Saturday, August 27, 2011

Perkara tidak cool yang dilakukan sebelum raya.


Hello bloggers!
Peace be with you guys (:

hai semua.hari ni yan sakit perut.sebenarnya dah 3 hari sakit perut.hidup ni banyak dihabiskan kat dalam toilet je.kalau toilet tu best ada lampu disco ball ke,set karaoke ke,wifi ke,tape jugak.tadelah membazir masa,dapat jugak buat aktiviti langho sambil berry@berak dalam toilet.wakaka.tak senonoh betul.oh ye,tak lupe jugak.dah lah nak pegi toilet kena lalu dapur dulu.so,just imagine,betapa besar dugaan yang harus kulalui,nak pegi toilet,kena cium bau masakan sedap2.kalau pegi toilet sehari 9x,mau tak rembat jugak barang sepinggan dua nasi.sobsob T_T

wa bukan nak cerita pasal wa curi makanan masuk beg sekolah,takpon minum air paipsi dalam toilet ke.dak aih dak aih.wa kecik2 mana main ponteng2 puasa ni bro.tak otai aa.wa puasa penuh 29 hari bro.bangga dak bangga? tapi wa nak cerita pasal ape wa selalu buat time kecik2 dulu lagi beberapa hari nak raya.oh ye sebelum terlupa.bagi mereka yang time sekolah rendah dulu memang buku nilam dia direct penuh je sampai kulit buku pon kau tibai dengan sinopsis,silalah tepuk tangan gembira sebab entry ni akan dipenuhi dengan tulisan yang maha dahsyat banyaknya.sape yang buku nilam dia ibarat padang jarak padang tekukur,sila baca entry lain.okay,lets cekedoutt bayii!~

top 3 aktiviti kegemaran sebelum raya.

3.aktiviti menulis kad raya.haa.yang ni memang faveret aa bagi otai2 kad raya macam wa ni,bro.time kecik2 dulu,baru first day puasa,yan dah sibuk pegi kedai buku cari kad raya,dengan harapan,yan adelah orang first yang jumpa kad comel2 pastu bolehlah show off sikit kat dak kelas.wakaka.tak berhati mulia betul.pastu,kad raya tu pulak,tanak sepeket je.paling sikit pon 4,5 peket.haa.ambik kau.bajet artis aa,nak reply kad raya peminat2 bagi.pastu nak lagi over,siap buat list nama.dengan harapan,tade kawan2 yang tak dapat kad raya.gila semangat budak2 zaman dulu kala.(': pastu mulalah mengarang kad raya siang malam pagi petang.oh tak lupe jugak.ayat2 dalam kad raya semua sepesen je.kalau tulisan tangan boleh copy paste,memang dah copy paste dah time tu.tapi wa tak main aa tanya soalan2 klise macam raya kat mana?baju raya berapa pasang?tak brader lah bro tanya macam
tu.wa lagi suka tanya soalan2 yang memerlukan IQ tinggi utk jawab macam "adekah pak long busu akan membakar lemang?apakah makanan faveret kucing2 liar di jerantut time hari raya?" lupe pulak puasa,tak jadi aa menipu.(':

contoh kad raya faveret time kecik2.

mari kita saksikan ayat2 common dalam kad raya.

  • aslmkm.haa.jawab2,tak jawab dosa,mati seksa,mak kamu dosa.hikhik *gelak sopan
  • kamu buat ape?dah buat kuih raya?kite tau makan kuih raye je.
  • baju raya berapa pasang?warne ape?
  • kite nak mintak maap kalau kite buat salah dengan kamu
  • raye jemputlah datang rumah.ajak keluarga kamu sekali.
comel betulkan ayat dalam kad raya dulu2.bila baca balik tulisan time kecik2,pastu ayat time kecik2,mesti rasa macam nak hantuk kepala kat dinding sebab tension dan rasa malu yang teramat sangat.haha.T_T

2.cuba baju raya sebanyak tigaratusenampulohsembilankali.yang ni kebiasaannya bila dah pertengahan bulan puasa.bila dah beli je baju raya,memang taklah nak simpan elok2.setiap kali lepas berbuka je,mesti kena tgk baju raya dengan kasut raya,pastu wajib try.mau naik hancor baju raya tu before raya lagi.tapi ape adehal bro.janji hati senang sebab dapat test baju raya.siap berangan dah.baju pink pakai hari first.baju purple pakai hari second.baju hijau pakai hari third.the fourth day dah tade baju.pastu mulalah tanak beraya sebab tanak ulang pakai baju yang sama.bila tak pegi beraya,tade duit raya,bila tade duit raya,mulalah menangis.bila menangis,abah bagilah duit raya tambahan.boleh tak mcm tu?(-.-)'


