Monday, May 21, 2012

ape ada dengan 12 May ?

Hello bloggers !
Peace be with you guys :)


ape ada dengan 12 may ? hari ibu ? hari ayah ? hari kanak2 ? ke hari-hari ? ye,jawapannya semua salah.sebenarnya 12 may itu hari yan punya birthday lah.so kepada yang buat2 lupa atau buat2 tak ingat mahupun berlakon tak ingat,silalah wish sekarang,sempat lagi kot :')



tapi entry ni bukanlah yan tulis sebab nak suruh korang wish happy birthday,macam desperado sangat kan.tak main aa derr.gwa hati kental,kalau korang tak wish pon gwa teruskan hidup ni dengan penuh semangat je.1 malaysia ! 1 malaysia ! haha.mcm nak makan pelempang je sebab tade kaitan kann.
actually kan,12 may hari tu,ada satu kejadian yang telah mencalarkan hati,emosi dan maruah gwa yang bajet2 brader ni.penat doeh nak bergwa-gwa sangat.(-.-)'


time potong kek.tolonglah jangan jeles. :')

back to the track.sebenarnya kan,sebulan sebelum birthday kite,cik abang (ecece.first time mention dlm blog ni ) dah janji nak datang ke uitm seri iskandar kat perak untuk celebrate my 20th birthday from kelantan.haa amek kau.jauh tak jauh datang semata-mata nak celebrate birthday.kalau masa utk travel dari kelantan ke perak tu buat pegi tengok running man,dah beratus episode habis (gila korea 1 ) so,on that day,excited dia tu macam lain gila habaq hang.even dia kata nak datang around 6,7 ptg mcm tu,memandangkan excited terlebih,so,yan pon siaplah dlm pukul 5.30.haha.nampak ko tidak haa somangat tak somangat eden ? so,lepas dah siap,yan pon tunggulah sambil sembang dengan sorang kawan nama dia ila.even time tu tengah sembang dengan ila,tapi kepala otak dah melayang pk agak2 ada hadiah tak dia bawak.haha.gila perasan kan ? 


pastu en,sembang punya sembang tau2 dah pukul 8.ohmangai!beyond my expectation!ingatkan habis lewat pon pukul 7 cik abang dah sampai.sekalinya dah pukul 8 malam.so,disebabkan dah siap awal tapi org nya tak dtg2 jugak,nak cover malu baik punya depan kawan,yan pon turun lah bawah.malu aa nak duduk bilik,dah siap awal2 tapi tak keluar celebrate birthday jugak.haha.maka,yan pon tunggulah kat bawah sambil on laptop siap tengok cnblue punya konsert (gila korea 2).but at last,pukul 10 i got a text message yg ayat dia plus minus darab bahagi lebih kurang mcm ni lah " tak jadi datang,ada hal kena hantar nenek "  so i was like,damn!memang sentap aa cam ni.kann,dah siap habis cun,perfume siap tonggang satu botol macam bapak kau tokei perfume,bulu mata lagi lentik dari bulu mata pelesu rozita che wan,sekalinya tak dtg pulak.disebabkan sedih tambah malu (tapi sebenarnya malu lagi banyaklah kan  ) so yan pon balik bilik dan baring atas katil,tutup muka dan teeettt.menangis.haha.pastu kan,classmates duk pakat ramai2 buat bulatan kat katil,ape diorang ingat nak buat upacara pemujaan ke ape nak buat bulatan semua.LOL (-.-)




pastu ila pon ajak lah pegi celebrate birthday kat bawah.disebabkan dah malu punya pasal tadi,yan pon reject je lah.sampailah dah nak dekat lemas bawah bantal tak dpt nafas,barulah yan follow ila dengan kawan2 lain turun bawah.sekalinya kat bawah dah ada dah cik abang kita.hew hew (gelak gedikkss) .ecey,dia bajet habis surprise aa tu ? tak surprise pon okay?saje je blakon nangis tu,nak bagi surprise jugak.wakkaka.jatuh ego gwa selama ni tanak nangis.so,at last,kitorang pon clebrate ramai2 makan chocolate indulgence secret recipe dengan air mineral jenama blue.haha.sadis bukan ? so tu lah cerita birthday surprise yg tak berapa nak surprise on my 20th birthday.sapa rasa cerita ni mcm " weyh tak best langsung rasa nak terjun longkang sebab terbaca" so silalah baca entry yg lain.hikhik.okbye :)


ni lah kanak2 yg bersubahat nak buat surprise tu kononnya.haha

gambar syok sendiri mesti kena ada satu.haha.okbye !

