Friday, April 06, 2012

Kebodohan Form 2

Hello bloggers !
Peace be with you guys :)


Hai!bertemu lagi kita dalam segmen blog ku bukan blog mu.eceh.bajet pengacara Kelab Disney Malaysia pulak dia ni.pang nakk?haha.okay,actually,entry kali ni nak tak nak,korang kena baca jugak.sebab yan nak bercerita.Malu aaa dah tulis panjang2,siap emo segala bagai pastu tade sape nak baca semua pakat lari pegi blog lain.wuwu T_T.Ini semua kisah time form 2 dimana yan time tu tadelah matured sangat.Bukti yan tak matured?Kawan2 time tu dah bersilih ganti boyfriend,kite satu habuk pon tade.aah.persyaithonkan itu semua.Langholangho.ecewah.(bodo seyh.tak perlu pon kot nak promote kau baik mcm tu.haha)


Actually,time form 2,yan sekolah sesi petang.Pastu pulak,memandangkan dari rumah ke sekolah hanyalah sekangkang kera,bahkan kangkang kera lagi besar lagi2 kalau dia tengah terbongkang tengok tv sambil makan kacang cap ngan yin,so,yan pon pergi sekolah naik basikal je lah.Kononnya nak independent lah time tu.yes girls!we need to be independent since young,barulah nampak mcm wanita tabah dan cekal.okay,lets back to the track.maka,hari2 lah yan ke sekolah dengan kawan2 naik basikal.tak kira hujan lebat,guruh ribut juga petir melanda.ok,itu tipu.untuk penyedap cite je.wkwkwkwk.



Then,satu hari,macam biasa lah,bawak basikal pegi sekolah,time tu yan bawak basikal Mountain bike colour maroon.besar jugaklah.Time tu tade fixie lagi derr,tapi lu jangan merendahkan beskal gwa derr sebab beskal gwa bukan sebarang beskal,boleh wheely,lipat semua.Pastu en,satu hari tu,nak dijadikan cerita,pegilah sekolah mcm biasa.Sampai2 sekolah je,dah nak sampai sekolah sangat,rantai basikal tiba2 je jatuh.pergh.menyirap jugaklah kan,sebab dah pakai cun melecun,rantai basikal jatuh pulak.nak nak pulak,basikal tu ada gear.lagilah susah nak betulkan.lagi2 bagi insan lemah seperti yan ni.


cis!tapi rantai basikal,jangan harap kau dapat mentoyekan insan yang lemah seperti ku.bisik hati kecilku.rasanya tayah bisik pon tape kot.haha (-.-)' so,yan pon berjaya lah letak balik rantai kat tempat dia.Rasa mcm hebat jugak,boleh aa buat part time keje kat bengkel basikal time cuti sekolah.Argh!tiba2 tengok tangan dah kotor sebab minyak rantai tu punya pasal.So,nak tak nak kena cari sumber air terdekat.Tapi rasa mcm susah gila nak cari.So,i ended up lap je kat baju.nak lagi best,time form 2,yan pengawas sesi petang.so,baju pengawas warna pink.maka,habislah baju pink tadi bertebaran dengan warna hitam minyak tadi.So,as i tought that my idea was a bad one,i tried harder to find a new solution for that problem.Yeah!something brilliant came out from my little cute brain.ohgod.asal perlu over lama2 ni?


Yan dengan rasa happynya,pergilah keluarkan liquid paper jenama papermate berkepala hijau dengan bangga.Dan tanpa usul periksa,yan pegi liquid kawasan kotor hitam tadi tu dengan alasan,kan kalau kita terconteng buku dengan pen,kita guna liquid,pastu kotoran tadi hilang,so,i applied the same thing in that case!Maka,penuhlah baju tadi dengan hasil seni.Hitam dan putih.Minyak dan liquid.Kotor tak terkepalang.Memang nak mamposs balik nanti kalau mak nampak baju kotor tu.Lainlah kalau ada pencuci Bomm,Feb,Breeze,Daya,mahupun nurul,timah,sarah dan kengkawannya,mestilah mak tak marah sangat.What the??So,terpaksalah meneruskan persekolahan dengan baju kotor tu.Memang seronok jadi badut sekolah selama sehari sebab pegi mana2 pon semua orang tengok baju.HAHA.


