Friday, October 28, 2011

Dream guy

Hello lelaki!
peace be with you guys :)

hye geng semua.amacam kehidupan?kalau korang nak tau,result final exam yan keluar 4 hribulan ni.cuak kau tau dak?so bagi menghilangkan rasa takut tu,yan pon bertekad untuk buat house chores kononnya nak hilangkan tension tu aa.so,awal2 pagi lagi dah menyapu rumah sampaikan jalan raya depan tu pon dah kena sapu haa,kalau aa makcik2 dan pakcik2 cleaner majlis perbandaran tlk intan nampak,mesti diorang suggest kat bos suruh yan jadi ketua cleaner sebab rajin sgt (': pastu mengelap perabot menggunakan anti septic agar licin berkilau
mengalahkan kepala faizal ismail dan yang paling penting,lipat baju tanpa henti.haha.ok,perenggan first dah memarketkan diri sendiri.


actually kan,baru2 ni adelah seorang brader hantar email kat yan.friendly tak terkata.dok sembang kencang,gebang kuat dan bercakap lebat,ingatkan dia nak aa mintak gwa punya otograf ke en,gwa dah siap klua kan test pad dengan marker dah,gwa siap bertekad dlm hati,pasni kalau gwa jadi artis,gwa janji takkan pakai bulu mata pelesu cam rozita che wan atau posing sexy2 tepi kolam cam majalah mangga tu.tapi akhirnya dia mintak idea ape ciri2 lelaki idaman wanita je.cis!sampai hati lu,bro.emo aa cam ni.T_T pastu bila bukak blog pulak,ada org komen kat blog,pon suruh buat entry pasal ciri2 lelaki idaman wanita.so,gwa suspect ni mesti orang yang sama tapi menggunakan identiti yg berbeza.so,gwa rasa,gwa tak boleh delay lgi buat entry ni.so,lets cekedout ape dia ciri2 lelaki idaman wanita.eyh,bukan wanita,gwa punya idaman je.hikhik *gelak sopan*


1.ada pegangan agama and can be a good leader.
okay,yg ni memang sangat penting.each of guy nowadays mesti kena ada pegangan agama iaitu tak tinggal solat semua,nak lagi best kalau dia boleh kejutkan bangun subuh.kira tabik spring lah kalau dapat husband mcm tu.tilam spring pon kalah dah der.pastu paling penting,ada leadership skill.kalau hangpa nak kawen,hangpa mesti reti jadi ketua.jadi ketua tu bukanlah maksudnya jadi ketua kelas bagi salam kat cikgu pastu semua budak2 lain ikut,dak aihh.jadi ketua means,u can handle any thing regarding your family.

2.penyayang,romantik dan sentiasa ambik berat.
as you know,perempuan ni kan berhati lembut,sensitif,manja dan comel (eyh asal semua ada kat yan ni?) wakaka.so,lelaki kenalah nampak caring sikit,like kalau perempuan demam,silalah buat2 serious suruh makan ubat n take a power nap till fully recover.ececey,padahal waktu bagi nasihat tu,acuh tak acuh je.mesej pon sambil makan kopok lekor dan terbongkang atas katil.sob3 T_T tapi kan,even it looks like a simple thing,yelah,bagi nasihat suruh makan ubat je pon,pempuan akan rasa sangat teruja.perasaan teruja dia tu susah nak digambarkan.bukan gambar rajah,dan bukan jugak gambar fatin liyana tengah berphotoshoot.(eyh ade kaitan ke?)tapi kalau nak digambarkan jugak teruja dia tu,sama cam bila kumpulan super junior atau lee min ho datang malaysia pastu dapat pulak tangkap gmbar sesama.haa.nampak tak tahap excited kat situ?

