Tuesday, July 12, 2011

malam yang menakutkan !!

hello readers !
Peace be with you guys (:

agak lama tak update belog ni bukan?ada yang rindu tak?haa.satu dah angkat tangan.dua,tige,enamratostujohpulohlapanribu.ramainya.hikhik.barulah semangat sikit nak update entry baru.

oh ye,pada petang khamis minggu lepas,(bapak lama gile weyh baru nak cerita) ,yan dgn classmate,aie pegilah kluar konon nak teman aie beli barang sebelum dia pegi camping.padahal nak joli je lebih.haha.memandangkan kitorang ni budak universiti yang berwajah innocent,masih tak layak untuk bawak kereta sendiri ke campus,so,kitorang pon tak boleh bawak kereta.ceyh.sampai hati diorang mentoyekan insan yang lemah seperti kami. jadi dengan hati yang pedih dan perit,kitorang pon terpaksa lah sewa kereta.nasib baik ada membership card,dapat murah sikit.senang hati mak,,u ollsss tau.*pondan tak pondan ? (-.-)'


ni lah kawan kite yang ajak teman pegi beli barang tu.-.-'

so,perjalanan diteruskan.terpaksalah drive kat jalan yang sibuk.lori2 transformer bertebaran,kereta2 fast furious bertempikan sesama sendiri.gila cuak bhai,kena drive kat jalan yang banyak kereta.rasa macam pelakon stunt kl drift pulak.at last smpai jugak kat TF value mart batu gajah.meskipon kecik sekangkang kera,kalau kera duduk mengangkang,lagi besar kot dari tf value mart tu,tapi terpaksa redah jelah sebab dah tade supermarket yang terdekat.(': sob3.beli punya beli last2 terfikir."oh,ade tesco lah kat area2 sini.lupe donkk."

so,perjalanan diteruskan ke tesco Pengkalan.tak jauh mana pon dari ipoh.yang terelnya,yan dengan kawan,dua2 taktau jalan.so,kitorang pon tanya lah pakcik bawak kereta sunny putih waktu stop kat traffic light.rasa macam artis pulak main tanya2 mcm tu.hikhik * gelak sopan* .dah sampai tesco,ter-karaoke sekejap dan ter-shopping pulak.oh ini tak boleh dibiarkan!last2 baru sedar dah pukul 8.15 malam.okay fine,dah sangat lewat.sebab kalau uitm seri iskandar ni,student prmpuan pling lewat boleh masuk pkul 9 mlm.oh ade satu lagi,terlupa sepatutnya malam tu ada kelas ganti pukul 8.30,skrg 8.15 masih kat tesco.mampos! (':

so,dalam kelam kabut tu,terus lah masuk kereta dan mula nak bawak ala2 fast furious lah konon.tapi singgah mcd dulu beli bekal before balik.bro,wa bab makan memang tak boleh lupa.oh ye.lepas tu,terus lah drive laju.memandangkan yan tak pernah drive time malam,so that was my very 1st experience.gila cuak bhai.dahlah tak familiar dengan jalan tu.kena drive time malam.jalan sunyi sepi pulak."imma dead meat!" bisik hati kecilku.actually tadelah kecik mana pon.pastu drive punya drive semua org pakat hon kuat2."wa tengok kete kat jalan ni semua kecik je tak membesar dah.yan drive punya berhemah,nak masuk simpang,1 km dah bagi signal *okay,yang ni tipu* ,tapi org still hon2.memang cari pasal lah ni.tiba2 kawan tegur,"yan kau tak bukak lampu ke doeh ?" fine.nampak tahap kebodohan diri sendiri waktu tu.(': punyalah semangat marah semua org yang hon yan tadi,padahal diri sendiri tak bukak lampu.seb baik tak marah diorang tadi,mau bontot kete kena langgar T_T

sempat syok sendiri dalam fitting room.tak harus dicontohi.T_T

pastu kan,lalu lah jalan sunyi sepi.rasanya kalau compare dengan jalan karak,jalan ni lagi seram kot.tiba2 ada satu kereta warna merah,kereta lama,dalam tu ada 2 org lelaki try nak take over kereta kitorang.kereta tu series menakutkan.siap ada tanduk2 mcm kereta yang nak bawak kanak2 ke neraka.(': yan trylah speed lagi biar dia tak takeover.okay,selamat.then dia try take over lagi,siap hon2 pastu tengok kitorang berdua dengan rupa yang scary gila.tiba2 baru terfikir,kan elok kalau ada laki time ni.baru rasa secure sikit (': then diorang follow je kereta kitorang sepanjang jalan.sampailah satu simpang ni diorang try nak block kereta kitorang.memang kena sumpah seranah lah kan " apelah lu ni bro,lu tak puas hati ape dengan gwa?ce cite sikit.lu ade hal sama gwa.kita settle tepi lah.jumpa kat simpang sok pagi." okay,tapi tu dalam hati je lah.memang taklah nak cakap depan.ketaq lutut cek hang tau dak?tau dak??wakakaka

