Tuesday, July 19, 2011

its tiring but meaningful !

hello there
peace be with you guys (:

oh ye.lately sangat malas nak update blog memandangkan kekontangan idea.ibarat musim kemarau air kontang,bila dah panas,semua terbongkang.karam dilaut melaporkan untuk tv sepuloh.wakaka.sedap tak peribahasa baru yan buat?agak2 boleh tak kalahkan karam singh walia?(-.-)okay,lets straight forward.yan ni jenis kalau tade mood nak update,biar tayah update terus,kalau tak nanti terasa entry yang dihasilkan macam tak terbaik dari ladang.ecey,kemain kau,kalau tulis blog nak terbaik je.kalau buat esemen esok nak hantar hari ni baru buat cincai2.kate otai,kenalah begitu.ye dak ? (':

mcm tu lah perempuan,kalau dah bercerita,suka menyimpang dari jalan yang lurus dan benar.hari ahad hari tu bersamaan 17/7/2011 (cantik tak date tu?kalau ajak org kapel time tu mesti mcm sweet gila anyonyonyo.kan?) yan telah berjoli-berdendang-berirama bersama keluarga kegemaran dunia,iaitu keluarga sendiri.tapi pegi IKEA je pon sebab mak dah tak sabau benau nak beli barang untuk rayau.what thee??okay,tanpa buang masa lagi,jom kita tengok entry yg penuh dengan gambar ni.lets cekedoutt babeyh ~~

harus disajikan dengan gmbar bermuka garang.lagi garang lagi bagus biar tade org cuba potong line time tgk showroom kat IKEA ni. (':

sale bermula!mesti ramai ibu2 bapak2 yang tak keruan dan menarik2 rambut sebab tak tahan tengok sale sampai 70%

berpura2 shopping dengan rakus,padahal satu sen pon tak bawak (':

bro,nampak kemut2 kat atas katil tu?wa baru je rileks2 atau tu.brutal tak brutal ?teehee.*gila gedik doeh gelak mcm tu (-.-)'

berfikir sejenak sebelum meneruskan perjalanan.adekah ini pasar busuk yang menjual daging sekilo 5 rengget kalau beli banyak boleh pilih bahagian mana yang kita nak??oh tidak.rupanya benda bergantung ni carpet bulu biri2.yukk kita teruskan pengembaraan (:

tengah jalan2 tengok showroom tiba2 terserempak sorg pakcik yang tersesat.tiba2 rasa emo nak salahkan anak2 dia.kenapa diorang tinggalkan bapak diorang merata2.kalau sesat cam mane?hang tau dak nak cari exit ikea ni pon dak susah.tau dak?tau dakk??.bila tengok banyak kali baru sedar,bapak aku rupanya. (': comelnya abah

sebelum pegi kaunter, bergambar kat depan tulisan sale agar lebih semangat nak bayar.kononnya biar tak terpikir sangat tahap kemahalan barang2 sebab dah ambik banyak sangat barang dengan rakusnyaaaa.wuwuwu T_T

nyesal tak baca entry ni?anggap jelah semua ni dugaan.tak semua yang kita harap menjadi.haha.okay,so cheers ! (:

61 comments:

Mya said...

lama da x g ikea =) puff dia besh lg x? hehe

cik ery said...

haha..ckp shoppg sakan.
mane brg nye 2? :D

Abang Stalker said...

ohoiii~

kaki joli!haha..rayau tu apa?haha..bhs melake ke?mampus kang kne tembak dgn org melaka :P



ampun datokkk...!!


bpk comel,ank comel ;)

hadinesta said...

wah! ikea mna ni? mcm best je :D peace

diyan said...

byk shopping kesian dekat bapak tu .heee *bju raya dah beli ?:P

chemay said...

yann yang tinggalkan abah kat situu.
dush3!
hehe
:P

Faez Rusni said...

aku bosan2 pon pg lepak ikea..syok wo..hahaha

Asyila Zainuddin said...

wahh.. bestnye jalan2.. :)

LuthfiMY said...

Hai.. salam kenal..
nice blog..

Jay said...

ahahaha..yan yan..tak sudah sudah dengan lawak jenaka dia...yg tang ayahanda dia pun dia tak kenal??hahahaha..aish..anak sapalah ni...but the way...boleh join shoping dgn Yan tak??hehehe..nak beli carpet bulu kambing tu...ngeh ngeh ngeh..

