Wednesday, August 03, 2011

Sejuk hati bila dating dengan LAH VE (:

hello people !
peace be with you guys (:

adekah korang tau bahawa pada hari jumaat yang lepas yan telah pegi ke satu gig?memang seronok wa cakap sama lu.sambil dengar lagu hentak2 kaki,goncang2 pale,lagi extreme kalau dapat goncang kepala orang sebelah,rasa macam dunia ini wa yang pegang.lengchui sama lengchai jugak sama2 hepy ouh.okay,tiba2 rasa dosa dulu pon banyak,tak jadi aa menipu.T_T

actually,last friday,bertepatan 29 july 2011 yakni bersamaan entah berapa haribulan hijrah,yan dengan kawan2 pegilah satu konsert kembara sufi anjuran universiti teknologi petronas,UTP.at first place dengar 'konsert' dah bayangkan jap lagi mesti misfits,blink 182,MCR atau paling koman spanar pon simple plan yang kluar buat performance.sekalinya Now see heart,almawlid (VE,Ruffedge,Innuendo),dengan imam muda asyraf pulak yang keluar.T_T

outfit of the day yang sangat tak kena dengan tema concert.haha (':


"tape-tape,entah2 diorang ni buat show untuk opening je kot.jap lagi dia pass lah mic kat simple plan tu." bisik hati kecilku.

tapi lepas tengok banner konsert baru lah sedar,memang diorang yang akan buat full performance nanti."cam ni aa korang taknak bagitau wa awal2.cis!" bentak hati kecilku.tayah nak bentak2 sangatlah.tade orang kesah kau pon.wuwuwu (':

blur dan kecik.dah mcm kepala semut dah (':

as the concert started,rasa mcm segan pulak sebab orang lain semua pakat pakai jubah dengan baju kurung,yang kitorang pakai long skirt,shirt and jeans.nak lagi otai ada yang pakai skinny.haha.tapi ape adehal bro.janji hati suci,pegi konsert nasyid pakai mcm tu pon kira oklah.ye dak?

so,the concert was started at 9 pm.mula2 imam muda asyraf keluar perform blablabla dia sembang.tapelah,layan jelah (-.-)' then,now see heart pulak keluar perform lagu2 diorang.bila dengar nasyid,tiba2 sejuk hati dengar lagu2 mcm ni.lagi2 nak puasa ni,kena cuci sikit hati ni dengan lagu2 islamic.

dia ni boyfren baru saya.hihi

at last,now see heart pon habislah perform.almost 5 songs altogether.gila kentang bhai.kalau wa dah pengsan atas tu.dahlah panas sportlight atas bawah,kena tarik suara tinggi2 pulak tu.see?kau orang ingat maroon 5 je boleh tarik suara tinggi2?kumpulan nasyid pon bolehlah.ecey.asal emo tak tentu pasal ni?wakaka

after few hours,finally keluar pon Al-mawlid.diorang ni terdiri daripada Lah Ahmad (VE),Zhaf (Ve),Azan ruffedge,Amir ruffedge.sorang lagi kumpulan innuendo dulu,gak bisa ingat dong namanya kerna aku lagi asikk bangat lihat lah ve.hikhik.*gelak sopan*

diorang ajak saya sembang.ee.malulah saya ;p

i bet they must wear something formal like blazer,tengok2 diorang pakai jubah putih dengan kopiah putih.the funniest thing was,diorang pakai jubah dengan sneaker nike.comel je (': tiba2 rasa sejuk hati tengok Lah ahmad and the rest nyanyi lagu2 berbentuk ketuhanan.they sounded great.dengan zikir2,selawat2 siap Lah nangis lagi time buat satu performance tu.wuwuwu.tiba2 rasa nak berubah jugak.(':



p/s:video sangat tak best dan tak clear.layankan jelah eyh (:

last2 habis pon konsert,around 12 am jugaklah.mata pon dah merah macam zombi time tu.felt so blessed.naknak bila dapat snap gambar lah depan mata dia.haha.siap tengok pastu senyum.tapi sebabkan esei ni soram sojuk bilo dio tengok,esei teruih tak sompat haa nak snap.siap borgogar lai camero bb esei.hehe.ok lah.nak tengok video2 lain.so,cheers! (:

another one video of the day.ni lah hasil camera bb murah.record pon mcm suara org nyanyi dlm toilet.haha.sabar jelah (':



