Wednesday, November 27, 2013

Friends For Benefits

Hello bloggers !
Peace be with you guys :)

time kecik2 dulu,yan ni selalu jugaklah gaduh dengan kawan. tapi yang bestnya, gaduh semua sebab tape hape ( am i using the right word? ah persyaithonkan.hiks) . antaranya,gaduh sebab kalah lawan pemadam,ala,main picit2 pemadam. sape punya pemadam naik atas pemadam lawan,dia menang. haaa motiff sangat tau gaduh sebab kalah main pemadam mcm tu.kekeke.oh lupa and few other reasons like kena bayar hutang aiskrim yang dipinjam semalam padahal duit baki yang yan ada hari tu untuk beli aiskrim pada hari tersebut.ala bahasa senangnya,kawan suruh bayar hutang semalam padahal ittew nak beli aiskrim lagi.macam manew nie bantu lha itew. ayat myspace sangatttt.

kawan lelaki harus ada untuk tolong kerja2 berat.tak gitu you olllssss ( sebut ollls sampai tergeliat lidah)

So well yeah,basically when i was 8-12 years old i used to have only 20 friends around me. Because they seemed unimportant,contributed nothing to me dan hanya diperlukan untuk bermain polis entry petang2 tak pun teman jalan malam2 pegi mengaji rumah mak jah dan wak. jadi nampak tak betapa tak pentingnya kawan waktu kecik2 dulu ?? nampak tak ?? tak perlu kot cemas sangat sampai meng-double-kan question mark. #ohmybahasa

Tapi sejak dah bersekolah menengah,belajar pulak kat boarding school  (sbp integrasi gopeng) yang mana kehidupan 100percent di hostel tak ada mak pak so u can't be a loner no more. kawan2 haruslah dicari dan dijaga.kalau tak sape nak teman study malam2 buta? kalau hantu makcik karipap datang,hantu locker kacau mcm mana ? (hantu2 faveret budak2 hostel) hiks.therefore,bila dah duduk hostel,barulah sifat setia kawan tu ada.makan sepinggan,tidur sekatil,main sepadang,mandi setoilet. ehh ?? kahkah. tokok tambah memang nombor satu.

kawan2 baik waktu belajar di uitm dulu. ( aie tak ada dlm gmbr)

so semangat sayang kawan tu walaupun tak reti nak tunjuk depan2 ( honestly,i'm not good in showing love to my friends) tapi sebenarnya sangat kuat .aceceh promote diri nampak ? (oh my friends,if you happen to read this entry,please trust me,this isnt just a post to ambil hati kengkorang,but this is what i feel deep down in my heart) hahaha. rasa bodek sangatt.apalagi Dip n Dip tak pun Kenny Rogers lah sikit.okay back on track.so semangat sayang kawan ni dipupuk sampai lah ke zaman universiti ni.i feel blessed for having good roommates for the past 3 years.yang mana boleh gelak sama2,gossip sama2,dengar cerita dan problem sama2,jadi pakar motivasi despite all the bad attitudes i possessed yg mana menyebabkan tak layak untuk bagi motivasi,but that's exactly what friends are for.kita tak sempurna tapi ketidaksempurnaan kita itu melengkapi antara satu sama lain.perghhh ahh ni yang rasa sebak touching aaah cam ni. wuuu ~~

so,to sum up everything,hentikanlah ye sifat suka gunakan kawan2 untuk kesenangan engko.tak kemananya engko pegi kalau hidup sorang2 tak berkawan dan kalau engko guna kawan bila perlu je. (guna engko biar nampak remaja sikit) remaja tak ? bolehlah jadi cover magazine remaja lepas ni. ekekeke.and the real point of posting this entry is to show and introduce my beloved roommates when i was in my last semester in uitm seri iskandar.all these photos have been taken around 1-2 months back. with no make up dan tak edit,so muka agak tak keruan disitu,manakala seperti tidak tentu hala tudungku ditiup angin kipas sepoi2 bahasa. so haters please play your role now untuk mengata gambar hodoh kita. hiks. kbye. i love malaysia !

ayu tak ittew tak ada make up?safi rania gold taknak jadikan duta ke ?

beloved roommates : hidayah razman tengah,disah dulamit baju putih <3 p="">

kena buli dengan kak ida,baju bunga2 dan disah.

kalau buat muka mcm ni agak2 ada orang minang tak ? kihkih


kembali ayu ! strategi untuk menarik calon-calon mak mertua agar meminang kami semua. hiks

7 comments:

the malay male said...

true friends, bring out the best in each other.

Zinedine Zaiddin said...

Hui. Why your room......dahsyatnya .__.

From: Bila Karipap Boleh Bercakap

Jay said...

amboi3 yan...kan main ye..jAy nak dtg meminang lah kalau mcm ni..hahaha..rasa2 diterima tak??:)

najihah sahami said...

hoho..rinduunya kat kawan2 kolej. semua gila2. sob sob

Elvy Nellysha said...

comelnya tuan blog .. :)

alia azmi said...

setuju. in fact, selain mak pak, kawanlah yang banyak bagi nasihat, tolong kie segala.

tenku butang said...

