Saturday, July 23, 2011

Benefits of these 2 things.cekedout!

hello people
peace be with you guys (:

korang tau tak dua benda yang yan paling allergic dalam dunia ni ialah susu dan sayur?kiranya kalau nampak je dua benda alah ni mesti rasa trauma sambil tarik2 rambut takpon bila tengok je terus allergic kulit merah2 gatal2,dan yang maha dahsyatnya pulak,bila tengok je benda ni,terus demam dan esoknya tak boleh nak pegi kelas dah.wakaka.alasan je semua tu.

dulu kan,bila tak makan sayur dengan tak minum susu je mesti mak cakap,macam mana nak ada kulit cantik,tengok anak cina kulit putih cantik sebab pe?sebab diorang suka makan sayur,minum susu.Ah!persyaithonkan semua tu.kalau kau bagi anak negro minum susu segelen pastu makan sayur sebakul pon tak putih2 jugak.ye dak?haha.macam tu sekali betapa anti dengan sayur dan susu.padahal diorang adelah makhluk lemah yang tak berdosa pape pon.(':

bersama saya dokter ijeyan.pakar pemakanan anda.terlaris dipasaran.

tapi kan tapi kan,as i'm getting older,barulah tau yang susu dengan sayur ni sebenarnya ade kebaikan diorang yang tersendiri yang kadang2 kita tak sedar.kalau setakat sayur boleh bagi skin cantik,bagi senang berry@berak,ape adehal bro.wa tak pandang aa benda2 kecik mcm tu.kulit wa dah cantik bro.ececey.cakap nak bongkak je ini budak.marilah kita tengok pedia benefits susu dengan sayur ni actually.lets cekedout~~
  • adekah korang tau yang sayur ni lagi2 sayur berdaun dan hijau boleh reduce possibility utk dapat cancer sebanyak 5 till 12 percent overall?agaknya sebab tu kita tak pernah dengar kambing paklong busu masuk hospital sebab kena cancer.sebab ape?sebab kambing adelah die hard fan of sayur2 berdaun.ye dak?
  • sayur yang kaya dengan kalsium,zat besi,fosforus macam kobis,boleh redakan saraf,tenangkan fikiran dan membantu seseorang tu untuk dapat tidur yang selesa.kiranya kalau korang tak dapat tidur je,takpon tiba2 mcm insomnia,baik sediakan sebakul kobis.sambil golek atas katil gigit kobis laju2.smpailah tertidur.wakaka.dah mcm lembu pulak (':
  • sesiapa yang rasa macam takut berat badan berlebihan,elok sangatlah kalau anda dan anda makan kacang buncis.sebab menurut kajian UKM,dalam kacang buncis ni ada serat dan enzim yang boleh membantu menurunkan berat badan.janganlah korang pandang kcg buncis sebelah mata je sekarang.sebab kcng buncis banyak berjasa pada manusia.patut aa dia buncit,dia kutip lemak kita rupanya (':
  • yang ni kebaikan susu pulak.adekah korang tau yang susu lembu is actually useful in preventing obesity among children and adults like us which suffering from excess fat in abdomen.atau senang cite,perut buncit banyak lemak tu boleh dikecikkan dengan minum susu sebab kalsium dalam susu lembu tu sangat berguna.haa.kan senang faham ayat tak pusing2 (':
  • kita kembali kepada kambing,susu kambing is actually good in preventing gout and breast cancer.yelah,memanglah orang cakap,kalau nak kena tu kena jugak,but preventing is better than cure isnt it?*ecey,asal skema pulak ni?* T_T
mcm manelah nak kulit cantik kalau hari2 makan chicken chop yang ayamnya bersaiz tayar trailer.sayur pulak 2 ketul kat tepi buat hiasan je T_T

okay,so cukuplah 5 je dulu eyh.karang marahlah pulak kambing2 ekau kat eden sobab asek cerito pasal diorang jo kat blog eden ni.kalau cerito kek blog fames beautiful nara ko,majalah manggo ko,boleh jugak diorang cerito kek orang kampung.yo dak?so,the best thing is,let us have a healthier life from now on okay?prevention is better than cure.so,cheers! (:

31 comments:

cik ery said...

sayur n susu memang sedap! :')

SofieyAzwa said...

