Sunday, November 06, 2011

ini Binatang,bukan Manusia

Hello readers !
Peace be with you guys :)

bagaimanakah kehidupan anda hari ni? kat sini hujan lebat nak mati.mungkin ramai jugak yg mati ditimpa hujan lebat atau ramai yg mati kerana bercakap lebat.haha.okok.yan bukan nak cakap pasal hujan lebat atau ape2 lain yg lebat,but i'm interested to write about CAT atau bahasa kampongnya,kuceng.mungkin kucing2 jalanan di jerantut rasa terharu sebab ada jugak yg sudi menulis pasal diorang setelah ditolak oleh melodi,blog gossip oh bulan dan jugak majalah urtv

have you ever heard about HERO? bukan superhero macam
cicakman,superman,batman,mentol,tol ape tolak,lak ape laksa.wakaka.okay,tak lawak. :'),tapi seekor kucing yg teraniaya.

anyonyonyo.omeynyeomeynye. T_T

kisah dia senang je.kucing ni kena potong kaki depannya sebab curi ikan kat sebuah restoran.lepastu dia dibiarkan menderita sakit kat tepi kaki lima.sampailah ada seorang manusia berhati mulia yang tolong dia dan rawat sampai lah sembuh sepenuhnya.maybe ramai yg dah tau sebab kisah ni pernah keluar kat mastika dgn berita tv3.majalah mangga je belum tulis pasal si hero lagi,sebab si hero tanak posing maut kat tepi kolam.haha.(-.-)

what's in your mind when u've been told about this? wa cakap sama lu,bro,geram rasa macam nak ambik pisau potong ayam kat pasar,lepastu potong balik tangan org yg buat kucing tu.nal gi best,eden buek masak lomak cili api yo tangan ekau yg potong kaki kucing tu.goram bonar dah ni.haha.emo pulak. :') yelah mana taknya,just imagine,kalau terkena pisau time potong bawang sikit pon kita dah rasa sakit sangat,ni dia pegi potong kaki kucing tu hidup2.how does it feel.T_T

berapa sangatlah ikan seekor dua yg kucing tu ambik kalau nak compare dengan pahala bertimbun yg kita dapat bila bagi kucing makan.oh.pegi beli mcd selori,kfc sebaldi,(eyh?cam pantun 2 kerat pulak) boleh je,bagi kucing makan sikit nak berkira.camni aa manusia.buat malu je dengan makhluk lain.even i'm not a cat lover at all,but i'll never do such cruel thing.yan pon banyak pengalaman tak best dengan kucing.contohnya :
  • kes 1 : time sekolah rendah dulu,pernah bagi makanan kat ayam makcik,tiba-tiba kucing jantan tanpa budi bahasa amalan mulia terus cakar tangan wa .seb baik tak darah.wuwuw T_T
  • kes 2 : time tunggu berbuka puasa kat dewan makan asrama sekolah dulu,tiba2 kucing lompat dari bawah,ambik ayam dan bawak lari.lagi sedih.rasa nak buat catchop je.T_T

see?lembu pon nak bagi ceramah gak.wakaka.

meskipun yan pernah dizalimi oleh kucing2 jalanan yang bajet samseng dan taiko desa,tapi yan tak pernah terniat nak potong telinga,misai,kucing atau pape yg ada kat badan kucing tu.hang tau dak dosa hang buat lagu tu?? T_T so,pasni janganlah mimpi nak sepak2 kucing,atau mentoyekan kucing2 jalanan yg lemah kerana diorang jugak ada hati dan perasaan.everything on earth should be treated nicely.SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA.so,cheers! :)

36 comments:

Ichiro Kurogane said...

Kesian Hero-chan... =(
Xper, nanti lau ader org cmnie, aku akan HENSHIN!!! dan kasi RAIDA KICK!!! ^^
BTW, Keep on living Hero, because there's only one that's hting you, and others are loving you!! ^^

CikHaniBhulat said...

kesian gila kucing ni...mujur hani bukan wartawan mangga, kalo x dah amik dia pose tepi kolam..baru glamour...hak3.. =) salam aidiladha =p

Picoz Shupalula. said...

assalamualaikum :)
picoz ade tengok kesah Hero nih kt tv3 semalam. sungguh menyayat hati :') sampai picoz menitiskan airmata. mgkin kerana picoz nih memang akrab dengan kucing (selalu dijadikan teman berbual time boring). taktau la reaksi oranglain macam mane. hanya Allah yang mampu membalas perbuatan manusia durjana yang sanggup memotong kedua tangan Hero nih kan. mungkin sekarang dia belom rasa azab dosa yang dia buat terhadap binatang tak berdosa nih. allahuakbar.

