Saturday, March 24, 2012

Menempek muka di rancangan RTM

Hello bloggers !
Peace be with you guys :)

pagi2 macam ni sepatutnya yan kena study subjek Law atau pun yang seangkatan dengannya memandangkan isnin ni dah start Final exam.tapi disebabkan kekalutan gara2 perkara yang maha dahsyat bakal berlaku pada petang ni,so mood study semua already gone bak kata penyanyi omputih bajet american,eyh bukan bajet,dia memang american kot,si Kelly Clarkson.tanpa bercakap lebatlagi,marilah kita bercerita dengan lebih lanjut mengenai ape yg bakap berlaku petang ini.zass~~

actually kan,itu hari,yan telah mendapat undangan untuk jadi one of the panel for Generasi Y punya program kat RTM.eyh memang taklah nak pegi kan?tapi apekan daya,bincang punya bincang ramai cakap,ala,pegi jelah weyh,ape adehal.so,disebabkan pengaruh rakan sebaya dan jugak rakan2 tak cukup baya,akhirnya gwa pegi jugak.pegi dengan muka bajet berani lah konon.tapi sebab nak sejukkan hati gwa,gwa bukan beristighfar,tapi sebut ayat ni banyak2 dlm hati " pak pak sap kok luuuu" haha.langho sungguh budak2 zaman sekarang.(oh ye,untuk sape yg taktau ayat tu,boleh google ye.jangan segan2)

so,last tuesday,i went to angkasapuri.mula2,sampai2 je,abang producer si icam muller (bukan nama sebenar) dah tunggu kat lobi wisma tv.sebab tak boleh masuk ada pintu kebal cam dalam cite mission impossible yang ada code bagai tu.then,we went to the make up room before the program started.seb baik abang make up tu cam cool je dia boleh buat lek je sembang like i dont feel anything that time.hang tau dak cheq sikit je lagi nak terkucil (bahasa lembut),pasaipa hang tanya banyak soalan?

dengan haji hushim motivator sporting,muaz si ramah tamah.

kene berlakon sat.muka takut -.-'

kononnya tengah dengar elok2.padahal dah ngantuk time ni.sape suurh hujan ;p

and finally,around 3.30 macam tu,recording punya thingy thing pon start lah.mula2 buat promo,kena berlakon bagai.memang taklah kan.setakat berlakon depan kelas time sekolah menengah dulu jadi watak cindarella hilang kasut tak pon nenek kebayan yang bagi apple racun kat snow white boleh lah.tapi tape,kate brader,so gwa pon layan kan je lah.

simple plan buat performance jap.

pastu,recording pon berjalan mcm biasa.start pukul 3.30 dan habis around 4.30 or something like that.everything went well.even muka macam malu gila sumpah tak ingat,tapi buat2 tak malu je lah.so,for everyone of you yang tertengok program Generasi Y hari ni,ekau jangan nak duk mengato eden yo.eden tau muko eden busuk hari tu.sapo yg sompek record kat tb tu haa,tolong record utk eden yo.eden malaih nak tengok haa potang ni.sajo yo :')

dengan abang producer.malu lah iteww.hikhik

GENERASI Y,RTM 1 PUKUL 2 HINGGA 3 PETANG

71 comments:

Bidadari Besi said...

Kak Yan lawaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :D

Asyiqin Haulisah said...

huyooo reettiisss.

MiSz fiFiEyQa said...

amboi amboi yan..ingatkan tak jadi pegi..alaa sayang la..sy x dapat nak tengok..huhu..ni memang da jadi retis betul la ni...nak sign boleh?ahakss ;-)

daya said...

fuyyoo, bestnye awak. :')

Rasmuna Mun said...

wahhhh!!!!femes dah adik sorg ni masuk tibi...hr tu yuyu ni die plak...congrats!!!

Seri Ayu said...

wahh. yan jadi panel undangan utk rtm:D permulaan yg baik.

Rozuan Ismail said...

wah,sebelom ni yuyu dijemput,skang izyan plak.huhu

nurul diana said...

alololo comelnye akk :)

aniswany said...

waahhh..hebat yan !! ;)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

haritu yuyu..ni rejeki yan lak..glemer ah masuk tv :-)

sea_lavender said...

wah untung die ye...
masuk tv la =)
hehehe =D gud luck exam~~

IEQAH said...

yeayyyy yan femes amousss

Shazwani Ramly said...

kak yan nampak cantik sangaaattttt :)

paan said...

wah hebat spupu aku sorg ni..

