Thursday, July 07, 2011

5 THINGS YOU SHOULDNT DO

Hello people !
Peace be with you guys (:

Kadang2 terasa malu pulak asyik bercerita pasal diri sendiri dalam blog.dalam facebook pulak asyik post status emo belaka tak pon kutok orang.mintak maaplah pada sesiapa yang terasa hati,pancrease mahupun buah pinggang.sesungguhnya yan tak ingin merelakan perkara ini berlaku.wuwuwu.oleh itu yan nak topup balik pahala dengan bagi korang info walaupun sebenarnya semua org pon dah tahu.tak kira.nak cerita jugak.hayoo~tatayook~report mak kite kamu tanak dengar kite cerita.what the??

bersama saya captain izyan!ingin melaporkan pelbagai perkara.hangpa ingat karam singh walia je lah boleh bercakap lebat?captain izyan pon bolehlah.hikhik.*gelap sopan tutup mulut*

1.dont ever sleep with your watch.jam tangan ni sebenarnya mengeluarkan radio aktif.benda ni boleh ganggu kesihatan.for sure its not good for u right?kalau setakat radio hitz,radio era semua tu tape jugak.-.-'

2.avoid sleep with your handphone.saintis kata,semua alat elektronik ni mengeluarkan gelombang yang tak elok untuk kesihatan even its works as ur alarm.but please try another kind of thing which can replace it.eyh kejap.kalau handphone tak boleh bawak time tido,public phone boleh kot ?wakaka.

3.dont ever sleep with make up.yang ni untuk perempuan.tidur dengan make up boleh menyebabkan kerosakan jangka panjang untuk kulit.sebabnya,kulit tak dpt bernafas bila kau tepek bedak 3 inci.eyeliner 3 colour.so,cuci bersih2 sebelum tidur.oh ye.agak2 kalau tak boleh tanggal sangat,pakai je peluntur baju tu.jenama ape pon orait je,janji make up tanggal pastu boleh tidur lena.(':

4.jangan tidur dengan pakaian dalam.both men and women.it can leads to cancer.oh ye.tapi jangan sampai tak pakai pape terus bro.kucing lalu tepi katil pon diorang boleh pengsan. (':

5.jangan suka guna perkataan 'kalau'.contohnya "kalau lah aku kaya,kan boleh beli malaysia ni." perkataan kalau tu is actually kalimah syaithan.so,setiap perbuatan and percakapan syaithan adelah perkara yang dibenci Allah.so think about it.(:

okaylah.nak tengok video anwarhadi.rindu pulak.hikhik.so,cheers! (:

43 comments:

siti kektus said...

haha, entah terus koma kucing tu yan. terkejut sangat. :p

siti kektus said...

haha, entah terus koma kucing tu yan. terkejut sangat. :p

Asyila Zainuddin said...

h0h0... baru tau kalau tu kalimah syaitan.. thx for da info! :)

zella y said...

alamak! sy selalu tido ngan hp...hehehehh

fad ali said...

errrr.....tang tido malam tu suke..
tapi jap2..nape 'bro' je?hahaha

gadis cmane?

Scya Lollita said...

hai captain izyan , leftenan scya nak melapor hahaha .


1)dah lama tak pakai watch sebab ptus tali t_t


2) alamk , dah tahu tp slalu gak buat sobsobss


3) tak pakai malam kalau kuar pun hihi emm kalau krim malam dikira make up k?? x kan ?

4) hehehehe tak yah la komen sbb dr hostle dlu da slalu wat :p (malu)

5) sebab 'kalau' tu menimbulkan uas2 dalam dri seakan tak trima takdor ALLAH (: tp slalu sebut gak T.T cuma sebut kalau sedang mrancang mse depan . see, kalau . hmm

Syuhada said...

okay, lepas ni tido takyah pakai lah eh, jimat baju2 dalam. hahaha

Jay said...

hahaha....boleh tahan info ni....nak ngorat tuan belog ni boleh??hahahaha...bnyk info boleh dapat..:)

ieqa said...

