Monday, June 20, 2011

Talking about gegurl

Hello boboys!
Peace be with you guys (:

mesti kaum2 adam dah lari pegi blog orang lain sebab rasa nyampah tahap dewa tengok tajuk ni.brobro.leklu.entry ni bukan nak cerita pasal "cara2 mencuci muka dengan baik supaya kulit muka lebih licin dari kulit telur gred A." takpon pasal "tutorial cara belit shawl sampai tersekat kerongkong pastu tak boleh nak telan makanan" dak aiih.kita nak mengupas secara lebih mendalam isu2 wanita atau kata hati wanita agar kaum lelaki lebih memahami bakal isteri mereka.ecey.asal skema sangat ni?tampar nak?dahdah.toksah kita bercakap lebat lagi,marilah kita meneruskan bual bicara kita pada hari ni.korang geli tak? yan pon geli! -.-'

1.wanita memiliki sifat penyayang dan keibuan yang tinggi.
lagi2 yang jenis gegurl dan gelish sangat tu.bila jumpa je benda comel macam hairband warna pink yang berbulu2 mulalah mata berkaca2 takpon terus nak rembat sebakul dua macam beruk dapat susu.eyh jap.beruk minum susu ke?bukan kelapa?ke dia ambik je air kelapa tapi tak minum?confusing betullah beruk2 skrg ni(-.-').i tell you what,ada jugak yang jenis pantang jumpa baby.mulalah diorang rasa macam nak kidnap,campak2 baby tu dan mengeluarkan bunyi bunyian pelik macam anyonyonyo,tomey2,cik kebambum kononnya nak express their feeling bout babies.ohsem kan pompuan ni? -.-' asal yan tak feel pulak.

kucing pon consider as makhluk yg comel jugak bagi pempuan

2.wanita suka make up tak kira tebal atau tak.
certain of us ada yang pakai bedak mengalahkan tepung gomak.bila tengok peralatan make up dia pon dah besar macam bag pack yang org selalu bawak pegi camping tu.kalau cakap berus untuk blusher dengan mata toksah cakaplah,kalau masuk pertandingan mewarna confirm menang sebab ada dari saiz s sampai xxxl saiz brush tu.hebat bukan?tapi kan lelaki tak berapa suka perempuan yang make up tebal2.ye dak?kononnya tak natural beauty.ecey.yeye je kau.pastu bila gelpren kau nampak jerawat dengan eyebag kau kutuk pulak.so,the best way is,kalau tak suka,jangan terus kutuk.cakap lah berlapik mcm "eyh dear,u looks pretty today,but i guess u r even prettier without make up coz i know you are naturally beauty." confirm gelpren
akan rasa sangat dihargai dan tak pakai make up dah pastu.silap2 cuci muka guna fair n lovely pon tak dah pastu.wakaka (':

3.wanita ni suka cover.
yeke?kadang2 ada yang bila date,sanggup tu tak makan gara2 takut daging ayam atau cili selit celah gigi.tapi kalau yan ape adehal doeh.if you love me,you must love the way i am and everything about me.cuba cik kiah dan cik anon sekalian pikir,kalau dah kawen nanti sanggup ke korang tak makan selama 25 tahun or more gara2 tanak kelihatan hodoh didepan laki kau?so,sebelum kawen pon kau bedal je lah makan as you used to do.kankan?tolonglah cakap ye.(':

salah satu contoh cover time makan.dont try this at home

so,as a guy,it is much better if you guys jangan sesuka hati nak gelakkan kalau bila pas makan time date tiba2 ade cili kat gigi taring gelpren.kalau rasa nak meletop dapat heel,try lah buat mcm tu.kecuali lah kalau gelpren kau pakai seliper jepun je T_T

4.wanita cepat obses dengan anything yang diorang suka.
contohlah kan macam korean drama,kpop semua tu.kadang2 ada jugak yang mengimpikan untuk kapel dan kawen dengan pelakon2 handsome korea macam leeminho,kyuhyun super junior,dan dong hae SJ.eyh?kenapa semua yang yan suka ni?haha.okay,kantoi kat situ.ada jugak yang tergila2 kat justin bibir kononnya kecomelan dan suara dia yang lunak merdu menambat kalbu.even dia pendek.kau tak rasa ke dia pendek?(matilah fans JB baling dengan botol jap lagi).oh lupa.tak lupa juga dengan peminat fanatik sinetron indon cam tv3 selalu tunjuk petang2 tu.smpaikan ada yang sanggup lari ke lombok utk kawen dengan mamat indon,buruh2 indon dan jugak siti nur indon.

hai.nama kite izyan masri.semua kat atas tu sifat kite sebenarnye.tapi kite malu nak cakap.hikhik *gelak sopan*

thats all for the time being.macam banyak lagi je pasal pempuan ni.tapi sampai subuh minggu depan pon tak habis kalau nak cerita semua.so,thats all for now.thanks for my blog readers even you are a silence one!ajak orang kampong hangpa semua baca sekali naa walaupun blog ni tadelah fames atau terunggul di asia tenggara,asia pasifik,asia bagus,asia cafe atau malaysia truly asia.what the??.so,cheers! (:

30 comments:

sarah mohamad said...

betuuul! wanita ni suka nampak cantik :D

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

haha..setujulah dgn apa yan kata tu..

tp akak obses dgn citer indon kat astro ria..yg tv3 tu citer sedey malas nk tgk ah..hehe

MiSz fiFiEyQa said...

