Monday, November 14, 2011

Sebab kenapa jadi cikgu tu kadang-kadang best.

Hello readers !
Peace be with you guys :)

time kecik2 dulu kan,bila kena isi kad biru pasal diri sendiri tu,yan paling suka part hobi dengan cita-cita.rasa cam time tu je lah pon dapat gebang dan bercakap lebat depan guru kelas.contohnya en,bila guru kelas tanya,

" hobi dengan cita2 kau ape weyh?cikgu nak tulis ni."
wakaka.taktak.cikgu kite lemah lembut tau.cantik lagi tewww.hikhik. okok sambung balik.yan mesti jawab

" hobi saya bagi makan ayam,cita-cita saya bawak kapal terbang,cikgu. " sambil mengembangkan hidung tanda bangga.

haha.kemain kau,tanak kalah seyh,nak bawak kapal terbang kononnya.nak bawak beskal pon time tu kena bantuan roda dua yg kecik tu,ada hati nak bawak kapal terbang.dah aa kaki pendek.boobooboo.sob3 :') pastu cikgu mesti tanya,tanak jadi cam cikgu ke,yan pon dengan rasa rakusnya cakap,tanaklah jadi cikgu.sebab ape,dulu kan rasa jadi cikgu cam tak stylo,bawak kereta kancil kecik2 je,takpon kereta wira atau saga lama2.haha.gila kerek seyh budak ni.pang sekali baru tau.


as i'm getting older,bila dah jumpa dengan macam2 jenis cikgu,rasa cam tugas cikgu tu mulia sangat.kalau tade cikgu,sape nak ajar hang kat sekolah? ape korang ingat head prefect sekolah kau yg berbaju biru dan berambut belah tengah tu boleh aa ajar korang math,senidan pjk?takpon adekah doktor2,lawyer,majistret2,atau ahli musik,(eyh,cam kenal je?haha) boleh berjaya sebab ketua waran KRS dan jugak ketua pengawas library yang ajar ? mu tokse tipu kawe dehh.tokse tokse ewa bule,tok selagi kawe nok tegoo~~(sambil buat tarian dikir barat) pastu en,korang pon tak boleh dah nak duk kalut gebang yang cikgu punya gaji sikit.sebab cikgu2 ni ada rate gaji dan pangkat dia sendiri.namanya DG.taktaulah DG tu stands for what.Datuk gajah ke apebenda,janji adelah maksud dia.kalau rate DG dia tu dah sampai 52,54 atau JUSA,gaji boleh mencecah 5 angka,kira orite lah tu kan.bolehlah paw beli samsung galaxy note cam yg baru keluar tu, wakaka.

dan memandangkan mak yan merupakan cikgu sains PMR dan abah pulak pengetua sekolah tempat yan belajar dulu,tak jadi aa nak kutuk kerja cikgu.kena tangan sekali nnti dengan diorang T_T wuwuwu.pastu en,jadi cikgu ni best tau,sebab boleh dapat hadiah selalu.hikhik.kalau hang duk court jadi lawyer,atau duk hospital jadi doktor,atau pon duk office jadi accountant,adekah anda akan dapat selori hadiah cam cikgu2 dapat time hri guru ?dak aihh.tadenya,anak guam atau pesakit hangpa nak pegi beli frame gambar pelestik atau sejadah sebagai hadiah.dak dak.jangan nak duk gebang gwa naa.

so,disebabkan itulah yan cam tiba2 suka jadi cikgu.nak tukar dari accountancy ke cikgu cam dah lambat je.tape aa.jadi anak cikgu dan pengetua pon kire orait lah.set set gogo je.haha.kalau diorang dapat hadiah,semua hadiah akan diwasiatkan kepada kitorang.wakaka.contohnya mcm tadi,abah baru je transfer ke sekolah baru,so,dapat hadiah sedozen lebih from his old school.haha.mula lah jadi batak tahap dewa.so,abah,selamat bertugas ditempat baru.kerja rajin2.hikhik.so,cheers! :)

57 comments:

Nia Ridzwan said...

"kami bangga menjadi guru"

terbentang ayat tu kat t-shirt IPG kitorang. muehehehe.


eh eh SEMESRA?