then,yan nampak ada patrol station.petronas.terus singgah dengan laju sebab cuak sangat.kirenya macam nyawa ibarat telur dihujung tanduk.tak kirelah tanduk lembu ke,kerbau ke,mahupun tanduk syaithonnn2 durjana.tapi yang malangnya,sebabkan takut sangat tu,yan pon terlanggarlah kerusi aunt india kerja kat petronas tu,nak lagi best,siap langgar pam minyak tu sikit2.kalau main bowling,strike lah kot.wuwuwu.

sebabkan excited sangat time pegi.gambar muka pon tinggal separuh.mata tinggal satu.dah macam lanun somalia pulak.haha.

pastu,sampai2 je,terus hantar kereta sewa.ye baru teringat.kitorang sampai waktu tu dah pukul 9.15 malam.seb baik pak guard yang jaga time tu baik gila nak mampp,siap buat lawak lagi,padahal,dia tak sedar ke dia bersama2 orang2 yang bersalah.wuwuw.baiknya pakcik tu (': oh lupe jugak,sebabkan kitorang dah lambat balik,maka,kitorang pon tak pegilah kelas ganti malam tu secara terhormat.haha.kate otai,kenalah ponteng kelas.kalau mak tau,mati kena belasah.(':

mcm tu lah kisahnya hari khamis yang lalu.sedih tak sedih.sejak tu yan sangat trauma nak drive berdua je malam2.at least kalau kluar,kau dan kau kenalah cari kau,kau,kau dan kau yang lain biar ramai sikit.tadelah kau dan kau kena kacau.what theee ?? okaylah,nak siap2 pegi pasar malam.so,cheers ! (:

34 comments:

Syuhada said...

ni baru otai, skip kelas ;P

Jay said...

....lain kali Yan jaga keselamatan ye...takut dgr cerita tu...dah lah Yan berdua je...lain kali ajak ramai2 kalau nak keluar malam ye...:)

rara pinkmafia said...

hepynya muka driver.

Abang Stalker said...

lain kli nk drive mlm pki la rambt palsu ala2 lelaki ckit.hahaha..mke kne garang.Tingkap jgn bukak.

rina said...

yan yan..mmg nekad betullah kau ni..

msredcheesecake said...

cik izyan,
len kali jgn lupa buka lampu kete sbl marah org lain....hheee

kalau ada org follow kete...speed la ke tempat terang....

puan sri lala lili lulu said...

haha.. cerita yang penuh aksi..

B.A.N.A. said...

iya saya Indonesia...kamu Malaysia kan ?

haslinda said...

haha. hari yang penuh dgn tragedi. takuttt :)

azam said...

aduss.....pandai ke ni bawak keta...xpe, belajar dari kesilapan...

ponteng ye....cakap mak...hehehe

Mohd Zakwan said...

kak Izyan.. jom join first segmen yang Zakwan baru buat .. kalau sudi lah ..heheh :)

Jom join segmen yang diadakan oleh Zakwan.. 4 ORANG BERTUAH akan diiklankan websitenya selama 2 minggu 100 %PERCUMA dan akan DIREVIEW di blog Zakwan..selain itu, website anda juga akan diletakkan di bloglist Haris Kaito...Syarat nak join sangat mudah !
Klik Sini Untuk Join..

cheqwa said...

haha...cumel la pic mata satu tuh...kekeke.cheqwa pon penah kena hon sebab xbuka lampu time malam.naseb x eksiden...huhu

maceklala said...

hahahah YAN, ape kisahnye lelaki dua orang tuu? :O

KAMIHIDUP said...

pengalaman pertama, dah agak dah tadi kena hon pasal tak buka lampu, heee. hati-hati lepas ni. :)

♥ aeryn ♥ said...

eeee . takutnya reen . cuak kooottttt . huhu , tak nak ah bawa kete malam2 kalau camni . nanti tak pasal2 kena mcm kak izyan , fuihhh . takut nyer . hehe . len kali hati2 taw . da lah kak izyan tu anak dara comey . ramai yang nak ., hehe

siti kektus said...

pernah jugak tak bukak lampu masa drive. malu je masa tu, naseb baik malam dapat cover muka. haha :p


lain kali pakai topeng otomen la yan. baru dorang tak berani kacau. hehe

alia azmi said...

cerita sgt neves mgalahkan cerita karak ^^

teyn teyn said...

jom bwk kite ronda skali ..

fad ali said...

nasib baik kan...hehe

Mya said...

wah wahhh... apa2 pun keselamatan plg utama hehe =)

Qaseh dalia adelia said...

hati2 ye dear

Zuraidah said...

