Wednesday, October 12, 2011

Dulu artis,sekarang budak comot

Hello bloggers!
Peace be with you guys :)

Hai semua!adekah korang sihat?dah makan?sudahkah korang bagi nama untuk kumpulan marhaban sekolah? dan yang paling best,adekah korang tertunggu-tunggu entry terbaru dari blog izyanmasri?wakaka.okay.gurau je.saje bergurau dengan suara yang garau dimusim kemarau.hikhik * gelak sopan*

sebenarnya kan,kalau korang nak tau,izyan masri yang korang kenal sekarang,adelah berbeza dengan izyan masri yang dulu.kirenya,dia bukan izyan masri yg sebenar aa.dia sebenarnya izyan masri bertopengkan lisa surihani,dan beridentitikan lisa surihani jugak.lisa surihani yang ada sekarang pulak is actually izyan masri.tapi gwa malas nak cakap lebih2 pulak kan,nanti yusri kru marah.haha.(tiba2 teringat dosa banyak lagi,tak jadi aa menipu) LOL

dulu kan,yan jenis yang sangat menjaga kulit dan appearance diri.bukan nak cakap lebat lah,tapi
dulu kulit gwa kalah kulit telur ,sampaikan kadang2 orang tertanya2,ni kulit telur ke,kulit manusia ni,pastu mulalah huru-hara sebab semua orang buat tanda protes kulit yan cantik sangat.haha.overnya (-.-) nak dijadikan cerita,dulu,kalau pegi sekolah je,tudung mesti kena cantik,kalau ada kedut sikit pon,yan akan bukak and pegi iron balik even waktu tu lagi 5 minit pagar nak tutup.pastu kalau rasa mcm hari tu tudung buat hal tanak elok bentuk dia,yan lagi rela tak pegi sekolah dari muka hodoh macam nenek kebayan cite jangan pandang belakang tu.over tak over ?

pastu en,kalau ada pape aktiviti sukan kat sekolah,memang tade chance aa nak tengok gwa, bro walaupun rumah dengan sekolah sekangkang kera je, tiap kali pas habis waktu sekolah je,yan akan balik rumah cepat2,pastu kunci pagar dan tutup semua tingkap,sebabnya kan,dulu cikgu
rumah sukan suka ugut,sape tak datang latihan sukan dia datang cari kat rumah.tapi nama pon otai kan,gwa persyaithonnkan je semua itu.*berlagak sambil peluk tubuh*

zaman dah start active,walaupun orang selalu confuse,ni anak melayu ke anak bangla. sob3 (':

kalau dulu budak2 perempuan semua berebut2 nak jadi wakil bola jaring,bola baling,basketball whatsoever tu,but i never dream of that at all.sebab nanti kena pegi training tiap petang,pastu mulalah kulit gelap,muka berpeluh2,susah aa nak pakai bulu mata pelesu cam rozita che wan tu,pastu nanti majalah dara.com pon tak jadi nak ambik jadi cover girl diorang.haha.so,i've decided to join indoors activites only like choral speaking and many more.

" kalau masuk aktiviti mcm ni tade aa kulit aku hitam cam diorang,barulah boleh jadi cover girl."

hebat kan plan yan?haha.tapi kan,bila masuk je sbp,dah tak boleh ponteng latihan sukan lagi,setiap kali ada latihan sukan dengan latihan merentas desa,i've to join it no matter what.sedih kau tau dak?"penat2 gwa jaga muka gwa dari uv,at last kena jugak join semua tu," bisik hati kecilku.rasa tension dia tu mcm nak smack down je dak sebelah yang sama2 lari time merentas desa. T_T tapi alang2 menyeluk pekasam,alang2 dah terjoin merentas desa tu,lari jelah betul2,finally dapatlah tergolong dalam top 5 kategori perempuan.sob3 (':

muka latest yang banyak jururawat -.-

pastu bila rasa mcm diri ini lagi terel dari watson nyambek dan noraseela khaled,terus aa join lari jarak jauh 1.5 km,4x200 meter,4x400 meter . pastu kan,terasa enjoy pulak bila join outdoors activity mcm sports and camps walaupun lepastu muka yan dengan muka bangla jual carpet looks alike.what thee?ohemjay!kesian kan?wuwuwu T_T but it's not a matter for me as i think, i dont have to be so perfect and organized,be myself and do anything i love.tak kisah lah muka hitam kejap,janji happy buat aktiviti macam tu.

