Wednesday, August 10, 2011

Buat baik balas baik

hello people
peace be with you guys (:

hari ni yan rasa nak buat essay panjang2 sikit biar berpinar biji mata korang.(essay dlm blog rajin buat,padahal essay lecturer suruh hantar tak siap pon lagi.) sape tak larat baca boleh sambung pas berbuka ye.dimaafkan.(': sape pernah putus cinta atau lagi teruk,dia yang kena tinggal dengan pasangan masing2?1 dah angkat
tangan,2,3,80,tigaratusenampulohtujuhribu.fuuh.ramainya.


yan baru je tau hari ni yang Khairul Fahmi dengan Elia dah putus tunang.pas baca je berita tu,terus yan pegi post kat wall kawan2 konon nak bagitau lah,sekalinya semua org ckp "ekeleh,kitorang dah tau dari hari 1st lagi.dah basi lah weyh.pegi balik pegi balik" wuwuwu.tacing aa mcm ni.den baru yo nak raso jadi nas Ahmad kononnyo nak sebarkan gosip sambil torjah org,sekalinyo den kono balik haa sobab lambat sgt sebar gosip.T_T

but i'm not going to comment or to write about them coz me myself dont really know the main reason of their problem.all i know is,puncanya sebab org ketiga.


i dont really get what is the main point of doing so,in other words "curang" once u r in a relationship.kalau dah tak suka,just speak it out,jangan simpan pastu biarkan the other party syok sendiri dan mengharap.im not only referring to their case,but the entire world actually.tipulah kalau yan cakap tak pernah putus cinta and kena tinggal dengan orang.rasa sakit dia tu mcm kalau kau bawak basikal,pastu main lumba2 dengan kawan,terjatuh,kulit tertarik,berdarah non-stop mngalahkan sungai rajang dan pastu campur dengan malu sebab baru nak bajet hebat wheely2 depan org ramai2 skalinya terjatuh.wakaka.(asal mcm kenal je peristiwa ni?) (-.-)

in everything u wanna do,just remember bout something.Allah tu maha adil.setiap yang kita buat mesti ada balasan balik.Once you do something bad towards others,He will give you something even worst.contohnyalah kes kawan yan ni.

"dia boleh dikategorikan cantiklah.so,dia pon rasa kalau petik jari semua merangkak datang (gila desperate doeh) .so,bila ada org mintak couple,dia terima,seb baik kalau lombu paklong busu mintak couple dio tak terimo laie haa.pastu,couple lah dlm sebulan dua,bila dah boring,she just left the guy like that even he really in love with her.siap laki tu dari tade blog terus ade blog and dalam blog dia tu semua cerita pasal kawan yan tu.siap post lagu2 sedih lagi.wuwuwu.terharu bukan?(':

but friend of mine tadi dont really care bout it.sebab dia dah ada bf baru yang dia sayang sangat2.(padahal tadelah handsome mana pon.wakaka.) and after few months,dia break up dengan bf baru sebab bf baru dah boring.punyalah tak keruan minah tu sebab dah syg sgt tiba2 kena tinggal ibarat pungguk rindukan bulan.eyh ade kaitan ke?>.< and since that moment,dia pon kononnya tanak dah mainkan org,but till now,each time dia couple,dia yg kena tinggal.see?sekali buat org,hundred times Allah balas.cash lagi kau tau dak?tade loan2 dah."

bersama saya pakar motivasi,izyan masri.

so,men and women outside there,tak kirelah se-hot-stuff mana pon anda,setinggi mana pon pangkat anda,atau se-glamour mana pon anda skrg,life is like a wheel.ada bangkit jatuh nya.hari ni mungkin anda boleh gembira atas kesedihan orang lain,but in future,who knows? maybe u'll face something worst.kan?contoh paling keciklah,kau gelakkan org jatuh sebab langgar batu,bila pusing depan,kau langgar tiang pulak.(asal mcm kenal jugak benda ni?) (-.-) haha.okaylah,nak tidor jap.penat taip panjang2.so,cheers! (:

28 comments:

sergeant keroro said...

what goes around, comes around XD

SyaficqaHamdan said...

sedih kn bace entry jejari runcing. siryes. die sgt tabah. kalo ficqa. i don't think i'll handle it in short pace.

sukasuki said...

hahaha..nak jadi nas ahmad eh? sungguh kamu ni bukan la seorang kaki gosip. sebab berita ni dah tersebar kamu masih tak tahu...hehe..
saya sokong. hidup ni mcm roda.kdg kita kat atas.kdg kita kat bawah

Shiro Petta Petto said...