Same here! Benci gila sayur sebab x sedap. hahaha

Shiro Petta Petto said...

susu? sayur?
ughh... aku daha lama giler tak makan/minum benda alah tuh... apa kata kau buat Ice Blended Susu Sayur... komersialkann jadi produk anak tempatan pertama seumpamanya... kau buat... aku pelopor... bukak syarikat... pasarkan kat luar negara... dapat sambutan... minuman tu akan jadi sama taraf dengan kopi Starbucks... amacam?

p/s: amacam aku merepek?

Asyila Zainuddin said...

suka sayur! sedap ooo.. lagi2 sup sayur.. hehe.. boley makan gitu je.. tapi susu, suke yg dutch lady je.. pastu perisa coklat, takpun stroberi.. haha..

Queen F said...

Saye tak suka makan sayur T__T tak shedapp :| tapi suka sangat makan ciken cop yg besar macam tayar lori trailer tu :| feberet.. >.<

Maya Lisa said...

ayo kakaaaa ^^ jage kulit maaaa ^^

Mira R. said...

yaa allah sedapnya chicken chop!!!

Mira R. said...

yaa allah sedapnya chicken chop!!!

Amalina said...

Yum yum, sedapnyaaa. Btw, thanks for sharing this<3

cheqwa said...

i love both! but kulit xputeh2 pon.hahaha ^_^

Mizz ErMa said...

susu dan sayur still xleh nak tandingi c chicken chop itu..hehe

saya_arief said...

minat susu dan sayur.
:D
doktor macam mane nak pronounce dietatik.
entah betol ke tidak ejaan nye tuh.
haha.

Amirah Suhana said...

susu kambing mmg bagus :)

saharinasaharudin said...

suka certain sayur je.but,sgt suka mnum susu.hehe

ahmad endo said...

aku kecik2 dulu memang benci nak makan sayo n minum susu...hehehe

hanabunga said...

hehehe nanti nak minum susu manyak2 lah boleh kurangkan lemak dlm perut.pheww! :)

|| A Lady Named .. Yantiey || said...

Certain veggie je leh sumbat.. tapi berangan nk kulit cntik...haih...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

kalau x suko minum susu dgn mkn sayur..poie like pages akak..ado penyelesaiannya..miyahhaaaha

liyana said...

comel entri ni, hehe

kacang buncis tu buncit sbb die menyerap lemak2 kita rupanya, hehehe

sarah mohamad said...

seb baik, makanan feveret saya adalah susu dan sayurrr. yezzaaaa! hehe

AmalinaNashihin said...

nasib ku gila susu. hahaha
tapi sayur...erghhhhhh..
i don't it is categorized as edible to me XD

teha said...

waa ! lps nie kne bnyk minum susu n makan sayur laa.. dh laa tak suke due2 tu.. hadoiii ~

Benrauf said...

aku suka susu tapi sayur memilih sikit. tapi masa kecik yang aku paling anti adalah air sirap dan mi goreng. sampai besar ni pun aku tak jumpa lagi apa pekdahnya air sirap dengan mi goreng. asid borik je lebih. haha.

Heidi Shafiq said...

aku makan semua.. full loaded sentiase.. :P

k e y r i said...

sedapnya chicken chop!<<<<<<xde kene mengena. haha :P

Abang Stalker said...

HAHAHAH ;))ank negro selori sayur+segelen susu sehr pun xkn putih la.. ;D

eh,abg x mkn sayur hijau sgt la yan.. :D pahit..*alasan* diorg x ske abg kot *alasan lg*

tp abg minum susu..hehe.tgk kulit abg.HAHAHAH ;)) *bajet plk* :P

salam ramadhan yan! :)

CikHaniBhulat said...

susu kambing? sedap ke...hani boley minum susu berperisa je..susu ori xboley...

Faidhatul Arfah said...

chicken chop :)

Mya said...

sy suke minum susu panas b4 tito! =)

Cinoi Lavigne said...

Mana source ni babe.