so,since pada tu lah,yan tak kisah dah nak join any camp,sports and bila nak keluar rumah je,tayah nak nampak sama cantik macam kim kardashian dulu baru nak keluar,asalkan i wear something proper,is enuf,boleh aa dah keluar pegi beli pisang goreng seplastik,takpon bolehlah dah pegi date. :P

moral of the story,perempuan2 semua,u shouldn't be too obsessed with beauty.nobody's perfect in this world.belitlah shawl mcm hana tajima ke,heliza ke,takpon mcm nenek2 zaman dulu,wear something simple is just nice kot.kalau skin pulak,tak perlulah beli cosmetics yang originated from chemicals,pastu beribu2 just to be like a star.merosakkan muka je in long term.okaylah,so,,cheers! ;)

64 comments:

azam said...

:) syukur dgn apa yang ada......biarlah kurang sikit, jgn kurang byk

♥Lady Ainaa♥ said...

Bgus2!!!! sbnrnya hidup terbaru bg izyan ni lg best an??? Same goes to me. tp kulit izyan cam dlu gak jew. Synyew dah berjerawat habes..ahakz ^.^

Liyana said...

cantik je tgk wlupun kate nye byk jururawat :)

peep said...

ciptaan ALLAH semulajadi dh cantik dah :)

cheqwa said...

mana jerawat?mana??? :p

sHEmA_sHImoT:D said...

hye sayang :)

sy ade buat contest kat sini.Meh la join:)

http://preciousfitting.blogspot.com/2011/10/1st-contest-from-us.html

mekasih :)

ayuyuuu :) said...

aktif zaman skola?
kebiasaan semua.

bila naik universiti or else, jd lain.

btw, u look pretty dear :)

Ieda Al-Habsyi said...

hehehhehe! ape2 pon izyan masri memang cute :)

Phat said...

x nmpk comot pun ;-)

NisaAdnan said...

WHOAAA LAWA LA YAN
MASA ZAMAN GEMILANG
DULU. MCM ANAK PAK
ARAB ^^

Kathy Tuah said...

hi izyan..lama dah x singgah sini ^^
p/s - masa skolah mmg salu je fikir mcm tu kan..hahaha..

Finaz Jaafar said...

TAK LA COMOT MANA PUN..OKAY JEH..SWEET GITU..

ERMM BTOL2..JGN TERLALU OBSES DENGAN KECANTIKAN..CHILLEX JEH

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

hihik..betoi betoi.. dah tua kang berkedut gak..kalau bnyk duit boleh cucuk vitamin c..

Asyila Zainuddin said...

convent kan? dulu kelas ape eh? tak perasan la, sory.. heee..

zaty said...

nice elaboration.bdk perempuan dgn cosmetics xleh dipisahkn kot.tpi berpadalh ye dakk..? ur skin nice je.mna ada jerawat,hha ;)

A retarded kitty said...

satu-satunya sukan yang saya terer ialah lontar peluru kerana dikurniakan lengan yang mantap berlemak

kekeke

p/s:kenapa ada double post eh?

yan_n.i.m said...

giler obese ngan appearance..! tp last3 tuh minat jugak en..! hehe.. :)

Cik Yana said...

Cik Yana pun same gak mase skolah2 dulu tak minat join outdoor games. Bila dah tak berapa muda ni baru trasa dah sia-siakan zaman best waktu sekolah. Padan muke. Hahaha~

Iylia Syazwanie Nasharuddin said...

sama la.. kita dulu pon macam tu.. tapi it doesn't matter. janji enjoy dapat buat all those fun activities =D

fad ali said...

ARTIS KANNNNN...YAYAN! ENTRY UTK YAYAN DAH SIAP! ^_^

p/s: saje caps lock..grrr haha

Nafisah Ruslan said...

keluar pakai tudung syria, bedak sikit.. pastu chow.. haha

syakey said...

hahaha. overrr gilesss jaga muka dulu! alahhh, rilekss ah, tak lari aihhh boipren!! kikiki. tak pasal :P

hanabunga said...

