Monday, October 24, 2011

6 things i wanna do before get married


Hello sayang!
Peace be with you guys :)

actually en,yan tulis entry ni pon sebab baru je tengok Nona semalam,pastu ada lah pulak part kawen2 tu.wa pantang betul lah bro, kalau tengok orang main kawen2 ni,semangat wa jadi membuap2 mengalahkan kuah masak lomak cili api yg mak ekau masak tu jo.raso mcm nak smackdown ajo haaa akak wartawan Nona tu sobabnyo dio poie tunjuk org kawen2 dopan den ni haa.wakaka.asal yan nak emo pulak org kawen ni kan? T_T .Pastu bila pikir punya pikir,i've decided to do these few things before i get married.oh ohsemnya.*mata berkaca2* lets
cekedout yaww,aww,aww.rasa mcm joe flizzow pon kalah dengan wa lah,dude (':

1.Perform Haji with my parents and family.to be honest,i do have my own solid reason,why i wanna go there before get married.

2.Masak ape saje masakan kampung dengan hebatnya.Pleasing others is a must for me.One of the way is by making awesome dishes.ohemjayyy.Kiranya sebelum kawen kenalah pro

masak masakan kampung,sebab setakat masakan barat cam spaghetti whatsoever tu,wa masak sambil baca komik conan je bro.(berlagak betul minah ni) T_T .i'm always amazed at how many people i meet who say that they dont even know how to cook (-.-) poor thing.habaq mai sikit,klau tiba2 pak mertua hang kebuluq ikan goreng sambel(yes,pronounce it like this sammmm-bel),kan dah malu 7 keturunan.



3.Having my own business.Oh ye.tapi bukan lagi on9 business jual shawl sekilo 15ringgit tu.dakk aihh. (': kalau boleh yg setaraf dengan donald trump,bill gates dan rakan2 nya.maybe it's not an easy thing and it can be so exhausting,but i'll keep my faith and charge on.Well yeah,when it is meant to happen,it will.

4.Menolong anak2 yatim dan orang2 tua.walaupun tak nampak cam angelina jolie yg buat keje amal kat africa tu,pastu majalah mangga dengan blog gossip oh bulan tanak buat liputan,tapi tapelah,janji ikhlas buat.sob3 (':


5.Beli persian/siamese cat dan bela secara berleluasa dirumah sebelum kawen.pas dah kawen,jual kat pet house atau sembelih secara ilmiah dan sedekahkan kat anak cina rumah sebelaheyh,boleh tak mcm tu?wakaka.

6.Keluar berjimba bersama girlfriends dan bercuti ke over sea.kalau tak over sea,over river pon bolehlah.T_T because at the end of the day,or once u get married,u'll immediately become busy.mana ade masa dah cik non oii nak pegi bemesre dengan kawan2 pempuan dah.nothing is guaranteed after married.

okaylah.cam dah penat pulak tulis panjang2.Kalau tulis panjang2 pastu boleh buat novel jadi fames ames cam HM Tuah ke,Ramlee Awang Mursyid ke,takpe jugak kan?anyway,semua kat atas tu are only my resolutions,dapat ke tak,Allah je lah yang tau,ye dak?Whatever my goal is,i always ease myself into it.i have no idea where the spirit comes from.(-.-)' baiklah,assalammualaikum,penutup bicara.Pergh,penutup bicara tu.sungguh beradap dan mementingkan adab2 ketimuran.bila dah cakap cam tu rasa mcm nak pakai baju kebaya
pulak.haha.overtak? baru cakap 3 perkataan dah nak pakai baju kebaya segala bagai.acane tu?oklah.nak pegi beli coolblog ni.so,cheers! ;)

38 comments:

Mesyhta Beto said...

semoga tercapailah yer hendaknyer...nyh kalau tak tercapai before kawen sanggup tak menbujang..hahaha

Phat said...

phat doakan semoga awak dapat merealisasikan 6 perkara tersebut amin...