ღ nurrul ღ said...

sebenarnya guru merupakan titik lgkah kita capai cita... memng mulia seorang guru.. tanpa guru.. kita takkan jadi doktor , lawyer or else....

I proud bcoz my parents are teacher ! :)

Azuree said...

Uwahh mak ayah pun guru?
Sama lahh kita :D

Cheno Chenonet said...

cikgu best banyak cuti.hee
gaji pon dah tinggi sekaranggg wuwuuu
*jeles*

selamat bertugas di tempat baru encik pengetua :)

hanabunga said...

haha kelakar lah entry kak yan yg ni.OK memang best jadi cikgu.cuma kena sabar lah kan.tp kesabaran terbalas time hari guru lah.hee

'yAnA' Cute said...

wah,yayan..sukenyer dia dpt pau adiah dr mak ayah..
share r cket..hee
xpe2..yan ley jadi chegu akaun nanti..xpun pensyarah akaun ke an..oke what..

oh ya,kwn yan tu nma dia sape??
hehe :D

Chegu said...

heheh, sumer kerja best, ade lebih ade kurang, kan cik yan kan

Ruzzezanie said...

best pe jd cikgu!!

noraauliyya said...

guru umpama lilin ! hikhik

Abg Stalker said...

abg kepala angin.x bole jadi cikgu,nti murid2 kne pukul,yg perempuan kne ngurat.haah

qiE said...

ahahaha
nak hadiah jugak
nak jugak (:
hmm kak jijiyan nak Dean ehh
ambik lahh
dengan ini secara rasminyaa kak jijiyan jadi kakak ipar saya
bhahaha , suka lahh tu :P

-amandawinchester (:

L@dyKichiMachiko said...

wahhh....anak cikgu rupanyaa..(^_^).
bleh je kl nk tukar profesion drp accountant ke cikgu,nnt kl ngaja bleh ajar Prinsip Perakaunan, Perdagangan, ataupun Pengajian Perniagaan..hihi.

~seronoknya ayh yan dpt pindah skolah baru, akak tak dpt pindah pun...sedihh arrr sobssSobsss...~

Nyamuk Terbang said...

ketua waran KRS??
kau perli aku la tue
#kbai

fatinSQUARE said...

hhaa . best kan jadi anak cikgu yan . time hari guru kite terkena tempias hadiah hadiah tu . hehe

yan, accountancy, my first choice tau . but tak dapat continue pon course tu . sob sob sob .

EDlinaaJohari said...

Hi yan :) lamenye x singgah blog comey ni hehe :)
dulu lina kalau cikgu tny, cita2 nk jadi apa, lina jwb Pramugari siap dgn gaya skali haha gedik gila :p

Pondok Usang said...

cikgu... juga kerjaya yg mulia dan mencabar.. =)

jeBateja said...

wow...anak cikgu...patut le pandai....ahakz.....tapi kan...nak jadi cikgu kat mana2 pun buleh....ahakz...cuma tak formal je lah...

Ihsan Arifin said...

yan nasib baek tak jadi cikgu, kalau tak kat umah nanti sembang dengan mak bapak pasal sekolah je manjang ;)

Scarlett O'Hara said...

Aku seorang guru.Dahulu, kini dan selamanya..

Shazwani Ramly said...

kita mmg nk jadi cikgu :) cikgu kan besttt. hahhaa

qiE said...

kak jijiyan
lama tak update
rindu lahh :P

fathiahRAIHANA said...

Comel gila hobi bg makan ayam , hihihi

eh yan leh aje jd cegu account jugak kan kalo nk jd cegu ? :)

emieysandra said...

sokmo best la jadi cikguuuuu! :D

Akma Azlin said...

Salam, jemput singgah ke blog sy. Bru je menyudahkan nursing cover. Kegilaan menjahit datang lagi.
:-)

Mizz ErMa said...

bestnye dapat banyak hadiah..jeles..>___<

ishiko said...

ni.. chegu dtg nk bg tau ni...
chegu tenga holideyyy skrg ni...
wakakaka ^^

msrh's said...

parent i pun cikgu , and i pun excited gila bila parent i dapat hadiah :O hihi samela! sepp! :P

Izyan Masri said...

