Sunday, March 04, 2012

Reasons why u should have a blog

Hello bloggers !
Peace be with you guys :)

ye.lately terasa malas pulak nak menulis panjang berjela kat blog.sebab tulah blog ni dah berhabuk,bukan setakat berhabuk,bersawang,agaknya kalau ada labah2 menyorok kat blog ni,dah siap boleh terel cam spider man dah kot.nak menunjukkan betapa lamanya blog ni ditinggalkan.bukan ape,selalunya bila mula je taip hello blogger!maka,perasaan malas melambung2 ibarat kapal nelayan kena pukul dengan tsunami.pastu,minggu depan pulak,sambung tulis peace be with you guys.pastu malas sekali lagi datang.tapi kali ni dengan taufan pulak sebab malas kali ni rasa cam lain mcm sikit kuatnya.makanya,kalau ada tigaribu enamratuslapanpulohlapan hari dalam setahun pon tak cukup gak nak tulis satu entry :')

actually en,itu hari,ada orang tanya yan,ape guna kau tulis blog ? cam merapu je ? well,i dont really care and mind about what others gonna say because everyone has their own typical ideas aight ? so,kalau kau nak cakap blog ni punya isi ibarat longkang atau bihun goreng basi sebab terperap lama dalam tupperware,kau balik sekolah pastu lupa keluarkan.last2 lagi sebulan setengah baru kau teringat bihun dalam bag tu,siap dah berlendir + cair dan bau jangan cakaplah en,guna airwick 3 dozen pon tak boleh hilang gak.wakaka.asal mcm kenal je situation ni ? T_T
okay,let us back to the track.i found something few months back.ada banyak benda yang boleh dapat dari blogging even masih ada benda2 buruk yang kau dapat jugak.eyh,nak kisah ape pasal benda buruk kan?world is fair.takkan lah nak semua baik je en,tade kutuk mengutuk,tak adventurous lah doehhh. -.-'

so,here we go ! few reasons why we should have a blog.at least one merepeks,jiwangs,syok sendiris or whatsoever kind of blog.

ni blogger faveret itewww

1.tempat nak bercerita,luah perasaan dan syok sendiri.maybe lah,kau nak cerita pasal hari ni dapat no.1 dalam acara lontar peluru sekolah,kau pegi cerita kat mak,mak tengah bergosip dengan mak long timah pasal Lisa surihani kawen dengan yusri,kau cerita kat ayah,ayah tengah sebok potong rumput belakang rumah,cerita kat kakak,kakak tengah sibuk download cerita korea dan tengok video super junior menari,cerita kat abang,abang tengah layan main PES.so,disebabkan kau tension,you ended up joining your brother playing that PES too.sedih bukan?so,it is better to have a blog,so that,bolehlah kau bercerita kat situ sambil syok sendiri.at least,ada lah jugak kawan2 blog yang tersinggah blog kau dan baca cerita kau pasal menang lontar peluru tu tadi.oh ye,untuk yg tengah putus cinta pon,you can write a very sad poem in your blog.buatlah ayat sedih mengalahkan ombak rindu atau lagenda budak setan. LOL

2.Make friends.ye,dari blog jugaklah kau boleh berkenalan dengan kawan2 baru tak kisah,boleh pilih nak umur berapa pon.contohnya,from blogging,i got new friends like Fad Ahmad Ali,or well known as fafad.haha.pastu ada jugak qie-amanda balqis,kak tini,syazwani ramli,ramai lagilah yang rajin komen2 pastu last2 kawan kat fb jugak.senang kan?buat kawan dan dapat kawan dan seterusnya boleh bajet mcm kau banyak kawan. tsk tsk.

3.Gain money.okay,yang ni sangat bukan yan.ececey.haha.bajet baik pulak pompuan ni.pang nak??maybe some of us who dont have a blog dia taktau dari blogging jugak boleh dapat money.contohnya ada nuffnang kejadah tu,advertlets dan rakan2 sekutu yang lain.traffic kau tinggi,entri best cam FL,maka,banyaklah income kau utk bulan tu,kalau update blog pon malas cm blog ni,alamatnya tunggu tahun depan lah baru income masuk.pastu blog jugak boleh jadi medium untuk promote business on9 kau.kan gain money jugak tu namanya?ke tak?

ni lah FL atay fatin liyana yg digembar-gemburkan.

