Monday, October 31, 2011

3 sebab utama perempuan suka bola.FAKTA!

Hello gegirl!
Peace be with you guys :)

eden raso,mosti semuo kobau2 (kerbau) kat nismilan tongah joget lambak tu haa.silap haribulan,ado yang monari poco2 tu.siap lupo laie yg minggu dopan rayo aji,habislah ekau semuo kono sombolih dah dongan pak malau dan konco2 eyh.haha.memandangkan kelmarin negeri 9 baru je menang lagi piala malaysia,so,tiba2 terasa cam nak cakap nismilan pulak.okay fine,maybe orang negeri 9 sendiri pon tak faham seyh ape yg gwa cuba sampaikan dlm first paragraph ni.sorry lah jang.Hobin jang Hobin!

tapi entry ni bukanlah yan nak cerita pasal n9 menang bola semalam atau pon pasal kerbau2 dan lembu2 sedang bermesyuarat sesama diorang sama ada dapat cuti umum ke tak esok.dak aihh,tapi yan nak berdiskusi (tak boleh blah,berdiskusi tu) pasal sebab2 utama kenapa perempuan tiba2 suka bola sepak bila semua orang duk bising2 pasal bola sepak.jom kita layankan.zaas~kurangkan kontroversi,tingkatkan prestasi.


1.Pemain bola yang handsome dan muda - lagi2 kalau letak muka2 cam christiano ronaldo yg badan berketaq tu,kalau malaysia pulak,si zaquan adha dengan aidil zafuan.mesti adrenalin semua perempuan mengalir deras cam tengah masuk pertandingan spelling bee.LOL.pastu,diorang akan cuba kurangkan kelip mata sebab takut terlepas tgk muka player2 tu even sesaat.yelah,bukannya keje abang cameraman nak focus muka diorang je kan time game tu.

tengok gambar kite letteeww :p

2.ikut boyfriend - konon nak kata sehati sejiwa lah sangat.kalau boyfriend sokong team n9,dia pon nak jugak,tgk kat stadium same2,pastu pakai jersey same2 lah en,padahal dia adalah orang ganu kiteee~~! (nyanyi sambil suara serak2 basah cam salim) kalau balik kg,mau kena belasah dengan brader2 kg sebab ternampak dia pakai jersey n9 dlm tv 1 time siaran langsung. T_T

3. tanak kalah dengan kawan2 - yang ni pon satu hal jugak.kebanyakan pempuan ni dia tanak kalah.lagi2 time malaysia tengah panas dgn cite bola.kalau semua org tengah duk gebang dan sembang kencang pasal team nismilan monang somalam kat sekolah,tiba2 dia cakap pasal lee minho bakal berkahwin tahun depan,mesti aa kena pulau.pulau redang,pulau pangkor,pulau pandan jauh ke tengah gunung daik bercabang 3,semua dia kenelah.(-.-)' pastu en,nak lagi over,sebab tanak kalah dengan brader2 lain,diorang pon gebang lah lebih2 like

"fuyooh,gwa tengok game tadi best lah.gwa suka tngok hairuddin omar gelecek bola,mcm gwa selalu gecek time main kecik2 dulu. " what thee?

pastu mulalah keluar status2 kat fb dan jugak twitter cam ni

" yeay.dah 1-0 first half.aww.ohsem2."

" alamak,penalti pon tak masuk,bagi gwa la bhaai,gwa sepak sambil bancuh milo ess je lah weyh.blah la.blahblahblah " haha.ok,yg belakang tu saje nak bagi cam emo sikit :P

baiklah,gwa malas nak cite lebih2 pasal bola sebab team negeri gwa tak masuk final.tapelah yeob,season depan yong ni yang pegi main dengan team kite eyh.bawak usop wilcha sekali.baru brader2 nismilan tau hebat tak hebat gwa dengan team perak main.hikhik*gelak sopan* so,cheers! :)

43 comments:

Nia Ridzwan said...

haha so true! bkn tgk game sngt pon pompuan ney kan.

Lulu Caldina said...

alaaa lulu minat sangat bola, tapi takde kaitan dengan ketiga-tiga sebab itu ;)

**::CIKNUURUL::** said...

hehehe,.ade betolnye,.kalo dh pakwe minat bola,gugurl ape lgi,.nk jgk la tetibe minat bola,.kalo xminat,nnti bengang je,.duk tnggu pakwe masing2 mesej lambat balas,kn?.hahaha

princess said...

hahaha . betul3 . point ke-2 tu mcm ckp pasal kte je :) hehe

ayuyuuu :) said...

antara 3 sebab utama lah tuuu.
kalau ayu, ikut abg2 , HAHA. tanak kalah punye pasai.

memg patut nogori monang pon. :)kuikui

jieha nasir said...

hahaha. ada betulnya jugakk :))

nur amalina athman said...

yang num satu tuu, setuju sangat2..haha

noraauliyya said...

haha setuju tiga2 tu yan.. hakhak.

