Saturday, June 18, 2011

Know more about myself

Hello everyone!
Peace be with you guys (:

sebelum yan nak bercerita panjang,haruslah diingat entry kali ni merupakan entry yang simple,ringan dan tak berat.tayah nak pening kepala pikir pe benda yang cuba disampaikan.kecuali lah kalau tiba2 yan keluarkan bahasa mandrem macam niyang rapik merepek repek yang sukar difahami.okay,tak lawak (':

yan seorang yang ramah,friendly,and easy going.ecey,awal2 entry dah nak masuk bakul angkat sendiri.wakaka.okay,kita sambung.im an easy going person.for those yang tak pernah sembang mesti cakap yan kerek atau "weyh minah,pehal muka lu macam mintak penampa?" tapi lepas getting to know myself deeply,you guys will obviously say " okay fine.kita kawan jom." i absolutely love making new friends.sebab tu lah yan berblogging dan buat fb.nak tambah kawan.kalau tak,baik ngadap laptop sambil donlod movie baru cm transformer sambil makan kacang tanah cap tangan.ye dak?ecey,promote jap ye bang.but i should remind you guys bout something.once kawan backstab yan,you're no longer my friend.its hard for me to believe someone for the 2nd time.

ni lah makhuk bernama izyan masri.oh dahiku kelihatan lebih lebar dan luas dari biasa.seperti boleh bermain dam aji diatasnya (':

oh let us discover my negative side.well,takkan semua nak cite yang baik2 je kot.tak brader lah kan.yan seorang yang sangat careless atau kadang2 boleh jadi pelupa.bila compare daya ingatan mak dengan yan,mak lagi hebat sebab dia boleh ingat last week yan pakai baju apa,barang ni letak mana and so on.cuba tanya,mana yan letak pen yang baru yan pegang 2 minit tadi.mesti dah mintak talian hayat.okay fine fine.pasni nak makan kismis banyak2 aaaa.T_T

ape lagi eyh?oh lupe.bab makan.im a kind of person yang sangat sangat dan sangat kuat makan.yan paling suka nasi ayam mak masak.fuyohh.rasa dia macam nak gigit ayam laju2 sambil tangan satu lagi sumbat nasi penuh2.sedap woo.tapi kalau mak orang lain masak pon yan suka jugak,ayah orang lain masak pon suka jugak.tak kisahlah.janji nasi ayam.(': yan suka makanan yang berat cam tomyam,nasi tomato,ayam masak merah,kueytiow goreng,dan semua yang berat2.berat tu bukan maksudnya kau makan makanan yang bila timbang berat dia mencecah 93 kg.dak aihh.maksudnya selain dari fast food,junk food and whatsoever yang food2 tu lah.oh yan sangat kecewa bila keluar lunch dengan kawan and she/he suddenly says "weyh,lets have waffle for lunch!" T_T

bukti yan kuat makan.tapi setakat spaghetti banyak ni ape adehal bro.mana cukup.rasa macam nak telan dengan pinggan dia sekali (':

pasal family pulak.i have 4 siblings all together.first one mestilah abang.i used to call him along.hello,bukan Ahlong makan longkong mintak uwang kalau talak bayar wa kasi kelat lengcui sama lengchai.bukanbukan.sekarang tengah study kat uitm kopilah,soromban nun haa.jaoh bonar dongan eden ni.kedua,kakak.she's kind of alim sikitlah.bertudung labuh.agak jauh beza compare to me.oh malu pulak (': she's currently studying kat uia kuantan in biomedic.yang ni panggil kakak je.short but meaningful.kankan?third one is me myself yang sangat comel anyonyonyo.wakaka.and the last one is my younger sis.sekarang form 4 dan sangat baik sebab dia selalu tolong kakak dia yang sorang ni ambik barang,betulkan itu dan ini dan ituini lagi tapi dia tak mengeluh pon.cuma dia mintak snack box A kfc sebagai upah tiap kali pas tolong.wuwuwu.bankrupt lah kak lang macam ni T_T

