Monday, November 21, 2011

Kerenah host dan rakyat tuan rumah sukan sea 2011

Hello blogger !
Peace be with you guys :)

hari ni sepatutnya semua budak2 uitm dah ada kat campus masing2,tapi yan masih lagi kat rumah terbongkang depan tv sambil koyak plestit keropok mony laju2 dan minum vitagen untuk rampingkan perut balik.haha.gila kentang seyh.memang seronok.menghabiskan sisa cuti dengan makan secara rakus. :') malasnya nak balik uitm.please aa please aa datuk VC.tanak balik boleh tak?takpon tolong buat campus tu sebelah rumah kite boleh tak ? asal lak tak boleh ? kedai runcit 1 malaysia boleh buat depan rumah kite,kenapa uitm tak boleh? wakaka.boleh tak cakap mcm tu T_T

entry kali ni bukanlah yan nak cite pasal kedai runcit 1 malaysia atau kedai2 runcit lain di malaysia.dakk aih.tapi nak duk habaq mai kat hangpa semua pasai rasa tak puas hati cheq sebagai rakyat malaysia yg cinta akan tanah tumpah darahnya.lagi2 time kecik dulu,banyak betul darah tumpah dah kat tanah sebab bila naik beskal je,jatuh,bile jatuh je,luka,bila luka je,tumpah atas tanah.haha.gila tak lawak.ok fine :')


mcm ni,sepanjang sukan sea kat indonesia ni,mcm2 benda jadi. indonesia duk kalut aa nak buat perangai batak dia pegi boo2 kutuk2 pastu tak respect orang malaysia.haha.ni mesti perangai orang gaji dan jugak buruh2 kontrak yg pernah keje kat malaysia dulu ni.LOL (-.-) dah aa dulu diorang pegi claim yg orang malaysia mengaku tarian pendet dengan poco2 kita punya.pastu marah dan tuduh orang malaysia ni suka menciplak hak milik diorang? what's in your mind,indonesian?

kalau lah tarian poco2 dengan pendet ekau best bonar,dah sahsah dah eden joget poco2 kat pavillion sewenang-wenangnya sambil shopping.boo~ape aa weyh~bllahblah.haha.asal makin emo ni?pastu tak habis2 cakap lagu negaraku tiru lagu kebangsaan diorang.semua benda pon dari indonesia nya.musykil wa,der,ape diorang pikir lagu diorang tu sedap sangat cam lagu baby justin bieber tu ke?ke diorang ingat lirik lagu diorang bombastik?jangan men2,kita kat malaysia ni ada ahmad fedtri yahya yg suka buat ayat2 berbunga2 sampai kan kalau kita dengar ape dia ckp pon tak berapa faham dah,takpon ada datuk a samad said,sekali dia baca sajak nanti,nganga mulut korang sambil makan bakso.haha.

time sukan sea ni,banyak benda buruk yg dibuat tuan rumah.time lagu NEGARAKU pasang je,they dont even give some respect to us.Poor thing.bukan je tak berdiri,siap jerit2 cakap kuat lagi tu.Bila time bola sepak malaysia lawan indonesia that day,memang nyata lagi bersuluh diorang pegi kutuk2 malaysia.yg lagi tak puas hatinya,bila khairul fahmi jatuh time nak sepak bola diorang boleh pegi gelak pulak.(haha,padahal,yan pon nak tergelak time tu.tapi tahan je) .player malaysia pulak,terpaksa naik barracuda instead of bus just because they worried of being injured by indonesia fans.tempat media pulak full of them dan paling tak best bila bendera malaysia yg diguna tak cukup spesifikasi mcm yg sepatutnya.

jomlah sama2 doakan kejayaan pasukan bola Malaysia.Amin.muah!

dont they think,it just shows their own stupidity and low morality by doing so ? sepatutnya,sebagai tuan rumah,tunjuklah contoh dan benda2 yg baik.sukan untuk merapatkan ukhwah.tapi jadi medium untuk balas dendam dan tunjukkan amarah pulak.whoah.adekah yan baru tulis AMARAH tadi.haha.penat seyh perah otak nak cari word tu.kalah mak perah kelapa. T_T dahdahlah berdendam nya tu.kan elok kalau berbaik sesama kita.serumpun dan jugak sebudaya.seagama jugak.kan elok kalau baik2 semuanya.ape2 pon,hari ni malaysia vs indonesia final.sape rasa dia comel,tolong doakan pastu buat solat hajat pelbagai version biar malaysia dapat emas.Amin.hikhik.muah!ilove you my readers and friends!ayat retis tu.penat i practise,you ollss.so,cheers!

