Thursday, December 08, 2011

saya perlu kuat !

Hello blogger
Peace be with you guys :)

Oh ye.sebabkan yan dh lama tak update blog,so awal2 update perlulah tinggalkan sikit benda yg boleh buat anda dan anda juga anda yg selalu stalk blog gossip oh bulan tu dengan benda yg menjeleskan.adekah anda tahu bahawa pada hari isnin haritu aizat amdan atau jejaka si rambut tak berapa nak lurus tu buat konsert kat uitm seri iskandar?konsert gegar fiesta seyh.tapi memandangkan gwa sorang wanita berhati kental dan ego,gwa tanak aa pegi konsert tu sebab nanti malu aa gwa kalau brader2 peminat search,lefthanded,misfits dn lain2 nmpak gwa join konsert camtu.mana gwa nak sorok muka gwa yg brutal ni.wakaka.over dak?padahal tak sempat beli ticket sebenarnya sbb awal sgt sold out.wuwuwu.pastu en,hari rabu yakni semalam pulak,anaraffali pulak duk perform 4 buat lagu sempena program pengacara muda uitm seri iskandar.taktaulah await semua artis nak datang ni.haa.amacam?jeles tak?ke tak?please aa jeles.malu aa gwa nanti penat2 duk gebang nk bagi korang jeles.haha :')

oh ye.sebenarnya introduction kt atas tu tade kaitan pon dgn ape yg yan nak ceritakan.well,the main point I wanna tell the entire world is actually,I've to face with like so many challenges in these few days.first,kaki melecet secara besar-besaran.depan dan belakang kaki melecet sampai ada part yg terkopek.kopek dia tu tadelah cam kau kopek buah durian pastu makan laju2 biji dia kau campak kat depan bilik sebelah.haha.sebenanya gwa nak luahkan tk puas hati sebab dak bilik sebelah baling biji denghoyan depan bilik yan.acane tu?ok sambung balik.but now,everything's getting better,boleh aa jalan dgn baik dn berjogging ke kelas tanda kaki kau lah yg paling hebat skrg.LOL T_T

Second thing which keep reminding me of my mother is ,I just got stomach ache since last nigh till this morning.yg ni pling tk boleh tahan sebab bilik yan dh lah kat ground floor,tade pagar dan terpaksa pergi ke toilet pkul 2,3,4,5,6 pagi semata-mata sebab perut buat hal.sakit hang tau dak?takut lgi.bila dh sampai toilet tu,nak duk nyanyi,takut ada makhluk lain sambung.nak tidur,takut jatuh dlm mangkuk jamban pulak.wahaha.so I've decided to just stay calm and duduk diam2 sambil berpura-pura tade ape yg nk ditakutkan.dah a perut ni mintk hantar ke jmban nk dekat setiap 30 minutes.susah hang tau dak?kalau ada mak kan sonok dpt jaga. :')

There are still few more things yg membebankan minggu ni.memang menyusahkan dn kadang2 rasa mcm nak nangis.haha.tapi tak brader aa nnti.habis a taiko2 kampung seberang pertoyekan gwa.there's nothing else to do except keep praying and asking for a better life from God supaya senang blaja dan tade masalah utk ke kelas.ok lah.kite nak sambung tido.perut sakit lah.so,cheers! :)

19 comments:

Rasmuna Mun said...

kalo tkt g toilet sensorang bwk mp3 ke mp4 ke ipod ke dgr lagu....bernas x idea???thehehehe

L said...

hehehe... abang besar la ni kan.. taiko tai.. haha

jom baca kejap..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2011/12/aku-sayang-parent-aku-korang.html

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

yan buat tulisan baru ke? kecik sgt yan

akak ni rabun x nmpk nk baca huhu

Jay said...

hahaha..tak brytel eh layan aizat..kih kih...lawok bebeno kome ni..Yan mkn lah ubat n bawa g klinik..takut sakit lain kot..kawan jay pun bulan ni bnyak kene sakit perut,muntah2 n pening..take care ye yan..jaga diri leklok...i always pray for you..:)

seseluvumie said...

sabar2!

Shiro Petta Petto said...

Yan yan! Haha. Makcik. Rileks sudah. Ada hikmahnya tuh sakit perut pagi2 buta. Haha. Anyway, chill laa. Semua orang ada masalah. Handle it the Yan yan way. InsyaAllah ok. Good luck. :)

MiSz fiFiEyQa said...

