Friday, February 03, 2012

Dear girls,,

Hello people!
Peace be with you guys :)

oh ye.baru sedar,sebenarnya dah setahun tak post entry sebab last entry pon hanyalah pada 31 december 2011.hebat tak derr?setahun tu.agak2 ada tak yang tertunggu-tunggu entry.ke semua wat lek tengok cite korea sambil makan kacang kuda pastu lambung ke mulut,tak ingat sikit pon kat blog ni?wuwuwu.sedih nya.


semalam kan,sebab dah tade kelas hari ni,yan pon pergi lah lepak kat dowtown sambil makan king char kuey teow.sumpah sedap.memang puas sangat makan satu pinggan.puas dia tu ibarat ada nyamuk baru suntik hidung kau dan lepastu rasa gatal ya amat,kau pon garu2 dan last2 korek dengan nikmatnya.haha.jijik tak jijik contoh yan bagi ?:') the point is not about the satisfaction of gerudi your hidung.no no no.tapi pasal a group of girls who sat next to me.

sambil makan,diorang bersembang lah.semua speaking konon hebat tahap dewa.lidah dia tu bila sebut huruf L,berpintal dan berbelit2 mcm ikatan simpul mati hang tau dak?oh.but again,that is not the point." ekeleh derr,wa dah penat tunggu ape main point lu ni?gwa dari tade bulu,dah makin lebat bulu hidung tumbuh nak tunggu point lu ni " LOL -.-'

the main point is,their attitudes.kat downtown tu dah memang sah ramai dgn orang,lelaki perempuan,juga pondan.senang cite,semua jantina tak terkecuali lah.so,a group of girls ni pon dok gebang lah kuat2 sampaikan satu downtown boleh dengar.cara duduk pulak memang tak nak kalah,kalau pak lebai sembang kat kedai kopi siap angkat kaki atas kerusi,diorang pon do the same thing too.and the worst thing is,bila ada satu part ni,taktau lah ape yang lawak sampaikan diorang gelak berdekah-dekah.kalau hang rasa langsuir cite hantu melayu gelak dah habis mengilai seram punya,diorang lagi seram.what a behaviour!sampaikan ada satu group laki kat sebelah diorang siap tengok lama2 dengan muka tak selesa.

antara perempuan2 tu dgn kuda ni gelak,rasanya kuda ni lagi spoan kot.LOL (-.-)

a very shameful thing right?point of the story is,perempuan,kat mana2 pon kite ada,please show your good manners.jagalah adab sikit.kan memalukan diri kalau buat perangai mcm tu.gelak tu biarlah sopan santun.tutup mulut lagi manis.mcm yan.eyh ?kalau duduk pulak biarlah sopan sikit.kalau bersimpuh lagi elok,nampak ayu je,mcm yan.eyh??eyh??kalau bercakap,biarlah sopan santun,lemah lembut,ponnn mcm yan.eyh???eyh???eyh??? haha.okayokay.joke joke :')

so,dear girls,jaga lah sikap kat mana2 ada ye.jangan nak buat perangai lelaki sangat.wa yang otai ni pon malu nak mengaku perempuan klau lu buat perangai pelik2 mcm tu.okaylah,nak cuci baju.so,cheers!muah! ;)

31 comments:

Jay said...

wuwuwuwuw...kite dah rindu kat blog yan ni..dah lame tunggu update tau...Apelah punyer perangai macam tu..takde kesedaran sivik betolllah..kat tempat awam kenelah jage kelakuan tu..bvukan depa je ada kat tempat tu..so jagalah keselesaan orang lain juga..
Jadilah perempuan ayu macam yan??eyh??
Contohilah sikap Yan??eyh??
Duduklah sopan macam yan??eyh?? Ikutlah semuanya macam yan??
Gurau ye yan..hehe..btw Jay mmg rindukan blog ni dgn tuannya sekali..ops...sat lagi mati aku kene belasahh...mesti yan tunggu aku kat simpang empat..haha:p

Adylia Qarissa said...

memang dah lama tak update ey :0

Shazwani Ramly said...

wahhh, lama dah tggu kak yan update :) heeeee.
anyway, kdg kdg perempuan ni buat mcm tu saja nak ambik perhatian. ceh, mcm org lain suka pulak. hahha. nice la kak yan ^^

Shiro Petta Petto said...