47 comments:

Rasmuna Mun said...

apa-apa pun malam ni harimau mesti makan garuda....aummmMMMM!!!!

♥ shaheizny ma ♥ said...

helo kak yan..! ekekke .. nice entry !! i loiikee !!! hoohoh.. panas jugak bila mlysia kena ejek2... hopefully they win the match tonyte !! jemput ke blog utk dptkn link live streaming ..hee :D

zaty said...

amboih kak yan somangat bonau hah! haha.indonesian mmg siot je.dengki kt malaysia cmtu laa.dorg x sedar bnda tu memalukan dorg sndri.xdk profesionalism lgsung! apa pun go go HARIMAU MUDA ! :)

peep said...

hopefully malaysia mng mlm ni.. nk tgk camne org2 endon yg angkoh tu.. bek soh dorang blaja silat je la.. haha :P

ishiko said...

hahahaa.. aumm aumm..

sergeant keroro said...

diorang memang suka cari pasal

Phat said...

selitkan sedikit " Ya Allah berikanlah kejayaan kepada pasukan bola sepak Malaysia pada malam ini " dalam doa-doa anda dan mudah mudahan Allah memakbulkan doa semua rakyat Malaysia

kita bukan apa semoga kemenangan malaysia dapat sedikit sebanyak leh padam ego indon tu

Nurul Husna Abdul Latif said...

yan,tak balik lagi ke ?

Nurul Husna Abdul Latif said...

Betul. Betul. Tak suke Indon. Amin. Moga Malaysia menang :-)

Shiro Petta Petto said...

Yan yan! Haha! Malaysia menang punya. Jangan risau. Biarkan mereka dengan dunia mereka. XP

syakey said...

risau kot,takut indon bomoh2 bg mesia tak menang. huhu

diorang kan pelik sikit. @_@

qiE said...

kak jijiyan . awat tak balik lagi ?? hmm nak duduk rumah jugak ! nak duduk rumah jugak . hehe . balik cepat sebelum saya mengadu kat fisal hot <3 hehe

qiE said...

kak jijiyan . kak jijiyan takde ke kat DSI malam tadi ? kalu ada , best kan ? gempak gilaa (:

qiE said...

kak jijiyan . hehe . hmm kak jijiyan ada nak jual buku 2nd hand sem 2 punya tak ?? pagi tadi qie dah beli buku far150 rm55.30 kot . mahal gilaa . hehe . kalu kak jijiyan nak jual , do inform me ok ?? (: thanks

qiE said...

kak jijiyan
hehe mesti kak jijiyan boring kan
asyik2 Qie je menyemak kat sini
hmm nak cakap thanks ehh kasi intro sikit pasal subjek2 yg Qie akan belajar for this sem . thanks jugak sebab kasi nasihat kalu nak berjaya . insyaAllah Qie usaha yg terbaik nak dapat dean list for sem 2 pulak macam kak jijiyan (: pray for me ok (: i'll pray for you too :D

Pocket said...

camana pun malaysia dah menang,
moga jadi ajaran buat mereka,
harimau mungkin kalah dulu,
mungkin kalah nanti,
tp semalam harimau mengaum lantang.

dan meiga terentang menekup muka.

hoyeah!!

Mizz ErMa said...

nasib baek piala emas tu xjadi milik diorang..kalo x, lagi sakan la diorang perlekehkan malaysia..=)

Abg Stalker said...

kelakuan diorg da ckup membuktikn betapa ceteknya ilmu diorg.kita cool je la..:)

A retarded kitty said...

apa-apa pun Malaysia menang jugak

horray!

tapi kenapa tak ada cuti eh?

kekeke

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

akak pon heran kenapa diaorang benci sgt dgn kita..

hanabunga said...

lawakla kakyan ni.tu la pasai yg dok buat mogok bagai tu mesti jenis bibik2 dan buruh paksa.yg educated tak buat gitu dong!

Ihsan Arifin said...

kerol fami saje je buat buat jatuh. men bola mane buleh serius je yan. kene lah ade unsur humour siket. baru meriah gituuuu hehe ;)

Ihsan Arifin said...

btw, klu solat dkt pasar malam kemain payah nak khusyuk. tergoda ioman bau sodap sodap aihhhhh

Nyamuk Terbang said...

xbpa nk suka prangai palyer indon time bola
main kasar

unGu said...

jgn terlalu membenci.,,


K?


doakn islam supaya bersatu, bknny berpch..


xsemua mrk benci kita krna rkyt indo itu bnyk..

