Sunday, February 02, 2014

Top 3 Typical Malaysian

Hello bloggers !
Peace be with you guys :)


It's 2014 yet some people are still at the same level when it comes to the way they think and all. Cerita dia sekarang ni,makin moden satu umat tu,makin banyak lah pulak manusia typical kat dunia ni. kalau lah manusia tu macam lipas dah gua tenyeh tenyeh bawah selipar just like what I did last night. Kekeke I sounded kejam right ? So marilah kita pantau jenis jenis manusia typical ni.

                                                                   
mcm tak ada motif je ? wkwkwk

 3. Love to bother someone else's matters most than theirs.   
 Ini kisah benar. There's always a group of makciks kepochi tak kisah lah kau duduk kat taman perumahan ke kampung. Jenis manusia macam ni dia lagi seronok nak tau hal orang. Contohnya kalau result anak jiran sebelah dah keluar,she will be the first person yang excited nak tau.bila result okay mulalah bughok sangke katenye anak awok ni kenyit mate kat lecturer sampe gugur bulu mate pelesu.Tapi Tapi Tapi cuba kalau result tak elok,kecoh dia tu kalah time harga kangkung turun tau. Makan lah kangkung untuk kehidupan lebih sempurna *kunyah kangkung*. 


2. Suka tak puas hati dengan apa yang orang buat.  

This can be seen clearly on Instagram. Akan ada punya a bunch of people yang suka tengok gambar orang lepas tu condemn like you guys are 100 perfect and never did even a mistake. Bila budak budak sekolah ambik gambar pakai baju sekolah lepas tu buat peace celah mata mulut di duck kan sikit bersama mata di jegilkan dengan kadar semaksima yang boleh,akan keluarlah cakap cakap 

"Eeee duck face sooo not me.bimbo!"


"Mcm comel je mcm cantik je boleh pegi #%^*¥£€ "



         
ni contoh duckface.jangan kutuk ittew plish
                         
It's like why are you there ? Who asked you to check out her account and scroll all photos ? Cerita dia mcm ni je,jangan tengok,kalau tertengok,cepat cepat tukar ke gambar lain mengikut citarasa anda.to me,everyone has their own preference. Maybe for some,ambil gambar duckface tu dah habis Hana Tajima. And the other kind of people pulak rasa ambil gambar tak nampak muka tu habis stylo and you call it art. Just please stop condemning people hanya sebab apa yg dia buat tak ikut citarasa anda atau tak seperti yang anda buat.Eceh anda kemain kau mcm iklan satu malaysia pulak. Wkwkwkwk.

1. Jenis yang suka cakap tapi tak buat     

I found this one guy ahmed (bukan nama sebenar) . Waktu tu tengah sedap jenjalan kat shopping mall with the intention to buy few things sebelum mall tutup untuk Cny. So jalan lah dengan penuh perasaan. Shopping punya shopping terjumpa dengan sorang pakcik ni Ahmed katekoo.dia punya bising lah rasanya satu kampung boleh terjaga kalau tengah tidur .bila diselidik (eceh tak adalah selidik sangat tengok pun boleh tau dah.kekeke) rupanya dia marah sebab ada few kampets of pencuci baju (orang kampung mesti tau kampet tu apa anyonyo omey angat guna kampet) tergolek golek atas lantai. 

So I was like,hm this uncle should be a role model to the new generation. Bagus ni prihatin sungguh blablabla mulalah hati kepochi berbisik memuji keprihatinan pakcik ni. Sekalinya right after he saw the kampets yang bergolek tadi,dia pun pergi tanpa angkat dan susun balik all the kampets. Hm srott srott rasa mcm ruginyaaaa puji.eh jahat pulak mulut haku. Haha.
         
ittew susun barang kat mall tau.haa mampu ? 
             
So what I wanna tell you,there are Malaysians who tend to mumbling more about one thing instead of doing it. Bak kata pepatah,bercakap lagi senang dari buat (Tampo nak mcm tak ada je pepatah tu hiks.) 

Okay guys let me make it clear for you.I'm not trying to tell you how perfect I am, I never did even a single mistake,or I'm an angel suci dari dosa ahh bimbo sangat.tapi to remind and educate us (me is included) to stop from being one of the typical Malaysians. It's 2014 already. Practice a new way of life .surround yourself with positive vibes dan paling penting kita enjoy ! Okbye 



7 comments:

ewanthology said...

menu dari secret recipe ke tu? my fav menu jugak klu pergi makan kat ctu... cuma bezanya bila hidangan sampai saya terus ngap, tak sempat nak amik pic..hehe :-)

NinaAz said...

nina biasa sangat jumpa manusia jenis yg third tuu. eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee. kalau kita silap sikit jea! satu kampung dicanangnya. huuh

BidadariBesi [SYAA] said...

kak... macam makin lawa je. ke syaa silap tengok? And... whatever you do, goodluck! lama syaa tak blogwalking. kihkih!

Muhammad Taufiq said...

Hye, saya suka baca blog awak, baru2 ni saya baru blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

Muhammad Taufiq said...

Hye, saya suka baca blog awak, baru-baru ni saya ada buat blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

Mek Onie said...

