Sunday, October 23, 2011

Adekah nama anda secomel muka ?

Hello people!
peace be with you guys :)

Haa.hari ni yan nak bercerita pasal diri sendiri.tapi jap lagi mesti ada yang buat ayat tak puas hati " wa sebelll betul lah dengan minah ni asek cite pasal diri dia je.ingat dia angelina jolie ke orang nak amek tau sangat? " baiklah bro.dah nama pon blog izyanmasri kan,takkan nak cite pasal maklong timah dan keluarganya pulak.ye dak? haha.actually,tade ape yg best pon nak cite.kalau nak cite pasal tahap kerajinan yan,mmg taklah kan.nak g tandas yg sebelah bilik pon rasa malas sebab takut penat,ibarat bejalan dipadang pasir yg tandus dan gersang.wa lagi
sanggup tahan2,kepit2 bro.wakaka.buruk tak buruk perangai ?

tapi kan,when it comes to name,i have few things to tell you guys.ye.yan tau,semua org mesti ada nama manja masing2 like "anje,busuk,adik,kak cik,cha,ecah," dan jugak nama2 comel yan lain.tapi yan tak main lah nama2 comel sebegitu sebab yan seorang kanak2 yg skema dan educated sejak dari zaman kelahiran lagi (auta),mak pon tak bagi guna nama2 berunsur jenaka,dan tidak educated,sehinggakan bila nak panggil kat rumah,mak boleh tersasul panggil yan "hey isaac newton!" (double auta) .tiba2 terasa dosa cam banyak lagi.tak jadi aa menipu .sob3 T_T

actually,since i was young,yan dah ada banyak nama panggilan.meskipun nama2 yg dibagi oleh masyarakat sekeliling tak sefames kim kardashian,megan fox dan najwa latep (eyh?asal najwa latep pon ada ni?) ,tapi terpaksa aa terima jugak dengan nama2 tersebut.aaaaaah.dunia ini tidak adil! (bentak hati kecilku) disebabkan fullname yan ialah Izyan Nasuha bt Masri,dan nama first ialah izyan,so,most of my friends,used to call me izyan.cubelah mak gwa letak Avril Nasuha ke,mesti tak pasal2 jadi kembar avril lavigne dan pastu mulalah ramai yg terkonfius sama ada ini belog avril lavigne atau avril nasuha sebenarnya? (':

pastu,kalau dlm family pulak,parents,kakak dan jugak abang,memang dh terbiasa panggil nasuha.kononnya lebih suci daripada biasa.kita layankan je lah.maka nya,nak dijadikan cite,bila
ada kengkawan kol guna tepon rumah,pastu mak atau abah yg angkat,diorg mesti terlupa bahawa mereka ada anak bernama izyan sebab dh biasa sangat guna nasuha tu. (-.-)' tapi kan tapi kan,bila yan bahasa kan diri kat ahli keluarga,memang tak guna lah nasuha tu.disebabkan time kecik2 dulu pelat menguasai diri,maka,perkataan nasuha telah berubah menjadi nasuwaa dan akhirnya dipendekkan lagi menjadi waa sahaja.so,at last,till now,i keep calling myself as Waa.haha.kata otai bro,mestilah guna wa lu,wa lu ni ;p *hikhik gelak sopan*


pastu en,yg tak boleh blahnya,ade jugak insan2 yg cuba mengeksploitasi nama market 'waa' tadi,pakcik2 dan makcik2 sebelah abah dah terikut2 jugak panggil waa.the difference is only,diorang pegi jadikan wa to the power of 2.atau pun wa square kalau bahasa addmath dia.makanya,jadilah " wawa" memang dunia ini sangat mengelirukan T_T

