Thursday, October 27, 2011

Kejadian Petang Hari

Hello bloggers!
Peace be with you guys :)

wah,semalam satu perkara yg menakutkan telah berlaku pada yan.cuak sampai ketaq.kalau hang tengok badan sazali samad yg berketaq2 tu sampai ketaq lutut,yg ni lagi ketaq hang tau dak?okok.jom wa story sikit.pada suatu petang,hujan lebat turun mencurah2.yan terasa begitu lapar sekali.maka,digagahkan diri ini,untuk ke dapur.perjalanan begitu berliku2,cicak2 dan lipas2 kelihatan bertempiaran dan bertempikan sesama sendiri,dan selepas bersenggol-senggolan,akhirnya,sampai jugak kat dapur.haha.padahal dapur dengan bilik punyalah dekat.kalau org kat dapur bergossip pon boleh dengar terus dari bilik. xD baiklah,marilah kita tak bercakap lebat lagi.

pastu en,yan pon sampai lah kat dapur.tengah cari punya cari makanan,tiba2 penapis singki bergerak2 sendiri.keatas kebawah keatas kebawah.pastu yan pon mula aa pikir bukan2.ni kalau tak keluar hantu dapur 7 keturunan,mesti nak keluar makhluk ganas.gwa resah dan cemas.ape dia ingat lawak aa buat cam tu?tapi tape,sebagai otai zaman sekolah,wa tak gentar aa bro.setakat cam tu wa tengok kecikk je tak besar2.wakaka.ada rupa samseng jalanan tak?tolong aa cakap ada,biar yan tak malu sensorang. T_T

misteri tak bila buat muka cam ni?wakaka

sekalinya dia gerak makin kuat pulak.dah aa kilat sabung menyabung,guruh lagi,pastu lampu dapur lupe pulak bukak,konon nak bagi lagi seram lah tu,padahal gwa tak takut pon,lorat je lebeyh singki ni.blahlah weyh.blahblah.hahaha.emosi tibe2 pulak an.pastu akhirnya,yan pon berniat utk melarikan diri dari situ sebab dah start takut.maka,bergeraklah beta selangkah demi selangkah kebelakang,kononnya tanak bagi raksasa atau keluarga hantu kat dlm tu terkejut.

pusing2 belakang yo,eden tornampak pulak sekujur tubuh berbalut kain putih haa.eden apo laie,menjerit melolong lah sobab tokojut bonar dah ni haa.sekalinyo,makhluk tu pon menjerit jugak mengalahkan eden ni.bila sedar,cis,ibuku rupanya berkain telekung sebab lepas solat asar.akhirnya berjaya jugak wa ditoyekan oleh insan2 yg lemah.gelaplah dunia wa pasni,bro.mana nak letak muka wa yg terkenal sbgai gangster kampung?rasa nak pakai bulu mata pelesu cam rozita cik wan pastu bungkus muka dengan pelestit kau tau dak?T_T over doeh minah nie(-.-)

so,kesimpulannya,semua benda yg berlaku td adelah disebabkan sifat pengecut yg teramat sgt.ni semua salah cite2 hantu lah ni.banyak sgt kat tv dgn cinema,sbgai seorang penyokong industri filem melayu,wa tengok jelah bro.sekalinya jd pengecut pulak.boleh tak nak salahkan filem hantu?haha.penapis singki yg bergerak2 tu pulak bukanlah disebabkan hantu nak keluar atau makhluk ganas nak keluar seperti yg digembar-gemburkan,tapi sebab saluran longkang kat luar dah dimasuki angin kuat so dia tolak sampai ke singki tu.sebab tu aa penutup tu bergerak.kalau angin tu kuat dia cam angin kentut atau angin sepoi2 bahasa tade lah jd mcm tu,ni sebab angin maha dahsyat yg tolak sebab tu aa penutup singki tu siap berpoco2 dalam singki tu.cis!sekali lagi gwa dipertoyekan,ok lah,gwa nak pg beli eskrem aa cm ni,nak cover malu.so,cheers! :)

p/s: sila jangan jadi pengecut bila dah tgk cite hantu yg tahyul je semua tu.please do believe that God is always by your side.no need to worry and scared of any other thing in this world because they are all His creations. ;)

50 comments:

azam said...

hehehe...takut hantu telekong ye??

fad ali said...

haipp..salahkan cite hantu pulak...kehkeh..

k e y r i said...

haha terbaek lah! iye2 ade gaklah rupe cam gengster kampong, tp part menjerit tu xleh blah. bhahahhahaha :p

al_hakim said...

jap..kenapa entry ni ade due..btw comel cite ni

Mira Amirudin said...

hahaha kecut [erut dia ("",)

hanabunga said...