31 comments:

cik ery said...

minat mcr jgak!haha


outfit rock xpe jnji hati suci.kehkeh

hanabunga said...

waaah bestnyaaaa.kat utp plak tu.budak pandai2.leh cari calon suami kat situ kak yan.tehheee

laskar pelangi said...

witwit! rindu nak layan lagu dari ruffdge;D

Muhammad Ferdaus Zulkifli said...

so sempat buat head bangging , hentak2 kaki tak...,ke tunduk kepala jer...hahah

haslinda said...

wah... ada azan ruffedge la... hehe, lama x tengok diorang2 ni semua... :)

Pn. Sheila said...

em... dah lama tak nengok dewan nie... rindunya... salam kenal tn umah.....

Amirah Suhana said...

alhamdulillah :) sejuk jugak saya tengok :)

selamat berpuasa :)

Rasmuna Mun said...

cayaq dengaq suara Lah V.E kan???

que said...

datang gak? like!

Mira R. said...

suka dengan penampilan kumpulan VE sekarang.

Rtp Farra Arisha said...

pasti seronok kan pergi event mcmni :)
sis izyan always the gorgeous!!! ;)

teha said...

sedapp suare dieorng :)

Mizz ErMa said...

bestnya..sy xpenah pegi lagi konsert nasyid cam nie..hehe

Love hurt aeNnn said...

wahhhh. best.. :)

IEQAH said...

ohh jeles jeless...

yan,kita rindu gmbar pepel yan :(

Asyila Zainuddin said...

wahh.. ve memang skang jadi grup nasyid ek? tak tau pulak.. hehe..

Jay said...

ingatkan Yan layan lagu2 ganas je...yelah asal tak puas hati ajak gaduh dekat simpang..ahaks...rupanya layan nasyid juga...bagus juga dapat layan nasyid...dpat melelehkan airmata segala air hidung bagi keluar yang dah bertakung bertahun-tahun..ahaks....SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK PADA YAN DAN SEISI KELUARGA.

cik rama-rama said...

hihihi...x pek lar konsert mcm ni lebey bless wattt...

nt simple plan dtg malaysia, kena lar bli tiket..x ley free2 taw..hihi...

AmalinaNashihin said...

AHHHH!
JEALOUSNYAAAA >,<

hamzah ian said...

nak lah ve jgk

Mya said...

suke jugak lah! n gamba tu mg sejuk je rasa tengoknyer hehe =)

Mya said...

suke jugak lah! n gamba tu mg sejuk je rasa tengoknyer hehe =)

Anonymous said...

ehem ehem!
woaaaah.bagusnyaaa.
dah dengar lagu nasyid.
sejuk hati mak.

peep said...

almawlid cahaya seluruh alam best.. kt utube da ade mv.. :) pergh sore sorang2..

CikHaniBhulat said...

ouh, bila ada concert ni plak.ketinggalan zaman betul hani ni wolopon dok ceruk yg sama dengan yan..hehe =)

kaizen said...

sekali tipah tertipu yer kak.. hehehe

latest entry Andai dia Jodohku & Bila Perempuan KENCING BERDIRI

miss nana said...

wah2...entry yang gempak..^^

izfanora said...

mesti best kan.. dorg pun dh berhijrah..:)

darkrose~ said...

hye yan~ baru pas tgok tutorial shawl kamu kat you tube tadi~:) suke sebab kamu mang tak lengahkan mase sgt! tak cam yg lennyer pown membantu jugak! mekasih!:)

Muhamad Zaki khairul said...

hey hey ! i'm here. nice blog :)

siti kektus said...

hehehe. sekali sekala dengar nashid seronok jugak kan yan. ;)