28 comments:

Rara Nasiha said...

ececehhh, happy birthday si cantik :)

Nyamuk Terbang said...

selamat hari lahir

Pink Lavender said...

bw sini..
jom follow makneng juga..=)

Asyiqin Haulisah said...

cantiknyaaa awaks.

la dolce amira said...

Happy Bufday Kakak Cantik :)

qiE said...

haha ! kelakar lahh kak Jijiyan ni . habis tak rock dah , nangis :P jangan marah , gurau je :D

qiE said...

btw , kalu betul abe tu tak datang , memang dah banjir UiTM Seri Iskandar tu :P plus , plussss , kak Jijiyan pun mati lemas sebab dok tekup muka dengan bantal :P

qiE said...

hmm btw apa kak jijiyan buat kat UiTM time time cuti tuuu ? ada siapa kat sana ? budak degree ke ?

Romeo Laut said...

untunglah dah besar panjang orang sambut lagi.....

Jay said...

wow..dapat surprise lagi..hehehe..tapi kesian Yan..sampai nangis dibuatnya..hahaha..apa pun Happy belated birthday Yan..Semoga Panjang umur,dimurahkan rezki dan sukses dalam study..amiin Insyallah..:)

keli menari said...

Ayoo yan. Nampak kesan mata nangis amik gambar. Haha.

♥ shaheizny ma ♥ said...

hye kak yan ! hahaha,.. brader2 pun nangis jugak kn ! wkwkw,.btw,..hpy belated birthday ya :)

Tcca Anuar said...

wah happy birthday izyan masri. hope semakin cantik dan berjaya di dunia dan akhirat.. ;)

hanabunga said...

Ala kenapa tak tempek gambar en.abang tu sekali hehehe

amercorner.blogspot.com said...

Happy Birthday Yan :D .. hoho :D

Bidadari Besi said...

Baru je nak hangin kenapa cik abang tu buat kak yan syaa ni macam tu, sekali je suprise bila kak yan dah habis lencun cair make up bagai sebab ombak tsunami melanda perak. Tak, sebenarnya just nak cakap, HAPPY BELATED BIRTHDAY, kak yan <3

Nurul Husna said...

gambar dengan cik abang dari kelantan tuu ? nak tengok,nak tengok. Hehe =)
Happy Birthday yann cantik .

Arai Lekir said...

selamat hari lahir..

zazaw said...

happyyyy birthdayyy si manisss :)

MiSz fiFiEyQa said...

HEHE..SAYA DAH WISH KAT FB HARI TU KAN..KAN..KAN...HEHEHE...
(TULISAN NAK CAPSLOCK JUGAK!!KAHKAHKAH)

Ainn Hazwany said...

dappnyee kek tuuu :)

Intan Wandalaara said...

hi..singgah baca entry n follow blog comel awak ni :)

Izyan Masri said...

rara nasiha :wahh.malumalu.tq :D

Izyan Masri said...

nyamuk terbang :terima kasih :D

Phat said...

happy birthday..la baru 20 tahun ye..tua nya phat rasa ;-)

daya said...

yan, sorry lambat wish. haha.
happy belated birthday ya. :'D

ain dzaya said...

izyan amek short cost ker sekarang?
awalnyer masuk u..ker fast track degree?

"Alhamdulillah. ramai sebaya ain dah berkahwin seawal 20 tahun. Bangganya ain ❤ ".

Iam Yanty said...

Happy Birthday..oppss belated!