F.a.r.n.y said...

da masuk tb kar, yann :DD

nenek said...

yan , takde lah . minggu depan kot. jenuh tunggu :'(

Jay said...

Fuiiiiyooooooohhhh!!!!..retiss baru...hehehe...errr..Agak-agak bile kite leh couple..~pinjam ayat nabil jap~..:)..apepun Yan tetap cantik.

Izyan Masri said...

bidadari besi:malumalu.jangan puji lawaa tu panjang2 :P

Izyan Masri said...

ASYIQIN:KIHKIH.TAK SAMPAI TAHAP RETISS LAGI YANK XD

Izyan Masri said...

MISZ FIFIEYQA:BELUM ON AIR LAGI.SILAP BAGI TARIKH ITU HARI DAAA.HUHU XD

Izyan Masri said...

DAYA:BEST JUGAK.TP MALU YG LEBIH.HEWHEW

Izyan Masri said...

RASMUNA:HEHE.TQ KAK MUNA!PANDAI2 JE PANGGIL KAK MUNA XD

Izyan Masri said...

SERI AYU:PANEL YG PEMALU XD

Izyan Masri said...

ROZUAN:AAH.REZEKI KOT XD

Izyan Masri said...

DIANA:ALOLOLO.MALUNYA AKAK DIANA CKP MCM TU XD

Izyan Masri said...

ANISWANY:TAK HEBAT LAH.MALU LAGI :D

Izyan Masri said...

KAK RINA:KUIKUI.REJEKI ANAK2 NI.EYH?HAHAHA

Izyan Masri said...

SEA LAVENDER:BELUM MASUK LGI.HEHE.TQ TQ :D

Izyan Masri said...

IEQAH:BELUM SAMPAI FAMOUS AMOUS LAGI LEWWWW XD

Izyan Masri said...

SHAZWANI:WHOAH,DIA PUNYA PUJI,KEMBANG HIDUP AKAK SEMANGKUK :')

Izyan Masri said...

PAA:HUHU.APE YG HEBATNYA ABNG PAAN :D

Izyan Masri said...

FARNY:BELUM MASUK LGI.MAYBE MINGGU NI KOT ;D

Izyan Masri said...

NENEK:ALOLOLO.SORRY.SILAP MAKLUMAT.LUPA NAK CONFIRMKAN DENGAN PRODUCER TU.HEHE

Izyan Masri said...

JAY:HAHA.TU DIAA.JAY DH NAK JADI NABIL PULAK XD HEWHEW

syakey said...

WOWW!!

;D

Adziemah Adnan said...

ye berlakon cinderella time darjah 6 kan .. yang tue hebat sgt dah tue jadi retis skola .. HAHA , well , congrats yan ! :D

Anonymous said...

ble siar ni???

.........cP~ said...

salam..tengah tengok nih..

Az Meeda said...

now watching akak chumill ni :D

mielosusue said...

currently watch the show..lawa..sweet je muka :)

afif ma^rof said...

hai..akak..sye tgk mkew akak lawa kt tv

afif ma^rof said...

hai akak.

lawa nye mkew kt tv

afif ma^rof said...

akak comel la

afif ma^rof said...

comellawa

mielo susue | said...

kite ade tgk show nie smlm..santek ngat kak yan neh.. :)

adam said...

br 1stime tgk yan kt tv :D tp ape pun truskan karya awk.smoga mnjadi bloger yg trknl 1ari nanti n gudluck 4ur exam :)

adam said...

br 1stime nmpk yan kt tv :) yan comel hihi :p tp ape pun syabas wt yan.truskan krjaya sbgai bloger yg hebat! :D ops lg 1gudluck 4 ur exam yaw :D

adam said...

br 1stime tgk yan kt tv :D tp ape pun truskan karya awk.smoga mnjadi bloger yg trknl 1ari nanti n gudluck 4ur exam :)

adam said...

;D

Mohd Fuad said...

Hai Yan, ok la tu. Saya pun pernah berkursus dgn Hj Hushim, hebat dia tu, awk pun apa kurangnya. Lawat saya: dipinggirselatmelaka.blogspot.com

baru nak belajar berblog..

adam said...

:)

zazaw said...

eiiiii cantiknya Kakak niiiiiii

Wallahua'lam said...

as salam..
wah!! setelah sekian lama pakcik takd apat blogwalking, akhirnya!! mai sini.. dan..

erk! masuk tv!!
wah! wah!!