4.Get new chances and oppurtunity.Yang ni mcm2.hari tu,ada photographer ni invite untuk photoshoot di putrajaya,instead of accepting that invitation,i ended up tolak tawaran tu.bukan ape,badan pon mcm tong dram ada hati nak photoshoot bagai.bisik hatikecilku.then,semalam,i got a chance from rtm to be one of their panel for generasi Y punya program.rakaman hari selasa.tapi ni tak sure lagi lah,kalau parents yan bagi pegi,baru boleh pegi.hikhik. :')

so,see?how many things you can do and get by blogging ? banyak tahu ? so,kalau anda ada blog,even orang cakap merepek,ahh persyaithonkan semua tu.at least kau ada blog yang boleh kau banggakan,dari mulut2 nirrojim tu yang tade ape dan hanya tahu komen karya orang lain?ye dak?ececy.dah start dah emo dia.ok lah,so,cheers! :)

27 comments:

Mesyhta Beto said...

yang bab panel di generasi y tuh memng terbaek..:

Bo the Nerd said...

Bagus and seronok berblogging! Keep on blogging ye!

hamizah afifah said...

seronok kan ade blog.. ;)
bnde up to date msty nk ade punyer..hikhik

Asyiqin Haulisah said...

saya bukan blogger. hanya penulis. hew hew hew.

MiSz fiFiEyQa said...

sy pun suka ade belog sendiri..tapi kalau boleh sy x mo kawan2 sy yg baca..biarlah org lain yg sy x kenal baca blog sy..haha...pelik ke?tapi skarag ni da tak kesah la..dorang pun da tau pasal blog sy..kekadang rasa malu la pulak...tapi cam yan cakap:persyaithonkan sume tu..kan..kan..hehe

NOOR FATIN said...

saya memang suka menulis. dengan ada blog, saya boleh menulis apa saja yang saya suka tapi kena la ada batasnya. ye dak? kekeke

Izzah Dejavu said...

dulu asyik baca blog org , sekarang boleh merepek di blog sendiri ^-^

Seri Ayu said...

thats rite.
setuju sangat >.<

anggap yg mengata tu seperti lalang2 yang taktahu ape2 ttg kita:)

qiE said...

hikhik *gelak gedikss =='
kak jijiyan mention nama kita kat entry dia !
wow !
ukenyewww itew :P
thanks kak jijiyan (:
btw best of luck final !!
arghhh takut nya !! :'(

miss inna said...

apa lg, ambillah peluang tu utk jadi panel dlm generasi Y..mcm akk yuyu ari tu..nice to see on how they talk and give idea..

Perfectly Refined Resources said...

sgt menarik sebab kenape kite kene ade blog...huhuhu...so, ni lah sebab sy ade blog...sebab sy buat contest...hope awk sudi join

http://perfectlyrefinedresources.blogspot.com/2012/03/contest-peace-yall.html

KyleRuL said...

Salam...nice blog.
Singgah Sahur Jap..:)

faiz fakhirin said...

ada blog bleh merapu2..xder org marah..anon jer byk mrh..

cik najihah said...

thats y blogging is fun :)

Bidadari Besi said...

Hari tu kak Yuyu pun jadi apnel untuk generasi Y tu kan? ;)

F.a.r.n.y said...

waaahhh..bestnyer dapat jadi panel generasi Y ..macam kak yuyu..:)

Athirah Rosli said...

aah..ade belog best..leh share ape yg kita fikir. n xde masalah diari hilang lagi ;)

Jay said...

wuwuwuw..rindu rindu...hehee..pedulikan bisikikan syaitoon... tu..hahaha...suke hatilah nak ada blog ke taknak...kalau x puas hati tunggu kat simpang 4..hahah..

azzahoney said...

i have deleted my previous blog.check this out.http://chocolatemousse2.blogspot.com come visit and be my first follower! :)

mizara said...

saya baru berjinak2 dalam blog nie.... huhuu.... salam kenalan.... ngeee.... follow me jugak ea... thanks....

Hana_Maroo said...

salam kenal...
1,2,4 betul..
3: sgt betullllll... ngan blogging $$$ jer nmpk.. buktinyer on my blogshop.. hah hah ha.. nice entry sis.

hamzah ian said...

semua itu betul... hehe

the puffy clouds said...
This comment has been removed by the author.
Nyamuk Terbang said...

blog mematangkan kita

Azuree said...

make friends :) oh yayyy.

