Sunday, June 17, 2012

sem baru,yang best dan tak best.

Hello bloggers !
Peace be with you guys :)


tahukah anda bahawa kehidupan saya begitu sibuk dua tiga hari ini ? kalau anda rasa si bapak2 sekalian parti sedang sibuk duk gebang " weyh marilah undi saya untuk pilihan raya ini,saya akan menabur beras ke setiap rumah,please vote for me,taip vote dan hantar ke 33323 muah!aww i love you!" ,sebenarnya,yan lagi sibuk dari diorang yang kempen untuk pilihan raya tu.LIKE SERIOUSLY!!( capslock dan tanda seru menunjukkan tahap keserious-an ayat )


sebenarnya lah kan,my new semester just began on last monday.so dia punya busy tu memang tak cukup tangan,sampaikan kau akan terasa mcm nak beli tangan palsu pulak agar cukup tangan.haha.okay,tak lawak.first week ni,banyak jugaklah benda yang best happened to me.tapi jangan lupa,takkan aa semua nak best je kan,tak rock kapak aaa der,so,kena balance.dlm seminggu ni jugak,ada benda yg tak best berlaku.


pernah nampak gmbr ni ? yg ni time bajet comel dalam kereta.




yang best : sebab kan yan ni memang kategori malas tahap dewa,dewi,kuberi nama,saudara saudari,cik kebum cik kebum ( ingat lagi tak mainan tu ? hikhik) okay sambung,so yan pon sentiasa berharap dalam hati,agar dpt bilik tingkat bawah so tak perlu lah nak mendaki tangga tinggi2 mengalahkan gunung daik bercabang tiga.and finally,i got the same floor just like last semester,which is ground floor ! happy dia tu Allah je lah yang tau.dapat pulak bilik 4 orang yang amat luas rasa maca nak nangis sebab sebelum ni semua bilik kecik,kalau nak jalan kena kempiskan perut,kecik kan pungguqq hang tau dakk ? satu lagi yang best adalah apabila result short sem atau intersession dah keluar dan Alhamdulillah sebab dapat 4.0.tanak print screen kali ni sebab hari tu ada org ckp iteww suka menunjuk-nunjuk.iteww majuk leww mcm nieww.okay,cut the crap! naiklah sikit cgpa kali ni. hikhik.rasa nak belanja lecturer,tapi duit tade,so nuffnang,please help me.saya nak buat baik dengan lecturer ni.dapat pahala tahu ? xD harap2 sem baru ni dapatlah result yang elok biar tak jatuh dan malu. :')


yang ni pulak dalam kelas sem baru tak cover langsung.nampak tak beza kat situ ? :')




 tak best : pulak bila dapat floor bawah tapi toilet dia mengalahkan toilet awam sampaikan setiap hari kena mandi kat toilet first floor,pastu bila dah semua orang pulun toilet yang sama,air pon tade,maka jadilah pelarian kena lari kat toilet tingkat lain pulak.kadang2 rasa mcm penduduk dekat ulu sarawak sekampung dengan orang telinga panjang tu sebab kena berebut air :') and and and,one more thing that couldnt make me happy as well is,apabila dah bayar broadband,tapi lepastu broadband buat hal tak boleh bukak.rasa nak baling kat dinding.tahniah aaa broadband :') disebabkan broadband tade,wifi pulak tak dpt dari dlm bilik,finally,i ended up duduk dekat tangga betul2 bawah modem wifi.gila desperado rupa ku,kalau nasib tak baik,ada lah sekor dua anak kucing teman sama sambil mintak makanan,mungkin jugak mintak pelempang (-.-)


so,tu lah sikit sebanyak yang boleh share untuk sem baru ni.tapi ape2 pon paling best bila lecturer tak start mengajar,so tade keje,lepastu tak payah stdy,boleh tengok movie sambil makan kitkat dan terbongkang atas katil.wakaka.heaven gila rasa mcm hostel hang yang punya.so cheers ! :)

18 comments:

Asyiqin Haulisah said...

busy camana pun jgn lupakan saya. #eh

Nyamuk Terbang said...

kiter duk tngkt ats skali..seksa woo

Mya said...