Dila Donghae said...

hahaha.. terbaik lah yan.. no 1 plg tepat! :D

zaty said...

reason first tu mmg realiti laa kan!tapi i hate CR.boleh pegi mamps. haha XD

JarN Eha said...

tgk bola..bez...dulu tak brper minat..sjak akhir2 nie..mnat football..team malaysia,oversea.. smua bez.. n congrate for n.9 team.. superb kowng beb....

dyra said...

kita suka bole sebab ayah saya minat bola , dari saya kecik sampai besar diajar , tak pernah miss tgok bola kalau selangor masuk final:)

Nyamuk Terbang said...

NT suka sbb cristiano hnsm
hakhakhak

Abg Stalker said...

pd malam yg sama Arsenal mengalahkn chelsea.terbaik3..;)





si kembar tiru gaya rambut abg +_+ tetbe.hahaha

holaulala said...

wah3! ade gambar aidiladha!!!

aiEz said...

abih keluor dah cakap negeri 9,macam pelik benor org perak ckp rhupe tu..hahaha..

*yan,entri utk gegirl org laki komen ni ha,ehehe..lwak entri ni...:)

Chegu said...

tapi ade gak pompuan ni jadi die hard fan...mmg ganaih giler a bile team diorang kalah

Asyila Zainuddin said...

pape pun tetap tak minat bola.. muahaha..

♥ shaheizny ma ♥ said...

waa,.. aku minat sgt2 ngan bola.! tp XDA KAITAN NAGN 3 SEBAB TU ! ekkekek

Izyan Masri said...

nia:aah.tgk player je yg lebih xD

Izyan Masri said...

lulu : sis lulu mmg fanatik bola.so tak termasuk :D

Izyan Masri said...

ciknuurul:ececey.mcm ade experience je ni xD hehe

Izyan Masri said...

princess:yeke.kite dgn boypren kite tak sama team xD

Izyan Masri said...

ayuyuyu:haha.sebab abg ramai eyh?yan abang sorg je.so tk terpengaruh xD

Izyan Masri said...

jieha nasir:yeay.:)

Izyan Masri said...

nur amalina athma:haha.kite sama xD

Izyan Masri said...

nora auliyya:hehe.ada termasuk mana2 satu tu tak ? xD

Izyan Masri said...

dila donghae:no 1 tu mmg paling ramai pempuan buat xD

Izyan Masri said...

zaty:kahkah.geram benau bunyinya dengan si cr tu xD

Izyan Masri said...

jarn eha:hehe.yan mmg dri dulu minat.just dulu tk berapa layan malaysia pnya xD

Izyan Masri said...

dyra:baguslah mcm tu.mcm perak ni entah bila nak masuk final nya balik xD

Izyan Masri said...

nyamuk terbang:kihkih,terbang lah kat cr kalau mcm tu xD

Izyan Masri said...

abang stalker:aah.kesian chelsea T_T

Izyan Masri said...

holaulala:meyh ambik gmbr dgn aidiladha meyh xD

Izyan Masri said...

aiez:kihkih.pelik eh?org n9 pon tk faham kotkan xD

Honey IsyQi said...

hohoo...tp sy tgk bola bkn sbb2 di atas...
tgk bola sbb mmg minat..klo team kalah boleh nangis..klo team mng pun nanges gak...susah nak xplain how dat feeling...kehkehkehh peace =p

miss aty said...

Ade kebenaran disitu. =) Tapi mmg suka sangat tgk bola but bile msia lawan @ negeri ksygn main jelah...EPL bagai..xlyn sgt ler..hu2. (patriotik2 =D)

Daddylicious said...

haha...betul2 tu...

IEQAH said...

suka bola sebab bf suka je..hahahaha.. hampeh knaa :)

Shiro Petta Petto said...

Daripada perempuan tu minat kena sepak... baik minat bola sepak... ok random... -.-

NadyaBubble said...

demmm, its true ! hehe :D

amna said...

banyak2 game ske tgk tkwndo n gimnastik artistik. yg lain ntohhh la..

*hu hu hu
tpi reson2 ni mmg boleh pakai. kebanyakan gtu la yg prmpuan ^^

Ash Kyouhei said...

wowowowo, handsome larg depa tuu :)

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, October 31, 2011

3 sebab utama perempuan suka bola.FAKTA!

