Monday, May 06, 2013

Travel to : Jakarta and Bandung .Part 1

hello bloggers !
Peace be with you guys :)


haa cerita dia macam ni,actually,yan dengan lagi 11 orang kawan yang terdiri dari student uniten,uia gombak dan uitm telah pon travel ke jakarta dan bandung selama 8 hari 7 malam.kitorang ni bajet good good je lah jadi backpackers survive sendiri donk di jakarta.kau hado ? kami yang bajet good good ni terdiri daripada ( izyan masri,wawa,amirah,ela-kapten,madihah,insyirah,alia,ilham,kauthar,ena,famieza dan mak madihah) ha ambik kau,ada makcik follow kitorang.hebat tak hebat ?

DAY 1 : departure pukul 9.50,tapi kitorang dah ada kat airport pukul 5 pagi.somangat yo budak2 ni.bajet nak fly jauh habis ke US.padahal kalau kau jerit dari laut china selatan orang kat jakarta dah boleh dengar dah.hukhukhuk.so lepas check in secara berjemaah diketuai oleh kapten kitorang suhaila a.k.a ela,kitorang pon dengan berjiwa kentalnya fly lah ke jakarta dari LCCT and sampai ke SOEKARNO-HATTA airport dalam plus minus 2 jam macam tu jugak lah so around 12 something dah smpai.





orang naik flight baca doa naik kenderaan,kak izyan kau bergelak ketawa sakan pulak.ishish

soekarno-hatta international airport

memandangkan kitorang ambik promotion punya ticket,so dalam fly,duduknya dah macam ikan sardin dalam tin,ikan sardin lagi mulia rasanya.pack dia tu,memang unbelievable. titik ! *mood indon dah keluar*

so bagi backpackers macam kitorang ni,memang sah2 lah tak ada yang nak kutip kat airport ceritanya.so terpaksalah cari taxi time kat airport tu,sendiri.disebabkan waktu tu semua orang macam blur2 pasal harga taxi even dah google before pergi,kitorang rembat je lah dua taxi ( innova dan avanza) ke Tune Hotel,Pasar Baru,Jakarta.




tune hotel yg berkira semua kena bayar,nak tengok tv,guna aircond and guna hairdryer pon bayar.boikot!demonstrasi!

sekalinya dia charge 300,000 rupiah makkau ! harap muka je suci pakcik ni,tapi hati kotor.wahaha.okay tak baik tak baik.disebabkan kitorang ni dah buat plan b,kitorang pon duduk sekali ber-6 so bila divide into 6 murah lah sikit sorang kena bayar.phew.jimat duit aku ya pak.makasih.kalau gratis lagi bagus ya pak :')

so after dah check in hotel bagai,kitorang pon solat lah dulu.oh yes!lupa,waktu kat indonesia lambat sejam dari kita,kiranya,pukul 7 pagi malaysia,pukul 6 kat indonesia,dan janganlah engkau semua berharap untuk bergolek2 lagi atas katil pukul 6 pagi sebab dah terang benderang dah kat indonesia,semua makhluk dh cari rezeki time tu.get me ? okay good.lets continue our journey.lepas solat,kitorang pon secara random dan berleluasa pusing2 town jakarta,jalan kaki okay ! bold sikit.JALAN KAKI !semuanya gara2 nak jimat.kitorang pegilah merentas kota jakarta untuk cari makanan and finally we ended up makan kat KFC je.lepas makan barulah jalan kaki ke Menara Monas,Masjid Istiqlal which is the biggest mosque in jakarta,pergi ke pasar Baroe jakarta and much more.penat dia toksah cerita sebab terpaksa pusing satu jakarta yang besar tu menggunakan K to the A to the K to the I.and,for your information,cara diorang drive kat sini memanglah boleh membuatkan yang lemah jantung,terus berhenti atau gugur,yang jantung okay jadi k.o katekauu.laju dia toksah kira lah,lepastu dengan traffic light merah pon diorang jalan lek macam hijau 24 jam,kalau ada orang nak cross jalan pon,terpaksa lah menjerit2 dulu,melintang secara berjemaah kat tengah jalan dan barulah semua kereta bagi laluan,(kitorang la tu).around 6 pm mcm tu,sebabkan hari dah sangat gelap,kitorang pon ke stasiun gambir untuk beli tiket train ke bandung.independent gila.tapi susah sebab kena guna passport and nama kita diprint atas ticket tu tak mcm ticket ktm kau beli ikut redah je.ga asik aah di jakarta :( so finally kami pon belilah ticket exclusive ke bandung berharga lebih kurang RM20+ sahaja,pukul 5.45 pagi esoknya.


