Wednesday, July 10, 2013

Destinasi Bajet

Hello bloggers !
Peace be with you guys :)

itu hari kita cerita kat awak semua pasal trip Bandung-Jakarta,hari ni kita nak cerita pasal trip ke Langkawi pulak.tapi kali ni budget trip semua kena ikut budget,kalau terlebih budget,tak balik lah ke rumah cerita dia.

hello langkawi ! we are here! *suara bergema ulang banyak kali*

2 minggu lepas,yakni 28 june-1 july yan dengan classmates semuanya budak account uitm sri iskandar berhijrah selama 4 hari 3 malam ke kedah dan jugak langkawi.ktorg punya flight pukul 2.30 petang.wahaha.gebang je.taktak.actually we took a bus to go there.tiket bas dari sri iskandar ke kedah RM32 ringgit satu hala.sobs mahalnya T.T .

belum sampai langkawi dah kepenatan.over lah diorang ni. -..-'

Lepastu,ktorg pon smpai kat Aloq staq malam.kalau nk ke Langkawi terus memang tak dapek lah den nak nolong eh.Feri last pukul 7.Kalau yan terer gila berenang mcm ian thorpe swimmer tu,msti dh lama ktorg pegi langkawi mlm tu jugak.so hari jumaat ktorg tidoq kat rumah tok atin kat alor setar,iaitu tok kepada classmate ktorg. (jimat bajet tidoq satu malam.hihi.tq tok muah i love you!)

the next day which is saturday,all of us woke up around 6.sebabnya feri pukul 8.dari alor star ke kuala kedah dalam sejam jugaklah sebab pakcik van ktorg sewa bawak slow rasanya kalau mak kite bawak basikal lagi laju kot.perasaan geram mula menguasai diri. *emo*

ini muka excited dalam van nak pegi langkawi.haaa.inilah muka2 yg excited tu

so last2 ktorg naik feri pukul 8.15 dari kuala kedah which took about 1 hour and 45 minutes to reach Langkawi.haa.dalam feri lah best ambik gmbr classmates tidur sebab semua ternganga yoo.kalau letak cicak pon tak sedar kot.hiks.okay lupa lupa lupa!tiket feri harga dia RM46 pegi balik dari Kuala kedah.kalau kau orang mabuk laut,dinasihatkan naik kat kuala perlis lah ye

haaa.ni pulak muka excited bila dah sampai langkawi.

Sampai sana around 10.tapi nasib kitorang tak berapa baik,so kena tunggu van sewa(RM150) dengan kereta sewa (RM70) sampai pukul 1 petang.maka berpelesaran lah ktorang kat jeti langkawi tu.pergi beli shades,makan kfc,pegi toilet,jalan2,makan lagi,toilet balik and the cycle goes on and on and on...

pastu kan,bila dah dapat kereta,kitorang pon naik lah van dan kereta sewa secara berjemaah ke Pantai Chenang,gila kau,banyaknyew mat salleh ittew sukew angat! sebenanrnyakan ada satu cerita.kitorang dah book 3 bilik dekat satu resort ni,tapi memandangkan resort tu jarak dia nak ke pantai adalah dlm berkilometer jugak,pastu resort tu gebang dlm gambar tepi pantai sekalinya macam dalam hutan,so kitorang pon walk in hotel lain.haa padan muka kau.tu lah tipu ktorang lagi.*emo* cari punya cari,dapat jugak AB motel.tapi tapi tapi!jangan underestimate ab motel ni.nama je motel,dalam dia sangatlah cntik.location dia pon betul2 depan pantai.bukak2 pintu je dah nampak mat salleh berjemur.nasib baik tk pegi time bulan puasa.kurang pahala kau jahhh.hiks.kitorang ambil 3 bilik.semua family room,satu bilik sumbat 5-7 orang.harga dia RM120 per night.murah kan ? mana nak cari kat malaysia ni.kau tidur hotel bajet Yinying Kwau Ler kat pokan soromban pon belum tentu dapat harga mcm ni tau.so petang lepas check in,mandi laut,main banana boat,dah terbalik,mandi laut balik sampai lah kulit hitam.yeay sunburn! yeay! :")


kami lah pasukan banana boat ! kami tak besar dan kami tak kuat bila bekerja sama semua jadi mudah !

