Monday, February 06, 2012

special occasions in january and february.

hello everyone !
peace be with you guys :)

oh ye.walaupun yan tau entry ni boleh dikategorikan sebagai entry basi,tapi tak kira,kena update jugak as i dont have any other thing to talk about.ye lah derr,gwa bukan retiss yg boleh cerita pasal hari ni photoshoot kat jerantut,esok shooting filem kat janda baik dan lain2.ececey.buat ayat rendah diri pulak minat ni.pang nakk??

sebelum bagitau apekah occasion tu,yan nak cite dulu,hari khamis hari tu kan,time yan study tengah malam,around 2 or 3 a.m mcm tu,tiba2 ada bunyi perempuan jerit kuat2 lama2 kat hostel kitorang.waktu tu yan tengah study,so rasa cam tension gila sebab dia dah kacau konsentrasi yan.ye lah derr,gwa dahlah ada test esok pagi pkul 8.then,dia nak jerit2 pulak tengah malam.kalau nak test suara nak join mentor ke,idola kecil ke,esok2 pagi je lah kan.so,sebagai sorang yg prihatin dengan keadaan,yan pon keluarlah dari bilik sambil cekak pinggang kononnya nak marah,sekalinya tengok2 budak kena histeria seyh.so,niat hati terbatal dan terus tutup buku pura2 tidur.kesian tak kesian?dh lah roommate tade.wuwu.cam ni aa jin.kau nak kacau time roommate tade jugak en? T_T

okay,let us proceed to the main point.actually,pada bulan january hari tu,fakulti accountancy uitm perak adelah organized family day.lama jugaklah plan nak buat benda alah ni.dari bulan december sampai 29 january.mengalahkan lisa dengan yusry buat preparation nak kawen lak.wakaka.disebabkan batch kitorang kena handle this thingy thing,so,memang yan suka sangatlah sebab time family day tu boleh bajet kerek dan bajet besar habis aaa kononnya,siap arah2 org.wakaka.keji tak keji niat gwa?berpura-pura busy dengan memberi arahan kepada org lain :')

so,yan sebagai pihak yang kena handle game time family day tu agak pecah kepala jugaklah sebab it was not an easy task.like seriously.we need to think like so freaking serious on how to make sure everything runs smoothly.

paling best time family day adelah bila dpt jumpa senior2 ;p hikhik *gelak comellss*

so,yan and the geng dah berjaya pikir few games yang kitorang rasa agak okay lah.contohnya "come to papa" " bulan jatuh ke riba" " langkah kanan" " lukisan berantai " "tarik tali" and many more.memang semuanya mcm kebudak-budakkan terutama kitorang yg ajk ni sebab kitorang ada tepung dan belon air.so mcm seronok je bila dpt baling2.haha :')

org bua kerja tapi kitorang bergambar.seronok tak ?

program start 7.30 pagi sampai 12 tgh hri.mula2 en,yg datang tu adelah dlm 30,40 org je.kalau nak ajak pegi solat jumaat pon tak cukup ahli lagi.gila sikit dan time senamrobik pagi2,terpaksa lah semua ajk duk turun joget sekali bagi penuh padang.malu malu.haha.tapi at last ramai jugak yg datang dan ramai jugak yg comment " fuyooh kak,best gila family day hri ni terbaik." "bestlah family day sem ni" and many more.so,dapatlah cover malu awal2 tadi,muka pon terus bertukar jadi bangga dan hidung mengembang tanpa batasan.

the family day team ;)

bersama org kuat account dan HEA

second event which just occured in this month is dean's list award ceremony.i was like very lazy to attend this bloody bored event.ye lah.memandangkan yan bukanlah seorang yg suka duduk dlm majlis formal lama2,kalau family day tu tape aa jugak kan boleh jerit2,kalau majlis cm ni memang tak dptlah den nak tolong jang oii.memandangkan rezeki sem lepas lebih sikit,so,dapatlah join majlis dekan ni.tapi memandangkan yang dpt 4.0 pointer mcm ramai gila je,so rasa mcm nak sorok bawah kerusi sebab pointer kita biasa2 je.haha.malu seyh.tape aa sem depan gwa dapatkan 4.7 terus. :')

memandangkan more than 2 hours kena duduk dlm tu,so,bila dia umum je majlis dah habis,i was like " pheww,jom keluar cepat ambik makanan" .ekau jangan tipu esei lahh kalau ekau poie majlis mano2 ekau tak tunggu makanan mcm esei ni haa." so,we got a plate of macarony,pizza and donut." air pulak twister dan mineral uitm.jimatnya fakulti ku :') pastu hadiah utk dean list sekeping sijil dan jugak plak.then terus balik sebab nak pegi jenjalan dan bergambar atau erti lainnya syok sendiri.