itu je cerita untuk hari ni.jangan lupa ajak kawan2 baca blog yan eyh.tak kisahlah kawan2 taman,sekolah,u,ataupon kolej.janji kawan.hikhik *malumalu* kalau rasa blog ni bosan sebab asyik cerita pasal peribadi,i hope you guys really know what is personal blog is all about.mestilah pasal diri yan.takkan nak cerita pasal maklong timah dan keluarganya.ye dak?kalau tak suka,takpe,tak paksa suruh baca.yan takkan nangis guling2 suruh korang baca.nono.kalau suka,alhamdulillah.terima kasih daun keladi jangan sampai yan baling daun keladi kat baldi.haa.cuak tak?haha.okaylah,so,cheers! love you guys.muah! (:

27 comments:

fad ali said...

nak jadi adik yan lak..hahaha

Benrauf said...

oho. aku pun pelupa jugak. byk sgt minum air bersemut kot. haha.

Nurul Jannah said...

betul tu! Sokong2! Dah name pon personal belog, takkan nak cite pasal Faizal Tahir. huhu

k e y r i said...

kalau ceq masak nasi ayam tak jadi, ang makan tak? hahahahahaha

harrazdani said...

semoga izyan masri sentiasa sihat dan happy...

Abang Stalker said...

pergh..dpt kis sorg sebijik.hahaha..:)

cikida said...

suke laa blog ni..sukee tahu ? hehe..suke yan jugakk...suke cite budak cun ni...ehhe..gud luck 4 ebeghiting ye darling..ngee~..;)

Schubert Serenade said...

yup..that is personal blog is all about kan!!

btw, kimsalam kt ur along..
hahaha:D

auny aizie said...

aku pun pelupa.

kdg2 benda dah ada kat tgn boleh jadi gila pi tnya org sana sini

woii spae rembat brg aku, pulangkan balikkkk .

tulah aku, org suro mkn nasi aku makan semut . sekian

CikHaniBhulat said...

doube nentry ni...qada lama x update ye yan..we r same...kuat mkn...kalo nak mkn nasik ayam sedap kat seri iskandar, g mkn dekat tg corner nun..hani selalu mkn situ..ley tahan la =]

MiSz fiFiEyQa said...

Wah yan,kite same la.sy pun ade 4 siblings n anak ke-3 jugak.heee

Bigdaddyz said...

ala tulislah apa pun .janji sedap di baca....

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

hye dear sis.
visiting here!!!
i really love nasi ayam too. teringin pulak nk masak nasi ayam besok:))

Shiro Petta Petto said...

giler pro ko merepek pasal diri kau... haha...
NYAN NYAN NYAN NYAN NYAN NYAN ~

al_hakim said...

salam perkenalan..=)

Подтверждаю said...

as salam..
izyan!! lam dah tak masuk sini.
huhU~bisness brownies apa cerita?
moga berkembnag maju

=)

oh..pelupa..pakcik selau amalkan banyak berfikir, kait mengait fakta2. dan ingat serta faham kan..
adeh..siap minta talian hayat

=)

entri baru pakcik~ :

Hukum Menconteng.kamu hado??

Wani said...

wani pun suka nasik ayam gakk .
haha

zoulmzmn said...

ye ke ni?...leh caye ke?..

Rtp Farra Arisha said...

iras muka menunjukkan sifat seseorang kann. :))

Scya Lollita said...

kalo fakta cik scya mmg cpt lpe tp kalo bab lain superb kot muahahaha

Woofer Storm said...

yan,jom kita kawan..nak??hahaaaaa

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

mak akak pon daya ingatan dia lg kuat dari akak..ni padah minum air bersemut..

sergeant keroro said...

hehe, kuat makan benor. kalah keroro :P

puan sri lala lili lulu said...

for the first time, i bace you punye entry about your attitude, personal.. haha.. but lebih kurang aku jeee

Syimir said...

makcik yan..kawan jom!..hehehe..

Jay said...

ank ketiga rupanya Yan ni???sama macam Jay ank ke tiga dari 4 org adik beradik..hehehehe:)

Apple said...