Hahahahahahahahaha lawaknyaaa.siot memang saspen giler entry ni :)

Elyzatul Nastaysah said...

la..cik izyan penakot orgnye ye?=)

♥ shaheizny ma ♥ said...

hahaha .. hancus doeh gangster kg kite,. kah3

sarah mohamad said...

heheehehe apa2 punggg kena lawan perasaan takuttt tuuu hehehehe

hanis rahman said...

haha seram jugak membacanyaa

Chegu Zubir said...

bila lambakan citer hantu inilah jadinya..hahaha...hehehe

jom baca ni
Sinopsis Filem Alamak Toyol-Box Office 3 November 2011

qiE said...

ohh kira hye senior lahh ni (:
saya budak akaun jugak ..
kolej indera mulia ..
selalu tidur angsana sebab ada bestie situ .
ada masa kita jumpa kat sana ehh (:
nice to meet you (:

Abg Stalker said...

len kli tgk cte hantu jgn tutup mata.lawan rs tkt tu.tahyul je sume..:)

syakey said...

cta hantu mlayu mana takottt. lawakkk ada lah. hahahaha

aiEz said...

hehe,yan gangster kg meh?seram ni dr citer hantu tu..hihi...
xmo2 terpengaruh sgt,antu2 msia ni xseram sgt,muka alakadar jer mekap..citt,hehe...;p

Phat said...

mcm2 la si budak izyan ni...hehehe

zaty said...

gangster kampung xleh blah aa kann.haha.. true indeed.believe in Him only. :)

Izyan Masri said...

azam:hehe.aah.iaitu mak sendiri ;p

Izyan Masri said...

fad :nk salahkan jugak ;p

Izyan Masri said...

keyri:haha.hilang kegangster-an bila main jerit2 xD

Izyan Masri said...

al-hakim :taktau lah.tak dpt nak hilagkan double entry tu :D

Izyan Masri said...

mira:hehe.aah.bukan setakat kecut.dh nak tercabut pon skali :D

Mya said...

sedikit seram. hee -_-

qiE said...

ohh . ok2 . nanti kalau terjumpa saya tegur .. hehe (: btw , good luck result nanti .. 4hb keluar result kan ?? sama je ehh tarikh result semua part ??

nub said...

baca ayat kursi dak sebelah ibu tu?

hahahah

Izyan Masri said...

hanabunga:haha.actually tak suspen mana pon.saja lebih2 xD

Izyan Masri said...

elyzatul:haha.kadang2 berani kadang2 takut jgk xD

Izyan Masri said...

shaheizny:haha.gangster penakut xD

Izyan Masri said...

sarah mohammad:aah.tak boleh ikut sgt rasa takut

Izyan Masri said...

hanis rahman:haha,seram ke? :D

Izyan Masri said...

chegu zubir:betul2.bila banyak sangat cerita hantu,budak2 pon jadi pengecut. :D

Izyan Masri said...

qie:lahh budak account jugak.nanti bila2 kita jumpa eyh :D

Izyan Masri said...

abang stalker:hehe.baik abang stalker.tak tutup mata dah xD

Izyan Masri said...

syakey:hehe.aah.cite hantu melayu tak takut mana pon kan xD

Izyan Masri said...

aiez:hehe.tak takut dah xD

Izyan Masri said...

phat:hehe.tade keje namanya ni xD

Izyan Masri said...

zaty:yap.so truee dear :D

noraauliyya said...

yut2 tuh belakang yan tuh...
aiippp

jangan pandang belakang!

coklatberapi said...

heee comel je cite ni..;p

amna said...

la, ibu rupanya.. keh2.. senang2 je kan dah kena :D

dianna said...

first of all, baca entry ni 2 3 kali dah tergelak sorg2 depan laptop. funny okay.

hehe tp biasalah mmg lepas tgk cite hantu tbe2 jadi penakut kan? hehe kebetulan pulak mak yan pakai telekung ade kat belakang kan. nasib baik yan xde sakit jantung kan? hehe

Shiro Petta Petto said...

Agak2 kalau memang betul makhluk ganas entri ni akan ada tak? XP

ShuN Ju said...

penah gak keletaq tgok makcik telekong balik terawih dr semayang isya'. sib gua tak terbabas langgar makcik tu. dia bleh tak angkat kain telekung tu. bleh siap jalan2 gitu. mati2 ingat hantu kain puteh mana. huhu. seram nak...