gudluk utk sem ya :)

zatiey said...

haa..sme lah kita..dh masuk sem baru..tp yg x sme zati duk tingkat dua..tak suka betul..nak kna turun naik tangga..habis lemak i! huhu

qiE said...

kak jijiyan !!
dapat 4.00 ?
wow !! hebatnya kak jijiyan :')
hehe
tapi intersession tu gapo dio ?
qie tak faham
ahh lantak lahh
yang penting kak jijiyan hebat !!
:D

qiE said...

ehh lupa
tahniah kak jijiyan (:
bangga cik abe dapat buah hati pandai cantik macam kak jijiyan :D

aniqbukhary said...

Sekolah yang baik.. study rajin2,,

Jay said...

mak aih..hehehe..bnyak bebeno suka suki awal sem??hehehe..apa pun congratez buat Yan sebab dpt pointer 4.00 tu...bukan sonang nak capai tu..hik2..

The ShomeL TwinZ said...

Izyan : slamat tempuhi sem baru..

zuhaida said...

good luck! :)

Bidadari Besi said...

4 RATAAA? Powerlahh kak Yan niii! :D
Tahniah kak :DD

Iam Yanty said...

No matter what happen & how's the situation , all the best ok dear!

MiSz fiFiEyQa said...

wahhh..tahniah yan...hebakk arr yan ni..hehe
btw...sy pun suka dok ground floor..sekarang ni memang masih kat ground floor..memang heaven gile la..hehe..
tapi tak tau la sem depan dapat ground floor lagi ke x..tu pun kalau dapat dok kolej lagi...huhu

alia azmi said...

new sem with new spirit ! good luck !

ain dzaya said...

baru masuk dah cakap tak bez..camno ei ekau nak dudok lagi ompat bolan ei?

Phat said...

rindu zaman uitm dulu..nak wat entry kenangan masa uitm lah pasni hehe

nuramalina said...

salam yan..

kak amal baru jumpa blog awak ni..hehee..
btw, nice blog dear sis..
love it..!!!

Del said...

kak yan kolej mane?

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, June 17, 2012

sem baru,yang best dan tak best.

Hello bloggers !
Peace be with you guys :)


tahukah anda bahawa kehidupan saya begitu sibuk dua tiga hari ini ? kalau anda rasa si bapak2 sekalian parti sedang sibuk duk gebang " weyh marilah undi saya untuk pilihan raya ini,saya akan menabur beras ke setiap rumah,please vote for me,taip vote dan hantar ke 33323 muah!aww i love you!" ,sebenarnya,yan lagi sibuk dari diorang yang kempen untuk pilihan raya tu.LIKE SERIOUSLY!!( capslock dan tanda seru menunjukkan tahap keserious-an ayat )


sebenarnya lah kan,my new semester just began on last monday.so dia punya busy tu memang tak cukup tangan,sampaikan kau akan terasa mcm nak beli tangan palsu pulak agar cukup tangan.haha.okay,tak lawak.first week ni,banyak jugaklah benda yang best happened to me.tapi jangan lupa,takkan aa semua nak best je kan,tak rock kapak aaa der,so,kena balance.dlm seminggu ni jugak,ada benda yg tak best berlaku.


pernah nampak gmbr ni ? yg ni time bajet comel dalam kereta.




yang best : sebab kan yan ni memang kategori malas tahap dewa,dewi,kuberi nama,saudara saudari,cik kebum cik kebum ( ingat lagi tak mainan tu ? hikhik) okay sambung,so yan pon sentiasa berharap dalam hati,agar dpt bilik tingkat bawah so tak perlu lah nak mendaki tangga tinggi2 mengalahkan gunung daik bercabang tiga.and finally,i got the same floor just like last semester,which is ground floor ! happy dia tu Allah je lah yang tau.dapat pulak bilik 4 orang yang amat luas rasa maca nak nangis sebab sebelum ni semua bilik kecik,kalau nak jalan kena kempiskan perut,kecik kan pungguqq hang tau dakk ? satu lagi yang best adalah apabila result short sem atau intersession dah keluar dan Alhamdulillah sebab dapat 4.0.tanak print screen kali ni sebab hari tu ada org ckp iteww suka menunjuk-nunjuk.iteww majuk leww mcm nieww.okay,cut the crap! naiklah sikit cgpa kali ni. hikhik.rasa nak belanja lecturer,tapi duit tade,so nuffnang,please help me.saya nak buat baik dengan lecturer ni.dapat pahala tahu ? xD harap2 sem baru ni dapatlah result yang elok biar tak jatuh dan malu. :')


