Thursday, August 25, 2011

Gym untuk perut anda

Hello everyone!
Peace be with you guys (:

baiklah.marilah kita tepuk tangan terlebih dahulu sebab kelas hari ni cancel,so ini bermakna,yan boleh update blog yang dah berzaman tak update dan boleh balik rumah pasni.haa.sape nak jeles.angkat tangan cepat.wakaka.

izyan masri mempersembahkan gambar muka blur sebelah.

bulan puasa ni memang hectic gila wa cakap sama lu bhaii.dengan test menggunungnya,quiz melautnya,dengan nak cari tempat mana yang best untuk melantak dikala berbuka puasanya,dan macam2 lagilah.so,memandangkan hari ni nak balik,marilah kita berkongsi kegembiraan jap.

pernah tak korang makan steamboat secara rakus sebab sedap sangat pastu bila dah tak larat makan seafood,pegi ambik ayam goreng sedap,sambil minum air oren yang manis,pastu tambah pulak semangkuk aiskrim dan jugak semangkuk abc sampai jadi mcm dugong yang terdampar tepi laut sebab kenyang sangat?pernah tak?pernah tak?rasa happy dia bukan kepalang sampaikan nak menangis kau tau?haha.asal yan emo lak ni?

sebelum makan.perlu membuat muka separa batak agar kelihatan lebih rakus (':

lepas makan.sila jgn tengok tahap keselerakan meja terbabit.(':

so,for those who never try such kind of thing,bolehlah pegi ke restoran Shabu-shabu.nama nak gempak je.dia ingat nama dia ganas cam shabu dadah tu orang takut aa nak pegi?

makanan utk sorang mcm utk 1 bas.(':

haha.actually,shabushabu ni ada banyak branch.kat penang,kl,dan paling best,manjung perak pon ada weyh.tak jauh dari seri iskandar ni.so bolehlah merasa makanan sedap sikit.(":
once u reached here u will feel like "fuyooh.ni kedai makan ke laut?" sebab banyak sangat seafood fresh.tambah pulak makanan lain pon banyak.siap dia bagi kuih raya kau..even kuih dia kalau hang lempaq kat kucing pon kucing lari sebab tak sedap.wuwuwu T_T tapi tape.janji makanan,kite layankan je.

masak steamboat guna periuk api zaman jepun (-.-)'

ouh lupa.asek cakap pasal makanan je.lupa gtau harga.the price for dinner set is only RM19 per head!bila korang tau je harga dia rm19 sorang for buffet,secara automatik u'll say "ohmakkau!" sambil mulut ternganga sebab murah sangat.kalau compare dengan Seoul Garden yang all u can eat for buffet to,rm45 something for each person.jauh kan beza?(':

sebabkan excited sgt,gmbar pon terus blur.haha

nak lagi best,kalau korang nak bawak satu kampung makan kat situ pon boleh sebab u can make a reservation and the manager will do the confirmation on the actual day.mesti mak temah dan paklong busu akan berbesar hati sebab dapat makan buffet camtu.oklah.marilah kita tidak bercakap besar lagi.for those buffet lovers,lets catch this opportunity real soonest.mungkin korang tak dapat tidur malam sebab terlalu happy dan esoknya tak bangun sahur sebab terlajak tidur kenyang sangat.okay,so,cheers! (:

28 comments:

cheqwa said...

shabushabu?tidaaaak,tak penah dengar.hehehehe.penah makan kat atapatap..ke,same je?hahaha.yan, selamat hari raya^_^

saya_arief said...

wahh..
makan2..bestttt...
:D

fad ali said...

ye...sangat rakus..huhu..

p/s: yan?dah lame tak komen entry fad?hehe..silelah tgk entry paling besh...bab wife tu..haha

nub said...

raya bro.pa barang clas.har2

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

banyak ny ko orang mntedarah... haha. tapi aku nengok sorang2 sekeping je.. xpadan dengan badan :)larikkkkkkkk

Maya Lisa said...

hambuiii hambuiii !banyak makangg ~

Iz.Eusof (Abg Stalker) said...

shabu2?haha..cm nm katun dlm utopia.

gle mkn byk!==' x besar2 pun.mgkn x perut je. :D

Asyila Zainuddin said...

last makan banyak2 gini kat seoul garden la.. hehe..

nadyasupra said...

shabushabu mmg the besttttt :D

CikHaniBhulat said...

mcm mkn utk 1 bas..makan ke melantak ni yang...tapi cm best je..dekat mana ni yan?nak pegi la next time =)

Shiro Petta Petto said...

aku dah imagine menatang ni jadi breakfast aku hari2... oh yeah... XP

zaty said...

byknyaaaaa menu!habis ke tak ni mkn? huhu.. XD

Misz Jenny said...

eh eh eh..

sakan melantakk...

nnti tak muat pkai bju rya bru tau..