Agar semua nya baik2 sahaja n cepat kawin hikhik

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, May 21, 2012

ape ada dengan 12 May ?

Hello bloggers !
Peace be with you guys :)


ape ada dengan 12 may ? hari ibu ? hari ayah ? hari kanak2 ? ke hari-hari ? ye,jawapannya semua salah.sebenarnya 12 may itu hari yan punya birthday lah.so kepada yang buat2 lupa atau buat2 tak ingat mahupun berlakon tak ingat,silalah wish sekarang,sempat lagi kot :')



tapi entry ni bukanlah yan tulis sebab nak suruh korang wish happy birthday,macam desperado sangat kan.tak main aa derr.gwa hati kental,kalau korang tak wish pon gwa teruskan hidup ni dengan penuh semangat je.1 malaysia ! 1 malaysia ! haha.mcm nak makan pelempang je sebab tade kaitan kann.
actually kan,12 may hari tu,ada satu kejadian yang telah mencalarkan hati,emosi dan maruah gwa yang bajet2 brader ni.penat doeh nak bergwa-gwa sangat.(-.-)'


time potong kek.tolonglah jangan jeles. :')

back to the track.sebenarnya kan,sebulan sebelum birthday kite,cik abang (ecece.first time mention dlm blog ni ) dah janji nak datang ke uitm seri iskandar kat perak untuk celebrate my 20th birthday from kelantan.haa amek kau.jauh tak jauh datang semata-mata nak celebrate birthday.kalau masa utk travel dari kelantan ke perak tu buat pegi tengok running man,dah beratus episode habis (gila korea 1 ) so,on that day,excited dia tu macam lain gila habaq hang.even dia kata nak datang around 6,7 ptg mcm tu,memandangkan excited terlebih,so,yan pon siaplah dlm pukul 5.30.haha.nampak ko tidak haa somangat tak somangat eden ? so,lepas dah siap,yan pon tunggulah sambil sembang dengan sorang kawan nama dia ila.even time tu tengah sembang dengan ila,tapi kepala otak dah melayang pk agak2 ada hadiah tak dia bawak.haha.gila perasan kan ? 


pastu en,sembang punya sembang tau2 dah pukul 8.ohmangai!beyond my expectation!ingatkan habis lewat pon pukul 7 cik abang dah sampai.sekalinya dah pukul 8 malam.so,disebabkan dah siap awal tapi org nya tak dtg2 jugak,nak cover malu baik punya depan kawan,yan pon turun lah bawah.malu aa nak duduk bilik,dah siap awal2 tapi tak keluar celebrate birthday jugak.haha.maka,yan pon tunggulah kat bawah sambil on laptop siap tengok cnblue punya konsert (gila korea 2).but at last,pukul 10 i got a text message yg ayat dia plus minus darab bahagi lebih kurang mcm ni lah " tak jadi datang,ada hal kena hantar nenek "  so i was like,damn!memang sentap aa cam ni.kann,dah siap habis cun,perfume siap tonggang satu botol macam bapak kau tokei perfume,bulu mata lagi lentik dari bulu mata pelesu rozita che wan,sekalinya tak dtg pulak.disebabkan sedih tambah malu (tapi sebenarnya malu lagi banyaklah kan  ) so yan pon balik bilik dan baring atas katil,tutup muka dan teeettt.menangis.haha.pastu kan,classmates duk pakat ramai2 buat bulatan kat katil,ape diorang ingat nak buat upacara pemujaan ke ape nak buat bulatan semua.LOL (-.-)




pastu ila pon ajak lah pegi celebrate birthday kat bawah.disebabkan dah malu punya pasal tadi,yan pon reject je lah.sampailah dah nak dekat lemas bawah bantal tak dpt nafas,barulah yan follow ila dengan kawan2 lain turun bawah.sekalinya kat bawah dah ada dah cik abang kita.hew hew (gelak gedikkss) .ecey,dia bajet habis surprise aa tu ? tak surprise pon okay?saje je blakon nangis tu,nak bagi surprise jugak.wakkaka.jatuh ego gwa selama ni tanak nangis.so,at last,kitorang pon clebrate ramai2 makan chocolate indulgence secret recipe dengan air mineral jenama blue.haha.sadis bukan ? so tu lah cerita birthday surprise yg tak berapa nak surprise on my 20th birthday.sapa rasa cerita ni mcm " weyh tak best langsung rasa nak terjun longkang sebab terbaca" so silalah baca entry yg lain.hikhik.okbye :)


ni lah kanak2 yg bersubahat nak buat surprise tu kononnya.haha

gambar syok sendiri mesti kena ada satu.haha.okbye !

