Thursday, December 01, 2011

When religion is no longer a priority

Hello blogger
Peace be with you guys :)

oh ye.setelah nak dekat setahun tak bukak blog gossip oh bulan,taktau dah jadi bulan penuh ke,bulan sabit atau pon kuih bulan,akhirnya yan bukak jugak blog tu tadi.maybe sebab hari ni tade kelas langsung,so nak study pon mood macam tade pulak.haha.last2 layanlah blog gossip dengan harapan,nak hilangkan boring kejap.

but,all of sudden,yan terbaca pulak an article entitled

FOTO DADA PENYANYI SEKSI INDONESIA,DITANDATANGAN DAVID BECKHAM

i was like,ohmaigod.is she a muslim ? tiba2 terfikir,seronok sangat ke dapat tunjuk to the entire world yang david beckham tandatangan kat barang berharga awak tu.is it an honour by letting him do such kind of way ? kalau nak cakap pasal omputih tu,lantaq pi depa lah kan,that's their own way of life.but when it comes to this,i mean,kalau orang islam sendiri buat mcm ni,there are no differences between you and them.kalau artis yg konon dibangga bangga kan jadi idol tu buat mcm ni,jgn terkejut if few years later,semua orang dok kalut sign dekat situ mcm seolah-olah kertas A4 dah pupus.atau maybe kilang kertas kat indonesia semua mogok tanak operate as usually sebab bola sepak diorang kalah time sukan sea? and because of that,si sharlini ni duk suruh beckham sign kat body dia yg mantap tu.

think about it wisely.anak dara kat luar sana tu,jangan lah bangga nak tiru.life is short.anytime boleh mati dan terus ke dunia lain.so,cheers.

35 comments:

fiey zara malaiqa said...

dah jadi pekara biasa sekarang.
manusia.

Phat said...

bende mcm ni x heran dah bagi indon

Mizz ErMa said...

ya ampun..bio betul..kot iye pom kemaruk sangat dengan c david beckam tu, agak2 la kan..=.='

cik ery said...

em.2 lah psai.org skang mcm2 lah

zaty said...

nak publisiti murahan gamaknya ni kak yan.ntah hape2 la :p

hanabunga said...

memang pun.dunia akhir zaman kakyan.haih

Chegu said...

manusia...bile fofular lebih di utama kan...ntah la

Syimir said...

umat akhir zaman :(

Cik Bhulat said...

seronok la dia...seronok sementara je ni =]

Cik Bhulat said...

ehh, dah lama la xjenguk2 belog yan..hani pon baru aktif balik..sbb tgh semester break =]

cheqwa said...

yea,betul...malunya kalau dpikirkan time dia minta beckham sign kan kat baju dia, bahagian situ plak... =.='

Pocket said...

alasan alasan nya:
-tak per .. berlapik
-alaa bahagian atas tu jer sikit,
bukan tetengah pon..
-bukan selalu.. sekali seumur idup pun ramai tak dapat.

counteralasan nya:
dosa oih! dosa!!

although people nowadays takingat sangat pun.. ohh!! mintak simpang

MiSz fiFiEyQa said...

Ouh....betul2 tak paham...jgn la desperate sgt smpi nak kena sign kat situ pulak... =.=

zella y said...

camni la klu dah xfkir agama...adap sopan...klu dia bkn muslim pon...fkir la...bagus ke buat mcm tu even kalau dia peminat setia...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

hemmm..nk berseronok maruah diri dan agama diketepikanlah..

IZNIE said...

klu sy laa. nk sign? kat tapak kaki pelisssss.

teha said...

manusia akhir zaman =='

EDlinaaJohari said...

omg tau laa barang dia mantoppp -,-"

Cik Bhulat said...

bz ke yang, xupdate entry =]

A retarded kitty said...

publisiti murahan

Nini Hartini said...

org2 yg bebas ni mmg mcm x kisah nk share2 barang isteri/awek/bf kat org lain.

Mrs. Lady's Stylo said...

Khas buat PENCINTA HANDBAGS!
Koleksi yg menarik & stylo serta tips2 berguna.

