Wednesday, October 05, 2011

Terlepas sudah dari malapetaka

Hello bloggers!
Peace be with you guys ;)

sape nak tau yan sihat ke tak?satu dah angkat tangan,dua,tiga,lapanratusenampulohsembilan ribu.alhamdulillah.seb baik ada jugak yg nak tau.kalau tak malu aa waa bro.tercabar aa wa punya kredibiliti,kad kredit dan sebagainya.(-.-) baiklah.marilah kita tidak merepek lagi.entry kali ni entry sepantas kilat je sebab nak menzahirkan rasa gembira final dah habis yaww!

lu orang tau tak,sepanjang minggu final dari 21 september smpai 5 oktober,hidup wa seperti telur dihujung tanduk kerbau,ditolak pecah,kalau dimasak,takut sakit perut pulak,eyh boleh ke mcm tu?wakaka.punya susah,perit dan payah sebab kena bersengkang mata,tak on9 dan jugak tak update belog semata-mata nak focus on final.(': mcm ni aa final.kalau kau tak elok jugak wa taktau aa.wuwuwu T_T

marilah kita saksikan beberapa perubahan drastik kepada izyan masri sepanjang minggu final berlangsung.jom kita layankan je.zaas~

1.berlakunya perang dunia ketiga didalam bilik

part ni memang paling selekeh la wa cakap sama lu bro.kalau mak mertua nampak,mau pengsan sebulan mcm ni.biasalah,bila dah start final week,mulalah selimut bergulung mengalahkan swiss roll cap apollo, baju bergelimpangan,teddy bear bertempikan sesama sendiri,bantal2 kehilangan arah seolah-olah baru berlakunya perang dunia ketiga.haha.nampak tak pergolakan kat situ?padahal final je pon T_T . bila dah final ni,mulalah buat2 mcm "weyh,tak cukup masa aa nak lipat kain.postpone after final lah" padahal,bukan nak berlagaklah,kalau bukan final,baju dalam almari tu,bila nak lipat je mesti guna pembaris sebab nak ukur saiz lipatan biar sama.see?kemas tak kemas gwa bro?*okay,tak baik menipu* .
mission:pasni kena upah orang tolong lipat baju beramai2.T_T

2.stock makanan bertambah 30 kali ganda

yang ni pon wa taktau kenapa jadi mcm ni.asal exam je makanan bertambah,asal makanan bertambah je final,asal makanan final je,bertambah.*rolling eyes*.seolah-olah baru tumpah limpahan makanan dari langit.ececey.padahal kau dah pegi kedai runcit paklong busu nak beli stock makanan sebulan.muahaha.makanan ni penting untuk bagi yan stay up dan tak ngantok sepanjang study.
mission:pasni kena jogging 30 hari 30 malam sebab berat dah naik.mampos!(':


3.buku menjadi bff

yang ni paling hipokrit.bila nak exam je,mulalah buat2 jadi bff kepada buku.tidur dengan buku,makan dengan buku,mandi pon nak dengan buku jugak.bajet buku tu taktauu aa kau mempermainkan dia je?
mission:pasni goodbye lah buku.tak pandang dah dikau.;p

baiklah.sekian sahaja entry pendek untuk kali ni.pasni siaplah dashboard korang akan disemakkan dengan entry yan,komen2 bergelimpangan dengan komen dari yan.silalah get ready ye.okay,nak sambung tidor ni.so,cheers! ;)

35 comments:

Athirah Liyana said...

hahaha.. sma je kita, kalau nak final.. serabuk perut.. nway, final dah lepas.. alhamdulillah :)

AwieKashi said...

bestnya dah buleh balik... :)

Mesyhta Beto said...

untunglah dah habis..uhuhu

Perfumes Farm said...

hi..lets join Perfumes Farm Contest and grab a chance to win fragrance mist from Victoria's Secret..

visit this link for more details:
http://perfumefarm.blogspot.com/2011/09/perfumes-farm-contest.html

sea_lavender said...

sme la kte dear~~ hehe =D
Alhamdulillah smlm da slesai sume...
ari ni baju dalam bakul prlu di basuh d sidai di ampaian besar kolej nk cpt kering~~nk kemas2 brg nk balik ~~hehe

Shiro Petta Petto said...

hahaha... untunglah dah habis final... fast-track struggle lagi nih...

zella y said...

boleh tidur dgn tenang la lps ni ye...heheheheh

En. Kronik said...

wah.. lama x nyinggah umah cik yan nih..! muge2 dpt keje ngan aman~

CikHaniBhulat said...

seronok la dah habes final..hani tgh berperang dgn asgment...lagi 8 esaiment belum kuar..seronok kan..hehe

Bird Fizousz said...

mesti time exam yan kuat mkn an..silap2 dh jd kingk0ng dh..haha..just j0king..^^

IEQAH said...