pasar baroe,jakarta

masjid istiqlal.bukak kasut,bawak masuk dalam kalau tak,kena curi.

gedung filateli

DAY 2 : hari ni hari yang paling ditunggu2 sebab nak pergi bandung!asik asik,bisa jalan2! so,around 5.45 am mcm tu kitorang semua naiklah train ke bandung,3 hours plus jugaklah dari jakarta.so dalam train tu,kerja yan adalah tidur,bangun,makan,tengok tingkap dan tidur balik.huahua.tapi seru banget ah! bisa lihat warga kota bandung ama kampung2 nya disitu.warga yang miskin aja banyak sekali.rumahnya aja seperti mau roboh.kesian ah :'( so tidur balik.


train executive boleh pusing seat 360 degree.kampung kau hado ? hehe


penangan tidur dalam train.eyeliner berterabur atas mata.hahaha

akhirnya tiba di bandung dan ada tour guide yang pick up kitorang nama diorang Nanang Anggara dan Dimas Dhirendra Kadi.haaa.terkejut kau nyah ? si nanang ni non-muslim,orang sundha,si dimas ni muslim.so from there,diorang lah yang guide kitorang kat bandung ni,so tak berapa nak backpackers sangatlah start dari situ,tapi rasa selamat sikit dari pencopet2 sama perampok indonesia.

sebabkan lapar,so kitorang dibawak makan ke 1001 menu.


 orang sibuk cari makan,kitorang sibuk cari port bergambar.hehe

antara makanan yg ada di sini

memang makanan dia taknak lagi banyaklah kan.bila nampak satu,sebelah dia ada lagi,tengok sebelah ada lagi mcm tak ada penghujung.waaah over kau tipu yan.wakakaka.price dia average dalam 25000-45000 rupiah jugaklah sepinggan,airnya 15000-20000 rupiah.so bagi menguatkan tahap kehebatan matematik korang,sila bahagi dengan 3000 utk dapatkan harga malaysia.hehe.ohmymathematics! kat 1001 menu ni boleh pilih mcm2 makanan tradisional indonesia mcm bebek goreng,bebek tu itik ye adik2,ada gurame bakar yakni ikan bakar,ada soto betawi and much more ! pokoknya,siapin aja uang nya ya buk.pastu yang lagi adventorous makan kat sini,kau kena bayar pulak duit upah ke apa taktau lah untuk kasis (cashier) .kecik besar je wa pandang lu bro. T.T


ini menu yan.bebek goreng.sedap.tapi sambal dia pedas bakar molot!

lepas makan,kitorang terus ke TOKO TIGA ! jual jeans dengan harga murah.original pulak tu.first day kat bandung dah habiskan duit,so bayangkan ada lagi 6 hari,kerja kat fast food kitorang nnti sebab tak cukup duit nak balik malaysia :') toko tiga ni ada 2 floor so boleh shopping semampu mana yang kau nak,siap ada diskon (diskaun) utk orang malaysia.daebak ah! 