Tp i rasa memang btol la. Sbb tu dari kecik dipaksa makan sahur.
NAsib baik ada makan lettuce masa sahur. Dan minum susu fernleaf!! yEay

Muhammad Ferdaus Zulkifli said...

susu ngan sayur terbaeklahhh...
sayur sayur..aahha

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, July 23, 2011

Benefits of these 2 things.cekedout!

hello people
peace be with you guys (:

korang tau tak dua benda yang yan paling allergic dalam dunia ni ialah susu dan sayur?kiranya kalau nampak je dua benda alah ni mesti rasa trauma sambil tarik2 rambut takpon bila tengok je terus allergic kulit merah2 gatal2,dan yang maha dahsyatnya pulak,bila tengok je benda ni,terus demam dan esoknya tak boleh nak pegi kelas dah.wakaka.alasan je semua tu.

dulu kan,bila tak makan sayur dengan tak minum susu je mesti mak cakap,macam mana nak ada kulit cantik,tengok anak cina kulit putih cantik sebab pe?sebab diorang suka makan sayur,minum susu.Ah!persyaithonkan semua tu.kalau kau bagi anak negro minum susu segelen pastu makan sayur sebakul pon tak putih2 jugak.ye dak?haha.macam tu sekali betapa anti dengan sayur dan susu.padahal diorang adelah makhluk lemah yang tak berdosa pape pon.(':

bersama saya dokter ijeyan.pakar pemakanan anda.terlaris dipasaran.

tapi kan tapi kan,as i'm getting older,barulah tau yang susu dengan sayur ni sebenarnya ade kebaikan diorang yang tersendiri yang kadang2 kita tak sedar.kalau setakat sayur boleh bagi skin cantik,bagi senang berry@berak,ape adehal bro.wa tak pandang aa benda2 kecik mcm tu.kulit wa dah cantik bro.ececey.cakap nak bongkak je ini budak.marilah kita tengok pedia benefits susu dengan sayur ni actually.lets cekedout~~
  • adekah korang tau yang sayur ni lagi2 sayur berdaun dan hijau boleh reduce possibility utk dapat cancer sebanyak 5 till 12 percent overall?agaknya sebab tu kita tak pernah dengar kambing paklong busu masuk hospital sebab kena cancer.sebab ape?sebab kambing adelah die hard fan of sayur2 berdaun.ye dak?
  • sayur yang kaya dengan kalsium,zat besi,fosforus macam kobis,boleh redakan saraf,tenangkan fikiran dan membantu seseorang tu untuk dapat tidur yang selesa.kiranya kalau korang tak dapat tidur je,takpon tiba2 mcm insomnia,baik sediakan sebakul kobis.sambil golek atas katil gigit kobis laju2.smpailah tertidur.wakaka.dah mcm lembu pulak (':
  • sesiapa yang rasa macam takut berat badan berlebihan,elok sangatlah kalau anda dan anda makan kacang buncis.sebab menurut kajian UKM,dalam kacang buncis ni ada serat dan enzim yang boleh membantu menurunkan berat badan.janganlah korang pandang kcg buncis sebelah mata je sekarang.sebab kcng buncis banyak berjasa pada manusia.patut aa dia buncit,dia kutip lemak kita rupanya (':
  • yang ni kebaikan susu pulak.adekah korang tau yang susu lembu is actually useful in preventing obesity among children and adults like us which suffering from excess fat in abdomen.atau senang cite,perut buncit banyak lemak tu boleh dikecikkan dengan minum susu sebab kalsium dalam susu lembu tu sangat berguna.haa.kan senang faham ayat tak pusing2 (':
  • kita kembali kepada kambing,susu kambing is actually good in preventing gout and breast cancer.yelah,memanglah orang cakap,kalau nak kena tu kena jugak,but preventing is better than cure isnt it?*ecey,asal skema pulak ni?* T_T
mcm manelah nak kulit cantik kalau hari2 makan chicken chop yang ayamnya bersaiz tayar trailer.sayur pulak 2 ketul kat tepi buat hiasan je T_T

okay,so cukuplah 5 je dulu eyh.karang marahlah pulak kambing2 ekau kat eden sobab asek cerito pasal diorang jo kat blog eden ni.kalau cerito kek blog fames beautiful nara ko,majalah manggo ko,boleh jugak diorang cerito kek orang kampung.yo dak?so,the best thing is,let us have a healthier life from now on okay?prevention is better than cure.so,cheers! (:

31 comments:

cik ery said...

sayur n susu memang sedap! :')

SofieyAzwa said...