psstt : memandangkan family day baru je lepas,so muka burn tahap dewa.so,abaikan kulit yg hitam mengalahkan kuih cekodok terlebih goreng :') so,cheers!

23 comments:

sea_lavender said...

wah tahniah2 student dean list ~~
bestkan join prgm ~~

cik ery said...

wah3.cm best je tu ;)

shat_mashuri said...

tahniah2.. :-).. tumpang lalu.. sje je melawat kt cini...

Adeela Oh Lala said...

http://adeelaohlala.blogspot.com/2012/02/plain-bawal-murah-dan-cantik.html

plain bawal dian pelangi**

laraz-style said...

waaa.... congrates si cantik... stay cute okay!

V said...

JOM MENONTON TV1 ,TV2,TVi,TV3,NTV7,8TV,TV9 alhijrahtv ,Astro Ceria ,Astro Prima ,Astro Oasis ,Astro Box Office Movie ,national geografi, discovery channel dan banyak lagi  DI >> http://vecasts.blogspot.com/2011/10/malaysia-tv-online-watch-malaysia-tv.html menonton secra percuma tak perlu daftar dan x perlu bayar
TERDAPAT JUGA LEBIH 207 BUAH SIARAN RADIO ONLINE BOLEH DI DENGARI SECARA LIVE DI SINI jom terjahhhhhhhhhhhhh ,maklumat penting,ada ketikanya sesetengah saluran tidak beroperasi kerana masaalah server down atau pun offline,Terdapat juga pelbagai saiaran radio dan tv dari pelbagai negara di sini live hanya untuk anda

Jay said...

wah..yan kan main ek..hehehe..tukang arah tu..kih3..
alah hitam hitam si kulit manggis..biar pun hitam dipandang manis..:)..betula tak??hehe

هانيم إرشاد said...

tahniahh..
:)

qiE said...

alaa .
rugi lahh pulak tak join family day.
qie baru balik dari overnight kat teluk batik pukul 7.45 pagi tu :'(
kalu tak , dapat jumpa kak jijiyan .
hehe
btw congrats dah handle dgn baik family day tu ..
kalu tak takkan orang ramai puji kan (:

qiE said...

whoaa .
qie tak dapat sijil pun :'(
haha
congrats kakak dekan :P

qiE said...

hmmph .
nanti bila bila insyaALLAH kita lepak sama okay kak jijiyan (:

MiSz fiFiEyQa said...

weeewiit..orang tu dapat deanlist lah..congratz yan..btw,sy pun suke kalau ade event mcm family day tu..meriah kan?

Nurulbadiah Lai said...

dean list tu!

shazika said...

tahniah izyan..
btw, salam singgah dr shazika

iedchan said...

wah uitm perak..rindu taman maju..hehe..i kat utp dulu..:P

Lady Shana Sweet said...

best kan bile kite dpt handle program.. wpun agak penat.. tp kepuasan tu tetap ada! yeah!!

cik azeya said...

peh peh DL. kongrets budak bijak pandai :p

zulhilmi tempoyak said...

tahniah la ek...

speechless gak mula2 sbb tuan blog kiut sgt...

1st time dtg.. ;p

Anis's Journal said...

bestnye dapat dekan..kos apa ni

Anis's Journal said...

bestnye dapat dekan..kos apa ni

A retarded kitty said...

fuyoo! patutla lama xnmpk. tgh study hard masuk dean's list rupanya

alia azmi said...

waaaaa deanlist tu !! tahniah !