muka2 penat bershopping 4 jam -.-

lepas ke toko tiga,kitorang ke Factory Outlet macam Gloom,Secret,Jet Set.Factory outlet ni dia berterabur sekitar bandung,dari yang paling mahal ke murah semua ada,kualiti lebih kurang je,baju branded ori,baju korea,kpop,mpop,semua ada.tapi jgn sukati kau dan rakan2 kau nak tawar ye adik2 sebab harga dia pas (tetap).so pilih,cuba,bayar.sebabkan yan ni penjimat orangnya,so i just took 2 pieces for myself.hikhik.pastukan, sebab muka kitorang ni muka pelancong yang mcm banyak duit padahal duit pon ada sepoi2 bahasa cukup2 untuk hidup 8 hari kat indonesia,so adalah orang2 yang jual souveniers kat luar setiap factory outlet siap kejar sampai ke kereta suruh beli dengan muka kesian.tapi jangan tertipu ya ibu2 sama bapak2 sekalian! soalnya mereka jual dengan harga yg mahal kok.ga untung kita! *baca dengan nada tegas*

so dah penat,sebab naik train,penat jalan kaki semalam pon ada lagi,finally,kitorang semua cari makan untuk menketedarah sebab tu je yang tak penat.


dinner nasi goreng mcm kat malaysia sebab dah start homesick.


guest house

lastly,balik tidur ke guest house yang berharga RM10 satu hari.ambik kau,malaysia hado ? nama guest house tu,Saidah Guest House,boleh google sekarang biar top nama guest house tu kat google hari ni.

so ketemu lagi ya kita dientry akan datang,soalnya aku mau ceritain kisah di tangkuban parahu,kawah putih,gunung berapi,kartika sari dan macem2 lagi di entry akan datang.ada 6 hari lagi kok! stay tune okay sebab banyak lagi nak digebang oleh izyan masri sampai korang muntah.okay cekidout.bye ! so cheers ! :)




more things to share ! kalau taknak baca dah boleh request sekarang ye.eh sedihnya ! haha.okbye

18 comments:

the malay male said...

cuti sakan nampaknya.

anak ayah said...

plan utk cuti sem seterusnya.yihuuu!haha

shaFazie said...

bestnye.... :d

Phat said...

banyak nya paper bag levi's hihi..sevenir utk abg ada x?

ZassDhiey said...

waaa~ cam besh jerr,.300000 rupiah b'samaan dgn brpe RM,?
#blogwalking,.:P

adrianiku said...

FYI NEED RENT CAR IN BANDUNG?

RENTAL CAR IN BANDUNG NEW AVANZA 2013

PAKET MURAH : RP 400.000 / 125 RM
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS BBM
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT

NEED HOME STAY
NEW PAKET CARS + HOMESTAY = RP 900.000 NETT / 281 RM
INCLUDE :
> STAY FOR 2D/1N HOUSE IN PESONA BALI RESIDENCE ONLY 5 MINUTES FROM TOLL GATE BUAH BATU
> 2 BEDROOM + 1 BATHROOM FOR 2D/1N
> FOR 4 PEOPLE + 2 KIDS UNDER 12 YEARS
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS BBM
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT INTO HOME STAY

CALL OT TEXT : +62 8213 97 313 88
whatsapp : +62 8213 97 313 88
ym : adriani_ku@yahoo.com
email : adrianiku@gmail.com

Izzat Amir said...

siapa member yg dari uniten tu? :O

Izyan Masri said...

the malay male:cuti 2 bulan.kenalah sakan sikit :D

Izyan Masri said...

anak ayah: utk cuti lepas ni kita smeua pergi korea pulak.jom ikut jom

Izyan Masri said...

shafazie:hehe.best jugaklah.rasa nak pegi lagi

Izyan Masri said...

phat:hehe.banyak abang phat the great.meh sini datang tebus hadiah xD

Mya said...

syoknya! mesti best shopping kan awk? :)

Cik Eiyra said...

Hi awak.. Nak tanya.. Pasal train pergi Bandung.. Bole walk in jer untuk beli tiket? And schedule train tu macam mana ea? Every hour ade ke? Will b there Aug nie..

eiyralicious@gmail.com

Anonymous said...

Hi,

Bila na update part 2 Bandung? :)

Ain Dzaya said...

phew! kemain dia pergi obersea tau tau!