Kunjungi kami di http://mrsladysstylo.blogspot.com/

TQVM! :)

♥ aeryn ♥ said...

orang kalau dah tak der maruah, cenggitu lah jadik nyer.. :) menyampah.. bangga sangat lah tu ada hot items.. :)

syakey said...

errr -___________-

FANTASTIC PIECES said...

jom join GIVEAWAY

THE WINNER WILL GET ANY AVAILABLE ITEM WORTH RM 35.00

http://fantasticpieces.blogspot.com/2011/12/fantasticpieces-giveaway.html

Nurul Iman Rosman said...

manusia manusia manusia,

macam-macam perangai ade.

aidabeelicious said...

Akhir zaman memang menakutkan T.T

shark said...

di indon mmg camtu..
yg diorg tau nk popular jer..
sbb tu xleh g jauh sampai luar negara:)
bakat terletak pada populariti sahaja.

Pondok Usang said...

no komen.. =(

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

syahrini mmg seksi. dulu gosip dia dgn anang (ex krisdayanti) tapi skrg dh putus!

shahrazali said...

orang indon kan...... diorg mmg cmtu... tp kalau jadi pada artis Malaysia,, mmg xleh terima la..

Nyamuk Terbang said...

dua kali bca bru aku fhm
erkkk

Amierah Nabillah said...

haa, ada gak pernah dgr pasal ni :(

Izyan Masri said...

FIEY ZARA MALAIQA:benda yg tak baik jadi kebiasaan sangat menyedihkan.

phat:memang tak heran bagi mereka sebab dh banyak bergelumang dengan dosa

mizz erma:tu lah pasal.bawak bersabar lah kalau ye pon kan.tak perlu nak sign situ

cik ery:memalukan sangat

zaty:jangan artis malaysia kalut tiru sudah

hanabunga:sedih kan.teruk sungguh

chegu:nak kejar publisiti cepat

syimir:makin menjerumuskan diri dengan dosa

cikhanibhulat:banggalah dia.bangga sementara

cheqwa:beckham tu mmg dh biasa lifestyle mereka.yg kite ni sibuk nak tiru pulak.haish lah.

Anonymous said...

ape bangang sangat pompan ni.
otak ang pun letak kt 'situ' ke?
haishhhh! marah betul aku!!

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, December 01, 2011

When religion is no longer a priority

Hello blogger
Peace be with you guys :)

oh ye.setelah nak dekat setahun tak bukak blog gossip oh bulan,taktau dah jadi bulan penuh ke,bulan sabit atau pon kuih bulan,akhirnya yan bukak jugak blog tu tadi.maybe sebab hari ni tade kelas langsung,so nak study pon mood macam tade pulak.haha.last2 layanlah blog gossip dengan harapan,nak hilangkan boring kejap.

but,all of sudden,yan terbaca pulak an article entitled

FOTO DADA PENYANYI SEKSI INDONESIA,DITANDATANGAN DAVID BECKHAM

i was like,ohmaigod.is she a muslim ? tiba2 terfikir,seronok sangat ke dapat tunjuk to the entire world yang david beckham tandatangan kat barang berharga awak tu.is it an honour by letting him do such kind of way ? kalau nak cakap pasal omputih tu,lantaq pi depa lah kan,that's their own way of life.but when it comes to this,i mean,kalau orang islam sendiri buat mcm ni,there are no differences between you and them.kalau artis yg konon dibangga bangga kan jadi idol tu buat mcm ni,jgn terkejut if few years later,semua orang dok kalut sign dekat situ mcm seolah-olah kertas A4 dah pupus.atau maybe kilang kertas kat indonesia semua mogok tanak operate as usually sebab bola sepak diorang kalah time sukan sea? and because of that,si sharlini ni duk suruh beckham sign kat body dia yg mantap tu.

think about it wisely.anak dara kat luar sana tu,jangan lah bangga nak tiru.life is short.anytime boleh mati dan terus ke dunia lain.so,cheers.

35 comments:

fiey zara malaiqa said...

dah jadi pekara biasa sekarang.
manusia.

