Wednesday, July 25, 2012

Trip to Pangkor,Snorkeling and round the island

Hello blogger !
Peace be with you guys :)

lately,kebusy-an memang makin over tahap tak ingat.Dengan assignment berlambak,homework maha dahsyat,kena attend meeting untuk dinner account,dan yang paling best kena berkejar-kejar berebut pergi kutip sticker untuk dapat kolej next sem,hanya mak pak hangg je yang tau mcm mana punya kalut kehidupan sem ni.tapi en,gwa macam lekla der,kalut kalut jugak,hidup kena ada masa untuk enjoy.so,dalam kekalutan tu,sempat jugak plan nak pegi jenjalan.so,bagi merealisasikan impian dan harapan tersebut ( ambik kau ayat skema buku teks) kami telah mengumpulkan ahli pasukan langho untuk melakukan aktivit yg melanghokan iaitu trip ke Pangkor ! hikhik *gelak comelss*

sebahagian dari ahli kumpulan 

DAY 1 -Disebabkan kitorang ni student yang mengharapkan belas ihsan mak pak sendiri,so we need to save our budget like alot.kitorang naik bas " awas!bas benti2 " tu je kot.tambang pon hanyalah RM4.50 setiap orang.nampak tak permainan dia kat situ ? * save budget 1 * even we need to seat with a group of abangLa,tapi lekss lah der,kami tak gentar,dan kami tak kuat bila bekerjasama,semua jadi mudah.wonderpets yeay ! what the ??pastu,bila dah sampai jeti Lumut,stop makan untuk beberapa jam.Pasal tiket feri pulak,tak dpt nak jimat lah pulak.cis! sampai hati diorang tak sediakan tiket tambang murah dari Lumut ke Pangkor mcm air Asia buat.kalau aa ada tiket RM2 pegi balik,maybe kitorang dengan laju dah naik feri tu.tapi apakan daya,yg ada cuma tiket RM10 pegi balik.kalau lah ktorang ni memang terer gila swimming kalah ian thorpe,mesti kitorang lah makhluk first yg ulang alik seberang laut pangkor tu sebab nak save budget :') camni aa org pangkor tanak bg ticket murah

over kan iteww edit gmbr iteww. T_T

so,as we arrived at Jeti Pangkor tu,kami pon pegilah naik van dan terus meluru ke tempat tidoq.Maka,kami pon pi tidoq lah kat chalet Pangkor tu.okaylah not bad.sebab kan nak jimat,terpaksa aaa berhimpit satu bilik 4 orang.nampak tak permainan dia kat situ ? * save budget 2 * badan penat,otak penat,tapi nafsu tak penah penat.gwa pon taktau kenapa derrr.so,disebabkan nafsu serakah yg tak stop tu,kitorang pon dgn semangatnya terus plan nak mandi laut petang tu jugak.padahal time tu around 3,4 mcm tu kot.kalut tak kalut kitorang ? wahaha.so,dengan azam didada,we ended up terjun kelaut petang buta tu.tapi en,nak ke pantai tidaklah sedekat yg dijangka,kitorang terpaksa sewa transport.defukk ?? habiss aa budget lari.so,finally,kitorang sewa motorss je ( plural sebab banyak) dlm 6-7 motor mcm tu.sorang bayar RM15 sebab sewa sehari RM30.nak sewa kete RM90 sehari.so,ambik motor je lah.janji boleh gerak.nampak tak permainan dia kat situ ? *save budget 3*

nak pegi bbq ni.korang ade ?

malam pulak,buat bbq kat tepi pantai.memang heaven lah kabonye yeop.dengan angin sepoi2 bahasa malaysia dan inggeris,pastu makanan like ayamss,daging burgerss,nasi goreng kampung,ketam,sotong,udang dan banyak lagi,pastu siap bawak gitar,nyanyi tepi pantai,aaa rasa macam pantai ini kami yang punya !.start around 8pm habis around 11.30pm mcm tu.over tak ? aah persyaithonkan semua tu.janji best.