NIA RIDZWAN:WHOAH.BAKAL CIKGU BAGI COMMENT.HEHE.AAH.SEMESRA :D

Izyan Masri said...

NURUL:SAME2 CIKGU EYH?WHOAH.SAMELAH KITE.HIKHIK :D

Izyan Masri said...

AZUREE:whoah.ramai anak2 cikgu kat sini :D

Izyan Masri said...

cheno chenonet:hehe.tau tape.paling banyak cuti yg jles tu T_T

Izyan Masri said...

hanabunga:haha.tau tape.time hari guru paling best tak ingat.hadiah berlmbak T_T

Izyan Masri said...

yana cute:meyh sini share hadiah meyh.kita pau same2.kihkih.sape kwn yan?lupe.hehe

Izyan Masri said...

chegu:aah.semua seimbang.kankan :D

Izyan Masri said...

ruzzezanie:hehe.mmg best.tp yan tanak jadi cikgu.kihkih

Izyan Masri said...

noraauliya:whoah.dh mcm sajak hari guru ni xD

Izyan Masri said...

abang stalker:hahaha.bahaya ni.tak boleh tak boleh

Izyan Masri said...

qie:haha.whoah.jadi kakak ipar tu youuu ;D

Izyan Masri said...

ladykichi : oh akak pon cikgu ke?whoah.mesti best kan :D

Izyan Masri said...

nyamuk terbang : whoah.ketua waran ke?hebak2 :D

Izyan Masri said...

fatin square:hehe.tape2 sambung ape2 pon okay je kan.asalkan ada belajar jugak :D

Izyan Masri said...

edlina:whoah lina.ni mesti tinggi kan?bestlah.yan ni ketot T_T

Izyan Masri said...

pondok usang:betul.sebab murid3 skrg makin pandai.susah nak layan kerenah

Izyan Masri said...

je bateja:haha.aah.boleh jd yg tk formal.tp kalau yan jadi takut cikgu ajaran sesat je T_T

Izyan Masri said...

ihsan ariffin:kihkih.tau tape.tade tajuk lain dh nnti xD

Izyan Masri said...

scarlett:whoah.mesti seronok jadi cikgu.semangt je bunyinya xD

Izyan Masri said...

shazwani:whoah.nak jadi cikgu ye.nnti ajar ank kite ye xD

Izyan Masri said...

qie:hehehe.dah sampai entry baru dah ni xD

Izyan Masri said...

fathiah:hehe.nak jadi lecturer lah kot xD

Izyan Masri said...

emieysandra:haha.tau tape xD

Izyan Masri said...

akma azlin:okay.jap lgi yan datang.hehe :D

Izyan Masri said...

mizz erma:hehe.lepastu anak2 dia yg pauu xD

Izyan Masri said...

ishiko:hahaha.cikgu yg sorg ni banyak hadiah tak dpt? xD

Izyan Masri said...

msrh : hehe.best kan dpt pau hadiah parents xD

cikgu Naman said...

nanti jadi cikgu tak larat pulak kena buli ngan budak² nakal ..hehehe

aku laa said...

heheh..pela..baca intro pon da ktawe sorg2..sy pon cegitu jugak..masa darjah 1,ckgu bi soh wat essay..kenalkn diri..patotnya,dlm karangan 2,nama,tarikh lahir,bpe adk bdik n mcm2 lg,tp semangat punye pasal,bnda first dlm essay 2 nama,lpas 2 trus ltak cita2.haha..tp dpt 3 bntag tao..time 2,ckgu kasi bintang pon macam dpt handphone baru..1 kelas ditunjuknye..skrg,bru hbis spm..abh soh jd cekguu pulak.layan kan jela..ble fkir2 blik,bgus jd ckgu neh ek.krjaan.cuti senag.dpt aja budak2.eh,tp kan.blog awk neh bestlaa.td bkak google chrome.tjmpe lak blog awk.

aku laa said...

lagi 1,,hehh.law xda ckgu,,sape la kite ne kan.kte dpt ilmu pon dr dorg.pdana menteri pun mula2 blaja dgn ckgu.tengkiu la ckgu2 sume ehh.