Aku hotstuff tak bercinta... hahaha... XP

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

betul lah yan ni..dah basi la citer elia dgn fahmi tu..elia pon dah ok dah nampaknya..

sbb tu ms bercinta kalau sayang pakwe jgn sayang sepenuh hati..bg sikit je..tp lebihkan sayang utk diri sendiri, mak bapak dgn Allah..bila dh kawin baru tambah sayang kat pakwe yg dh tukar taraf jd suami tu..tu pon simpan kg sayang utk diri sendiri dgn Allah dan mak bapak juga..manalah tahu dpt suami jahat

Rtp Farra Arisha said...

same goes to karma right!! once we're doing good to anybdoy, maka karma baik akan membalasnya dan juga sebaliknya ;)

cantik juga ya pakar motivasi!!

cheqwa said...

ni macam hukum karma je...but not totally 100% lah..huhu..kiranye what we give we'll get back.isn't it??? ngeee ^_^
kesian elia tuh :(

saharinasaharudin said...

agreed izyan :)
jgn wat jhat ngn org, Allah itu Maha Adil.

What goes around,comes around :)

mr_right said...

nice entry(:

BERKARYA KERANA APA?

unieMARKS :) said...

what goes around comes around. jgn lukakan hati org.

hanabunga said...

LOL betul dah basi kakyan.hahahaha tapi betullah.setuju dgn kakyan.what goes around comes around :)

Asyila Zainuddin said...

kesimpulannye what goes around comes around,, what you give you get back.. :)

CikHaniBhulat said...

berpinau mato den baca enty ni ha..panjang betul yang bebel!!hehe

Jay said...

macam kenal je ceriota wheely tu??ahaks...itulah ...den dulu 8 kali kono tinggal dek awek den...opss...ex awek den...sekarang apo jadik???anok dah 4 laki dio kek dalam pusat soronti...penagih...sapo suruh..dulu den baik dongan yo dio nak cari mamat hensem...tapi tu kisah lamo...den tak bedondam pun kek dio...hehehe..:)

phee ungu said...

: tapi org ta tinggi mana pun . macam mana pula tu ?? agak - agak akan jatuh juga ta ?? heee

cik najihah said...

hahah tau x pe..cash terus..x de delay2

Shiro Petta Petto said...

yan suka merepek laju2... -.-

Amirul Amin said...

'bersama saya pakar motivasi,izyan masri.'
pakar apa ni?pakar curang@selingkuh?hehehe :))

Cinoi Lavigne said...

True. Kalau tanak cakap terang tanak. Jangan curang belakang pastu dump orang. Sakit dan sedih. Kalau berani sangat terus terang je la

ieqa said...

Haishh karma babe, KARMA!

:)

sifu im said...

ko pakar motivasi??ak nk jmput ko ceramah utk dak2 aku yg sengal leh tak??haha

Nini Hartini said...

elia pn muda lg. semua ni memberi pengajaran pd dia dan akn bersikap lbh mtg utk hari mendatang...

teha said...

yess.. agree !

lisa said...

setuju :)

hukum karma. what you give you get back. thanks sharing! eh baru perasan lama tak komen sini. hehe :D

Faidhatul Arfah said...

nice entry . hee (: yeayyy , KARMA !