Banyak2 bersabar ye yan...insyaallah setiap ujian tu pasti akan ade hikmahnye...soo cheers!! ;D

Hariszzz said...

eeeeeTEBABOWWW! berusahalah! kuatkan semangat ^^

ayuyuuu :) said...

hidup student itu pasti bgtu syg:)

so, keep stay strong. hihi

cheqwa said...

aaaah,.jeles! tapi tulun kim salam ana farali! eh,ana raffali...plisss~ haha.sakitnya kalau kaki melecet =.='

Ihsan Arifin said...

gile tabah yan.
kalau aku, tak pi jamban.
pakai je pampers.
abes cite.
kah kah kah

Abg Stalker said...

hahahah...kecik nau bontot smpai bole termasuk dlm jamban?hahahaha :P mst mkin sumthing ni smpai skt perut.kirim salam kaki yan tau,hebat!haha

k e y r i said...

good luck yan, no matter how diffucult the challenges you are facing, remember you family is counting on you.

*cewahhhhh haha :p

wAwA said...

wahhhh...untunglahhhh dpt together2 dengan retisssssss!;D
btw be strong darla.:)

qiE said...

kak jijiyan
lain kali jerit je nama qie
qie selalu tidur kat damar
bilik member tingkat 3
wing B sama dengan kak jijiyan kan
nanti qie teman lahh pergi toilet
ahaha (:

zaty said...

ehh.ada retissss lahh!x brutal ek?takpa nnti suh dowg jemput FaizalTahit pulakkk~hee

auch,semoga cepat sembuh kak yan :)

Rara Nasiha said...

arghh, siapakah jejaka rambut tak berapa nak lurus tu? nak tau. nak tau. sebab terbayang seorang artis nie. hehe :)

♥ aeryn ♥ said...

best nyer uitm tu.. selalu ada artis datang.. huhu.. :) by the way, knapa yan xambik je bji durian tu and then sumbat dalam mulut org tu? hehe jhatnyer reen.. :) btw, get well soon yah.. :)

Benrauf said...

Wish you well. :)

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, December 08, 2011

saya perlu kuat !

Hello blogger
Peace be with you guys :)

Oh ye.sebabkan yan dh lama tak update blog,so awal2 update perlulah tinggalkan sikit benda yg boleh buat anda dan anda juga anda yg selalu stalk blog gossip oh bulan tu dengan benda yg menjeleskan.adekah anda tahu bahawa pada hari isnin haritu aizat amdan atau jejaka si rambut tak berapa nak lurus tu buat konsert kat uitm seri iskandar?konsert gegar fiesta seyh.tapi memandangkan gwa sorang wanita berhati kental dan ego,gwa tanak aa pegi konsert tu sebab nanti malu aa gwa kalau brader2 peminat search,lefthanded,misfits dn lain2 nmpak gwa join konsert camtu.mana gwa nak sorok muka gwa yg brutal ni.wakaka.over dak?padahal tak sempat beli ticket sebenarnya sbb awal sgt sold out.wuwuwu.pastu en,hari rabu yakni semalam pulak,anaraffali pulak duk perform 4 buat lagu sempena program pengacara muda uitm seri iskandar.taktaulah await semua artis nak datang ni.haa.amacam?jeles tak?ke tak?please aa jeles.malu aa gwa nanti penat2 duk gebang nk bagi korang jeles.haha :')

oh ye.sebenarnya introduction kt atas tu tade kaitan pon dgn ape yg yan nak ceritakan.well,the main point I wanna tell the entire world is actually,I've to face with like so many challenges in these few days.first,kaki melecet secara besar-besaran.depan dan belakang kaki melecet sampai ada part yg terkopek.kopek dia tu tadelah cam kau kopek buah durian pastu makan laju2 biji dia kau campak kat depan bilik sebelah.haha.sebenanya gwa nak luahkan tk puas hati sebab dak bilik sebelah baling biji denghoyan depan bilik yan.acane tu?ok sambung balik.but now,everything's getting better,boleh aa jalan dgn baik dn berjogging ke kelas tanda kaki kau lah yg paling hebat skrg.LOL T_T