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, November 14, 2011

Sebab kenapa jadi cikgu tu kadang-kadang best.

Hello readers !
Peace be with you guys :)

time kecik2 dulu kan,bila kena isi kad biru pasal diri sendiri tu,yan paling suka part hobi dengan cita-cita.rasa cam time tu je lah pon dapat gebang dan bercakap lebat depan guru kelas.contohnya en,bila guru kelas tanya,

" hobi dengan cita2 kau ape weyh?cikgu nak tulis ni."
wakaka.taktak.cikgu kite lemah lembut tau.cantik lagi tewww.hikhik. okok sambung balik.yan mesti jawab

" hobi saya bagi makan ayam,cita-cita saya bawak kapal terbang,cikgu. " sambil mengembangkan hidung tanda bangga.

haha.kemain kau,tanak kalah seyh,nak bawak kapal terbang kononnya.nak bawak beskal pon time tu kena bantuan roda dua yg kecik tu,ada hati nak bawak kapal terbang.dah aa kaki pendek.boobooboo.sob3 :') pastu cikgu mesti tanya,tanak jadi cam cikgu ke,yan pon dengan rasa rakusnya cakap,tanaklah jadi cikgu.sebab ape,dulu kan rasa jadi cikgu cam tak stylo,bawak kereta kancil kecik2 je,takpon kereta wira atau saga lama2.haha.gila kerek seyh budak ni.pang sekali baru tau.


as i'm getting older,bila dah jumpa dengan macam2 jenis cikgu,rasa cam tugas cikgu tu mulia sangat.kalau tade cikgu,sape nak ajar hang kat sekolah? ape korang ingat head prefect sekolah kau yg berbaju biru dan berambut belah tengah tu boleh aa ajar korang math,senidan pjk?takpon adekah doktor2,lawyer,majistret2,atau ahli musik,(eyh,cam kenal je?haha) boleh berjaya sebab ketua waran KRS dan jugak ketua pengawas library yang ajar ? mu tokse tipu kawe dehh.tokse tokse ewa bule,tok selagi kawe nok tegoo~~(sambil buat tarian dikir barat) pastu en,korang pon tak boleh dah nak duk kalut gebang yang cikgu punya gaji sikit.sebab cikgu2 ni ada rate gaji dan pangkat dia sendiri.namanya DG.taktaulah DG tu stands for what.Datuk gajah ke apebenda,janji adelah maksud dia.kalau rate DG dia tu dah sampai 52,54 atau JUSA,gaji boleh mencecah 5 angka,kira orite lah tu kan.bolehlah paw beli samsung galaxy note cam yg baru keluar tu, wakaka.

dan memandangkan mak yan merupakan cikgu sains PMR dan abah pulak pengetua sekolah tempat yan belajar dulu,tak jadi aa nak kutuk kerja cikgu.kena tangan sekali nnti dengan diorang T_T wuwuwu.pastu en,jadi cikgu ni best tau,sebab boleh dapat hadiah selalu.hikhik.kalau hang duk court jadi lawyer,atau duk hospital jadi doktor,atau pon duk office jadi accountant,adekah anda akan dapat selori hadiah cam cikgu2 dapat time hri guru ?dak aihh.tadenya,anak guam atau pesakit hangpa nak pegi beli frame gambar pelestik atau sejadah sebagai hadiah.dak dak.jangan nak duk gebang gwa naa.

so,disebabkan itulah yan cam tiba2 suka jadi cikgu.nak tukar dari accountancy ke cikgu cam dah lambat je.tape aa.jadi anak cikgu dan pengetua pon kire orait lah.set set gogo je.haha.kalau diorang dapat hadiah,semua hadiah akan diwasiatkan kepada kitorang.wakaka.contohnya mcm tadi,abah baru je transfer ke sekolah baru,so,dapat hadiah sedozen lebih from his old school.haha.mula lah jadi batak tahap dewa.so,abah,selamat bertugas ditempat baru.kerja rajin2.hikhik.so,cheers! :)

57 comments:

Nia Ridzwan said...

"kami bangga menjadi guru"

terbentang ayat tu kat t-shirt IPG kitorang. muehehehe.


eh eh SEMESRA?

