Saturday, November 16, 2013

Places you must go in Bandung

Hello bloggers !
Peace be with you guys :)

dah nak dokek cuti sekolah sangat dah ni.mesti ada mak-mak pak-pak yang kelam kabut fikir mana nk bawak anak2 pegi bercuti.muzium?out-dated. tett. zoo?kanak2 angaatttt tett. genting?asyik main je gelong pulak nanti. teeettt. agh malas fikir lah ! duduk rumah layan sinetron lagi bagus.So,here i wanna tell you few great places that should be visited by you during the coming school break.murah pun murah,best pon best.senang cerita,tak rugi lah.kat mana ? kat Bandung ais satu gelas kak! hehe.okay okay the worst joke #lawakhambar . kat bandung,indonesia

1. Tangkuban Parahu : tempat ni paling famous lah cerita dia kat bandung.Bukan je kau dpt lulur2 badan bila dh smpai kat kawah gunung berapi tu,dapat exercise sekali tau.sebabnya,it will take about 30 minutes to reach there.jalan dia takyah cerita lah,kalau angpa rasa nak kaki meletop,silalah pakai heels.sebab jalan dia berbatu batu,turun naik turun naik turun naik and the list goes onnnnnnn...

ni lah kawah kat tangkuban perahu.

rasa retisss sangat main lulur2 kat situ.Kim kardashian pun tak mampu.hiks

dah sampai kat tangkuban perahu bolehlah bergambar secara berleluasa.kiranya kalau ada org lain nk bergambar kat tempat yg kau suka,jgn segan,jgn silu,kau ambil je gmbr sampai org naik muak sbb kalau tk,smpai ke cuti sekolah tahun depan belum tentu kau dpt bergambar kat situ sbb ramai org nk berebut ambik gmbr kat kawah2 yg cntik.
TIPS: all the way from atas ke tangkuban perahu,akan ada lelaki2 indon yg follow korang sepanjang jalan.dont treat them badly because they wont hurt you.diorang bukanlah pencopet,perampok ataupun per per yg lain.diorang ni sebenarnya nk ambik hati korang sbb bila dh smpai kat kawah nnti,diorang akan mula jual souveniers tapi dgn harga yg agak mahal. (bagi org kedekut mcm yan) .kihkih


2.Kawah Putih : certain orang taktau kewujudan Kawah Putih ni.tempat ni cantik sangat sejuk pulak tu.ala2 lake kat negara omputih.

ni lah kawah putih.tapi tk adalah putih sangat pun.nama je nk gempak.ahh emo aaa camni


yeay dpt halau semua org.kitorang je bergambar kat sini.

kalau kau nak acah2 kawan bila balik malaysia nnti gebang yg kau pergi europe kejap dari bandung pun boleh.wakakaka.tempat ni tak ada apa sangat nk buat pun just boleh bergambar.itu pun kena pandai2 dptkan chance utk bergambar tmpat cntik sbb ramai nauuu orgnya.mana dtg pun tktau lah.
Tips : jgn lupa bawak mask sebab bau sulphur kat situ kuat sgt which is obviously not good for your lung.kat sana mmg lah ada disediakan mask,tapi kena belilah satu mask rm5 keatas.kalau kau org kayo bawak duit juta2 dalam poket mesti kau rasa murah,so bolehlah beli banyak2 siap jadikan souvenier utk balik malaysia nnti.LOL

3. Pasar Baru : untuk yg kaki shopping,atau mmg niat dia dtg bandung nak shopping,pasar baru ni tepat sekali lah utk korang.shopping situ 7 hari 7 malam pun belum tentu puas.pasar baru ni bangunan botingkek-tingkek.nak borong kain ela,telekung 5 ringgit,bag,kasut,souveniers,tshirt,perfume, semua ada lah.yg pentingnya skrg ni,duit ada ke tak je.sbbkan kitorang pegi dulu budget trip,so beli pon benda2 murah mcm tshirt i love bandung utk kawan2 dgn family.kekeke.

ehh kawan i ollsss tengah shopping tu.tak nampak diorang dh,nampak kain je.hewhew

