Wednesday, March 14, 2012

Mohon di sedekahkan doa

Hello bloggers !
Peace be with you guys :)

tak sangka walaupun tengah final exam tapi yan berjaya update blog dengan rancaknya.bajet memang kau akan dapat 4 flat sem ni so tak perlu baca buku dan hanya perlu on9 24 jam.sungguh tak sedar diri.tskk tskk T_T .oh ye.pernah tak zaman budak2 dulu korang rasa tikus putih yang berbulu gebu sebagai makhluk comel yang rasa mcm nak kiss dan kemudian kau orang mengeluarkan bunyi "anyonyonyo omeyynyee tikus teww." pastu rasa mcm nak timang2 dukung2 ibarat kau lah manusia paling penyayang kepada haiwan?kalau anda seperti itu,hentikan perangai tu sekarang.

tahukah kau bahawa Arwah Din Beramboi dan jugak Arwah Izwan Pilus meninggai pasai pa?pasai diorang kena serangan kencing tikus.dulu waktu yan noob pasal kencing tikus bagai ni,yan selalu terfikir,diorang ni bela tikus ke apa sampai kena kencing tikus ? adekah tade makhluk lain lagi yg lebih comel untuk dijadikan haiwan peliharaan?tapi,selepas google punya google pasal kencing tikus ni,i got an information about it.this is so serious,and you guys must take note about it.haa.sebabkan terlalu serius,kena aa speaking omputih sikit.baru nampak mcm doktor2 terangkan kat pesakit dia.ye dak ? tolongg aa cakap ye.malulah itewww nantii :')

Virus kencing tikus berpunca daripada pendedahan terhdap bakteria "Leptospira interrogans."Jangkitan terhadap manusia selalunya melalui air yang dicemari kuping kulit dan lendir hidung,mulut dan mata tikus.Bagaimanapun,ia tidak berjangkit dari manusia ke manusia.

mesti tikus2 zaman sekarang rasa diorang hebat gila sebab dapat mentakluk bumi.bila diorang rasa nak serang je penduduk bumi,diorang kencing sikit,maka,bermasalahlah penduduk2 bumi.haha.ok,tak lawak.so,please guys,wherever you go,especially yg duk kampung suko berkubang kek sungai toman kobau pak long busu mandi tongah hari tu haa,please,avoid it sebab melalui sungai,air banjir semua tu lah lagi senang nak kena virus ni.

dan yang paling menyedihkan sekarang,one of my friend punya ibu,Puan Norad,sekarang sedang berada pada tahap kritikal di hospital Pantai Puteri Ipoh disebabkan jangkitan virus ni.disebabkan sekarang kitorang sedang menghadapi final exam,so,kawan yan Aie atau Siti Aisyah Rosli tak dapatlah balik selalu untuk lawat ibu dia as we need to focus on our final examination.sangat kesian dan sangat sedih.so please,everyone of us especially Muslim,tolonglah sedekahkan doa dan yang mana rajin,baca kan Yassin agar ibu beliau back to normal and recover as soon as possible.Aminn..

33 comments:

Bidadari Besi said...

Ya Allah. kesian nye dekat akak tu.
Mesti dia sedih kan tak dapat jenguk ibunda terchenta?
Takpe. Marilah kita sama-2 berdoa untuk Puan Norad. Al-Fatihah. Aminnn.

syakey said...

risau jugak kan. sakit virus macam ni datang tanpa diduga. hari ni sihat, taktaulah esok macam mana.

moga Allah sentiasa melindungi kta.

Jay said...

Virus ni mmg bahaya...Al-fatihah buat arwah Din beramboi dan juga izwan pilus...
Kesian kawan Yan tu..mane nak focus exam mane ingat ibunya..Insyaallah Jay akan bacakan Yassin buat PN. Norad..semoga Allah swt sembuhkan beliau seperti sediakala..Insyaallah..

Rtp Farra Arisha said...

how sad. :( may she will recover as well as possible! :')

MiSz fiFiEyQa said...

binatang sekarang ni memang banyak bawak penyakit kan..aisshhh...ayam la..lembu la...tikus la...jgn la kucing pulak lepas ni...huhu...btw,semoga mak kawan yan tu cepat sembuh ye... :)

daya said...

ya Allah, kesiannya. semoga beliau cepat sembuh. aminnn. :)

NOVA said...

semoga ibu kamu cepar sembuh yaa... :) aminn....

Bancik said...

berusaha dan berdoa ..

F.a.r.n.y said...

oh, yeke, yan? bawu sye taw..thanks, for the info :)

nurul diana said...

virus ni bhya , ada anak kwan ayah tu kne . mmg x dpt dslmatkn . smoga ibu akk cpat smbuh ea . brdoa :)

aniswany said...

doakan dia selamat..insyallah amin..

cik mun said...

semoga die cepat sembuh ye..