DAY 2- the next day,kitorang yang perempuan pegi pantai awal2 pagi bajet nak bergambar padahal semua tak mandi lagi.tempeklah bedak 3 inchi setengah nak cover muka.wakakaka.kalau mak mertua gwa baca,jatuh aaa reputation ni.then,balik pegi breakfast dan terus meluru ke pantai sekali lagi untuk buat aktiviti snorkeling."Eleh setakat snorkeling ni,wa masuk air tutup sebelah mata je derr" bisik hatiku.tapi mak cakap,tak baik bisik2,tuhan marah T_T pastu,dengan rasa seronoknya,kitorang pon naiklah bot pegi ke pulau kecik kononnya situ banyak ikan,padahal iteww nampak banyak kaki orang jeww leww.ahaks !

dimanakah izyan masri ? dilautkah ? tak aa.tukang ambik gmbr kena buli :')

kenapa muka kite dah gelap gelita sama baju ni (-.-)

so,snorkeling punya snorkeling,nampaklah 3,4 ekor ikan dilaut asam didarat,dalam periuk,bikin mufakat.Tapi disebabkan skill yan macam teruk yg melampau,so,at the first time tu,tak reti nak balance badan dan akhirnya,habislah classmates menjadi mangsa tolakan dan tarikan yg maha dahsyat.berkocaklah laut pangkor tu dikerjakan olehku :') sorry dak ikan dan sotong.

snorkeling memang best,tapi disebabkan tempat tu banyak batu,so habislah kaki tercalar balar dan luka yang teruk ibarat baru balik dari laut yg penuh ikan piranha (-.-) over kot luka yang kitorang kena.semua kaki berdarah even ada yg turun dlm 5 minit mcm tu je.tsktsk.

kamilah wonderpets.kami tak besar dan kami tak kuat

and after 2 hours,we finally went back to our chalet by a boat dan sempatlah around the island selama beberapa minit.disebabkan penat dan panas yg maha teruk,so yan memang tak dengar pon apa abang bot tu cakap sebab rasa nak tidoqq dalam bot je.kesian kot dia duk gebang habis lebat weyh pasal pulau rupa mcm muka oranglah,pulau asli lah,haremmm sorang pon tak focus.haha.kalau yan lah jadi abang tu,terbalikkan je bot biar dakdak ni semua menyesal sebab memperkotak-katikkan abg tu. LOL

Petang habis semua,naik motor balik pusing pulau,pegi isi perut,naik bukit,pegi Kota belanda ambik gambar dan balik.
kokokoko Kota Belanda namanya.nampak org pangkor je.

yeay!penat,muka hitam,kaki luka adalah souveniers dari Pangkor yang kitorang bawak balik.eyh asikkk bangat lhoo.emangnya kamu rugi banget kalau ga datang kemari sama temen2.yukk,cuti2 malaysia yukk! yang kau gatal cakap indon kenapa ?eyh lupa pulak.so total budget for that holiday is only RM95 per headincluding makan,minum,transport,tempat tiduq,snorkeling.murah kan ? so,cheers ! :)

marilah kita semua pulang ke pangkal jalan dan menghadap test serta assignment balik.aaa.setenghess.kalau hanghi2 pegi pangkor kan best. T_T

22 comments:

Asyiqin Haulisah said...

yeahh kakak cantik update blog. kitapn dah lamatak pergi p.pgkor ni.tp sumpah best tau.

NURUASHIA said...

wawhhhh..syoknyaaa dpt g vacationnnn mcm ni..ehhehehe..btw, slmt berpuasa :)

hanabunga said...

wowww gila murahhhh rm95!!!nak pi jugakkk! :D

si robot comel said...

kita yang duk ipoh tak pernah pi pangkor,hehe

salam ramadhan :)

DayaMohamed said...

murah ! save budget. lepas ni nak pegi pangkor, kena tanya yan lah. :)

keli menari said...

Wuhhhh.Sompat lagi ekau ke Pangkor yo..
Aghi2 kau ke situ , rasanya S.I tak terima ekau dah .. :P

Slaam ramadhan!

qiE said...

haha . qie gelak hardcore time kak jijiyan kata 'at the first time tu , tak reti nak BALANCE BADAN dan akhirnya habislah classmate menjadi MANGSA TOLAKAN dan TARIKAN yang maha dasyat' Qie gelak sebab macam tu lahh rupa Qie time snorkeling kat pangkor dengan classmates last sem . lawak gila . sebijik !

qiE said...

qie sampai je tempat snorkeling , terus terjun dari boat . ambik ang ! terhentak kaki kat batu karang . mula2 watlek wat peace sebab excited sangat . balik dari pulau baru rasa pedih gila kaki , luka . sebulan baru baik . pi class jalan terhencot2 . sedih pedih :'(

qiE said...

tak boleh nak tengok gambar . line teruk kat Melati :'(

Phat said...

mana sevenir dr pangkor ni??