Tips : jgn pernah nak show off duit kau yg berjuta2 rupiah tu kat pasar baru.kalau rasa nak balik malaysia kayuh sampan,silalah show off.cerita dia skrg ni,kat pasar baru banyak pick pocket.nak lagi selamat,simpan duit kat few different safe places.tapi jgn sbb nak safe sgt smpai kau tak ingat mana korang simpan duit tu. (mcm kenal je situasi ni.) (-.-)''


4. Factory Outlet : yg ni puun tempat shopping jugak.just FO ni tmpat barang2 branded yg mana korang boleh jumpa blouse Zara dgn harga Pusat Pakaian Hari-Hari. kebanyakan baju kat sini rejected items.Factory outlet ni ada banyak.korang kena pick the best one sbb ada certain FO agak mahal sbb tempat dia a bit exclusive mcm Rumah Mode.

haa ate ini lah ghopenye rumah Mode.kome jgn gosip dulu.yg tengah syok sendiri kat air terjun tu bukanler suami awok.itu tour guide aje..suami awok si ariel NOAH tgh shopping kat dlm tu.BIMBO.

rugi sikit sini sbb korang boleh dpt same item with lower price kat FO lain yg biasa2. Macam2 brand ada,AX,Zara,Topshop,Guess dan mcm2 lagi yg mana yan pun tk ingat dh.
Tips : hati2 sebab ada yg jual barang tiruan. so rugilah dan kena pandai pilih.


5. Toko Tiga : toko tiga ni tempat korang beli jeans.Toko tiga satu building besar kat town bandung.ada 2/3 floor tak ingat.jeans dia kemain ya ampun hanya Allah dan CCTV je tau betapa banyaknya sampai korang rambang mata.Kalau bawak duit bergelen2 bolehlah beli satu floor tu terus so tkyah susah2 nak fikir nak beli jeans mana satu.utk peminat Evisu,Levi's dan blablabla bolehlah beli kat sini.yg bestnya,utk Malaysian,kita akan dpt satu paper kecik sbgai bukti kita ni pelancong so akan dpt diskon (kate minah indon ) .yeay jimat duit !

5 jam kat toko tiga ni mencabar mental dan fizikal betul.

Tips : Kat Toko Tiga ni kena pandai kawal emosi sebab nk tunggu fitting room kosong pun nak dekat setengah jam ramainya maha dahsyat rasa nak emo dan lempang setiap orang yg ada kat situ supaya cepat sikit dapat try baju.


6. Kartika Sri dan Amanda : org cakap kalau pegi bandung msti beli Brownies.

bergambar tu perlu walaupun org usha pelik je.ni Kartika Sari namanya.

for me myself,brownies kat bandung tu,kukus ke bakar sama je takdo lah sodap mano.baik boli kat malaysia yo.takyah susah2 nak bawak bekas brownies panjang dari bandung.tapi,kalau pegi Kartika Sari,jgn lupa beli Pisang Salei Keju (baca dgn nada indonesia). sedap dia sehingga menjilat plastik bag.pisang salai keju ni cannot be found in Malaysia i think.kalau dh smpai sana,wajib beli dlm 5-10 paket tk menyesal.confirm!
Tips : Kartika sari lagi best sebab dia besar,banyak choice.Amanda kecik sikit dan tk banyak pilihan.so kalau boleh pg Kartika Sari dulu baru pegi Amanda.

ni amanda.

7. Transtudio Bandung: ini tempat paling heaven katekoooo.Transtudio ni ala2 Universal Studio tapi jauh lagi best sbb dia ada theme park,studio,theatre hall,cafe,blablabla mcm2 lah senang cerita.masuk pun murah kalau tk silap plus minum dlm RM50-60 je bila dh convert ke ringgit. Lepas dh bayar entrance fee,korang boleh main sesuka hati,boleh bergambar,boleh tengok teater,boleh pegi tmpat 3D, smpai muntah,pening,tak keruan dah hilang arah tuju hidup.hihi.taktak.itteww gurau jeww.Transtudio ni dah dibahagi ke several parts so korang kena ambil map yg ada kt transtudio,tengok satu2,thick yg mana korang dh pegi sbb rugi kalau ter miss mana2 satu tempat.ahhhh asik banget !