CikHaniBhulat said...

hani tak terpikir la nak bt pe b4 kawen...pas kawen byk la..hehehe gatei...bz mgupdate blog nampak??hani ngadap esaimen je..isk3

Rosalia said...

byknye kang tak sempat nak kahwin.hahah

Diyana said...

semua impian akak terbaikk.semoga dapat apa yang diimpikan

follow blog akak,bestt

syakey said...

yang num 6 tu i likeeee sgt2 hahaha. best kot dpt kuar ngn membe lagi2 cuti kt oversea. konfem havoc gitu. XD


eh, p haji orang bukan slalu p ngn husband kaaa. baru ikatan ukhuwah dan kasih sayang lebih mesra. haha XD

zaty said...

kak yan yg no.6 tu setuju gilakkkk! hahah XD

Izyan Masri said...

mesyta beto:mesti lah tak sanggup.hahahaha xD

Izyan Masri said...

phat:amin.hikhik.malu pulak xD

Izyan Masri said...

cikhanibhulat:hehe.aah.busy kemain sebelum ni.skrg baru nak gedik2 update balik xD

Izyan Masri said...

rosalia:haha.kawen sempat jugak xD

Izyan Masri said...

diyana:whoah.terima kasih.boleh belanja eskrem pong lepas ni xD

Izyan Masri said...

syakey:ececey.tanak2.dgn husband lain kali pulak xD kihkih

hanabunga said...

1st point hana nak pergi haji dgn encik suami plus family sndri plus fmly mentua.boleh cam gitu?hee :)

Shiro Petta Petto said...

Amin... tapi macam laaaaama lagi jek kau nak kahwin kalau macam tuh... =.=

Elyzatul Nastaysah said...

amin..doakan awak dpt tunaikan pe yg awak nk tu k darl=)

NisaAdnan said...

whoaaaa syiokkkk tu cita2 sebelum kawen. jom kita pi oversea sama2 :))

Asyila Zainuddin said...

haha.. gud luck la ye.. :)

farmys said...

sebelum kawin kena ada persediaan.. wajib tu..

sarah mohamad said...

hehehe akan tercapai lahh tu cik yayan yek hehe

Nafisah Ruslan said...

yang 1st sekali tu saya pun teringin juga.. :)

♥ shaheizny ma ♥ said...

ekekkee.. smoga tercapai impian tuh ye.. yg pling pnting,. reason num 1 tu,..:)) i likee.. sempoooii ^^v peace yaw!

ade2mama said...

bgus:)
bawak parent gy haji k:)

yan_n.i.m said...

wahhh besau cita2 yan eh.. *eh, nme same ok.! *

Izyan Masri said...

shaheizny ma:haha.orite.amin.harap2 tercapai yaww xD

YOUsoF said...

Peluru berpandu ke 15 datang!


Bagus ada niat macam tu.. Tak dapat buat 5, dapat buat 6 pun ok la kan.. ;D

Semoga yang no.1 tu tercapai awal. aminnn

YOUsoF said...

Peluru berpandu ke 15 datang!


Bagus ada niat macam tu.. Tak dapat buat 5, dapat buat 6 pun ok la kan.. ;D

Semoga yang no.1 tu tercapai awal. aminnn

Arai Lekir said...

moga bekerja keras sikit utk sempurnakan hajat tu... cepat2 umur makin tua :p

YOUsoF said...

Komenku tidak keluar. Kenapa ya? ;D

Izyan Masri said...

zaty : kihkih.bagus2 sbab setuju xD

Izyan Masri said...

hanabunga:whoah.bagus2.hehe.mcm nak follow jugaklah xD

Izyan Masri said...

shiro:hehehe.tape2.ade lg few years bolehlah lagi kot nak buat semua tu xD

Izyan Masri said...

elyzatul:whoahh.terima kasih yank :D

Izyan Masri said...

nisaadnan :jomjom.meyh belanja yan meyh.hikhik

Izyan Masri said...

asyila:hehe.terima kasih kawan sebandar :D

Izyan Masri said...

farmys:hehe.okeng2 :D

Izyan Masri said...

sarah:baiklah bos! :D

IEQAH said...

jom vacation sesama nak??