pastu,as im getting bigger and older,mulalah mcm2 nama lain timbul like Iz,disebabkan bunyi dia cam nama lelaki dan berbaur keduniaan skit,terus aa yan cakap,"tokse guno hok tu loh abee oii" haha.maka,terpupus lah nama Iz tersebut sejajar dengan terpupusnya jurassic park dan dinosour2 nya.lepas je masuk uitm seri iskandar sem ni,i got a new unique and classic name,which is YAYAN.yes,honestly,from the first time i got that name,rasa mcm,vowowowo,comelnya nama wa,bro,hilang otai wa,tapi tapelah,janji comel.and it stick with
me till now.sampaikan blogger yg pernah hang out dengan Yuyu Zulaikha,iaitu Fad Ahmad Ali ni pon panggil yan Yayan.dan bagi membuat serangan balas,yan pon bagi aa nama baru kat dia iaitu Fafad.wakaka.comel tak comel?

baiklah,sekian sahaja berita nama2 comel untuk kali ni.kita berjumpa lagi dalam entry akan dtg.chiawww,so,cheers! :)

40 comments:

peep said...

name aku skang peep, dr baby mule2 panggil mi, then minimi pastu tros peep start form1.. nme sbnr pami, muke scomel name.. haha :P

hanabunga said...

hehehehehehe comel ja.macam2 nama kak yan ada eh.waaa wawa lah segala.yayan pun comel.pandai si fafad tu bagi.hiks!~

sarah mohamad said...

nak panggil yayan sebab nama tu menampakkan yayan cute hehehehe

Kathy Tuah said...

yayan?? comel nama tu ^^

atiqsalleh said...

haha.. biasa la tue.. lagi banyak patah perkataan kat nama kita.. lagi banyak la nama samaran.. hihi

ShuN Ju said...

yayan an... sgt best entry kali ni...
LIKE..*eceh cam pesbuk la pulak. peh!

Mesyhta Beto said...

kalau cerita pasal terlupa bahawa mereka ada anak bernama sekian sekian...samalah macam ak..dulu..member2 pangil daus tapi my family call me naim..so bila mbe datang rumah and cakap nak jumpa daus, bnayk kali adik or akak ak blank kejap..bila jumpa mbe2 jer sume konpius ngan nama ak...dahlah naim tuh jauh dengan ferdaus..takde kene mngene lagsung..haha...so skrg nyh kat U, mbe pagel beto lakk..fuhh..memang bertukar jela nama nyh..haha

Mira Amirudin said...

contohnya kecik2 pggil boboy bila dah bsar dah kwin tak kan member2 nak panggil boboy lg...huhu

zaty said...

alo..comel!haha.nasuha tuu serius bunyik suci lagi kudus. :DD

cikida said...

hehe,,,comel gila "WA" cakap lu der..=p

hype yan..1stly nk ckp mntak mf byk2 coz da lme gile ni x berblog bersamaan menulis blog dan singgah blog yan..(blog kiut favret)..

insyaALLAH ida akn merajinkn dri pasni..hopefully..

hehe..neway...suke nama WA tuu...=p

nub said...

aku mmg org panggil kacak ja..

kahkah. cemharam

Umie Artoqiemie said...

nama aku comel dak? haha

ade2mama said...

nme aku fahad..ttbe org pgl aku mamat..cm cute jew nme aku tu hahahahaah..poyo!

Cik Puan Zura said...

akak gak x der nama glemer / timangan ni...huhuhu~~ tp rasa comey bila anak2 panggil MUMMMY...

ZURAINI said...

comel comell.. haha. kira ok la name awak tu cik yayan. Kakak sye suke2 je pgl sye mcm2. Sunggoh x adil. hahah

Izyan Masri said...

peep:oh nama pami jadi peep?coel gila xD

Izyan Masri said...

hanabunga:hehe.kak yan yg bagi nama kat fafad.nama yayan kwn bagi xD

Izyan Masri said...

sarah:aww.malulah kite mcm tu xD

Izyan Masri said...

kathy:nama kathy lagi meriah n comel xD

Izyan Masri said...

atiqsalleh:mcm2nama kan kite dpt xD

Izyan Masri said...

shun ju:haha.jangan puji.malu2 xD

Izyan Masri said...

