Friday, April 06, 2012

Gadjet pelik

hello bloggers!
Peace be with you guys :)


just a simple sharing.itu hari,yan terbaca satu blog ni.kalau cakap pasal terbaca blog,mesti semua duk pk ohbulan,ohbintang dan sebagainya.kan?tayah klentong aaa.haha.ok,actually,yan pon terlupa podia nama blog tu.aah.persyaithonkan semua tu.blog tu dia post pasal gadjet2 pelik kat dunia.pelik pelik gak,tapi hebat hang tau dakk?den tengok yo gadjet ni,den toruih ghaso macam nak boli yo sobiji duo gadjet ni.tapi nak buek macam mano jang,dio buek gadjet tu bukannyo banyak macam buek kacang kekk kilang kacang cap tangan ngan yin tu haa.baiklah,marilah tidak bercakap lebat lagi,lets check them out.zass~


1.Jam tangan fossil.



ini jam bukan sebarangan jam.kalau kau orang rasa jam kat menara condong tu dah habis gempak sebab dia senget tapi tak tumbang2,jam ni lagi hebat.dia gabung dengan PDA hang tau dak?boleh guna untuk nota,reminder,blablabla.see?faedah tak faedah.so,kalau kau tengah berry@berak kat toilet pavi sambil pakai jam ni,boleh jugak buat list homework dan assignment ape yg kena siapkan by today.


2.AK47



ak47 ni pengganas yang selalunya guna.tapi kali ni dia pegi jadikan gitar.so,kalau korang tengok pak guard tengah main gitar sambil nyanyi lagu apit,kmpulan spoon dan garfu sorang2 sebab boring,baik jangan dekat.sebab maybe kalau dia tengah tension sebab dia rasa suara dia dah tak sedap,dia tembak hang guna gitar dia :') sobsob


3.Mc Car



yang ni kereta tambah scooter.scooter tu letak kat tempat belakang.pastu boleh guna bila2.Haha.yang ni yan suka.bukan ape.Contoh lah kalau korang pegi Jom Heboh,pastu kan kena parking jauh gila habaq hangg,so,dengan berbekalkan rasa malas di dada,boleh aa guna scooter tu tadi utk sampai ke jom heboh punya booth dengan cepat.jimat masa kan?


4.Spacesaver




yang ni sinki tambah washing machine.Agaknya kan,maybe orang yang buat benda ni punya rumah kecik sangat kot.muat dalam 3 orang je.pastu dapur,bilik tidur,ruang tamu dia semua sumbat kat satu tempat yg sama.tu pasal lah dia pegi buat  benda ni.bagus jugak kepalo dak yang buek bondo ni haa.


5.Radio pembakar roti


yang ni pon pelik jugak.boleh pulak dia ada pembakar roti sekali dengan radio.sambil bakar roti boleh dengar fara fauzana bercakap pagi2.tapi kan,yang pelinya,tak panas ke ape haa radio tu ? 


baiklah.disebabkan dah penat bercerita pasal benda2 pelik,so marilah kita pegi makan royal masala cheezy lava pizza hut yang tengah panas dan sedaptu.haha.alasan nak makan sedap2.so,cheers!

27 comments:

qiE said...

haha
nak jugak kak jijiyan scooter tu
boleh buat bawak pergi fakulti
maklum ler
jauh sangat melati dengan fakulti akaun tu :P

qiE said...

nak pergi damar pun senang nanti :P
kan kan :D

qiE said...

btw
lupa nak cakap tadi
hehe
cun siotttt blog !
thumbs up (:
suka suka
itew ukewwww :P

Phat said...

AK47 tu smart la..

Acik said...

acik nak mc car tu ... cumilll! :)

iman salsabila said...

wahh, nak beli la gitar senapang tu. mcm gempak ja.