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, October 24, 2011

6 things i wanna do before get married


Hello sayang!
Peace be with you guys :)

actually en,yan tulis entry ni pon sebab baru je tengok Nona semalam,pastu ada lah pulak part kawen2 tu.wa pantang betul lah bro, kalau tengok orang main kawen2 ni,semangat wa jadi membuap2 mengalahkan kuah masak lomak cili api yg mak ekau masak tu jo.raso mcm nak smackdown ajo haaa akak wartawan Nona tu sobabnyo dio poie tunjuk org kawen2 dopan den ni haa.wakaka.asal yan nak emo pulak org kawen ni kan? T_T .Pastu bila pikir punya pikir,i've decided to do these few things before i get married.oh ohsemnya.*mata berkaca2* lets
cekedout yaww,aww,aww.rasa mcm joe flizzow pon kalah dengan wa lah,dude (':

1.Perform Haji with my parents and family.to be honest,i do have my own solid reason,why i wanna go there before get married.

2.Masak ape saje masakan kampung dengan hebatnya.Pleasing others is a must for me.One of the way is by making awesome dishes.ohemjayyy.Kiranya sebelum kawen kenalah pro

masak masakan kampung,sebab setakat masakan barat cam spaghetti whatsoever tu,wa masak sambil baca komik conan je bro.(berlagak betul minah ni) T_T .i'm always amazed at how many people i meet who say that they dont even know how to cook (-.-) poor thing.habaq mai sikit,klau tiba2 pak mertua hang kebuluq ikan goreng sambel(yes,pronounce it like this sammmm-bel),kan dah malu 7 keturunan.



3.Having my own business.Oh ye.tapi bukan lagi on9 business jual shawl sekilo 15ringgit tu.dakk aihh. (': kalau boleh yg setaraf dengan donald trump,bill gates dan rakan2 nya.maybe it's not an easy thing and it can be so exhausting,but i'll keep my faith and charge on.Well yeah,when it is meant to happen,it will.

4.Menolong anak2 yatim dan orang2 tua.walaupun tak nampak cam angelina jolie yg buat keje amal kat africa tu,pastu majalah mangga dengan blog gossip oh bulan tanak buat liputan,tapi tapelah,janji ikhlas buat.sob3 (':


5.Beli persian/siamese cat dan bela secara berleluasa dirumah sebelum kawen.pas dah kawen,jual kat pet house atau sembelih secara ilmiah dan sedekahkan kat anak cina rumah sebelaheyh,boleh tak mcm tu?wakaka.

6.Keluar berjimba bersama girlfriends dan bercuti ke over sea.kalau tak over sea,over river pon bolehlah.T_T because at the end of the day,or once u get married,u'll immediately become busy.mana ade masa dah cik non oii nak pegi bemesre dengan kawan2 pempuan dah.nothing is guaranteed after married.

okaylah.cam dah penat pulak tulis panjang2.Kalau tulis panjang2 pastu boleh buat novel jadi fames ames cam HM Tuah ke,Ramlee Awang Mursyid ke,takpe jugak kan?anyway,semua kat atas tu are only my resolutions,dapat ke tak,Allah je lah yang tau,ye dak?Whatever my goal is,i always ease myself into it.i have no idea where the spirit comes from.(-.-)' baiklah,assalammualaikum,penutup bicara.Pergh,penutup bicara tu.sungguh beradap dan mementingkan adab2 ketimuran.bila dah cakap cam tu rasa mcm nak pakai baju kebaya
pulak.haha.overtak? baru cakap 3 perkataan dah nak pakai baju kebaya segala bagai.acane tu?oklah.nak pegi beli coolblog ni.so,cheers! ;)

38 comments:

Mesyhta Beto said...

semoga tercapailah yer hendaknyer...nyh kalau tak tercapai before kawen sanggup tak menbujang..hahaha

Phat said...

phat doakan semoga awak dapat merealisasikan 6 perkara tersebut amin...