Ek eleh. 1 jek point dia. Haha. Takpe2. Banyak makna tersirat dia tuh. Anyway, congratulations. Entri pertama 2012. Suka tak? XP

Nini Hartini said...

Uishhh panjang bebel. Nasib baik main point dia nk contoh mcm agak gelak. Sopan je tutop mulot hahaha.

MiSz fiFiEyQa said...

even sy ni bukan la ayu mcm pompuan mlayu terakhir,tp sy slalu control ayu ble kat dpn orang...ngeh3..plastik kan??

Nyamuk Terbang said...

kurang adab..atau biadab??
haha

farny said...

betullll..betul....betul..saya setuju...perempuan sekarang susah nak carik yang sopan santun...ta gitu, yann..:)

noraauliyya said...

owg laki yg tgk tuh conpem reject.

shiki said...

xsnonoh btol laaa...lg2 yg muke lawa~ =="

Pondok Usang said...

Salam Maulidur Rasul.. =)

hanabunga said...

haaaa setuju sgt tu kakyan!kdg2 depa buat mcm tu kan sebab nak tarik perhatian org atau lelaki2 ja.annoying kan?

qiE said...

kak jijiyan !!
lama akak tak update blog
rindu hehe (:
hmm takutnyaa . qie dah lah suka ketawa berdekah dekah kat mana mana je . takut kak jijiyan ternampak qie ketawa tak senonoh kat downtown :'(
hmm kak jijiyan tak balik rumah ke ?? :D

alia azmi said...

perempuan + islam .. mmg ta patut perangai mcm ni .. ish ishh

Izyan Masri said...

jay:hehe.yan tadelah lemahlembut sgt pon.malumalumalu ;p

Izyan Masri said...

adylia qarissa:aah,lama sgt tak update.baru nak active balik ni haa :D

Izyan Masri said...

shazwani ramly:hehe.ramai jugak yg tggu kak yan update ye.malu lah kitewwwww ;p

Izyan Masri said...

shiro:yeah.entry pertama.banggat sgt ni haa :D

Izyan Masri said...

kak nini:aah.sgtperlu gelak sopan tutup mulut.baru ayu :D

Izyan Masri said...

misz fifieyqa:tape contol ayu.jaga maruah diri sendiri tu ;p

Izyan Masri said...

nyamuk terbang:dua2 pon bolehlah.haha :D

Izyan Masri said...

farny:setuju sangat.adelah yg sopan tapi berapa kerat je :D

Izyan Masri said...

noraauliya:memang sah dah reject punya :D

Izyan Masri said...

shiki:tau tape.buek malu esei yo ;p

Izyan Masri said...

pondok usang:salam maulidur rasul juga :D

Izyan Masri said...

hanabunga:oh yeke?memang annoying lah kalau mcm tu T_T

Izyan Masri said...

qie:hehe.jangan risau.nmpak hri tu qie mcm okay je.ada adab jugak :D

Izyan Masri said...

alia azmi:whoah.sokong2 ! :D

qiE said...

haha . tu kat dewan kan ?! plastik je tu . haha . hmm kalu jumpa kak jijiyan saya selalu behave sebab kak jijiyan kalu tak senyum muka nampak garang :'( hehe . itew tatot tau kak jijiyan :D

A retarded kitty said...

mungkin perempuan2 itu merupakan jelmaan pontianak

kekeke

Obat Tradisional Gondok said...