Mya said...

macam2 kes bila org dah glamer ni hmm

Abang Stalker said...

abg da berkali2 meninggalkn,dan ada la kne tggl jgk.skt woo..=='

ble da kne tggl terus pencen jd playboy. :P

alia azmi said...

stiap ape yg kite buat pasti akn d balas ^^

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, August 10, 2011

Buat baik balas baik

hello people
peace be with you guys (:

hari ni yan rasa nak buat essay panjang2 sikit biar berpinar biji mata korang.(essay dlm blog rajin buat,padahal essay lecturer suruh hantar tak siap pon lagi.) sape tak larat baca boleh sambung pas berbuka ye.dimaafkan.(': sape pernah putus cinta atau lagi teruk,dia yang kena tinggal dengan pasangan masing2?1 dah angkat
tangan,2,3,80,tigaratusenampulohtujuhribu.fuuh.ramainya.


yan baru je tau hari ni yang Khairul Fahmi dengan Elia dah putus tunang.pas baca je berita tu,terus yan pegi post kat wall kawan2 konon nak bagitau lah,sekalinya semua org ckp "ekeleh,kitorang dah tau dari hari 1st lagi.dah basi lah weyh.pegi balik pegi balik" wuwuwu.tacing aa mcm ni.den baru yo nak raso jadi nas Ahmad kononnyo nak sebarkan gosip sambil torjah org,sekalinyo den kono balik haa sobab lambat sgt sebar gosip.T_T

but i'm not going to comment or to write about them coz me myself dont really know the main reason of their problem.all i know is,puncanya sebab org ketiga.


i dont really get what is the main point of doing so,in other words "curang" once u r in a relationship.kalau dah tak suka,just speak it out,jangan simpan pastu biarkan the other party syok sendiri dan mengharap.im not only referring to their case,but the entire world actually.tipulah kalau yan cakap tak pernah putus cinta and kena tinggal dengan orang.rasa sakit dia tu mcm kalau kau bawak basikal,pastu main lumba2 dengan kawan,terjatuh,kulit tertarik,berdarah non-stop mngalahkan sungai rajang dan pastu campur dengan malu sebab baru nak bajet hebat wheely2 depan org ramai2 skalinya terjatuh.wakaka.(asal mcm kenal je peristiwa ni?) (-.-)

in everything u wanna do,just remember bout something.Allah tu maha adil.setiap yang kita buat mesti ada balasan balik.Once you do something bad towards others,He will give you something even worst.contohnyalah kes kawan yan ni.

"dia boleh dikategorikan cantiklah.so,dia pon rasa kalau petik jari semua merangkak datang (gila desperate doeh) .so,bila ada org mintak couple,dia terima,seb baik kalau lombu paklong busu mintak couple dio tak terimo laie haa.pastu,couple lah dlm sebulan dua,bila dah boring,she just left the guy like that even he really in love with her.siap laki tu dari tade blog terus ade blog and dalam blog dia tu semua cerita pasal kawan yan tu.siap post lagu2 sedih lagi.wuwuwu.terharu bukan?(':

but friend of mine tadi dont really care bout it.sebab dia dah ada bf baru yang dia sayang sangat2.(padahal tadelah handsome mana pon.wakaka.) and after few months,dia break up dengan bf baru sebab bf baru dah boring.punyalah tak keruan minah tu sebab dah syg sgt tiba2 kena tinggal ibarat pungguk rindukan bulan.eyh ade kaitan ke?>.< and since that moment,dia pon kononnya tanak dah mainkan org,but till now,each time dia couple,dia yg kena tinggal.see?sekali buat org,hundred times Allah balas.cash lagi kau tau dak?tade loan2 dah."

bersama saya pakar motivasi,izyan masri.

so,men and women outside there,tak kirelah se-hot-stuff mana pon anda,setinggi mana pon pangkat anda,atau se-glamour mana pon anda skrg,life is like a wheel.ada bangkit jatuh nya.hari ni mungkin anda boleh gembira atas kesedihan orang lain,but in future,who knows? maybe u'll face something worst.kan?contoh paling keciklah,kau gelakkan org jatuh sebab langgar batu,bila pusing depan,kau langgar tiang pulak.(asal mcm kenal jugak benda ni?) (-.-) haha.okaylah,nak tidor jap.penat taip panjang2.so,cheers! (:

28 comments:

sergeant keroro said...

what goes around, comes around XD

SyaficqaHamdan said...

sedih kn bace entry jejari runcing. siryes. die sgt tabah. kalo ficqa. i don't think i'll handle it in short pace.

sukasuki said...

hahaha..nak jadi nas ahmad eh? sungguh kamu ni bukan la seorang kaki gosip. sebab berita ni dah tersebar kamu masih tak tahu...hehe..
saya sokong. hidup ni mcm roda.kdg kita kat atas.kdg kita kat bawah

Shiro Petta Petto said...