1.berpura-pura sibuk di malam raya.yang ni memang faveret den.den memang tak bulih duduk diam ajo.mosti nak buek2 sibuk haa.maka,habislah satu rumah yan pusing.bajet seorang suri rumah yang sedang sibuk menyediakan kelengkapan keluarga aa konon.pegi dapur tengok mak masak rendang,pastu pegi depan tengok abah masak ketupat.padahal semua yan survey je sambil tangan kebelakang.kate otai.haha.pastu nak lagi best,konon nak tlg decorate rumah lah,yan pon ambiklah kad2 raya yang dapat sempena raya tu,pegi stapler banyak2,tampal kat dinding guna selotep.mau tak berbekas dinding.pastu bila mak tengok,berlakulah perang dunia ketiga yang maha dahsyat sebab rosak dinding berbekas gam.cam ni lah omak den,niat den baik bonar nak nolong omak cantikkan rumah,haaa.(-.-)'

okay,itu je utk entry kali ni.menyesal tak baca?haha.anggap jelah semua tu dugaan di bulan puasa.tak semua kita harapkan menjadi kenyataan.eyh?ade kaitan ke?okaylah,so,cheers! (:

21 comments:

Asyila Zainuddin said...

haha.. betul2.. kad raye mase zaman kecik2 dulu siyes kelakar.. mcm ape je..

zaty said...

kad rayaaa! huhu.dlu mmg byk dpt skrg nk dpt 1 pn susah kn.kenangan smua tuuu. :)

najia . said...

hahah tau takpee , time kecik kecik dlu sebokk je menuliss kad raya . yg ayat common haruslah "pecah kaca pecah gelas , sudah baca harab balas" kehkeh :D

Baju baru haruslah kalau boleh 24/7 nak try kan =)

Syuhada Elmi. said...

AHHAHAH! tak cool tapi hott :D

Syafiq said...

no 4 : menghantar msj pd malam raya sbb celcom cakap network down pada malam raya...

pastu emo, msj pending then tweet kat twitter.. LOL

Sh.Adziemah said...

yeahh , penah dpt kad raya dari yan time dajah 6 doluu .. HAHA , sweet ! ^^,

syakey said...

yg num 2 tu takleh blah. HAHA. dasyat bebenor sape yg hari hari tgk baju raya. tp kalau kasut raya,penah buat. even,raya tahun ni dok tgk kasut slalu. hahaha

Nafisah Ruslan said...

semua perkara diatas pernah terjadi kat semua budk2 rasanya. time kecik2 memang sangat besh. xkan pernah dilupakan :)

salam aidilfitri untuk anda dan keluarga

Umie Artoqiemie said...

kad raya zaman dulu macam ape je content dia.. haha.kiteww nawk ucawp selamawt hariew rayew niew.. puii.

Wani said...

bila ingat balik, annoying gila tulis kad raya dulu. hahaha

cik ery said...

amboii smgt kemain dye nk raye kn ^^
nak kad raya 1?hiks

camat ari rayerrrr.haha :D

noraliza said...

yg kad raya tuu same ar yan..dulu den pun camtu gak..haha

selamat hari raya :)

FariehanIbrahim [LBC] said...

zaman muda2 dlu mmg smgt duk tulis kad raya nk bgi kt kawan2..duk try baju raya byk2 kali..
tp skrg..mlm raya duk ngadap fb lgi. kehkeh :p

Zul Fattah said...

sengal..
haha..
aku tak pernah dapat lagi kad raya kot..
hhuhu..

IEQAH said...

Haaa sempuutttt..
anyway selamat hari raya yan :)

zazaw said...

haha
dulu masa sekolah
ade lah jugak dapat kad raya
sekarang
harammmmm jadahh
hahahah

fndrocka said...

skrg ni aktiviti popular sebelum raya main fesbuk ajela, main fesbuk takde cuti

MIMIE AIZA said...

dah bertahun x dpt kad raya

arboqskii said...

...kad raya tuh...mmg byk kenangan...siap kene kutuk tulisan x cantek...haha

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

adoiii..ko nih mmg otak lawak lah yan..akak asik nk golak jeee dr td..sudah lah aii..penat dah nih..