1. Jam tangan sentiasa cabut lepas balik dari keje.
2. Handphone sentiasa ada kat sebelah, selaku alarm bangun pagi supaya tak lewat pegi keje =.=
3. Tak make up sangat cuma tepek bedak 1 setengah inci saje, tapi setiap kali balik keje pun mandi dulu so muka bersih dari segal cela. Cewahhh
4. Pakaian dalam erm ermm kalau ingat memang cabut terus.
5. Perkataan 'kalau' tu, kalau guna sekali sekala takpe kan? heeee

Thanks for the info ^^

sergeant keroro said...

kalau kalau kalau XD

kalau tu xleh sekiranya menyesali :)

cheqwa said...

awak awak,cheqwa sunggoh xbuleh nak tido tanpa henpon disebelah...sadis kan kalo cheqwa mninggal sbb slalu tido dgn henpon???hahaha

Abang Stalker said...

bkn kucing jd gersang ke yan?wahahaha ;))nsb baik tdo ehem2 je.rahsia!

MissSyarniFarida said...

no 4 mmg tabiat dah, HAHA

harrazdani said...

no 1 tu betul ker izyannn alamakkkk....huhuhu.

Mya said...

thanks 4 d info awak =) especially part "kalau" tu, mg xpenah tau pun:)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

oo pttla public phone bnyk ilang rupanya yan amek bwk tido eh..hehehe

akak suka yg no 5 tu..perkataan kalau mmg perkataan yg selalu diguna oleh org yg gagal..

cik najihah said...

1 more..
don sleep without updating new entry haha..

puan sri lala lili lulu said...

tapi aku tak pernah dengar pulak bab kalau tu yan.. is that true??

Far8 budak baik said...

kalau lahh aku tido
with handphone...
hahahahha =p=p

Sufy said...

setuju...:) nice info..

saharinasaharudin said...

thanks for d info,gojes! :)

msredcheesecake said...

Cik izyan,
Yg no 5 tu susah sket...da jadi habit....kena prektis say no to kalau....hheee

cikida said...

yeahhh,,dapat tips best !! MACEHHH...:) yup2,,,tido kene jauh dari brg2 tu..tapi selalu wat..huhu...

Mya said...

btw awk, sy ada tag awk join GA ni. jum2 join awk =D

http://sweettedy.blogspot.com/2011/07/giveaway-duo-by-duniaku-hatisamronkin.html

CikHaniBhulat said...

always tido dgn hp...dah terbiasa lak...sbb tu la alarm...hehe

yg no 5 tu hani baru tahu...selalu guna kalo...hehe...thanks for the info..hani kat si dah =]

fatIn nanAd said...

eh eh same la yg last tu ! bapak owg an xbg kami sume sebut kalau..tapi die xckap lak setan2 tu~ die kate jgn sebut kalau.... pastu die akan nyanyi lagu anita serawak xsilap.."kalau kita berkala~" bapak owg nyanyi~ hahaha

ha singgah sni :
nk join carik duit dgn shre iklan? xdek modal pon~~~
sni ek lau minat http://nadiakiran.blogspot.com/2011/06/sebulan-rm150-sudah-pasti.html

angkasa said...

haaa yg pasal hp tu mmg tak boleh nak mngelak tgh2 msg then tertido.tak menyempat nak letak kat atas meja dah.wee :)

CiK BiBo said...

yg no 5 tu tul ke cik izyan?? aisheh..slalu guna.. <_<

Rtp Farra Arisha said...

1, 3 and 5. the bad things i always do...haha. how to avoid those from me!!! hmmm...

Ms Z said...

yep yep.. saya pernah terbace 1 artikel pasal "kalau". Kalau ni mcm kita menyesal tp x elok lah coz masa mane bleh patah balik kn. So prevent from ckp kalau aku ikot dia sure dapat duet raye. cthye la. heee..

B.A.N.A. said...

mantap nih.


salam kenal, tukeran link yak...

Cik Wani said...

good info !

btw jom komen kt link wani ni

http://akuazwani91.blogspot.com/2011/07/i-saya-bertudung-dan-saya-sangat-pretty.html

thx a lot =)

teyn teyn said...

no 4 tu btol tak ? hehehe ..

oke la, i ikot cdgn u . hehehe

Cinoi said...

