Friday, November 08, 2013

Duit tak banyak keluar,perut pun kenyang !

Hello bloggers !
Peace be with you guys :)


hobi yan bila masa lapang,bukak instagram, bila dah bukak instagram,stalk orang,bila dah stalk orang tengok org cantik rasa insecure dan terus tukar ke instagram org yg banyak post gmbar makanan. bila dah tengok gambar yg penuh makanan sedap2 mulalah rasa lapar dan bila rasa lapar,mulalah nak beli makanan,bila nak beli makanan,mulalah fikir duit dah tak ada and the list goes on ( nak cerita sampai esok pun belum tentu habis) ahh bosan betul mukadimah kali ni !


pernah tak korang rasa nak makan junk foods ( atau cikedis bahasa kampongnya) tapi selalu kena tegur dgn mak-mak ,pah-pah (singkatan opah),tok-tok dan yah-yah (singkatan ayah.rasa kreatif sgt.kekeke) yg bahawasanya junk foods itu tak elok ?!!

indahnya dunia kalau mkn junk foods banyak2 mcm ni tapi badan makin sihat.:')

 tapi kalau tk makan,manakan lengkap masa senggang kita dihadapan tv.takkan nak replace junk foods hebat seperti super ring,twisties dan toki-toki dgn sayuran seperti bayam,togeh dan sawi ? ah! tak adil dunia ini *bentak hati kecilku*

tapi usah gentar,usah ragu,aku milikmuuu.cintaku,jika kau tanya pada bintang..(mood awie) .hihi okay serious serious. skrg ni tak payah nak gentar,nak ragu ataupun confuse nak makan apa dah smbil tengok tv sbb sekarang you can replace all the unnecessary and unhealthy junk foods with this Cookies ! Superlicious Caramelo Almond Cookies. nama dia je dah mcm superhero. tak rasa ke kehebatan dan kesedapan dia ?

 mcm sedap jeee macam sedapp jee.

yang paling penting,biskut ni berkhasiat dan lengkap sangat.dah lah rasa caramel,ada almond,ada pumpkin seeds,crunchy pulak tu.sekali,atau dua tiga kali makan pun mesti nak lagi.

Benefits of pumpkin seeds : 
  1. mengandungi Phytosterols yang membantu dalam mengurangkan kada LDL Kolestrol dalam badan
  1. baik untuk kesihatan Prostat dan sangat membantu dalam melawaskan air kencing.


Benefits of Almond 

      1. Mengurangkan risiko gangguan jantung, hipertensi, dan stroke



      2. mengurangkan berat badan



so apa tunggu lagi ? ibu2 kalau nak ganti keropok super ring anak2 suka makan dgn 

Caramelo Almond ni,bolehlah beli skrg. harga dia cuma RM25.00 sebalang (250GM) . dgn 

harga bahan2 yg mahal mcm tepung khas,pumpkin seeds dgn almond tu,berbaloi sgtlah 

harga mcm tu.so cheers ! 



UNTUK TEMPAHAN :

KAK ROS : 0142543324
email : yanzaevaly92@yahoo.com
instagram :ezbrownies

8 comments:

Cik Puan Rara said...

vahhhh sedap kan.,tp rara suka kalau masin masin sket.mkn manis mmg best.TAPI! haih xnk lah ckp.

Phat said...

yan suke ek buat org terliur ?? hehe

Izyan Masri said...

CIK PUAN RARA : HEHE. TAK MANIS SANGAT NI.SEDANG2 JE KIHKIH

Izyan Masri said...

ABANG PHAT : HAHA.TAK SENGAJA. TAK AD NIAT PUN NK BUAT LELEH AYAQ LIUQ. KEKEKE

Tanpa Nama said...

dah bnyak kali dah tngok sal almond ni..xpenah try...t la..ujung bulan try.hehe

Mr. Juber said...

Can i get it in Dubai ? :)

Nadya Bubble said...

Ni memang sedappppp !

MissNadia said...

alahai sedapnya.. gepang sekarang tak sama macam dulu.. sekrang punya dah boleh jumpa yang nipis dan sedappp

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, November 08, 2013

Duit tak banyak keluar,perut pun kenyang !