3.work hard,never give up dan berpendirian teguh.
kalau dapat husband mcm ni pon kira alright jugak tu.workaholic for the sake of his
family.pastu pulak tak pernah putus asa bila ada masalah,sentiasa bagi semangat kat family
members dia.this kind of guy will obviously become a role model for my kids and a good father as well.pastu pasti akan rasa gembira sebab terasa "oh suami i ohsem and hebat betul.cam Sheikh muszaphar shukor pulak.you olss ade? " SIGH (-.-)

kalau dapat laki mcm ni,mmg tak keluar rumah dah. :')

4.love kids and never feel awkward when doing house chores.
okay yang ni memang susah nak tengok.kalau kita masukkan lelaki2 malaysia ni dalam balang biskut,boleh cakap,dalam sebalang tu,kira2 3,4 orang je yg mcm ni.haha.(kesian seyh kena masuk balang pulak) oh ye.kenapa mesti suka lelaki yg suka kanak2 dan boleh buat kerja rumah?kenapa?kenapa?kenapa???pang!mak aiih.sungguh emosi bukan?.haha.because of one thing,kalau dia suka kanak2,that shows him seorang lelaki yg penyayang.pastu en,kita bolehlah gunekan kerejinan dia untuk mensetllekan semua kerja rumah.amacam bro?hebat tak plan gwa?haha

5.Pembersih
yang ni pon penting jugak lah kan.kalau dapat husband yang guna seluar slack kerja secara extreme iaitu pakai 3 bulan tak cuci2 pon masalah jugak.haha.bukan ape,bukan nak diskriminasi jantina or what,but normally,kebanyakan lelaki yang yan jumpa mengalami satu sindrom malas dan pengotor yg keterlaluan sampaikan jeans yg dipakai tak cuci tigo ompek bulan dah.bau pon dah laie busuk dari tompek lupus sampah.mano nak lotak hidung eden pas kawen nanti haa.kalau bolo kucing parsi pas kawen nnti pon mau mati torngangaa yo kucing parsi eden nnti sobab torhidu bau seluar suami eden.

so,5 is enough kot.itu lah antaranya ciri2 idaman lelaki yan.haha.kalau cakap paras rupa,(acecey.paras rupa tu.skema tak skema?) yang ala kadar cukuplah,sedap mata memandang.t
ade aa pas kawen nanti rasa nak tutup mata dengan tidur je sebab suami hodoh sangat.bab kaya pon sama.im not looking for a rich guy coz i know,it doesn't promise happiness.wealth isn't worth without love.sikit2 cukup.so,btw,untuk semua pempuan di luar sana,(yg bajet pempuan nak pakai2 baju pempuan tu jangan nak masuk sekali) let us choose the best guy for our future so that we'll nver regret of it later on.dan jangan memilih sangat.ok,nak pegi tengok movie ni.so,cheers! :)

48 comments:

Rozuan Ismail said...

tolong sapu rumah i sekali taw nanti.kasi bersih.hehe

fad ali said...

macam dream guy YAYAN je hehehe

♥ shaheizny ma ♥ said...

hahahha .. aku suka gmbar muzaphar tuh ,.. ekeke ... yang pling penting point num 1 dulu ,.. paras rupa *ceyhh .. belakang ,.. kan3..:))

noraliza said...

wahh..yan telah berjaya wat entry seperti yang dak laki tuu mintak..hehe

zaty said...

amboi kak yan.kemain dia plan.haha.brvo lahhh ! XD

ADEEYA said...

Ciri2 idaman lelaki yang perempuan selalu nak hihi

k e y r i said...

amboih kemain lagi angpa naa~ :p

daya said...

semua ciri-ciri tu sush nak ade kat setiap lelaki. mesti ade kelebihan n kekurangan kan. :)

Fendy said...

owh..mcm 2 yer....huhu

ain dzaya said...

ain tak terlalu memilih..cukupla sekadar rupa sperti jun pyo dan berkeperibadian seperti sheikh misyari...=.=''

al_hakim said...

semenjak due menjak ni guwa suka mai sini la..haha

Abg Stalker said...

sy!sy!sy ada sume ciri2 tu!haha ;D


yes2!memarketkn dri sdri.wawawaa..;))

nik rosmawati said...

wah..dah jumpa ker lelaki idaman ni.
kena memilih tapi jgn memilih sgt.hehe

nub said...

semua ni dajah 3 aku dah ada dah.


kahkahh

ishiko said...

syak org yg sama ya.. hahaha..

yess.. itu lah ciri2 yg kita cari, huhuhuuu

Adylia Qarissa said...

lelaki idaman mesti nak perfect tapi manus tak ada yang sempurna kan?

kadang2 itu cuma angan-angan jer yang hadir dalam hidup kita pasti ada kekurangan dan kelebihan tersendiri.

dan kita dipasangakn untuk hidup saling melengkapi..terima si dia seadanya :)

teha said...

hah ! yg no1 tu plg penting ! :)

noraauliyya said...

tidak mengongkongggggggggg! hikhik..

yan lau nak doodle tuh amek je..