Aku hotstuff tak bercinta... hahaha... XP

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

betul lah yan ni..dah basi la citer elia dgn fahmi tu..elia pon dah ok dah nampaknya..

sbb tu ms bercinta kalau sayang pakwe jgn sayang sepenuh hati..bg sikit je..tp lebihkan sayang utk diri sendiri, mak bapak dgn Allah..bila dh kawin baru tambah sayang kat pakwe yg dh tukar taraf jd suami tu..tu pon simpan kg sayang utk diri sendiri dgn Allah dan mak bapak juga..manalah tahu dpt suami jahat

Rtp Farra Arisha said...

same goes to karma right!! once we're doing good to anybdoy, maka karma baik akan membalasnya dan juga sebaliknya ;)

cantik juga ya pakar motivasi!!

cheqwa said...

ni macam hukum karma je...but not totally 100% lah..huhu..kiranye what we give we'll get back.isn't it??? ngeee ^_^
kesian elia tuh :(

saharinasaharudin said...

agreed izyan :)
jgn wat jhat ngn org, Allah itu Maha Adil.

What goes around,comes around :)

mr_right said...

nice entry(:

BERKARYA KERANA APA?

unieMARKS :) said...

what goes around comes around. jgn lukakan hati org.

hanabunga said...

LOL betul dah basi kakyan.hahahaha tapi betullah.setuju dgn kakyan.what goes around comes around :)

Asyila Zainuddin said...

kesimpulannye what goes around comes around,, what you give you get back.. :)

CikHaniBhulat said...

berpinau mato den baca enty ni ha..panjang betul yang bebel!!hehe

Jay said...

macam kenal je ceriota wheely tu??ahaks...itulah ...den dulu 8 kali kono tinggal dek awek den...opss...ex awek den...sekarang apo jadik???anok dah 4 laki dio kek dalam pusat soronti...penagih...sapo suruh..dulu den baik dongan yo dio nak cari mamat hensem...tapi tu kisah lamo...den tak bedondam pun kek dio...hehehe..:)

phee ungu said...

: tapi org ta tinggi mana pun . macam mana pula tu ?? agak - agak akan jatuh juga ta ?? heee

cik najihah said...

hahah tau x pe..cash terus..x de delay2

Shiro Petta Petto said...

yan suka merepek laju2... -.-

Amirul Amin said...

'bersama saya pakar motivasi,izyan masri.'
pakar apa ni?pakar curang@selingkuh?hehehe :))

Cinoi Lavigne said...

True. Kalau tanak cakap terang tanak. Jangan curang belakang pastu dump orang. Sakit dan sedih. Kalau berani sangat terus terang je la

ieqa said...

Haishh karma babe, KARMA!

:)

sifu im said...

ko pakar motivasi??ak nk jmput ko ceramah utk dak2 aku yg sengal leh tak??haha

Nini Hartini said...

elia pn muda lg. semua ni memberi pengajaran pd dia dan akn bersikap lbh mtg utk hari mendatang...

teha said...

yess.. agree !

lisa said...

setuju :)

hukum karma. what you give you get back. thanks sharing! eh baru perasan lama tak komen sini. hehe :D

Faidhatul Arfah said...

nice entry . hee (: yeayyy , KARMA !

Mya said...

macam2 kes bila org dah glamer ni hmm

Abang Stalker said...

abg da berkali2 meninggalkn,dan ada la kne tggl jgk.skt woo..=='

ble da kne tggl terus pencen jd playboy. :P

alia azmi said...

stiap ape yg kite buat pasti akn d balas ^^