Saturday, May 12, 2012

Jepang vs Arab

hello blogger !
Peace be with you guys :)


time kecik2 dulu mesti korang ada buat buku biodata kan ? pastu dalam list biodata tu pulak mesti ada "makanan kegemaran" tapi time kau kecik2,berapa kerat jenis makanan je lah yg kau tau.setakat cucur badak omak ekau,cucur udang omak ekau,cucur ikan bilis pon omak ekau punyo dan cucur2 haiwan yg lain yo yg ekau tau.so,bila sekali sekala terjumpa tomyam,kau akan merasakan tomyam tu sebagai satu makanan yg sangat dahsyat ibarat taknak makan rasa nak simpan je sebab sayang sangat nak makan.wahaha.macam kenal je situation ni.tapetape.


tapi kan,bila dah besar,(bukan saiz ye,umur) ok kita sambung,tapi kan,bila dah besar mcm ni,makanan pon dah beribu haaa yang ekau nghaso,sotakat tomyam tu,ekau tolak topi yo.kerek habaq hangg!so,mcm2 lah makanan lain yg jadi favourite food kau.contohnya mcm yan skrg ni,my current favourite food is Nasi Katsu Don dan Kanji Arab.memang terbaik.tapi terasa malu pulak bila orang tanya "weyh ape favourite food kau?" "erm,biasa2 je,nasi katsu don dengan kanji arab." macam international sangat je tekak yan ni.mengalahkan orang2 yang bermuka pan asia.diorang punya tekak pon setakat nasi lomak kampung baru yo.
ni nasi katsudon sedap rasa mcm nak nangis.seaweed rasa mcm nak ratah2 je.sedap anyonyonyo tahu ? :')

tapi entry kali ni yan bukanlah nak cerita pasal ape favourite food kau ataupun adekah nasi lemak kg bharu yg famous tu semakin famous skrg ?daak aiih.actually kan,yan bukanlah peminat makanan jepun yang teramat sgt.dulu,bila jumpa shushi je rasa nak muntah,shushi jumpa yan je rasa nak muntah.eyh?haha.tapi kalau nasi yg satu ni,you guys must try it.especially yg tak suka shushi tu.enak banget!ayam dia memang menusuk kalbu.pastu nasi pulak style nasi jepun yg lembik2 tu.pastu ada seaweed,telur and blablabla.kesimpulannya memang sedap.

 ni lah kanji arab yg digembar gemburkan.nampak mc biasa je.tapi luar biasa tahu dak?


 ni sup dia.yg penting tak cair

ni ayam 3 rasa.dia tengah rasa ape pon taktaulah.

pastu,last week,yan pegi taiping,kat taiping pulak,yan terjumpa satu restoran dia jual kanji arab.memang sedap rasa nak menangis je time makan tu.dia serve bubur tu dengan ayam 3 rasa.kalau yg tak minat ayam,boleh tukar dengan daging,tak minat daging,tukar dengan ikan bilis,tak minat ikan bilis jugak,pegi masak sendiri je lagi senang -.-' pastu,dia ada sup sekali.see?mcm sedap kan.tapi memang sedap pon.so,sape2 rasa nak try,bolehlah pegi taiping.tak jauh dengan sekolah rendah convent.haa ambik kau.dah mcm jalan2 cari makan pulak.ok lah,nak pg kelas ni.chiao! :)


ni air 4 rasa.ada buah laici,oren,epal lagi satu taktau haa.mungkin buah hati atau buah fikiran.ok tak lawak. :')

22 comments:

Si Gadis Semasa said...

macam menarik je nasi katsudon tu . haiihhh , mana nak dapat tu ?

noraauliyya said...

air 4 rasa tu rasa pa yan?

Asyiqin Haulisah said...

belanjewww titeww.

qiE said...

Ehh pergi class ?
kak jijiyan ada class ke cuti ni ?
class apa ?

qiE said...

btw RINDU BANGETTTTTTTTTTTTTTT nak baca entry kak jijiyan :')
lamanya tak update
update selalu ehh kak jijiyan (:

Adylia Qarissa said...

macam bubur pon ada gak tu...heheee

hanabunga said...