IEQAH said...

suke suke..
ehemm gambar dato S yg takleh tahan tu...meowww

dianna said...

sy nak tambah lagi boleh tak? hehe

1. saya nak lelaki yg boleh menyayangi saya dan menyayangi keluarga saya.

2. saya nak lelaki yang kelakar sbb saya suka gelak.

3. saya nak lelaki yg boleh hidup susah senang dengan saya. walaupun satu hari nanti sy berubah menjadi gemuk atau sgt huduh T___T

terover pulak. ehehe

Ihsan Arifin said...

ahhhh payahhhh payahhhh

Daddylicious said...

haha...takut2 'sigambar' tu jer yg kerap keluar rumah tinggalkan kamu seorg2 kat rumah...

Shiro Petta Petto said...

Nak jumpa calon suami idaman pun kena jadi contoh isteri idaman tau...

**::CIKNUURUL::** said...

salam,.:)

yan,kalo CN dah jumpe laki sama seperti ciri2 di atas kecuali past no 1,.hoho,.so,reject la ye,.alololo,keshiannn,.T___T,.ermm,.

ILA HonEyBuNNy said...

chewah2...hehe...;-)

kalau ada ciri semua tu..baru leh jadi lelaki idaman...ehheh

aiEz said...

eh aie romantik?okeh sila muntah ijo..hehe

Chegu said...

Tq 4 da info, nice sharing...

hanabunga said...

Hee suka 3rd ciri2 tu.Eh tau dak wufe sheikh muszaphar ada blog?
barelysupermommy.wordpress

Mya said...

setuju sangat! tak perlu perfect atau kacak janji ada ciri2 yg berkualiti:)

Izyan Masri said...

rozuan:haha.alright.jap lgi i sapu yaww xD

Izyan Masri said...

fafad ali:haha.yeke yeke ? xD

Izyan Masri said...

shaheizny ma:aah.memng aku suka gila sheikh muszaphar tu xD

Izyan Masri said...

noraliza:hikhik.aah.tersemangat pulak buat xD

Izyan Masri said...

zaty:haha.makaseyh makaseyh xD

Izyan Masri said...

adeeya:kankan?semua pempuan nak mcm tu xD

Izyan Masri said...

keyri:hikhik.memang lah.cheq memang lagu ni xD

Izyan Masri said...

daya:hehe.kalau berusaha kearah tu boleh kot walaupun asalnya dia tade semua tu :D

Izyan Masri said...

fendy:ye.mmg mcm tu :D

Izyan Masri said...

ain dzaya:hahaha.mcm tu tak kira mmilih eyh xD

Izyan Masri said...

al-hakim:haha.jemput2 meyh.bawak org kg sekali xD

Izyan Masri said...

abang stalker:haha.tape2 kalau abang stalker ni yg memarketkan diri diterima lagi kot xD

Izyan Masri said...

nik rosmawati : hehe.yg dapat sebiji mcm ni belum jumpa lagi xD

Izyan Masri said...

nub:haha.kemain kau eyh xD

Izyan Masri said...

ishiko:haha.nak share org lelaki mcm ni tak? xD

Izyan Masri said...

adylia qarissa:insy.tapi utk perkara kebaikan tak salah berubah kearah semua ciri2 tersebut kan?utk kebaikan dua2 jugak :)

budak penjara said...

haha..klu ko x kuar umah.. dia la plak yg kuar umah..berebut gegel

LAici KAng Ais said...

jgn tutup muka die then tampal gmbar sheikh muzafar sudeh...