Подтверждаю said...

as salam..
izyan brownies!! pakcik datang kembali!!

srott~~
sambil lap ingus dengan 'on' vakum cleaner

=p

owh..tak sihat cikgu!
dia selesema cikgu!

ok2~ ni shopping sakan walaupun tak shopping sakan, pakcik baca je~
ok la tu. bagitau ada sale. pakcik ni, kadang2 bukannya tau pun sale. kekadang tud ari sumber blog. haha~

;)

eh! yang ber-peace tu sapa? adik izyan eh? haha~

by: fadzli-rt

mrs puex said...

salam kenal..

singgah sini dan folo..jom folo sy pulak..tengs!

big hug!

CikHaniBhulat said...

tgh cuti syok la jalan kan....sian abah yan, ditinggal kan anak2 dia...

puan sri lala lili lulu said...

IKEA KAT MANA YAN??

fahmie firas said...

Singgah sini dan follow..
nice blog :)
kalau free jemput singgah ke blog saya, boleh bg nasihat or comment.
kalau rajin follow la fb ok :)

http://fahmiefiras.blogspot.com/

Mira R. said...

rambang mata masuk ikea.

:P

Niena Pengembara Ilahi said...

ikea... :D

msa skolah dlu pnah wt lawatan kt ikea :D

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

harap beg tgn je lawo satu sen pun tarak ye yan?

suka tgk yan pakai skirt..agak² kalo akak pakai gini cik abang akak gelakkan x ek?

ikea tempat kesukaan akak kalau ke kl..best habiskan duit kat situ!

Cinoi Lavigne said...

Cambest je kan shopping IKEA. kt Sabah ni mcm xde je IKEA. dulu i kt kl gi ikea semata2 nk makan meatball ha ha

KAMIHIDUP said...

tak pernah pergi ikea ni.

siti kektus said...

haha, nyesal lah sikit. :p




ini dugaan. lalala~

|| A Lady Named .. Yantiey || said...

whee dh lme x gi IKEA..last pi dgn family when they cme from Penang..=)

angkasa said...

haha ikea bestlaaa.kalau tak beli brang mmg rugi lah.nak nak pulak time sales ni kann..rambang mata nk pilih.wee

Rtp Farra Arisha said...

semangat raya dah berkobar2 tuhhh! :)

OKED chokelat said...

hahaha...yea...bila idea kering kontang mmg xsyok nak hupdate belog..huhuhuhuuhu...waaa sakan shopin na....nasib ikea xde bukak kat melaka nieh...

Ihsan Arifin said...

yan kejam kesian abah kotttttttt

IEQAH said...

Ieqah pun suka lepak ikea..pepun nice pic and nice necklace :P

Izyan Masri said...

MYA:PUFF DIA ALWAYS BEST TAU.DTGDTG :D

Izyan Masri said...

CIK ERY:HAHA.BARANGNYA SEMUA ABANG YG ANGKAT.TAK SEMPAT SNAP :D

Izyan Masri said...

ABANG STALKER:HAHA.BAHASA SNDIRI JE TU.ORG MELAKAU PON TAK FAHAM XD KIHKIH

Izyan Masri said...

HADINESTA:IKEA SEBELAH THE CURVE TU JE :D

Izyan Masri said...

DIYAN:KESIAN KAN?TLG ANGKAT BARANG.KIHKIH.BELUM LGI T_T

Izyan Masri said...

CHEMAY :TU LAH PASAL.BARU PERASAN ABAH KENA TGGL.HAHA :D

Izyan Masri said...

FAEZ RUSNI:HAHA.LEPAK IKEA CUCI MATA SAMBIL MAKAN :D

Izyan Masri said...

SYILA:BEST BEST JUGAK.TAPI PONAT :D

Izyan Masri said...

LUTHFIMY:THANKS :D

Izyan Masri said...

JAY:HAHA.MANO ADO LAWAK AIIHH JAY OI :D BOLEHBOLEH.YAN TLG BELIKAN JELAH.HAHA

Izyan Masri said...

PAKCIK : HAHA.TAKKANLAH ADIK YAN BERMISAI JANGGUT SEGALA.KIHKIH :D

Izyan Masri said...

MRS PUEX:THANKS FOR COMING AND FOLLOWING.APPRECIATE :D

Izyan Masri said...

CIK HANI BHULAT:HIHI.TU MAIN2 JE.YAN YANG AMBIK GMBAR ABAH TU :D

Izyan Masri said...

AISYAH:KAT KL.SEBELAH THE CURVE :D

Izyan Masri said...

FAHMIE:DONE READING UR BLOG.SNAGAT BEST :D

Izyan Masri said...