Faidhatul Arfah said...

yeaah, setuju dgn izyan :)

IEQAH said...

yeahhhh ieqah agree with it dear

ps: rinduu yan laa.. #tetibe

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, March 04, 2012

Reasons why u should have a blog

Hello bloggers !
Peace be with you guys :)

ye.lately terasa malas pulak nak menulis panjang berjela kat blog.sebab tulah blog ni dah berhabuk,bukan setakat berhabuk,bersawang,agaknya kalau ada labah2 menyorok kat blog ni,dah siap boleh terel cam spider man dah kot.nak menunjukkan betapa lamanya blog ni ditinggalkan.bukan ape,selalunya bila mula je taip hello blogger!maka,perasaan malas melambung2 ibarat kapal nelayan kena pukul dengan tsunami.pastu,minggu depan pulak,sambung tulis peace be with you guys.pastu malas sekali lagi datang.tapi kali ni dengan taufan pulak sebab malas kali ni rasa cam lain mcm sikit kuatnya.makanya,kalau ada tigaribu enamratuslapanpulohlapan hari dalam setahun pon tak cukup gak nak tulis satu entry :')

actually en,itu hari,ada orang tanya yan,ape guna kau tulis blog ? cam merapu je ? well,i dont really care and mind about what others gonna say because everyone has their own typical ideas aight ? so,kalau kau nak cakap blog ni punya isi ibarat longkang atau bihun goreng basi sebab terperap lama dalam tupperware,kau balik sekolah pastu lupa keluarkan.last2 lagi sebulan setengah baru kau teringat bihun dalam bag tu,siap dah berlendir + cair dan bau jangan cakaplah en,guna airwick 3 dozen pon tak boleh hilang gak.wakaka.asal mcm kenal je situation ni ? T_T
okay,let us back to the track.i found something few months back.ada banyak benda yang boleh dapat dari blogging even masih ada benda2 buruk yang kau dapat jugak.eyh,nak kisah ape pasal benda buruk kan?world is fair.takkan lah nak semua baik je en,tade kutuk mengutuk,tak adventurous lah doehhh. -.-'

so,here we go ! few reasons why we should have a blog.at least one merepeks,jiwangs,syok sendiris or whatsoever kind of blog.

ni blogger faveret itewww

1.tempat nak bercerita,luah perasaan dan syok sendiri.maybe lah,kau nak cerita pasal hari ni dapat no.1 dalam acara lontar peluru sekolah,kau pegi cerita kat mak,mak tengah bergosip dengan mak long timah pasal Lisa surihani kawen dengan yusri,kau cerita kat ayah,ayah tengah sebok potong rumput belakang rumah,cerita kat kakak,kakak tengah sibuk download cerita korea dan tengok video super junior menari,cerita kat abang,abang tengah layan main PES.so,disebabkan kau tension,you ended up joining your brother playing that PES too.sedih bukan?so,it is better to have a blog,so that,bolehlah kau bercerita kat situ sambil syok sendiri.at least,ada lah jugak kawan2 blog yang tersinggah blog kau dan baca cerita kau pasal menang lontar peluru tu tadi.oh ye,untuk yg tengah putus cinta pon,you can write a very sad poem in your blog.buatlah ayat sedih mengalahkan ombak rindu atau lagenda budak setan. LOL

2.Make friends.ye,dari blog jugaklah kau boleh berkenalan dengan kawan2 baru tak kisah,boleh pilih nak umur berapa pon.contohnya,from blogging,i got new friends like Fad Ahmad Ali,or well known as fafad.haha.pastu ada jugak qie-amanda balqis,kak tini,syazwani ramli,ramai lagilah yang rajin komen2 pastu last2 kawan kat fb jugak.senang kan?buat kawan dan dapat kawan dan seterusnya boleh bajet mcm kau banyak kawan. tsk tsk.

3.Gain money.okay,yang ni sangat bukan yan.ececey.haha.bajet baik pulak pompuan ni.pang nak??maybe some of us who dont have a blog dia taktau dari blogging jugak boleh dapat money.contohnya ada nuffnang kejadah tu,advertlets dan rakan2 sekutu yang lain.traffic kau tinggi,entri best cam FL,maka,banyaklah income kau utk bulan tu,kalau update blog pon malas cm blog ni,alamatnya tunggu tahun depan lah baru income masuk.pastu blog jugak boleh jadi medium untuk promote business on9 kau.kan gain money jugak tu namanya?ke tak?

ni lah FL atay fatin liyana yg digembar-gemburkan.