=p

Aku tEtaP aKu said...

xpernah rasa steamboat laa...

Rtp Farra Arisha said...

steamboat is my fav too dear sis!!
the 1st picture, i love it!!

MIMIE AIZA said...

teringat masa makan dgn seoul garden

alyea said...

alamak..terliur tgok..!

jeBateja said...

RM19 jerk..?...kalau ada customer mcm korang...lepas raya ni...kedai tu bankrap lah....ahakz...

zulhilmi.tempoyak said...

dkt mn..???kat bangi rsnye ad satu mcm ni..

msredcheesecake said...

Izyan, steamboat berbuka. Mahunya msred lantak satu kedai...hheee

Selamat hari raya maaf zahir batin

raihana latif said...

hye..salam perkenalan...
1st tyme smpai kt blog izyan...
sdap plak tgk mkanan tu...hehehe....
tpi xpnah mkan..die sme cam johny ker??da follow u,kalu sudi,follow la blog rai plak yer...blog yg bru dibina...hehehe...

selamat hari raya..=)

hanabunga said...

wah bestnya kak yan!lamaaa tak makan steamboat hukhuk :'(

senyumSOYA said...

makan..jeles2..
nanti p sana gak la..^^]



salam lebaran ya..^^!
maaf zahir batin..

Umie Artoqiemie said...

periuk api zaman japang coollll..

AIMAN said...

oo ini dikatakan gym. haha

sifu im said...

bnyknye korang mkn..patut la pompuan mudah obesiti..haha

~ku hanya seorang insan~ said...

selamat hari RAYa..=)
Jgn lupe follow blog saya..=)..
Salam Aidilfitri

orang manjung said...

restoran shabushabu TIDAK HALAL

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, August 25, 2011

Gym untuk perut anda

Hello everyone!
Peace be with you guys (:

baiklah.marilah kita tepuk tangan terlebih dahulu sebab kelas hari ni cancel,so ini bermakna,yan boleh update blog yang dah berzaman tak update dan boleh balik rumah pasni.haa.sape nak jeles.angkat tangan cepat.wakaka.

izyan masri mempersembahkan gambar muka blur sebelah.

bulan puasa ni memang hectic gila wa cakap sama lu bhaii.dengan test menggunungnya,quiz melautnya,dengan nak cari tempat mana yang best untuk melantak dikala berbuka puasanya,dan macam2 lagilah.so,memandangkan hari ni nak balik,marilah kita berkongsi kegembiraan jap.

pernah tak korang makan steamboat secara rakus sebab sedap sangat pastu bila dah tak larat makan seafood,pegi ambik ayam goreng sedap,sambil minum air oren yang manis,pastu tambah pulak semangkuk aiskrim dan jugak semangkuk abc sampai jadi mcm dugong yang terdampar tepi laut sebab kenyang sangat?pernah tak?pernah tak?rasa happy dia bukan kepalang sampaikan nak menangis kau tau?haha.asal yan emo lak ni?

sebelum makan.perlu membuat muka separa batak agar kelihatan lebih rakus (':

lepas makan.sila jgn tengok tahap keselerakan meja terbabit.(':

so,for those who never try such kind of thing,bolehlah pegi ke restoran Shabu-shabu.nama nak gempak je.dia ingat nama dia ganas cam shabu dadah tu orang takut aa nak pegi?

makanan utk sorang mcm utk 1 bas.(':

haha.actually,shabushabu ni ada banyak branch.kat penang,kl,dan paling best,manjung perak pon ada weyh.tak jauh dari seri iskandar ni.so bolehlah merasa makanan sedap sikit.(":
once u reached here u will feel like "fuyooh.ni kedai makan ke laut?" sebab banyak sangat seafood fresh.tambah pulak makanan lain pon banyak.siap dia bagi kuih raya kau..even kuih dia kalau hang lempaq kat kucing pon kucing lari sebab tak sedap.wuwuwu T_T tapi tape.janji makanan,kite layankan je.