^__^




Entri terbaru :

Bagaiman Ukhwah Boleh Terputus Bila Meminta Yang Baik?

Wallahua'lam said...

wah.. baru perasan. erk
dari dulu lagi nih entri berdouble.
tak repair template?

:p

Phat said...

Izyan phat tengok sekejap masa hari rancangan tu..then phat cakap mcm penah tengok je dia ni hehe..pas muaz bagi tau la izyan masri ke sahabat blogger phat rupa nya hehe..malam tadi tengok ulangan sekali lagi kat channel 180..tahniah anyway

Izyan Masri said...

syakey:wahh.kenapa wow wow tu ;p

Izyan Masri said...

adxie:haha.jadi retis sekolah time tu cm busuk2 lawak2 je kan berlakon.haha

Izyan Masri said...

cik anon:dh lepas dh

Izyan Masri said...

cp:amboi,thanks tau syg :)

Izyan Masri said...

azmeda:thanks for watching,dear :)

Izyan Masri said...

mielosusue:wah.tgk jugak eyh,thanks syg :D

Izyan Masri said...

afif ma^rof : thanks dik.kenapa tade blog ? :)

Izyan Masri said...

mielosusue:wahh dah tgk ye?akak pon tgk jgk.thanks ye sayang :)

Izyan Masri said...

adam:thanks for the time utk tengok program tu ye.semoga sukses jugak :D

Izyan Masri said...

en mohd fuad : oh ye.hj hushim memang hebat.motivator yg sangat menyenangkan :D

Izyan Masri said...

zazaw:thanks,dear.wak pon cantik jgk.silap.lagi cantik :D

Izyan Masri said...

pakcik :hehe.aah.lama tak dpt komen berguna dari pakcik.tak reti lah nak edit double entry tu ):

Izyan Masri said...

phat:hehe.nasib baik kenal jugak kan?phat memang selalu tengok ye generasi y tu :D

Izyan Masri said...

phat:hehe.nasib baik kenal jugak kan?phat memang selalu tengok ye generasi y tu :D

afif ma^rof said...

tak buat blog ag

Miss Anis said...

untung la......

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, March 24, 2012

Menempek muka di rancangan RTM

Hello bloggers !
Peace be with you guys :)

pagi2 macam ni sepatutnya yan kena study subjek Law atau pun yang seangkatan dengannya memandangkan isnin ni dah start Final exam.tapi disebabkan kekalutan gara2 perkara yang maha dahsyat bakal berlaku pada petang ni,so mood study semua already gone bak kata penyanyi omputih bajet american,eyh bukan bajet,dia memang american kot,si Kelly Clarkson.tanpa bercakap lebatlagi,marilah kita bercerita dengan lebih lanjut mengenai ape yg bakap berlaku petang ini.zass~~

actually kan,itu hari,yan telah mendapat undangan untuk jadi one of the panel for Generasi Y punya program kat RTM.eyh memang taklah nak pegi kan?tapi apekan daya,bincang punya bincang ramai cakap,ala,pegi jelah weyh,ape adehal.so,disebabkan pengaruh rakan sebaya dan jugak rakan2 tak cukup baya,akhirnya gwa pegi jugak.pegi dengan muka bajet berani lah konon.tapi sebab nak sejukkan hati gwa,gwa bukan beristighfar,tapi sebut ayat ni banyak2 dlm hati " pak pak sap kok luuuu" haha.langho sungguh budak2 zaman sekarang.(oh ye,untuk sape yg taktau ayat tu,boleh google ye.jangan segan2)

so,last tuesday,i went to angkasapuri.mula2,sampai2 je,abang producer si icam muller (bukan nama sebenar) dah tunggu kat lobi wisma tv.sebab tak boleh masuk ada pintu kebal cam dalam cite mission impossible yang ada code bagai tu.then,we went to the make up room before the program started.seb baik abang make up tu cam cool je dia boleh buat lek je sembang like i dont feel anything that time.hang tau dak cheq sikit je lagi nak terkucil (bahasa lembut),pasaipa hang tanya banyak soalan?

dengan haji hushim motivator sporting,muaz si ramah tamah.