Ash Kyouhei said...

adoi , org famous tuuu ^____^ khik3

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, October 28, 2011

Dream guy

Hello lelaki!
peace be with you guys :)

hye geng semua.amacam kehidupan?kalau korang nak tau,result final exam yan keluar 4 hribulan ni.cuak kau tau dak?so bagi menghilangkan rasa takut tu,yan pon bertekad untuk buat house chores kononnya nak hilangkan tension tu aa.so,awal2 pagi lagi dah menyapu rumah sampaikan jalan raya depan tu pon dah kena sapu haa,kalau aa makcik2 dan pakcik2 cleaner majlis perbandaran tlk intan nampak,mesti diorang suggest kat bos suruh yan jadi ketua cleaner sebab rajin sgt (': pastu mengelap perabot menggunakan anti septic agar licin berkilau
mengalahkan kepala faizal ismail dan yang paling penting,lipat baju tanpa henti.haha.ok,perenggan first dah memarketkan diri sendiri.


actually kan,baru2 ni adelah seorang brader hantar email kat yan.friendly tak terkata.dok sembang kencang,gebang kuat dan bercakap lebat,ingatkan dia nak aa mintak gwa punya otograf ke en,gwa dah siap klua kan test pad dengan marker dah,gwa siap bertekad dlm hati,pasni kalau gwa jadi artis,gwa janji takkan pakai bulu mata pelesu cam rozita che wan atau posing sexy2 tepi kolam cam majalah mangga tu.tapi akhirnya dia mintak idea ape ciri2 lelaki idaman wanita je.cis!sampai hati lu,bro.emo aa cam ni.T_T pastu bila bukak blog pulak,ada org komen kat blog,pon suruh buat entry pasal ciri2 lelaki idaman wanita.so,gwa suspect ni mesti orang yang sama tapi menggunakan identiti yg berbeza.so,gwa rasa,gwa tak boleh delay lgi buat entry ni.so,lets cekedout ape dia ciri2 lelaki idaman wanita.eyh,bukan wanita,gwa punya idaman je.hikhik *gelak sopan*


1.ada pegangan agama and can be a good leader.
okay,yg ni memang sangat penting.each of guy nowadays mesti kena ada pegangan agama iaitu tak tinggal solat semua,nak lagi best kalau dia boleh kejutkan bangun subuh.kira tabik spring lah kalau dapat husband mcm tu.tilam spring pon kalah dah der.pastu paling penting,ada leadership skill.kalau hangpa nak kawen,hangpa mesti reti jadi ketua.jadi ketua tu bukanlah maksudnya jadi ketua kelas bagi salam kat cikgu pastu semua budak2 lain ikut,dak aihh.jadi ketua means,u can handle any thing regarding your family.

2.penyayang,romantik dan sentiasa ambik berat.
as you know,perempuan ni kan berhati lembut,sensitif,manja dan comel (eyh asal semua ada kat yan ni?) wakaka.so,lelaki kenalah nampak caring sikit,like kalau perempuan demam,silalah buat2 serious suruh makan ubat n take a power nap till fully recover.ececey,padahal waktu bagi nasihat tu,acuh tak acuh je.mesej pon sambil makan kopok lekor dan terbongkang atas katil.sob3 T_T tapi kan,even it looks like a simple thing,yelah,bagi nasihat suruh makan ubat je pon,pempuan akan rasa sangat teruja.perasaan teruja dia tu susah nak digambarkan.bukan gambar rajah,dan bukan jugak gambar fatin liyana tengah berphotoshoot.(eyh ade kaitan ke?)tapi kalau nak digambarkan jugak teruja dia tu,sama cam bila kumpulan super junior atau lee min ho datang malaysia pastu dapat pulak tangkap gmbar sesama.haa.nampak tak tahap excited kat situ?

