Saturday, December 24, 2011

4 Misi penting.

Hello blogger !
Peace be with you guys :)

taktaulah asal cuti mid sem kitorang kali ni lama sangat.setahun hang tau dak kitorang cuti ? memang rasa nak shake hand dengan naib chancelor 1234567 juta kali lah weyh.terharu aa dia bagi cuti setahun.memang uitm di hatiku aa macam ni.cuti mid sem kitorang dari 23/12/2011 sampai 2/1/2012.see? setahun tu.wakaka.lorat je lebih pempuan ni.lempang nanti baru tau :')

sebenarnya kan,sepanjang cuti mid sem yang berapa kerat hari ni je,yan dah ada few missions and targets which must be done!must!must!bruno mars!eyh???tapi gwa sedih lah bro,gwa bagi tau mak pak gwa mission gwa tadi,pastu diorang boleh buat muka lek je sambil cakap " ala,sehari je lah semangat,pastu tidur terbongkang je lah tu " sedih aa bila puan ibu dengan encik bapak cakap mcm tu.so,yan dah bertekad dengan sepenuh jiwa dan raga nak make sure mission yan kali ni berbuah.tak kire aa buah durian,manggis atau pon rambutan.LOL (-.-)'

1st Mission : menurunkan berat badan sebanyak 5 kg dalam cuti mid sem ni.
mula2 cadangnya yan nak turun kan 10 kg,pastu macam tipu sangat je kan dapat buat,so tanak aa lebih2.letak 5 kg dulu.unwanted fats kat kaki,tangan dan perut perlu di hapuskan dengan kadar segera.kalau aa boleh buang lemak macam buang lemak kat daging lombu dongan kobau kan sonang,eden suruh yo mak pak eden toreh sikit lomak2 kat porut ni haa. T_T

2nd Mission : menghabiskan 3 chapter untuk subject Far accounting
ni memang killer subject of the decade.kalau kau tak pass subject ni.kau kena extend sem.kalau extend sem tu senang mcm makan panadol extend,memang lah yan suka,telan je 2,3 biji,habis.ni kena lambat satu,2 atau 3 sem dari org lain.so,disebabkan tanak kena benda2 tak best mcm tu,kena aa rajin sikit stdy subject ni.ececey.mesti lecturer bangga seyh kalau baca 2nd mission ni :p

3rd Mission : Menulis blog secara persistant,consistant dan ape2 tant yang lain.
yang ni memang susah.sebab kena perah otak mengalahkan mak perah kelapa secara maximum untuk dapatkan idea nak tulis ape dalam blog.yan tanak aa tulis blog dalam keadaan tade mood atau otak blur.nanti hasilnya tak terbaik.ececey.kalau menulis blog nak ade mood lah,terbaik lah,kalau study kau main rembat je kan.haha.cam ni aa budak2 zaman sekarang.mane aa nak maju.

4th Mission : mencantikkan kaki

yang ni macam malu2 sikitlah nak cakap.tapi tape.disebabkan ni pon dah masuk dalam mission,gasak je lah.sebenarnya en, kaki yan telah mengalami masalah kekeringan tahap extreme.dah aa kering,pastu dia jadi keras sebab pakai flat shoes secara berleluasa ke kelas,pastu kena jalan laju pulak sebab asyik bangun lambat je,so mulalah melecet,pastu bila dah melecet,ada parut,pastu bila ada parut,jadi keras,pastu bila dah jadi keras,tak cantik,pastu bila tak cantik,kaki tak sama dah aa cam angelina jolie.jatuh aa kredibiliti sebagai retis. muahaha.so,for anyone of you yang ada petua nak cantik kan kaki,bolehlah share eyh.tak best lah kaki keras,bila org tersentuh je,mesti diorang confuse ni kaki manusia ke kaki bangku.sedih hang tau dak ? T_T wuwuwu

so,in these few days,i need to ensure,all my missions will completely be done.so,kepada kawan2 blog yang ada twitter dan dah follow pon tu,kalau nampak yan asyik tweet je 24 hours,sila lah ingat kan tentang 4 mission ni ye.muah!so,cheers! :)