Safwan Seth said...

untunglah makan bebek. haha

Anonymous said...

slm...nk tnye overall expenses diz trip bpe ek?? juz budget for my next vacation ;)

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, May 06, 2013

Travel to : Jakarta and Bandung .Part 1

hello bloggers !
Peace be with you guys :)


haa cerita dia macam ni,actually,yan dengan lagi 11 orang kawan yang terdiri dari student uniten,uia gombak dan uitm telah pon travel ke jakarta dan bandung selama 8 hari 7 malam.kitorang ni bajet good good je lah jadi backpackers survive sendiri donk di jakarta.kau hado ? kami yang bajet good good ni terdiri daripada ( izyan masri,wawa,amirah,ela-kapten,madihah,insyirah,alia,ilham,kauthar,ena,famieza dan mak madihah) ha ambik kau,ada makcik follow kitorang.hebat tak hebat ?

DAY 1 : departure pukul 9.50,tapi kitorang dah ada kat airport pukul 5 pagi.somangat yo budak2 ni.bajet nak fly jauh habis ke US.padahal kalau kau jerit dari laut china selatan orang kat jakarta dah boleh dengar dah.hukhukhuk.so lepas check in secara berjemaah diketuai oleh kapten kitorang suhaila a.k.a ela,kitorang pon dengan berjiwa kentalnya fly lah ke jakarta dari LCCT and sampai ke SOEKARNO-HATTA airport dalam plus minus 2 jam macam tu jugak lah so around 12 something dah smpai.





orang naik flight baca doa naik kenderaan,kak izyan kau bergelak ketawa sakan pulak.ishish

soekarno-hatta international airport

memandangkan kitorang ambik promotion punya ticket,so dalam fly,duduknya dah macam ikan sardin dalam tin,ikan sardin lagi mulia rasanya.pack dia tu,memang unbelievable. titik ! *mood indon dah keluar*

so bagi backpackers macam kitorang ni,memang sah2 lah tak ada yang nak kutip kat airport ceritanya.so terpaksalah cari taxi time kat airport tu,sendiri.disebabkan waktu tu semua orang macam blur2 pasal harga taxi even dah google before pergi,kitorang rembat je lah dua taxi ( innova dan avanza) ke Tune Hotel,Pasar Baru,Jakarta.




tune hotel yg berkira semua kena bayar,nak tengok tv,guna aircond and guna hairdryer pon bayar.boikot!demonstrasi!

sekalinya dia charge 300,000 rupiah makkau ! harap muka je suci pakcik ni,tapi hati kotor.wahaha.okay tak baik tak baik.disebabkan kitorang ni dah buat plan b,kitorang pon duduk sekali ber-6 so bila divide into 6 murah lah sikit sorang kena bayar.phew.jimat duit aku ya pak.makasih.kalau gratis lagi bagus ya pak :')

so after dah check in hotel bagai,kitorang pon solat lah dulu.oh yes!lupa,waktu kat indonesia lambat sejam dari kita,kiranya,pukul 7 pagi malaysia,pukul 6 kat indonesia,dan janganlah engkau semua berharap untuk bergolek2 lagi atas katil pukul 6 pagi sebab dah terang benderang dah kat indonesia,semua makhluk dh cari rezeki time tu.get me ? okay good.lets continue our journey.lepas solat,kitorang pon secara random dan berleluasa pusing2 town jakarta,jalan kaki okay ! bold sikit.JALAN KAKI !semuanya gara2 nak jimat.kitorang pegilah merentas kota jakarta untuk cari makanan and finally we ended up makan kat KFC je.lepas makan barulah jalan kaki ke Menara Monas,Masjid Istiqlal which is the biggest mosque in jakarta,pergi ke pasar Baroe jakarta and much more.penat dia toksah cerita sebab terpaksa pusing satu jakarta yang besar tu menggunakan K to the A to the K to the I.and,for your information,cara diorang drive kat sini memanglah boleh membuatkan yang lemah jantung,terus berhenti atau gugur,yang jantung okay jadi k.o katekauu.laju dia toksah kira lah,lepastu dengan traffic light merah pon diorang jalan lek macam hijau 24 jam,kalau ada orang nak cross jalan pon,terpaksa lah menjerit2 dulu,melintang secara berjemaah kat tengah jalan dan barulah semua kereta bagi laluan,(kitorang la tu).around 6 pm mcm tu,sebabkan hari dah sangat gelap,kitorang pon ke stasiun gambir untuk beli tiket train ke bandung.independent gila.tapi susah sebab kena guna passport and nama kita diprint atas ticket tu tak mcm ticket ktm kau beli ikut redah je.ga asik aah di jakarta :( so finally kami pon belilah ticket exclusive ke bandung berharga lebih kurang RM20+ sahaja,pukul 5.45 pagi esoknya.


