Wednesday, May 30, 2012

Best friend and the list goes on

Hello blogger !
Peace be with you guys :)

sebenarnya kan,nak bagitau satu rahsia ni,yan ni kan,bukan jenis yang suka berkawan sangat,bila berkawan dengan orang tu,baru cakap sepatah dua,dah rasa boring,pastu mulalah berangan sorang2,pastu tak dengar ape org cakap,pastu orang sakit hati,pastu orang marah,pastu gaduh.wakakaka.tapi kan,bila part dengan best friend atau dengan orang yang kita rapat,dia punya feeling nak menyembang tu Ya ampun,dengan satu nafas non stop beserta air liur jatuh bercucuran ibarat cucur udang,cucur ikan bilis dan cucur2 yang lain,tapi bukan cucur adabi yang tak sedap eeww yucks tu lah.


ini cerita pasal kawan2 budak atas ni.bukan cerita pasal dia.jangan tipah tertipu ye.

ok,so,when i was a little kid,time area2 tadika gituewww leww kan,i ada sorang kawan,nameww dieww Amira Najwa (wawa).you ollss ada ? you olss tade punyewww.(rasanya tak perlu kot nak ber-www sangat.keyboard kau rosak ke nyah? ) LOL.Memang dari tadika 6 tahun dah kenal dengan dak kecik ni.pastu kitorang dulu kan,satu kelas tau.kiranya macam rapat gila kentang punya,pegi mana2 semua sama,balik sekolah pon sama,pastu en,dia pindah kelas.so yan pon macam i'm a loner lah kiranya.so,the next day,bila tau je dia pindah dengan yan yan sekali pindah kelas.padahal sepatutnya yan stay kelas sama je.haa nampak tak kat situ dia punya muka tebal mcm mana?kalau kau rasa tembok besar cina punya dinding tu habis tebal,yan punya muka lagi tebal time tu.wakaka.tapi layankan je lah.masuk2 kelas cikgu pon pelik asal what the fish ada muka budak lain kat sini kan ? so,dengan rasa lekk der lek lek sap kok luu,yan pon tanak pindah kelas,dan ayah kepada wawa lah yg kena uruskan hal tukar kelas.haha.


ni time kecik2.atototo.comelnya rasa nak cubit2.haha

pastu,bila dah masuk area sekolah rendah darjah satu,dua,tiga,empat puluhlimaribuenamratustujuhpulohlapan,(sila sebut dengan kadar terpantas,dalam satu nafas saja) ,yan pon ada best friend baru yang boleh bertempuk tampar,pastu bila tertampar kuat,kita kena tampar balik dengan mak dia.haha.joke joke.nama dia Fakhriah.muka dia time kecik2 ala2 omputih sikit.kiranya,kalau dia berlakon,si Angelina jolie tu tak dpt aa cari makan.Yan dengan Fakhriah ni pon memang rapat tahap dewa punya sebab selalu main monopoli sama2,chess,main kuiz teka silang kata,main speling bee and the list goes on.(ecey kau,nak main benda2 ilmiah je kononnya.puih2.haha) kitorang dulu selalu aa main polis entry,aci nyorok,baling kasut ,dengan abang,kakak yan,pastu abang dia si syazwan sekali.kalau petang2 ada bunyi cam perang dunia ketiga je havoc dia,haa kitorang tengah main lah tu.


yang pakai tudung putih tu haa.

pastu en,the most unwanted things yang dah pernah jadi yang kira mcm memori habis adalah waktu yan balik ngaji dengan dia,kitorang ngaji jalan kaki je.tak main aa naik beskal semua ni derr,tak challenging.ecewah.pastu,satu malam,balik ngaji riang gembira,tiba2 ada anjing gila mana ntah pegi kejar kitorang.dah lah tak bagi salam dulu main hambat je,kalau dia bagi salam dulu,maybe aa sempat buat perjanjian damai ke ape kan,ni terus main serang je.ape kau ingat ni perang antara israel dengan palestin ke ? so,disebabkan takut yang hypertension punya,kitorang pon larilah habis baik,memang pecut kalah watson nyambek siap bawak beg ngaji yang berat gedabak tu.bayangkan.kalau hari2 buat mcm tu,memang berketul aa tangan gwa derr.kalah sazali samad.pastu,bila sampai rumah je,si fakhriah muntah2 sebab over sangat jerit n lari,yan pulak siap demam2 gitu.thank you aa kepada dak anjing,sebab beliau,akhirnya sekolah rendah dulu yan selalu jadi wakil rumah sukan masuk acara 100 meter,200,4x100 :') 