Whoa mcm sedap ja. Hana kalau bersup2 ni cukup maula!hehe

si robot comel said...

pestime dengar kanji arab,nnt nak try lah. :)

zatiey said...

semua ni zatiey tak pernak mkn n tak pernah cuba lagi..huhuhu

Jay said...

wah..kan main ye yan buat program jalan2 cari makan..hehehe...kalau yan jadi pengacara tu jgn lupa ajak Jay..kite beduetjadi pengacara jjcm ok..hehehe...kaki makan juga ni..:)

~uǝǝʇɐɟ said...

yan ^^ sila lah blogwalking dkt blog sy pulak :') tmbhkn follower ~

syakey said...

zasssss. trus lapauuu T__T

P U C A T said...

air 4 rase tu yg nampak sodap.

Syimir said...

hehhee.. seyesly da macam program jalan2 cari makan da. pasnie boleh jadi host baru eh. hehe. insyaAllah, I'll try it ;)

amercorner.blogspot.com said...

wow sedap2 makanan kat atas tu ..

waseh :D lame tak singgah sini ..

asalkan pergi blog ni je mesti teringat giveaway rm100 tu :D hehee

ejulz said...

alahai.. lapar la pulak tgk gmbr ni.. hehe

shark said...

dlm bnyak2 shark cam selera jer nk rasa nasi tue..
cam susah lak nk sebut..
heheh

ain dzaya said...

tak penah la pulak ain mkn katsudon tu..
area perak ea?
t bole la bawak ain jenjalan..
ngee~

"Binatang pun pandai berkasih sayang. Manusia?".

♥n-amee-az♥ said...

walking here

♥n-amee-az♥ said...

walking here

alia azmi said...

ta pnah try ! tpy siyes nmpak best je !

ikaa sharin said...

sedappppnyeeeerrr , meleleh air liur :')

#hye tuan tanah , jemput singgah blog saya :)

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, May 12, 2012

Jepang vs Arab

hello blogger !
Peace be with you guys :)


time kecik2 dulu mesti korang ada buat buku biodata kan ? pastu dalam list biodata tu pulak mesti ada "makanan kegemaran" tapi time kau kecik2,berapa kerat jenis makanan je lah yg kau tau.setakat cucur badak omak ekau,cucur udang omak ekau,cucur ikan bilis pon omak ekau punyo dan cucur2 haiwan yg lain yo yg ekau tau.so,bila sekali sekala terjumpa tomyam,kau akan merasakan tomyam tu sebagai satu makanan yg sangat dahsyat ibarat taknak makan rasa nak simpan je sebab sayang sangat nak makan.wahaha.macam kenal je situation ni.tapetape.


tapi kan,bila dah besar,(bukan saiz ye,umur) ok kita sambung,tapi kan,bila dah besar mcm ni,makanan pon dah beribu haaa yang ekau nghaso,sotakat tomyam tu,ekau tolak topi yo.kerek habaq hangg!so,mcm2 lah makanan lain yg jadi favourite food kau.contohnya mcm yan skrg ni,my current favourite food is Nasi Katsu Don dan Kanji Arab.memang terbaik.tapi terasa malu pulak bila orang tanya "weyh ape favourite food kau?" "erm,biasa2 je,nasi katsu don dengan kanji arab." macam international sangat je tekak yan ni.mengalahkan orang2 yang bermuka pan asia.diorang punya tekak pon setakat nasi lomak kampung baru yo.
ni nasi katsudon sedap rasa mcm nak nangis.seaweed rasa mcm nak ratah2 je.sedap anyonyonyo tahu ? :')

tapi entry kali ni yan bukanlah nak cerita pasal ape favourite food kau ataupun adekah nasi lemak kg bharu yg famous tu semakin famous skrg ?daak aiih.actually kan,yan bukanlah peminat makanan jepun yang teramat sgt.dulu,bila jumpa shushi je rasa nak muntah,shushi jumpa yan je rasa nak muntah.eyh?haha.tapi kalau nasi yg satu ni,you guys must try it.especially yg tak suka shushi tu.enak banget!ayam dia memang menusuk kalbu.pastu nasi pulak style nasi jepun yg lembik2 tu.pastu ada seaweed,telur and blablabla.kesimpulannya memang sedap.