Wkaka. Lain kali tengok cerita karak dua tiga kali, then, baru drive time memalam. Hoho.

Scya Lollita said...

pergh , otai hot ni haha



akak kita tag akak
http://scyalollita-contest.blogspot.com/2011/07/5ga-mega-giveaway-cik-yana-putih.html

taqiyue said...

fuuuhhhh mencabar sungguh!

d_LA said...

hahaha..cian kat kosi tu kene langgar dgn yan..gi psr mlm tlg tapau murtabak kat dla yer..heee

Asyila Zainuddin said...

kite tak pernah lagi bwk mlm2.. :)

Faraa Eiman's said...

comelll ouh gambo , haha

CikHaniBhulat said...

report mak, yan ponteng kelas..skrg ni ponteng update belog ye...hehe

k e y r i said...

"ter-karaoke sekejap dan ter-shopping pulak"

wah dah jumpa ayat baru la.... wakakaka :D

XM!! said...

nek,, awesome la ponteng kelas.. aq sem ni dah 4x ponteng kelas.. hihihi.. jom ponteng lagi mat!!

cikida said...

len kali bawak heroin2 reramai taw.jln sunyi sepi ngn malam nye haishh,,,bahayaaaa...huuuu...

mmg otai kg pisang la ni.=p

Hayati Hamzah said...

haha xpe aslkan kali ni nampak gigi ! susah nak nampak gigi yan T_T

Подтверждаю said...

as salam..
wah! sungguh stylo~
skip~ skip~ ni sapa tolong tandakan kehadiran? pakat2 tolong menolong eh? ekekeke~

ni tada buka lampu, guna lampu bulan eh? hehe~ hati-hati sudah.. bahaya woo~

by:fadzli-rt

Anonymous said...

cute la.mesti sedap romen ni.nak mandrem lah..

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, July 12, 2011

malam yang menakutkan !!

hello readers !
Peace be with you guys (:

agak lama tak update belog ni bukan?ada yang rindu tak?haa.satu dah angkat tangan.dua,tige,enamratostujohpulohlapanribu.ramainya.hikhik.barulah semangat sikit nak update entry baru.

oh ye,pada petang khamis minggu lepas,(bapak lama gile weyh baru nak cerita) ,yan dgn classmate,aie pegilah kluar konon nak teman aie beli barang sebelum dia pegi camping.padahal nak joli je lebih.haha.memandangkan kitorang ni budak universiti yang berwajah innocent,masih tak layak untuk bawak kereta sendiri ke campus,so,kitorang pon tak boleh bawak kereta.ceyh.sampai hati diorang mentoyekan insan yang lemah seperti kami. jadi dengan hati yang pedih dan perit,kitorang pon terpaksa lah sewa kereta.nasib baik ada membership card,dapat murah sikit.senang hati mak,,u ollsss tau.*pondan tak pondan ? (-.-)'


ni lah kawan kite yang ajak teman pegi beli barang tu.-.-'

so,perjalanan diteruskan.terpaksalah drive kat jalan yang sibuk.lori2 transformer bertebaran,kereta2 fast furious bertempikan sesama sendiri.gila cuak bhai,kena drive kat jalan yang banyak kereta.rasa macam pelakon stunt kl drift pulak.at last smpai jugak kat TF value mart batu gajah.meskipon kecik sekangkang kera,kalau kera duduk mengangkang,lagi besar kot dari tf value mart tu,tapi terpaksa redah jelah sebab dah tade supermarket yang terdekat.(': sob3.beli punya beli last2 terfikir."oh,ade tesco lah kat area2 sini.lupe donkk."