TP skrg ni most people tido dgn fon sbb efek dia tu xbleh dilihat dgn mata kasar tu yg org sambil lewa.

anyway nice sharing though

aeryn said...

tanx coz sharing info .memang btol pon . stuju sgt .,

Faraa Eiman's said...

kena start belajar blik benda2 nieyh
back to basic
haha ;p

ayanuts said...

he..he..sy dah terbiasa tdo dgn enset

d_LA said...

yuppp..sgt betul tu yan..walaupun kdg2 pernah x ingat cuci muka bila penat terlampau terus boom atas tilam..huhu..perkataan "kalau" tu selalu gak walaupun tahu x baik..isy..isy..

cik zila said...

selalu sangat cakap perkatan 'kalau' tu.. good info coz baru tau yang no. 5 tu.. :)

jeBateja said...

Oh yeahhh....bagus gak info hang ni....ahakz....tang KALAU tu mmg den selalu guna....ahakz....den manusia biasa....

Nak follow hang tapi kotak FOLLOW tak nampak plak...GHAIB.....apsal erk...? Den nya pun sama....pelik tul...

Qaseh dalia adelia said...

ngan hp tu xleh blah .. hihi ade bawah bantal je ..lau xde tu maknanya jatuh bawah katil

Bidadari Besi said...

Ohh. Okayy. Lepas ni dah tak guna ayat kalau dahh lagi. hiihi

Anonymous said...

stated a lot of people pay their own mortgages before its due along with while not bank charges
A respected credit debt nonprofit can expect the sheer number of folks looking at them all just for benefit throughout fast cash advance credit card bills for you to two-fold this approach. bill charitable states that near purchased that short term, increased fascination financial products this current year. All the aid organization says a couple of years previously the sheer numbers of purchasers using them was basically trivial.
pożyczki prywatne rzeszów
pożyczki prywatne
kredyt chwilówka-zawiercie
pożyczka gotówkowa żagiel
kliknij w kolejną stronę internetową

http://szybkapozyczkaonline.com.pl
http://szybkapozyczkabezbik.org.pl
http://pozyczkanadowod24.org.pl

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, July 07, 2011

5 THINGS YOU SHOULDNT DO

Hello people !
Peace be with you guys (:

Kadang2 terasa malu pulak asyik bercerita pasal diri sendiri dalam blog.dalam facebook pulak asyik post status emo belaka tak pon kutok orang.mintak maaplah pada sesiapa yang terasa hati,pancrease mahupun buah pinggang.sesungguhnya yan tak ingin merelakan perkara ini berlaku.wuwuwu.oleh itu yan nak topup balik pahala dengan bagi korang info walaupun sebenarnya semua org pon dah tahu.tak kira.nak cerita jugak.hayoo~tatayook~report mak kite kamu tanak dengar kite cerita.what the??

bersama saya captain izyan!ingin melaporkan pelbagai perkara.hangpa ingat karam singh walia je lah boleh bercakap lebat?captain izyan pon bolehlah.hikhik.*gelap sopan tutup mulut*

1.dont ever sleep with your watch.jam tangan ni sebenarnya mengeluarkan radio aktif.benda ni boleh ganggu kesihatan.for sure its not good for u right?kalau setakat radio hitz,radio era semua tu tape jugak.-.-'

2.avoid sleep with your handphone.saintis kata,semua alat elektronik ni mengeluarkan gelombang yang tak elok untuk kesihatan even its works as ur alarm.but please try another kind of thing which can replace it.eyh kejap.kalau handphone tak boleh bawak time tido,public phone boleh kot ?wakaka.