Mesyhta Beto said...

nway..dean list..congrat:)

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, February 06, 2012

special occasions in january and february.

hello everyone !
peace be with you guys :)

oh ye.walaupun yan tau entry ni boleh dikategorikan sebagai entry basi,tapi tak kira,kena update jugak as i dont have any other thing to talk about.ye lah derr,gwa bukan retiss yg boleh cerita pasal hari ni photoshoot kat jerantut,esok shooting filem kat janda baik dan lain2.ececey.buat ayat rendah diri pulak minat ni.pang nakk??

sebelum bagitau apekah occasion tu,yan nak cite dulu,hari khamis hari tu kan,time yan study tengah malam,around 2 or 3 a.m mcm tu,tiba2 ada bunyi perempuan jerit kuat2 lama2 kat hostel kitorang.waktu tu yan tengah study,so rasa cam tension gila sebab dia dah kacau konsentrasi yan.ye lah derr,gwa dahlah ada test esok pagi pkul 8.then,dia nak jerit2 pulak tengah malam.kalau nak test suara nak join mentor ke,idola kecil ke,esok2 pagi je lah kan.so,sebagai sorang yg prihatin dengan keadaan,yan pon keluarlah dari bilik sambil cekak pinggang kononnya nak marah,sekalinya tengok2 budak kena histeria seyh.so,niat hati terbatal dan terus tutup buku pura2 tidur.kesian tak kesian?dh lah roommate tade.wuwu.cam ni aa jin.kau nak kacau time roommate tade jugak en? T_T

okay,let us proceed to the main point.actually,pada bulan january hari tu,fakulti accountancy uitm perak adelah organized family day.lama jugaklah plan nak buat benda alah ni.dari bulan december sampai 29 january.mengalahkan lisa dengan yusry buat preparation nak kawen lak.wakaka.disebabkan batch kitorang kena handle this thingy thing,so,memang yan suka sangatlah sebab time family day tu boleh bajet kerek dan bajet besar habis aaa kononnya,siap arah2 org.wakaka.keji tak keji niat gwa?berpura-pura busy dengan memberi arahan kepada org lain :')

so,yan sebagai pihak yang kena handle game time family day tu agak pecah kepala jugaklah sebab it was not an easy task.like seriously.we need to think like so freaking serious on how to make sure everything runs smoothly.

paling best time family day adelah bila dpt jumpa senior2 ;p hikhik *gelak comellss*

so,yan and the geng dah berjaya pikir few games yang kitorang rasa agak okay lah.contohnya "come to papa" " bulan jatuh ke riba" " langkah kanan" " lukisan berantai " "tarik tali" and many more.memang semuanya mcm kebudak-budakkan terutama kitorang yg ajk ni sebab kitorang ada tepung dan belon air.so mcm seronok je bila dpt baling2.haha :')

org bua kerja tapi kitorang bergambar.seronok tak ?

program start 7.30 pagi sampai 12 tgh hri.mula2 en,yg datang tu adelah dlm 30,40 org je.kalau nak ajak pegi solat jumaat pon tak cukup ahli lagi.gila sikit dan time senamrobik pagi2,terpaksa lah semua ajk duk turun joget sekali bagi penuh padang.malu malu.haha.tapi at last ramai jugak yg datang dan ramai jugak yg comment " fuyooh kak,best gila family day hri ni terbaik." "bestlah family day sem ni" and many more.so,dapatlah cover malu awal2 tadi,muka pon terus bertukar jadi bangga dan hidung mengembang tanpa batasan.

the family day team ;)

bersama org kuat account dan HEA

second event which just occured in this month is dean's list award ceremony.i was like very lazy to attend this bloody bored event.ye lah.memandangkan yan bukanlah seorang yg suka duduk dlm majlis formal lama2,kalau family day tu tape aa jugak kan boleh jerit2,kalau majlis cm ni memang tak dptlah den nak tolong jang oii.memandangkan rezeki sem lepas lebih sikit,so,dapatlah join majlis dekan ni.tapi memandangkan yang dpt 4.0 pointer mcm ramai gila je,so rasa mcm nak sorok bawah kerusi sebab pointer kita biasa2 je.haha.malu seyh.tape aa sem depan gwa dapatkan 4.7 terus. :')

memandangkan more than 2 hours kena duduk dlm tu,so,bila dia umum je majlis dah habis,i was like " pheww,jom keluar cepat ambik makanan" .ekau jangan tipu esei lahh kalau ekau poie majlis mano2 ekau tak tunggu makanan mcm esei ni haa." so,we got a plate of macarony,pizza and donut." air pulak twister dan mineral uitm.jimatnya fakulti ku :') pastu hadiah utk dean list sekeping sijil dan jugak plak.then terus balik sebab nak pegi jenjalan dan bergambar atau erti lainnya syok sendiri.