Hahaha..ni komen I :
1. I memang suke baby yg cute2 tapi I x brani nak pegang..gagaga
2. I juz pakai bedak SW,tu pun kdg2 malas nak pakai!
3. Watpe nak cover?ngap je,janji perut suka!
4. Yup,i'm obsess wif k-pop!tapi bukan obsess yg over la,boleh?haha
B-)

Benrauf said...

sopan nya gelak. camtu ke gelak sopan. abes sopan lah. kalau ada laki single nampak, kompem esok dia call mak dia kat kampung suruh hantar rombongan. haha :p

sergeant keroro said...

hahaha, gegurl sangat.

yang part baling heel tak menahan tu :P

msredcheesecake said...

Cik yan,
No 1 kene ngan msred.yg no 2 poncam kene je. Eh...macam sumer je kena ngan msred.hahaaa...pompuan kan gitu ler....

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

hehehe bukan dia je sama je..nama pun gegurl gitu la hahhaa

Jay said...

tu diaaa....dah tahu dah perangai Yan ...bolehlah mula isi borang ni..hehehe..:)

Nurul Jannah said...

haha..tepat sekali !

cikida said...

yeahhh,,tudiaa.ekslusif gituuu...i like ! hehe...xleh blah pempuan pakai mekap cm tpung gomak..lain bebenor bile bukak tudung kale muke ngan kale leher..kui3.
ah haa...makan je sepuasye..toksah control montrol kan..same like me..ah,,asal konyang...ngeee..=p

Abang Stalker said...

hahaha..:) menarik!sumenya betul kot..prmpn2 yg abg knl sume ada sifat2 tu.kdg2 kentut pun x nk ngaku.pdhal bau da semerbak..hahahaha *cover le tuewww

cik najihah said...

yup betul tu semua..
lagi 1 wanita sangat2 sukakan kecantikan & keunikan :)

Nini Hartini said...

adehh..akk dah kawen pun masih mkn cover. kehkehkeh...

Heart In A Cage

.

KAMIHIDUP said...

wanita teliti dalam sesuatu. terlampau teliti.

fad ali said...

ye...tau dah yan camne..heheh

~NajiLaA~ said...

stakat cili terselit.korek je.hehehe.. ;p

Raji and Yeen said...

cover time makan tu susah owh..
berjam2 je nak makan nasi ;P

AmalinaNashihin said...

senang cerita,
wanita adalah makhluk yang indah
(masuk bakul angkat sendiri) harhar

wAwA said...

i m ur silent reader before.
but now tringin plak nak drop.nice entry dear.=)

CikHaniBhulat said...

haha..very nice entry la yan..hani yg no 1 tu...eceh..perasan jap..tp btul beb, hani pantang jumpa baby yg comel gilosss..separa mampus di kerjakan hani gara2 terlalu obses..haha

Adxie Sanchezia said...

yess , suka entry niy .. kelakar .. btw , asal cik kiah pon ade ? tak pasal my mum interprem .. HAHA

Syafiee said...

Wekeke. Itu la realiti perempuan. Huhu.

anim :) said...

haha . betoi2 . ini suma faktalah ! <3

ieqa said...

Kebanyakan gegurl semua prangai camtue.
Certain gegurl je yg tak gegurl sgt. haha
Takpe, yg penting, depan our loved one, just show ur true colour laa kn! :))

Far8 budak baik said...

hahaha.ketika date aku
cool je mkn..x pyh lah nk takut..
tulang lekat kat gigi
bagai..hahahaha=p
mmg nyampah pun..grrr haha

HAFIZAL said...

comel lah gambar kucing tuh...tuannya pun lawa gak

puan sri lala lili lulu said...

hahhaaaa.. i love your entry!! ape yang kau tulis, memang tepat kat batang idung aku kecuali bab k-pop.. i love malay guy oke.. haha

siti kektus said...

pompuan mana yg tak nak cantek, -_-'

sobs~

bab penyayang tu, kite ada, haha ;)

~syue~ said...

hahah...mcm nak serupa pulak dah kita... :)

zuhaida said...

wanita memang suka cover . hehe , esp tudung . tudung haruslah cantik setiap masa kan , hihii :P