3.dont ever sleep with make up.yang ni untuk perempuan.tidur dengan make up boleh menyebabkan kerosakan jangka panjang untuk kulit.sebabnya,kulit tak dpt bernafas bila kau tepek bedak 3 inci.eyeliner 3 colour.so,cuci bersih2 sebelum tidur.oh ye.agak2 kalau tak boleh tanggal sangat,pakai je peluntur baju tu.jenama ape pon orait je,janji make up tanggal pastu boleh tidur lena.(':

4.jangan tidur dengan pakaian dalam.both men and women.it can leads to cancer.oh ye.tapi jangan sampai tak pakai pape terus bro.kucing lalu tepi katil pon diorang boleh pengsan. (':

5.jangan suka guna perkataan 'kalau'.contohnya "kalau lah aku kaya,kan boleh beli malaysia ni." perkataan kalau tu is actually kalimah syaithan.so,setiap perbuatan and percakapan syaithan adelah perkara yang dibenci Allah.so think about it.(:

okaylah.nak tengok video anwarhadi.rindu pulak.hikhik.so,cheers! (:

43 comments:

siti kektus said...

haha, entah terus koma kucing tu yan. terkejut sangat. :p

siti kektus said...

haha, entah terus koma kucing tu yan. terkejut sangat. :p

Asyila Zainuddin said...

h0h0... baru tau kalau tu kalimah syaitan.. thx for da info! :)

zella y said...

alamak! sy selalu tido ngan hp...hehehehh

fad ali said...

errrr.....tang tido malam tu suke..
tapi jap2..nape 'bro' je?hahaha

gadis cmane?

Scya Lollita said...

hai captain izyan , leftenan scya nak melapor hahaha .


1)dah lama tak pakai watch sebab ptus tali t_t


2) alamk , dah tahu tp slalu gak buat sobsobss


3) tak pakai malam kalau kuar pun hihi emm kalau krim malam dikira make up k?? x kan ?

4) hehehehe tak yah la komen sbb dr hostle dlu da slalu wat :p (malu)

5) sebab 'kalau' tu menimbulkan uas2 dalam dri seakan tak trima takdor ALLAH (: tp slalu sebut gak T.T cuma sebut kalau sedang mrancang mse depan . see, kalau . hmm

Syuhada said...

okay, lepas ni tido takyah pakai lah eh, jimat baju2 dalam. hahaha

Jay said...

hahaha....boleh tahan info ni....nak ngorat tuan belog ni boleh??hahahaha...bnyk info boleh dapat..:)

ieqa said...

1. Jam tangan sentiasa cabut lepas balik dari keje.
2. Handphone sentiasa ada kat sebelah, selaku alarm bangun pagi supaya tak lewat pegi keje =.=
3. Tak make up sangat cuma tepek bedak 1 setengah inci saje, tapi setiap kali balik keje pun mandi dulu so muka bersih dari segal cela. Cewahhh
4. Pakaian dalam erm ermm kalau ingat memang cabut terus.
5. Perkataan 'kalau' tu, kalau guna sekali sekala takpe kan? heeee

Thanks for the info ^^

sergeant keroro said...

kalau kalau kalau XD

kalau tu xleh sekiranya menyesali :)

cheqwa said...

awak awak,cheqwa sunggoh xbuleh nak tido tanpa henpon disebelah...sadis kan kalo cheqwa mninggal sbb slalu tido dgn henpon???hahaha

Abang Stalker said...

bkn kucing jd gersang ke yan?wahahaha ;))nsb baik tdo ehem2 je.rahsia!

MissSyarniFarida said...

no 4 mmg tabiat dah, HAHA

harrazdani said...

no 1 tu betul ker izyannn alamakkkk....huhuhu.

Mya said...

thanks 4 d info awak =) especially part "kalau" tu, mg xpenah tau pun:)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

oo pttla public phone bnyk ilang rupanya yan amek bwk tido eh..hehehe

akak suka yg no 5 tu..perkataan kalau mmg perkataan yg selalu diguna oleh org yg gagal..

cik najihah said...

1 more..
don sleep without updating new entry haha..

puan sri lala lili lulu said...

tapi aku tak pernah dengar pulak bab kalau tu yan.. is that true??

Far8 budak baik said...

kalau lahh aku tido
with handphone...
hahahahha =p=p

Sufy said...

setuju...:) nice info..

saharinasaharudin said...

thanks for d info,gojes! :)

msredcheesecake said...

Cik izyan,
Yg no 5 tu susah sket...da jadi habit....kena prektis say no to kalau....hheee

cikida said...

yeahhh,,dapat tips best !! MACEHHH...:) yup2,,,tido kene jauh dari brg2 tu..tapi selalu wat..huhu...