So,itulah cerita masa form 2.Ikut hati rasa macam nak lempar kepala sendiri kat dinding sebab malu sangat bila teringat.tsktsk.Bodoh tak bodoh time tu.agak2 mak mertua tau dia nak tak ambik jadi menantu?Manalah tau dia takut cucu dia nanti bodoh macam mak dia?Eyh.jangan cakap bodohlah.mak iteww marah.Hayoo.tatayoo.report kat mak kiteww.Oklah,peringatan kepada adik2,janganlah apply semua perkara yang kita tau dalam semua aspek kehidupan.eceh.guna aspek bagai.dah macam buat ayat karangan PMR pulak.so,cheers! :)

25 comments:

MiSz fiFiEyQa said...

hahaha...brilliant idea ape...konon2 nak apply function sesuatu benda yg kita tau utk solve problem yg lebih kurang same...even it turns to a disaster..tapi kan nampak mcm kite ni kretip..kan..kan.. ^^

btw lawa la wajah baru blog ni..hehe

Az Meeda said...

lawaklah kak yan ni.. boleh pulak guna liquid paper ye.

peace289 said...

hak3....sengal juagk la...naseb kecik lg...huhu

ary_lee said...

Yan!!
Hahahahahaha!
Yang hang pi taruk liquid tu napa lah ceq oii..

jayne said...

hahaha lucu la..
x pernah lagi liquidkan baju hahaha tapi tengok member nye baju kne liquid ade la ahhaha

kai said...

hehehe...
biase la time tu...
fikiran blom matang lagi...

- http://encikkai.com -

qiE said...

ya Allah
kak jijiyan
meh sini Qie piat sikit telinga
kalu Qie jadi mak kak jijiyan
Qie suruh sental sampai hilang kotoran tu :P

qiE said...

then mak kak jijiyan cakap apa tengok baju dah kotor gila tu ?
buang je lahh ehh baju tu ?

Iena Eliena said...

Blogwalking here...
cik iena follow your blog..
follow my blog juga ye(^_~)
www.ienaeliena.com

Rara Nasiha said...

banyak sangat kebodohan yang kita buat bila time belajar dulu kan. bila ingat balik, lawak sangat.

Shiro Petta Petto said...

Genius! Aku pun takkan terfikir nak guna liquid. Kalau aku guna kapur jek...

Bidadari Besi said...

Berdekah baca entry akak yang ni. Hiihi
Tapi takpe lahh. Kan zaman kegemilangan tu. Hiihi

Bidadari Besi said...

Berdekah baca entry akak yang ni. Hiihi
Tapi takpe lahh. Kan zaman kegemilangan tu. Hiihi

Fid"s said...

yup...
fikiran masa umur 14 tahun memang macam tu. Be cool

iqbalhakimi said...

hhahaha..memang cantik angatlah liquid dekat baju warna pink.. =D

Jay said...

hahaha..lawok lawok..perkara biasa masa zaman sekolah..hehe

siti noorhajar binti mohamed saufi said...

salam..nice blog! follow mine ^_^

http://penhijaupenpink.blogspot.com/

Ain Dzaya said...

yup..ain kawan hafess yg kat klantan tu..patutla usha nama cam kenal jer..muka pun cam familiar jer..rupenyer blogger jugak..nice to meet u..:)

Ain Dzaya said...

yup..ain kawan hafess yg kat klantan tu..patutla usha nama cam kenal jer..muka pun cam familiar jer..rupenyer blogger jugak..nice to meet u..:)

nurul diana said...

lawaklah akk ni , hehehe bole plakk

ATIQAH said...

ok ini lawak, apa lah kak yan ni. biasalah time form 2 baru nk mengenal dunia kan. Jemput ke http://mydreamzworlds.blogspot.com/ *promote*

Nabila Byla said...

penah buat jgk. hahahaha. budak seri perak mmg camtu. berseni.. hahahaha

zulhilmi tempoyak said...

Nama saya mohamad zulhilmi zulkefli. Berusia 22 tahun. Lahir di lenggong perak tetapi dibesarkan di pulau pinang kedah dan perak. Sekarang menetap di bangi untuk terus mencari dan menggali ilmu. Mengikuti program kewangan dan perbankan. Berat badan saya terpaksa dirahsiakan. Tinggi saya pon begitu. Hobi saya ialah membaca buku dan mengumpul setem. Saya suka Menunggang motosikal kriss100. Berwarna biru.


Cuba terangkan pasal diri anda pulak. Saya Nampak anda mempunyi ciri-ciri yang best. Anda agak kiut. Tampan. Cun. Cantik. Menarik.


Ehhhhh…. xtau la nk tulis ape dah...;p

Aliff Haikal said...

kahkahkah takbooleh tahan betui ada ke gna liquid :p

alia azmi said...

sangat noob msa kecik kecik kan ! rinduu lak ase .. huhuu !