Abg Stalker said...

hahaha..xbole blah posing tepi kolam sbb nk top. ;)abg pun x brp cintakn kucing.tp xde la sampai x buli.pnh..:( cuma x seksa sgt la.abg buli kucing srh berjalan 2kaki je.mst dia lenguh.tp dia nmpk cute!ok,abg jahat :'( skrg menyesal.

EZAN IDMA said...

kesiannnya.

Chegu said...

kesian siot, ape la manusia perangai macam zionis macam ni,mara sudah la, adui

Diyana said...

kesiannya kat kucing ni

dia haiwan kot mana ada akal , yg manusia tu pon sama ke tak ada akal buat kucing tu macam tu

noraauliyya said...

org yang buat tuh tak dak hati perut. tapi harap dia sedar dan bertaubat. moga dosa dia d ampunkan. Amin.

nur shazwani said...

siannya kucing tuhhhh. lepas ni tak nak buat mcm tuh lg kat kucing (:

syakey said...

kenapa lahh nk buat kucing macam ni. haih~~~

Azree said...

Tidak sanggup nak tengok lama-lama kucing ni,

Sadis...

shiki said...

kesiannyeee... D':

GaRy™ said...

kesian giler la... sumpah takder hati perut la manusia yang buat ni.. mai sat aq nak potong tangan dia lak.. *emosi tiba2.. hehehe..

Syimir said...

sedih wei kucing tu.kuang ajo tol peniaga ikan tu...seyes sedih.even kucing tu hidup pon,die nak buat kalau xde kaki.memg xgerak la die.sian seyhh..

Juliet_iRa~" said...

kesian kan kucing kat berita tv3 tu..:((

salam aidiladha..:D

psss : jom join my GA!:p

MIMIE AIZA said...

org tu x berapa betul la tu.. hukum hudud tu patut dekat manusia je. ni kucing lak jadi mangsa

zaty said...

manusia tu tak berhati perut lgsung laa.even kucen tu curik ikan jgn la smpi potong kaki. ='(

Izyan Masri said...

ichiro:kesian kan?rasa nak kick off je org tu xD

Izyan Masri said...

cikhani bhulat:kihkih.hani jadilah reporter majalah mangga.pastu ambik gambar hero banyk2 :D

Izyan Masri said...

picoz shupalula:tapi memang kejam betulkan dia buat mcm tu.tak patut.kesian kucing tu.Allah akan balas nnti.tunggu jelah :')

Izyan Masri said...

abang stalker:hehe.kesian kan kucing tu.gigit org yg potong kaki dia tu baru tau xD

Izyan Masri said...

ezan idma:hehe.kesian kan :)

Izyan Masri said...

chegu:marah pon tak sepatutnya dibuat.kucing tu memang tade akal.manalah dia tau benda dia buat tu salah :D

Izyan Masri said...

diyana:manusia tu nampak lebih tak berakal compare dgn kucing td T_T

Izyan Masri said...

noraauliya:betul2.harap diampunkan dosa.taktau ke sakitkan binatang tu berdosa T_T

Izyan Masri said...

nurshazwani:hehe.bagus2.sepak kucing pon tk boleh :D

Izyan Masri said...

SYAKEY:SEBAB DIA PENTINGKAN DIRI.SEEKOR IKAN PON TANAK SHARE DGN KUCING T_T

Izyan Masri said...

AZREE:KESIAN KAN.ISHISHISH :D

Izyan Masri said...

SHIKI:KESIAN BETULKAN.RASA NAK NAGIS PON ADA :D

Izyan Masri said...

GARY:HEHE.C'MON GARY SI SIPUT COMEL.POTONG JE TANGAN ORG TU XD

Izyan Masri said...

SYIMIR:kesian kan?kejam sgt kot buat mcm tu.kesian tak pasal2 jadi oku kucing tu T_T

Izyan Masri said...

juliet ira:kesian kan?eloknya sekeh je org tu :D

Izyan Masri said...

mimie aiza:tu la pasal.org tu pandai2 je buat hukum hudud untuk haiwan T_T

Izyan Masri said...

ZATY : kan?kejam sgt.tak patut betul buat

Hariszzz said...

setuju ngan cik Izyan- memang sakit ati menyirap darah bila tengok kucing mencuri.. rumah saya beberapa kali pernah diceroboh kucing yg brjaya curi lauk siap pecahkan pinggan lagi tu... marahnya memang tak terkata memang rasa nak sembelih kucing tu.. tapi kalau saya dapat tangkap kucing tu pun... rasanya tak sampai hati nak cederakan dia... saya ni nak masak kerang yg pun tak sampai ati :P semoga saya tidak akan tergolong bersama org yg potong kaki hiro tu..