mesyta beto:haha.geng lah kita ni.sep sikit xD

Izyan Masri said...

mira:hahahahaha.panggil je biar malu sikit xD

Izyan Masri said...

zaty:kan?nampak mcm budak2 baik je bila panggil nasuha tu xD

Izyan Masri said...

cikida:hehe,thank you sebab still rajin dtg.tapi kenapa yan tak boleh nak bukak blog cikida? :O

Izyan Masri said...

nub:hakhak.tak boleh blah weyh

Izyan Masri said...

umie:haha.oklah.aku buat2 comel je xD

Izyan Masri said...

ade2mama:haha.cm mana boleh jadi mamat ni ? xD

Izyan Masri said...

cik puan zura:hye mummy.nak panggil jugak boleh xD

msrh's said...

hihi memang banyak kan nama panggilan! and setiap nama panggilan tu ada history tersendiri :")

ain dzaya said...

mksud nama ain ''cahaya permata kesayangan''??

cer teka nama??

cam chumil je..hek4

syakey said...

mmg lahh sgt family suka panggil nama yang terlebih suci. nasuha okey lagi. kita ni, abang2 dok panggil nurrr. haaaa, tak ke lagi becahaya cahaya nurrrr nya. hahaha

Izyan Masri said...

zuraini:haha.buat seranga balas pnggil dia mcm2 jugak xD

Izyan Masri said...

msrh:tau tape.bila tua2 nnti mesti lawak ingt balik.kankan xD

Izyan Masri said...

aindzaya:alamak alamak.ape eyh? :O

Izyan Masri said...

syakey:haha.bukan setakat bercahaya.dah jadi torch light dh muka bila panggil mcm tu xD

Shiro Petta Petto said...

nama aku jugak comel... XP

A retarded kitty said...

hilang ke-brutal-an panggil yayan

yan_n.i.m said...

haha.. byk noksss name die haihh.. *jeles* hehe

qiE said...

err yayan .. awak student uitm seri iskandar jugak ?? part berapa ?? course apa ?? kolej mana ??

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, October 23, 2011

Adekah nama anda secomel muka ?

Hello people!
peace be with you guys :)

Haa.hari ni yan nak bercerita pasal diri sendiri.tapi jap lagi mesti ada yang buat ayat tak puas hati " wa sebelll betul lah dengan minah ni asek cite pasal diri dia je.ingat dia angelina jolie ke orang nak amek tau sangat? " baiklah bro.dah nama pon blog izyanmasri kan,takkan nak cite pasal maklong timah dan keluarganya pulak.ye dak? haha.actually,tade ape yg best pon nak cite.kalau nak cite pasal tahap kerajinan yan,mmg taklah kan.nak g tandas yg sebelah bilik pon rasa malas sebab takut penat,ibarat bejalan dipadang pasir yg tandus dan gersang.wa lagi
sanggup tahan2,kepit2 bro.wakaka.buruk tak buruk perangai ?

tapi kan,when it comes to name,i have few things to tell you guys.ye.yan tau,semua org mesti ada nama manja masing2 like "anje,busuk,adik,kak cik,cha,ecah," dan jugak nama2 comel yan lain.tapi yan tak main lah nama2 comel sebegitu sebab yan seorang kanak2 yg skema dan educated sejak dari zaman kelahiran lagi (auta),mak pon tak bagi guna nama2 berunsur jenaka,dan tidak educated,sehinggakan bila nak panggil kat rumah,mak boleh tersasul panggil yan "hey isaac newton!" (double auta) .tiba2 terasa dosa cam banyak lagi.tak jadi aa menipu .sob3 T_T

actually,since i was young,yan dah ada banyak nama panggilan.meskipun nama2 yg dibagi oleh masyarakat sekeliling tak sefames kim kardashian,megan fox dan najwa latep (eyh?asal najwa latep pon ada ni?) ,tapi terpaksa aa terima jugak dengan nama2 tersebut.aaaaaah.dunia ini tidak adil! (bentak hati kecilku) disebabkan fullname yan ialah Izyan Nasuha bt Masri,dan nama first ialah izyan,so,most of my friends,used to call me izyan.cubelah mak gwa letak Avril Nasuha ke,mesti tak pasal2 jadi kembar avril lavigne dan pastu mulalah ramai yg terkonfius sama ada ini belog avril lavigne atau avril nasuha sebenarnya? (':