Eh kakyan blajar kt sbp mana dulu??
Aa'h betul.dah masuk sbp mmg tak boleh nak mngelaklah sebarang outdoor activities.Kena riadah setiap petang and bla bla. :)

Mya said...

awwww... nak sain! btw tetap comel =)

ade2mama said...

pehhhh putih tu...
ko cm aku jgk la hehehe
tpy yg bezanye..dlu n sekarg xde jerawat ehehehe..

aku dulu time sekolah putih jg..ikut mama aku..sekarg cikit putih ehehhe

*aku xska kedut2..bju tshirt pown aku iron law pown pkai kt umah or asrama :)
bia kemas ehehe

amna said...

huhuhu.. okay2~
awak mmg sumpah aktiv. kulit tetap ngetop :)

Mira Amirudin said...

before kluar,tempek2 bedak sikit then chaww!hehe

jeBateja said...

hensem je den tgk dulu dah sekarang...tak de comot2 pun....ahakz

Jay Akinari said...

ohemjay!..yes yes..nama gua di sebut..ahaks..thank yayan..hahaha:P

ciput_kechik said...

wahh..macam sama je pengalaman anda dan saya..totally takkn nmpk muka bila hari sukan ahaksss....

Gen2Merah said...

dulu2 comel.. sekrang manis.. (",)

Izyan Masri said...

azam:betul2.kena syukur jugak kan tak kira ape rupa kita :D

Izyan Masri said...

lady aina:haha.skrg penuh dgn chipsmore lee :D

Izyan Masri said...

liyana:haha.masih banyak jururawat

Izyan Masri said...

peep:oh ye.betul2 :D

Izyan Masri said...

cheqwa:banyak ni haa.meyh bawak kanta pembesar meyh :D

Izyan Masri said...

shema:alamak.tak sempat join pulak T_T

Izyan Masri said...

ayuyuyu:time universiti pon aktif lagi.aktif simpan lemak.haha

Izyan Masri said...

ieda al-habsyi:ni yg malu ni xD

Izyan Masri said...

phat:hakikatnya memang comot T_T

Izyan Masri said...

nisa adnan:amboi kemain mcm anak parab tuwww xD

Izyan Masri said...

kathy:sila lah dtg sellau eyh.ajak org kmpg sekali.hikhik

Izyan Masri said...

finaz:whoah.tapi sbnrnya mmg comot pon.sob2 T_T

Izyan Masri said...

rina avail:kulit kak rina mesti kelasss kan xD

Izyan Masri said...

asyila :hehe.taklah yank.sbp integrasi gopeng.tapi kenal ramai2 budak convent tlk itn :D

Izyan Masri said...

zaty:wuwuwu.sape kate tade?banyak lah.hikhik

Izyan Masri said...

retarded kitty:haha.amboi kemain.meyh nk tgk tangan skit xD

Izyan Masri said...

yan:aah.last2 minat jgk xD

Izyan Masri said...

cik yana:haa.nasib baik sempat suka sukan time sekolah.kalau tk mesti nyesal xD

Izyan Masri said...

iylia:betul2,sokong sangat xD

Izyan Masri said...

fad ali:yeay.yan tgh tulis entry utk fafad ni xD

Izyan Masri said...

nafisah ruslan:simple tapi comel.kankan :D

Izyan Masri said...

syakey:haha.tau tape.padahal dulu tade boypren ponggg xD

Izyan Masri said...

hanabunga:heee.sbp intgrasi gopeng.neena kat mana? :D

Izyan Masri said...

mya:haha.meyh sini dahi meyh.nak sain xD

Izyan Masri said...

ade2mama:haha.geng ni.meyh sep sikit xD

Izyan Masri said...

amna:haha.dulu kulit tak ngetop pon xD

Izyan Masri said...

mira:tau tape.janji bedak tu kena ada.kankan

Izyan Masri said...

jebateja:haha.hensem skit je skrg.kahkah

Siti Nurazlinda said...

tetap cantik okayy ! tak nampak pun cik jururawat di situ :)

Izyan Masri said...

jay:hehe.same ;p

Izyan Masri said...

ciput:haha.sep sikit ;p

Izyan Masri said...

gen2 merah:haha,tq :D

cikida said...

