Monday, December 26, 2011

My part time hobby

Hello bloggers !
Peace be with you guys :)

sebenarnya kan,dari dulu lagi,yan ni memang tade hobi yang yan akan buat secara persistant and consistant.kalau budak2 lain,time kecik2,mesti duk kalut gebang sesama diorang

" hobi iteww kan,kumpul setem.mak iteww sukew beli setem untuk iteww"
" kite pulak suka mewarne.banyak dah buku warne kite.kalau tak muat kite warne je dinding rumah kite.hikhik"

tapi kan,kalau yan memang taklah kumpul setem,baru ada 2,pastu mesti basah atau koyak ibarat digigit tikus maha besar.sebab yan memang gagal sikit bab2 jaga barang ni.(-.-) kalau mewarna pulak toksah cite aa,time tadika dulu pon,mesti bawak kerja sekolah bagi kat mak suruh colourkan.kalau mak tanak colourkan,guna kuasa guling2 sambil nangis.haha.yan prefer duduk terbongkang depan tv sambil makan kopok lekor cicah sos gigit laju2 sejajar dengan tahap eksited dapat tengok kartun.so,sampai besar yan tak pernah tau what kind of thing that i love the most.tapi sampailah satu hari,kawan yan,esah atau nama sebenarnya siti aisyah duk kalut buat jahitan handcraft dari kain felt,tiba2 yan pon jadi cam suka seyh sebab tengok dia boleh buat mcm2 barang.padahal kalau yan,jahit butang pon,baru nak cangkuk sekali, jatuh terus butang tu.(menunjukkan betapa teruknya hasil jahitan) :')

tapi yan pon taktau kenapa,memang this time i really love my new part time hobby.i always wanted to do something which can impress others.so,taklain tak bukan,dengan buat handcraft.haha.sebabnya,bila kita buat comel2,pastu orang puji,pas orang puji rasa happy nak buat lagi.sedap tak pantun dua kerat gwa,bro ? wakaka.niat tak baik en..isk isk.pastu en,hari jumaat hari tu,yan berjaya menyiapkan my very first handcraft.memang aa rupa dia buruk.kalau orang first time tengok,mesti dia akan confuse ni kain buruk ke handcraft.silap2 kan,kalau campak ke laut china selatan,ikan2 semua pupus sebab buruk sangat kain tu.tapi tape lah,janji siap kan. T_T wuwuwu.

mula2,yan nak buat benda ni,nak jahit jahitan insang pari untuk hiasan tepi pon dah ambik masa more than 2 hours.boleh nampak kat situ kan betapa lembapnya yan jahit.tapi disebabkan hari jumaat haritu yan nak bagi kat ehem ehem ehem kite yang nak balik rumah sebab dah cuti mid sem,so,i made it in less than an hour!fuyoohh.haha.tolong aa buat2 terkejut biar yan tak malu sensorang.satu dah sebut fuyoh.2,3,enamratustujohpulohlapan. :')

anyonyonyo.hodohnya kite buat :')

since that moment,memang yan rasa cam jatuh hati dengan felt craft ni.dulu gwa pandang sebelah mata je dengan felt ni,tengok felt ni kecik je tak besar2 dah.sekalinya dah minat sangat pulak.hikhik.malu aa kite cam ni.ok lah.nak pegi sambung jahit nak buat handcraft lain pulak.so,cheers! :)

p/s: eyh,yan kena organize program untuk family day accountancy uitm seri iskandar,perak on january 2012.sape ada idea best untuk buat game sempena family day tu nanti?sape ada roger kite cepat2 eyh.kat twitter pon boleh @izyanmasri tq :D

27 comments:

Nia Ridzwan said...

comel je.
kita boleh buat, tapi malas :P

Anonymous said...

Wah anak mami wat kraftangan...cantik :)

Areliff said...

buat arr nama ARELIFF satu hehehee..

ZYASH said...

Cantik n kreatif la...

♛ Dea Arematt ♛ said...

caner nak buat tuh..:)

Juliet_iRa~" said...

comelnyaa..heee ;p..

teringin nak buat sendiri tp xkreatif laa..hee

si ngokngek said...

eh kumpul stem lar best..tp boring ah..

huih,jahit-menjahit rajin pulok,..okey pa..stail

Mira Amirudin said...

habat la yan!! :)

ID said...

yan, mane beli kain felt?

'yAnA' Cute said...

comeinyer...
nak wat xreti..hehe
yan wat la bisnes..
mst rmai nak tmph..
gabung ngn kwn yan uh(ecah) hehe =)

yan part 4 erk??sem nie kne handle family day,dinner n bagai2 an..hehe..for family day :pena x wat p'tndgn jln gne kasut gergasi??

saharinasaharudin said...

wahh,kreatif la dia :)

YangT'pelihara said...

kat mana boleh cari kain ini sis.. kalau nak beli on9 ada x??