Mursyal declick said...

haha.. saya suka ak47 and radio pembakar roti..

akhiyy said...

hahaha.memang pelik2..

ary_lee said...

setaiiiilll gilerrr mc car ngan radio tuh..
ary ske^^

shaFazie said...

like radio p'bkr roti tue..:D

b@by ph@t said...

yang kereta ade scooter tu best sngat..mmg berbaloi la kalau beli sbb dpat scooter trus..sonok2 =)

Mk Syahir said...

jenjalan sini..follow u =)
comel gadget2 pelik nih!

Bidadari Besi said...

Yang sinki plus washing machine tu bunyi macam best je?
Bole basuh pinggan sambil tengok-2 kalau baju dah siap basuhhh :D

Mohamadazhan.com said...

salam

memang kreatif...dua dalam satu semua barang2 tu...cuma AK47 mgkin funsi sekadar gitar bukan senjata.hehe

Izyan Masri said...

QIE:boleh.boleh.ambik scooter tu kite pg downtown sekali kan.hehe.malulah akak.tak cntik mana pon belog baru ni xD

Izyan Masri said...

phat:aah cikgu phat.yan pon suke jugak ak47 tu haa

Izyan Masri said...

acik:kan?dah lah comel.siap ada scooter haa :D

Izyan Masri said...

iman salsabila:haha.harga dia entah berapa ntah haa :D

Izyan Masri said...

mursyal:aah/kite pon suka pembakar roti tu.kreatif je kan :D

Izyan Masri said...

akhiyy:kreatif2 kan :D

Izyan Masri said...

ary:memang rmai suka mc car tu kan :D

Izyan Masri said...

shafazie:saye pon sukeee jugakkk :D

Izyan Masri said...

mk syahir:kan?comel dan kreatif.:D

Izyan Masri said...

bidadari besi:aah.lagi sesuai untuk orang2 rajin kannn :D

Izyan Masri said...

azhan:aah.kreatif,unik,pelbagai guna kan :D

Jay said...

pelik sungguh ciptaan mereka..mmg sesuai utk zaman skrg sebab nak cepat..:)

Fid"s said...

dear ladies, thank for visiting my blog. You're so friendly. Kitaorang akan sentiasa support you all in blogging

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, April 06, 2012

Gadjet pelik

hello bloggers!
Peace be with you guys :)


just a simple sharing.itu hari,yan terbaca satu blog ni.kalau cakap pasal terbaca blog,mesti semua duk pk ohbulan,ohbintang dan sebagainya.kan?tayah klentong aaa.haha.ok,actually,yan pon terlupa podia nama blog tu.aah.persyaithonkan semua tu.blog tu dia post pasal gadjet2 pelik kat dunia.pelik pelik gak,tapi hebat hang tau dakk?den tengok yo gadjet ni,den toruih ghaso macam nak boli yo sobiji duo gadjet ni.tapi nak buek macam mano jang,dio buek gadjet tu bukannyo banyak macam buek kacang kekk kilang kacang cap tangan ngan yin tu haa.baiklah,marilah tidak bercakap lebat lagi,lets check them out.zass~


1.Jam tangan fossil.



ini jam bukan sebarangan jam.kalau kau orang rasa jam kat menara condong tu dah habis gempak sebab dia senget tapi tak tumbang2,jam ni lagi hebat.dia gabung dengan PDA hang tau dak?boleh guna untuk nota,reminder,blablabla.see?faedah tak faedah.so,kalau kau tengah berry@berak kat toilet pavi sambil pakai jam ni,boleh jugak buat list homework dan assignment ape yg kena siapkan by today.


2.AK47



ak47 ni pengganas yang selalunya guna.tapi kali ni dia pegi jadikan gitar.so,kalau korang tengok pak guard tengah main gitar sambil nyanyi lagu apit,kmpulan spoon dan garfu sorang2 sebab boring,baik jangan dekat.sebab maybe kalau dia tengah tension sebab dia rasa suara dia dah tak sedap,dia tembak hang guna gitar dia :') sobsob


3.Mc Car



yang ni kereta tambah scooter.scooter tu letak kat tempat belakang.pastu boleh guna bila2.Haha.yang ni yan suka.bukan ape.Contoh lah kalau korang pegi Jom Heboh,pastu kan kena parking jauh gila habaq hangg,so,dengan berbekalkan rasa malas di dada,boleh aa guna scooter tu tadi utk sampai ke jom heboh punya booth dengan cepat.jimat masa kan?