yeahh,,,totally rite..hidop yan ! hidop smack down..(tetibe) *.*

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, October 12, 2011

Dulu artis,sekarang budak comot

Hello bloggers!
Peace be with you guys :)

Hai semua!adekah korang sihat?dah makan?sudahkah korang bagi nama untuk kumpulan marhaban sekolah? dan yang paling best,adekah korang tertunggu-tunggu entry terbaru dari blog izyanmasri?wakaka.okay.gurau je.saje bergurau dengan suara yang garau dimusim kemarau.hikhik * gelak sopan*

sebenarnya kan,kalau korang nak tau,izyan masri yang korang kenal sekarang,adelah berbeza dengan izyan masri yang dulu.kirenya,dia bukan izyan masri yg sebenar aa.dia sebenarnya izyan masri bertopengkan lisa surihani,dan beridentitikan lisa surihani jugak.lisa surihani yang ada sekarang pulak is actually izyan masri.tapi gwa malas nak cakap lebih2 pulak kan,nanti yusri kru marah.haha.(tiba2 teringat dosa banyak lagi,tak jadi aa menipu) LOL

dulu kan,yan jenis yang sangat menjaga kulit dan appearance diri.bukan nak cakap lebat lah,tapi
dulu kulit gwa kalah kulit telur ,sampaikan kadang2 orang tertanya2,ni kulit telur ke,kulit manusia ni,pastu mulalah huru-hara sebab semua orang buat tanda protes kulit yan cantik sangat.haha.overnya (-.-) nak dijadikan cerita,dulu,kalau pegi sekolah je,tudung mesti kena cantik,kalau ada kedut sikit pon,yan akan bukak and pegi iron balik even waktu tu lagi 5 minit pagar nak tutup.pastu kalau rasa mcm hari tu tudung buat hal tanak elok bentuk dia,yan lagi rela tak pegi sekolah dari muka hodoh macam nenek kebayan cite jangan pandang belakang tu.over tak over ?

pastu en,kalau ada pape aktiviti sukan kat sekolah,memang tade chance aa nak tengok gwa, bro walaupun rumah dengan sekolah sekangkang kera je, tiap kali pas habis waktu sekolah je,yan akan balik rumah cepat2,pastu kunci pagar dan tutup semua tingkap,sebabnya kan,dulu cikgu
rumah sukan suka ugut,sape tak datang latihan sukan dia datang cari kat rumah.tapi nama pon otai kan,gwa persyaithonnkan je semua itu.*berlagak sambil peluk tubuh*

zaman dah start active,walaupun orang selalu confuse,ni anak melayu ke anak bangla. sob3 (':

kalau dulu budak2 perempuan semua berebut2 nak jadi wakil bola jaring,bola baling,basketball whatsoever tu,but i never dream of that at all.sebab nanti kena pegi training tiap petang,pastu mulalah kulit gelap,muka berpeluh2,susah aa nak pakai bulu mata pelesu cam rozita che wan tu,pastu nanti majalah dara.com pon tak jadi nak ambik jadi cover girl diorang.haha.so,i've decided to join indoors activites only like choral speaking and many more.

" kalau masuk aktiviti mcm ni tade aa kulit aku hitam cam diorang,barulah boleh jadi cover girl."

hebat kan plan yan?haha.tapi kan,bila masuk je sbp,dah tak boleh ponteng latihan sukan lagi,setiap kali ada latihan sukan dengan latihan merentas desa,i've to join it no matter what.sedih kau tau dak?"penat2 gwa jaga muka gwa dari uv,at last kena jugak join semua tu," bisik hati kecilku.rasa tension dia tu mcm nak smack down je dak sebelah yang sama2 lari time merentas desa. T_T tapi alang2 menyeluk pekasam,alang2 dah terjoin merentas desa tu,lari jelah betul2,finally dapatlah tergolong dalam top 5 kategori perempuan.sob3 (':

muka latest yang banyak jururawat -.-

pastu bila rasa mcm diri ini lagi terel dari watson nyambek dan noraseela khaled,terus aa join lari jarak jauh 1.5 km,4x200 meter,4x400 meter . pastu kan,terasa enjoy pulak bila join outdoors activity mcm sports and camps walaupun lepastu muka yan dengan muka bangla jual carpet looks alike.what thee?ohemjay!kesian kan?wuwuwu T_T but it's not a matter for me as i think, i dont have to be so perfect and organized,be myself and do anything i love.tak kisah lah muka hitam kejap,janji happy buat aktiviti macam tu.