Haiiiii..Cakkk!!
done follow sini no. 2413
sudilah kiranya follow me back yea..
he2.. salam kenal.. keep in touch yea..=)

http://tengkubutang.blogspot.com/

dan my 2nd blog
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, November 27, 2013

Friends For Benefits

Hello bloggers !
Peace be with you guys :)

time kecik2 dulu,yan ni selalu jugaklah gaduh dengan kawan. tapi yang bestnya, gaduh semua sebab tape hape ( am i using the right word? ah persyaithonkan.hiks) . antaranya,gaduh sebab kalah lawan pemadam,ala,main picit2 pemadam. sape punya pemadam naik atas pemadam lawan,dia menang. haaa motiff sangat tau gaduh sebab kalah main pemadam mcm tu.kekeke.oh lupa and few other reasons like kena bayar hutang aiskrim yang dipinjam semalam padahal duit baki yang yan ada hari tu untuk beli aiskrim pada hari tersebut.ala bahasa senangnya,kawan suruh bayar hutang semalam padahal ittew nak beli aiskrim lagi.macam manew nie bantu lha itew. ayat myspace sangatttt.

kawan lelaki harus ada untuk tolong kerja2 berat.tak gitu you olllssss ( sebut ollls sampai tergeliat lidah)

So well yeah,basically when i was 8-12 years old i used to have only 20 friends around me. Because they seemed unimportant,contributed nothing to me dan hanya diperlukan untuk bermain polis entry petang2 tak pun teman jalan malam2 pegi mengaji rumah mak jah dan wak. jadi nampak tak betapa tak pentingnya kawan waktu kecik2 dulu ?? nampak tak ?? tak perlu kot cemas sangat sampai meng-double-kan question mark. #ohmybahasa

Tapi sejak dah bersekolah menengah,belajar pulak kat boarding school  (sbp integrasi gopeng) yang mana kehidupan 100percent di hostel tak ada mak pak so u can't be a loner no more. kawan2 haruslah dicari dan dijaga.kalau tak sape nak teman study malam2 buta? kalau hantu makcik karipap datang,hantu locker kacau mcm mana ? (hantu2 faveret budak2 hostel) hiks.therefore,bila dah duduk hostel,barulah sifat setia kawan tu ada.makan sepinggan,tidur sekatil,main sepadang,mandi setoilet. ehh ?? kahkah. tokok tambah memang nombor satu.

kawan2 baik waktu belajar di uitm dulu. ( aie tak ada dlm gmbr)

so semangat sayang kawan tu walaupun tak reti nak tunjuk depan2 ( honestly,i'm not good in showing love to my friends) tapi sebenarnya sangat kuat .aceceh promote diri nampak ? (oh my friends,if you happen to read this entry,please trust me,this isnt just a post to ambil hati kengkorang,but this is what i feel deep down in my heart) hahaha. rasa bodek sangatt.apalagi Dip n Dip tak pun Kenny Rogers lah sikit.okay back on track.so semangat sayang kawan ni dipupuk sampai lah ke zaman universiti ni.i feel blessed for having good roommates for the past 3 years.yang mana boleh gelak sama2,gossip sama2,dengar cerita dan problem sama2,jadi pakar motivasi despite all the bad attitudes i possessed yg mana menyebabkan tak layak untuk bagi motivasi,but that's exactly what friends are for.kita tak sempurna tapi ketidaksempurnaan kita itu melengkapi antara satu sama lain.perghhh ahh ni yang rasa sebak touching aaah cam ni. wuuu ~~

so,to sum up everything,hentikanlah ye sifat suka gunakan kawan2 untuk kesenangan engko.tak kemananya engko pegi kalau hidup sorang2 tak berkawan dan kalau engko guna kawan bila perlu je. (guna engko biar nampak remaja sikit) remaja tak ? bolehlah jadi cover magazine remaja lepas ni. ekekeke.and the real point of posting this entry is to show and introduce my beloved roommates when i was in my last semester in uitm seri iskandar.all these photos have been taken around 1-2 months back. with no make up dan tak edit,so muka agak tak keruan disitu,manakala seperti tidak tentu hala tudungku ditiup angin kipas sepoi2 bahasa. so haters please play your role now untuk mengata gambar hodoh kita. hiks. kbye. i love malaysia !

ayu tak ittew tak ada make up?safi rania gold taknak jadikan duta ke ?

beloved roommates : hidayah razman tengah,disah dulamit baju putih <3 p="">

kena buli dengan kak ida,baju bunga2 dan disah.

kalau buat muka mcm ni agak2 ada orang minang tak ? kihkih


kembali ayu ! strategi untuk menarik calon-calon mak mertua agar meminang kami semua. hiks

7 comments:

the malay male said...

true friends, bring out the best in each other.

Zinedine Zaiddin said...

Hui. Why your room......dahsyatnya .__.

From: Bila Karipap Boleh Bercakap

Jay said...

amboi3 yan...kan main ye..jAy nak dtg meminang lah kalau mcm ni..hahaha..rasa2 diterima tak??:)

najihah sahami said...

hoho..rinduunya kat kawan2 kolej. semua gila2. sob sob

Elvy Nellysha said...

comelnya tuan blog .. :)

alia azmi said...

setuju. in fact, selain mak pak, kawanlah yang banyak bagi nasihat, tolong kie segala.

tenku butang said...

Haiiiii..Cakkk!!
done follow sini no. 2413
sudilah kiranya follow me back yea..
he2.. salam kenal.. keep in touch yea..=)

http://tengkubutang.blogspot.com/

dan my 2nd blog
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/