12 comments:

MiSz fiFiEyQa said...

wahh..dah macam mission impossible pulak...good luck...you can do it yan!!hoyeahh!!! XD

Jay Akinari said...

hahaha..yan yan...hang ni buat lawak lah..hhehe..bab kaki tu cari limau n tenyeh kat kaki tu...insyallah kan lembut..hahaha:)bab mission nak turunkan berat badan tu jay berjaya buat dalam sebulan 10kg..hehe..:)

zaty said...

banyaknyaaaa mission!haha..apa pun go go kak yan.bak kata ADIDAS imposiible is nothing! :DD

Syimir said...

hahaha.mission yg last tu yg paling xleh bla.hehe.btw,hope u can make ur mission accomplished.

Shazwani Ramly said...

wahhh, semoga berjaya dgn misi kak yan tuh :D

qiE said...

ahaha
kak jijiyan
susah jugak mission tu
all the best (:

ID said...

yan sapu vaseline kat kaki tu mlm b4 tido tak pun guna produk cosway.. yan ni pun mengalami masalah yang sama macam yan jugak.. then guna produk cosway tu mmg tak mengecewakan lah.. eh, lupa nk ckp.. kite mmpunyai nama yg sama.. :)smga misi tercapai..

Abg Stalker said...

mencantikkn kaki?haha..itu pun ada dlm misi ek.ok2 la..yan suka,abg setuju. ;)jgn r 5kg je.x ckup tu..10kg bru mantap. :D

hanabunga said...

haaa mission yg kaki tu hana pun terjadi sama!!!!ee jadi keras tau tumit hana kakyan.pastu kan,merekah.aduh.apa yg hana buat,sapu losyen sblm tidur dan selepas mndi pagi.alhamdulillah beransur pulih :)

Izyan Masri said...

misz fifieyqa:kihkih.thank you thank you :D

Izyan Masri said...

jay:whoah.dlm sebulan 10 kg?nak tiru lah mcm ni :D

Izyan Masri said...

zaty:aww.thanks.ni yg semangat ni xD

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, December 24, 2011

4 Misi penting.

Hello blogger !
Peace be with you guys :)

taktaulah asal cuti mid sem kitorang kali ni lama sangat.setahun hang tau dak kitorang cuti ? memang rasa nak shake hand dengan naib chancelor 1234567 juta kali lah weyh.terharu aa dia bagi cuti setahun.memang uitm di hatiku aa macam ni.cuti mid sem kitorang dari 23/12/2011 sampai 2/1/2012.see? setahun tu.wakaka.lorat je lebih pempuan ni.lempang nanti baru tau :')

sebenarnya kan,sepanjang cuti mid sem yang berapa kerat hari ni je,yan dah ada few missions and targets which must be done!must!must!bruno mars!eyh???tapi gwa sedih lah bro,gwa bagi tau mak pak gwa mission gwa tadi,pastu diorang boleh buat muka lek je sambil cakap " ala,sehari je lah semangat,pastu tidur terbongkang je lah tu " sedih aa bila puan ibu dengan encik bapak cakap mcm tu.so,yan dah bertekad dengan sepenuh jiwa dan raga nak make sure mission yan kali ni berbuah.tak kire aa buah durian,manggis atau pon rambutan.LOL (-.-)'

1st Mission : menurunkan berat badan sebanyak 5 kg dalam cuti mid sem ni.
mula2 cadangnya yan nak turun kan 10 kg,pastu macam tipu sangat je kan dapat buat,so tanak aa lebih2.letak 5 kg dulu.unwanted fats kat kaki,tangan dan perut perlu di hapuskan dengan kadar segera.kalau aa boleh buang lemak macam buang lemak kat daging lombu dongan kobau kan sonang,eden suruh yo mak pak eden toreh sikit lomak2 kat porut ni haa. T_T

2nd Mission : menghabiskan 3 chapter untuk subject Far accounting
ni memang killer subject of the decade.kalau kau tak pass subject ni.kau kena extend sem.kalau extend sem tu senang mcm makan panadol extend,memang lah yan suka,telan je 2,3 biji,habis.ni kena lambat satu,2 atau 3 sem dari org lain.so,disebabkan tanak kena benda2 tak best mcm tu,kena aa rajin sikit stdy subject ni.ececey.mesti lecturer bangga seyh kalau baca 2nd mission ni :p

