Thursday, October 06, 2011

3 things everyone should practise it in daily life.

Hello bloggers!
Peace be with you guys ;)

baiklah.tiba2 terasa hebat dapat update entry dua hari berturut-turut.semalam dengan hari ni.sobabkan eden raso hebat bonar dah haa dapat update entry,eden nak kobar kat ekau semuo lah tigo perkaro kito semuo haruih buek setiap hari.asal yan lagi over dari nabil ni?kalau lembu jalanan kat kualo pilah dongar pon mau pengsan haa.T_T

baiklah.marilah kita tidak merepek lagi.let us proceed to the main point of this entry.3 things we should practise it in daily life.


1.bawak botol sky juice atau mineral ke mana sahaja.

dulu time kecik2,bila mak suruh bawak air mineral,the first common thing will came out from my mouth is absolutely " malu lah mak!" mesti aa jatuh kredibiliti gwa,bro sebagai anak pempuan yang hebat.habis aa taiko2 kampung seberang pandang gwa kecik je tak besar2 dah.haha.tapi kan,once i grow up,baru lah sedar,mineral or plain water is hundred times better than others.no wonder lah kalau retis kayu holly (hollywood) pon bawak a bottle of mineral water no matter where they go.cool kan?pasni nak bawak 3,4 botol lah.baru nampak cam anak dara yang practise a healthy lifestyle.hikhik *gelak sopan*
benefits of plain water:stabilkan suhu badan,melindungi organ badan,bebas dari batu karang,bantu mengurangkan berat badan.


2.jadikan payung sebagai kawan baik atau bff

kalau cakap bab payung,mesti orang ingat pakai payung time hujan je.takpon bila nak nyanyi lagu umbrella si rihanna tu.ok fine tak lawak.cam ni aa korang.wuwuwu.T_T but dont u know that umbrella is not only necessary during rainy day,tapi jugak time panas!kalau korang rasa korang kelihatan mcm rock chicks ke,gangster jalanan ke,takpon samseng kampung yg digeruni sebab jalan bawah panas terik tak pakai payung,u guys are totally wrong!tahukah anda bahawa sinaran matahari sangat tidak elok untuk skin comel mulus anda itu?so,kepada lelaki2 diluar sana terutamanya,silalah pakai payung pasni kalau nak g kelas especially kalau tgh panas.persyaithonnkann semua ejekan yg kononnya pakai payung mcm mak nyah.ishishish.
benefits of using umbrella:dapat avoid skin cancer,kerosakan mata akibat uv,dapat avoid penuaan pra matang such as kulit kasar,tompok2.kalah kulit kucing jalanan, kauuuu.


3.dont ever forget to wash ur face and make it as a habit

yang ni satu lagi.taktau aa pasai pa dak laki suka sangat tak cuci muka.kau tau dak pakcik garnier men,dan yg sama waktu dengannya susah2 pegi bancuh pencuci muka untuk korang kat lab,biar muka lelaki2 kat dunia ni cantik licin ibarat kulit telur ayam cap gred A punya.but what i used to see is,asal laki je malas cuci muka,asal malas cuci muka je laki,asal muka laki je malas cuci.what the??wakaka.konon alasannya " tak rock aa gwa bro main cuci2 muka.cam metrosexual pulak" pastu mulalah bising2 muka banyak jerawat ibarat biskut chipsmore yg banyak cekelat chip tu.
benefits:to avoid acnes

baiklah.sekian sahaja ulasan utk hari ni.asal rasa cam gender bias pulak ni haa?asyik laki je kena.haha.mesti lelaki2 yg baca tengah bengang je.tapi ape adehal bro,setakat badan mcm sazali samad,malek nor takpon aaron aziz,gwa tak ketaq lutut punya.haha.poyo tak poyo?okaylah.so,please,be more aware.nampak je kecik benda2 ni,but it causes big effects in the future.so,cheers! ;)

41 comments:

Bird Fizousz said...

izyan masri bias..b0oo sme dia..hahax..just kiddin..tp yg n0 3 tu bt0l la k0t, psl slalu nmpk kt tnds k0lej kdiaman..xkn nmpk gurl lak dlm tu kn??haha..

fad ali said...

yey!! yayan dah hupdate!!

Umie Artoqiemie said...

aku memang bersahabat baik dengan payung tapi tidak pada sky juice..