pasar baroe,jakarta

masjid istiqlal.bukak kasut,bawak masuk dalam kalau tak,kena curi.

gedung filateli

DAY 2 : hari ni hari yang paling ditunggu2 sebab nak pergi bandung!asik asik,bisa jalan2! so,around 5.45 am mcm tu kitorang semua naiklah train ke bandung,3 hours plus jugaklah dari jakarta.so dalam train tu,kerja yan adalah tidur,bangun,makan,tengok tingkap dan tidur balik.huahua.tapi seru banget ah! bisa lihat warga kota bandung ama kampung2 nya disitu.warga yang miskin aja banyak sekali.rumahnya aja seperti mau roboh.kesian ah :'( so tidur balik.


train executive boleh pusing seat 360 degree.kampung kau hado ? hehe


penangan tidur dalam train.eyeliner berterabur atas mata.hahaha

akhirnya tiba di bandung dan ada tour guide yang pick up kitorang nama diorang Nanang Anggara dan Dimas Dhirendra Kadi.haaa.terkejut kau nyah ? si nanang ni non-muslim,orang sundha,si dimas ni muslim.so from there,diorang lah yang guide kitorang kat bandung ni,so tak berapa nak backpackers sangatlah start dari situ,tapi rasa selamat sikit dari pencopet2 sama perampok indonesia.

sebabkan lapar,so kitorang dibawak makan ke 1001 menu.


 orang sibuk cari makan,kitorang sibuk cari port bergambar.hehe

antara makanan yg ada di sini

memang makanan dia taknak lagi banyaklah kan.bila nampak satu,sebelah dia ada lagi,tengok sebelah ada lagi mcm tak ada penghujung.waaah over kau tipu yan.wakakaka.price dia average dalam 25000-45000 rupiah jugaklah sepinggan,airnya 15000-20000 rupiah.so bagi menguatkan tahap kehebatan matematik korang,sila bahagi dengan 3000 utk dapatkan harga malaysia.hehe.ohmymathematics! kat 1001 menu ni boleh pilih mcm2 makanan tradisional indonesia mcm bebek goreng,bebek tu itik ye adik2,ada gurame bakar yakni ikan bakar,ada soto betawi and much more ! pokoknya,siapin aja uang nya ya buk.pastu yang lagi adventorous makan kat sini,kau kena bayar pulak duit upah ke apa taktau lah untuk kasis (cashier) .kecik besar je wa pandang lu bro. T.T


ini menu yan.bebek goreng.sedap.tapi sambal dia pedas bakar molot!

lepas makan,kitorang terus ke TOKO TIGA ! jual jeans dengan harga murah.original pulak tu.first day kat bandung dah habiskan duit,so bayangkan ada lagi 6 hari,kerja kat fast food kitorang nnti sebab tak cukup duit nak balik malaysia :') toko tiga ni ada 2 floor so boleh shopping semampu mana yang kau nak,siap ada diskon (diskaun) utk orang malaysia.daebak ah! 