pastu,kalau dlm family pulak,parents,kakak dan jugak abang,memang dh terbiasa panggil nasuha.kononnya lebih suci daripada biasa.kita layankan je lah.maka nya,nak dijadikan cite,bila
ada kengkawan kol guna tepon rumah,pastu mak atau abah yg angkat,diorg mesti terlupa bahawa mereka ada anak bernama izyan sebab dh biasa sangat guna nasuha tu. (-.-)' tapi kan tapi kan,bila yan bahasa kan diri kat ahli keluarga,memang tak guna lah nasuha tu.disebabkan time kecik2 dulu pelat menguasai diri,maka,perkataan nasuha telah berubah menjadi nasuwaa dan akhirnya dipendekkan lagi menjadi waa sahaja.so,at last,till now,i keep calling myself as Waa.haha.kata otai bro,mestilah guna wa lu,wa lu ni ;p *hikhik gelak sopan*


pastu en,yg tak boleh blahnya,ade jugak insan2 yg cuba mengeksploitasi nama market 'waa' tadi,pakcik2 dan makcik2 sebelah abah dah terikut2 jugak panggil waa.the difference is only,diorang pegi jadikan wa to the power of 2.atau pun wa square kalau bahasa addmath dia.makanya,jadilah " wawa" memang dunia ini sangat mengelirukan T_T

pastu,as im getting bigger and older,mulalah mcm2 nama lain timbul like Iz,disebabkan bunyi dia cam nama lelaki dan berbaur keduniaan skit,terus aa yan cakap,"tokse guno hok tu loh abee oii" haha.maka,terpupus lah nama Iz tersebut sejajar dengan terpupusnya jurassic park dan dinosour2 nya.lepas je masuk uitm seri iskandar sem ni,i got a new unique and classic name,which is YAYAN.yes,honestly,from the first time i got that name,rasa mcm,vowowowo,comelnya nama wa,bro,hilang otai wa,tapi tapelah,janji comel.and it stick with
me till now.sampaikan blogger yg pernah hang out dengan Yuyu Zulaikha,iaitu Fad Ahmad Ali ni pon panggil yan Yayan.dan bagi membuat serangan balas,yan pon bagi aa nama baru kat dia iaitu Fafad.wakaka.comel tak comel?

baiklah,sekian sahaja berita nama2 comel untuk kali ni.kita berjumpa lagi dalam entry akan dtg.chiawww,so,cheers! :)

40 comments:

peep said...

name aku skang peep, dr baby mule2 panggil mi, then minimi pastu tros peep start form1.. nme sbnr pami, muke scomel name.. haha :P

hanabunga said...

hehehehehehe comel ja.macam2 nama kak yan ada eh.waaa wawa lah segala.yayan pun comel.pandai si fafad tu bagi.hiks!~

sarah mohamad said...

nak panggil yayan sebab nama tu menampakkan yayan cute hehehehe

Kathy Tuah said...

yayan?? comel nama tu ^^

atiqsalleh said...

haha.. biasa la tue.. lagi banyak patah perkataan kat nama kita.. lagi banyak la nama samaran.. hihi

ShuN Ju said...

yayan an... sgt best entry kali ni...
LIKE..*eceh cam pesbuk la pulak. peh!