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, June 20, 2011

Talking about gegurl

Hello boboys!
Peace be with you guys (:

mesti kaum2 adam dah lari pegi blog orang lain sebab rasa nyampah tahap dewa tengok tajuk ni.brobro.leklu.entry ni bukan nak cerita pasal "cara2 mencuci muka dengan baik supaya kulit muka lebih licin dari kulit telur gred A." takpon pasal "tutorial cara belit shawl sampai tersekat kerongkong pastu tak boleh nak telan makanan" dak aiih.kita nak mengupas secara lebih mendalam isu2 wanita atau kata hati wanita agar kaum lelaki lebih memahami bakal isteri mereka.ecey.asal skema sangat ni?tampar nak?dahdah.toksah kita bercakap lebat lagi,marilah kita meneruskan bual bicara kita pada hari ni.korang geli tak? yan pon geli! -.-'

1.wanita memiliki sifat penyayang dan keibuan yang tinggi.
lagi2 yang jenis gegurl dan gelish sangat tu.bila jumpa je benda comel macam hairband warna pink yang berbulu2 mulalah mata berkaca2 takpon terus nak rembat sebakul dua macam beruk dapat susu.eyh jap.beruk minum susu ke?bukan kelapa?ke dia ambik je air kelapa tapi tak minum?confusing betullah beruk2 skrg ni(-.-').i tell you what,ada jugak yang jenis pantang jumpa baby.mulalah diorang rasa macam nak kidnap,campak2 baby tu dan mengeluarkan bunyi bunyian pelik macam anyonyonyo,tomey2,cik kebambum kononnya nak express their feeling bout babies.ohsem kan pompuan ni? -.-' asal yan tak feel pulak.

kucing pon consider as makhluk yg comel jugak bagi pempuan

2.wanita suka make up tak kira tebal atau tak.
certain of us ada yang pakai bedak mengalahkan tepung gomak.bila tengok peralatan make up dia pon dah besar macam bag pack yang org selalu bawak pegi camping tu.kalau cakap berus untuk blusher dengan mata toksah cakaplah,kalau masuk pertandingan mewarna confirm menang sebab ada dari saiz s sampai xxxl saiz brush tu.hebat bukan?tapi kan lelaki tak berapa suka perempuan yang make up tebal2.ye dak?kononnya tak natural beauty.ecey.yeye je kau.pastu bila gelpren kau nampak jerawat dengan eyebag kau kutuk pulak.so,the best way is,kalau tak suka,jangan terus kutuk.cakap lah berlapik mcm "eyh dear,u looks pretty today,but i guess u r even prettier without make up coz i know you are naturally beauty." confirm gelpren
akan rasa sangat dihargai dan tak pakai make up dah pastu.silap2 cuci muka guna fair n lovely pon tak dah pastu.wakaka (':

3.wanita ni suka cover.
yeke?kadang2 ada yang bila date,sanggup tu tak makan gara2 takut daging ayam atau cili selit celah gigi.tapi kalau yan ape adehal doeh.if you love me,you must love the way i am and everything about me.cuba cik kiah dan cik anon sekalian pikir,kalau dah kawen nanti sanggup ke korang tak makan selama 25 tahun or more gara2 tanak kelihatan hodoh didepan laki kau?so,sebelum kawen pon kau bedal je lah makan as you used to do.kankan?tolonglah cakap ye.(':

salah satu contoh cover time makan.dont try this at home

so,as a guy,it is much better if you guys jangan sesuka hati nak gelakkan kalau bila pas makan time date tiba2 ade cili kat gigi taring gelpren.kalau rasa nak meletop dapat heel,try lah buat mcm tu.kecuali lah kalau gelpren kau pakai seliper jepun je T_T

4.wanita cepat obses dengan anything yang diorang suka.
contohlah kan macam korean drama,kpop semua tu.kadang2 ada jugak yang mengimpikan untuk kapel dan kawen dengan pelakon2 handsome korea macam leeminho,kyuhyun super junior,dan dong hae SJ.eyh?kenapa semua yang yan suka ni?haha.okay,kantoi kat situ.ada jugak yang tergila2 kat justin bibir kononnya kecomelan dan suara dia yang lunak merdu menambat kalbu.even dia pendek.kau tak rasa ke dia pendek?(matilah fans JB baling dengan botol jap lagi).oh lupa.tak lupa juga dengan peminat fanatik sinetron indon cam tv3 selalu tunjuk petang2 tu.smpaikan ada yang sanggup lari ke lombok utk kawen dengan mamat indon,buruh2 indon dan jugak siti nur indon.

hai.nama kite izyan masri.semua kat atas tu sifat kite sebenarnye.tapi kite malu nak cakap.hikhik *gelak sopan*

thats all for the time being.macam banyak lagi je pasal pempuan ni.tapi sampai subuh minggu depan pon tak habis kalau nak cerita semua.so,thats all for now.thanks for my blog readers even you are a silence one!ajak orang kampong hangpa semua baca sekali naa walaupun blog ni tadelah fames atau terunggul di asia tenggara,asia pasifik,asia bagus,asia cafe atau malaysia truly asia.what the??.so,cheers! (:

30 comments:

sarah mohamad said...

betuuul! wanita ni suka nampak cantik :D

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

haha..setujulah dgn apa yan kata tu..

tp akak obses dgn citer indon kat astro ria..yg tv3 tu citer sedey malas nk tgk ah..hehe

MiSz fiFiEyQa said...