sebelah kiri tu gambar kat gedung sate.yg rupa mulia kat atas dan kurang mulia gambar kat bawah tu,baru dlm transtudio.hodohnya ya rabb.ampunkan dosaku kerana berpelauan tidak sopan dikhalayak ramai . *_*'

Tips : elakkan pegi weekends dan peak season mcm cuti sekolah sbb ramai sangat org.yan yg pegi time weekdays ni pun kelam kabut dlm tu.


sebenarnya banyak lagi nak cerita tapi nnti ada yg muntah pulak baca entry panjang berjela.so marilah kita stop sebelum blog ni kena booo. selamat bercuti

12 comments:

Jay said...

wah bestnye yan..pegi tak ajak pun kan..wuwuwuwuwu

najihah sahami said...

mak aihh..macam besttt je. huhu

Nelly Strange said...

wah ... cuti sakan !!
:)

Amanda Balqisss said...

ni post paling power ! ada nama Qie . ada gambar Qie . hihihiihi itew suka itew suka

Nadya Bubble said...

Dah nak habis cuti sem dah sob sob.

DHHassan said...

bestnya....

ahmadhiSyam said...

dh maju rombongan cik kiah, smpai ke bandung...hehe

Shahida Hassan said...

bestnya dapat berjalan..tak takut ke gi takuban tu..saya cam takut je..

Ogyrozyani Rappa said...

wah bestnya..

http://ogyrozyani.blogspot.com

Shafiee Aiman said...

besh2...next year i nak g ngn ensek telap lah ~pn supik~

adrianiku said...

1 CAR TOYOTA AVANZA 2013 FOR 2-5 PAX

PAKET MURAH PROMO "1" : RP 375.000 / 118 RM/ USD 31.25
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS BBM / MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR PACKAGE)
> PLUS PARKING TAX
> DALAM KOTA ( PASAR BARU, FO DAGO STREET + RIAU STREET

PAKET MURAH PROMO "2" LEMBANG AREA : RP 425.000 / 133 RM / USD 35.5
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS BBM / MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> DALAM KOTA + LEMBANG AREA ( FLOATING MARKET, SARI ATER, TANGKUBAN PERAHU)
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA


PAKET MURAH "3" CIWIDEY : RP 525.000 / 165 RM/USD 43.75
INCLUDE:
> 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY, KAWAH PUTIH )
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

PAKET MURAH "4" GARUT : RP 775.000 / 235 RM / USD 77.5
INCLUDE:
> 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY )
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

PAKET MURAH "5" JAKARTA - BANDUNG : RP 775.000 / 235 RM / USD 77.5
INCLUDE:
> 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN


NEED HOME STAY
NEW PAKET CARS + HOMESTAY = RP 900.000 NETT
INCLUDE :
> STAY FOR 2D/1N HOUSE IN PESONA BALI RESIDENCE ONLY 5 MINUTES FROM TOLL GATE BUAH BATU
> 2 BEDROOM + 1 BATHROOM FOR 2D/1N
> FOR 4 PEOPLE + 2 KIDS UNDER 12 YEARS
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS BBM
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT INTO HOME STAY
> PLUS BREAKFAST FOR 4 PEOPLE

WE PROVIDE KERETA FOR 2 PAX, 7 PAX, 10 PAX, 14 PAX OR BUS.