28 comments:

Rara Nasiha said...

ececehhh, happy birthday si cantik :)

Nyamuk Terbang said...

selamat hari lahir

Pink Lavender said...

bw sini..
jom follow makneng juga..=)

Asyiqin Haulisah said...

cantiknyaaa awaks.

la dolce amira said...

Happy Bufday Kakak Cantik :)

qiE said...

haha ! kelakar lahh kak Jijiyan ni . habis tak rock dah , nangis :P jangan marah , gurau je :D

qiE said...

btw , kalu betul abe tu tak datang , memang dah banjir UiTM Seri Iskandar tu :P plus , plussss , kak Jijiyan pun mati lemas sebab dok tekup muka dengan bantal :P

qiE said...

hmm btw apa kak jijiyan buat kat UiTM time time cuti tuuu ? ada siapa kat sana ? budak degree ke ?

Romeo Laut said...

untunglah dah besar panjang orang sambut lagi.....

Jay said...

wow..dapat surprise lagi..hehehe..tapi kesian Yan..sampai nangis dibuatnya..hahaha..apa pun Happy belated birthday Yan..Semoga Panjang umur,dimurahkan rezki dan sukses dalam study..amiin Insyallah..:)

keli menari said...

Ayoo yan. Nampak kesan mata nangis amik gambar. Haha.

♥ shaheizny ma ♥ said...

hye kak yan ! hahaha,.. brader2 pun nangis jugak kn ! wkwkw,.btw,..hpy belated birthday ya :)

Tcca Anuar said...

wah happy birthday izyan masri. hope semakin cantik dan berjaya di dunia dan akhirat.. ;)

hanabunga said...

Ala kenapa tak tempek gambar en.abang tu sekali hehehe

amercorner.blogspot.com said...

Happy Birthday Yan :D .. hoho :D

Bidadari Besi said...

Baru je nak hangin kenapa cik abang tu buat kak yan syaa ni macam tu, sekali je suprise bila kak yan dah habis lencun cair make up bagai sebab ombak tsunami melanda perak. Tak, sebenarnya just nak cakap, HAPPY BELATED BIRTHDAY, kak yan <3

Nurul Husna said...

gambar dengan cik abang dari kelantan tuu ? nak tengok,nak tengok. Hehe =)
Happy Birthday yann cantik .

Arai Lekir said...

selamat hari lahir..

zazaw said...

happyyyy birthdayyy si manisss :)

MiSz fiFiEyQa said...

HEHE..SAYA DAH WISH KAT FB HARI TU KAN..KAN..KAN...HEHEHE...
(TULISAN NAK CAPSLOCK JUGAK!!KAHKAHKAH)

Ainn Hazwany said...

dappnyee kek tuuu :)

Intan Wandalaara said...

hi..singgah baca entry n follow blog comel awak ni :)

Izyan Masri said...

rara nasiha :wahh.malumalu.tq :D

Izyan Masri said...

nyamuk terbang :terima kasih :D

Phat said...

happy birthday..la baru 20 tahun ye..tua nya phat rasa ;-)

daya said...

yan, sorry lambat wish. haha.
happy belated birthday ya. :'D

ain dzaya said...

izyan amek short cost ker sekarang?
awalnyer masuk u..ker fast track degree?

"Alhamdulillah. ramai sebaya ain dah berkahwin seawal 20 tahun. Bangganya ain ❤ ".

Iam Yanty said...

Happy Birthday..oppss belated!

Agar semua nya baik2 sahaja n cepat kawin hikhik