3rd Mission : Menulis blog secara persistant,consistant dan ape2 tant yang lain.
yang ni memang susah.sebab kena perah otak mengalahkan mak perah kelapa secara maximum untuk dapatkan idea nak tulis ape dalam blog.yan tanak aa tulis blog dalam keadaan tade mood atau otak blur.nanti hasilnya tak terbaik.ececey.kalau menulis blog nak ade mood lah,terbaik lah,kalau study kau main rembat je kan.haha.cam ni aa budak2 zaman sekarang.mane aa nak maju.

4th Mission : mencantikkan kaki

yang ni macam malu2 sikitlah nak cakap.tapi tape.disebabkan ni pon dah masuk dalam mission,gasak je lah.sebenarnya en, kaki yan telah mengalami masalah kekeringan tahap extreme.dah aa kering,pastu dia jadi keras sebab pakai flat shoes secara berleluasa ke kelas,pastu kena jalan laju pulak sebab asyik bangun lambat je,so mulalah melecet,pastu bila dah melecet,ada parut,pastu bila ada parut,jadi keras,pastu bila dah jadi keras,tak cantik,pastu bila tak cantik,kaki tak sama dah aa cam angelina jolie.jatuh aa kredibiliti sebagai retis. muahaha.so,for anyone of you yang ada petua nak cantik kan kaki,bolehlah share eyh.tak best lah kaki keras,bila org tersentuh je,mesti diorang confuse ni kaki manusia ke kaki bangku.sedih hang tau dak ? T_T wuwuwu

so,in these few days,i need to ensure,all my missions will completely be done.so,kepada kawan2 blog yang ada twitter dan dah follow pon tu,kalau nampak yan asyik tweet je 24 hours,sila lah ingat kan tentang 4 mission ni ye.muah!so,cheers! :)

12 comments:

MiSz fiFiEyQa said...

wahh..dah macam mission impossible pulak...good luck...you can do it yan!!hoyeahh!!! XD

Jay Akinari said...

hahaha..yan yan...hang ni buat lawak lah..hhehe..bab kaki tu cari limau n tenyeh kat kaki tu...insyallah kan lembut..hahaha:)bab mission nak turunkan berat badan tu jay berjaya buat dalam sebulan 10kg..hehe..:)

zaty said...

banyaknyaaaa mission!haha..apa pun go go kak yan.bak kata ADIDAS imposiible is nothing! :DD

Syimir said...

hahaha.mission yg last tu yg paling xleh bla.hehe.btw,hope u can make ur mission accomplished.

Shazwani Ramly said...

wahhh, semoga berjaya dgn misi kak yan tuh :D

qiE said...

ahaha
kak jijiyan
susah jugak mission tu
all the best (:

ID said...

yan sapu vaseline kat kaki tu mlm b4 tido tak pun guna produk cosway.. yan ni pun mengalami masalah yang sama macam yan jugak.. then guna produk cosway tu mmg tak mengecewakan lah.. eh, lupa nk ckp.. kite mmpunyai nama yg sama.. :)smga misi tercapai..

Abg Stalker said...

mencantikkn kaki?haha..itu pun ada dlm misi ek.ok2 la..yan suka,abg setuju. ;)jgn r 5kg je.x ckup tu..10kg bru mantap. :D

hanabunga said...

haaa mission yg kaki tu hana pun terjadi sama!!!!ee jadi keras tau tumit hana kakyan.pastu kan,merekah.aduh.apa yg hana buat,sapu losyen sblm tidur dan selepas mndi pagi.alhamdulillah beransur pulih :)

Izyan Masri said...

misz fifieyqa:kihkih.thank you thank you :D

Izyan Masri said...

jay:whoah.dlm sebulan 10 kg?nak tiru lah mcm ni :D

Izyan Masri said...

zaty:aww.thanks.ni yg semangat ni xD