Ain Dzaya said...

sekarang i know spe izyan masri..patutla muka cam familiar jer..heheww..btw nice to meet u..ur blog to izyan masri

hamzah ian said...

harap2 beliau sihat cepat..

Fid"s said...

nasib baik ada virus kencing tikus je..
kalo ada virus berak tikus lagi bahaya...

adam said...

sama2lah kita doakan smoga puan norad akan cpt sembuh amin..

Izyan Masri said...

bidadari besi:kan?kesian kan time exam pon kena ujian mcm tu.kalau kite kan,mesti dh nangis gila3 punya tauuu

Izyan Masri said...

syakey:kan?takut kan bila kena sebab dia tak tentu kejap ok kejap tiba2 teruk

Izyan Masri said...

jay:alhamdulillah jay,berkat doa semua,dah smbuh dah ibu dia :D

Izyan Masri said...

farra arisha:she's fine right now,arisha.thanks for the wish okay,friend :)

Izyan Masri said...

fifieyqa:ye betul2,burung,ayam,lembu,semua nak berebut bawak penyakit.seb baik arnab dengan kucing tade mcm tu :D

Izyan Masri said...

daya:alhamdulillah,dah sembuh.tq :)

Izyan Masri said...

nova:bukan ibu saya,ibu kawan.hehehe :D

Izyan Masri said...

bancik:ye betul,berusah dan berdoa dan sekarang dh sembuh. :D

Izyan Masri said...

farny:okay!thank you.semoga lebih careful lepasni :D

Izyan Masri said...

nurul diana :takut kan?kesian anak kawan ayah tu.bukan ibu akak.ibu kawan akak :D

Izyan Masri said...

aniswany:terima kasih,awak!dia dah selamat skrg :)

Izyan Masri said...

cik mun: alhamdulillah dah sembuh dh skrg :D

Izyan Masri said...

ain dzaya :mcm mana ain boleh tau?hehe.nice to see too ain :D

Izyan Masri said...

hamzah ian:alhamdulillah,beliau dh sihat :D

Izyan Masri said...

fid:kalau ada virus tikus berak,kite lempang je tikus tu.pengotor.haha

Izyan Masri said...

adam:terima kasih adam utk doa tu :D alhamdulillah dh sembuh skrg

adam said...

dh sembuh? :D alhamdulillah berkat doa kwn2 :)

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, March 14, 2012

Mohon di sedekahkan doa

Hello bloggers !
Peace be with you guys :)

tak sangka walaupun tengah final exam tapi yan berjaya update blog dengan rancaknya.bajet memang kau akan dapat 4 flat sem ni so tak perlu baca buku dan hanya perlu on9 24 jam.sungguh tak sedar diri.tskk tskk T_T .oh ye.pernah tak zaman budak2 dulu korang rasa tikus putih yang berbulu gebu sebagai makhluk comel yang rasa mcm nak kiss dan kemudian kau orang mengeluarkan bunyi "anyonyonyo omeyynyee tikus teww." pastu rasa mcm nak timang2 dukung2 ibarat kau lah manusia paling penyayang kepada haiwan?kalau anda seperti itu,hentikan perangai tu sekarang.

tahukah kau bahawa Arwah Din Beramboi dan jugak Arwah Izwan Pilus meninggai pasai pa?pasai diorang kena serangan kencing tikus.dulu waktu yan noob pasal kencing tikus bagai ni,yan selalu terfikir,diorang ni bela tikus ke apa sampai kena kencing tikus ? adekah tade makhluk lain lagi yg lebih comel untuk dijadikan haiwan peliharaan?tapi,selepas google punya google pasal kencing tikus ni,i got an information about it.this is so serious,and you guys must take note about it.haa.sebabkan terlalu serius,kena aa speaking omputih sikit.baru nampak mcm doktor2 terangkan kat pesakit dia.ye dak ? tolongg aa cakap ye.malulah itewww nantii :')

Virus kencing tikus berpunca daripada pendedahan terhdap bakteria "Leptospira interrogans."Jangkitan terhadap manusia selalunya melalui air yang dicemari kuping kulit dan lendir hidung,mulut dan mata tikus.Bagaimanapun,ia tidak berjangkit dari manusia ke manusia.

mesti tikus2 zaman sekarang rasa diorang hebat gila sebab dapat mentakluk bumi.bila diorang rasa nak serang je penduduk bumi,diorang kencing sikit,maka,bermasalahlah penduduk2 bumi.haha.ok,tak lawak.so,please guys,wherever you go,especially yg duk kampung suko berkubang kek sungai toman kobau pak long busu mandi tongah hari tu haa,please,avoid it sebab melalui sungai,air banjir semua tu lah lagi senang nak kena virus ni.

dan yang paling menyedihkan sekarang,one of my friend punya ibu,Puan Norad,sekarang sedang berada pada tahap kritikal di hospital Pantai Puteri Ipoh disebabkan jangkitan virus ni.disebabkan sekarang kitorang sedang menghadapi final exam,so,kawan yan Aie atau Siti Aisyah Rosli tak dapatlah balik selalu untuk lawat ibu dia as we need to focus on our final examination.sangat kesian dan sangat sedih.so please,everyone of us especially Muslim,tolonglah sedekahkan doa dan yang mana rajin,baca kan Yassin agar ibu beliau back to normal and recover as soon as possible.Aminn..