pastu,bila naik je sekolah menengah,waktu kat sbp integrasi gopeng,i met a very kind-hearted person.sudahlah pandai,baik hati,tinggi lagi tu you.kalau nak tengok kena dongak,sakit kepala i.tapi layan je lah.dah nama kawan kan,teleng kepala pon teleng lah.janji kawan tau.i tak memilih sangat bab2 kawan ni you owllllsss tauu.(sebut olss tu dengan lidah habis keling).nama dia Nabilah Hakim.dia ni KRS.pernah pegi kem warran kat indon.sekarang ni dia buat medik pon kat indon.taktau aa kenapa dia ni macam ada link connection entah wayar ape dengan indon.mungkin aa satu hari nanti dia kawin dengan bambang pamungkas ke,kite pon taktau kan.jodoh maut tu ditangan Allah.kalau Allah dah tentukan buat ape nak melawan.kau melawan kenapa?kau tak sedar ke jodoh tu tangan Allah ? lorat je lebih kau ni ! (ecey.yang emo tak tentu pasal ni dah kenapa?) :')


yang sebelah kiri tu lah kawan iteee.hikhik (gelak comelss.s menunjukkan plural.maksudnya,comel banyak)


nabilah ni baik dia tahap dewa,rasa cam nak menangis peluk laju2 je.tapi en,kat asrama tak boleh suka2 hati main peluk2,nanti orang label kau lesbian pulak.ape tertutup sangatlah otak diorang ni kan.sabau je lah.Nabilah ni,dia pernah jaga yan time demam tau.time tu tengah trial spm.esoknya paper bio dengan addmath.dia boleh tak pegi prep,jaga yan sebab waktu tu yan disyaki demam H1N1.siap bagi makan ubat bagai.terharu tau?tapi seb baik dia punya result okay.kalau yan buat mcm tu,mesti dah ke longkang,parit,sungai takpon lagi dasyat laut cina selatan terus.selat melaka pon orite jugak lah.



rindu pulak kat hang nab.za,dian,yana,tya. :') 

ok lah.thats all for today.rasanya kalau taip banyak2 pon bukan orang baca.syok sendiri je.tapelah.layankan je.janji hidup sonok,dan rasa terhibur sorang2.kalau tengok yan terkekek-kekek tu,maknanya baca blog sendiri lah tu sebab tade org lain nak baca.so cheers ! :)

15 comments:

Phat said...

best kan ada BFF..seronok beronok2

Adylia Qarissa said...

comey gambar atas tu :0

zeeQa said...

budak kecik tudung merah tu comel , muehehe :D

qiE said...

patut nak update blog . rindu member rupanya :') tiba tiba Qie pun rasa TERindu kat member lama :'( huwaaa T.T

Nurulee said...

Hee, kawan yg sweet =D

http://thenurulee.blogspot.com/2012/05/award-of-excellence-ceremony.html

cik ery said...

kawan mmg penyeri hidup kan? :)

Kesuma Angsana said...

gambar masa kecik2 best.. cute ! he he he .. dah follow u ye

Bidadari Besi said...

Bestie kak Yan memang sorang je ehh setiap tukar sekolah? Hiihi. Yang gambar masa kecik tu sweet lahhhh :D

Iam Yanty said...

Kawan ni ada yang baik ada yang mengambil kesempatan. Tak salah nak berkawan dengan sesiapa pun janji ambil yang baik dari mereka , yang buruk tidak tapi bentukkan mereka.

keli menari said...

kawan di sekolah yang terbaik !Yeahh !

Atiqah Wadiah said...

heeee~baiknya sahabat dia.. :)

ain dzaya said...

anyonyo..bestnyerr.ada kawan baik cenggitu..ain kawan baik sering berganti...smp ta taw spe sbenarnye kawan baik....bhahaha..


ain jamin barang ni mampu buat orang ketagih

zOeY zAu YaH said...

bestnya ada bff..

Amalina Ulya said...

comey nya gmbar kecik2 . besar pun comey :)

Mya said...