MIRA RAHIM :AAH.MEMANG SNAGAT RAMBANG.IKUT HATI NAK BELI IKEA SEKALI :D

Izyan Masri said...

NIENA:WAAH.BUAT LAWATAN KAT IKEA?BESTBEST :D

Izyan Masri said...

KAK RINA:HAHA.PAKAI JE.BIAR TERBELIAK SIKIT MATA CIK ABANG TU :D

Izyan Masri said...

CINOI LAVIGNE:HAHA.YEKE.BTW,MEATBALL IKEA TU MEMANG FREAKING AWESOME :D

Izyan Masri said...

KAMIHIDUP :TAPE,NNTI KITA PEGI SAMA2 :D

Izyan Masri said...

SITI KEKTUS:HAHA.ADA PON YG NYESAL :D

Izyan Masri said...

LADY NAMED YANTIEY:YEKE.NEXT TIME AJAK CIK ABANG PEGI SEKALI BELI BARANG UTK RUMAH OK :D

Izyan Masri said...

ANGKASA:AAH.TAPI BUDAK2 MCM KITA NI MESTI RASA TAK BEST SIKIT KAN. :D

Izyan Masri said...

FARRA ARISYA:HAHA.SURE.SEMANGAT RAYA DAH NI ;P

Izyan Masri said...

OKED:HAHA.NANTI KITA SURUH OWNER OF IKEA NI BUKAK KAT MELAKA JGK ;P

Izyan Masri said...

IHSAN:HAHA.SEKALI SEKALA ;P

Izyan Masri said...

IEQAH:WAH.NECKLACE YG DIA TGK.KIHKIH.THANKS DARL (:

sarah mohamad said...

pergi ikea wajib makan meatball dear heheh

Amalina said...

Pg IKEA letih sebab besar:(

cikida said...

sanat2 suke g IKEA...nakkkk jugekk..hehe..sale whoaa

nadyasupra said...

hahaaaaa xD comel abah

jieha nasir said...

penah g ikea nih.1 tp di sebab kan masa tuh first time, berlaku kekeliruan yekk nak cri exit tuh.. jaln pye jlan tbe2 dah smpai the curve.! ahahha ;))

Jairinly bin matuin said...

selamat pagi..gambar yang cute..senyum selalu

harrazdani said...

lamanya dah tak gi ikea...tengok gambor pun ok laaaa...;)

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, July 19, 2011

its tiring but meaningful !

hello there
peace be with you guys (:

oh ye.lately sangat malas nak update blog memandangkan kekontangan idea.ibarat musim kemarau air kontang,bila dah panas,semua terbongkang.karam dilaut melaporkan untuk tv sepuloh.wakaka.sedap tak peribahasa baru yan buat?agak2 boleh tak kalahkan karam singh walia?(-.-)okay,lets straight forward.yan ni jenis kalau tade mood nak update,biar tayah update terus,kalau tak nanti terasa entry yang dihasilkan macam tak terbaik dari ladang.ecey,kemain kau,kalau tulis blog nak terbaik je.kalau buat esemen esok nak hantar hari ni baru buat cincai2.kate otai,kenalah begitu.ye dak ? (':

mcm tu lah perempuan,kalau dah bercerita,suka menyimpang dari jalan yang lurus dan benar.hari ahad hari tu bersamaan 17/7/2011 (cantik tak date tu?kalau ajak org kapel time tu mesti mcm sweet gila anyonyonyo.kan?) yan telah berjoli-berdendang-berirama bersama keluarga kegemaran dunia,iaitu keluarga sendiri.tapi pegi IKEA je pon sebab mak dah tak sabau benau nak beli barang untuk rayau.what thee??okay,tanpa buang masa lagi,jom kita tengok entry yg penuh dengan gambar ni.lets cekedoutt babeyh ~~

harus disajikan dengan gmbar bermuka garang.lagi garang lagi bagus biar tade org cuba potong line time tgk showroom kat IKEA ni. (':

sale bermula!mesti ramai ibu2 bapak2 yang tak keruan dan menarik2 rambut sebab tak tahan tengok sale sampai 70%

berpura2 shopping dengan rakus,padahal satu sen pon tak bawak (':

bro,nampak kemut2 kat atas katil tu?wa baru je rileks2 atau tu.brutal tak brutal ?teehee.*gila gedik doeh gelak mcm tu (-.-)'

berfikir sejenak sebelum meneruskan perjalanan.adekah ini pasar busuk yang menjual daging sekilo 5 rengget kalau beli banyak boleh pilih bahagian mana yang kita nak??oh tidak.rupanya benda bergantung ni carpet bulu biri2.yukk kita teruskan pengembaraan (:

tengah jalan2 tengok showroom tiba2 terserempak sorg pakcik yang tersesat.tiba2 rasa emo nak salahkan anak2 dia.kenapa diorang tinggalkan bapak diorang merata2.kalau sesat cam mane?hang tau dak nak cari exit ikea ni pon dak susah.tau dak?tau dakk??.bila tengok banyak kali baru sedar,bapak aku rupanya. (': comelnya abah

sebelum pegi kaunter, bergambar kat depan tulisan sale agar lebih semangat nak bayar.kononnya biar tak terpikir sangat tahap kemahalan barang2 sebab dah ambik banyak sangat barang dengan rakusnyaaaa.wuwuwu T_T

nyesal tak baca entry ni?anggap jelah semua ni dugaan.tak semua yang kita harap menjadi.haha.okay,so cheers ! (:

61 comments:

Mya said...

lama da x g ikea =) puff dia besh lg x? hehe

cik ery said...

haha..ckp shoppg sakan.
mane brg nye 2? :D

Abang Stalker said...

ohoiii~

kaki joli!haha..rayau tu apa?haha..bhs melake ke?mampus kang kne tembak dgn org melaka :P



ampun datokkk...!!


bpk comel,ank comel ;)

hadinesta said...

wah! ikea mna ni? mcm best je :D peace

diyan said...

byk shopping kesian dekat bapak tu .heee *bju raya dah beli ?:P

chemay said...

yann yang tinggalkan abah kat situu.
dush3!
hehe
:P

Faez Rusni said...

aku bosan2 pon pg lepak ikea..syok wo..hahaha

Asyila Zainuddin said...

wahh.. bestnye jalan2.. :)

LuthfiMY said...

Hai.. salam kenal..
nice blog..

Jay said...

ahahaha..yan yan..tak sudah sudah dengan lawak jenaka dia...yg tang ayahanda dia pun dia tak kenal??hahahaha..aish..anak sapalah ni...but the way...boleh join shoping dgn Yan tak??hehehe..nak beli carpet bulu kambing tu...ngeh ngeh ngeh..

Подтверждаю said...

as salam..
izyan brownies!! pakcik datang kembali!!

srott~~
sambil lap ingus dengan 'on' vakum cleaner

=p

owh..tak sihat cikgu!
dia selesema cikgu!

ok2~ ni shopping sakan walaupun tak shopping sakan, pakcik baca je~
ok la tu. bagitau ada sale. pakcik ni, kadang2 bukannya tau pun sale. kekadang tud ari sumber blog. haha~

;)

eh! yang ber-peace tu sapa? adik izyan eh? haha~

by: fadzli-rt

mrs puex said...

salam kenal..

singgah sini dan folo..jom folo sy pulak..tengs!

big hug!

CikHaniBhulat said...

tgh cuti syok la jalan kan....sian abah yan, ditinggal kan anak2 dia...

puan sri lala lili lulu said...

IKEA KAT MANA YAN??

fahmie firas said...

Singgah sini dan follow..
nice blog :)
kalau free jemput singgah ke blog saya, boleh bg nasihat or comment.
kalau rajin follow la fb ok :)

http://fahmiefiras.blogspot.com/

Mira R. said...

rambang mata masuk ikea.

:P

Niena Pengembara Ilahi said...

ikea... :D

msa skolah dlu pnah wt lawatan kt ikea :D

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

harap beg tgn je lawo satu sen pun tarak ye yan?

suka tgk yan pakai skirt..agak² kalo akak pakai gini cik abang akak gelakkan x ek?

ikea tempat kesukaan akak kalau ke kl..best habiskan duit kat situ!

Cinoi Lavigne said...

Cambest je kan shopping IKEA. kt Sabah ni mcm xde je IKEA. dulu i kt kl gi ikea semata2 nk makan meatball ha ha

KAMIHIDUP said...

tak pernah pergi ikea ni.

siti kektus said...

haha, nyesal lah sikit. :p




ini dugaan. lalala~

|| A Lady Named .. Yantiey || said...

whee dh lme x gi IKEA..last pi dgn family when they cme from Penang..=)

angkasa said...

haha ikea bestlaaa.kalau tak beli brang mmg rugi lah.nak nak pulak time sales ni kann..rambang mata nk pilih.wee

Rtp Farra Arisha said...

semangat raya dah berkobar2 tuhhh! :)

OKED chokelat said...

hahaha...yea...bila idea kering kontang mmg xsyok nak hupdate belog..huhuhuhuuhu...waaa sakan shopin na....nasib ikea xde bukak kat melaka nieh...