4.Get new chances and oppurtunity.Yang ni mcm2.hari tu,ada photographer ni invite untuk photoshoot di putrajaya,instead of accepting that invitation,i ended up tolak tawaran tu.bukan ape,badan pon mcm tong dram ada hati nak photoshoot bagai.bisik hatikecilku.then,semalam,i got a chance from rtm to be one of their panel for generasi Y punya program.rakaman hari selasa.tapi ni tak sure lagi lah,kalau parents yan bagi pegi,baru boleh pegi.hikhik. :')

so,see?how many things you can do and get by blogging ? banyak tahu ? so,kalau anda ada blog,even orang cakap merepek,ahh persyaithonkan semua tu.at least kau ada blog yang boleh kau banggakan,dari mulut2 nirrojim tu yang tade ape dan hanya tahu komen karya orang lain?ye dak?ececy.dah start dah emo dia.ok lah,so,cheers! :)

27 comments:

Mesyhta Beto said...

yang bab panel di generasi y tuh memng terbaek..:

Bo the Nerd said...

Bagus and seronok berblogging! Keep on blogging ye!

hamizah afifah said...

seronok kan ade blog.. ;)
bnde up to date msty nk ade punyer..hikhik

Asyiqin Haulisah said...

saya bukan blogger. hanya penulis. hew hew hew.

MiSz fiFiEyQa said...

sy pun suka ade belog sendiri..tapi kalau boleh sy x mo kawan2 sy yg baca..biarlah org lain yg sy x kenal baca blog sy..haha...pelik ke?tapi skarag ni da tak kesah la..dorang pun da tau pasal blog sy..kekadang rasa malu la pulak...tapi cam yan cakap:persyaithonkan sume tu..kan..kan..hehe

NOOR FATIN said...

saya memang suka menulis. dengan ada blog, saya boleh menulis apa saja yang saya suka tapi kena la ada batasnya. ye dak? kekeke

Izzah Dejavu said...

dulu asyik baca blog org , sekarang boleh merepek di blog sendiri ^-^

Seri Ayu said...

thats rite.
setuju sangat >.<

anggap yg mengata tu seperti lalang2 yang taktahu ape2 ttg kita:)

qiE said...

hikhik *gelak gedikss =='
kak jijiyan mention nama kita kat entry dia !
wow !
ukenyewww itew :P
thanks kak jijiyan (:
btw best of luck final !!
arghhh takut nya !! :'(

miss inna said...

apa lg, ambillah peluang tu utk jadi panel dlm generasi Y..mcm akk yuyu ari tu..nice to see on how they talk and give idea..

Perfectly Refined Resources said...

sgt menarik sebab kenape kite kene ade blog...huhuhu...so, ni lah sebab sy ade blog...sebab sy buat contest...hope awk sudi join

http://perfectlyrefinedresources.blogspot.com/2012/03/contest-peace-yall.html

KyleRuL said...

Salam...nice blog.
Singgah Sahur Jap..:)

faiz fakhirin said...

ada blog bleh merapu2..xder org marah..anon jer byk mrh..

cik najihah said...

thats y blogging is fun :)

Bidadari Besi said...

Hari tu kak Yuyu pun jadi apnel untuk generasi Y tu kan? ;)

F.a.r.n.y said...

waaahhh..bestnyer dapat jadi panel generasi Y ..macam kak yuyu..:)

Athirah Rosli said...

aah..ade belog best..leh share ape yg kita fikir. n xde masalah diari hilang lagi ;)

Jay said...

wuwuwuw..rindu rindu...hehee..pedulikan bisikikan syaitoon... tu..hahaha...suke hatilah nak ada blog ke taknak...kalau x puas hati tunggu kat simpang 4..hahah..

azzahoney said...

i have deleted my previous blog.check this out.http://chocolatemousse2.blogspot.com come visit and be my first follower! :)

mizara said...

saya baru berjinak2 dalam blog nie.... huhuu.... salam kenalan.... ngeee.... follow me jugak ea... thanks....

Hana_Maroo said...

salam kenal...
1,2,4 betul..
3: sgt betullllll... ngan blogging $$$ jer nmpk.. buktinyer on my blogshop.. hah hah ha.. nice entry sis.

hamzah ian said...

semua itu betul... hehe

the puffy clouds said...
This comment has been removed by the author.
Nyamuk Terbang said...

blog mematangkan kita

Azuree said...

make friends :) oh yayyy.

Faidhatul Arfah said...

yeaah, setuju dgn izyan :)

IEQAH said...

yeahhhh ieqah agree with it dear

ps: rinduu yan laa.. #tetibe