FizaFizz said...

wahh..best gila info ni..ni tuju kan lelaki je ke apa ni? haha

Mesyhta Beto said...

weyyhh..akku selalu bwah air sebotol pergi kelas...ngantuk wey tanpa air..heeh

ayuyuuu :) said...

yep.
we should practise it at all :)


setuju!
come visit mine too dear.

sarah mohamad said...

ha .. betul. me memang selalu bawak air g kelas *taknak kalah, cakap bawak jugaaaaak* heheheh

noreenrara said...

nicee !
100% setujuuu ~
:P

nick dot anis said...

semua ketiga2 di atas i buat:-)

Abg Stalker said...

haha..bwk payung cm bapok eh.xde la..rs nya skrg lelaki pun bwk payung g kuliah.yela..kang basah hlg la macho. :D *abg letuw~

Cuci mke mmg kje harian abg.Wlupn x pki mekap..eh?mksd abg pki bedak biasa,konon nk tmbh putih.haha

hanabunga said...

wee suka part bawak payung tu.You're right.tambah2 girls memang perlu sangat payung.nnti sunburn pulak argh :'(

AwieKashi said...

chumel guys yg pakai payung tuh!!
HAHAHA!

Mira Amirudin said...

betul3! amal kan 3 benda atas ni,insyaAllah kita sihat,selamat dari hujan dan muka berseri2 ;)

Razil Tahir said...

tiga2 saya tak buat... cuci muka pun time amek wudhuk ngn nak mandi jer... huuuuu..

OKED chokelat said...

xgemar plain water...haha...nie pun da 3 hari xmnum air mineral..teruk kan..ptt la bdn asik lemau jek...kulit pun kusam...

Izyan Masri said...

bird:haha.bias sangat kan? xD

Izyan Masri said...

fad:yeay.dah semangat nak update laju2 ni xD

Izyan Masri said...

umie:hahak.dengan air mineral kena bersahabat baik jugak xD

Izyan Masri said...

fiza:haha.sebenarnya untuk lelaki je sebab lelaki yg tak suka buat benda ni semua xD

Izyan Masri said...

mesyta beto:haha.baguih2.boleh jadi retis ni xD

Izyan Masri said...

ayu:yeay.dah visit urs too :D

Izyan Masri said...

sarah:yeay.kite same bawak pegi kelas.meyh sep sikit meyh

Izyan Masri said...

noreenrara:pempuan setuju,laki mesti tak xD

Izyan Masri said...

nick anis:i pon! ;D

Izyan Masri said...

abang stalker:whoah.patutlah muka cantik je.rajin pakai payung rupanya xD

Izyan Masri said...

hanabunga:kan?tapi laki ni suka malu2 pakai payung.pastu muka kena sunburn

Izyan Masri said...

awiekashi:haha.asal comel pulak.kahkah

Izyan Masri said...

mira:kan?mira mesti buat semua atas tu kan :D

Izyan Masri said...

razil:haha.jujur.suka!tau takpe.kalau laki memang takkan buat semua ni xD

Izyan Masri said...

okedcekelat:haha.tak kira.lepas ni kena suka jugak xD

Mya said...

awww good tips ni. wee

fiezah91 said...

air tu memang kena bawak pergi mana2 tapi kalau payung tu sangat la tak. entah kenapa malas yang teramat nak bawak payung.ekeke

jeBateja said...

dehhh...kawe cuci muka deh.....safi rania gold lagik.....ahakz...dijamin halal....ahakz

CikHaniBhulat said...

best2..lama x upadate ye yunk...hani time hujan je byk pyung...minuma air n cuci muka amalan wajib tu

abah khalisha said...

minumlah air kosong dgn byknya

budak penjara said...

haha..lelaki x sama cm pmpn..pmpn suka pakai losyen

Shiro Petta Petto said...

hahahahaha... yang aku selalu(dulu) buat cuma minum air jek... yang lain... ah memang tak laa... payung macam cool... kat sunway ada payung pedang... style... hahaha... nanti aku nak beli... as for basuh muka... wuduk kira basuh muka... ok laa tuh... XP

ade2mama said...

aku benci jerawat..

n aku xska kne pansa..heehh
sbb aku kt umah jrang kua umah..heheh..aku takot pans!!!!

SUXX said...

uhh pedih.

fiQ'Ra said...

yang first tu mmg akan bawak selalu.. huhu =)

Iam Yanty said...
This comment has been removed by the author.