masak steamboat guna periuk api zaman jepun (-.-)'

ouh lupa.asek cakap pasal makanan je.lupa gtau harga.the price for dinner set is only RM19 per head!bila korang tau je harga dia rm19 sorang for buffet,secara automatik u'll say "ohmakkau!" sambil mulut ternganga sebab murah sangat.kalau compare dengan Seoul Garden yang all u can eat for buffet to,rm45 something for each person.jauh kan beza?(':

sebabkan excited sgt,gmbar pon terus blur.haha

nak lagi best,kalau korang nak bawak satu kampung makan kat situ pon boleh sebab u can make a reservation and the manager will do the confirmation on the actual day.mesti mak temah dan paklong busu akan berbesar hati sebab dapat makan buffet camtu.oklah.marilah kita tidak bercakap besar lagi.for those buffet lovers,lets catch this opportunity real soonest.mungkin korang tak dapat tidur malam sebab terlalu happy dan esoknya tak bangun sahur sebab terlajak tidur kenyang sangat.okay,so,cheers! (:

28 comments:

cheqwa said...

shabushabu?tidaaaak,tak penah dengar.hehehehe.penah makan kat atapatap..ke,same je?hahaha.yan, selamat hari raya^_^

saya_arief said...

wahh..
makan2..bestttt...
:D

fad ali said...

ye...sangat rakus..huhu..

p/s: yan?dah lame tak komen entry fad?hehe..silelah tgk entry paling besh...bab wife tu..haha

nub said...

raya bro.pa barang clas.har2

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

banyak ny ko orang mntedarah... haha. tapi aku nengok sorang2 sekeping je.. xpadan dengan badan :)larikkkkkkkk

Maya Lisa said...

hambuiii hambuiii !banyak makangg ~

Iz.Eusof (Abg Stalker) said...

shabu2?haha..cm nm katun dlm utopia.

gle mkn byk!==' x besar2 pun.mgkn x perut je. :D

Asyila Zainuddin said...

last makan banyak2 gini kat seoul garden la.. hehe..

nadyasupra said...

shabushabu mmg the besttttt :D

CikHaniBhulat said...

mcm mkn utk 1 bas..makan ke melantak ni yang...tapi cm best je..dekat mana ni yan?nak pegi la next time =)

Shiro Petta Petto said...

aku dah imagine menatang ni jadi breakfast aku hari2... oh yeah... XP

zaty said...

byknyaaaaa menu!habis ke tak ni mkn? huhu.. XD

Misz Jenny said...

eh eh eh..

sakan melantakk...

nnti tak muat pkai bju rya bru tau..

=p

Aku tEtaP aKu said...

xpernah rasa steamboat laa...

Rtp Farra Arisha said...

steamboat is my fav too dear sis!!
the 1st picture, i love it!!

MIMIE AIZA said...

teringat masa makan dgn seoul garden

alyea said...

alamak..terliur tgok..!

jeBateja said...

RM19 jerk..?...kalau ada customer mcm korang...lepas raya ni...kedai tu bankrap lah....ahakz...

zulhilmi.tempoyak said...

dkt mn..???kat bangi rsnye ad satu mcm ni..

msredcheesecake said...

Izyan, steamboat berbuka. Mahunya msred lantak satu kedai...hheee

Selamat hari raya maaf zahir batin

raihana latif said...

hye..salam perkenalan...
1st tyme smpai kt blog izyan...
sdap plak tgk mkanan tu...hehehe....
tpi xpnah mkan..die sme cam johny ker??da follow u,kalu sudi,follow la blog rai plak yer...blog yg bru dibina...hehehe...

selamat hari raya..=)

hanabunga said...

wah bestnya kak yan!lamaaa tak makan steamboat hukhuk :'(

senyumSOYA said...

makan..jeles2..
nanti p sana gak la..^^]



salam lebaran ya..^^!
maaf zahir batin..

Umie Artoqiemie said...

periuk api zaman japang coollll..

AIMAN said...

oo ini dikatakan gym. haha

sifu im said...

bnyknye korang mkn..patut la pompuan mudah obesiti..haha

~ku hanya seorang insan~ said...

selamat hari RAYa..=)
Jgn lupe follow blog saya..=)..
Salam Aidilfitri

orang manjung said...

restoran shabushabu TIDAK HALAL