3.work hard,never give up dan berpendirian teguh.
kalau dapat husband mcm ni pon kira alright jugak tu.workaholic for the sake of his
family.pastu pulak tak pernah putus asa bila ada masalah,sentiasa bagi semangat kat family
members dia.this kind of guy will obviously become a role model for my kids and a good father as well.pastu pasti akan rasa gembira sebab terasa "oh suami i ohsem and hebat betul.cam Sheikh muszaphar shukor pulak.you olss ade? " SIGH (-.-)

kalau dapat laki mcm ni,mmg tak keluar rumah dah. :')

4.love kids and never feel awkward when doing house chores.
okay yang ni memang susah nak tengok.kalau kita masukkan lelaki2 malaysia ni dalam balang biskut,boleh cakap,dalam sebalang tu,kira2 3,4 orang je yg mcm ni.haha.(kesian seyh kena masuk balang pulak) oh ye.kenapa mesti suka lelaki yg suka kanak2 dan boleh buat kerja rumah?kenapa?kenapa?kenapa???pang!mak aiih.sungguh emosi bukan?.haha.because of one thing,kalau dia suka kanak2,that shows him seorang lelaki yg penyayang.pastu en,kita bolehlah gunekan kerejinan dia untuk mensetllekan semua kerja rumah.amacam bro?hebat tak plan gwa?haha

5.Pembersih
yang ni pon penting jugak lah kan.kalau dapat husband yang guna seluar slack kerja secara extreme iaitu pakai 3 bulan tak cuci2 pon masalah jugak.haha.bukan ape,bukan nak diskriminasi jantina or what,but normally,kebanyakan lelaki yang yan jumpa mengalami satu sindrom malas dan pengotor yg keterlaluan sampaikan jeans yg dipakai tak cuci tigo ompek bulan dah.bau pon dah laie busuk dari tompek lupus sampah.mano nak lotak hidung eden pas kawen nanti haa.kalau bolo kucing parsi pas kawen nnti pon mau mati torngangaa yo kucing parsi eden nnti sobab torhidu bau seluar suami eden.

so,5 is enough kot.itu lah antaranya ciri2 idaman lelaki yan.haha.kalau cakap paras rupa,(acecey.paras rupa tu.skema tak skema?) yang ala kadar cukuplah,sedap mata memandang.t
ade aa pas kawen nanti rasa nak tutup mata dengan tidur je sebab suami hodoh sangat.bab kaya pon sama.im not looking for a rich guy coz i know,it doesn't promise happiness.wealth isn't worth without love.sikit2 cukup.so,btw,untuk semua pempuan di luar sana,(yg bajet pempuan nak pakai2 baju pempuan tu jangan nak masuk sekali) let us choose the best guy for our future so that we'll nver regret of it later on.dan jangan memilih sangat.ok,nak pegi tengok movie ni.so,cheers! :)

48 comments:

Rozuan Ismail said...

tolong sapu rumah i sekali taw nanti.kasi bersih.hehe

fad ali said...

macam dream guy YAYAN je hehehe

♥ shaheizny ma ♥ said...

hahahha .. aku suka gmbar muzaphar tuh ,.. ekeke ... yang pling penting point num 1 dulu ,.. paras rupa *ceyhh .. belakang ,.. kan3..:))

noraliza said...

wahh..yan telah berjaya wat entry seperti yang dak laki tuu mintak..hehe

zaty said...

amboi kak yan.kemain dia plan.haha.brvo lahhh ! XD

ADEEYA said...

Ciri2 idaman lelaki yang perempuan selalu nak hihi

k e y r i said...

amboih kemain lagi angpa naa~ :p

daya said...

semua ciri-ciri tu sush nak ade kat setiap lelaki. mesti ade kelebihan n kekurangan kan. :)

Fendy said...

owh..mcm 2 yer....huhu

ain dzaya said...

ain tak terlalu memilih..cukupla sekadar rupa sperti jun pyo dan berkeperibadian seperti sheikh misyari...=.=''

al_hakim said...

semenjak due menjak ni guwa suka mai sini la..haha

Abg Stalker said...

sy!sy!sy ada sume ciri2 tu!haha ;D


yes2!memarketkn dri sdri.wawawaa..;))

nik rosmawati said...

wah..dah jumpa ker lelaki idaman ni.
kena memilih tapi jgn memilih sgt.hehe

nub said...

semua ni dajah 3 aku dah ada dah.


kahkahh

ishiko said...

syak org yg sama ya.. hahaha..

yess.. itu lah ciri2 yg kita cari, huhuhuuu

Adylia Qarissa said...

lelaki idaman mesti nak perfect tapi manus tak ada yang sempurna kan?

kadang2 itu cuma angan-angan jer yang hadir dalam hidup kita pasti ada kekurangan dan kelebihan tersendiri.

dan kita dipasangakn untuk hidup saling melengkapi..terima si dia seadanya :)

teha said...

hah ! yg no1 tu plg penting ! :)

noraauliyya said...

tidak mengongkongggggggggg! hikhik..

yan lau nak doodle tuh amek je..