Azuree said...

cantik lahhh
hihihi
boleh buat bisnes ni hikhik :DD

Abg Stalker said...

huwaaa..tgn berseni!abg jahit boxer pun tunggang langgang. +_+

bt la game traditional ckit,tarik upih ke..:D seronok.

ayuyuuu :) said...

wahh comel angat. itewwww suke :)

hee

Syafiqah Alkaf said...

lama tak datang blog nie, banyak yg dah laen:)

Jay said...

miahahaha..fuyooh...hahaha..yan yan..tak sudah2 dengan lawok dia...pasal game tu cube yan buat bowling kelapa..haha..mesti bnyak yang join tu..:P

Gua said...

wahh, kreatifnya. =)

shanas ishak said...

rajinnya dia.. nak satu bley??

entry baru :

http://shanasituaku.blogspot.com/2011/12/bicara-dengan-dia.html

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

kwn2 fifi banyak buat benda ni! masa lapang kan seronok jugak buat!

Ainn Hazwany said...

COMELNYAAAA :)

MiSz fiFiEyQa said...

pheewittt..serius cantek!!!nak satu boleh yan??? =D

♥ shaheizny ma ♥ said...

kak yaaann !! hahhah.. cantik dohh handcratf tu..ekekke.. untuk si dia yg terchenta leteewww :DDD

qiE said...

kak jijiyan buat game best2
nanti qie tak nak pergi (:
hehe

qiE said...

kak jijiyan
main game musical chair (:
main tembak2 pun ok :P

Izyan Masri said...

NIA: YAN PON DULU MALAS.SKRG BARU RJAIN SIKIT BUAT.TAPI STILL HODOH.HAHA XD

CIK ANON:HAKHAK.MEYH SINI YAN BUATKAN JUGAK MEYH :D

ARELIFF:KIHKIH.MEYH SINI JUMPA AMBIK MEYH XD

ZYASH : HEHE.YG YAN BUAT HODOH JE LAH.KAWAN BUAT CNTIK :D

DEA AREMATT:KENA KREATIF PASTU KENA RAJIN N TEKUN.MCM YAN TAK TEKUN.TU YG HODOH TU T_T

Izyan Masri said...

JULIET IRA : HEHE.YAN PON TAK KREATIF JUGAK.TP JADI JUGAK 1 HASILKERJA.JANJI RAJIN N TEKUN.PASTU MINAT XD

SI NGOKNGEK; KIHKIH.KUMPUL SETEM TK CHALLENGING.ACANE TU XD

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, December 26, 2011

My part time hobby

Hello bloggers !
Peace be with you guys :)

sebenarnya kan,dari dulu lagi,yan ni memang tade hobi yang yan akan buat secara persistant and consistant.kalau budak2 lain,time kecik2,mesti duk kalut gebang sesama diorang

" hobi iteww kan,kumpul setem.mak iteww sukew beli setem untuk iteww"
" kite pulak suka mewarne.banyak dah buku warne kite.kalau tak muat kite warne je dinding rumah kite.hikhik"

tapi kan,kalau yan memang taklah kumpul setem,baru ada 2,pastu mesti basah atau koyak ibarat digigit tikus maha besar.sebab yan memang gagal sikit bab2 jaga barang ni.(-.-) kalau mewarna pulak toksah cite aa,time tadika dulu pon,mesti bawak kerja sekolah bagi kat mak suruh colourkan.kalau mak tanak colourkan,guna kuasa guling2 sambil nangis.haha.yan prefer duduk terbongkang depan tv sambil makan kopok lekor cicah sos gigit laju2 sejajar dengan tahap eksited dapat tengok kartun.so,sampai besar yan tak pernah tau what kind of thing that i love the most.tapi sampailah satu hari,kawan yan,esah atau nama sebenarnya siti aisyah duk kalut buat jahitan handcraft dari kain felt,tiba2 yan pon jadi cam suka seyh sebab tengok dia boleh buat mcm2 barang.padahal kalau yan,jahit butang pon,baru nak cangkuk sekali, jatuh terus butang tu.(menunjukkan betapa teruknya hasil jahitan) :')

tapi yan pon taktau kenapa,memang this time i really love my new part time hobby.i always wanted to do something which can impress others.so,taklain tak bukan,dengan buat handcraft.haha.sebabnya,bila kita buat comel2,pastu orang puji,pas orang puji rasa happy nak buat lagi.sedap tak pantun dua kerat gwa,bro ? wakaka.niat tak baik en..isk isk.pastu en,hari jumaat hari tu,yan berjaya menyiapkan my very first handcraft.memang aa rupa dia buruk.kalau orang first time tengok,mesti dia akan confuse ni kain buruk ke handcraft.silap2 kan,kalau campak ke laut china selatan,ikan2 semua pupus sebab buruk sangat kain tu.tapi tape lah,janji siap kan. T_T wuwuwu.