1st pic comei! :)

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, May 30, 2012

Best friend and the list goes on

Hello blogger !
Peace be with you guys :)

sebenarnya kan,nak bagitau satu rahsia ni,yan ni kan,bukan jenis yang suka berkawan sangat,bila berkawan dengan orang tu,baru cakap sepatah dua,dah rasa boring,pastu mulalah berangan sorang2,pastu tak dengar ape org cakap,pastu orang sakit hati,pastu orang marah,pastu gaduh.wakakaka.tapi kan,bila part dengan best friend atau dengan orang yang kita rapat,dia punya feeling nak menyembang tu Ya ampun,dengan satu nafas non stop beserta air liur jatuh bercucuran ibarat cucur udang,cucur ikan bilis dan cucur2 yang lain,tapi bukan cucur adabi yang tak sedap eeww yucks tu lah.


ini cerita pasal kawan2 budak atas ni.bukan cerita pasal dia.jangan tipah tertipu ye.

ok,so,when i was a little kid,time area2 tadika gituewww leww kan,i ada sorang kawan,nameww dieww Amira Najwa (wawa).you ollss ada ? you olss tade punyewww.(rasanya tak perlu kot nak ber-www sangat.keyboard kau rosak ke nyah? ) LOL.Memang dari tadika 6 tahun dah kenal dengan dak kecik ni.pastu kitorang dulu kan,satu kelas tau.kiranya macam rapat gila kentang punya,pegi mana2 semua sama,balik sekolah pon sama,pastu en,dia pindah kelas.so yan pon macam i'm a loner lah kiranya.so,the next day,bila tau je dia pindah dengan yan yan sekali pindah kelas.padahal sepatutnya yan stay kelas sama je.haa nampak tak kat situ dia punya muka tebal mcm mana?kalau kau rasa tembok besar cina punya dinding tu habis tebal,yan punya muka lagi tebal time tu.wakaka.tapi layankan je lah.masuk2 kelas cikgu pon pelik asal what the fish ada muka budak lain kat sini kan ? so,dengan rasa lekk der lek lek sap kok luu,yan pon tanak pindah kelas,dan ayah kepada wawa lah yg kena uruskan hal tukar kelas.haha.


ni time kecik2.atototo.comelnya rasa nak cubit2.haha

pastu,bila dah masuk area sekolah rendah darjah satu,dua,tiga,empat puluhlimaribuenamratustujuhpulohlapan,(sila sebut dengan kadar terpantas,dalam satu nafas saja) ,yan pon ada best friend baru yang boleh bertempuk tampar,pastu bila tertampar kuat,kita kena tampar balik dengan mak dia.haha.joke joke.nama dia Fakhriah.muka dia time kecik2 ala2 omputih sikit.kiranya,kalau dia berlakon,si Angelina jolie tu tak dpt aa cari makan.Yan dengan Fakhriah ni pon memang rapat tahap dewa punya sebab selalu main monopoli sama2,chess,main kuiz teka silang kata,main speling bee and the list goes on.(ecey kau,nak main benda2 ilmiah je kononnya.puih2.haha) kitorang dulu selalu aa main polis entry,aci nyorok,baling kasut ,dengan abang,kakak yan,pastu abang dia si syazwan sekali.kalau petang2 ada bunyi cam perang dunia ketiga je havoc dia,haa kitorang tengah main lah tu.


yang pakai tudung putih tu haa.

pastu en,the most unwanted things yang dah pernah jadi yang kira mcm memori habis adalah waktu yan balik ngaji dengan dia,kitorang ngaji jalan kaki je.tak main aa naik beskal semua ni derr,tak challenging.ecewah.pastu,satu malam,balik ngaji riang gembira,tiba2 ada anjing gila mana ntah pegi kejar kitorang.dah lah tak bagi salam dulu main hambat je,kalau dia bagi salam dulu,maybe aa sempat buat perjanjian damai ke ape kan,ni terus main serang je.ape kau ingat ni perang antara israel dengan palestin ke ? so,disebabkan takut yang hypertension punya,kitorang pon larilah habis baik,memang pecut kalah watson nyambek siap bawak beg ngaji yang berat gedabak tu.bayangkan.kalau hari2 buat mcm tu,memang berketul aa tangan gwa derr.kalah sazali samad.pastu,bila sampai rumah je,si fakhriah muntah2 sebab over sangat jerit n lari,yan pulak siap demam2 gitu.thank you aa kepada dak anjing,sebab beliau,akhirnya sekolah rendah dulu yan selalu jadi wakil rumah sukan masuk acara 100 meter,200,4x100 :') 