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, August 03, 2011

Sejuk hati bila dating dengan LAH VE (:

hello people !
peace be with you guys (:

adekah korang tau bahawa pada hari jumaat yang lepas yan telah pegi ke satu gig?memang seronok wa cakap sama lu.sambil dengar lagu hentak2 kaki,goncang2 pale,lagi extreme kalau dapat goncang kepala orang sebelah,rasa macam dunia ini wa yang pegang.lengchui sama lengchai jugak sama2 hepy ouh.okay,tiba2 rasa dosa dulu pon banyak,tak jadi aa menipu.T_T

actually,last friday,bertepatan 29 july 2011 yakni bersamaan entah berapa haribulan hijrah,yan dengan kawan2 pegilah satu konsert kembara sufi anjuran universiti teknologi petronas,UTP.at first place dengar 'konsert' dah bayangkan jap lagi mesti misfits,blink 182,MCR atau paling koman spanar pon simple plan yang kluar buat performance.sekalinya Now see heart,almawlid (VE,Ruffedge,Innuendo),dengan imam muda asyraf pulak yang keluar.T_T

outfit of the day yang sangat tak kena dengan tema concert.haha (':


"tape-tape,entah2 diorang ni buat show untuk opening je kot.jap lagi dia pass lah mic kat simple plan tu." bisik hati kecilku.

tapi lepas tengok banner konsert baru lah sedar,memang diorang yang akan buat full performance nanti."cam ni aa korang taknak bagitau wa awal2.cis!" bentak hati kecilku.tayah nak bentak2 sangatlah.tade orang kesah kau pon.wuwuwu (':

blur dan kecik.dah mcm kepala semut dah (':

as the concert started,rasa mcm segan pulak sebab orang lain semua pakat pakai jubah dengan baju kurung,yang kitorang pakai long skirt,shirt and jeans.nak lagi otai ada yang pakai skinny.haha.tapi ape adehal bro.janji hati suci,pegi konsert nasyid pakai mcm tu pon kira oklah.ye dak?

so,the concert was started at 9 pm.mula2 imam muda asyraf keluar perform blablabla dia sembang.tapelah,layan jelah (-.-)' then,now see heart pulak keluar perform lagu2 diorang.bila dengar nasyid,tiba2 sejuk hati dengar lagu2 mcm ni.lagi2 nak puasa ni,kena cuci sikit hati ni dengan lagu2 islamic.

dia ni boyfren baru saya.hihi

at last,now see heart pon habislah perform.almost 5 songs altogether.gila kentang bhai.kalau wa dah pengsan atas tu.dahlah panas sportlight atas bawah,kena tarik suara tinggi2 pulak tu.see?kau orang ingat maroon 5 je boleh tarik suara tinggi2?kumpulan nasyid pon bolehlah.ecey.asal emo tak tentu pasal ni?wakaka

after few hours,finally keluar pon Al-mawlid.diorang ni terdiri daripada Lah Ahmad (VE),Zhaf (Ve),Azan ruffedge,Amir ruffedge.sorang lagi kumpulan innuendo dulu,gak bisa ingat dong namanya kerna aku lagi asikk bangat lihat lah ve.hikhik.*gelak sopan*

diorang ajak saya sembang.ee.malulah saya ;p

i bet they must wear something formal like blazer,tengok2 diorang pakai jubah putih dengan kopiah putih.the funniest thing was,diorang pakai jubah dengan sneaker nike.comel je (': tiba2 rasa sejuk hati tengok Lah ahmad and the rest nyanyi lagu2 berbentuk ketuhanan.they sounded great.dengan zikir2,selawat2 siap Lah nangis lagi time buat satu performance tu.wuwuwu.tiba2 rasa nak berubah jugak.(':



p/s:video sangat tak best dan tak clear.layankan jelah eyh (:

last2 habis pon konsert,around 12 am jugaklah.mata pon dah merah macam zombi time tu.felt so blessed.naknak bila dapat snap gambar lah depan mata dia.haha.siap tengok pastu senyum.tapi sebabkan esei ni soram sojuk bilo dio tengok,esei teruih tak sompat haa nak snap.siap borgogar lai camero bb esei.hehe.ok lah.nak tengok video2 lain.so,cheers! (:

another one video of the day.ni lah hasil camera bb murah.record pon mcm suara org nyanyi dlm toilet.haha.sabar jelah (':