Malam pulak,kitorang buat bbq party,tapi tak party sangatlah sebab bbq tu tak sempat masak sendiri pon ada org masakkan.tak sempat tunjuk skill.kihkih.harga bbq rm20 per head,segala mcm rupa makanan dia bagi smpailah perut kau kembung,mata mengantuk dan akhirnya tidur dalam kereta.bbq tu buat kat tepi pantai.of courselah kan.takkan tepi toilet kot.

sebelum berbbq perut kecik lagi.nak ambik gmbr pon rasa excited

lepas dah mengisi perut smpai full,ktorg the whole class pegilah ke uptown pekan kuah.jalan2 kat situ bolehlah cuci mata baju2 style uptown,downtown,pasar malam tu.so jalan lah sambil tahan nafas sebab perut dh membesar twice than before i went to that bbq party.berpeluh den nak cover perut.

so the next day,kami pergi island hopping ! harga boat RM450.tapi bila dah bahagi dengan 19 orang,so sorang kena bayar RM24 sahaja.

sebelum berisland hopping,marilah kita bergambar dulu.ahhh rasa comel sgt muka sebelum island hopping

Dalam pakej tu,kitorang pegi Pulau Beras Basah.pantai dia mmg cntik ala2 pulau2 kat sabah tu haa.
cantiknya cantiknya !

bila pantai dah cntik,kenalah tumpang bergambar supaya gambar kita double cantik.hebat tak plan gua ? hehe


kat Pulau Beras Basah tu orang lain mandi laut,tapi sebab gua kan kental dan nak tunjuk konon sama hebat dengan brother2 lain,so gua naik benda lain sikit dari orang lain.Donut Ride ! (RM30)dah naik benda tu barulah tau azab dia mcm mana.kena pegang kuat2 sampai otot terkeluar sebab pakcik boat yg tarik donut tu bawak mcm tak ingat dunia.kalau lah bawak boat laju kat laut boleh kena saman,rasanya pakcik tu punya saman mau lebih 3 juta.so menyesal sebab naik benda tu.surrender lepas ni taknak berlagak lagi bajet2 hebat depan classmates T.T

dalam banyak2 donut kat dunia,donut apa paling menakutkan ? mestilah donut ride ! hashtag #lawak hambar

second place kitorang pegi Eagle feeding punya tempat.disebabkan yan sangatlah tak berminat dengan benda2 mcm tu,so rasa tak seronok pon tengok pakcik bot bagi makan helang.huahua.
The last place that has been visited by us was Tasik Dayang Bunting.nak tau cerita asal dia,pegi google naa.sampai kat tasik tu,nak mandi pon tk boleh sbb dalam sangat.air dia hijau.

belakang tu lah air tasik dayang bunting.

But we finally decided to ride solar paddle boat.hihi.ingatkan dapatlah relax dalam tu makan angin,ambil udara segar,sekalinya ambik kau,berpeluh2 sebab hari tiba2 mendung,kuasa solar kurang,so kena kayuh dgn sepenuh perasaan.kayuh basikal tua opah kat kampung lagi best dari kayuh solar boat ni.hm mcm ni lah kena buli T.T harga dia RM15 per person.naik dua orang,yg nak honeymoon bagus sgtlah naik bnda ni.

paddle boat yg menyakitkan kaki,menyiksa jiwa dan batin.lagi rela merentas desa dari kayuh paddle boat ni

Lastly,baliklah ke jeti tmpat naik before pegi island hopping.rasa daebak sangat ! (sila google translate utk mengetahui maksud daebak dgn lebih tepat). penatnya bukan main kau.so lepas dh smpai,tukar baju,mandi dan pegi makan jugak shopping kat pekan kuah!mengayakan haji ismail dan juga groupnya sahaja.and finally,balik ke jeti,naik feri pukul 6,smpai kuala kedah pukul 7.45ptg.balik rumah tok atin dan esoknya hari isnin barulah balik ke seri iskandar dan tak cukup tidur,dan kena buat assignment dan akhirnya menyesal bercuti smpai penat !

yeay nak balik dah.poket pon dah nipis.

sekian destinasi bajet utk kali ni.bye! selamat berbuka !

7 comments:

Phat said...

seronok eh..selamat berpuasa yan

the malay male said...

bercuti cuti malaysia sahaja nampaknya

Shazwani Ramly said...

seronoknya dapat holiday :)

Ihsan Arifin said...

bajet tak bajet,
yang penting enjoy.

selamat berpuasa yayan :)

Yan Ty said...

bestnya la dpt jejalan dgn buddies.

alia azmi said...

seronoknya bercuti bajet !

MissNadia said...

seronoknya banana boat.. tak pernah cuba lagi ni.