so,since pada tu lah,yan tak kisah dah nak join any camp,sports and bila nak keluar rumah je,tayah nak nampak sama cantik macam kim kardashian dulu baru nak keluar,asalkan i wear something proper,is enuf,boleh aa dah keluar pegi beli pisang goreng seplastik,takpon bolehlah dah pegi date. :P

moral of the story,perempuan2 semua,u shouldn't be too obsessed with beauty.nobody's perfect in this world.belitlah shawl mcm hana tajima ke,heliza ke,takpon mcm nenek2 zaman dulu,wear something simple is just nice kot.kalau skin pulak,tak perlulah beli cosmetics yang originated from chemicals,pastu beribu2 just to be like a star.merosakkan muka je in long term.okaylah,so,,cheers! ;)

64 comments:

azam said...

:) syukur dgn apa yang ada......biarlah kurang sikit, jgn kurang byk

♥Lady Ainaa♥ said...

Bgus2!!!! sbnrnya hidup terbaru bg izyan ni lg best an??? Same goes to me. tp kulit izyan cam dlu gak jew. Synyew dah berjerawat habes..ahakz ^.^

Liyana said...

cantik je tgk wlupun kate nye byk jururawat :)

peep said...

ciptaan ALLAH semulajadi dh cantik dah :)

cheqwa said...

mana jerawat?mana??? :p

sHEmA_sHImoT:D said...

hye sayang :)

sy ade buat contest kat sini.Meh la join:)

http://preciousfitting.blogspot.com/2011/10/1st-contest-from-us.html

mekasih :)

ayuyuuu :) said...

aktif zaman skola?
kebiasaan semua.

bila naik universiti or else, jd lain.

btw, u look pretty dear :)

Ieda Al-Habsyi said...

hehehhehe! ape2 pon izyan masri memang cute :)

Phat said...

x nmpk comot pun ;-)

NisaAdnan said...

WHOAAA LAWA LA YAN
MASA ZAMAN GEMILANG
DULU. MCM ANAK PAK
ARAB ^^

Kathy Tuah said...

hi izyan..lama dah x singgah sini ^^
p/s - masa skolah mmg salu je fikir mcm tu kan..hahaha..

Finaz Jaafar said...

TAK LA COMOT MANA PUN..OKAY JEH..SWEET GITU..

ERMM BTOL2..JGN TERLALU OBSES DENGAN KECANTIKAN..CHILLEX JEH

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

hihik..betoi betoi.. dah tua kang berkedut gak..kalau bnyk duit boleh cucuk vitamin c..

Asyila Zainuddin said...

convent kan? dulu kelas ape eh? tak perasan la, sory.. heee..

zaty said...

nice elaboration.bdk perempuan dgn cosmetics xleh dipisahkn kot.tpi berpadalh ye dakk..? ur skin nice je.mna ada jerawat,hha ;)

A retarded kitty said...

satu-satunya sukan yang saya terer ialah lontar peluru kerana dikurniakan lengan yang mantap berlemak

kekeke

p/s:kenapa ada double post eh?

yan_n.i.m said...

giler obese ngan appearance..! tp last3 tuh minat jugak en..! hehe.. :)

Cik Yana said...

Cik Yana pun same gak mase skolah2 dulu tak minat join outdoor games. Bila dah tak berapa muda ni baru trasa dah sia-siakan zaman best waktu sekolah. Padan muke. Hahaha~

Iylia Syazwanie Nasharuddin said...

sama la.. kita dulu pon macam tu.. tapi it doesn't matter. janji enjoy dapat buat all those fun activities =D

fad ali said...

ARTIS KANNNNN...YAYAN! ENTRY UTK YAYAN DAH SIAP! ^_^

p/s: saje caps lock..grrr haha

Nafisah Ruslan said...

keluar pakai tudung syria, bedak sikit.. pastu chow.. haha

syakey said...

hahaha. overrr gilesss jaga muka dulu! alahhh, rilekss ah, tak lari aihhh boipren!! kikiki. tak pasal :P

hanabunga said...