Pondok Usang said...

biasala..dah nama pun tuan rumah.. hehe...

Izyan Masri said...

rasmuna mun :alhamdulillah.dh makan pon garuda tu xD

Izyan Masri said...

shaheizny ma:yeay.naisb baik menang kan xD

Izyan Masri said...

zaty:yeay!nasib baik menang kan kan :D

Izyan Masri said...

peep:hahahaha.kenapa suruh blaja silat ? xD

Izyan Masri said...

ishiko:amboi kemain bunyi rimau dia xD

Izyan Masri said...

sergeant keroro:tau tape xD

Izyan Masri said...

phat:sangat setuju ! :D

Izyan Masri said...

cena:dah balik.hikhik xD

Izyan Masri said...

shiro:yeay!nasib baik dh menang pon xD

Izyan Masri said...

syakey:tau tape.yan pon banyak kali pk cm tu xD

Izyan Masri said...

qie:mcm mana nak contact qie ni ? phone number tade T_T wuwuwu

Izyan Masri said...

pocket:yeay!nasib baik menang.thanks Allah :D

Izyan Masri said...

mizz erma:tau tape kan ? kalau tak mesti habis habisan diorang kena kan kite xD

Izyan Masri said...

abang stalker:hehehe.nasib baik kan.alhamdulillah :D

Izyan Masri said...

retarded kitty:kihkih.taktaulah.kesian tak dpt cuti kan.kekeke

Izyan Masri said...

kak rina:kan?pelik je diorang nak benci2 pula T_T

Izyan Masri said...

hanabunga:tau tape.buruh2 je buat mcm tu xD

Izyan Masri said...

ihsan ariffin:haha.pandai kerol fahmi buat lawak eyh xD

Izyan Masri said...

nyamuk terbang:tau tape.kasar bonar xD

Izyan Masri said...

ungu:hehe.alright.tak benci dah pon :D

Izyan Masri said...

pondok usang : hehe.okok :D

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, November 21, 2011

Kerenah host dan rakyat tuan rumah sukan sea 2011

Hello blogger !
Peace be with you guys :)

hari ni sepatutnya semua budak2 uitm dah ada kat campus masing2,tapi yan masih lagi kat rumah terbongkang depan tv sambil koyak plestit keropok mony laju2 dan minum vitagen untuk rampingkan perut balik.haha.gila kentang seyh.memang seronok.menghabiskan sisa cuti dengan makan secara rakus. :') malasnya nak balik uitm.please aa please aa datuk VC.tanak balik boleh tak?takpon tolong buat campus tu sebelah rumah kite boleh tak ? asal lak tak boleh ? kedai runcit 1 malaysia boleh buat depan rumah kite,kenapa uitm tak boleh? wakaka.boleh tak cakap mcm tu T_T

entry kali ni bukanlah yan nak cite pasal kedai runcit 1 malaysia atau kedai2 runcit lain di malaysia.dakk aih.tapi nak duk habaq mai kat hangpa semua pasai rasa tak puas hati cheq sebagai rakyat malaysia yg cinta akan tanah tumpah darahnya.lagi2 time kecik dulu,banyak betul darah tumpah dah kat tanah sebab bila naik beskal je,jatuh,bile jatuh je,luka,bila luka je,tumpah atas tanah.haha.gila tak lawak.ok fine :')


mcm ni,sepanjang sukan sea kat indonesia ni,mcm2 benda jadi. indonesia duk kalut aa nak buat perangai batak dia pegi boo2 kutuk2 pastu tak respect orang malaysia.haha.ni mesti perangai orang gaji dan jugak buruh2 kontrak yg pernah keje kat malaysia dulu ni.LOL (-.-) dah aa dulu diorang pegi claim yg orang malaysia mengaku tarian pendet dengan poco2 kita punya.pastu marah dan tuduh orang malaysia ni suka menciplak hak milik diorang? what's in your mind,indonesian?