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, July 10, 2013

Destinasi Bajet

Hello bloggers !
Peace be with you guys :)

itu hari kita cerita kat awak semua pasal trip Bandung-Jakarta,hari ni kita nak cerita pasal trip ke Langkawi pulak.tapi kali ni budget trip semua kena ikut budget,kalau terlebih budget,tak balik lah ke rumah cerita dia.

hello langkawi ! we are here! *suara bergema ulang banyak kali*

2 minggu lepas,yakni 28 june-1 july yan dengan classmates semuanya budak account uitm sri iskandar berhijrah selama 4 hari 3 malam ke kedah dan jugak langkawi.ktorg punya flight pukul 2.30 petang.wahaha.gebang je.taktak.actually we took a bus to go there.tiket bas dari sri iskandar ke kedah RM32 ringgit satu hala.sobs mahalnya T.T .

belum sampai langkawi dah kepenatan.over lah diorang ni. -..-'

Lepastu,ktorg pon smpai kat Aloq staq malam.kalau nk ke Langkawi terus memang tak dapek lah den nak nolong eh.Feri last pukul 7.Kalau yan terer gila berenang mcm ian thorpe swimmer tu,msti dh lama ktorg pegi langkawi mlm tu jugak.so hari jumaat ktorg tidoq kat rumah tok atin kat alor setar,iaitu tok kepada classmate ktorg. (jimat bajet tidoq satu malam.hihi.tq tok muah i love you!)

the next day which is saturday,all of us woke up around 6.sebabnya feri pukul 8.dari alor star ke kuala kedah dalam sejam jugaklah sebab pakcik van ktorg sewa bawak slow rasanya kalau mak kite bawak basikal lagi laju kot.perasaan geram mula menguasai diri. *emo*

ini muka excited dalam van nak pegi langkawi.haaa.inilah muka2 yg excited tu

so last2 ktorg naik feri pukul 8.15 dari kuala kedah which took about 1 hour and 45 minutes to reach Langkawi.haa.dalam feri lah best ambik gmbr classmates tidur sebab semua ternganga yoo.kalau letak cicak pon tak sedar kot.hiks.okay lupa lupa lupa!tiket feri harga dia RM46 pegi balik dari Kuala kedah.kalau kau orang mabuk laut,dinasihatkan naik kat kuala perlis lah ye

haaa.ni pulak muka excited bila dah sampai langkawi.

Sampai sana around 10.tapi nasib kitorang tak berapa baik,so kena tunggu van sewa(RM150) dengan kereta sewa (RM70) sampai pukul 1 petang.maka berpelesaran lah ktorang kat jeti langkawi tu.pergi beli shades,makan kfc,pegi toilet,jalan2,makan lagi,toilet balik and the cycle goes on and on and on...

pastu kan,bila dah dapat kereta,kitorang pon naik lah van dan kereta sewa secara berjemaah ke Pantai Chenang,gila kau,banyaknyew mat salleh ittew sukew angat! sebenanrnyakan ada satu cerita.kitorang dah book 3 bilik dekat satu resort ni,tapi memandangkan resort tu jarak dia nak ke pantai adalah dlm berkilometer jugak,pastu resort tu gebang dlm gambar tepi pantai sekalinya macam dalam hutan,so kitorang pon walk in hotel lain.haa padan muka kau.tu lah tipu ktorang lagi.*emo* cari punya cari,dapat jugak AB motel.tapi tapi tapi!jangan underestimate ab motel ni.nama je motel,dalam dia sangatlah cntik.location dia pon betul2 depan pantai.bukak2 pintu je dah nampak mat salleh berjemur.nasib baik tk pegi time bulan puasa.kurang pahala kau jahhh.hiks.kitorang ambil 3 bilik.semua family room,satu bilik sumbat 5-7 orang.harga dia RM120 per night.murah kan ? mana nak cari kat malaysia ni.kau tidur hotel bajet Yinying Kwau Ler kat pokan soromban pon belum tentu dapat harga mcm ni tau.so petang lepas check in,mandi laut,main banana boat,dah terbalik,mandi laut balik sampai lah kulit hitam.yeay sunburn! yeay! :")


kami lah pasukan banana boat ! kami tak besar dan kami tak kuat bila bekerja sama semua jadi mudah !