ღ nurrul ღ said...

sebenarnya guru merupakan titik lgkah kita capai cita... memng mulia seorang guru.. tanpa guru.. kita takkan jadi doktor , lawyer or else....

I proud bcoz my parents are teacher ! :)

Azuree said...

Uwahh mak ayah pun guru?
Sama lahh kita :D

Cheno Chenonet said...

cikgu best banyak cuti.hee
gaji pon dah tinggi sekaranggg wuwuuu
*jeles*

selamat bertugas di tempat baru encik pengetua :)

hanabunga said...

haha kelakar lah entry kak yan yg ni.OK memang best jadi cikgu.cuma kena sabar lah kan.tp kesabaran terbalas time hari guru lah.hee

'yAnA' Cute said...

wah,yayan..sukenyer dia dpt pau adiah dr mak ayah..
share r cket..hee
xpe2..yan ley jadi chegu akaun nanti..xpun pensyarah akaun ke an..oke what..

oh ya,kwn yan tu nma dia sape??
hehe :D

Chegu said...

heheh, sumer kerja best, ade lebih ade kurang, kan cik yan kan

Ruzzezanie said...

best pe jd cikgu!!

noraauliyya said...

guru umpama lilin ! hikhik

Abg Stalker said...

abg kepala angin.x bole jadi cikgu,nti murid2 kne pukul,yg perempuan kne ngurat.haah

qiE said...

ahahaha
nak hadiah jugak
nak jugak (:
hmm kak jijiyan nak Dean ehh
ambik lahh
dengan ini secara rasminyaa kak jijiyan jadi kakak ipar saya
bhahaha , suka lahh tu :P

-amandawinchester (:

L@dyKichiMachiko said...

wahhh....anak cikgu rupanyaa..(^_^).
bleh je kl nk tukar profesion drp accountant ke cikgu,nnt kl ngaja bleh ajar Prinsip Perakaunan, Perdagangan, ataupun Pengajian Perniagaan..hihi.

~seronoknya ayh yan dpt pindah skolah baru, akak tak dpt pindah pun...sedihh arrr sobssSobsss...~

Nyamuk Terbang said...

ketua waran KRS??
kau perli aku la tue
#kbai

fatinSQUARE said...

hhaa . best kan jadi anak cikgu yan . time hari guru kite terkena tempias hadiah hadiah tu . hehe

yan, accountancy, my first choice tau . but tak dapat continue pon course tu . sob sob sob .

EDlinaaJohari said...

Hi yan :) lamenye x singgah blog comey ni hehe :)
dulu lina kalau cikgu tny, cita2 nk jadi apa, lina jwb Pramugari siap dgn gaya skali haha gedik gila :p

Pondok Usang said...

cikgu... juga kerjaya yg mulia dan mencabar.. =)

jeBateja said...

wow...anak cikgu...patut le pandai....ahakz.....tapi kan...nak jadi cikgu kat mana2 pun buleh....ahakz...cuma tak formal je lah...

Ihsan Arifin said...

yan nasib baek tak jadi cikgu, kalau tak kat umah nanti sembang dengan mak bapak pasal sekolah je manjang ;)

Scarlett O'Hara said...

Aku seorang guru.Dahulu, kini dan selamanya..

Shazwani Ramly said...

kita mmg nk jadi cikgu :) cikgu kan besttt. hahhaa

qiE said...

kak jijiyan
lama tak update
rindu lahh :P

fathiahRAIHANA said...

Comel gila hobi bg makan ayam , hihihi

eh yan leh aje jd cegu account jugak kan kalo nk jd cegu ? :)

emieysandra said...

sokmo best la jadi cikguuuuu! :D

Akma Azlin said...

Salam, jemput singgah ke blog sy. Bru je menyudahkan nursing cover. Kegilaan menjahit datang lagi.
:-)

Mizz ErMa said...

bestnye dapat banyak hadiah..jeles..>___<

ishiko said...

ni.. chegu dtg nk bg tau ni...
chegu tenga holideyyy skrg ni...
wakakaka ^^

msrh's said...

parent i pun cikgu , and i pun excited gila bila parent i dapat hadiah :O hihi samela! sepp! :P

Izyan Masri said...