CALL OR TEXT : +62 8213 97 313 88
whatsapp : +62 8213 97 313 88
ym : adriani_ku@yahoo.com
email : adrianiku@gmail.com
web : http://sopirdibandung.blogspot.com/
web homestay :http://kyahomestay.blogspot.com
PIN BB : 28914414 / aul
facebook : adriani_ku@yahoo.com
twitter : @supirbandung
LINE : +62 8213 97 313 88
cp : aulia

MissNadia said...

part shopping tu memang besh..

tangkuban tak penah lagi sampai.. mungkin boleh masuk dalam cuti-cuti list :D

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, November 16, 2013

Places you must go in Bandung

Hello bloggers !
Peace be with you guys :)

dah nak dokek cuti sekolah sangat dah ni.mesti ada mak-mak pak-pak yang kelam kabut fikir mana nk bawak anak2 pegi bercuti.muzium?out-dated. tett. zoo?kanak2 angaatttt tett. genting?asyik main je gelong pulak nanti. teeettt. agh malas fikir lah ! duduk rumah layan sinetron lagi bagus.So,here i wanna tell you few great places that should be visited by you during the coming school break.murah pun murah,best pon best.senang cerita,tak rugi lah.kat mana ? kat Bandung ais satu gelas kak! hehe.okay okay the worst joke #lawakhambar . kat bandung,indonesia

1. Tangkuban Parahu : tempat ni paling famous lah cerita dia kat bandung.Bukan je kau dpt lulur2 badan bila dh smpai kat kawah gunung berapi tu,dapat exercise sekali tau.sebabnya,it will take about 30 minutes to reach there.jalan dia takyah cerita lah,kalau angpa rasa nak kaki meletop,silalah pakai heels.sebab jalan dia berbatu batu,turun naik turun naik turun naik and the list goes onnnnnnn...

ni lah kawah kat tangkuban perahu.

rasa retisss sangat main lulur2 kat situ.Kim kardashian pun tak mampu.hiks

dah sampai kat tangkuban perahu bolehlah bergambar secara berleluasa.kiranya kalau ada org lain nk bergambar kat tempat yg kau suka,jgn segan,jgn silu,kau ambil je gmbr sampai org naik muak sbb kalau tk,smpai ke cuti sekolah tahun depan belum tentu kau dpt bergambar kat situ sbb ramai org nk berebut ambik gmbr kat kawah2 yg cntik.
TIPS: all the way from atas ke tangkuban perahu,akan ada lelaki2 indon yg follow korang sepanjang jalan.dont treat them badly because they wont hurt you.diorang bukanlah pencopet,perampok ataupun per per yg lain.diorang ni sebenarnya nk ambik hati korang sbb bila dh smpai kat kawah nnti,diorang akan mula jual souveniers tapi dgn harga yg agak mahal. (bagi org kedekut mcm yan) .kihkih


2.Kawah Putih : certain orang taktau kewujudan Kawah Putih ni.tempat ni cantik sangat sejuk pulak tu.ala2 lake kat negara omputih.

ni lah kawah putih.tapi tk adalah putih sangat pun.nama je nk gempak.ahh emo aaa camni


yeay dpt halau semua org.kitorang je bergambar kat sini.

kalau kau nak acah2 kawan bila balik malaysia nnti gebang yg kau pergi europe kejap dari bandung pun boleh.wakakaka.tempat ni tak ada apa sangat nk buat pun just boleh bergambar.itu pun kena pandai2 dptkan chance utk bergambar tmpat cntik sbb ramai nauuu orgnya.mana dtg pun tktau lah.
Tips : jgn lupa bawak mask sebab bau sulphur kat situ kuat sgt which is obviously not good for your lung.kat sana mmg lah ada disediakan mask,tapi kena belilah satu mask rm5 keatas.kalau kau org kayo bawak duit juta2 dalam poket mesti kau rasa murah,so bolehlah beli banyak2 siap jadikan souvenier utk balik malaysia nnti.LOL

3. Pasar Baru : untuk yg kaki shopping,atau mmg niat dia dtg bandung nak shopping,pasar baru ni tepat sekali lah utk korang.shopping situ 7 hari 7 malam pun belum tentu puas.pasar baru ni bangunan botingkek-tingkek.nak borong kain ela,telekung 5 ringgit,bag,kasut,souveniers,tshirt,perfume, semua ada lah.yg pentingnya skrg ni,duit ada ke tak je.sbbkan kitorang pegi dulu budget trip,so beli pon benda2 murah mcm tshirt i love bandung utk kawan2 dgn family.kekeke.

ehh kawan i ollsss tengah shopping tu.tak nampak diorang dh,nampak kain je.hewhew

