedap xD

Izyan Masri said...

jay:kihkih.nnti muka pon cekelat mcm brownies hari2 mkn brownies :D

Izyan Masri said...

abang zam:tenkiu2.akid tu nak kena cubit tu.puji yan lebih2.malu ni.haha :D

Izyan Masri said...

my mira:hehe.memang sedap.thnks dtg,lain kali dtg banyak kali lagi :D

Izyan Masri said...

aimie liyana:bukan rupa je sedap.rasa dia 100 percent sedap xD

Izyan Masri said...

maya lisa:memang sodap.ekau try lah kat umah.:D

Izyan Masri said...

ishiko:yeke.yan punya birthday tada pon org bagi brownies T_T

Izyan Masri said...

husna lana:jgn biarkan air liuq meleleh naa.try sekali kt rumah :D

Izyan Masri said...

hayati hamzah:aww.boleh sangat2 xD

Izyan Masri said...

honeybunny:boleh2.ambik semua pon boleh xD

Izyan Masri said...

bird:wajib cuba sendiri jugak.kalau tak kena denda.haha :D

En. Kronik said...

nak 2..! besok pos mai umah~

fyna said...

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....sedaaaappppnye..

chapaticokelat^^ said...

wao .. neh yang tak sabar nak tau kesudahan giveaway neh ..
muahahahahaha!~