Hello bloggers !
Peace be with you guys :)


hobi yan bila masa lapang,bukak instagram, bila dah bukak instagram,stalk orang,bila dah stalk orang tengok org cantik rasa insecure dan terus tukar ke instagram org yg banyak post gmbar makanan. bila dah tengok gambar yg penuh makanan sedap2 mulalah rasa lapar dan bila rasa lapar,mulalah nak beli makanan,bila nak beli makanan,mulalah fikir duit dah tak ada and the list goes on ( nak cerita sampai esok pun belum tentu habis) ahh bosan betul mukadimah kali ni !


pernah tak korang rasa nak makan junk foods ( atau cikedis bahasa kampongnya) tapi selalu kena tegur dgn mak-mak ,pah-pah (singkatan opah),tok-tok dan yah-yah (singkatan ayah.rasa kreatif sgt.kekeke) yg bahawasanya junk foods itu tak elok ?!!

indahnya dunia kalau mkn junk foods banyak2 mcm ni tapi badan makin sihat.:')

 tapi kalau tk makan,manakan lengkap masa senggang kita dihadapan tv.takkan nak replace junk foods hebat seperti super ring,twisties dan toki-toki dgn sayuran seperti bayam,togeh dan sawi ? ah! tak adil dunia ini *bentak hati kecilku*

tapi usah gentar,usah ragu,aku milikmuuu.cintaku,jika kau tanya pada bintang..(mood awie) .hihi okay serious serious. skrg ni tak payah nak gentar,nak ragu ataupun confuse nak makan apa dah smbil tengok tv sbb sekarang you can replace all the unnecessary and unhealthy junk foods with this Cookies ! Superlicious Caramelo Almond Cookies. nama dia je dah mcm superhero. tak rasa ke kehebatan dan kesedapan dia ?

 mcm sedap jeee macam sedapp jee.

yang paling penting,biskut ni berkhasiat dan lengkap sangat.dah lah rasa caramel,ada almond,ada pumpkin seeds,crunchy pulak tu.sekali,atau dua tiga kali makan pun mesti nak lagi.

Benefits of pumpkin seeds : 
  1. mengandungi Phytosterols yang membantu dalam mengurangkan kada LDL Kolestrol dalam badan
  1. baik untuk kesihatan Prostat dan sangat membantu dalam melawaskan air kencing.


Benefits of Almond 

      1. Mengurangkan risiko gangguan jantung, hipertensi, dan stroke



      2. mengurangkan berat badan



so apa tunggu lagi ? ibu2 kalau nak ganti keropok super ring anak2 suka makan dgn 

Caramelo Almond ni,bolehlah beli skrg. harga dia cuma RM25.00 sebalang (250GM) . dgn 

harga bahan2 yg mahal mcm tepung khas,pumpkin seeds dgn almond tu,berbaloi sgtlah 

harga mcm tu.so cheers ! 



UNTUK TEMPAHAN :

KAK ROS : 0142543324
email : yanzaevaly92@yahoo.com
instagram :ezbrownies

8 comments:

Cik Puan Rara said...

vahhhh sedap kan.,tp rara suka kalau masin masin sket.mkn manis mmg best.TAPI! haih xnk lah ckp.

Phat said...

yan suke ek buat org terliur ?? hehe

Izyan Masri said...

CIK PUAN RARA : HEHE. TAK MANIS SANGAT NI.SEDANG2 JE KIHKIH

Izyan Masri said...

ABANG PHAT : HAHA.TAK SENGAJA. TAK AD NIAT PUN NK BUAT LELEH AYAQ LIUQ. KEKEKE

Tanpa Nama said...

dah bnyak kali dah tngok sal almond ni..xpenah try...t la..ujung bulan try.hehe

Mr. Juber said...

Can i get it in Dubai ? :)

Nadya Bubble said...

Ni memang sedappppp !

MissNadia said...

alahai sedapnya.. gepang sekarang tak sama macam dulu.. sekrang punya dah boleh jumpa yang nipis dan sedappp