Tips : jgn pernah nak show off duit kau yg berjuta2 rupiah tu kat pasar baru.kalau rasa nak balik malaysia kayuh sampan,silalah show off.cerita dia skrg ni,kat pasar baru banyak pick pocket.nak lagi selamat,simpan duit kat few different safe places.tapi jgn sbb nak safe sgt smpai kau tak ingat mana korang simpan duit tu. (mcm kenal je situasi ni.) (-.-)''


4. Factory Outlet : yg ni puun tempat shopping jugak.just FO ni tmpat barang2 branded yg mana korang boleh jumpa blouse Zara dgn harga Pusat Pakaian Hari-Hari. kebanyakan baju kat sini rejected items.Factory outlet ni ada banyak.korang kena pick the best one sbb ada certain FO agak mahal sbb tempat dia a bit exclusive mcm Rumah Mode.

haa ate ini lah ghopenye rumah Mode.kome jgn gosip dulu.yg tengah syok sendiri kat air terjun tu bukanler suami awok.itu tour guide aje..suami awok si ariel NOAH tgh shopping kat dlm tu.BIMBO.

rugi sikit sini sbb korang boleh dpt same item with lower price kat FO lain yg biasa2. Macam2 brand ada,AX,Zara,Topshop,Guess dan mcm2 lagi yg mana yan pun tk ingat dh.
Tips : hati2 sebab ada yg jual barang tiruan. so rugilah dan kena pandai pilih.


5. Toko Tiga : toko tiga ni tempat korang beli jeans.Toko tiga satu building besar kat town bandung.ada 2/3 floor tak ingat.jeans dia kemain ya ampun hanya Allah dan CCTV je tau betapa banyaknya sampai korang rambang mata.Kalau bawak duit bergelen2 bolehlah beli satu floor tu terus so tkyah susah2 nak fikir nak beli jeans mana satu.utk peminat Evisu,Levi's dan blablabla bolehlah beli kat sini.yg bestnya,utk Malaysian,kita akan dpt satu paper kecik sbgai bukti kita ni pelancong so akan dpt diskon (kate minah indon ) .yeay jimat duit !

5 jam kat toko tiga ni mencabar mental dan fizikal betul.

Tips : Kat Toko Tiga ni kena pandai kawal emosi sebab nk tunggu fitting room kosong pun nak dekat setengah jam ramainya maha dahsyat rasa nak emo dan lempang setiap orang yg ada kat situ supaya cepat sikit dapat try baju.


6. Kartika Sri dan Amanda : org cakap kalau pegi bandung msti beli Brownies.

bergambar tu perlu walaupun org usha pelik je.ni Kartika Sari namanya.

for me myself,brownies kat bandung tu,kukus ke bakar sama je takdo lah sodap mano.baik boli kat malaysia yo.takyah susah2 nak bawak bekas brownies panjang dari bandung.tapi,kalau pegi Kartika Sari,jgn lupa beli Pisang Salei Keju (baca dgn nada indonesia). sedap dia sehingga menjilat plastik bag.pisang salai keju ni cannot be found in Malaysia i think.kalau dh smpai sana,wajib beli dlm 5-10 paket tk menyesal.confirm!
Tips : Kartika sari lagi best sebab dia besar,banyak choice.Amanda kecik sikit dan tk banyak pilihan.so kalau boleh pg Kartika Sari dulu baru pegi Amanda.

ni amanda.

7. Transtudio Bandung: ini tempat paling heaven katekoooo.Transtudio ni ala2 Universal Studio tapi jauh lagi best sbb dia ada theme park,studio,theatre hall,cafe,blablabla mcm2 lah senang cerita.masuk pun murah kalau tk silap plus minum dlm RM50-60 je bila dh convert ke ringgit. Lepas dh bayar entrance fee,korang boleh main sesuka hati,boleh bergambar,boleh tengok teater,boleh pegi tmpat 3D, smpai muntah,pening,tak keruan dah hilang arah tuju hidup.hihi.taktak.itteww gurau jeww.Transtudio ni dah dibahagi ke several parts so korang kena ambil map yg ada kt transtudio,tengok satu2,thick yg mana korang dh pegi sbb rugi kalau ter miss mana2 satu tempat.ahhhh asik banget !