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, October 06, 2011

3 things everyone should practise it in daily life.

Hello bloggers!
Peace be with you guys ;)

baiklah.tiba2 terasa hebat dapat update entry dua hari berturut-turut.semalam dengan hari ni.sobabkan eden raso hebat bonar dah haa dapat update entry,eden nak kobar kat ekau semuo lah tigo perkaro kito semuo haruih buek setiap hari.asal yan lagi over dari nabil ni?kalau lembu jalanan kat kualo pilah dongar pon mau pengsan haa.T_T

baiklah.marilah kita tidak merepek lagi.let us proceed to the main point of this entry.3 things we should practise it in daily life.


1.bawak botol sky juice atau mineral ke mana sahaja.

dulu time kecik2,bila mak suruh bawak air mineral,the first common thing will came out from my mouth is absolutely " malu lah mak!" mesti aa jatuh kredibiliti gwa,bro sebagai anak pempuan yang hebat.habis aa taiko2 kampung seberang pandang gwa kecik je tak besar2 dah.haha.tapi kan,once i grow up,baru lah sedar,mineral or plain water is hundred times better than others.no wonder lah kalau retis kayu holly (hollywood) pon bawak a bottle of mineral water no matter where they go.cool kan?pasni nak bawak 3,4 botol lah.baru nampak cam anak dara yang practise a healthy lifestyle.hikhik *gelak sopan*
benefits of plain water:stabilkan suhu badan,melindungi organ badan,bebas dari batu karang,bantu mengurangkan berat badan.


2.jadikan payung sebagai kawan baik atau bff

kalau cakap bab payung,mesti orang ingat pakai payung time hujan je.takpon bila nak nyanyi lagu umbrella si rihanna tu.ok fine tak lawak.cam ni aa korang.wuwuwu.T_T but dont u know that umbrella is not only necessary during rainy day,tapi jugak time panas!kalau korang rasa korang kelihatan mcm rock chicks ke,gangster jalanan ke,takpon samseng kampung yg digeruni sebab jalan bawah panas terik tak pakai payung,u guys are totally wrong!tahukah anda bahawa sinaran matahari sangat tidak elok untuk skin comel mulus anda itu?so,kepada lelaki2 diluar sana terutamanya,silalah pakai payung pasni kalau nak g kelas especially kalau tgh panas.persyaithonnkann semua ejekan yg kononnya pakai payung mcm mak nyah.ishishish.
benefits of using umbrella:dapat avoid skin cancer,kerosakan mata akibat uv,dapat avoid penuaan pra matang such as kulit kasar,tompok2.kalah kulit kucing jalanan, kauuuu.


3.dont ever forget to wash ur face and make it as a habit

yang ni satu lagi.taktau aa pasai pa dak laki suka sangat tak cuci muka.kau tau dak pakcik garnier men,dan yg sama waktu dengannya susah2 pegi bancuh pencuci muka untuk korang kat lab,biar muka lelaki2 kat dunia ni cantik licin ibarat kulit telur ayam cap gred A punya.but what i used to see is,asal laki je malas cuci muka,asal malas cuci muka je laki,asal muka laki je malas cuci.what the??wakaka.konon alasannya " tak rock aa gwa bro main cuci2 muka.cam metrosexual pulak" pastu mulalah bising2 muka banyak jerawat ibarat biskut chipsmore yg banyak cekelat chip tu.
benefits:to avoid acnes

baiklah.sekian sahaja ulasan utk hari ni.asal rasa cam gender bias pulak ni haa?asyik laki je kena.haha.mesti lelaki2 yg baca tengah bengang je.tapi ape adehal bro,setakat badan mcm sazali samad,malek nor takpon aaron aziz,gwa tak ketaq lutut punya.haha.poyo tak poyo?okaylah.so,please,be more aware.nampak je kecik benda2 ni,but it causes big effects in the future.so,cheers! ;)

41 comments:

Bird Fizousz said...

izyan masri bias..b0oo sme dia..hahax..just kiddin..tp yg n0 3 tu bt0l la k0t, psl slalu nmpk kt tnds k0lej kdiaman..xkn nmpk gurl lak dlm tu kn??haha..

fad ali said...

yey!! yayan dah hupdate!!

Umie Artoqiemie said...

aku memang bersahabat baik dengan payung tapi tidak pada sky juice..