Mesyhta Beto said...

kalau cerita pasal terlupa bahawa mereka ada anak bernama sekian sekian...samalah macam ak..dulu..member2 pangil daus tapi my family call me naim..so bila mbe datang rumah and cakap nak jumpa daus, bnayk kali adik or akak ak blank kejap..bila jumpa mbe2 jer sume konpius ngan nama ak...dahlah naim tuh jauh dengan ferdaus..takde kene mngene lagsung..haha...so skrg nyh kat U, mbe pagel beto lakk..fuhh..memang bertukar jela nama nyh..haha

Mira Amirudin said...

contohnya kecik2 pggil boboy bila dah bsar dah kwin tak kan member2 nak panggil boboy lg...huhu

zaty said...

alo..comel!haha.nasuha tuu serius bunyik suci lagi kudus. :DD

cikida said...

hehe,,,comel gila "WA" cakap lu der..=p

hype yan..1stly nk ckp mntak mf byk2 coz da lme gile ni x berblog bersamaan menulis blog dan singgah blog yan..(blog kiut favret)..

insyaALLAH ida akn merajinkn dri pasni..hopefully..

hehe..neway...suke nama WA tuu...=p

nub said...

aku mmg org panggil kacak ja..

kahkah. cemharam

Umie Artoqiemie said...

nama aku comel dak? haha

ade2mama said...

nme aku fahad..ttbe org pgl aku mamat..cm cute jew nme aku tu hahahahaah..poyo!

Cik Puan Zura said...

akak gak x der nama glemer / timangan ni...huhuhu~~ tp rasa comey bila anak2 panggil MUMMMY...

ZURAINI said...

comel comell.. haha. kira ok la name awak tu cik yayan. Kakak sye suke2 je pgl sye mcm2. Sunggoh x adil. hahah

Izyan Masri said...

peep:oh nama pami jadi peep?coel gila xD

Izyan Masri said...

hanabunga:hehe.kak yan yg bagi nama kat fafad.nama yayan kwn bagi xD

Izyan Masri said...

sarah:aww.malulah kite mcm tu xD

Izyan Masri said...

kathy:nama kathy lagi meriah n comel xD

Izyan Masri said...

atiqsalleh:mcm2nama kan kite dpt xD

Izyan Masri said...

shun ju:haha.jangan puji.malu2 xD

Izyan Masri said...

mesyta beto:haha.geng lah kita ni.sep sikit xD

Izyan Masri said...

mira:hahahahaha.panggil je biar malu sikit xD

Izyan Masri said...

zaty:kan?nampak mcm budak2 baik je bila panggil nasuha tu xD

Izyan Masri said...

cikida:hehe,thank you sebab still rajin dtg.tapi kenapa yan tak boleh nak bukak blog cikida? :O

Izyan Masri said...

nub:hakhak.tak boleh blah weyh

Izyan Masri said...

umie:haha.oklah.aku buat2 comel je xD

Izyan Masri said...

ade2mama:haha.cm mana boleh jadi mamat ni ? xD

Izyan Masri said...

cik puan zura:hye mummy.nak panggil jugak boleh xD

msrh's said...

hihi memang banyak kan nama panggilan! and setiap nama panggilan tu ada history tersendiri :")

ain dzaya said...

mksud nama ain ''cahaya permata kesayangan''??

cer teka nama??

cam chumil je..hek4

syakey said...

mmg lahh sgt family suka panggil nama yang terlebih suci. nasuha okey lagi. kita ni, abang2 dok panggil nurrr. haaaa, tak ke lagi becahaya cahaya nurrrr nya. hahaha

Izyan Masri said...

zuraini:haha.buat seranga balas pnggil dia mcm2 jugak xD

Izyan Masri said...

msrh:tau tape.bila tua2 nnti mesti lawak ingt balik.kankan xD

Izyan Masri said...

aindzaya:alamak alamak.ape eyh? :O

Izyan Masri said...

syakey:haha.bukan setakat bercahaya.dah jadi torch light dh muka bila panggil mcm tu xD

Shiro Petta Petto said...

nama aku jugak comel... XP

A retarded kitty said...

hilang ke-brutal-an panggil yayan

yan_n.i.m said...

haha.. byk noksss name die haihh.. *jeles* hehe

qiE said...

err yayan .. awak student uitm seri iskandar jugak ?? part berapa ?? course apa ?? kolej mana ??