Phat said...

bende mcm ni x heran dah bagi indon

Mizz ErMa said...

ya ampun..bio betul..kot iye pom kemaruk sangat dengan c david beckam tu, agak2 la kan..=.='

cik ery said...

em.2 lah psai.org skang mcm2 lah

zaty said...

nak publisiti murahan gamaknya ni kak yan.ntah hape2 la :p

hanabunga said...

memang pun.dunia akhir zaman kakyan.haih

Chegu said...

manusia...bile fofular lebih di utama kan...ntah la

Syimir said...

umat akhir zaman :(

Cik Bhulat said...

seronok la dia...seronok sementara je ni =]

Cik Bhulat said...

ehh, dah lama la xjenguk2 belog yan..hani pon baru aktif balik..sbb tgh semester break =]

cheqwa said...

yea,betul...malunya kalau dpikirkan time dia minta beckham sign kan kat baju dia, bahagian situ plak... =.='

Pocket said...

alasan alasan nya:
-tak per .. berlapik
-alaa bahagian atas tu jer sikit,
bukan tetengah pon..
-bukan selalu.. sekali seumur idup pun ramai tak dapat.

counteralasan nya:
dosa oih! dosa!!

although people nowadays takingat sangat pun.. ohh!! mintak simpang

MiSz fiFiEyQa said...

Ouh....betul2 tak paham...jgn la desperate sgt smpi nak kena sign kat situ pulak... =.=

zella y said...

camni la klu dah xfkir agama...adap sopan...klu dia bkn muslim pon...fkir la...bagus ke buat mcm tu even kalau dia peminat setia...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

hemmm..nk berseronok maruah diri dan agama diketepikanlah..

IZNIE said...

klu sy laa. nk sign? kat tapak kaki pelisssss.

teha said...

manusia akhir zaman =='

EDlinaaJohari said...

omg tau laa barang dia mantoppp -,-"

Cik Bhulat said...

bz ke yang, xupdate entry =]

A retarded kitty said...

publisiti murahan

Nini Hartini said...

org2 yg bebas ni mmg mcm x kisah nk share2 barang isteri/awek/bf kat org lain.

Mrs. Lady's Stylo said...

Khas buat PENCINTA HANDBAGS!
Koleksi yg menarik & stylo serta tips2 berguna.

Kunjungi kami di http://mrsladysstylo.blogspot.com/

TQVM! :)

♥ aeryn ♥ said...

orang kalau dah tak der maruah, cenggitu lah jadik nyer.. :) menyampah.. bangga sangat lah tu ada hot items.. :)

syakey said...

errr -___________-

FANTASTIC PIECES said...

jom join GIVEAWAY

THE WINNER WILL GET ANY AVAILABLE ITEM WORTH RM 35.00

http://fantasticpieces.blogspot.com/2011/12/fantasticpieces-giveaway.html

Nurul Iman Rosman said...

manusia manusia manusia,

macam-macam perangai ade.

aidabeelicious said...

Akhir zaman memang menakutkan T.T

shark said...

di indon mmg camtu..
yg diorg tau nk popular jer..
sbb tu xleh g jauh sampai luar negara:)
bakat terletak pada populariti sahaja.

Pondok Usang said...

no komen.. =(

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

syahrini mmg seksi. dulu gosip dia dgn anang (ex krisdayanti) tapi skrg dh putus!

shahrazali said...

orang indon kan...... diorg mmg cmtu... tp kalau jadi pada artis Malaysia,, mmg xleh terima la..

Nyamuk Terbang said...

dua kali bca bru aku fhm
erkkk

Amierah Nabillah said...

haa, ada gak pernah dgr pasal ni :(

Izyan Masri said...

FIEY ZARA MALAIQA:benda yg tak baik jadi kebiasaan sangat menyedihkan.

phat:memang tak heran bagi mereka sebab dh banyak bergelumang dengan dosa

mizz erma:tu lah pasal.bawak bersabar lah kalau ye pon kan.tak perlu nak sign situ

cik ery:memalukan sangat

zaty:jangan artis malaysia kalut tiru sudah

hanabunga:sedih kan.teruk sungguh

chegu:nak kejar publisiti cepat

syimir:makin menjerumuskan diri dengan dosa

cikhanibhulat:banggalah dia.bangga sementara

cheqwa:beckham tu mmg dh biasa lifestyle mereka.yg kite ni sibuk nak tiru pulak.haish lah.

Anonymous said...

ape bangang sangat pompan ni.
otak ang pun letak kt 'situ' ke?
haishhhh! marah betul aku!!