Ahaha, Apple anak ke-3 juga, tapi tapi daripada 8 org adik beradik :D

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, June 18, 2011

Know more about myself

Hello everyone!
Peace be with you guys (:

sebelum yan nak bercerita panjang,haruslah diingat entry kali ni merupakan entry yang simple,ringan dan tak berat.tayah nak pening kepala pikir pe benda yang cuba disampaikan.kecuali lah kalau tiba2 yan keluarkan bahasa mandrem macam niyang rapik merepek repek yang sukar difahami.okay,tak lawak (':

yan seorang yang ramah,friendly,and easy going.ecey,awal2 entry dah nak masuk bakul angkat sendiri.wakaka.okay,kita sambung.im an easy going person.for those yang tak pernah sembang mesti cakap yan kerek atau "weyh minah,pehal muka lu macam mintak penampa?" tapi lepas getting to know myself deeply,you guys will obviously say " okay fine.kita kawan jom." i absolutely love making new friends.sebab tu lah yan berblogging dan buat fb.nak tambah kawan.kalau tak,baik ngadap laptop sambil donlod movie baru cm transformer sambil makan kacang tanah cap tangan.ye dak?ecey,promote jap ye bang.but i should remind you guys bout something.once kawan backstab yan,you're no longer my friend.its hard for me to believe someone for the 2nd time.

ni lah makhuk bernama izyan masri.oh dahiku kelihatan lebih lebar dan luas dari biasa.seperti boleh bermain dam aji diatasnya (':

oh let us discover my negative side.well,takkan semua nak cite yang baik2 je kot.tak brader lah kan.yan seorang yang sangat careless atau kadang2 boleh jadi pelupa.bila compare daya ingatan mak dengan yan,mak lagi hebat sebab dia boleh ingat last week yan pakai baju apa,barang ni letak mana and so on.cuba tanya,mana yan letak pen yang baru yan pegang 2 minit tadi.mesti dah mintak talian hayat.okay fine fine.pasni nak makan kismis banyak2 aaaa.T_T

ape lagi eyh?oh lupe.bab makan.im a kind of person yang sangat sangat dan sangat kuat makan.yan paling suka nasi ayam mak masak.fuyohh.rasa dia macam nak gigit ayam laju2 sambil tangan satu lagi sumbat nasi penuh2.sedap woo.tapi kalau mak orang lain masak pon yan suka jugak,ayah orang lain masak pon suka jugak.tak kisahlah.janji nasi ayam.(': yan suka makanan yang berat cam tomyam,nasi tomato,ayam masak merah,kueytiow goreng,dan semua yang berat2.berat tu bukan maksudnya kau makan makanan yang bila timbang berat dia mencecah 93 kg.dak aihh.maksudnya selain dari fast food,junk food and whatsoever yang food2 tu lah.oh yan sangat kecewa bila keluar lunch dengan kawan and she/he suddenly says "weyh,lets have waffle for lunch!" T_T

bukti yan kuat makan.tapi setakat spaghetti banyak ni ape adehal bro.mana cukup.rasa macam nak telan dengan pinggan dia sekali (':

pasal family pulak.i have 4 siblings all together.first one mestilah abang.i used to call him along.hello,bukan Ahlong makan longkong mintak uwang kalau talak bayar wa kasi kelat lengcui sama lengchai.bukanbukan.sekarang tengah study kat uitm kopilah,soromban nun haa.jaoh bonar dongan eden ni.kedua,kakak.she's kind of alim sikitlah.bertudung labuh.agak jauh beza compare to me.oh malu pulak (': she's currently studying kat uia kuantan in biomedic.yang ni panggil kakak je.short but meaningful.kankan?third one is me myself yang sangat comel anyonyonyo.wakaka.and the last one is my younger sis.sekarang form 4 dan sangat baik sebab dia selalu tolong kakak dia yang sorang ni ambik barang,betulkan itu dan ini dan ituini lagi tapi dia tak mengeluh pon.cuma dia mintak snack box A kfc sebagai upah tiap kali pas tolong.wuwuwu.bankrupt lah kak lang macam ni T_T