Ihsan Arifin said...

yan kejam kesian abah kotttttttt

IEQAH said...

Ieqah pun suka lepak ikea..pepun nice pic and nice necklace :P

Izyan Masri said...

MYA:PUFF DIA ALWAYS BEST TAU.DTGDTG :D

Izyan Masri said...

CIK ERY:HAHA.BARANGNYA SEMUA ABANG YG ANGKAT.TAK SEMPAT SNAP :D

Izyan Masri said...

ABANG STALKER:HAHA.BAHASA SNDIRI JE TU.ORG MELAKAU PON TAK FAHAM XD KIHKIH

Izyan Masri said...

HADINESTA:IKEA SEBELAH THE CURVE TU JE :D

Izyan Masri said...

DIYAN:KESIAN KAN?TLG ANGKAT BARANG.KIHKIH.BELUM LGI T_T

Izyan Masri said...

CHEMAY :TU LAH PASAL.BARU PERASAN ABAH KENA TGGL.HAHA :D

Izyan Masri said...

FAEZ RUSNI:HAHA.LEPAK IKEA CUCI MATA SAMBIL MAKAN :D

Izyan Masri said...

SYILA:BEST BEST JUGAK.TAPI PONAT :D

Izyan Masri said...

LUTHFIMY:THANKS :D

Izyan Masri said...

JAY:HAHA.MANO ADO LAWAK AIIHH JAY OI :D BOLEHBOLEH.YAN TLG BELIKAN JELAH.HAHA

Izyan Masri said...

PAKCIK : HAHA.TAKKANLAH ADIK YAN BERMISAI JANGGUT SEGALA.KIHKIH :D

Izyan Masri said...

MRS PUEX:THANKS FOR COMING AND FOLLOWING.APPRECIATE :D

Izyan Masri said...

CIK HANI BHULAT:HIHI.TU MAIN2 JE.YAN YANG AMBIK GMBAR ABAH TU :D

Izyan Masri said...

AISYAH:KAT KL.SEBELAH THE CURVE :D

Izyan Masri said...

FAHMIE:DONE READING UR BLOG.SNAGAT BEST :D

Izyan Masri said...

MIRA RAHIM :AAH.MEMANG SNAGAT RAMBANG.IKUT HATI NAK BELI IKEA SEKALI :D

Izyan Masri said...

NIENA:WAAH.BUAT LAWATAN KAT IKEA?BESTBEST :D

Izyan Masri said...

KAK RINA:HAHA.PAKAI JE.BIAR TERBELIAK SIKIT MATA CIK ABANG TU :D

Izyan Masri said...

CINOI LAVIGNE:HAHA.YEKE.BTW,MEATBALL IKEA TU MEMANG FREAKING AWESOME :D

Izyan Masri said...

KAMIHIDUP :TAPE,NNTI KITA PEGI SAMA2 :D

Izyan Masri said...

SITI KEKTUS:HAHA.ADA PON YG NYESAL :D

Izyan Masri said...

LADY NAMED YANTIEY:YEKE.NEXT TIME AJAK CIK ABANG PEGI SEKALI BELI BARANG UTK RUMAH OK :D

Izyan Masri said...

ANGKASA:AAH.TAPI BUDAK2 MCM KITA NI MESTI RASA TAK BEST SIKIT KAN. :D

Izyan Masri said...

FARRA ARISYA:HAHA.SURE.SEMANGAT RAYA DAH NI ;P

Izyan Masri said...

OKED:HAHA.NANTI KITA SURUH OWNER OF IKEA NI BUKAK KAT MELAKA JGK ;P

Izyan Masri said...

IHSAN:HAHA.SEKALI SEKALA ;P

Izyan Masri said...

IEQAH:WAH.NECKLACE YG DIA TGK.KIHKIH.THANKS DARL (:

sarah mohamad said...

pergi ikea wajib makan meatball dear heheh

Amalina said...

Pg IKEA letih sebab besar:(

cikida said...

sanat2 suke g IKEA...nakkkk jugekk..hehe..sale whoaa

nadyasupra said...

hahaaaaa xD comel abah

jieha nasir said...

penah g ikea nih.1 tp di sebab kan masa tuh first time, berlaku kekeliruan yekk nak cri exit tuh.. jaln pye jlan tbe2 dah smpai the curve.! ahahha ;))

Jairinly bin matuin said...

selamat pagi..gambar yang cute..senyum selalu

harrazdani said...

lamanya dah tak gi ikea...tengok gambor pun ok laaaa...;)