hooreyyy..da hbss exam yee.. pehhh punyaala penuh meja study time blajaa

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

yayyy!!! yan dah kembali..suka akak dgn ayat lawak takboleh blah engko nih!!


hah tula dia..studi last minute lagi..cuba contohi akak ko nih..pelajar mithali kepit buku dr awal tahun smpi akhir tahun wakaka

Faidhatul Arfah said...

good luck for ur final sis ;)

syakey said...

ewahhh! slamat bercuti!! bestnyaa!

jeBateja said...

ishhhh...nasib baik le ada exam...kalau tidak..bersenang lenang le hang kan...kan...kan

fiezah91 said...

haha.. habis final dah lega la ek.boleh la update belog dengan aman dan baju pun diukur dengan pembaris lepas ni :P

Syimir said...

wow!.welcome back pretty blogger..:)

Izyan Masri said...

athirah liyana:kan?bila nak final rasa nak terburai isi perut xD

Izyan Masri said...

awie kashi:memang best.sila jangan jeles ;p

Izyan Masri said...

mesyta boo:hehe.memang untung.jangan jeles yawww :D

Izyan Masri said...

sea lavender:hehe.yan dah habis kemas n basuh semua.dah sampai rumah pon xD

Izyan Masri said...

shiro:haha.yeke.tape tape.kirim salam diorang xD

Izyan Masri said...

zella y:aah.boleh topup balik smeua tidor xD

Izyan Masri said...

en kronik:hehe.tak keje.stdy je :D

Izyan Masri said...

cikhanibulat:whoaaah :O banyaknya assignment.mesti tension kan

Izyan Masri said...

bird:haha.aah.dah gedebot.nak kena diet balik ni xD

Izyan Masri said...

ieqah:yeay dah habis.kan?Selerak macam perang dunia je table tu xD

Izyan Masri said...

kak rina:kihkih.akak mithali eyh?pasni jadi role model aa kak rina xD

Izyan Masri said...

faidhatul arfah:hehe.dah habis final pon dear :D

Izyan Masri said...

syakey:yesss.memang best ponggg :D

Izyan Masri said...

jebateja:aah.tapi dah habis pon examnya tuuu xD

Izyan Masri said...

fiezah:aah.dah boleh ukur baju lipat dengan elok dah.kihkih

Izyan Masri said...

syimirr:hehe.malumalu.thank you :D

Mya said...

welcome back izyan. amboi board dia =p

SUXX said...

mcm ada bb pin je tu? haha

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, October 05, 2011

Terlepas sudah dari malapetaka

Hello bloggers!
Peace be with you guys ;)

sape nak tau yan sihat ke tak?satu dah angkat tangan,dua,tiga,lapanratusenampulohsembilan ribu.alhamdulillah.seb baik ada jugak yg nak tau.kalau tak malu aa waa bro.tercabar aa wa punya kredibiliti,kad kredit dan sebagainya.(-.-) baiklah.marilah kita tidak merepek lagi.entry kali ni entry sepantas kilat je sebab nak menzahirkan rasa gembira final dah habis yaww!

lu orang tau tak,sepanjang minggu final dari 21 september smpai 5 oktober,hidup wa seperti telur dihujung tanduk kerbau,ditolak pecah,kalau dimasak,takut sakit perut pulak,eyh boleh ke mcm tu?wakaka.punya susah,perit dan payah sebab kena bersengkang mata,tak on9 dan jugak tak update belog semata-mata nak focus on final.(': mcm ni aa final.kalau kau tak elok jugak wa taktau aa.wuwuwu T_T

marilah kita saksikan beberapa perubahan drastik kepada izyan masri sepanjang minggu final berlangsung.jom kita layankan je.zaas~

1.berlakunya perang dunia ketiga didalam bilik

part ni memang paling selekeh la wa cakap sama lu bro.kalau mak mertua nampak,mau pengsan sebulan mcm ni.biasalah,bila dah start final week,mulalah selimut bergulung mengalahkan swiss roll cap apollo, baju bergelimpangan,teddy bear bertempikan sesama sendiri,bantal2 kehilangan arah seolah-olah baru berlakunya perang dunia ketiga.haha.nampak tak pergolakan kat situ?padahal final je pon T_T . bila dah final ni,mulalah buat2 mcm "weyh,tak cukup masa aa nak lipat kain.postpone after final lah" padahal,bukan nak berlagaklah,kalau bukan final,baju dalam almari tu,bila nak lipat je mesti guna pembaris sebab nak ukur saiz lipatan biar sama.see?kemas tak kemas gwa bro?*okay,tak baik menipu* .
mission:pasni kena upah orang tolong lipat baju beramai2.T_T