Izyan Masri said...

mya:tak seram pon lah ;p

Izyan Masri said...

qie:aah.sama je semua part,yank.nnti tegur2 eyh :D

Izyan Masri said...

nub:haha.tak baca pon xD

Izyan Masri said...

noraauliyaa:kihkih.nak pandang jugak xD

Izyan Masri said...

hee:kihkih.comel ke xD

Izyan Masri said...

amna:hahaha.aah.over je kan kalau baca awal2 :D

IEQAH said...

mmg macam misteri ...hehehehe

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, October 27, 2011

Kejadian Petang Hari

Hello bloggers!
Peace be with you guys :)

wah,semalam satu perkara yg menakutkan telah berlaku pada yan.cuak sampai ketaq.kalau hang tengok badan sazali samad yg berketaq2 tu sampai ketaq lutut,yg ni lagi ketaq hang tau dak?okok.jom wa story sikit.pada suatu petang,hujan lebat turun mencurah2.yan terasa begitu lapar sekali.maka,digagahkan diri ini,untuk ke dapur.perjalanan begitu berliku2,cicak2 dan lipas2 kelihatan bertempiaran dan bertempikan sesama sendiri,dan selepas bersenggol-senggolan,akhirnya,sampai jugak kat dapur.haha.padahal dapur dengan bilik punyalah dekat.kalau org kat dapur bergossip pon boleh dengar terus dari bilik. xD baiklah,marilah kita tak bercakap lebat lagi.

pastu en,yan pon sampai lah kat dapur.tengah cari punya cari makanan,tiba2 penapis singki bergerak2 sendiri.keatas kebawah keatas kebawah.pastu yan pon mula aa pikir bukan2.ni kalau tak keluar hantu dapur 7 keturunan,mesti nak keluar makhluk ganas.gwa resah dan cemas.ape dia ingat lawak aa buat cam tu?tapi tape,sebagai otai zaman sekolah,wa tak gentar aa bro.setakat cam tu wa tengok kecikk je tak besar2.wakaka.ada rupa samseng jalanan tak?tolong aa cakap ada,biar yan tak malu sensorang. T_T

misteri tak bila buat muka cam ni?wakaka

sekalinya dia gerak makin kuat pulak.dah aa kilat sabung menyabung,guruh lagi,pastu lampu dapur lupe pulak bukak,konon nak bagi lagi seram lah tu,padahal gwa tak takut pon,lorat je lebeyh singki ni.blahlah weyh.blahblah.hahaha.emosi tibe2 pulak an.pastu akhirnya,yan pon berniat utk melarikan diri dari situ sebab dah start takut.maka,bergeraklah beta selangkah demi selangkah kebelakang,kononnya tanak bagi raksasa atau keluarga hantu kat dlm tu terkejut.

pusing2 belakang yo,eden tornampak pulak sekujur tubuh berbalut kain putih haa.eden apo laie,menjerit melolong lah sobab tokojut bonar dah ni haa.sekalinyo,makhluk tu pon menjerit jugak mengalahkan eden ni.bila sedar,cis,ibuku rupanya berkain telekung sebab lepas solat asar.akhirnya berjaya jugak wa ditoyekan oleh insan2 yg lemah.gelaplah dunia wa pasni,bro.mana nak letak muka wa yg terkenal sbgai gangster kampung?rasa nak pakai bulu mata pelesu cam rozita cik wan pastu bungkus muka dengan pelestit kau tau dak?T_T over doeh minah nie(-.-)

so,kesimpulannya,semua benda yg berlaku td adelah disebabkan sifat pengecut yg teramat sgt.ni semua salah cite2 hantu lah ni.banyak sgt kat tv dgn cinema,sbgai seorang penyokong industri filem melayu,wa tengok jelah bro.sekalinya jd pengecut pulak.boleh tak nak salahkan filem hantu?haha.penapis singki yg bergerak2 tu pulak bukanlah disebabkan hantu nak keluar atau makhluk ganas nak keluar seperti yg digembar-gemburkan,tapi sebab saluran longkang kat luar dah dimasuki angin kuat so dia tolak sampai ke singki tu.sebab tu aa penutup tu bergerak.kalau angin tu kuat dia cam angin kentut atau angin sepoi2 bahasa tade lah jd mcm tu,ni sebab angin maha dahsyat yg tolak sebab tu aa penutup singki tu siap berpoco2 dalam singki tu.cis!sekali lagi gwa dipertoyekan,ok lah,gwa nak pg beli eskrem aa cm ni,nak cover malu.so,cheers! :)

p/s: sila jangan jadi pengecut bila dah tgk cite hantu yg tahyul je semua tu.please do believe that God is always by your side.no need to worry and scared of any other thing in this world because they are all His creations. ;)

50 comments:

azam said...

hehehe...takut hantu telekong ye??

fad ali said...

haipp..salahkan cite hantu pulak...kehkeh..

k e y r i said...

haha terbaek lah! iye2 ade gaklah rupe cam gengster kampong, tp part menjerit tu xleh blah. bhahahhahaha :p

al_hakim said...

jap..kenapa entry ni ade due..btw comel cite ni

Mira Amirudin said...

hahaha kecut [erut dia ("",)

hanabunga said...