Eh kakyan blajar kt sbp mana dulu??
Aa'h betul.dah masuk sbp mmg tak boleh nak mngelaklah sebarang outdoor activities.Kena riadah setiap petang and bla bla. :)

Mya said...

awwww... nak sain! btw tetap comel =)

ade2mama said...

pehhhh putih tu...
ko cm aku jgk la hehehe
tpy yg bezanye..dlu n sekarg xde jerawat ehehehe..

aku dulu time sekolah putih jg..ikut mama aku..sekarg cikit putih ehehhe

*aku xska kedut2..bju tshirt pown aku iron law pown pkai kt umah or asrama :)
bia kemas ehehe

amna said...

huhuhu.. okay2~
awak mmg sumpah aktiv. kulit tetap ngetop :)

Mira Amirudin said...

before kluar,tempek2 bedak sikit then chaww!hehe

jeBateja said...

hensem je den tgk dulu dah sekarang...tak de comot2 pun....ahakz

Jay Akinari said...

ohemjay!..yes yes..nama gua di sebut..ahaks..thank yayan..hahaha:P

ciput_kechik said...

wahh..macam sama je pengalaman anda dan saya..totally takkn nmpk muka bila hari sukan ahaksss....

Gen2Merah said...

dulu2 comel.. sekrang manis.. (",)

Izyan Masri said...

azam:betul2.kena syukur jugak kan tak kira ape rupa kita :D

Izyan Masri said...

lady aina:haha.skrg penuh dgn chipsmore lee :D

Izyan Masri said...

liyana:haha.masih banyak jururawat

Izyan Masri said...

peep:oh ye.betul2 :D

Izyan Masri said...

cheqwa:banyak ni haa.meyh bawak kanta pembesar meyh :D

Izyan Masri said...

shema:alamak.tak sempat join pulak T_T

Izyan Masri said...

ayuyuyu:time universiti pon aktif lagi.aktif simpan lemak.haha

Izyan Masri said...

ieda al-habsyi:ni yg malu ni xD

Izyan Masri said...

phat:hakikatnya memang comot T_T

Izyan Masri said...

nisa adnan:amboi kemain mcm anak parab tuwww xD

Izyan Masri said...

kathy:sila lah dtg sellau eyh.ajak org kmpg sekali.hikhik

Izyan Masri said...

finaz:whoah.tapi sbnrnya mmg comot pon.sob2 T_T

Izyan Masri said...

rina avail:kulit kak rina mesti kelasss kan xD

Izyan Masri said...

asyila :hehe.taklah yank.sbp integrasi gopeng.tapi kenal ramai2 budak convent tlk itn :D

Izyan Masri said...

zaty:wuwuwu.sape kate tade?banyak lah.hikhik

Izyan Masri said...

retarded kitty:haha.amboi kemain.meyh nk tgk tangan skit xD

Izyan Masri said...

yan:aah.last2 minat jgk xD

Izyan Masri said...

cik yana:haa.nasib baik sempat suka sukan time sekolah.kalau tk mesti nyesal xD

Izyan Masri said...

iylia:betul2,sokong sangat xD

Izyan Masri said...

fad ali:yeay.yan tgh tulis entry utk fafad ni xD

Izyan Masri said...

nafisah ruslan:simple tapi comel.kankan :D

Izyan Masri said...

syakey:haha.tau tape.padahal dulu tade boypren ponggg xD

Izyan Masri said...

hanabunga:heee.sbp intgrasi gopeng.neena kat mana? :D

Izyan Masri said...

mya:haha.meyh sini dahi meyh.nak sain xD

Izyan Masri said...

ade2mama:haha.geng ni.meyh sep sikit xD

Izyan Masri said...

amna:haha.dulu kulit tak ngetop pon xD

Izyan Masri said...

mira:tau tape.janji bedak tu kena ada.kankan

Izyan Masri said...

jebateja:haha.hensem skit je skrg.kahkah

Siti Nurazlinda said...

tetap cantik okayy ! tak nampak pun cik jururawat di situ :)

Izyan Masri said...

jay:hehe.same ;p

Izyan Masri said...

ciput:haha.sep sikit ;p

Izyan Masri said...

gen2 merah:haha,tq :D

cikida said...

yeahh,,,totally rite..hidop yan ! hidop smack down..(tetibe) *.*