IEQAH said...

wahhhh bestnyerr yan :)

sHiMi sHinHae~ said...

sy baru je join trip pangkor 2minggu lepas ..untung larr bleh save bajet :D

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam..
Hye dear.
nak bg tahu pic awak tlh disalah guna oleh page ini.
sila berhati2 ya..

https://www.facebook.com/pages/Agen-Pencari-Jodoh-AAS/209688339128662#!/photo.php?fbid=209691235795039&set=a.209689042461925.42618.209688339128662&type=1&theater

afwan. :)

aNiss :):) said...

memang dah nampak permainan dia. save budget gituu :) samee laa kite, nak g vacation kena budget2, studentkan :DD

btw, tak pernah g pangkor. kalau redang BEST!

hazanis said...

bestnya pangkor..kita xpernah lagi sampai sini...hukss

laskar pelangi said...

wahhhhhh! seronoknyaaaa ;)


salam ramadhan dear^^

faiz fakhirin said...

seronok seronok.. Promosi The Red Warriors Lagi.

F.a.r.n.y said...

Best yer dapat yan snorkelling....
dapat tengok coral coral yang cantek cantek dalam laot tue :DD

aizadalias said...

perak jugak best kan ;p

Ain Dzaya said...

amboi ..seronoknyer pergi berjimba dgn member..hoho..quite jelez okkeh!
#apsal makin debab sekarang.uppsss...

Saya dah lama 0-0 dengan awak la :')

Pondok Usang said...

lama dah tak pegi pangkor..

saya tak tipu....nina the mummy n the boys said...

makan kat pangkor tak SEDAP!!!!

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, July 25, 2012

Trip to Pangkor,Snorkeling and round the island

Hello blogger !
Peace be with you guys :)

lately,kebusy-an memang makin over tahap tak ingat.Dengan assignment berlambak,homework maha dahsyat,kena attend meeting untuk dinner account,dan yang paling best kena berkejar-kejar berebut pergi kutip sticker untuk dapat kolej next sem,hanya mak pak hangg je yang tau mcm mana punya kalut kehidupan sem ni.tapi en,gwa macam lekla der,kalut kalut jugak,hidup kena ada masa untuk enjoy.so,dalam kekalutan tu,sempat jugak plan nak pegi jenjalan.so,bagi merealisasikan impian dan harapan tersebut ( ambik kau ayat skema buku teks) kami telah mengumpulkan ahli pasukan langho untuk melakukan aktivit yg melanghokan iaitu trip ke Pangkor ! hikhik *gelak comelss*

sebahagian dari ahli kumpulan 

DAY 1 -Disebabkan kitorang ni student yang mengharapkan belas ihsan mak pak sendiri,so we need to save our budget like alot.kitorang naik bas " awas!bas benti2 " tu je kot.tambang pon hanyalah RM4.50 setiap orang.nampak tak permainan dia kat situ ? * save budget 1 * even we need to seat with a group of abangLa,tapi lekss lah der,kami tak gentar,dan kami tak kuat bila bekerjasama,semua jadi mudah.wonderpets yeay ! what the ??pastu,bila dah sampai jeti Lumut,stop makan untuk beberapa jam.Pasal tiket feri pulak,tak dpt nak jimat lah pulak.cis! sampai hati diorang tak sediakan tiket tambang murah dari Lumut ke Pangkor mcm air Asia buat.kalau aa ada tiket RM2 pegi balik,maybe kitorang dengan laju dah naik feri tu.tapi apakan daya,yg ada cuma tiket RM10 pegi balik.kalau lah ktorang ni memang terer gila swimming kalah ian thorpe,mesti kitorang lah makhluk first yg ulang alik seberang laut pangkor tu sebab nak save budget :') camni aa org pangkor tanak bg ticket murah