FizaFizz said...

wahh..best gila info ni..ni tuju kan lelaki je ke apa ni? haha

Mesyhta Beto said...

weyyhh..akku selalu bwah air sebotol pergi kelas...ngantuk wey tanpa air..heeh

ayuyuuu :) said...

yep.
we should practise it at all :)


setuju!
come visit mine too dear.

sarah mohamad said...

ha .. betul. me memang selalu bawak air g kelas *taknak kalah, cakap bawak jugaaaaak* heheheh

noreenrara said...

nicee !
100% setujuuu ~
:P

nick dot anis said...

semua ketiga2 di atas i buat:-)

Abg Stalker said...

haha..bwk payung cm bapok eh.xde la..rs nya skrg lelaki pun bwk payung g kuliah.yela..kang basah hlg la macho. :D *abg letuw~

Cuci mke mmg kje harian abg.Wlupn x pki mekap..eh?mksd abg pki bedak biasa,konon nk tmbh putih.haha

hanabunga said...

wee suka part bawak payung tu.You're right.tambah2 girls memang perlu sangat payung.nnti sunburn pulak argh :'(

AwieKashi said...

chumel guys yg pakai payung tuh!!
HAHAHA!

Mira Amirudin said...

betul3! amal kan 3 benda atas ni,insyaAllah kita sihat,selamat dari hujan dan muka berseri2 ;)

Razil Tahir said...

tiga2 saya tak buat... cuci muka pun time amek wudhuk ngn nak mandi jer... huuuuu..

OKED chokelat said...

xgemar plain water...haha...nie pun da 3 hari xmnum air mineral..teruk kan..ptt la bdn asik lemau jek...kulit pun kusam...

Izyan Masri said...

bird:haha.bias sangat kan? xD

Izyan Masri said...

fad:yeay.dah semangat nak update laju2 ni xD

Izyan Masri said...

umie:hahak.dengan air mineral kena bersahabat baik jugak xD

Izyan Masri said...

fiza:haha.sebenarnya untuk lelaki je sebab lelaki yg tak suka buat benda ni semua xD

Izyan Masri said...

mesyta beto:haha.baguih2.boleh jadi retis ni xD

Izyan Masri said...

ayu:yeay.dah visit urs too :D

Izyan Masri said...

sarah:yeay.kite same bawak pegi kelas.meyh sep sikit meyh

Izyan Masri said...

noreenrara:pempuan setuju,laki mesti tak xD

Izyan Masri said...

nick anis:i pon! ;D

Izyan Masri said...

abang stalker:whoah.patutlah muka cantik je.rajin pakai payung rupanya xD

Izyan Masri said...

hanabunga:kan?tapi laki ni suka malu2 pakai payung.pastu muka kena sunburn

Izyan Masri said...

awiekashi:haha.asal comel pulak.kahkah

Izyan Masri said...

mira:kan?mira mesti buat semua atas tu kan :D

Izyan Masri said...

razil:haha.jujur.suka!tau takpe.kalau laki memang takkan buat semua ni xD

Izyan Masri said...

okedcekelat:haha.tak kira.lepas ni kena suka jugak xD

Mya said...

awww good tips ni. wee

fiezah91 said...

air tu memang kena bawak pergi mana2 tapi kalau payung tu sangat la tak. entah kenapa malas yang teramat nak bawak payung.ekeke

jeBateja said...

dehhh...kawe cuci muka deh.....safi rania gold lagik.....ahakz...dijamin halal....ahakz

CikHaniBhulat said...

best2..lama x upadate ye yunk...hani time hujan je byk pyung...minuma air n cuci muka amalan wajib tu

abah khalisha said...

minumlah air kosong dgn byknya

budak penjara said...

haha..lelaki x sama cm pmpn..pmpn suka pakai losyen

Shiro Petta Petto said...

hahahahaha... yang aku selalu(dulu) buat cuma minum air jek... yang lain... ah memang tak laa... payung macam cool... kat sunway ada payung pedang... style... hahaha... nanti aku nak beli... as for basuh muka... wuduk kira basuh muka... ok laa tuh... XP

ade2mama said...

aku benci jerawat..

n aku xska kne pansa..heehh
sbb aku kt umah jrang kua umah..heheh..aku takot pans!!!!

SUXX said...

uhh pedih.

fiQ'Ra said...

yang first tu mmg akan bawak selalu.. huhu =)

Iam Yanty said...
This comment has been removed by the author.