IEQAH said...

suke suke..
ehemm gambar dato S yg takleh tahan tu...meowww

dianna said...

sy nak tambah lagi boleh tak? hehe

1. saya nak lelaki yg boleh menyayangi saya dan menyayangi keluarga saya.

2. saya nak lelaki yang kelakar sbb saya suka gelak.

3. saya nak lelaki yg boleh hidup susah senang dengan saya. walaupun satu hari nanti sy berubah menjadi gemuk atau sgt huduh T___T

terover pulak. ehehe

Ihsan Arifin said...

ahhhh payahhhh payahhhh

Daddylicious said...

haha...takut2 'sigambar' tu jer yg kerap keluar rumah tinggalkan kamu seorg2 kat rumah...

Shiro Petta Petto said...

Nak jumpa calon suami idaman pun kena jadi contoh isteri idaman tau...

**::CIKNUURUL::** said...

salam,.:)

yan,kalo CN dah jumpe laki sama seperti ciri2 di atas kecuali past no 1,.hoho,.so,reject la ye,.alololo,keshiannn,.T___T,.ermm,.

ILA HonEyBuNNy said...

chewah2...hehe...;-)

kalau ada ciri semua tu..baru leh jadi lelaki idaman...ehheh

aiEz said...

eh aie romantik?okeh sila muntah ijo..hehe

Chegu said...

Tq 4 da info, nice sharing...

hanabunga said...

Hee suka 3rd ciri2 tu.Eh tau dak wufe sheikh muszaphar ada blog?
barelysupermommy.wordpress

Mya said...

setuju sangat! tak perlu perfect atau kacak janji ada ciri2 yg berkualiti:)

Izyan Masri said...

rozuan:haha.alright.jap lgi i sapu yaww xD

Izyan Masri said...

fafad ali:haha.yeke yeke ? xD

Izyan Masri said...

shaheizny ma:aah.memng aku suka gila sheikh muszaphar tu xD

Izyan Masri said...

noraliza:hikhik.aah.tersemangat pulak buat xD

Izyan Masri said...

zaty:haha.makaseyh makaseyh xD

Izyan Masri said...

adeeya:kankan?semua pempuan nak mcm tu xD

Izyan Masri said...

keyri:hikhik.memang lah.cheq memang lagu ni xD

Izyan Masri said...

daya:hehe.kalau berusaha kearah tu boleh kot walaupun asalnya dia tade semua tu :D

Izyan Masri said...

fendy:ye.mmg mcm tu :D

Izyan Masri said...

ain dzaya:hahaha.mcm tu tak kira mmilih eyh xD

Izyan Masri said...

al-hakim:haha.jemput2 meyh.bawak org kg sekali xD

Izyan Masri said...

abang stalker:haha.tape2 kalau abang stalker ni yg memarketkan diri diterima lagi kot xD

Izyan Masri said...

nik rosmawati : hehe.yg dapat sebiji mcm ni belum jumpa lagi xD

Izyan Masri said...

nub:haha.kemain kau eyh xD

Izyan Masri said...

ishiko:haha.nak share org lelaki mcm ni tak? xD

Izyan Masri said...

adylia qarissa:insy.tapi utk perkara kebaikan tak salah berubah kearah semua ciri2 tersebut kan?utk kebaikan dua2 jugak :)

budak penjara said...

haha..klu ko x kuar umah.. dia la plak yg kuar umah..berebut gegel

LAici KAng Ais said...

jgn tutup muka die then tampal gmbar sheikh muzafar sudeh...

Ash Kyouhei said...

adoi , org famous tuuu ^____^ khik3