mula2,yan nak buat benda ni,nak jahit jahitan insang pari untuk hiasan tepi pon dah ambik masa more than 2 hours.boleh nampak kat situ kan betapa lembapnya yan jahit.tapi disebabkan hari jumaat haritu yan nak bagi kat ehem ehem ehem kite yang nak balik rumah sebab dah cuti mid sem,so,i made it in less than an hour!fuyoohh.haha.tolong aa buat2 terkejut biar yan tak malu sensorang.satu dah sebut fuyoh.2,3,enamratustujohpulohlapan. :')

anyonyonyo.hodohnya kite buat :')

since that moment,memang yan rasa cam jatuh hati dengan felt craft ni.dulu gwa pandang sebelah mata je dengan felt ni,tengok felt ni kecik je tak besar2 dah.sekalinya dah minat sangat pulak.hikhik.malu aa kite cam ni.ok lah.nak pegi sambung jahit nak buat handcraft lain pulak.so,cheers! :)

p/s: eyh,yan kena organize program untuk family day accountancy uitm seri iskandar,perak on january 2012.sape ada idea best untuk buat game sempena family day tu nanti?sape ada roger kite cepat2 eyh.kat twitter pon boleh @izyanmasri tq :D

27 comments:

Nia Ridzwan said...

comel je.
kita boleh buat, tapi malas :P

Anonymous said...

Wah anak mami wat kraftangan...cantik :)

Areliff said...

buat arr nama ARELIFF satu hehehee..

ZYASH said...

Cantik n kreatif la...

♛ Dea Arematt ♛ said...

caner nak buat tuh..:)

Juliet_iRa~" said...

comelnyaa..heee ;p..

teringin nak buat sendiri tp xkreatif laa..hee

si ngokngek said...

eh kumpul stem lar best..tp boring ah..

huih,jahit-menjahit rajin pulok,..okey pa..stail

Mira Amirudin said...

habat la yan!! :)

ID said...

yan, mane beli kain felt?

'yAnA' Cute said...

comeinyer...
nak wat xreti..hehe
yan wat la bisnes..
mst rmai nak tmph..
gabung ngn kwn yan uh(ecah) hehe =)

yan part 4 erk??sem nie kne handle family day,dinner n bagai2 an..hehe..for family day :pena x wat p'tndgn jln gne kasut gergasi??

saharinasaharudin said...

wahh,kreatif la dia :)

YangT'pelihara said...

kat mana boleh cari kain ini sis.. kalau nak beli on9 ada x??

Azuree said...

cantik lahhh
hihihi
boleh buat bisnes ni hikhik :DD

Abg Stalker said...

huwaaa..tgn berseni!abg jahit boxer pun tunggang langgang. +_+

bt la game traditional ckit,tarik upih ke..:D seronok.

ayuyuuu :) said...

wahh comel angat. itewwww suke :)

hee

Syafiqah Alkaf said...

lama tak datang blog nie, banyak yg dah laen:)

Jay said...

miahahaha..fuyooh...hahaha..yan yan..tak sudah2 dengan lawok dia...pasal game tu cube yan buat bowling kelapa..haha..mesti bnyak yang join tu..:P

Gua said...

wahh, kreatifnya. =)

shanas ishak said...

rajinnya dia.. nak satu bley??

entry baru :

http://shanasituaku.blogspot.com/2011/12/bicara-dengan-dia.html

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

kwn2 fifi banyak buat benda ni! masa lapang kan seronok jugak buat!

Ainn Hazwany said...

COMELNYAAAA :)

MiSz fiFiEyQa said...

pheewittt..serius cantek!!!nak satu boleh yan??? =D

♥ shaheizny ma ♥ said...

kak yaaann !! hahhah.. cantik dohh handcratf tu..ekekke.. untuk si dia yg terchenta leteewww :DDD

qiE said...

kak jijiyan buat game best2
nanti qie tak nak pergi (:
hehe

qiE said...

kak jijiyan
main game musical chair (:
main tembak2 pun ok :P

Izyan Masri said...

NIA: YAN PON DULU MALAS.SKRG BARU RJAIN SIKIT BUAT.TAPI STILL HODOH.HAHA XD

CIK ANON:HAKHAK.MEYH SINI YAN BUATKAN JUGAK MEYH :D

ARELIFF:KIHKIH.MEYH SINI JUMPA AMBIK MEYH XD

ZYASH : HEHE.YG YAN BUAT HODOH JE LAH.KAWAN BUAT CNTIK :D

DEA AREMATT:KENA KREATIF PASTU KENA RAJIN N TEKUN.MCM YAN TAK TEKUN.TU YG HODOH TU T_T

Izyan Masri said...

JULIET IRA : HEHE.YAN PON TAK KREATIF JUGAK.TP JADI JUGAK 1 HASILKERJA.JANJI RAJIN N TEKUN.PASTU MINAT XD

SI NGOKNGEK; KIHKIH.KUMPUL SETEM TK CHALLENGING.ACANE TU XD