33 comments:

Bidadari Besi said...

Ya Allah. kesian nye dekat akak tu.
Mesti dia sedih kan tak dapat jenguk ibunda terchenta?
Takpe. Marilah kita sama-2 berdoa untuk Puan Norad. Al-Fatihah. Aminnn.

syakey said...

risau jugak kan. sakit virus macam ni datang tanpa diduga. hari ni sihat, taktaulah esok macam mana.

moga Allah sentiasa melindungi kta.

Jay said...

Virus ni mmg bahaya...Al-fatihah buat arwah Din beramboi dan juga izwan pilus...
Kesian kawan Yan tu..mane nak focus exam mane ingat ibunya..Insyaallah Jay akan bacakan Yassin buat PN. Norad..semoga Allah swt sembuhkan beliau seperti sediakala..Insyaallah..

Rtp Farra Arisha said...

how sad. :( may she will recover as well as possible! :')

MiSz fiFiEyQa said...

binatang sekarang ni memang banyak bawak penyakit kan..aisshhh...ayam la..lembu la...tikus la...jgn la kucing pulak lepas ni...huhu...btw,semoga mak kawan yan tu cepat sembuh ye... :)

daya said...

ya Allah, kesiannya. semoga beliau cepat sembuh. aminnn. :)

NOVA said...

semoga ibu kamu cepar sembuh yaa... :) aminn....

Bancik said...

berusaha dan berdoa ..

F.a.r.n.y said...

oh, yeke, yan? bawu sye taw..thanks, for the info :)

nurul diana said...

virus ni bhya , ada anak kwan ayah tu kne . mmg x dpt dslmatkn . smoga ibu akk cpat smbuh ea . brdoa :)

aniswany said...

doakan dia selamat..insyallah amin..

cik mun said...

semoga die cepat sembuh ye..

Ain Dzaya said...

sekarang i know spe izyan masri..patutla muka cam familiar jer..heheww..btw nice to meet u..ur blog to izyan masri

hamzah ian said...

harap2 beliau sihat cepat..

Fid"s said...

nasib baik ada virus kencing tikus je..
kalo ada virus berak tikus lagi bahaya...

adam said...

sama2lah kita doakan smoga puan norad akan cpt sembuh amin..

Izyan Masri said...

bidadari besi:kan?kesian kan time exam pon kena ujian mcm tu.kalau kite kan,mesti dh nangis gila3 punya tauuu

Izyan Masri said...

syakey:kan?takut kan bila kena sebab dia tak tentu kejap ok kejap tiba2 teruk

Izyan Masri said...

jay:alhamdulillah jay,berkat doa semua,dah smbuh dah ibu dia :D

Izyan Masri said...

farra arisha:she's fine right now,arisha.thanks for the wish okay,friend :)

Izyan Masri said...

fifieyqa:ye betul2,burung,ayam,lembu,semua nak berebut bawak penyakit.seb baik arnab dengan kucing tade mcm tu :D

Izyan Masri said...

daya:alhamdulillah,dah sembuh.tq :)

Izyan Masri said...

nova:bukan ibu saya,ibu kawan.hehehe :D

Izyan Masri said...

bancik:ye betul,berusah dan berdoa dan sekarang dh sembuh. :D

Izyan Masri said...

farny:okay!thank you.semoga lebih careful lepasni :D

Izyan Masri said...

nurul diana :takut kan?kesian anak kawan ayah tu.bukan ibu akak.ibu kawan akak :D

Izyan Masri said...

aniswany:terima kasih,awak!dia dah selamat skrg :)

Izyan Masri said...

cik mun: alhamdulillah dah sembuh dh skrg :D

Izyan Masri said...

ain dzaya :mcm mana ain boleh tau?hehe.nice to see too ain :D

Izyan Masri said...

hamzah ian:alhamdulillah,beliau dh sihat :D

Izyan Masri said...

fid:kalau ada virus tikus berak,kite lempang je tikus tu.pengotor.haha

Izyan Masri said...

adam:terima kasih adam utk doa tu :D alhamdulillah dh sembuh skrg

adam said...

dh sembuh? :D alhamdulillah berkat doa kwn2 :)