so,perjalanan diteruskan ke tesco Pengkalan.tak jauh mana pon dari ipoh.yang terelnya,yan dengan kawan,dua2 taktau jalan.so,kitorang pon tanya lah pakcik bawak kereta sunny putih waktu stop kat traffic light.rasa macam artis pulak main tanya2 mcm tu.hikhik * gelak sopan* .dah sampai tesco,ter-karaoke sekejap dan ter-shopping pulak.oh ini tak boleh dibiarkan!last2 baru sedar dah pukul 8.15 malam.okay fine,dah sangat lewat.sebab kalau uitm seri iskandar ni,student prmpuan pling lewat boleh masuk pkul 9 mlm.oh ade satu lagi,terlupa sepatutnya malam tu ada kelas ganti pukul 8.30,skrg 8.15 masih kat tesco.mampos! (':

so,dalam kelam kabut tu,terus lah masuk kereta dan mula nak bawak ala2 fast furious lah konon.tapi singgah mcd dulu beli bekal before balik.bro,wa bab makan memang tak boleh lupa.oh ye.lepas tu,terus lah drive laju.memandangkan yan tak pernah drive time malam,so that was my very 1st experience.gila cuak bhai.dahlah tak familiar dengan jalan tu.kena drive time malam.jalan sunyi sepi pulak."imma dead meat!" bisik hati kecilku.actually tadelah kecik mana pon.pastu drive punya drive semua org pakat hon kuat2."wa tengok kete kat jalan ni semua kecik je tak membesar dah.yan drive punya berhemah,nak masuk simpang,1 km dah bagi signal *okay,yang ni tipu* ,tapi org still hon2.memang cari pasal lah ni.tiba2 kawan tegur,"yan kau tak bukak lampu ke doeh ?" fine.nampak tahap kebodohan diri sendiri waktu tu.(': punyalah semangat marah semua org yang hon yan tadi,padahal diri sendiri tak bukak lampu.seb baik tak marah diorang tadi,mau bontot kete kena langgar T_T

sempat syok sendiri dalam fitting room.tak harus dicontohi.T_T

pastu kan,lalu lah jalan sunyi sepi.rasanya kalau compare dengan jalan karak,jalan ni lagi seram kot.tiba2 ada satu kereta warna merah,kereta lama,dalam tu ada 2 org lelaki try nak take over kereta kitorang.kereta tu series menakutkan.siap ada tanduk2 mcm kereta yang nak bawak kanak2 ke neraka.(': yan trylah speed lagi biar dia tak takeover.okay,selamat.then dia try take over lagi,siap hon2 pastu tengok kitorang berdua dengan rupa yang scary gila.tiba2 baru terfikir,kan elok kalau ada laki time ni.baru rasa secure sikit (': then diorang follow je kereta kitorang sepanjang jalan.sampailah satu simpang ni diorang try nak block kereta kitorang.memang kena sumpah seranah lah kan " apelah lu ni bro,lu tak puas hati ape dengan gwa?ce cite sikit.lu ade hal sama gwa.kita settle tepi lah.jumpa kat simpang sok pagi." okay,tapi tu dalam hati je lah.memang taklah nak cakap depan.ketaq lutut cek hang tau dak?tau dak??wakakaka

then,yan nampak ada patrol station.petronas.terus singgah dengan laju sebab cuak sangat.kirenya macam nyawa ibarat telur dihujung tanduk.tak kirelah tanduk lembu ke,kerbau ke,mahupun tanduk syaithonnn2 durjana.tapi yang malangnya,sebabkan takut sangat tu,yan pon terlanggarlah kerusi aunt india kerja kat petronas tu,nak lagi best,siap langgar pam minyak tu sikit2.kalau main bowling,strike lah kot.wuwuwu.

sebabkan excited sangat time pegi.gambar muka pon tinggal separuh.mata tinggal satu.dah macam lanun somalia pulak.haha.

pastu,sampai2 je,terus hantar kereta sewa.ye baru teringat.kitorang sampai waktu tu dah pukul 9.15 malam.seb baik pak guard yang jaga time tu baik gila nak mampp,siap buat lawak lagi,padahal,dia tak sedar ke dia bersama2 orang2 yang bersalah.wuwuw.baiknya pakcik tu (': oh lupe jugak,sebabkan kitorang dah lambat balik,maka,kitorang pon tak pegilah kelas ganti malam tu secara terhormat.haha.kate otai,kenalah ponteng kelas.kalau mak tau,mati kena belasah.(':

mcm tu lah kisahnya hari khamis yang lalu.sedih tak sedih.sejak tu yan sangat trauma nak drive berdua je malam2.at least kalau kluar,kau dan kau kenalah cari kau,kau,kau dan kau yang lain biar ramai sikit.tadelah kau dan kau kena kacau.what theee ?? okaylah,nak siap2 pegi pasar malam.so,cheers ! (:

34 comments:

Syuhada said...

ni baru otai, skip kelas ;P

Jay said...