Second thing which keep reminding me of my mother is ,I just got stomach ache since last nigh till this morning.yg ni pling tk boleh tahan sebab bilik yan dh lah kat ground floor,tade pagar dan terpaksa pergi ke toilet pkul 2,3,4,5,6 pagi semata-mata sebab perut buat hal.sakit hang tau dak?takut lgi.bila dh sampai toilet tu,nak duk nyanyi,takut ada makhluk lain sambung.nak tidur,takut jatuh dlm mangkuk jamban pulak.wahaha.so I've decided to just stay calm and duduk diam2 sambil berpura-pura tade ape yg nk ditakutkan.dah a perut ni mintk hantar ke jmban nk dekat setiap 30 minutes.susah hang tau dak?kalau ada mak kan sonok dpt jaga. :')

There are still few more things yg membebankan minggu ni.memang menyusahkan dn kadang2 rasa mcm nak nangis.haha.tapi tak brader aa nnti.habis a taiko2 kampung seberang pertoyekan gwa.there's nothing else to do except keep praying and asking for a better life from God supaya senang blaja dan tade masalah utk ke kelas.ok lah.kite nak sambung tido.perut sakit lah.so,cheers! :)

19 comments:

Rasmuna Mun said...

kalo tkt g toilet sensorang bwk mp3 ke mp4 ke ipod ke dgr lagu....bernas x idea???thehehehe

L said...

hehehe... abang besar la ni kan.. taiko tai.. haha

jom baca kejap..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2011/12/aku-sayang-parent-aku-korang.html

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

yan buat tulisan baru ke? kecik sgt yan

akak ni rabun x nmpk nk baca huhu

Jay said...

hahaha..tak brytel eh layan aizat..kih kih...lawok bebeno kome ni..Yan mkn lah ubat n bawa g klinik..takut sakit lain kot..kawan jay pun bulan ni bnyak kene sakit perut,muntah2 n pening..take care ye yan..jaga diri leklok...i always pray for you..:)

seseluvumie said...

sabar2!

Shiro Petta Petto said...

Yan yan! Haha. Makcik. Rileks sudah. Ada hikmahnya tuh sakit perut pagi2 buta. Haha. Anyway, chill laa. Semua orang ada masalah. Handle it the Yan yan way. InsyaAllah ok. Good luck. :)

MiSz fiFiEyQa said...

Banyak2 bersabar ye yan...insyaallah setiap ujian tu pasti akan ade hikmahnye...soo cheers!! ;D

Hariszzz said...

eeeeeTEBABOWWW! berusahalah! kuatkan semangat ^^

ayuyuuu :) said...

hidup student itu pasti bgtu syg:)

so, keep stay strong. hihi

cheqwa said...

aaaah,.jeles! tapi tulun kim salam ana farali! eh,ana raffali...plisss~ haha.sakitnya kalau kaki melecet =.='

Ihsan Arifin said...

gile tabah yan.
kalau aku, tak pi jamban.
pakai je pampers.
abes cite.
kah kah kah

Abg Stalker said...

hahahah...kecik nau bontot smpai bole termasuk dlm jamban?hahahaha :P mst mkin sumthing ni smpai skt perut.kirim salam kaki yan tau,hebat!haha

k e y r i said...

good luck yan, no matter how diffucult the challenges you are facing, remember you family is counting on you.

*cewahhhhh haha :p

wAwA said...

wahhhh...untunglahhhh dpt together2 dengan retisssssss!;D
btw be strong darla.:)

qiE said...

kak jijiyan
lain kali jerit je nama qie
qie selalu tidur kat damar
bilik member tingkat 3
wing B sama dengan kak jijiyan kan
nanti qie teman lahh pergi toilet
ahaha (:

zaty said...

ehh.ada retissss lahh!x brutal ek?takpa nnti suh dowg jemput FaizalTahit pulakkk~hee

auch,semoga cepat sembuh kak yan :)

Rara Nasiha said...

arghh, siapakah jejaka rambut tak berapa nak lurus tu? nak tau. nak tau. sebab terbayang seorang artis nie. hehe :)

♥ aeryn ♥ said...

best nyer uitm tu.. selalu ada artis datang.. huhu.. :) by the way, knapa yan xambik je bji durian tu and then sumbat dalam mulut org tu? hehe jhatnyer reen.. :) btw, get well soon yah.. :)

Benrauf said...

Wish you well. :)