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, April 06, 2012

Kebodohan Form 2

Hello bloggers !
Peace be with you guys :)


Hai!bertemu lagi kita dalam segmen blog ku bukan blog mu.eceh.bajet pengacara Kelab Disney Malaysia pulak dia ni.pang nakk?haha.okay,actually,entry kali ni nak tak nak,korang kena baca jugak.sebab yan nak bercerita.Malu aaa dah tulis panjang2,siap emo segala bagai pastu tade sape nak baca semua pakat lari pegi blog lain.wuwu T_T.Ini semua kisah time form 2 dimana yan time tu tadelah matured sangat.Bukti yan tak matured?Kawan2 time tu dah bersilih ganti boyfriend,kite satu habuk pon tade.aah.persyaithonkan itu semua.Langholangho.ecewah.(bodo seyh.tak perlu pon kot nak promote kau baik mcm tu.haha)


Actually,time form 2,yan sekolah sesi petang.Pastu pulak,memandangkan dari rumah ke sekolah hanyalah sekangkang kera,bahkan kangkang kera lagi besar lagi2 kalau dia tengah terbongkang tengok tv sambil makan kacang cap ngan yin,so,yan pon pergi sekolah naik basikal je lah.Kononnya nak independent lah time tu.yes girls!we need to be independent since young,barulah nampak mcm wanita tabah dan cekal.okay,lets back to the track.maka,hari2 lah yan ke sekolah dengan kawan2 naik basikal.tak kira hujan lebat,guruh ribut juga petir melanda.ok,itu tipu.untuk penyedap cite je.wkwkwkwk.



Then,satu hari,macam biasa lah,bawak basikal pegi sekolah,time tu yan bawak basikal Mountain bike colour maroon.besar jugaklah.Time tu tade fixie lagi derr,tapi lu jangan merendahkan beskal gwa derr sebab beskal gwa bukan sebarang beskal,boleh wheely,lipat semua.Pastu en,satu hari tu,nak dijadikan cerita,pegilah sekolah mcm biasa.Sampai2 sekolah je,dah nak sampai sekolah sangat,rantai basikal tiba2 je jatuh.pergh.menyirap jugaklah kan,sebab dah pakai cun melecun,rantai basikal jatuh pulak.nak nak pulak,basikal tu ada gear.lagilah susah nak betulkan.lagi2 bagi insan lemah seperti yan ni.


cis!tapi rantai basikal,jangan harap kau dapat mentoyekan insan yang lemah seperti ku.bisik hati kecilku.rasanya tayah bisik pon tape kot.haha (-.-)' so,yan pon berjaya lah letak balik rantai kat tempat dia.Rasa mcm hebat jugak,boleh aa buat part time keje kat bengkel basikal time cuti sekolah.Argh!tiba2 tengok tangan dah kotor sebab minyak rantai tu punya pasal.So,nak tak nak kena cari sumber air terdekat.Tapi rasa mcm susah gila nak cari.So,i ended up lap je kat baju.nak lagi best,time form 2,yan pengawas sesi petang.so,baju pengawas warna pink.maka,habislah baju pink tadi bertebaran dengan warna hitam minyak tadi.So,as i tought that my idea was a bad one,i tried harder to find a new solution for that problem.Yeah!something brilliant came out from my little cute brain.ohgod.asal perlu over lama2 ni?


Yan dengan rasa happynya,pergilah keluarkan liquid paper jenama papermate berkepala hijau dengan bangga.Dan tanpa usul periksa,yan pegi liquid kawasan kotor hitam tadi tu dengan alasan,kan kalau kita terconteng buku dengan pen,kita guna liquid,pastu kotoran tadi hilang,so,i applied the same thing in that case!Maka,penuhlah baju tadi dengan hasil seni.Hitam dan putih.Minyak dan liquid.Kotor tak terkepalang.Memang nak mamposs balik nanti kalau mak nampak baju kotor tu.Lainlah kalau ada pencuci Bomm,Feb,Breeze,Daya,mahupun nurul,timah,sarah dan kengkawannya,mestilah mak tak marah sangat.What the??So,terpaksalah meneruskan persekolahan dengan baju kotor tu.Memang seronok jadi badut sekolah selama sehari sebab pegi mana2 pon semua orang tengok baju.HAHA.