hahhahaaha...lucu sekali,,,

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, February 03, 2012

Dear girls,,

Hello people!
Peace be with you guys :)

oh ye.baru sedar,sebenarnya dah setahun tak post entry sebab last entry pon hanyalah pada 31 december 2011.hebat tak derr?setahun tu.agak2 ada tak yang tertunggu-tunggu entry.ke semua wat lek tengok cite korea sambil makan kacang kuda pastu lambung ke mulut,tak ingat sikit pon kat blog ni?wuwuwu.sedih nya.


semalam kan,sebab dah tade kelas hari ni,yan pon pergi lah lepak kat dowtown sambil makan king char kuey teow.sumpah sedap.memang puas sangat makan satu pinggan.puas dia tu ibarat ada nyamuk baru suntik hidung kau dan lepastu rasa gatal ya amat,kau pon garu2 dan last2 korek dengan nikmatnya.haha.jijik tak jijik contoh yan bagi ?:') the point is not about the satisfaction of gerudi your hidung.no no no.tapi pasal a group of girls who sat next to me.

sambil makan,diorang bersembang lah.semua speaking konon hebat tahap dewa.lidah dia tu bila sebut huruf L,berpintal dan berbelit2 mcm ikatan simpul mati hang tau dak?oh.but again,that is not the point." ekeleh derr,wa dah penat tunggu ape main point lu ni?gwa dari tade bulu,dah makin lebat bulu hidung tumbuh nak tunggu point lu ni " LOL -.-'

the main point is,their attitudes.kat downtown tu dah memang sah ramai dgn orang,lelaki perempuan,juga pondan.senang cite,semua jantina tak terkecuali lah.so,a group of girls ni pon dok gebang lah kuat2 sampaikan satu downtown boleh dengar.cara duduk pulak memang tak nak kalah,kalau pak lebai sembang kat kedai kopi siap angkat kaki atas kerusi,diorang pon do the same thing too.and the worst thing is,bila ada satu part ni,taktau lah ape yang lawak sampaikan diorang gelak berdekah-dekah.kalau hang rasa langsuir cite hantu melayu gelak dah habis mengilai seram punya,diorang lagi seram.what a behaviour!sampaikan ada satu group laki kat sebelah diorang siap tengok lama2 dengan muka tak selesa.

antara perempuan2 tu dgn kuda ni gelak,rasanya kuda ni lagi spoan kot.LOL (-.-)

a very shameful thing right?point of the story is,perempuan,kat mana2 pon kite ada,please show your good manners.jagalah adab sikit.kan memalukan diri kalau buat perangai mcm tu.gelak tu biarlah sopan santun.tutup mulut lagi manis.mcm yan.eyh ?kalau duduk pulak biarlah sopan sikit.kalau bersimpuh lagi elok,nampak ayu je,mcm yan.eyh??eyh??kalau bercakap,biarlah sopan santun,lemah lembut,ponnn mcm yan.eyh???eyh???eyh??? haha.okayokay.joke joke :')

so,dear girls,jaga lah sikap kat mana2 ada ye.jangan nak buat perangai lelaki sangat.wa yang otai ni pon malu nak mengaku perempuan klau lu buat perangai pelik2 mcm tu.okaylah,nak cuci baju.so,cheers!muah! ;)

31 comments:

Jay said...

wuwuwuwuw...kite dah rindu kat blog yan ni..dah lame tunggu update tau...Apelah punyer perangai macam tu..takde kesedaran sivik betolllah..kat tempat awam kenelah jage kelakuan tu..bvukan depa je ada kat tempat tu..so jagalah keselesaan orang lain juga..
Jadilah perempuan ayu macam yan??eyh??
Contohilah sikap Yan??eyh??
Duduklah sopan macam yan??eyh?? Ikutlah semuanya macam yan??
Gurau ye yan..hehe..btw Jay mmg rindukan blog ni dgn tuannya sekali..ops...sat lagi mati aku kene belasahh...mesti yan tunggu aku kat simpang empat..haha:p

Adylia Qarissa said...

memang dah lama tak update ey :0

Shazwani Ramly said...

wahhh, lama dah tggu kak yan update :) heeeee.
anyway, kdg kdg perempuan ni buat mcm tu saja nak ambik perhatian. ceh, mcm org lain suka pulak. hahha. nice la kak yan ^^

Shiro Petta Petto said...