Hahaha..ni komen I :
1. I memang suke baby yg cute2 tapi I x brani nak pegang..gagaga
2. I juz pakai bedak SW,tu pun kdg2 malas nak pakai!
3. Watpe nak cover?ngap je,janji perut suka!
4. Yup,i'm obsess wif k-pop!tapi bukan obsess yg over la,boleh?haha
B-)

Benrauf said...

sopan nya gelak. camtu ke gelak sopan. abes sopan lah. kalau ada laki single nampak, kompem esok dia call mak dia kat kampung suruh hantar rombongan. haha :p

sergeant keroro said...

hahaha, gegurl sangat.

yang part baling heel tak menahan tu :P

msredcheesecake said...

Cik yan,
No 1 kene ngan msred.yg no 2 poncam kene je. Eh...macam sumer je kena ngan msred.hahaaa...pompuan kan gitu ler....

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

hehehe bukan dia je sama je..nama pun gegurl gitu la hahhaa

Jay said...

tu diaaa....dah tahu dah perangai Yan ...bolehlah mula isi borang ni..hehehe..:)

Nurul Jannah said...

haha..tepat sekali !

cikida said...

yeahhh,,tudiaa.ekslusif gituuu...i like ! hehe...xleh blah pempuan pakai mekap cm tpung gomak..lain bebenor bile bukak tudung kale muke ngan kale leher..kui3.
ah haa...makan je sepuasye..toksah control montrol kan..same like me..ah,,asal konyang...ngeee..=p

Abang Stalker said...

hahaha..:) menarik!sumenya betul kot..prmpn2 yg abg knl sume ada sifat2 tu.kdg2 kentut pun x nk ngaku.pdhal bau da semerbak..hahahaha *cover le tuewww

cik najihah said...

yup betul tu semua..
lagi 1 wanita sangat2 sukakan kecantikan & keunikan :)

Nini Hartini said...

adehh..akk dah kawen pun masih mkn cover. kehkehkeh...

Heart In A Cage

.

KAMIHIDUP said...

wanita teliti dalam sesuatu. terlampau teliti.

fad ali said...

ye...tau dah yan camne..heheh

~NajiLaA~ said...

stakat cili terselit.korek je.hehehe.. ;p

Raji and Yeen said...

cover time makan tu susah owh..
berjam2 je nak makan nasi ;P

AmalinaNashihin said...

senang cerita,
wanita adalah makhluk yang indah
(masuk bakul angkat sendiri) harhar

wAwA said...

i m ur silent reader before.
but now tringin plak nak drop.nice entry dear.=)

CikHaniBhulat said...

haha..very nice entry la yan..hani yg no 1 tu...eceh..perasan jap..tp btul beb, hani pantang jumpa baby yg comel gilosss..separa mampus di kerjakan hani gara2 terlalu obses..haha

Adxie Sanchezia said...

yess , suka entry niy .. kelakar .. btw , asal cik kiah pon ade ? tak pasal my mum interprem .. HAHA

Syafiee said...

Wekeke. Itu la realiti perempuan. Huhu.

anim :) said...

haha . betoi2 . ini suma faktalah ! <3

ieqa said...

Kebanyakan gegurl semua prangai camtue.
Certain gegurl je yg tak gegurl sgt. haha
Takpe, yg penting, depan our loved one, just show ur true colour laa kn! :))

Far8 budak baik said...

hahaha.ketika date aku
cool je mkn..x pyh lah nk takut..
tulang lekat kat gigi
bagai..hahahaha=p
mmg nyampah pun..grrr haha

HAFIZAL said...

comel lah gambar kucing tuh...tuannya pun lawa gak

puan sri lala lili lulu said...

hahhaaaa.. i love your entry!! ape yang kau tulis, memang tepat kat batang idung aku kecuali bab k-pop.. i love malay guy oke.. haha

siti kektus said...

pompuan mana yg tak nak cantek, -_-'

sobs~

bab penyayang tu, kite ada, haha ;)

~syue~ said...

hahah...mcm nak serupa pulak dah kita... :)

zuhaida said...

wanita memang suka cover . hehe , esp tudung . tudung haruslah cantik setiap masa kan , hihii :P