pastu,bila naik je sekolah menengah,waktu kat sbp integrasi gopeng,i met a very kind-hearted person.sudahlah pandai,baik hati,tinggi lagi tu you.kalau nak tengok kena dongak,sakit kepala i.tapi layan je lah.dah nama kawan kan,teleng kepala pon teleng lah.janji kawan tau.i tak memilih sangat bab2 kawan ni you owllllsss tauu.(sebut olss tu dengan lidah habis keling).nama dia Nabilah Hakim.dia ni KRS.pernah pegi kem warran kat indon.sekarang ni dia buat medik pon kat indon.taktau aa kenapa dia ni macam ada link connection entah wayar ape dengan indon.mungkin aa satu hari nanti dia kawin dengan bambang pamungkas ke,kite pon taktau kan.jodoh maut tu ditangan Allah.kalau Allah dah tentukan buat ape nak melawan.kau melawan kenapa?kau tak sedar ke jodoh tu tangan Allah ? lorat je lebih kau ni ! (ecey.yang emo tak tentu pasal ni dah kenapa?) :')


yang sebelah kiri tu lah kawan iteee.hikhik (gelak comelss.s menunjukkan plural.maksudnya,comel banyak)


nabilah ni baik dia tahap dewa,rasa cam nak menangis peluk laju2 je.tapi en,kat asrama tak boleh suka2 hati main peluk2,nanti orang label kau lesbian pulak.ape tertutup sangatlah otak diorang ni kan.sabau je lah.Nabilah ni,dia pernah jaga yan time demam tau.time tu tengah trial spm.esoknya paper bio dengan addmath.dia boleh tak pegi prep,jaga yan sebab waktu tu yan disyaki demam H1N1.siap bagi makan ubat bagai.terharu tau?tapi seb baik dia punya result okay.kalau yan buat mcm tu,mesti dah ke longkang,parit,sungai takpon lagi dasyat laut cina selatan terus.selat melaka pon orite jugak lah.



rindu pulak kat hang nab.za,dian,yana,tya. :') 

ok lah.thats all for today.rasanya kalau taip banyak2 pon bukan orang baca.syok sendiri je.tapelah.layankan je.janji hidup sonok,dan rasa terhibur sorang2.kalau tengok yan terkekek-kekek tu,maknanya baca blog sendiri lah tu sebab tade org lain nak baca.so cheers ! :)

15 comments:

Phat said...

best kan ada BFF..seronok beronok2

Adylia Qarissa said...

comey gambar atas tu :0

zeeQa said...

budak kecik tudung merah tu comel , muehehe :D

qiE said...

patut nak update blog . rindu member rupanya :') tiba tiba Qie pun rasa TERindu kat member lama :'( huwaaa T.T

Nurulee said...

Hee, kawan yg sweet =D

http://thenurulee.blogspot.com/2012/05/award-of-excellence-ceremony.html

cik ery said...

kawan mmg penyeri hidup kan? :)

Kesuma Angsana said...

gambar masa kecik2 best.. cute ! he he he .. dah follow u ye

Bidadari Besi said...

Bestie kak Yan memang sorang je ehh setiap tukar sekolah? Hiihi. Yang gambar masa kecik tu sweet lahhhh :D

Iam Yanty said...

Kawan ni ada yang baik ada yang mengambil kesempatan. Tak salah nak berkawan dengan sesiapa pun janji ambil yang baik dari mereka , yang buruk tidak tapi bentukkan mereka.

keli menari said...

kawan di sekolah yang terbaik !Yeahh !

Atiqah Wadiah said...

heeee~baiknya sahabat dia.. :)

ain dzaya said...

anyonyo..bestnyerr.ada kawan baik cenggitu..ain kawan baik sering berganti...smp ta taw spe sbenarnye kawan baik....bhahaha..


ain jamin barang ni mampu buat orang ketagih

zOeY zAu YaH said...

bestnya ada bff..

Amalina Ulya said...

comey nya gmbar kecik2 . besar pun comey :)

Mya said...

1st pic comei! :)