 ni lah kanji arab yg digembar gemburkan.nampak mc biasa je.tapi luar biasa tahu dak?


 ni sup dia.yg penting tak cair

ni ayam 3 rasa.dia tengah rasa ape pon taktaulah.

pastu,last week,yan pegi taiping,kat taiping pulak,yan terjumpa satu restoran dia jual kanji arab.memang sedap rasa nak menangis je time makan tu.dia serve bubur tu dengan ayam 3 rasa.kalau yg tak minat ayam,boleh tukar dengan daging,tak minat daging,tukar dengan ikan bilis,tak minat ikan bilis jugak,pegi masak sendiri je lagi senang -.-' pastu,dia ada sup sekali.see?mcm sedap kan.tapi memang sedap pon.so,sape2 rasa nak try,bolehlah pegi taiping.tak jauh dengan sekolah rendah convent.haa ambik kau.dah mcm jalan2 cari makan pulak.ok lah,nak pg kelas ni.chiao! :)


ni air 4 rasa.ada buah laici,oren,epal lagi satu taktau haa.mungkin buah hati atau buah fikiran.ok tak lawak. :')

22 comments:

Si Gadis Semasa said...

macam menarik je nasi katsudon tu . haiihhh , mana nak dapat tu ?

noraauliyya said...

air 4 rasa tu rasa pa yan?

Asyiqin Haulisah said...

belanjewww titeww.

qiE said...

Ehh pergi class ?
kak jijiyan ada class ke cuti ni ?
class apa ?

qiE said...

btw RINDU BANGETTTTTTTTTTTTTTT nak baca entry kak jijiyan :')
lamanya tak update
update selalu ehh kak jijiyan (:

Adylia Qarissa said...

macam bubur pon ada gak tu...heheee

hanabunga said...

Whoa mcm sedap ja. Hana kalau bersup2 ni cukup maula!hehe

si robot comel said...

pestime dengar kanji arab,nnt nak try lah. :)

zatiey said...

semua ni zatiey tak pernak mkn n tak pernah cuba lagi..huhuhu

Jay said...

wah..kan main ye yan buat program jalan2 cari makan..hehehe...kalau yan jadi pengacara tu jgn lupa ajak Jay..kite beduetjadi pengacara jjcm ok..hehehe...kaki makan juga ni..:)

~uǝǝʇɐɟ said...

yan ^^ sila lah blogwalking dkt blog sy pulak :') tmbhkn follower ~

syakey said...

zasssss. trus lapauuu T__T

P U C A T said...

air 4 rase tu yg nampak sodap.

Syimir said...

hehhee.. seyesly da macam program jalan2 cari makan da. pasnie boleh jadi host baru eh. hehe. insyaAllah, I'll try it ;)

amercorner.blogspot.com said...

wow sedap2 makanan kat atas tu ..

waseh :D lame tak singgah sini ..

asalkan pergi blog ni je mesti teringat giveaway rm100 tu :D hehee

ejulz said...

alahai.. lapar la pulak tgk gmbr ni.. hehe

shark said...

dlm bnyak2 shark cam selera jer nk rasa nasi tue..
cam susah lak nk sebut..
heheh

ain dzaya said...

tak penah la pulak ain mkn katsudon tu..
area perak ea?
t bole la bawak ain jenjalan..
ngee~

"Binatang pun pandai berkasih sayang. Manusia?".

♥n-amee-az♥ said...

walking here

♥n-amee-az♥ said...

walking here

alia azmi said...

ta pnah try ! tpy siyes nmpak best je !

ikaa sharin said...

sedappppnyeeeerrr , meleleh air liur :')

#hye tuan tanah , jemput singgah blog saya :)