....lain kali Yan jaga keselamatan ye...takut dgr cerita tu...dah lah Yan berdua je...lain kali ajak ramai2 kalau nak keluar malam ye...:)

rara pinkmafia said...

hepynya muka driver.

Abang Stalker said...

lain kli nk drive mlm pki la rambt palsu ala2 lelaki ckit.hahaha..mke kne garang.Tingkap jgn bukak.

rina said...

yan yan..mmg nekad betullah kau ni..

msredcheesecake said...

cik izyan,
len kali jgn lupa buka lampu kete sbl marah org lain....hheee

kalau ada org follow kete...speed la ke tempat terang....

puan sri lala lili lulu said...

haha.. cerita yang penuh aksi..

B.A.N.A. said...

iya saya Indonesia...kamu Malaysia kan ?

haslinda said...

haha. hari yang penuh dgn tragedi. takuttt :)

azam said...

aduss.....pandai ke ni bawak keta...xpe, belajar dari kesilapan...

ponteng ye....cakap mak...hehehe

Mohd Zakwan said...

kak Izyan.. jom join first segmen yang Zakwan baru buat .. kalau sudi lah ..heheh :)

Jom join segmen yang diadakan oleh Zakwan.. 4 ORANG BERTUAH akan diiklankan websitenya selama 2 minggu 100 %PERCUMA dan akan DIREVIEW di blog Zakwan..selain itu, website anda juga akan diletakkan di bloglist Haris Kaito...Syarat nak join sangat mudah !
Klik Sini Untuk Join..

cheqwa said...

haha...cumel la pic mata satu tuh...kekeke.cheqwa pon penah kena hon sebab xbuka lampu time malam.naseb x eksiden...huhu

maceklala said...

hahahah YAN, ape kisahnye lelaki dua orang tuu? :O

KAMIHIDUP said...

pengalaman pertama, dah agak dah tadi kena hon pasal tak buka lampu, heee. hati-hati lepas ni. :)

♥ aeryn ♥ said...

eeee . takutnya reen . cuak kooottttt . huhu , tak nak ah bawa kete malam2 kalau camni . nanti tak pasal2 kena mcm kak izyan , fuihhh . takut nyer . hehe . len kali hati2 taw . da lah kak izyan tu anak dara comey . ramai yang nak ., hehe

siti kektus said...

pernah jugak tak bukak lampu masa drive. malu je masa tu, naseb baik malam dapat cover muka. haha :p


lain kali pakai topeng otomen la yan. baru dorang tak berani kacau. hehe

alia azmi said...

cerita sgt neves mgalahkan cerita karak ^^

teyn teyn said...

jom bwk kite ronda skali ..

fad ali said...

nasib baik kan...hehe

Mya said...

wah wahhh... apa2 pun keselamatan plg utama hehe =)

Qaseh dalia adelia said...

hati2 ye dear

Zuraidah said...

Wkaka. Lain kali tengok cerita karak dua tiga kali, then, baru drive time memalam. Hoho.

Scya Lollita said...

pergh , otai hot ni haha



akak kita tag akak
http://scyalollita-contest.blogspot.com/2011/07/5ga-mega-giveaway-cik-yana-putih.html

taqiyue said...

fuuuhhhh mencabar sungguh!

d_LA said...

hahaha..cian kat kosi tu kene langgar dgn yan..gi psr mlm tlg tapau murtabak kat dla yer..heee

Asyila Zainuddin said...

kite tak pernah lagi bwk mlm2.. :)

Faraa Eiman's said...

comelll ouh gambo , haha

CikHaniBhulat said...

report mak, yan ponteng kelas..skrg ni ponteng update belog ye...hehe

k e y r i said...

"ter-karaoke sekejap dan ter-shopping pulak"

wah dah jumpa ayat baru la.... wakakaka :D

XM!! said...

nek,, awesome la ponteng kelas.. aq sem ni dah 4x ponteng kelas.. hihihi.. jom ponteng lagi mat!!

cikida said...

len kali bawak heroin2 reramai taw.jln sunyi sepi ngn malam nye haishh,,,bahayaaaa...huuuu...

mmg otai kg pisang la ni.=p

Hayati Hamzah said...

haha xpe aslkan kali ni nampak gigi ! susah nak nampak gigi yan T_T

Подтверждаю said...

as salam..
wah! sungguh stylo~
skip~ skip~ ni sapa tolong tandakan kehadiran? pakat2 tolong menolong eh? ekekeke~

ni tada buka lampu, guna lampu bulan eh? hehe~ hati-hati sudah.. bahaya woo~

by:fadzli-rt

Anonymous said...

cute la.mesti sedap romen ni.nak mandrem lah..