sebelah kiri tu gambar kat gedung sate.yg rupa mulia kat atas dan kurang mulia gambar kat bawah tu,baru dlm transtudio.hodohnya ya rabb.ampunkan dosaku kerana berpelauan tidak sopan dikhalayak ramai . *_*'

Tips : elakkan pegi weekends dan peak season mcm cuti sekolah sbb ramai sangat org.yan yg pegi time weekdays ni pun kelam kabut dlm tu.


sebenarnya banyak lagi nak cerita tapi nnti ada yg muntah pulak baca entry panjang berjela.so marilah kita stop sebelum blog ni kena booo. selamat bercuti

12 comments:

Jay said...

wah bestnye yan..pegi tak ajak pun kan..wuwuwuwuwu

najihah sahami said...

mak aihh..macam besttt je. huhu

Nelly Strange said...

wah ... cuti sakan !!
:)

Amanda Balqisss said...

ni post paling power ! ada nama Qie . ada gambar Qie . hihihiihi itew suka itew suka

Nadya Bubble said...

Dah nak habis cuti sem dah sob sob.

DHHassan said...

bestnya....

ahmadhiSyam said...

dh maju rombongan cik kiah, smpai ke bandung...hehe

Shahida Hassan said...

bestnya dapat berjalan..tak takut ke gi takuban tu..saya cam takut je..

Ogyrozyani Rappa said...

wah bestnya..

http://ogyrozyani.blogspot.com

Shafiee Aiman said...

besh2...next year i nak g ngn ensek telap lah ~pn supik~

adrianiku said...

1 CAR TOYOTA AVANZA 2013 FOR 2-5 PAX

PAKET MURAH PROMO "1" : RP 375.000 / 118 RM/ USD 31.25
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS BBM / MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR PACKAGE)
> PLUS PARKING TAX
> DALAM KOTA ( PASAR BARU, FO DAGO STREET + RIAU STREET

PAKET MURAH PROMO "2" LEMBANG AREA : RP 425.000 / 133 RM / USD 35.5
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS BBM / MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> DALAM KOTA + LEMBANG AREA ( FLOATING MARKET, SARI ATER, TANGKUBAN PERAHU)
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA


PAKET MURAH "3" CIWIDEY : RP 525.000 / 165 RM/USD 43.75
INCLUDE:
> 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY, KAWAH PUTIH )
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

PAKET MURAH "4" GARUT : RP 775.000 / 235 RM / USD 77.5
INCLUDE:
> 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY )
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

PAKET MURAH "5" JAKARTA - BANDUNG : RP 775.000 / 235 RM / USD 77.5
INCLUDE:
> 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN


NEED HOME STAY
NEW PAKET CARS + HOMESTAY = RP 900.000 NETT
INCLUDE :
> STAY FOR 2D/1N HOUSE IN PESONA BALI RESIDENCE ONLY 5 MINUTES FROM TOLL GATE BUAH BATU
> 2 BEDROOM + 1 BATHROOM FOR 2D/1N
> FOR 4 PEOPLE + 2 KIDS UNDER 12 YEARS
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS BBM
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT INTO HOME STAY
> PLUS BREAKFAST FOR 4 PEOPLE

WE PROVIDE KERETA FOR 2 PAX, 7 PAX, 10 PAX, 14 PAX OR BUS.

CALL OR TEXT : +62 8213 97 313 88
whatsapp : +62 8213 97 313 88
ym : adriani_ku@yahoo.com
email : adrianiku@gmail.com
web : http://sopirdibandung.blogspot.com/
web homestay :http://kyahomestay.blogspot.com
PIN BB : 28914414 / aul
facebook : adriani_ku@yahoo.com
twitter : @supirbandung
LINE : +62 8213 97 313 88
cp : aulia

MissNadia said...

part shopping tu memang besh..

tangkuban tak penah lagi sampai.. mungkin boleh masuk dalam cuti-cuti list :D