Tak suka memakcik yang sibuk nak jaga hal kita,tampo kang...eh...ahaha

cik orange jingga said...

laparlah pulak :)

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, February 02, 2014

Top 3 Typical Malaysian

Hello bloggers !
Peace be with you guys :)


It's 2014 yet some people are still at the same level when it comes to the way they think and all. Cerita dia sekarang ni,makin moden satu umat tu,makin banyak lah pulak manusia typical kat dunia ni. kalau lah manusia tu macam lipas dah gua tenyeh tenyeh bawah selipar just like what I did last night. Kekeke I sounded kejam right ? So marilah kita pantau jenis jenis manusia typical ni.

                                                                   
mcm tak ada motif je ? wkwkwk

 3. Love to bother someone else's matters most than theirs.   
 Ini kisah benar. There's always a group of makciks kepochi tak kisah lah kau duduk kat taman perumahan ke kampung. Jenis manusia macam ni dia lagi seronok nak tau hal orang. Contohnya kalau result anak jiran sebelah dah keluar,she will be the first person yang excited nak tau.bila result okay mulalah bughok sangke katenye anak awok ni kenyit mate kat lecturer sampe gugur bulu mate pelesu.Tapi Tapi Tapi cuba kalau result tak elok,kecoh dia tu kalah time harga kangkung turun tau. Makan lah kangkung untuk kehidupan lebih sempurna *kunyah kangkung*. 


2. Suka tak puas hati dengan apa yang orang buat.  

This can be seen clearly on Instagram. Akan ada punya a bunch of people yang suka tengok gambar orang lepas tu condemn like you guys are 100 perfect and never did even a mistake. Bila budak budak sekolah ambik gambar pakai baju sekolah lepas tu buat peace celah mata mulut di duck kan sikit bersama mata di jegilkan dengan kadar semaksima yang boleh,akan keluarlah cakap cakap 

"Eeee duck face sooo not me.bimbo!"


"Mcm comel je mcm cantik je boleh pegi #%^*¥£€ "



         
ni contoh duckface.jangan kutuk ittew plish
                         
It's like why are you there ? Who asked you to check out her account and scroll all photos ? Cerita dia mcm ni je,jangan tengok,kalau tertengok,cepat cepat tukar ke gambar lain mengikut citarasa anda.to me,everyone has their own preference. Maybe for some,ambil gambar duckface tu dah habis Hana Tajima. And the other kind of people pulak rasa ambil gambar tak nampak muka tu habis stylo and you call it art. Just please stop condemning people hanya sebab apa yg dia buat tak ikut citarasa anda atau tak seperti yang anda buat.Eceh anda kemain kau mcm iklan satu malaysia pulak. Wkwkwkwk.

1. Jenis yang suka cakap tapi tak buat     

I found this one guy ahmed (bukan nama sebenar) . Waktu tu tengah sedap jenjalan kat shopping mall with the intention to buy few things sebelum mall tutup untuk Cny. So jalan lah dengan penuh perasaan. Shopping punya shopping terjumpa dengan sorang pakcik ni Ahmed katekoo.dia punya bising lah rasanya satu kampung boleh terjaga kalau tengah tidur .bila diselidik (eceh tak adalah selidik sangat tengok pun boleh tau dah.kekeke) rupanya dia marah sebab ada few kampets of pencuci baju (orang kampung mesti tau kampet tu apa anyonyo omey angat guna kampet) tergolek golek atas lantai. 

So I was like,hm this uncle should be a role model to the new generation. Bagus ni prihatin sungguh blablabla mulalah hati kepochi berbisik memuji keprihatinan pakcik ni. Sekalinya right after he saw the kampets yang bergolek tadi,dia pun pergi tanpa angkat dan susun balik all the kampets. Hm srott srott rasa mcm ruginyaaaa puji.eh jahat pulak mulut haku. Haha.
         
ittew susun barang kat mall tau.haa mampu ? 
             
So what I wanna tell you,there are Malaysians who tend to mumbling more about one thing instead of doing it. Bak kata pepatah,bercakap lagi senang dari buat (Tampo nak mcm tak ada je pepatah tu hiks.) 

Okay guys let me make it clear for you.I'm not trying to tell you how perfect I am, I never did even a single mistake,or I'm an angel suci dari dosa ahh bimbo sangat.tapi to remind and educate us (me is included) to stop from being one of the typical Malaysians. It's 2014 already. Practice a new way of life .surround yourself with positive vibes dan paling penting kita enjoy ! Okbye 



7 comments:

ewanthology said...

menu dari secret recipe ke tu? my fav menu jugak klu pergi makan kat ctu... cuma bezanya bila hidangan sampai saya terus ngap, tak sempat nak amik pic..hehe :-)

NinaAz said...

nina biasa sangat jumpa manusia jenis yg third tuu. eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee. kalau kita silap sikit jea! satu kampung dicanangnya. huuh

BidadariBesi [SYAA] said...

kak... macam makin lawa je. ke syaa silap tengok? And... whatever you do, goodluck! lama syaa tak blogwalking. kihkih!

Muhammad Taufiq said...

Hye, saya suka baca blog awak, baru2 ni saya baru blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

Muhammad Taufiq said...

Hye, saya suka baca blog awak, baru-baru ni saya ada buat blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

Mek Onie said...

Tak suka memakcik yang sibuk nak jaga hal kita,tampo kang...eh...ahaha

cik orange jingga said...

laparlah pulak :)