over kan iteww edit gmbr iteww. T_T

so,as we arrived at Jeti Pangkor tu,kami pon pegilah naik van dan terus meluru ke tempat tidoq.Maka,kami pon pi tidoq lah kat chalet Pangkor tu.okaylah not bad.sebab kan nak jimat,terpaksa aaa berhimpit satu bilik 4 orang.nampak tak permainan dia kat situ ? * save budget 2 * badan penat,otak penat,tapi nafsu tak penah penat.gwa pon taktau kenapa derrr.so,disebabkan nafsu serakah yg tak stop tu,kitorang pon dgn semangatnya terus plan nak mandi laut petang tu jugak.padahal time tu around 3,4 mcm tu kot.kalut tak kalut kitorang ? wahaha.so,dengan azam didada,we ended up terjun kelaut petang buta tu.tapi en,nak ke pantai tidaklah sedekat yg dijangka,kitorang terpaksa sewa transport.defukk ?? habiss aa budget lari.so,finally,kitorang sewa motorss je ( plural sebab banyak) dlm 6-7 motor mcm tu.sorang bayar RM15 sebab sewa sehari RM30.nak sewa kete RM90 sehari.so,ambik motor je lah.janji boleh gerak.nampak tak permainan dia kat situ ? *save budget 3*

nak pegi bbq ni.korang ade ?

malam pulak,buat bbq kat tepi pantai.memang heaven lah kabonye yeop.dengan angin sepoi2 bahasa malaysia dan inggeris,pastu makanan like ayamss,daging burgerss,nasi goreng kampung,ketam,sotong,udang dan banyak lagi,pastu siap bawak gitar,nyanyi tepi pantai,aaa rasa macam pantai ini kami yang punya !.start around 8pm habis around 11.30pm mcm tu.over tak ? aah persyaithonkan semua tu.janji best.

DAY 2- the next day,kitorang yang perempuan pegi pantai awal2 pagi bajet nak bergambar padahal semua tak mandi lagi.tempeklah bedak 3 inchi setengah nak cover muka.wakakaka.kalau mak mertua gwa baca,jatuh aaa reputation ni.then,balik pegi breakfast dan terus meluru ke pantai sekali lagi untuk buat aktiviti snorkeling."Eleh setakat snorkeling ni,wa masuk air tutup sebelah mata je derr" bisik hatiku.tapi mak cakap,tak baik bisik2,tuhan marah T_T pastu,dengan rasa seronoknya,kitorang pon naiklah bot pegi ke pulau kecik kononnya situ banyak ikan,padahal iteww nampak banyak kaki orang jeww leww.ahaks !

dimanakah izyan masri ? dilautkah ? tak aa.tukang ambik gmbr kena buli :')

kenapa muka kite dah gelap gelita sama baju ni (-.-)

so,snorkeling punya snorkeling,nampaklah 3,4 ekor ikan dilaut asam didarat,dalam periuk,bikin mufakat.Tapi disebabkan skill yan macam teruk yg melampau,so,at the first time tu,tak reti nak balance badan dan akhirnya,habislah classmates menjadi mangsa tolakan dan tarikan yg maha dahsyat.berkocaklah laut pangkor tu dikerjakan olehku :') sorry dak ikan dan sotong.

snorkeling memang best,tapi disebabkan tempat tu banyak batu,so habislah kaki tercalar balar dan luka yang teruk ibarat baru balik dari laut yg penuh ikan piranha (-.-) over kot luka yang kitorang kena.semua kaki berdarah even ada yg turun dlm 5 minit mcm tu je.tsktsk.

kamilah wonderpets.kami tak besar dan kami tak kuat

and after 2 hours,we finally went back to our chalet by a boat dan sempatlah around the island selama beberapa minit.disebabkan penat dan panas yg maha teruk,so yan memang tak dengar pon apa abang bot tu cakap sebab rasa nak tidoqq dalam bot je.kesian kot dia duk gebang habis lebat weyh pasal pulau rupa mcm muka oranglah,pulau asli lah,haremmm sorang pon tak focus.haha.kalau yan lah jadi abang tu,terbalikkan je bot biar dakdak ni semua menyesal sebab memperkotak-katikkan abg tu. LOL