2.stock makanan bertambah 30 kali ganda

yang ni pon wa taktau kenapa jadi mcm ni.asal exam je makanan bertambah,asal makanan bertambah je final,asal makanan final je,bertambah.*rolling eyes*.seolah-olah baru tumpah limpahan makanan dari langit.ececey.padahal kau dah pegi kedai runcit paklong busu nak beli stock makanan sebulan.muahaha.makanan ni penting untuk bagi yan stay up dan tak ngantok sepanjang study.
mission:pasni kena jogging 30 hari 30 malam sebab berat dah naik.mampos!(':


3.buku menjadi bff

yang ni paling hipokrit.bila nak exam je,mulalah buat2 jadi bff kepada buku.tidur dengan buku,makan dengan buku,mandi pon nak dengan buku jugak.bajet buku tu taktauu aa kau mempermainkan dia je?
mission:pasni goodbye lah buku.tak pandang dah dikau.;p

baiklah.sekian sahaja entry pendek untuk kali ni.pasni siaplah dashboard korang akan disemakkan dengan entry yan,komen2 bergelimpangan dengan komen dari yan.silalah get ready ye.okay,nak sambung tidor ni.so,cheers! ;)

35 comments:

Athirah Liyana said...

hahaha.. sma je kita, kalau nak final.. serabuk perut.. nway, final dah lepas.. alhamdulillah :)

AwieKashi said...

bestnya dah buleh balik... :)

Mesyhta Beto said...

untunglah dah habis..uhuhu

Perfumes Farm said...

hi..lets join Perfumes Farm Contest and grab a chance to win fragrance mist from Victoria's Secret..

visit this link for more details:
http://perfumefarm.blogspot.com/2011/09/perfumes-farm-contest.html

sea_lavender said...

sme la kte dear~~ hehe =D
Alhamdulillah smlm da slesai sume...
ari ni baju dalam bakul prlu di basuh d sidai di ampaian besar kolej nk cpt kering~~nk kemas2 brg nk balik ~~hehe

Shiro Petta Petto said...

hahaha... untunglah dah habis final... fast-track struggle lagi nih...

zella y said...

boleh tidur dgn tenang la lps ni ye...heheheheh

En. Kronik said...

wah.. lama x nyinggah umah cik yan nih..! muge2 dpt keje ngan aman~

CikHaniBhulat said...

seronok la dah habes final..hani tgh berperang dgn asgment...lagi 8 esaiment belum kuar..seronok kan..hehe

Bird Fizousz said...

mesti time exam yan kuat mkn an..silap2 dh jd kingk0ng dh..haha..just j0king..^^

IEQAH said...

hooreyyy..da hbss exam yee.. pehhh punyaala penuh meja study time blajaa

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

yayyy!!! yan dah kembali..suka akak dgn ayat lawak takboleh blah engko nih!!


hah tula dia..studi last minute lagi..cuba contohi akak ko nih..pelajar mithali kepit buku dr awal tahun smpi akhir tahun wakaka

Faidhatul Arfah said...

good luck for ur final sis ;)

syakey said...

ewahhh! slamat bercuti!! bestnyaa!

jeBateja said...

ishhhh...nasib baik le ada exam...kalau tidak..bersenang lenang le hang kan...kan...kan

fiezah91 said...

haha.. habis final dah lega la ek.boleh la update belog dengan aman dan baju pun diukur dengan pembaris lepas ni :P

Syimir said...

wow!.welcome back pretty blogger..:)

Izyan Masri said...

athirah liyana:kan?bila nak final rasa nak terburai isi perut xD

Izyan Masri said...

awie kashi:memang best.sila jangan jeles ;p

Izyan Masri said...

mesyta boo:hehe.memang untung.jangan jeles yawww :D

Izyan Masri said...

sea lavender:hehe.yan dah habis kemas n basuh semua.dah sampai rumah pon xD

Izyan Masri said...

shiro:haha.yeke.tape tape.kirim salam diorang xD

Izyan Masri said...

zella y:aah.boleh topup balik smeua tidor xD

Izyan Masri said...

en kronik:hehe.tak keje.stdy je :D

Izyan Masri said...

cikhanibulat:whoaaah :O banyaknya assignment.mesti tension kan

Izyan Masri said...

bird:haha.aah.dah gedebot.nak kena diet balik ni xD

Izyan Masri said...

ieqah:yeay dah habis.kan?Selerak macam perang dunia je table tu xD

Izyan Masri said...

kak rina:kihkih.akak mithali eyh?pasni jadi role model aa kak rina xD

Izyan Masri said...

faidhatul arfah:hehe.dah habis final pon dear :D

Izyan Masri said...

syakey:yesss.memang best ponggg :D

Izyan Masri said...

jebateja:aah.tapi dah habis pon examnya tuuu xD

Izyan Masri said...

fiezah:aah.dah boleh ukur baju lipat dengan elok dah.kihkih

Izyan Masri said...

syimirr:hehe.malumalu.thank you :D

Mya said...

welcome back izyan. amboi board dia =p

SUXX said...

mcm ada bb pin je tu? haha