Mya said...

btw awk, sy ada tag awk join GA ni. jum2 join awk =D

http://sweettedy.blogspot.com/2011/07/giveaway-duo-by-duniaku-hatisamronkin.html

CikHaniBhulat said...

always tido dgn hp...dah terbiasa lak...sbb tu la alarm...hehe

yg no 5 tu hani baru tahu...selalu guna kalo...hehe...thanks for the info..hani kat si dah =]

fatIn nanAd said...

eh eh same la yg last tu ! bapak owg an xbg kami sume sebut kalau..tapi die xckap lak setan2 tu~ die kate jgn sebut kalau.... pastu die akan nyanyi lagu anita serawak xsilap.."kalau kita berkala~" bapak owg nyanyi~ hahaha

ha singgah sni :
nk join carik duit dgn shre iklan? xdek modal pon~~~
sni ek lau minat http://nadiakiran.blogspot.com/2011/06/sebulan-rm150-sudah-pasti.html

angkasa said...

haaa yg pasal hp tu mmg tak boleh nak mngelak tgh2 msg then tertido.tak menyempat nak letak kat atas meja dah.wee :)

CiK BiBo said...

yg no 5 tu tul ke cik izyan?? aisheh..slalu guna.. <_<

Rtp Farra Arisha said...

1, 3 and 5. the bad things i always do...haha. how to avoid those from me!!! hmmm...

Ms Z said...

yep yep.. saya pernah terbace 1 artikel pasal "kalau". Kalau ni mcm kita menyesal tp x elok lah coz masa mane bleh patah balik kn. So prevent from ckp kalau aku ikot dia sure dapat duet raye. cthye la. heee..

B.A.N.A. said...

mantap nih.


salam kenal, tukeran link yak...

Cik Wani said...

good info !

btw jom komen kt link wani ni

http://akuazwani91.blogspot.com/2011/07/i-saya-bertudung-dan-saya-sangat-pretty.html

thx a lot =)

teyn teyn said...

no 4 tu btol tak ? hehehe ..

oke la, i ikot cdgn u . hehehe

Cinoi said...

TP skrg ni most people tido dgn fon sbb efek dia tu xbleh dilihat dgn mata kasar tu yg org sambil lewa.

anyway nice sharing though

aeryn said...

tanx coz sharing info .memang btol pon . stuju sgt .,

Faraa Eiman's said...

kena start belajar blik benda2 nieyh
back to basic
haha ;p

ayanuts said...

he..he..sy dah terbiasa tdo dgn enset

d_LA said...

yuppp..sgt betul tu yan..walaupun kdg2 pernah x ingat cuci muka bila penat terlampau terus boom atas tilam..huhu..perkataan "kalau" tu selalu gak walaupun tahu x baik..isy..isy..

cik zila said...

selalu sangat cakap perkatan 'kalau' tu.. good info coz baru tau yang no. 5 tu.. :)

jeBateja said...

Oh yeahhh....bagus gak info hang ni....ahakz....tang KALAU tu mmg den selalu guna....ahakz....den manusia biasa....

Nak follow hang tapi kotak FOLLOW tak nampak plak...GHAIB.....apsal erk...? Den nya pun sama....pelik tul...

Qaseh dalia adelia said...

ngan hp tu xleh blah .. hihi ade bawah bantal je ..lau xde tu maknanya jatuh bawah katil

Bidadari Besi said...

Ohh. Okayy. Lepas ni dah tak guna ayat kalau dahh lagi. hiihi

Anonymous said...

stated a lot of people pay their own mortgages before its due along with while not bank charges
A respected credit debt nonprofit can expect the sheer number of folks looking at them all just for benefit throughout fast cash advance credit card bills for you to two-fold this approach. bill charitable states that near purchased that short term, increased fascination financial products this current year. All the aid organization says a couple of years previously the sheer numbers of purchasers using them was basically trivial.
pożyczki prywatne rzeszów
pożyczki prywatne
kredyt chwilówka-zawiercie
pożyczka gotówkowa żagiel
kliknij w kolejną stronę internetową

http://szybkapozyczkaonline.com.pl
http://szybkapozyczkabezbik.org.pl
http://pozyczkanadowod24.org.pl