Izyan Masri said...

harisz:yeap.marah macam mana pon kita kat haiwan.jgn sampai aniaya diorang.dosa besar :)

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, November 06, 2011

ini Binatang,bukan Manusia

Hello readers !
Peace be with you guys :)

bagaimanakah kehidupan anda hari ni? kat sini hujan lebat nak mati.mungkin ramai jugak yg mati ditimpa hujan lebat atau ramai yg mati kerana bercakap lebat.haha.okok.yan bukan nak cakap pasal hujan lebat atau ape2 lain yg lebat,but i'm interested to write about CAT atau bahasa kampongnya,kuceng.mungkin kucing2 jalanan di jerantut rasa terharu sebab ada jugak yg sudi menulis pasal diorang setelah ditolak oleh melodi,blog gossip oh bulan dan jugak majalah urtv

have you ever heard about HERO? bukan superhero macam
cicakman,superman,batman,mentol,tol ape tolak,lak ape laksa.wakaka.okay,tak lawak. :'),tapi seekor kucing yg teraniaya.

anyonyonyo.omeynyeomeynye. T_T

kisah dia senang je.kucing ni kena potong kaki depannya sebab curi ikan kat sebuah restoran.lepastu dia dibiarkan menderita sakit kat tepi kaki lima.sampailah ada seorang manusia berhati mulia yang tolong dia dan rawat sampai lah sembuh sepenuhnya.maybe ramai yg dah tau sebab kisah ni pernah keluar kat mastika dgn berita tv3.majalah mangga je belum tulis pasal si hero lagi,sebab si hero tanak posing maut kat tepi kolam.haha.(-.-)

what's in your mind when u've been told about this? wa cakap sama lu,bro,geram rasa macam nak ambik pisau potong ayam kat pasar,lepastu potong balik tangan org yg buat kucing tu.nal gi best,eden buek masak lomak cili api yo tangan ekau yg potong kaki kucing tu.goram bonar dah ni.haha.emo pulak. :') yelah mana taknya,just imagine,kalau terkena pisau time potong bawang sikit pon kita dah rasa sakit sangat,ni dia pegi potong kaki kucing tu hidup2.how does it feel.T_T

berapa sangatlah ikan seekor dua yg kucing tu ambik kalau nak compare dengan pahala bertimbun yg kita dapat bila bagi kucing makan.oh.pegi beli mcd selori,kfc sebaldi,(eyh?cam pantun 2 kerat pulak) boleh je,bagi kucing makan sikit nak berkira.camni aa manusia.buat malu je dengan makhluk lain.even i'm not a cat lover at all,but i'll never do such cruel thing.yan pon banyak pengalaman tak best dengan kucing.contohnya :
  • kes 1 : time sekolah rendah dulu,pernah bagi makanan kat ayam makcik,tiba-tiba kucing jantan tanpa budi bahasa amalan mulia terus cakar tangan wa .seb baik tak darah.wuwuw T_T
  • kes 2 : time tunggu berbuka puasa kat dewan makan asrama sekolah dulu,tiba2 kucing lompat dari bawah,ambik ayam dan bawak lari.lagi sedih.rasa nak buat catchop je.T_T

see?lembu pon nak bagi ceramah gak.wakaka.

meskipun yan pernah dizalimi oleh kucing2 jalanan yang bajet samseng dan taiko desa,tapi yan tak pernah terniat nak potong telinga,misai,kucing atau pape yg ada kat badan kucing tu.hang tau dak dosa hang buat lagu tu?? T_T so,pasni janganlah mimpi nak sepak2 kucing,atau mentoyekan kucing2 jalanan yg lemah kerana diorang jugak ada hati dan perasaan.everything on earth should be treated nicely.SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA.so,cheers! :)

36 comments:

Ichiro Kurogane said...

Kesian Hero-chan... =(
Xper, nanti lau ader org cmnie, aku akan HENSHIN!!! dan kasi RAIDA KICK!!! ^^
BTW, Keep on living Hero, because there's only one that's hting you, and others are loving you!! ^^

CikHaniBhulat said...

kesian gila kucing ni...mujur hani bukan wartawan mangga, kalo x dah amik dia pose tepi kolam..baru glamour...hak3.. =) salam aidiladha =p

Picoz Shupalula. said...

assalamualaikum :)
picoz ade tengok kesah Hero nih kt tv3 semalam. sungguh menyayat hati :') sampai picoz menitiskan airmata. mgkin kerana picoz nih memang akrab dengan kucing (selalu dijadikan teman berbual time boring). taktau la reaksi oranglain macam mane. hanya Allah yang mampu membalas perbuatan manusia durjana yang sanggup memotong kedua tangan Hero nih kan. mungkin sekarang dia belom rasa azab dosa yang dia buat terhadap binatang tak berdosa nih. allahuakbar.