Malam pulak,kitorang buat bbq party,tapi tak party sangatlah sebab bbq tu tak sempat masak sendiri pon ada org masakkan.tak sempat tunjuk skill.kihkih.harga bbq rm20 per head,segala mcm rupa makanan dia bagi smpailah perut kau kembung,mata mengantuk dan akhirnya tidur dalam kereta.bbq tu buat kat tepi pantai.of courselah kan.takkan tepi toilet kot.

sebelum berbbq perut kecik lagi.nak ambik gmbr pon rasa excited

lepas dah mengisi perut smpai full,ktorg the whole class pegilah ke uptown pekan kuah.jalan2 kat situ bolehlah cuci mata baju2 style uptown,downtown,pasar malam tu.so jalan lah sambil tahan nafas sebab perut dh membesar twice than before i went to that bbq party.berpeluh den nak cover perut.

so the next day,kami pergi island hopping ! harga boat RM450.tapi bila dah bahagi dengan 19 orang,so sorang kena bayar RM24 sahaja.

sebelum berisland hopping,marilah kita bergambar dulu.ahhh rasa comel sgt muka sebelum island hopping

Dalam pakej tu,kitorang pegi Pulau Beras Basah.pantai dia mmg cntik ala2 pulau2 kat sabah tu haa.
cantiknya cantiknya !

bila pantai dah cntik,kenalah tumpang bergambar supaya gambar kita double cantik.hebat tak plan gua ? hehe


kat Pulau Beras Basah tu orang lain mandi laut,tapi sebab gua kan kental dan nak tunjuk konon sama hebat dengan brother2 lain,so gua naik benda lain sikit dari orang lain.Donut Ride ! (RM30)dah naik benda tu barulah tau azab dia mcm mana.kena pegang kuat2 sampai otot terkeluar sebab pakcik boat yg tarik donut tu bawak mcm tak ingat dunia.kalau lah bawak boat laju kat laut boleh kena saman,rasanya pakcik tu punya saman mau lebih 3 juta.so menyesal sebab naik benda tu.surrender lepas ni taknak berlagak lagi bajet2 hebat depan classmates T.T

dalam banyak2 donut kat dunia,donut apa paling menakutkan ? mestilah donut ride ! hashtag #lawak hambar

second place kitorang pegi Eagle feeding punya tempat.disebabkan yan sangatlah tak berminat dengan benda2 mcm tu,so rasa tak seronok pon tengok pakcik bot bagi makan helang.huahua.
The last place that has been visited by us was Tasik Dayang Bunting.nak tau cerita asal dia,pegi google naa.sampai kat tasik tu,nak mandi pon tk boleh sbb dalam sangat.air dia hijau.

belakang tu lah air tasik dayang bunting.

But we finally decided to ride solar paddle boat.hihi.ingatkan dapatlah relax dalam tu makan angin,ambil udara segar,sekalinya ambik kau,berpeluh2 sebab hari tiba2 mendung,kuasa solar kurang,so kena kayuh dgn sepenuh perasaan.kayuh basikal tua opah kat kampung lagi best dari kayuh solar boat ni.hm mcm ni lah kena buli T.T harga dia RM15 per person.naik dua orang,yg nak honeymoon bagus sgtlah naik bnda ni.

paddle boat yg menyakitkan kaki,menyiksa jiwa dan batin.lagi rela merentas desa dari kayuh paddle boat ni

Lastly,baliklah ke jeti tmpat naik before pegi island hopping.rasa daebak sangat ! (sila google translate utk mengetahui maksud daebak dgn lebih tepat). penatnya bukan main kau.so lepas dh smpai,tukar baju,mandi dan pegi makan jugak shopping kat pekan kuah!mengayakan haji ismail dan juga groupnya sahaja.and finally,balik ke jeti,naik feri pukul 6,smpai kuala kedah pukul 7.45ptg.balik rumah tok atin dan esoknya hari isnin barulah balik ke seri iskandar dan tak cukup tidur,dan kena buat assignment dan akhirnya menyesal bercuti smpai penat !

yeay nak balik dah.poket pon dah nipis.

sekian destinasi bajet utk kali ni.bye! selamat berbuka !

7 comments:

Phat said...

seronok eh..selamat berpuasa yan

the malay male said...

bercuti cuti malaysia sahaja nampaknya

Shazwani Ramly said...

seronoknya dapat holiday :)

Ihsan Arifin said...

bajet tak bajet,
yang penting enjoy.

selamat berpuasa yayan :)

Yan Ty said...

bestnya la dpt jejalan dgn buddies.

alia azmi said...

seronoknya bercuti bajet !

MissNadia said...

seronoknya banana boat.. tak pernah cuba lagi ni.