NIA RIDZWAN:WHOAH.BAKAL CIKGU BAGI COMMENT.HEHE.AAH.SEMESRA :D

Izyan Masri said...

NURUL:SAME2 CIKGU EYH?WHOAH.SAMELAH KITE.HIKHIK :D

Izyan Masri said...

AZUREE:whoah.ramai anak2 cikgu kat sini :D

Izyan Masri said...

cheno chenonet:hehe.tau tape.paling banyak cuti yg jles tu T_T

Izyan Masri said...

hanabunga:haha.tau tape.time hari guru paling best tak ingat.hadiah berlmbak T_T

Izyan Masri said...

yana cute:meyh sini share hadiah meyh.kita pau same2.kihkih.sape kwn yan?lupe.hehe

Izyan Masri said...

chegu:aah.semua seimbang.kankan :D

Izyan Masri said...

ruzzezanie:hehe.mmg best.tp yan tanak jadi cikgu.kihkih

Izyan Masri said...

noraauliya:whoah.dh mcm sajak hari guru ni xD

Izyan Masri said...

abang stalker:hahaha.bahaya ni.tak boleh tak boleh

Izyan Masri said...

qie:haha.whoah.jadi kakak ipar tu youuu ;D

Izyan Masri said...

ladykichi : oh akak pon cikgu ke?whoah.mesti best kan :D

Izyan Masri said...

nyamuk terbang : whoah.ketua waran ke?hebak2 :D

Izyan Masri said...

fatin square:hehe.tape2 sambung ape2 pon okay je kan.asalkan ada belajar jugak :D

Izyan Masri said...

edlina:whoah lina.ni mesti tinggi kan?bestlah.yan ni ketot T_T

Izyan Masri said...

pondok usang:betul.sebab murid3 skrg makin pandai.susah nak layan kerenah

Izyan Masri said...

je bateja:haha.aah.boleh jd yg tk formal.tp kalau yan jadi takut cikgu ajaran sesat je T_T

Izyan Masri said...

ihsan ariffin:kihkih.tau tape.tade tajuk lain dh nnti xD

Izyan Masri said...

scarlett:whoah.mesti seronok jadi cikgu.semangt je bunyinya xD

Izyan Masri said...

shazwani:whoah.nak jadi cikgu ye.nnti ajar ank kite ye xD

Izyan Masri said...

qie:hehehe.dah sampai entry baru dah ni xD

Izyan Masri said...

fathiah:hehe.nak jadi lecturer lah kot xD

Izyan Masri said...

emieysandra:haha.tau tape xD

Izyan Masri said...

akma azlin:okay.jap lgi yan datang.hehe :D

Izyan Masri said...

mizz erma:hehe.lepastu anak2 dia yg pauu xD

Izyan Masri said...

ishiko:hahaha.cikgu yg sorg ni banyak hadiah tak dpt? xD

Izyan Masri said...

msrh : hehe.best kan dpt pau hadiah parents xD

cikgu Naman said...

nanti jadi cikgu tak larat pulak kena buli ngan budak² nakal ..hehehe

aku laa said...

heheh..pela..baca intro pon da ktawe sorg2..sy pon cegitu jugak..masa darjah 1,ckgu bi soh wat essay..kenalkn diri..patotnya,dlm karangan 2,nama,tarikh lahir,bpe adk bdik n mcm2 lg,tp semangat punye pasal,bnda first dlm essay 2 nama,lpas 2 trus ltak cita2.haha..tp dpt 3 bntag tao..time 2,ckgu kasi bintang pon macam dpt handphone baru..1 kelas ditunjuknye..skrg,bru hbis spm..abh soh jd cekguu pulak.layan kan jela..ble fkir2 blik,bgus jd ckgu neh ek.krjaan.cuti senag.dpt aja budak2.eh,tp kan.blog awk neh bestlaa.td bkak google chrome.tjmpe lak blog awk.

aku laa said...

lagi 1,,hehh.law xda ckgu,,sape la kite ne kan.kte dpt ilmu pon dr dorg.pdana menteri pun mula2 blaja dgn ckgu.tengkiu la ckgu2 sume ehh.