kene berlakon sat.muka takut -.-'

kononnya tengah dengar elok2.padahal dah ngantuk time ni.sape suurh hujan ;p

and finally,around 3.30 macam tu,recording punya thingy thing pon start lah.mula2 buat promo,kena berlakon bagai.memang taklah kan.setakat berlakon depan kelas time sekolah menengah dulu jadi watak cindarella hilang kasut tak pon nenek kebayan yang bagi apple racun kat snow white boleh lah.tapi tape,kate brader,so gwa pon layan kan je lah.

simple plan buat performance jap.

pastu,recording pon berjalan mcm biasa.start pukul 3.30 dan habis around 4.30 or something like that.everything went well.even muka macam malu gila sumpah tak ingat,tapi buat2 tak malu je lah.so,for everyone of you yang tertengok program Generasi Y hari ni,ekau jangan nak duk mengato eden yo.eden tau muko eden busuk hari tu.sapo yg sompek record kat tb tu haa,tolong record utk eden yo.eden malaih nak tengok haa potang ni.sajo yo :')

dengan abang producer.malu lah iteww.hikhik

GENERASI Y,RTM 1 PUKUL 2 HINGGA 3 PETANG

71 comments:

Bidadari Besi said...

Kak Yan lawaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :D

Asyiqin Haulisah said...

huyooo reettiisss.

MiSz fiFiEyQa said...

amboi amboi yan..ingatkan tak jadi pegi..alaa sayang la..sy x dapat nak tengok..huhu..ni memang da jadi retis betul la ni...nak sign boleh?ahakss ;-)

daya said...

fuyyoo, bestnye awak. :')

Rasmuna Mun said...

wahhhh!!!!femes dah adik sorg ni masuk tibi...hr tu yuyu ni die plak...congrats!!!

Seri Ayu said...

wahh. yan jadi panel undangan utk rtm:D permulaan yg baik.

Rozuan Ismail said...

wah,sebelom ni yuyu dijemput,skang izyan plak.huhu

nurul diana said...

alololo comelnye akk :)

aniswany said...

waahhh..hebat yan !! ;)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

haritu yuyu..ni rejeki yan lak..glemer ah masuk tv :-)

sea_lavender said...

wah untung die ye...
masuk tv la =)
hehehe =D gud luck exam~~

IEQAH said...

yeayyyy yan femes amousss

Shazwani Ramly said...

kak yan nampak cantik sangaaattttt :)

paan said...

wah hebat spupu aku sorg ni..

F.a.r.n.y said...

da masuk tb kar, yann :DD

nenek said...

yan , takde lah . minggu depan kot. jenuh tunggu :'(

Jay said...

Fuiiiiyooooooohhhh!!!!..retiss baru...hehehe...errr..Agak-agak bile kite leh couple..~pinjam ayat nabil jap~..:)..apepun Yan tetap cantik.

Izyan Masri said...

bidadari besi:malumalu.jangan puji lawaa tu panjang2 :P

Izyan Masri said...

ASYIQIN:KIHKIH.TAK SAMPAI TAHAP RETISS LAGI YANK XD

Izyan Masri said...

MISZ FIFIEYQA:BELUM ON AIR LAGI.SILAP BAGI TARIKH ITU HARI DAAA.HUHU XD

Izyan Masri said...

DAYA:BEST JUGAK.TP MALU YG LEBIH.HEWHEW

Izyan Masri said...

RASMUNA:HEHE.TQ KAK MUNA!PANDAI2 JE PANGGIL KAK MUNA XD

Izyan Masri said...

SERI AYU:PANEL YG PEMALU XD

Izyan Masri said...

ROZUAN:AAH.REZEKI KOT XD

Izyan Masri said...

DIANA:ALOLOLO.MALUNYA AKAK DIANA CKP MCM TU XD

Izyan Masri said...

ANISWANY:TAK HEBAT LAH.MALU LAGI :D

Izyan Masri said...

KAK RINA:KUIKUI.REJEKI ANAK2 NI.EYH?HAHAHA

Izyan Masri said...

SEA LAVENDER:BELUM MASUK LGI.HEHE.TQ TQ :D

Izyan Masri said...

IEQAH:BELUM SAMPAI FAMOUS AMOUS LAGI LEWWWW XD

Izyan Masri said...

SHAZWANI:WHOAH,DIA PUNYA PUJI,KEMBANG HIDUP AKAK SEMANGKUK :')

Izyan Masri said...

PAA:HUHU.APE YG HEBATNYA ABNG PAAN :D

Izyan Masri said...

FARNY:BELUM MASUK LGI.MAYBE MINGGU NI KOT ;D

Izyan Masri said...