kalau lah tarian poco2 dengan pendet ekau best bonar,dah sahsah dah eden joget poco2 kat pavillion sewenang-wenangnya sambil shopping.boo~ape aa weyh~bllahblah.haha.asal makin emo ni?pastu tak habis2 cakap lagu negaraku tiru lagu kebangsaan diorang.semua benda pon dari indonesia nya.musykil wa,der,ape diorang pikir lagu diorang tu sedap sangat cam lagu baby justin bieber tu ke?ke diorang ingat lirik lagu diorang bombastik?jangan men2,kita kat malaysia ni ada ahmad fedtri yahya yg suka buat ayat2 berbunga2 sampai kan kalau kita dengar ape dia ckp pon tak berapa faham dah,takpon ada datuk a samad said,sekali dia baca sajak nanti,nganga mulut korang sambil makan bakso.haha.

time sukan sea ni,banyak benda buruk yg dibuat tuan rumah.time lagu NEGARAKU pasang je,they dont even give some respect to us.Poor thing.bukan je tak berdiri,siap jerit2 cakap kuat lagi tu.Bila time bola sepak malaysia lawan indonesia that day,memang nyata lagi bersuluh diorang pegi kutuk2 malaysia.yg lagi tak puas hatinya,bila khairul fahmi jatuh time nak sepak bola diorang boleh pegi gelak pulak.(haha,padahal,yan pon nak tergelak time tu.tapi tahan je) .player malaysia pulak,terpaksa naik barracuda instead of bus just because they worried of being injured by indonesia fans.tempat media pulak full of them dan paling tak best bila bendera malaysia yg diguna tak cukup spesifikasi mcm yg sepatutnya.

jomlah sama2 doakan kejayaan pasukan bola Malaysia.Amin.muah!

dont they think,it just shows their own stupidity and low morality by doing so ? sepatutnya,sebagai tuan rumah,tunjuklah contoh dan benda2 yg baik.sukan untuk merapatkan ukhwah.tapi jadi medium untuk balas dendam dan tunjukkan amarah pulak.whoah.adekah yan baru tulis AMARAH tadi.haha.penat seyh perah otak nak cari word tu.kalah mak perah kelapa. T_T dahdahlah berdendam nya tu.kan elok kalau berbaik sesama kita.serumpun dan jugak sebudaya.seagama jugak.kan elok kalau baik2 semuanya.ape2 pon,hari ni malaysia vs indonesia final.sape rasa dia comel,tolong doakan pastu buat solat hajat pelbagai version biar malaysia dapat emas.Amin.hikhik.muah!ilove you my readers and friends!ayat retis tu.penat i practise,you ollss.so,cheers!

47 comments:

Rasmuna Mun said...

apa-apa pun malam ni harimau mesti makan garuda....aummmMMMM!!!!

♥ shaheizny ma ♥ said...

helo kak yan..! ekekke .. nice entry !! i loiikee !!! hoohoh.. panas jugak bila mlysia kena ejek2... hopefully they win the match tonyte !! jemput ke blog utk dptkn link live streaming ..hee :D

zaty said...

amboih kak yan somangat bonau hah! haha.indonesian mmg siot je.dengki kt malaysia cmtu laa.dorg x sedar bnda tu memalukan dorg sndri.xdk profesionalism lgsung! apa pun go go HARIMAU MUDA ! :)

peep said...

hopefully malaysia mng mlm ni.. nk tgk camne org2 endon yg angkoh tu.. bek soh dorang blaja silat je la.. haha :P

ishiko said...

hahahaa.. aumm aumm..

sergeant keroro said...

diorang memang suka cari pasal

Phat said...

selitkan sedikit " Ya Allah berikanlah kejayaan kepada pasukan bola sepak Malaysia pada malam ini " dalam doa-doa anda dan mudah mudahan Allah memakbulkan doa semua rakyat Malaysia

kita bukan apa semoga kemenangan malaysia dapat sedikit sebanyak leh padam ego indon tu

Nurul Husna Abdul Latif said...

yan,tak balik lagi ke ?

Nurul Husna Abdul Latif said...

Betul. Betul. Tak suke Indon. Amin. Moga Malaysia menang :-)

Shiro Petta Petto said...