So,itulah cerita masa form 2.Ikut hati rasa macam nak lempar kepala sendiri kat dinding sebab malu sangat bila teringat.tsktsk.Bodoh tak bodoh time tu.agak2 mak mertua tau dia nak tak ambik jadi menantu?Manalah tau dia takut cucu dia nanti bodoh macam mak dia?Eyh.jangan cakap bodohlah.mak iteww marah.Hayoo.tatayoo.report kat mak kiteww.Oklah,peringatan kepada adik2,janganlah apply semua perkara yang kita tau dalam semua aspek kehidupan.eceh.guna aspek bagai.dah macam buat ayat karangan PMR pulak.so,cheers! :)

25 comments:

MiSz fiFiEyQa said...

hahaha...brilliant idea ape...konon2 nak apply function sesuatu benda yg kita tau utk solve problem yg lebih kurang same...even it turns to a disaster..tapi kan nampak mcm kite ni kretip..kan..kan.. ^^

btw lawa la wajah baru blog ni..hehe

Az Meeda said...

lawaklah kak yan ni.. boleh pulak guna liquid paper ye.

peace289 said...

hak3....sengal juagk la...naseb kecik lg...huhu

ary_lee said...

Yan!!
Hahahahahaha!
Yang hang pi taruk liquid tu napa lah ceq oii..

jayne said...

hahaha lucu la..
x pernah lagi liquidkan baju hahaha tapi tengok member nye baju kne liquid ade la ahhaha

kai said...

hehehe...
biase la time tu...
fikiran blom matang lagi...

- http://encikkai.com -

qiE said...

ya Allah
kak jijiyan
meh sini Qie piat sikit telinga
kalu Qie jadi mak kak jijiyan
Qie suruh sental sampai hilang kotoran tu :P

qiE said...

then mak kak jijiyan cakap apa tengok baju dah kotor gila tu ?
buang je lahh ehh baju tu ?

Iena Eliena said...

Blogwalking here...
cik iena follow your blog..
follow my blog juga ye(^_~)
www.ienaeliena.com

Rara Nasiha said...

banyak sangat kebodohan yang kita buat bila time belajar dulu kan. bila ingat balik, lawak sangat.

Shiro Petta Petto said...

Genius! Aku pun takkan terfikir nak guna liquid. Kalau aku guna kapur jek...

Bidadari Besi said...

Berdekah baca entry akak yang ni. Hiihi
Tapi takpe lahh. Kan zaman kegemilangan tu. Hiihi

Bidadari Besi said...

Berdekah baca entry akak yang ni. Hiihi
Tapi takpe lahh. Kan zaman kegemilangan tu. Hiihi

Fid"s said...

yup...
fikiran masa umur 14 tahun memang macam tu. Be cool

iqbalhakimi said...

hhahaha..memang cantik angatlah liquid dekat baju warna pink.. =D

Jay said...

hahaha..lawok lawok..perkara biasa masa zaman sekolah..hehe

siti noorhajar binti mohamed saufi said...

salam..nice blog! follow mine ^_^

http://penhijaupenpink.blogspot.com/

Ain Dzaya said...

yup..ain kawan hafess yg kat klantan tu..patutla usha nama cam kenal jer..muka pun cam familiar jer..rupenyer blogger jugak..nice to meet u..:)

Ain Dzaya said...

yup..ain kawan hafess yg kat klantan tu..patutla usha nama cam kenal jer..muka pun cam familiar jer..rupenyer blogger jugak..nice to meet u..:)

nurul diana said...

lawaklah akk ni , hehehe bole plakk

ATIQAH said...

ok ini lawak, apa lah kak yan ni. biasalah time form 2 baru nk mengenal dunia kan. Jemput ke http://mydreamzworlds.blogspot.com/ *promote*

Nabila Byla said...

penah buat jgk. hahahaha. budak seri perak mmg camtu. berseni.. hahahaha

zulhilmi tempoyak said...

Nama saya mohamad zulhilmi zulkefli. Berusia 22 tahun. Lahir di lenggong perak tetapi dibesarkan di pulau pinang kedah dan perak. Sekarang menetap di bangi untuk terus mencari dan menggali ilmu. Mengikuti program kewangan dan perbankan. Berat badan saya terpaksa dirahsiakan. Tinggi saya pon begitu. Hobi saya ialah membaca buku dan mengumpul setem. Saya suka Menunggang motosikal kriss100. Berwarna biru.


Cuba terangkan pasal diri anda pulak. Saya Nampak anda mempunyi ciri-ciri yang best. Anda agak kiut. Tampan. Cun. Cantik. Menarik.


Ehhhhh…. xtau la nk tulis ape dah...;p

Aliff Haikal said...

kahkahkah takbooleh tahan betui ada ke gna liquid :p

alia azmi said...

sangat noob msa kecik kecik kan ! rinduu lak ase .. huhuu !