NENEK:ALOLOLO.SORRY.SILAP MAKLUMAT.LUPA NAK CONFIRMKAN DENGAN PRODUCER TU.HEHE

Izyan Masri said...

JAY:HAHA.TU DIAA.JAY DH NAK JADI NABIL PULAK XD HEWHEW

syakey said...

WOWW!!

;D

Adziemah Adnan said...

ye berlakon cinderella time darjah 6 kan .. yang tue hebat sgt dah tue jadi retis skola .. HAHA , well , congrats yan ! :D

Anonymous said...

ble siar ni???

.........cP~ said...

salam..tengah tengok nih..

Az Meeda said...

now watching akak chumill ni :D

mielosusue said...

currently watch the show..lawa..sweet je muka :)

afif ma^rof said...

hai..akak..sye tgk mkew akak lawa kt tv

afif ma^rof said...

hai akak.

lawa nye mkew kt tv

afif ma^rof said...

akak comel la

afif ma^rof said...

comellawa

mielo susue | said...

kite ade tgk show nie smlm..santek ngat kak yan neh.. :)

adam said...

br 1stime tgk yan kt tv :D tp ape pun truskan karya awk.smoga mnjadi bloger yg trknl 1ari nanti n gudluck 4ur exam :)

adam said...

br 1stime nmpk yan kt tv :) yan comel hihi :p tp ape pun syabas wt yan.truskan krjaya sbgai bloger yg hebat! :D ops lg 1gudluck 4 ur exam yaw :D

adam said...

br 1stime tgk yan kt tv :D tp ape pun truskan karya awk.smoga mnjadi bloger yg trknl 1ari nanti n gudluck 4ur exam :)

adam said...

;D

Mohd Fuad said...

Hai Yan, ok la tu. Saya pun pernah berkursus dgn Hj Hushim, hebat dia tu, awk pun apa kurangnya. Lawat saya: dipinggirselatmelaka.blogspot.com

baru nak belajar berblog..

adam said...

:)

zazaw said...

eiiiii cantiknya Kakak niiiiiii

Wallahua'lam said...

as salam..
wah!! setelah sekian lama pakcik takd apat blogwalking, akhirnya!! mai sini.. dan..

erk! masuk tv!!
wah! wah!!

^__^




Entri terbaru :

Bagaiman Ukhwah Boleh Terputus Bila Meminta Yang Baik?

Wallahua'lam said...

wah.. baru perasan. erk
dari dulu lagi nih entri berdouble.
tak repair template?

:p

Phat said...

Izyan phat tengok sekejap masa hari rancangan tu..then phat cakap mcm penah tengok je dia ni hehe..pas muaz bagi tau la izyan masri ke sahabat blogger phat rupa nya hehe..malam tadi tengok ulangan sekali lagi kat channel 180..tahniah anyway

Izyan Masri said...

syakey:wahh.kenapa wow wow tu ;p

Izyan Masri said...

adxie:haha.jadi retis sekolah time tu cm busuk2 lawak2 je kan berlakon.haha

Izyan Masri said...

cik anon:dh lepas dh

Izyan Masri said...

cp:amboi,thanks tau syg :)

Izyan Masri said...

azmeda:thanks for watching,dear :)

Izyan Masri said...

mielosusue:wah.tgk jugak eyh,thanks syg :D

Izyan Masri said...

afif ma^rof : thanks dik.kenapa tade blog ? :)

Izyan Masri said...

mielosusue:wahh dah tgk ye?akak pon tgk jgk.thanks ye sayang :)

Izyan Masri said...

adam:thanks for the time utk tengok program tu ye.semoga sukses jugak :D

Izyan Masri said...

en mohd fuad : oh ye.hj hushim memang hebat.motivator yg sangat menyenangkan :D

Izyan Masri said...

zazaw:thanks,dear.wak pon cantik jgk.silap.lagi cantik :D

Izyan Masri said...

pakcik :hehe.aah.lama tak dpt komen berguna dari pakcik.tak reti lah nak edit double entry tu ):

Izyan Masri said...

phat:hehe.nasib baik kenal jugak kan?phat memang selalu tengok ye generasi y tu :D

Izyan Masri said...

phat:hehe.nasib baik kenal jugak kan?phat memang selalu tengok ye generasi y tu :D

afif ma^rof said...

tak buat blog ag

Miss Anis said...

untung la......