Ek eleh. 1 jek point dia. Haha. Takpe2. Banyak makna tersirat dia tuh. Anyway, congratulations. Entri pertama 2012. Suka tak? XP

Nini Hartini said...

Uishhh panjang bebel. Nasib baik main point dia nk contoh mcm agak gelak. Sopan je tutop mulot hahaha.

MiSz fiFiEyQa said...

even sy ni bukan la ayu mcm pompuan mlayu terakhir,tp sy slalu control ayu ble kat dpn orang...ngeh3..plastik kan??

Nyamuk Terbang said...

kurang adab..atau biadab??
haha

farny said...

betullll..betul....betul..saya setuju...perempuan sekarang susah nak carik yang sopan santun...ta gitu, yann..:)

noraauliyya said...

owg laki yg tgk tuh conpem reject.

shiki said...

xsnonoh btol laaa...lg2 yg muke lawa~ =="

Pondok Usang said...

Salam Maulidur Rasul.. =)

hanabunga said...

haaaa setuju sgt tu kakyan!kdg2 depa buat mcm tu kan sebab nak tarik perhatian org atau lelaki2 ja.annoying kan?

qiE said...

kak jijiyan !!
lama akak tak update blog
rindu hehe (:
hmm takutnyaa . qie dah lah suka ketawa berdekah dekah kat mana mana je . takut kak jijiyan ternampak qie ketawa tak senonoh kat downtown :'(
hmm kak jijiyan tak balik rumah ke ?? :D

alia azmi said...

perempuan + islam .. mmg ta patut perangai mcm ni .. ish ishh

Izyan Masri said...

jay:hehe.yan tadelah lemahlembut sgt pon.malumalumalu ;p

Izyan Masri said...

adylia qarissa:aah,lama sgt tak update.baru nak active balik ni haa :D

Izyan Masri said...

shazwani ramly:hehe.ramai jugak yg tggu kak yan update ye.malu lah kitewwwww ;p

Izyan Masri said...

shiro:yeah.entry pertama.banggat sgt ni haa :D

Izyan Masri said...

kak nini:aah.sgtperlu gelak sopan tutup mulut.baru ayu :D

Izyan Masri said...

misz fifieyqa:tape contol ayu.jaga maruah diri sendiri tu ;p

Izyan Masri said...

nyamuk terbang:dua2 pon bolehlah.haha :D

Izyan Masri said...

farny:setuju sangat.adelah yg sopan tapi berapa kerat je :D

Izyan Masri said...

noraauliya:memang sah dah reject punya :D

Izyan Masri said...

shiki:tau tape.buek malu esei yo ;p

Izyan Masri said...

pondok usang:salam maulidur rasul juga :D

Izyan Masri said...

hanabunga:oh yeke?memang annoying lah kalau mcm tu T_T

Izyan Masri said...

qie:hehe.jangan risau.nmpak hri tu qie mcm okay je.ada adab jugak :D

Izyan Masri said...

alia azmi:whoah.sokong2 ! :D

qiE said...

haha . tu kat dewan kan ?! plastik je tu . haha . hmm kalu jumpa kak jijiyan saya selalu behave sebab kak jijiyan kalu tak senyum muka nampak garang :'( hehe . itew tatot tau kak jijiyan :D

A retarded kitty said...

mungkin perempuan2 itu merupakan jelmaan pontianak

kekeke

Obat Tradisional Gondok said...

hahhahaaha...lucu sekali,,,