Yan yan! Haha! Malaysia menang punya. Jangan risau. Biarkan mereka dengan dunia mereka. XP

syakey said...

risau kot,takut indon bomoh2 bg mesia tak menang. huhu

diorang kan pelik sikit. @_@

qiE said...

kak jijiyan . awat tak balik lagi ?? hmm nak duduk rumah jugak ! nak duduk rumah jugak . hehe . balik cepat sebelum saya mengadu kat fisal hot <3 hehe

qiE said...

kak jijiyan . kak jijiyan takde ke kat DSI malam tadi ? kalu ada , best kan ? gempak gilaa (:

qiE said...

kak jijiyan . hehe . hmm kak jijiyan ada nak jual buku 2nd hand sem 2 punya tak ?? pagi tadi qie dah beli buku far150 rm55.30 kot . mahal gilaa . hehe . kalu kak jijiyan nak jual , do inform me ok ?? (: thanks

qiE said...

kak jijiyan
hehe mesti kak jijiyan boring kan
asyik2 Qie je menyemak kat sini
hmm nak cakap thanks ehh kasi intro sikit pasal subjek2 yg Qie akan belajar for this sem . thanks jugak sebab kasi nasihat kalu nak berjaya . insyaAllah Qie usaha yg terbaik nak dapat dean list for sem 2 pulak macam kak jijiyan (: pray for me ok (: i'll pray for you too :D

Pocket said...

camana pun malaysia dah menang,
moga jadi ajaran buat mereka,
harimau mungkin kalah dulu,
mungkin kalah nanti,
tp semalam harimau mengaum lantang.

dan meiga terentang menekup muka.

hoyeah!!

Mizz ErMa said...

nasib baek piala emas tu xjadi milik diorang..kalo x, lagi sakan la diorang perlekehkan malaysia..=)

Abg Stalker said...

kelakuan diorg da ckup membuktikn betapa ceteknya ilmu diorg.kita cool je la..:)

A retarded kitty said...

apa-apa pun Malaysia menang jugak

horray!

tapi kenapa tak ada cuti eh?

kekeke

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

akak pon heran kenapa diaorang benci sgt dgn kita..

hanabunga said...

lawakla kakyan ni.tu la pasai yg dok buat mogok bagai tu mesti jenis bibik2 dan buruh paksa.yg educated tak buat gitu dong!

Ihsan Arifin said...

kerol fami saje je buat buat jatuh. men bola mane buleh serius je yan. kene lah ade unsur humour siket. baru meriah gituuuu hehe ;)

Ihsan Arifin said...

btw, klu solat dkt pasar malam kemain payah nak khusyuk. tergoda ioman bau sodap sodap aihhhhh

Nyamuk Terbang said...

xbpa nk suka prangai palyer indon time bola
main kasar

unGu said...

jgn terlalu membenci.,,


K?


doakn islam supaya bersatu, bknny berpch..


xsemua mrk benci kita krna rkyt indo itu bnyk..

Pondok Usang said...

biasala..dah nama pun tuan rumah.. hehe...

Izyan Masri said...

rasmuna mun :alhamdulillah.dh makan pon garuda tu xD

Izyan Masri said...

shaheizny ma:yeay.naisb baik menang kan xD

Izyan Masri said...

zaty:yeay!nasib baik menang kan kan :D

Izyan Masri said...

peep:hahahaha.kenapa suruh blaja silat ? xD

Izyan Masri said...

ishiko:amboi kemain bunyi rimau dia xD

Izyan Masri said...

sergeant keroro:tau tape xD

Izyan Masri said...

phat:sangat setuju ! :D

Izyan Masri said...

cena:dah balik.hikhik xD

Izyan Masri said...

shiro:yeay!nasib baik dh menang pon xD

Izyan Masri said...

syakey:tau tape.yan pon banyak kali pk cm tu xD

Izyan Masri said...

qie:mcm mana nak contact qie ni ? phone number tade T_T wuwuwu

Izyan Masri said...

pocket:yeay!nasib baik menang.thanks Allah :D

Izyan Masri said...

mizz erma:tau tape kan ? kalau tak mesti habis habisan diorang kena kan kite xD

Izyan Masri said...

abang stalker:hehehe.nasib baik kan.alhamdulillah :D

Izyan Masri said...

retarded kitty:kihkih.taktaulah.kesian tak dpt cuti kan.kekeke

Izyan Masri said...

kak rina:kan?pelik je diorang nak benci2 pula T_T

Izyan Masri said...

hanabunga:tau tape.buruh2 je buat mcm tu xD

Izyan Masri said...

ihsan ariffin:haha.pandai kerol fahmi buat lawak eyh xD

Izyan Masri said...

nyamuk terbang:tau tape.kasar bonar xD

Izyan Masri said...

ungu:hehe.alright.tak benci dah pon :D

Izyan Masri said...

pondok usang : hehe.okok :D