yang ni pulak dalam kelas sem baru tak cover langsung.nampak tak beza kat situ ? :')




 tak best : pulak bila dapat floor bawah tapi toilet dia mengalahkan toilet awam sampaikan setiap hari kena mandi kat toilet first floor,pastu bila dah semua orang pulun toilet yang sama,air pon tade,maka jadilah pelarian kena lari kat toilet tingkat lain pulak.kadang2 rasa mcm penduduk dekat ulu sarawak sekampung dengan orang telinga panjang tu sebab kena berebut air :') and and and,one more thing that couldnt make me happy as well is,apabila dah bayar broadband,tapi lepastu broadband buat hal tak boleh bukak.rasa nak baling kat dinding.tahniah aaa broadband :') disebabkan broadband tade,wifi pulak tak dpt dari dlm bilik,finally,i ended up duduk dekat tangga betul2 bawah modem wifi.gila desperado rupa ku,kalau nasib tak baik,ada lah sekor dua anak kucing teman sama sambil mintak makanan,mungkin jugak mintak pelempang (-.-)


so,tu lah sikit sebanyak yang boleh share untuk sem baru ni.tapi ape2 pon paling best bila lecturer tak start mengajar,so tade keje,lepastu tak payah stdy,boleh tengok movie sambil makan kitkat dan terbongkang atas katil.wakaka.heaven gila rasa mcm hostel hang yang punya.so cheers ! :)

18 comments:

Asyiqin Haulisah said...

busy camana pun jgn lupakan saya. #eh

Nyamuk Terbang said...

kiter duk tngkt ats skali..seksa woo

Mya said...

gudluk utk sem ya :)

zatiey said...

haa..sme lah kita..dh masuk sem baru..tp yg x sme zati duk tingkat dua..tak suka betul..nak kna turun naik tangga..habis lemak i! huhu

qiE said...

kak jijiyan !!
dapat 4.00 ?
wow !! hebatnya kak jijiyan :')
hehe
tapi intersession tu gapo dio ?
qie tak faham
ahh lantak lahh
yang penting kak jijiyan hebat !!
:D

qiE said...

ehh lupa
tahniah kak jijiyan (:
bangga cik abe dapat buah hati pandai cantik macam kak jijiyan :D

aniqbukhary said...

Sekolah yang baik.. study rajin2,,

Jay said...

mak aih..hehehe..bnyak bebeno suka suki awal sem??hehehe..apa pun congratez buat Yan sebab dpt pointer 4.00 tu...bukan sonang nak capai tu..hik2..

The ShomeL TwinZ said...

Izyan : slamat tempuhi sem baru..

zuhaida said...

good luck! :)

Bidadari Besi said...

4 RATAAA? Powerlahh kak Yan niii! :D
Tahniah kak :DD

Iam Yanty said...

No matter what happen & how's the situation , all the best ok dear!

MiSz fiFiEyQa said...

wahhh..tahniah yan...hebakk arr yan ni..hehe
btw...sy pun suka dok ground floor..sekarang ni memang masih kat ground floor..memang heaven gile la..hehe..
tapi tak tau la sem depan dapat ground floor lagi ke x..tu pun kalau dapat dok kolej lagi...huhu

alia azmi said...

new sem with new spirit ! good luck !

ain dzaya said...

baru masuk dah cakap tak bez..camno ei ekau nak dudok lagi ompat bolan ei?

Phat said...

rindu zaman uitm dulu..nak wat entry kenangan masa uitm lah pasni hehe

nuramalina said...

salam yan..

kak amal baru jumpa blog awak ni..hehee..
btw, nice blog dear sis..
love it..!!!

Del said...

kak yan kolej mane?