Hello gegirl!
Peace be with you guys :)

eden raso,mosti semuo kobau2 (kerbau) kat nismilan tongah joget lambak tu haa.silap haribulan,ado yang monari poco2 tu.siap lupo laie yg minggu dopan rayo aji,habislah ekau semuo kono sombolih dah dongan pak malau dan konco2 eyh.haha.memandangkan kelmarin negeri 9 baru je menang lagi piala malaysia,so,tiba2 terasa cam nak cakap nismilan pulak.okay fine,maybe orang negeri 9 sendiri pon tak faham seyh ape yg gwa cuba sampaikan dlm first paragraph ni.sorry lah jang.Hobin jang Hobin!

tapi entry ni bukanlah yan nak cerita pasal n9 menang bola semalam atau pon pasal kerbau2 dan lembu2 sedang bermesyuarat sesama diorang sama ada dapat cuti umum ke tak esok.dak aihh,tapi yan nak berdiskusi (tak boleh blah,berdiskusi tu) pasal sebab2 utama kenapa perempuan tiba2 suka bola sepak bila semua orang duk bising2 pasal bola sepak.jom kita layankan.zaas~kurangkan kontroversi,tingkatkan prestasi.


1.Pemain bola yang handsome dan muda - lagi2 kalau letak muka2 cam christiano ronaldo yg badan berketaq tu,kalau malaysia pulak,si zaquan adha dengan aidil zafuan.mesti adrenalin semua perempuan mengalir deras cam tengah masuk pertandingan spelling bee.LOL.pastu,diorang akan cuba kurangkan kelip mata sebab takut terlepas tgk muka player2 tu even sesaat.yelah,bukannya keje abang cameraman nak focus muka diorang je kan time game tu.

tengok gambar kite letteeww :p

2.ikut boyfriend - konon nak kata sehati sejiwa lah sangat.kalau boyfriend sokong team n9,dia pon nak jugak,tgk kat stadium same2,pastu pakai jersey same2 lah en,padahal dia adalah orang ganu kiteee~~! (nyanyi sambil suara serak2 basah cam salim) kalau balik kg,mau kena belasah dengan brader2 kg sebab ternampak dia pakai jersey n9 dlm tv 1 time siaran langsung. T_T

3. tanak kalah dengan kawan2 - yang ni pon satu hal jugak.kebanyakan pempuan ni dia tanak kalah.lagi2 time malaysia tengah panas dgn cite bola.kalau semua org tengah duk gebang dan sembang kencang pasal team nismilan monang somalam kat sekolah,tiba2 dia cakap pasal lee minho bakal berkahwin tahun depan,mesti aa kena pulau.pulau redang,pulau pangkor,pulau pandan jauh ke tengah gunung daik bercabang 3,semua dia kenelah.(-.-)' pastu en,nak lagi over,sebab tanak kalah dengan brader2 lain,diorang pon gebang lah lebih2 like

"fuyooh,gwa tengok game tadi best lah.gwa suka tngok hairuddin omar gelecek bola,mcm gwa selalu gecek time main kecik2 dulu. " what thee?

pastu mulalah keluar status2 kat fb dan jugak twitter cam ni

" yeay.dah 1-0 first half.aww.ohsem2."

" alamak,penalti pon tak masuk,bagi gwa la bhaai,gwa sepak sambil bancuh milo ess je lah weyh.blah la.blahblahblah " haha.ok,yg belakang tu saje nak bagi cam emo sikit :P

baiklah,gwa malas nak cite lebih2 pasal bola sebab team negeri gwa tak masuk final.tapelah yeob,season depan yong ni yang pegi main dengan team kite eyh.bawak usop wilcha sekali.baru brader2 nismilan tau hebat tak hebat gwa dengan team perak main.hikhik*gelak sopan* so,cheers! :)

43 comments:

Nia Ridzwan said...

haha so true! bkn tgk game sngt pon pompuan ney kan.

Lulu Caldina said...

alaaa lulu minat sangat bola, tapi takde kaitan dengan ketiga-tiga sebab itu ;)

**::CIKNUURUL::** said...

hehehe,.ade betolnye,.kalo dh pakwe minat bola,gugurl ape lgi,.nk jgk la tetibe minat bola,.kalo xminat,nnti bengang je,.duk tnggu pakwe masing2 mesej lambat balas,kn?.hahaha

princess said...

hahaha . betul3 . point ke-2 tu mcm ckp pasal kte je :) hehe

ayuyuuu :) said...

antara 3 sebab utama lah tuuu.
kalau ayu, ikut abg2 , HAHA. tanak kalah punye pasai.

memg patut nogori monang pon. :)kuikui

jieha nasir said...

hahaha. ada betulnya jugakk :))

nur amalina athman said...

yang num satu tuu, setuju sangat2..haha

noraauliyya said...

haha setuju tiga2 tu yan.. hakhak.