Abg Stalker said...

hahaha..xbole blah posing tepi kolam sbb nk top. ;)abg pun x brp cintakn kucing.tp xde la sampai x buli.pnh..:( cuma x seksa sgt la.abg buli kucing srh berjalan 2kaki je.mst dia lenguh.tp dia nmpk cute!ok,abg jahat :'( skrg menyesal.

EZAN IDMA said...

kesiannnya.

Chegu said...

kesian siot, ape la manusia perangai macam zionis macam ni,mara sudah la, adui

Diyana said...

kesiannya kat kucing ni

dia haiwan kot mana ada akal , yg manusia tu pon sama ke tak ada akal buat kucing tu macam tu

noraauliyya said...

org yang buat tuh tak dak hati perut. tapi harap dia sedar dan bertaubat. moga dosa dia d ampunkan. Amin.

nur shazwani said...

siannya kucing tuhhhh. lepas ni tak nak buat mcm tuh lg kat kucing (:

syakey said...

kenapa lahh nk buat kucing macam ni. haih~~~

Azree said...

Tidak sanggup nak tengok lama-lama kucing ni,

Sadis...

shiki said...

kesiannyeee... D':

GaRy™ said...

kesian giler la... sumpah takder hati perut la manusia yang buat ni.. mai sat aq nak potong tangan dia lak.. *emosi tiba2.. hehehe..

Syimir said...

sedih wei kucing tu.kuang ajo tol peniaga ikan tu...seyes sedih.even kucing tu hidup pon,die nak buat kalau xde kaki.memg xgerak la die.sian seyhh..

Juliet_iRa~" said...

kesian kan kucing kat berita tv3 tu..:((

salam aidiladha..:D

psss : jom join my GA!:p

MIMIE AIZA said...

org tu x berapa betul la tu.. hukum hudud tu patut dekat manusia je. ni kucing lak jadi mangsa

zaty said...

manusia tu tak berhati perut lgsung laa.even kucen tu curik ikan jgn la smpi potong kaki. ='(

Izyan Masri said...

ichiro:kesian kan?rasa nak kick off je org tu xD

Izyan Masri said...

cikhani bhulat:kihkih.hani jadilah reporter majalah mangga.pastu ambik gambar hero banyk2 :D

Izyan Masri said...

picoz shupalula:tapi memang kejam betulkan dia buat mcm tu.tak patut.kesian kucing tu.Allah akan balas nnti.tunggu jelah :')

Izyan Masri said...

abang stalker:hehe.kesian kan kucing tu.gigit org yg potong kaki dia tu baru tau xD

Izyan Masri said...

ezan idma:hehe.kesian kan :)

Izyan Masri said...

chegu:marah pon tak sepatutnya dibuat.kucing tu memang tade akal.manalah dia tau benda dia buat tu salah :D

Izyan Masri said...

diyana:manusia tu nampak lebih tak berakal compare dgn kucing td T_T

Izyan Masri said...

noraauliya:betul2.harap diampunkan dosa.taktau ke sakitkan binatang tu berdosa T_T

Izyan Masri said...

nurshazwani:hehe.bagus2.sepak kucing pon tk boleh :D

Izyan Masri said...

SYAKEY:SEBAB DIA PENTINGKAN DIRI.SEEKOR IKAN PON TANAK SHARE DGN KUCING T_T

Izyan Masri said...

AZREE:KESIAN KAN.ISHISHISH :D

Izyan Masri said...

SHIKI:KESIAN BETULKAN.RASA NAK NAGIS PON ADA :D

Izyan Masri said...

GARY:HEHE.C'MON GARY SI SIPUT COMEL.POTONG JE TANGAN ORG TU XD

Izyan Masri said...

SYIMIR:kesian kan?kejam sgt kot buat mcm tu.kesian tak pasal2 jadi oku kucing tu T_T

Izyan Masri said...

juliet ira:kesian kan?eloknya sekeh je org tu :D

Izyan Masri said...

mimie aiza:tu la pasal.org tu pandai2 je buat hukum hudud untuk haiwan T_T

Izyan Masri said...

ZATY : kan?kejam sgt.tak patut betul buat

Hariszzz said...

setuju ngan cik Izyan- memang sakit ati menyirap darah bila tengok kucing mencuri.. rumah saya beberapa kali pernah diceroboh kucing yg brjaya curi lauk siap pecahkan pinggan lagi tu... marahnya memang tak terkata memang rasa nak sembelih kucing tu.. tapi kalau saya dapat tangkap kucing tu pun... rasanya tak sampai hati nak cederakan dia... saya ni nak masak kerang yg pun tak sampai ati :P semoga saya tidak akan tergolong bersama org yg potong kaki hiro tu..

Izyan Masri said...

harisz:yeap.marah macam mana pon kita kat haiwan.jgn sampai aniaya diorang.dosa besar :)