Bidadari Besi said...

memori masa kecik :')

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, August 27, 2011

Perkara tidak cool yang dilakukan sebelum raya.


Hello bloggers!
Peace be with you guys (:

hai semua.hari ni yan sakit perut.sebenarnya dah 3 hari sakit perut.hidup ni banyak dihabiskan kat dalam toilet je.kalau toilet tu best ada lampu disco ball ke,set karaoke ke,wifi ke,tape jugak.tadelah membazir masa,dapat jugak buat aktiviti langho sambil berry@berak dalam toilet.wakaka.tak senonoh betul.oh ye,tak lupe jugak.dah lah nak pegi toilet kena lalu dapur dulu.so,just imagine,betapa besar dugaan yang harus kulalui,nak pegi toilet,kena cium bau masakan sedap2.kalau pegi toilet sehari 9x,mau tak rembat jugak barang sepinggan dua nasi.sobsob T_T

wa bukan nak cerita pasal wa curi makanan masuk beg sekolah,takpon minum air paipsi dalam toilet ke.dak aih dak aih.wa kecik2 mana main ponteng2 puasa ni bro.tak otai aa.wa puasa penuh 29 hari bro.bangga dak bangga? tapi wa nak cerita pasal ape wa selalu buat time kecik2 dulu lagi beberapa hari nak raya.oh ye sebelum terlupa.bagi mereka yang time sekolah rendah dulu memang buku nilam dia direct penuh je sampai kulit buku pon kau tibai dengan sinopsis,silalah tepuk tangan gembira sebab entry ni akan dipenuhi dengan tulisan yang maha dahsyat banyaknya.sape yang buku nilam dia ibarat padang jarak padang tekukur,sila baca entry lain.okay,lets cekedoutt bayii!~

top 3 aktiviti kegemaran sebelum raya.

3.aktiviti menulis kad raya.haa.yang ni memang faveret aa bagi otai2 kad raya macam wa ni,bro.time kecik2 dulu,baru first day puasa,yan dah sibuk pegi kedai buku cari kad raya,dengan harapan,yan adelah orang first yang jumpa kad comel2 pastu bolehlah show off sikit kat dak kelas.wakaka.tak berhati mulia betul.pastu,kad raya tu pulak,tanak sepeket je.paling sikit pon 4,5 peket.haa.ambik kau.bajet artis aa,nak reply kad raya peminat2 bagi.pastu nak lagi over,siap buat list nama.dengan harapan,tade kawan2 yang tak dapat kad raya.gila semangat budak2 zaman dulu kala.(': pastu mulalah mengarang kad raya siang malam pagi petang.oh tak lupe jugak.ayat2 dalam kad raya semua sepesen je.kalau tulisan tangan boleh copy paste,memang dah copy paste dah time tu.tapi wa tak main aa tanya soalan2 klise macam raya kat mana?baju raya berapa pasang?tak brader lah bro tanya macam
tu.wa lagi suka tanya soalan2 yang memerlukan IQ tinggi utk jawab macam "adekah pak long busu akan membakar lemang?apakah makanan faveret kucing2 liar di jerantut time hari raya?" lupe pulak puasa,tak jadi aa menipu.(':

contoh kad raya faveret time kecik2.

mari kita saksikan ayat2 common dalam kad raya.

  • aslmkm.haa.jawab2,tak jawab dosa,mati seksa,mak kamu dosa.hikhik *gelak sopan
  • kamu buat ape?dah buat kuih raya?kite tau makan kuih raye je.
  • baju raya berapa pasang?warne ape?
  • kite nak mintak maap kalau kite buat salah dengan kamu
  • raye jemputlah datang rumah.ajak keluarga kamu sekali.
comel betulkan ayat dalam kad raya dulu2.bila baca balik tulisan time kecik2,pastu ayat time kecik2,mesti rasa macam nak hantuk kepala kat dinding sebab tension dan rasa malu yang teramat sangat.haha.T_T

2.cuba baju raya sebanyak tigaratusenampulohsembilankali.yang ni kebiasaannya bila dah pertengahan bulan puasa.bila dah beli je baju raya,memang taklah nak simpan elok2.setiap kali lepas berbuka je,mesti kena tgk baju raya dengan kasut raya,pastu wajib try.mau naik hancor baju raya tu before raya lagi.tapi ape adehal bro.janji hati senang sebab dapat test baju raya.siap berangan dah.baju pink pakai hari first.baju purple pakai hari second.baju hijau pakai hari third.the fourth day dah tade baju.pastu mulalah tanak beraya sebab tanak ulang pakai baju yang sama.bila tak pegi beraya,tade duit raya,bila tade duit raya,mulalah menangis.bila menangis,abah bagilah duit raya tambahan.boleh tak mcm tu?(-.-)'