31 comments:

cik ery said...

minat mcr jgak!haha


outfit rock xpe jnji hati suci.kehkeh

hanabunga said...

waaah bestnyaaaa.kat utp plak tu.budak pandai2.leh cari calon suami kat situ kak yan.tehheee

laskar pelangi said...

witwit! rindu nak layan lagu dari ruffdge;D

Muhammad Ferdaus Zulkifli said...

so sempat buat head bangging , hentak2 kaki tak...,ke tunduk kepala jer...hahah

haslinda said...

wah... ada azan ruffedge la... hehe, lama x tengok diorang2 ni semua... :)

Pn. Sheila said...

em... dah lama tak nengok dewan nie... rindunya... salam kenal tn umah.....

Amirah Suhana said...

alhamdulillah :) sejuk jugak saya tengok :)

selamat berpuasa :)

Rasmuna Mun said...

cayaq dengaq suara Lah V.E kan???

que said...

datang gak? like!

Mira R. said...

suka dengan penampilan kumpulan VE sekarang.

Rtp Farra Arisha said...

pasti seronok kan pergi event mcmni :)
sis izyan always the gorgeous!!! ;)

teha said...

sedapp suare dieorng :)

Mizz ErMa said...

bestnya..sy xpenah pegi lagi konsert nasyid cam nie..hehe

Love hurt aeNnn said...

wahhhh. best.. :)

IEQAH said...

ohh jeles jeless...

yan,kita rindu gmbar pepel yan :(

Asyila Zainuddin said...

wahh.. ve memang skang jadi grup nasyid ek? tak tau pulak.. hehe..

Jay said...

ingatkan Yan layan lagu2 ganas je...yelah asal tak puas hati ajak gaduh dekat simpang..ahaks...rupanya layan nasyid juga...bagus juga dapat layan nasyid...dpat melelehkan airmata segala air hidung bagi keluar yang dah bertakung bertahun-tahun..ahaks....SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK PADA YAN DAN SEISI KELUARGA.

cik rama-rama said...

hihihi...x pek lar konsert mcm ni lebey bless wattt...

nt simple plan dtg malaysia, kena lar bli tiket..x ley free2 taw..hihi...

AmalinaNashihin said...

AHHHH!
JEALOUSNYAAAA >,<

hamzah ian said...

nak lah ve jgk

Mya said...

suke jugak lah! n gamba tu mg sejuk je rasa tengoknyer hehe =)

Mya said...

suke jugak lah! n gamba tu mg sejuk je rasa tengoknyer hehe =)

Anonymous said...

ehem ehem!
woaaaah.bagusnyaaa.
dah dengar lagu nasyid.
sejuk hati mak.

peep said...

almawlid cahaya seluruh alam best.. kt utube da ade mv.. :) pergh sore sorang2..

CikHaniBhulat said...

ouh, bila ada concert ni plak.ketinggalan zaman betul hani ni wolopon dok ceruk yg sama dengan yan..hehe =)

kaizen said...

sekali tipah tertipu yer kak.. hehehe

latest entry Andai dia Jodohku & Bila Perempuan KENCING BERDIRI

miss nana said...

wah2...entry yang gempak..^^

izfanora said...

mesti best kan.. dorg pun dh berhijrah..:)

darkrose~ said...

hye yan~ baru pas tgok tutorial shawl kamu kat you tube tadi~:) suke sebab kamu mang tak lengahkan mase sgt! tak cam yg lennyer pown membantu jugak! mekasih!:)

Muhamad Zaki khairul said...

hey hey ! i'm here. nice blog :)

siti kektus said...

hehehe. sekali sekala dengar nashid seronok jugak kan yan. ;)