Same here! Benci gila sayur sebab x sedap. hahaha

Shiro Petta Petto said...

susu? sayur?
ughh... aku daha lama giler tak makan/minum benda alah tuh... apa kata kau buat Ice Blended Susu Sayur... komersialkann jadi produk anak tempatan pertama seumpamanya... kau buat... aku pelopor... bukak syarikat... pasarkan kat luar negara... dapat sambutan... minuman tu akan jadi sama taraf dengan kopi Starbucks... amacam?

p/s: amacam aku merepek?

Asyila Zainuddin said...

suka sayur! sedap ooo.. lagi2 sup sayur.. hehe.. boley makan gitu je.. tapi susu, suke yg dutch lady je.. pastu perisa coklat, takpun stroberi.. haha..

Queen F said...

Saye tak suka makan sayur T__T tak shedapp :| tapi suka sangat makan ciken cop yg besar macam tayar lori trailer tu :| feberet.. >.<

Maya Lisa said...

ayo kakaaaa ^^ jage kulit maaaa ^^

Mira R. said...

yaa allah sedapnya chicken chop!!!

Mira R. said...

yaa allah sedapnya chicken chop!!!

Amalina said...

Yum yum, sedapnyaaa. Btw, thanks for sharing this<3

cheqwa said...

i love both! but kulit xputeh2 pon.hahaha ^_^

Mizz ErMa said...

susu dan sayur still xleh nak tandingi c chicken chop itu..hehe

saya_arief said...

minat susu dan sayur.
:D
doktor macam mane nak pronounce dietatik.
entah betol ke tidak ejaan nye tuh.
haha.

Amirah Suhana said...

susu kambing mmg bagus :)

saharinasaharudin said...

suka certain sayur je.but,sgt suka mnum susu.hehe

ahmad endo said...

aku kecik2 dulu memang benci nak makan sayo n minum susu...hehehe

hanabunga said...

hehehe nanti nak minum susu manyak2 lah boleh kurangkan lemak dlm perut.pheww! :)

|| A Lady Named .. Yantiey || said...

Certain veggie je leh sumbat.. tapi berangan nk kulit cntik...haih...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

kalau x suko minum susu dgn mkn sayur..poie like pages akak..ado penyelesaiannya..miyahhaaaha

liyana said...

comel entri ni, hehe

kacang buncis tu buncit sbb die menyerap lemak2 kita rupanya, hehehe

sarah mohamad said...

seb baik, makanan feveret saya adalah susu dan sayurrr. yezzaaaa! hehe

AmalinaNashihin said...

nasib ku gila susu. hahaha
tapi sayur...erghhhhhh..
i don't it is categorized as edible to me XD

teha said...

waa ! lps nie kne bnyk minum susu n makan sayur laa.. dh laa tak suke due2 tu.. hadoiii ~

Benrauf said...

aku suka susu tapi sayur memilih sikit. tapi masa kecik yang aku paling anti adalah air sirap dan mi goreng. sampai besar ni pun aku tak jumpa lagi apa pekdahnya air sirap dengan mi goreng. asid borik je lebih. haha.

Heidi Shafiq said...

aku makan semua.. full loaded sentiase.. :P

k e y r i said...

sedapnya chicken chop!<<<<<<xde kene mengena. haha :P

Abang Stalker said...

HAHAHAH ;))ank negro selori sayur+segelen susu sehr pun xkn putih la.. ;D

eh,abg x mkn sayur hijau sgt la yan.. :D pahit..*alasan* diorg x ske abg kot *alasan lg*

tp abg minum susu..hehe.tgk kulit abg.HAHAHAH ;)) *bajet plk* :P

salam ramadhan yan! :)

CikHaniBhulat said...

susu kambing? sedap ke...hani boley minum susu berperisa je..susu ori xboley...

Faidhatul Arfah said...

chicken chop :)

Mya said...

sy suke minum susu panas b4 tito! =)

Cinoi Lavigne said...

Mana source ni babe.

Tp i rasa memang btol la. Sbb tu dari kecik dipaksa makan sahur.
NAsib baik ada makan lettuce masa sahur. Dan minum susu fernleaf!! yEay

Muhammad Ferdaus Zulkifli said...

susu ngan sayur terbaeklahhh...
sayur sayur..aahha