1.berpura-pura sibuk di malam raya.yang ni memang faveret den.den memang tak bulih duduk diam ajo.mosti nak buek2 sibuk haa.maka,habislah satu rumah yan pusing.bajet seorang suri rumah yang sedang sibuk menyediakan kelengkapan keluarga aa konon.pegi dapur tengok mak masak rendang,pastu pegi depan tengok abah masak ketupat.padahal semua yan survey je sambil tangan kebelakang.kate otai.haha.pastu nak lagi best,konon nak tlg decorate rumah lah,yan pon ambiklah kad2 raya yang dapat sempena raya tu,pegi stapler banyak2,tampal kat dinding guna selotep.mau tak berbekas dinding.pastu bila mak tengok,berlakulah perang dunia ketiga yang maha dahsyat sebab rosak dinding berbekas gam.cam ni lah omak den,niat den baik bonar nak nolong omak cantikkan rumah,haaa.(-.-)'

okay,itu je utk entry kali ni.menyesal tak baca?haha.anggap jelah semua tu dugaan di bulan puasa.tak semua kita harapkan menjadi kenyataan.eyh?ade kaitan ke?okaylah,so,cheers! (:

21 comments:

Asyila Zainuddin said...

haha.. betul2.. kad raye mase zaman kecik2 dulu siyes kelakar.. mcm ape je..

zaty said...

kad rayaaa! huhu.dlu mmg byk dpt skrg nk dpt 1 pn susah kn.kenangan smua tuuu. :)

najia . said...

hahah tau takpee , time kecik kecik dlu sebokk je menuliss kad raya . yg ayat common haruslah "pecah kaca pecah gelas , sudah baca harab balas" kehkeh :D

Baju baru haruslah kalau boleh 24/7 nak try kan =)

Syuhada Elmi. said...

AHHAHAH! tak cool tapi hott :D

Syafiq said...

no 4 : menghantar msj pd malam raya sbb celcom cakap network down pada malam raya...

pastu emo, msj pending then tweet kat twitter.. LOL

Sh.Adziemah said...

yeahh , penah dpt kad raya dari yan time dajah 6 doluu .. HAHA , sweet ! ^^,

syakey said...

yg num 2 tu takleh blah. HAHA. dasyat bebenor sape yg hari hari tgk baju raya. tp kalau kasut raya,penah buat. even,raya tahun ni dok tgk kasut slalu. hahaha

Nafisah Ruslan said...

semua perkara diatas pernah terjadi kat semua budk2 rasanya. time kecik2 memang sangat besh. xkan pernah dilupakan :)

salam aidilfitri untuk anda dan keluarga

Umie Artoqiemie said...

kad raya zaman dulu macam ape je content dia.. haha.kiteww nawk ucawp selamawt hariew rayew niew.. puii.

Wani said...

bila ingat balik, annoying gila tulis kad raya dulu. hahaha

cik ery said...

amboii smgt kemain dye nk raye kn ^^
nak kad raya 1?hiks

camat ari rayerrrr.haha :D

noraliza said...

yg kad raya tuu same ar yan..dulu den pun camtu gak..haha

selamat hari raya :)

FariehanIbrahim [LBC] said...

zaman muda2 dlu mmg smgt duk tulis kad raya nk bgi kt kawan2..duk try baju raya byk2 kali..
tp skrg..mlm raya duk ngadap fb lgi. kehkeh :p

Zul Fattah said...

sengal..
haha..
aku tak pernah dapat lagi kad raya kot..
hhuhu..

IEQAH said...

Haaa sempuutttt..
anyway selamat hari raya yan :)

zazaw said...

haha
dulu masa sekolah
ade lah jugak dapat kad raya
sekarang
harammmmm jadahh
hahahah

fndrocka said...

skrg ni aktiviti popular sebelum raya main fesbuk ajela, main fesbuk takde cuti

MIMIE AIZA said...

dah bertahun x dpt kad raya

arboqskii said...

...kad raya tuh...mmg byk kenangan...siap kene kutuk tulisan x cantek...haha

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

adoiii..ko nih mmg otak lawak lah yan..akak asik nk golak jeee dr td..sudah lah aii..penat dah nih..

Bidadari Besi said...

memori masa kecik :')