Petang habis semua,naik motor balik pusing pulau,pegi isi perut,naik bukit,pegi Kota belanda ambik gambar dan balik.
kokokoko Kota Belanda namanya.nampak org pangkor je.

yeay!penat,muka hitam,kaki luka adalah souveniers dari Pangkor yang kitorang bawak balik.eyh asikkk bangat lhoo.emangnya kamu rugi banget kalau ga datang kemari sama temen2.yukk,cuti2 malaysia yukk! yang kau gatal cakap indon kenapa ?eyh lupa pulak.so total budget for that holiday is only RM95 per headincluding makan,minum,transport,tempat tiduq,snorkeling.murah kan ? so,cheers ! :)

marilah kita semua pulang ke pangkal jalan dan menghadap test serta assignment balik.aaa.setenghess.kalau hanghi2 pegi pangkor kan best. T_T

22 comments:

Asyiqin Haulisah said...

yeahh kakak cantik update blog. kitapn dah lamatak pergi p.pgkor ni.tp sumpah best tau.

NURUASHIA said...

wawhhhh..syoknyaaa dpt g vacationnnn mcm ni..ehhehehe..btw, slmt berpuasa :)

hanabunga said...

wowww gila murahhhh rm95!!!nak pi jugakkk! :D

si robot comel said...

kita yang duk ipoh tak pernah pi pangkor,hehe

salam ramadhan :)

DayaMohamed said...

murah ! save budget. lepas ni nak pegi pangkor, kena tanya yan lah. :)

keli menari said...

Wuhhhh.Sompat lagi ekau ke Pangkor yo..
Aghi2 kau ke situ , rasanya S.I tak terima ekau dah .. :P

Slaam ramadhan!

qiE said...

haha . qie gelak hardcore time kak jijiyan kata 'at the first time tu , tak reti nak BALANCE BADAN dan akhirnya habislah classmate menjadi MANGSA TOLAKAN dan TARIKAN yang maha dasyat' Qie gelak sebab macam tu lahh rupa Qie time snorkeling kat pangkor dengan classmates last sem . lawak gila . sebijik !

qiE said...

qie sampai je tempat snorkeling , terus terjun dari boat . ambik ang ! terhentak kaki kat batu karang . mula2 watlek wat peace sebab excited sangat . balik dari pulau baru rasa pedih gila kaki , luka . sebulan baru baik . pi class jalan terhencot2 . sedih pedih :'(

qiE said...

tak boleh nak tengok gambar . line teruk kat Melati :'(

Phat said...

mana sevenir dr pangkor ni??

IEQAH said...

wahhhh bestnyerr yan :)

sHiMi sHinHae~ said...

sy baru je join trip pangkor 2minggu lepas ..untung larr bleh save bajet :D

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam..
Hye dear.
nak bg tahu pic awak tlh disalah guna oleh page ini.
sila berhati2 ya..

https://www.facebook.com/pages/Agen-Pencari-Jodoh-AAS/209688339128662#!/photo.php?fbid=209691235795039&set=a.209689042461925.42618.209688339128662&type=1&theater

afwan. :)

aNiss :):) said...

memang dah nampak permainan dia. save budget gituu :) samee laa kite, nak g vacation kena budget2, studentkan :DD

btw, tak pernah g pangkor. kalau redang BEST!

hazanis said...

bestnya pangkor..kita xpernah lagi sampai sini...hukss

laskar pelangi said...

wahhhhhh! seronoknyaaaa ;)


salam ramadhan dear^^

faiz fakhirin said...

seronok seronok.. Promosi The Red Warriors Lagi.

F.a.r.n.y said...

Best yer dapat yan snorkelling....
dapat tengok coral coral yang cantek cantek dalam laot tue :DD

aizadalias said...

perak jugak best kan ;p

Ain Dzaya said...

amboi ..seronoknyer pergi berjimba dgn member..hoho..quite jelez okkeh!
#apsal makin debab sekarang.uppsss...

Saya dah lama 0-0 dengan awak la :')

Pondok Usang said...

lama dah tak pegi pangkor..

saya tak tipu....nina the mummy n the boys said...

makan kat pangkor tak SEDAP!!!!