itu je cerita untuk hari ni.jangan lupa ajak kawan2 baca blog yan eyh.tak kisahlah kawan2 taman,sekolah,u,ataupon kolej.janji kawan.hikhik *malumalu* kalau rasa blog ni bosan sebab asyik cerita pasal peribadi,i hope you guys really know what is personal blog is all about.mestilah pasal diri yan.takkan nak cerita pasal maklong timah dan keluarganya.ye dak?kalau tak suka,takpe,tak paksa suruh baca.yan takkan nangis guling2 suruh korang baca.nono.kalau suka,alhamdulillah.terima kasih daun keladi jangan sampai yan baling daun keladi kat baldi.haa.cuak tak?haha.okaylah,so,cheers! love you guys.muah! (:

27 comments:

fad ali said...

nak jadi adik yan lak..hahaha

Benrauf said...

oho. aku pun pelupa jugak. byk sgt minum air bersemut kot. haha.

Nurul Jannah said...

betul tu! Sokong2! Dah name pon personal belog, takkan nak cite pasal Faizal Tahir. huhu

k e y r i said...

kalau ceq masak nasi ayam tak jadi, ang makan tak? hahahahahaha

harrazdani said...

semoga izyan masri sentiasa sihat dan happy...

Abang Stalker said...

pergh..dpt kis sorg sebijik.hahaha..:)

cikida said...

suke laa blog ni..sukee tahu ? hehe..suke yan jugakk...suke cite budak cun ni...ehhe..gud luck 4 ebeghiting ye darling..ngee~..;)

Schubert Serenade said...

yup..that is personal blog is all about kan!!

btw, kimsalam kt ur along..
hahaha:D

auny aizie said...

aku pun pelupa.

kdg2 benda dah ada kat tgn boleh jadi gila pi tnya org sana sini

woii spae rembat brg aku, pulangkan balikkkk .

tulah aku, org suro mkn nasi aku makan semut . sekian

CikHaniBhulat said...

doube nentry ni...qada lama x update ye yan..we r same...kuat mkn...kalo nak mkn nasik ayam sedap kat seri iskandar, g mkn dekat tg corner nun..hani selalu mkn situ..ley tahan la =]

MiSz fiFiEyQa said...

Wah yan,kite same la.sy pun ade 4 siblings n anak ke-3 jugak.heee

Bigdaddyz said...

ala tulislah apa pun .janji sedap di baca....

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

hye dear sis.
visiting here!!!
i really love nasi ayam too. teringin pulak nk masak nasi ayam besok:))

Shiro Petta Petto said...

giler pro ko merepek pasal diri kau... haha...
NYAN NYAN NYAN NYAN NYAN NYAN ~

al_hakim said...

salam perkenalan..=)

Подтверждаю said...

as salam..
izyan!! lam dah tak masuk sini.
huhU~bisness brownies apa cerita?
moga berkembnag maju

=)

oh..pelupa..pakcik selau amalkan banyak berfikir, kait mengait fakta2. dan ingat serta faham kan..
adeh..siap minta talian hayat

=)

entri baru pakcik~ :

Hukum Menconteng.kamu hado??

Wani said...

wani pun suka nasik ayam gakk .
haha

zoulmzmn said...

ye ke ni?...leh caye ke?..

Rtp Farra Arisha said...

iras muka menunjukkan sifat seseorang kann. :))

Scya Lollita said...

kalo fakta cik scya mmg cpt lpe tp kalo bab lain superb kot muahahaha

Woofer Storm said...

yan,jom kita kawan..nak??hahaaaaa

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

mak akak pon daya ingatan dia lg kuat dari akak..ni padah minum air bersemut..

sergeant keroro said...

hehe, kuat makan benor. kalah keroro :P

puan sri lala lili lulu said...

for the first time, i bace you punye entry about your attitude, personal.. haha.. but lebih kurang aku jeee

Syimir said...

makcik yan..kawan jom!..hehehe..

Jay said...

ank ketiga rupanya Yan ni???sama macam Jay ank ke tiga dari 4 org adik beradik..hehehehe:)

Apple said...

Ahaha, Apple anak ke-3 juga, tapi tapi daripada 8 org adik beradik :D