Dila Donghae said...

hahaha.. terbaik lah yan.. no 1 plg tepat! :D

zaty said...

reason first tu mmg realiti laa kan!tapi i hate CR.boleh pegi mamps. haha XD

JarN Eha said...

tgk bola..bez...dulu tak brper minat..sjak akhir2 nie..mnat football..team malaysia,oversea.. smua bez.. n congrate for n.9 team.. superb kowng beb....

dyra said...

kita suka bole sebab ayah saya minat bola , dari saya kecik sampai besar diajar , tak pernah miss tgok bola kalau selangor masuk final:)

Nyamuk Terbang said...

NT suka sbb cristiano hnsm
hakhakhak

Abg Stalker said...

pd malam yg sama Arsenal mengalahkn chelsea.terbaik3..;)





si kembar tiru gaya rambut abg +_+ tetbe.hahaha

holaulala said...

wah3! ade gambar aidiladha!!!

aiEz said...

abih keluor dah cakap negeri 9,macam pelik benor org perak ckp rhupe tu..hahaha..

*yan,entri utk gegirl org laki komen ni ha,ehehe..lwak entri ni...:)

Chegu said...

tapi ade gak pompuan ni jadi die hard fan...mmg ganaih giler a bile team diorang kalah

Asyila Zainuddin said...

pape pun tetap tak minat bola.. muahaha..

♥ shaheizny ma ♥ said...

waa,.. aku minat sgt2 ngan bola.! tp XDA KAITAN NAGN 3 SEBAB TU ! ekkekek

Izyan Masri said...

nia:aah.tgk player je yg lebih xD

Izyan Masri said...

lulu : sis lulu mmg fanatik bola.so tak termasuk :D

Izyan Masri said...

ciknuurul:ececey.mcm ade experience je ni xD hehe

Izyan Masri said...

princess:yeke.kite dgn boypren kite tak sama team xD

Izyan Masri said...

ayuyuyu:haha.sebab abg ramai eyh?yan abang sorg je.so tk terpengaruh xD

Izyan Masri said...

jieha nasir:yeay.:)

Izyan Masri said...

nur amalina athma:haha.kite sama xD

Izyan Masri said...

nora auliyya:hehe.ada termasuk mana2 satu tu tak ? xD

Izyan Masri said...

dila donghae:no 1 tu mmg paling ramai pempuan buat xD

Izyan Masri said...

zaty:kahkah.geram benau bunyinya dengan si cr tu xD

Izyan Masri said...

jarn eha:hehe.yan mmg dri dulu minat.just dulu tk berapa layan malaysia pnya xD

Izyan Masri said...

dyra:baguslah mcm tu.mcm perak ni entah bila nak masuk final nya balik xD

Izyan Masri said...

nyamuk terbang:kihkih,terbang lah kat cr kalau mcm tu xD

Izyan Masri said...

abang stalker:aah.kesian chelsea T_T

Izyan Masri said...

holaulala:meyh ambik gmbr dgn aidiladha meyh xD

Izyan Masri said...

aiez:kihkih.pelik eh?org n9 pon tk faham kotkan xD

Honey IsyQi said...

hohoo...tp sy tgk bola bkn sbb2 di atas...
tgk bola sbb mmg minat..klo team kalah boleh nangis..klo team mng pun nanges gak...susah nak xplain how dat feeling...kehkehkehh peace =p

miss aty said...

Ade kebenaran disitu. =) Tapi mmg suka sangat tgk bola but bile msia lawan @ negeri ksygn main jelah...EPL bagai..xlyn sgt ler..hu2. (patriotik2 =D)

Daddylicious said...

haha...betul2 tu...

IEQAH said...

suka bola sebab bf suka je..hahahaha.. hampeh knaa :)

Shiro Petta Petto said...

Daripada perempuan tu minat kena sepak... baik minat bola sepak... ok random... -.-

NadyaBubble said...

demmm, its true ! hehe :D

amna said...

banyak2 game ske tgk tkwndo n gimnastik artistik. yg lain ntohhh la..

*hu hu hu
tpi reson2 ni mmg boleh pakai. kebanyakan gtu la yg prmpuan ^^

Ash Kyouhei said...

wowowowo, handsome larg depa tuu :)