4.Spacesaver




yang ni sinki tambah washing machine.Agaknya kan,maybe orang yang buat benda ni punya rumah kecik sangat kot.muat dalam 3 orang je.pastu dapur,bilik tidur,ruang tamu dia semua sumbat kat satu tempat yg sama.tu pasal lah dia pegi buat  benda ni.bagus jugak kepalo dak yang buek bondo ni haa.


5.Radio pembakar roti


yang ni pon pelik jugak.boleh pulak dia ada pembakar roti sekali dengan radio.sambil bakar roti boleh dengar fara fauzana bercakap pagi2.tapi kan,yang pelinya,tak panas ke ape haa radio tu ? 


baiklah.disebabkan dah penat bercerita pasal benda2 pelik,so marilah kita pegi makan royal masala cheezy lava pizza hut yang tengah panas dan sedaptu.haha.alasan nak makan sedap2.so,cheers!

27 comments:

qiE said...

haha
nak jugak kak jijiyan scooter tu
boleh buat bawak pergi fakulti
maklum ler
jauh sangat melati dengan fakulti akaun tu :P

qiE said...

nak pergi damar pun senang nanti :P
kan kan :D

qiE said...

btw
lupa nak cakap tadi
hehe
cun siotttt blog !
thumbs up (:
suka suka
itew ukewwww :P

Phat said...

AK47 tu smart la..

Acik said...

acik nak mc car tu ... cumilll! :)

iman salsabila said...

wahh, nak beli la gitar senapang tu. mcm gempak ja.

Mursyal declick said...

haha.. saya suka ak47 and radio pembakar roti..

akhiyy said...

hahaha.memang pelik2..

ary_lee said...

setaiiiilll gilerrr mc car ngan radio tuh..
ary ske^^

shaFazie said...

like radio p'bkr roti tue..:D

b@by ph@t said...

yang kereta ade scooter tu best sngat..mmg berbaloi la kalau beli sbb dpat scooter trus..sonok2 =)

Mk Syahir said...

jenjalan sini..follow u =)
comel gadget2 pelik nih!

Bidadari Besi said...

Yang sinki plus washing machine tu bunyi macam best je?
Bole basuh pinggan sambil tengok-2 kalau baju dah siap basuhhh :D

Mohamadazhan.com said...

salam

memang kreatif...dua dalam satu semua barang2 tu...cuma AK47 mgkin funsi sekadar gitar bukan senjata.hehe

Izyan Masri said...

QIE:boleh.boleh.ambik scooter tu kite pg downtown sekali kan.hehe.malulah akak.tak cntik mana pon belog baru ni xD

Izyan Masri said...

phat:aah cikgu phat.yan pon suke jugak ak47 tu haa

Izyan Masri said...

acik:kan?dah lah comel.siap ada scooter haa :D

Izyan Masri said...

iman salsabila:haha.harga dia entah berapa ntah haa :D

Izyan Masri said...

mursyal:aah/kite pon suka pembakar roti tu.kreatif je kan :D

Izyan Masri said...

akhiyy:kreatif2 kan :D

Izyan Masri said...

ary:memang rmai suka mc car tu kan :D

Izyan Masri said...

shafazie:saye pon sukeee jugakkk :D

Izyan Masri said...

mk syahir:kan?comel dan kreatif.:D

Izyan Masri said...

bidadari besi:aah.lagi sesuai untuk orang2 rajin kannn :D

Izyan Masri said...

azhan:aah.kreatif,unik,pelbagai guna kan :D

Jay said...

pelik sungguh ciptaan mereka..mmg sesuai utk zaman skrg sebab nak cepat..:)

Fid"s said...

dear ladies, thank for visiting my blog. You're so friendly. Kitaorang akan sentiasa support you all in blogging