muka2 penat bershopping 4 jam -.-

lepas ke toko tiga,kitorang ke Factory Outlet macam Gloom,Secret,Jet Set.Factory outlet ni dia berterabur sekitar bandung,dari yang paling mahal ke murah semua ada,kualiti lebih kurang je,baju branded ori,baju korea,kpop,mpop,semua ada.tapi jgn sukati kau dan rakan2 kau nak tawar ye adik2 sebab harga dia pas (tetap).so pilih,cuba,bayar.sebabkan yan ni penjimat orangnya,so i just took 2 pieces for myself.hikhik.pastukan, sebab muka kitorang ni muka pelancong yang mcm banyak duit padahal duit pon ada sepoi2 bahasa cukup2 untuk hidup 8 hari kat indonesia,so adalah orang2 yang jual souveniers kat luar setiap factory outlet siap kejar sampai ke kereta suruh beli dengan muka kesian.tapi jangan tertipu ya ibu2 sama bapak2 sekalian! soalnya mereka jual dengan harga yg mahal kok.ga untung kita! *baca dengan nada tegas*

so dah penat,sebab naik train,penat jalan kaki semalam pon ada lagi,finally,kitorang semua cari makan untuk menketedarah sebab tu je yang tak penat.


dinner nasi goreng mcm kat malaysia sebab dah start homesick.


guest house

lastly,balik tidur ke guest house yang berharga RM10 satu hari.ambik kau,malaysia hado ? nama guest house tu,Saidah Guest House,boleh google sekarang biar top nama guest house tu kat google hari ni.

so ketemu lagi ya kita dientry akan datang,soalnya aku mau ceritain kisah di tangkuban parahu,kawah putih,gunung berapi,kartika sari dan macem2 lagi di entry akan datang.ada 6 hari lagi kok! stay tune okay sebab banyak lagi nak digebang oleh izyan masri sampai korang muntah.okay cekidout.bye ! so cheers ! :)




more things to share ! kalau taknak baca dah boleh request sekarang ye.eh sedihnya ! haha.okbye

18 comments:

the malay male said...

cuti sakan nampaknya.

anak ayah said...

plan utk cuti sem seterusnya.yihuuu!haha

shaFazie said...

bestnye.... :d

Phat said...

banyak nya paper bag levi's hihi..sevenir utk abg ada x?

ZassDhiey said...

waaa~ cam besh jerr,.300000 rupiah b'samaan dgn brpe RM,?
#blogwalking,.:P

adrianiku said...

FYI NEED RENT CAR IN BANDUNG?

RENTAL CAR IN BANDUNG NEW AVANZA 2013

PAKET MURAH : RP 400.000 / 125 RM
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS BBM
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT

NEED HOME STAY
NEW PAKET CARS + HOMESTAY = RP 900.000 NETT / 281 RM
INCLUDE :
> STAY FOR 2D/1N HOUSE IN PESONA BALI RESIDENCE ONLY 5 MINUTES FROM TOLL GATE BUAH BATU
> 2 BEDROOM + 1 BATHROOM FOR 2D/1N
> FOR 4 PEOPLE + 2 KIDS UNDER 12 YEARS
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS BBM
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT INTO HOME STAY

CALL OT TEXT : +62 8213 97 313 88
whatsapp : +62 8213 97 313 88
ym : adriani_ku@yahoo.com
email : adrianiku@gmail.com

Izzat Amir said...

siapa member yg dari uniten tu? :O

Izyan Masri said...

the malay male:cuti 2 bulan.kenalah sakan sikit :D

Izyan Masri said...

anak ayah: utk cuti lepas ni kita smeua pergi korea pulak.jom ikut jom

Izyan Masri said...

shafazie:hehe.best jugaklah.rasa nak pegi lagi

Izyan Masri said...

phat:hehe.banyak abang phat the great.meh sini datang tebus hadiah xD

Mya said...

syoknya! mesti best shopping kan awk? :)

Cik Eiyra said...

Hi awak.. Nak tanya.. Pasal train pergi Bandung.. Bole walk in jer untuk beli tiket? And schedule train tu macam mana ea? Every hour ade ke? Will b there Aug nie..

eiyralicious@gmail.com

Anonymous said...

Hi,

Bila na update part 2 Bandung? :)

Ain Dzaya said...

phew! kemain dia pergi obersea tau tau!

Safwan Seth said...

untunglah makan bebek. haha

Anonymous said...

slm...nk tnye overall expenses diz trip bpe ek?? juz budget for my next vacation ;)

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.