CikHaniBhulat said...

hani tak terpikir la nak bt pe b4 kawen...pas kawen byk la..hehehe gatei...bz mgupdate blog nampak??hani ngadap esaimen je..isk3

Rosalia said...

byknye kang tak sempat nak kahwin.hahah

Diyana said...

semua impian akak terbaikk.semoga dapat apa yang diimpikan

follow blog akak,bestt

syakey said...

yang num 6 tu i likeeee sgt2 hahaha. best kot dpt kuar ngn membe lagi2 cuti kt oversea. konfem havoc gitu. XD


eh, p haji orang bukan slalu p ngn husband kaaa. baru ikatan ukhuwah dan kasih sayang lebih mesra. haha XD

zaty said...

kak yan yg no.6 tu setuju gilakkkk! hahah XD

Izyan Masri said...

mesyta beto:mesti lah tak sanggup.hahahaha xD

Izyan Masri said...

phat:amin.hikhik.malu pulak xD

Izyan Masri said...

cikhanibhulat:hehe.aah.busy kemain sebelum ni.skrg baru nak gedik2 update balik xD

Izyan Masri said...

rosalia:haha.kawen sempat jugak xD

Izyan Masri said...

diyana:whoah.terima kasih.boleh belanja eskrem pong lepas ni xD

Izyan Masri said...

syakey:ececey.tanak2.dgn husband lain kali pulak xD kihkih

hanabunga said...

1st point hana nak pergi haji dgn encik suami plus family sndri plus fmly mentua.boleh cam gitu?hee :)

Shiro Petta Petto said...

Amin... tapi macam laaaaama lagi jek kau nak kahwin kalau macam tuh... =.=

Elyzatul Nastaysah said...

amin..doakan awak dpt tunaikan pe yg awak nk tu k darl=)

NisaAdnan said...

whoaaaa syiokkkk tu cita2 sebelum kawen. jom kita pi oversea sama2 :))

Asyila Zainuddin said...

haha.. gud luck la ye.. :)

farmys said...

sebelum kawin kena ada persediaan.. wajib tu..

sarah mohamad said...

hehehe akan tercapai lahh tu cik yayan yek hehe

Nafisah Ruslan said...

yang 1st sekali tu saya pun teringin juga.. :)

♥ shaheizny ma ♥ said...

ekekkee.. smoga tercapai impian tuh ye.. yg pling pnting,. reason num 1 tu,..:)) i likee.. sempoooii ^^v peace yaw!

ade2mama said...

bgus:)
bawak parent gy haji k:)

yan_n.i.m said...

wahhh besau cita2 yan eh.. *eh, nme same ok.! *

Izyan Masri said...

shaheizny ma:haha.orite.amin.harap2 tercapai yaww xD

YOUsoF said...

Peluru berpandu ke 15 datang!


Bagus ada niat macam tu.. Tak dapat buat 5, dapat buat 6 pun ok la kan.. ;D

Semoga yang no.1 tu tercapai awal. aminnn

YOUsoF said...

Peluru berpandu ke 15 datang!


Bagus ada niat macam tu.. Tak dapat buat 5, dapat buat 6 pun ok la kan.. ;D

Semoga yang no.1 tu tercapai awal. aminnn

Arai Lekir said...

moga bekerja keras sikit utk sempurnakan hajat tu... cepat2 umur makin tua :p

YOUsoF said...

Komenku tidak keluar. Kenapa ya? ;D

Izyan Masri said...

zaty : kihkih.bagus2 sbab setuju xD

Izyan Masri said...

hanabunga:whoah.bagus2.hehe.mcm nak follow jugaklah xD

Izyan Masri said...

shiro:hehehe.tape2.ade lg few years bolehlah lagi kot nak buat semua tu xD

Izyan Masri said...

elyzatul:whoahh.terima kasih yank :D

Izyan Masri said...

nisaadnan :jomjom.meyh belanja yan meyh.hikhik

Izyan Masri said...

asyila:hehe.terima kasih kawan sebandar :D

Izyan Masri said...

farmys:hehe.okeng2 :D

Izyan Masri said...

sarah:baiklah bos! :D

IEQAH said...

jom vacation sesama nak??