Hahahahahahahahaha lawaknyaaa.siot memang saspen giler entry ni :)

Elyzatul Nastaysah said...

la..cik izyan penakot orgnye ye?=)

♥ shaheizny ma ♥ said...

hahaha .. hancus doeh gangster kg kite,. kah3

sarah mohamad said...

heheehehe apa2 punggg kena lawan perasaan takuttt tuuu hehehehe

hanis rahman said...

haha seram jugak membacanyaa

Chegu Zubir said...

bila lambakan citer hantu inilah jadinya..hahaha...hehehe

jom baca ni
Sinopsis Filem Alamak Toyol-Box Office 3 November 2011

qiE said...

ohh kira hye senior lahh ni (:
saya budak akaun jugak ..
kolej indera mulia ..
selalu tidur angsana sebab ada bestie situ .
ada masa kita jumpa kat sana ehh (:
nice to meet you (:

Abg Stalker said...

len kli tgk cte hantu jgn tutup mata.lawan rs tkt tu.tahyul je sume..:)

syakey said...

cta hantu mlayu mana takottt. lawakkk ada lah. hahahaha

aiEz said...

hehe,yan gangster kg meh?seram ni dr citer hantu tu..hihi...
xmo2 terpengaruh sgt,antu2 msia ni xseram sgt,muka alakadar jer mekap..citt,hehe...;p

Phat said...

mcm2 la si budak izyan ni...hehehe

zaty said...

gangster kampung xleh blah aa kann.haha.. true indeed.believe in Him only. :)

Izyan Masri said...

azam:hehe.aah.iaitu mak sendiri ;p

Izyan Masri said...

fad :nk salahkan jugak ;p

Izyan Masri said...

keyri:haha.hilang kegangster-an bila main jerit2 xD

Izyan Masri said...

al-hakim :taktau lah.tak dpt nak hilagkan double entry tu :D

Izyan Masri said...

mira:hehe.aah.bukan setakat kecut.dh nak tercabut pon skali :D

Mya said...

sedikit seram. hee -_-

qiE said...

ohh . ok2 . nanti kalau terjumpa saya tegur .. hehe (: btw , good luck result nanti .. 4hb keluar result kan ?? sama je ehh tarikh result semua part ??

nub said...

baca ayat kursi dak sebelah ibu tu?

hahahah

Izyan Masri said...

hanabunga:haha.actually tak suspen mana pon.saja lebih2 xD

Izyan Masri said...

elyzatul:haha.kadang2 berani kadang2 takut jgk xD

Izyan Masri said...

shaheizny:haha.gangster penakut xD

Izyan Masri said...

sarah mohammad:aah.tak boleh ikut sgt rasa takut

Izyan Masri said...

hanis rahman:haha,seram ke? :D

Izyan Masri said...

chegu zubir:betul2.bila banyak sangat cerita hantu,budak2 pon jadi pengecut. :D

Izyan Masri said...

qie:lahh budak account jugak.nanti bila2 kita jumpa eyh :D

Izyan Masri said...

abang stalker:hehe.baik abang stalker.tak tutup mata dah xD

Izyan Masri said...

syakey:hehe.aah.cite hantu melayu tak takut mana pon kan xD

Izyan Masri said...

aiez:hehe.tak takut dah xD

Izyan Masri said...

phat:hehe.tade keje namanya ni xD

Izyan Masri said...

zaty:yap.so truee dear :D

noraauliyya said...

yut2 tuh belakang yan tuh...
aiippp

jangan pandang belakang!

coklatberapi said...

heee comel je cite ni..;p

amna said...

la, ibu rupanya.. keh2.. senang2 je kan dah kena :D

dianna said...

first of all, baca entry ni 2 3 kali dah tergelak sorg2 depan laptop. funny okay.

hehe tp biasalah mmg lepas tgk cite hantu tbe2 jadi penakut kan? hehe kebetulan pulak mak yan pakai telekung ade kat belakang kan. nasib baik yan xde sakit jantung kan? hehe

Shiro Petta Petto said...

Agak2 kalau memang betul makhluk ganas entri ni akan ada tak? XP

ShuN Ju said...

penah gak keletaq tgok makcik telekong balik terawih dr semayang isya'. sib gua tak terbabas langgar makcik tu. dia bleh tak angkat kain telekung tu. bleh siap jalan2 gitu. mati2 ingat hantu kain puteh mana. huhu. seram nak...

Izyan Masri said...

mya:tak seram pon lah ;p

Izyan Masri said...

qie:aah.sama je semua part,yank.nnti tegur2 eyh :D

Izyan Masri said...

nub:haha.tak baca pon xD

Izyan Masri said...

noraauliyaa:kihkih.nak pandang jugak xD

Izyan Masri said...

hee:kihkih.comel ke xD

Izyan Masri said...

amna:hahaha.aah.over je kan kalau baca awal2 :D

IEQAH said...

mmg macam misteri ...hehehehe