psstt : memandangkan family day baru je lepas,so muka burn tahap dewa.so,abaikan kulit yg hitam mengalahkan kuih cekodok terlebih goreng :') so,cheers!

23 comments:

sea_lavender said...

wah tahniah2 student dean list ~~
bestkan join prgm ~~

cik ery said...

wah3.cm best je tu ;)

shat_mashuri said...

tahniah2.. :-).. tumpang lalu.. sje je melawat kt cini...

Adeela Oh Lala said...

http://adeelaohlala.blogspot.com/2012/02/plain-bawal-murah-dan-cantik.html

plain bawal dian pelangi**

laraz-style said...

waaa.... congrates si cantik... stay cute okay!

V said...

JOM MENONTON TV1 ,TV2,TVi,TV3,NTV7,8TV,TV9 alhijrahtv ,Astro Ceria ,Astro Prima ,Astro Oasis ,Astro Box Office Movie ,national geografi, discovery channel dan banyak lagi  DI >> http://vecasts.blogspot.com/2011/10/malaysia-tv-online-watch-malaysia-tv.html menonton secra percuma tak perlu daftar dan x perlu bayar
TERDAPAT JUGA LEBIH 207 BUAH SIARAN RADIO ONLINE BOLEH DI DENGARI SECARA LIVE DI SINI jom terjahhhhhhhhhhhhh ,maklumat penting,ada ketikanya sesetengah saluran tidak beroperasi kerana masaalah server down atau pun offline,Terdapat juga pelbagai saiaran radio dan tv dari pelbagai negara di sini live hanya untuk anda

Jay said...

wah..yan kan main ek..hehehe..tukang arah tu..kih3..
alah hitam hitam si kulit manggis..biar pun hitam dipandang manis..:)..betula tak??hehe

هانيم إرشاد said...

tahniahh..
:)

qiE said...

alaa .
rugi lahh pulak tak join family day.
qie baru balik dari overnight kat teluk batik pukul 7.45 pagi tu :'(
kalu tak , dapat jumpa kak jijiyan .
hehe
btw congrats dah handle dgn baik family day tu ..
kalu tak takkan orang ramai puji kan (:

qiE said...

whoaa .
qie tak dapat sijil pun :'(
haha
congrats kakak dekan :P

qiE said...

hmmph .
nanti bila bila insyaALLAH kita lepak sama okay kak jijiyan (:

MiSz fiFiEyQa said...

weeewiit..orang tu dapat deanlist lah..congratz yan..btw,sy pun suke kalau ade event mcm family day tu..meriah kan?

Nurulbadiah Lai said...

dean list tu!

shazika said...

tahniah izyan..
btw, salam singgah dr shazika

iedchan said...

wah uitm perak..rindu taman maju..hehe..i kat utp dulu..:P

Lady Shana Sweet said...

best kan bile kite dpt handle program.. wpun agak penat.. tp kepuasan tu tetap ada! yeah!!

cik azeya said...

peh peh DL. kongrets budak bijak pandai :p

zulhilmi tempoyak said...

tahniah la ek...

speechless gak mula2 sbb tuan blog kiut sgt...

1st time dtg.. ;p

Anis's Journal said...

bestnye dapat dekan..kos apa ni

Anis's Journal said...

bestnye dapat dekan..kos apa ni

A retarded kitty said...

fuyoo! patutla lama xnmpk. tgh study hard masuk dean's list rupanya

alia azmi said...

waaaaa deanlist tu !! tahniah !

Mesyhta Beto said...

nway..dean list..congrat:)